Miksi ottaa SAT? 5 tärkeää syytä

feature_testingchecklist.png

SAT: n ottaminen voi olla sekä stressaavaa että tylsää, ja testauskeskuksessa istuminen ei ole kenenkään ajatus hauskasta lauantaiaamusta.Miksi sitten ottaa SAT?Olet ehkä kuullut, että yhä useammista korkeakouluista on tulossa testivalinnaisia, joten kannattaako silti ottaa SAT?Tässä artikkelissa puhumme kaikista syistä ottaa SAT,mukaan lukien miksise voi olla parempi testi sinulle kuin ACT.

Vakioidut testitulokset ovat tärkeä osa korkeakouluihin pääsyä, mutta niillä on myös arvoa sen ulkopuolella: SAT: n ottaminen voi ansaita sinulle kymmeniä tuhansia dollareita taloudellista apua tai auttaa sinua saamaan työpaikan! Alla on viisi tärkeintä syytä ottaa SAT.#1: Useimmat korkeakoulut vaativat testituloksia

Jotkut oppilaitokset, jotka eivät vaadi pisteytystä, ovat kouluja, jotka ovat testivaihtoehtoja tai jopa täysin koesokeita. Testivalinnaisista käytännöistä tuli paljon suositumpia koronaviruspandemian seurauksena, kun monet opiskelijat eivät voineet osallistua SAT- tai ACT-toimintaan. Useimmat koulut tulivat valinnaisiksi vain väliaikaisesti, mutta jotkut päättivät tehdä siitä pysyvän muutoksen.

Tästä huolimatta standardoidut testitulokset ovat edelleen tärkeä osa hakuprosessia, ja Useimmat oppilaitokset haluavat nähdä pisteesi SAT- tai ACT -ohjelmasta. Vaikka koulu on valinnainen testi, vahvan testituloksen saaminen parantaa hakemustasi ja auttaa sinua erottumaan joukosta. Jos päätät olla ottamatta SAT: ää, se voi rajoittaa oppilaitoksia, joihin voit hakea, ja menettää mahdollisuuden tehdä hakemuksestasi vieläkin vaikuttavampi.

SAT: n tai ACT: n ottaminen tarkoittaa siten, että huomattava määrä korkeakouluvaihtoehtoja on avoinna joka muuten olisi suljettu sinulle.

#2: Huipputuloksille on apurahoja

On hyvin yleistä, että korkeakoulut myöntävät ansioihin perustuvaa taloudellista tukea parhaille hakijoille. Testitulokset ovat usein yksi tärkeimmistä tekijöistä määritettäessä, mitkä opiskelijat saavat apurahoja ja mitkä eivät. Vaikka koulut, joihin haet, ovat valinnaisia,ne voivat edelleen vaatia SAT- tai ACT -pisteitä taloudellista apua varten.Koska taloudelliset tukipaketit ovat usein kymmenien tuhansien dollarien arvoisia, kannattaa käyttää aikaa SAT: n saamiseen, jotta he voivat saada nämä palkinnot, vaikka tenttiä ei teknisesti vaadita hakemaan kouluun.

body_moneygrowsontrees.jpg Siitä huolimatta, mitä tämä kuva ehdottaa, raha ei vain kasva puissa.

Kalifornian yliopiston Santa Cruzin pääsyvaatimukset

#3: Osavaltio tai lukio saattaa vaatia sitä

Yllätys! Vaikka mikään hakemistasi korkeakouluista ei vaadi SAT: a, saatat silti päätyä siihen, jos lukiosi vaatii sitä tai jos asut jossain osavaltiossa, joka vaatii SAT: n. Näissä tapauksissa otat SAT: n koulussa koulupäivän aikana. Voit lähettää näistä kouluista saadut testitulokset korkeakouluille samalla tavalla kuin muiden SAT-pisteiden kanssa, mutta sinun ei myöskään tarvitse lähettää niitä, jos et ole tyytyväinen kokeeseen.

#4: Jotkut työt vaativat testituloksia

Tämä voi tuntua oudolta, ja se on varmasti uudempi suuntaus. Edelleen, Jotkut mahdolliset pomot haluavat nähdä standardoidut testituloksesi ennen kuin he palkkaavat sinut.

Tämä ei koske vain testin valmistelutöitä; tämä vaatimus tulee esiin myös konsultointi- ja rahoitusalan töissä. Ja Wall Street Journalin mukaan se yleistyy .

Se ei ehkä ole vakiokäytäntö, mutta et halua siirtää täydellistä työtä, koska työnantaja haluaa SAT -pisteet ja sinulla ei ole niitä.

#5: SAT saattaa sopia sinulle paremmin kuin ACT

Jos päätät, että on sinun eduksesi ottaa standardoitu testi, sinulla on vaihtoehtoja. SAT: n kilpailija on ACT, ja vaikka luulisi,Näiden kahden testin välillä on todella merkittäviä eroja.Meillä on koko artikkeli, joka auttaa sinua valitsemaan SAT: n ja ACT: n, mutta tässä on yhteenveto viidestä keskeisestä erosta:

SAT: lla ei ole tiedeosastoa

SAT sisältää joitain tieteellisiä kohtia kokeessaan, mutta ei ole kaikkea tieteellistä osaa. ACT: n tiedeosastosisältää 40 kysymystä ja vastaa neljänneksestä lopullisesta ACT -pisteestäsi. Nimestään huolimatta ACT Science keskittyykaaviossa ja datan tulkinnassa eikä tieteellisissä faktoissa, kuten fotosynteesissä tai solun osissa.

SAT: lla on kysymyksiä, jotka testaavat samanlaisia ​​käsitteitä kuin ACT Science, mutta eivät läheskään yhtä monta niistä. Joten jos haluat minimoida kysymysten määrän, jotka pyytävät sinua analysoimaan kaavioita, kaavioita ja tietoja, SAT voi olla parempi testi sinulle.

SAT testaa vähemmän matematiikan aiheita

Mitä tulee matematiikkaan,molemmat TOIMIA ja SAT painottaa suuresti algebra. ACT testaa kuitenkin myös tiettyjä matematiikan aiheita, joihin SAT joko ei keskity niin paljon tai jättää kokonaan pois.

ACT: ssä noin 30–45% matemaattisista kysymyksistä keskittyy geometriaan. Sitä vastoin geometria muodostaa alle 10% SAT -matemaattisista kysymyksistä. Lisäksi, trigonometria muodostaa noin 7% ACT: stä mutta alle 5% SAT: sta , niinACT: ssä on hieman suurempi trig -painotus kuin SAT: ssa.

ACT testaa myös muutamia käsitteitä, joita SAT ei testaa ollenkaan, kuten matriisit, trig -funktioiden kuvaajat ja logaritmit.

Minkä matemaattisen osion haluat, riippuu pitkälti mieltymyksistäsi ja henkilökohtaisista vahvuuksistasi. Jos algebra on erityinen vahvuus sinulle, SAT voi olla parempi valinta, koska sillä on enemmän algebrallisia kysymyksiä. Samoin, jos kamppailet matematiikan kanssa, saatat myös huomata, että SAT testaa yleensä vähemmän matemaattisia käsitteitä, eli sinun on opittava vähemmän matematiikan aiheita.

SAT tarjoaa matemaattisen kaava -arkin

Tässä on toinen matematiikkaan liittyvä ero: SAT tarjoaa sinulle kaavion matemaattisista kaavoista, kun taas ACT ei.

Ennen kahta SAT -matematiikan alajaksoa sinulle annetaankaavio, joka sisältää 12 geometriakaavaa ja kolme lakia:

body_screenshot_sat_math_formulas.png

Toisin kuin SAT, ACT ei anna sinulle kaavoja testipäivänä, eli sinun täytyy muistaa kaikki mahdolliset kaavat ennen kokeen tekemistä. Jos kaava -arkin saaminen saa sinut tuntemaan olosi luottavaisemmaksi ottamaan matemaattiset kysymykset, se on toinen SAT: n plus.

SAT järjestää lukukysymyksensä

SAT Lukukysymykset tulevat kunkin kohdan edistymisjärjestyksessä , Viimeistele rivinumerot auttaakseen sinua löytämään vertailukohdan. ACT: stä puuttuvat nämä ominaisuudet; siihen liittyy paljon enemmän sekoittamista sen selvittämiseksi, mistä kysymyksistä jopa keskustellaan. Jos SAT: n tarjoama lisäapu on sinulle tärkeä, harkitse SAT: n ottamista ACT: n sijasta.

SAT antaa enemmän aikaa kysymykselle

Vakioiduilla testeillä on aina aikapula. Kuitenkin SAT antaa sinulle hieman ylimääräistä hengitystilaa verrattuna ACT: hen. Alla olevasta kaaviosta näet, kuinka monta minuuttia ja sekuntia on varattu kullekin kysymykselle molemmissa testeissä. Se mitä näet, on se SAT on hieman vähemmän kiireinen.

SAT TOIMIA
Minuuttia per matemaattinen kysymys 1:23 1:00
Minuuttia lukukysymystä kohti 1:15 0:53
Minuuttia kirjoitusta kohden/englanninkielinen kysymys 0:48 0:36

Jos hermostut tai stressaat liikaa aikarajojen aikana, SAT on testi sinulle. Sinun on silti kilpailtava kellon kanssa, mutta se ei ole aivan yhtä kiihkeä kuin ACT.

body_watches.jpg Aika on arvokasta standardoidussa testissä.

Johtopäätös: Miksi ottaa SAT?

SAT: n (tai ACT: n) ottaminen näyttää olevan päätös, jonka useimmat yliopisto-opiskelijat tekevät . Tällä mallilla on itse asiassa erittäin hyvä syy; kuten edellä keskusteltiin, nämä testit voivat auttaa sinua löytämään pääsyn yliopistoon, saamaan stipendin yliopiston maksamiseksi ja jopa saamaan työpaikan tiellä.

Siihen on myös joitakin selkeitä syitä SAT voi palvella monia opiskelijoita paremmin kuin ACT .

Olitpa miettinyt, haluatko suorittaa standardoidun testin vai arvaat päätöksesi liittyä SAT-palveluun ensiksi, voit tarkastella ja harkita testin etuja tämän artikkelin avulla.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.