Yin ja Yang: Mitä symboli tarkoittaa?

Feature_yinyang-CC0

Olet nähnyt symbolin,mutta mitä yin yang tarkoittaa?Puhumattakaan, mikä on yin ja mikä on yang? Yin- ja yang-periaatteilla on pitkä ja kiehtova historia, ja olemme koonneet kaikki tämän artikkelin mielenkiintoisimmat ja tärkeimmät kappaleet. Lue oppia:

  • Yinin ja Yangin eri merkitykset
  • Mitä yin yang -symboli tarkoittaa ja miksi se näyttää miltä se näyttää
  • Lyhyt historia yinistä ja yangista (tämä symboli on ollut olemassa paljon kauemmin kuin luulet!)
  • Kuinka kaikki ovat käyttäneet yin yang -periaatteita poliitikoista sisustajiin ja taistelulajien taiteilijoihin

Mitä Yin ja Yang tarkoittavat?

Yin ja yang (tai 陰 ja 陽 perinteisissä kiinalaisissa kirjaimissa) edustavat kaksinaisuutta tai ajatusta siitä, että kaksi vastakkaista ominaisuutta voi tosiasiallisesti olla harmoniassa ja täydentää toisiaan. Se on sama ajatus lainausmerkkien takana: '' Valoa ei voi olla ilman pimeyttä ''.Yin (musta segmentti) ja yang (valkoinen segmentti) edustavat kumpikin erilaisia ​​ominaisuuksia.Alla olevassa kaaviossa on joitain ominaisuuksia, joita kukin edustaa. Näet, että jokaisella yin ja yang edustavat paria vastakohtia, kuten mustavalkoinen, valo ja varjo, pohjoinen ja etelä jne.

on sat essee tärkeä
Yin Mikä
Musta Valkoinen
Varjo Kevyt
Nainen Uros
Kuu Aurinko
Vastaanottavainen Aktiivinen
Piilotettu Avata
Negatiivinen Positiivinen
pohjoinen Etelään
Levätä Liike
Alempi Ylä
Kylmä Kuuma
Päivä
Vesi Antaa potkut
Vanha Nuori
Pehmeä Kova
Parilliset luvut Parittomat luvut
Laakso vuori
Huono RikasMitä Yin Yang -symboli edustaa?

Yin yang -symbolia kutsutaan usein nimellä taijitu Kiinassa. Se on tuttu symboli, jonka olet todennäköisesti nähnyt monta kertaa koruissa, vaatteissa, muistikirjoissa jne. Symbolista on monia muunnelmia, mutta yleisin on ympyrä, joka koostuu kahdesta lukitussa pyörteestä / pisarasta, yhdestä mustasta ja yhdestä valkoisesta. Jokaisessa pyörteessä on vastakkaisen värinen piste.

Yin yang -symboli edustaa maailman, etenkin luonnon, kytköstä toisiinsa.Ei voi olla positiivista ilman negatiivista, ei avointa ilman suljettua, ei valoa ilman varjoa. Yin yang -symboli itse kuvaa tätä keskinäistä suhdetta. Symbolia tarkasteltaessa näet, että siinä ei ole suoraa viivaa, joka kulkee keskuksen läpi edustamaan yinin ja yangin välistä kuilua. Sisällä jakolinja on pehmeä S-muoto. Se osoittaa, kuinka yin ja yang ovat yhteydessä toisiinsa ja virtaavat jatkuvasti toisiinsa. Symbolin yläosassa, kun yang turpoaa, yin supistuu. Pohjassa yin turpoaa yangin supistuessa. Ihanteellinen tilanne on, kun näiden kahden välillä on tasapaino, kuten silloin kun harmonia saavutetaan.

Symbolin sisällä, paitsi että valkoinen ja musta segmentti sopivat täydellisesti toisiinsa muodostaen ympyrän, jokaisella on pieni toisen värinen ympyrä, joka osoittaa edelleen näiden kahden välisen yhteyden.Pienet ympyrät osoittavat myös, että mikään ei ole ehdotonta.Kaikessa yinissä on pieni yang ja päinvastoin. Tämä osoittaa edelleen näiden kahden välisen yhteyden.

Yin yang -symbolin ulompi ympyrä edustaa koko maailmankaikkeutta.Se osoittaa, että yin ja yang edustavat kaikkea mitä tiedämme, samoin kuin asioita, joita emme ymmärrä.

amoksisilliini 500 mg korkki teva usa

ruumis_yinyangfish-cc0

Lyhyt historia Yin Yang -symbolista

Yinin ja yangin käsite on ollut olemassa Kiinassa tuhansia vuosia.Aikaisin tunnettu viittaus kahteen termiin löydettiin oraakkelin luista, joissa ne viittasivat luonnon eri osiin. Noin kaksituhatta vuotta sitten kehitettiin myös koulu nimeltä 'yinyang-koulu', joka opetti tasapainon ja mallien periaatteita.

Noin 100 jKr. ensimmäinen kiinankielisten sanojen sanakirja luotiin, ja se määritelty yin viittaa 'suljettuun oveen, pimeyteen ja joen etelärantaan ja vuoren pohjoispuolelle' ja yang 'korkeuden, kirkkauden ja vuoren eteläpuolelle'. Toinen aikaisin kirjattu termi yin ja yang, jotka esiintyvät yhdessä, viittasivat yiniin kukkulan varjoisaksi puoleksi ja yangiksi kukkulan aurinkoiseksi puoleksi.

Zhou-dynastian aikana (1050–771 eKr.) Yin- ja yang-käsitteet levisivät laajemmin ja alkoivat liittyä filosofisiin ajatuksiin.Filosofit, kuten Konfutse ja Lao Tzu, alkoivat sisällyttää yin- ja yang-periaatteita opetuksiinsa. Noin tuolloin yinistä ja yangista tuli tärkeä osa taolaisuutta (jota kutsutaan joskus Daoismiksi). Ajan myötä yin yang -symbolista on tullut yksi yleisimmistä taolaisista symboleista, ja se nähdään usein taolaisissa temppeleissä, kylpytakeissa ja suitsukkeissa.

Vuosisatojen ajan yin- ja yang-periaatteista tuli osa kiinalaisen ja itä-aasialaisen kulttuurin monia eri näkökohtia (keskustelemme joistakin näistä enemmän seuraavassa osassa).

Yin yang -symbolille ei ole tarkkaa lähtöpäivää, eikä tiedetä kuka sen ensimmäisenä loi.Se oli kuitenkin ehdottomasti käytössä noin 1000 jKr., Kun Song-dynastian filosofi Zhou Dunyi suositteli sitä.Useiden vuosikymmenien ajan, erityisesti 1970--1990-luvuilla, se oli yleinen symboli sisällyttää koruihin, t-paitoihin jne. Monet ihmiset, jotka käyttävät sitä, eivät ole tietoisia symbolin historiasta tai merkityksestä, mutta ymmärtävät, kuinka se ulkonäkö ja sen tasapainon ja muutoksen edistäminen.

miksi yale -esseet toimivat

Yin Yangin pääperiaatteet

Joten mikä on yinin ja yangin todellinen tarkoitus? Yin yang -symboli edustaa erilaisia ​​periaatteita, joista kukin on tärkeä taolaisuudessa ja takana. Seuraavassa selitämme viisi tärkeintä.

# 1: Yin ja Yang muodostavat yhdessä kokonaisen

Yin ja yang edustavat vastakkaisia ​​voimia, jotka liittyessään edustavat kaikkea luonnollisessa maailmassa. Yhdessä ne edustavat maailman eri puolia ja tapaa, jolla ne on tasapainotettava huolellisesti täydellisyyden saavuttamiseksi.

# 2: Yin ja Yang eivät voi olla täysin hallitsevia

Kukaan ei voi olla ilman toista, samalla tavalla liike ei voi olla ilman lepoa tai varjo ei voi olla ilman aurinkoa. Sekä yinin että yangin on aina oltava läsnä, eikä toinen ole toista parempi.

# 3: Tasapainoinen tasapaino luo harmoniaa

Ihanteellinen skenaario on, että yin ja yang ovat täysin tasapainossa ja kullakin on yhtä suuri osuus kokonaisuudesta. Kun näin tapahtuu, maailmassa vallitsee harmonia ja tasa-arvo.

# 4: Yin ja Yang eivät ole koskaan staattisia

Yinin ja yangin tasapaino muuttuu aina; se on osa syytä, miksi nämä kaksi segmenttiä näyttävät siltä kuin ne virtaavat toisiinsa yin yang -symbolissa. Koskaan ei ole kohtaa, jossa yin ja yang lopettavat liikkumisen, samalla tavalla valon ja pimeyden määrä muuttuu aina, kun aurinko nousee ja laskee joka päivä.

# 5: Ulkoiset tekijät voivat häiritä tasapainoa

Joskus, kun yinin ja yangin tasapaino on saavutettu, jokin järjestelmän ulkopuolelta voi häiritä sitä. Tätä periaatetta käytetään usein perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä (selitetään tarkemmin jäljempänä), jossa ulkoiset tekijät voivat häiritä tasapainoa kehossa ja aiheuttaa terveysongelmia.

body_yinyang-cc0

Kuinka Yin Yang -periaatteita käytetään?

Yin- ja yang-käsitteet levisivät moniin kiinalaisen kulttuurin osa-alueisiin, samoin kuin koko Itä-Aasiassa ja lopulta muualla maailmassa. Tässä on viisi tapaa, joilla yin yang -periaatteita käytetään kaikessa filosofiasta arkkitehtuuriin taisteluun.

on 1250 hyvä sat pisteet

Itsepuolustuslajit

Monet taistelulajityypit, joiden alkuperä on Kiinassa, kuten tai chi, käyttävät yiniä ja yangia. Sen edistämä tasapaino on tärkeä harjoittelun ja sparrauksen aikana. Esimerkiksi onnistumiseen tai chissä on ymmärrettävä sekä liike että hiljaisuus, hyökkäys ja puolustus, yinin ja yangin vastakohdat edustavat usein.

Feng Shui

Feng shui on muinaisesta Kiinasta peräisin oleva käytäntö, joka käytti energiavoimien ideaa tekemään monia päätöksiä, mukaan lukien miten rakennukset suunnataan (mistä sen nykyaikainen käyttö sisustusohjeina tulee). Feng shui mukaan on näkymättömiä voimia (tunnetaan nimellä qi), jotka sitovat yhteen ihmisiä, maata ja maailmankaikkeutta. Yin ja yang ovat osa näitä voimia, ja Jotta feng shui olisi oikea, rakennukset tulisi rakentaa ja kohdistaa yin yang -voimakenttien mukaan, jotta ne saavuttavat oikean tasapainon.

perinteinen kiinalainen lääke

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä kehon uskotaan olevan terve, kun yin ja yang ovat tasapainossa. Eri tekijät, kuten ruokavalio, stressi ja saastuminen, voivat päästä elimistöön ja saada joko yinin tai yangin hallitsemaan. Kun näin tapahtuu, henkilö sairastuu, koska hänen ruumiinsa ei ole enää sopusoinnussa. Lääkärin on määritettävä, onko yinistä tai yangista tullut hallitseva, ja pyrittävä palauttamaan tasapaino.

Kungfutselaisuus

Kungfutselaisuuden kirjoituksissa mainittiin usein yin- ja yang-periaatteet. Niitä levitti laajimmin Dong Zhongshu, Han-dynastian poliitikko ja filosofi. Hänelle hyvitetään yin- ja yang-ideoiden sisällyttämistä kungfutselaisuuteen. Aikaisemmin yin ja yang nähtiin ensisijaisesti luonnon ja sen edellyttämän tasapainon symboleina, mutta Zhongshu loi eettiset puitteet yinille ja yangille toteamalla, että ihmisen moraalinen velvollisuus oli edistää harmoniaa ja tasapainoa sekä itsessään että maailmassa yleensä. Jotkut kungfutselaiset myös muuttivat yin yang -periaatteita vastaamaan omia tarkoituksiaan. Esimerkiksi, vaikka se on yinin ja yangin perusperiaate, että kumpikaan ei ole hallitseva tai voimakkaampi kuin toinen, tietyt konfutselaiset pitivät yangia ylivoimaisena ja käyttivät sitä perustellakseen miesten määräävän aseman naisiin (jotka olivat yhteydessä yiniin).

Minä Ching

Minä Ching on ennusteteksti muinaisesta Kiinasta ja yksi varhaisimmista kirjoitetuista yinin ja yangin lähteistä. Minä Ching voidaan käyttää ennustamiseen, jossa eri heksagrammilla ja heksagrammisekvensseillä on kullakin eri merkitys. Sisään Minä Ching, yin ja yang ovat kumpikin kolmella vaakasuoralla viivalla: yinin viivat ovat katkenneet ja yangit ovat kiinteät. Erilaiset yin- ja yang-linjojen yhdistelmät johtivat 64 heksagrammien luomiseen. Sekä taolaisuus että kungfutselaisuus hyväksyivät myöhemmin monet Minä Ching ideoita.

Yhteenveto: Mitä Yin ja Yang tarkoittavat?

Joten mikä on yin ja yang? Ne ovat kaksi käsitettä, jotka yhdessä edustavat tasapainon, vastakkaisten voimien ja muutoksen tarvetta. Ja mikä on yin ja mikä on yang? Yin (symbolin musta osa) edustaa varjoja, naisenergiaa ja yleensä asioiden salaperäisempää puolta. Yang (symbolin valkoinen osa) edustaa aurinkoa, maskuliinista energiaa ja asioita, jotka ovat enemmän ulkona. Kumpikaan ei ole voimakkaampi kuin toinen, ja molempia tarvitaan yhtä suurina määrinä harmonian olemassaoloon.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.