Miksi ottaa ACT? 5 tärkeää syytä

test_noyesmaybe.jpg

Standardoitu testaus ei ole useimpien käsitys hauskanpidosta - päinvastoin.Miksi sitten ottaa ACT?Ja onko se parempi vaihtoehto kuin SAT? Olet ehkä kuullut, että monista korkeakouluista on tullut testi vapaaehtoisia (joko tilapäisesti tai pysyvästi) koronaviruspandemian vuoksi, ja mietit, kannattaako silti tehdä ACT.Lue tämä artikkeli auttaaksesi sinua päättämään, onko ACT: n ottaminen oikea valinta sinulle.

Vakioidut testitulokset ovat tärkeä osa korkeakouluihin pääsyä, mutta niillä on myös muuta arvoa: ACT: n ottaminen voi ansaita sinulle kymmeniä tuhansia dollareita taloudellista apua tai auttaa sinua saamaan työpaikan! Alla on viisi tärkeintä syytä valita ACT.#1: Useimmat korkeakoulut vaativat testituloksia

On todellakin joitain oppilaitoksia, jotka eivät vaadi pisteytystä-kouluissa, jotka ovat testivaihtoehtoja tai jopa täysin koesokeita. Testivalinnaisista käytännöistä tuli paljon suositumpia koronaviruspandemian seurauksena, kun monet opiskelijat eivät voineet ottaa ACT- tai SAT-ohjelmaa. Useimmat koulut tulivat valinnaisiksi vain väliaikaisesti, mutta jotkut ovat päättäneet tehdä siitä pysyvän muutoksen.

Miksi sinun pitäisi siinä tapauksessa ottaa ACT? Hyvin, Useimmat oppilaitokset haluavat edelleen nähdä, miten pisteytit SAT- tai ACT -ohjelmassa. Vaikka koulu on valinnainen testi, vahvan testituloksen saaminen parantaa hakemustasi ja auttaa sinua erottumaan joukosta. Jos päätät olla ottamatta ACT: tä, se voi rajoittaa oppilaitoksia, joihin voit hakea, ja menettää mahdollisuuden tehdä hakemuksestasi vieläkin vaikuttavampi.

#2: Huipputuloksille on apurahoja

Monet koulut myöntävät ansioihin perustuvaa taloudellista tukea opiskelijoille, ja testitulokset ovat usein yksi tärkeimmistä tekijöistä määritettäessä, mitkä opiskelijat saavat apurahoja ja mitkä eivät. Vaikka koulut, joihin haet, ovat valinnaisia,ne voivat silti vaatia testituloksia taloudellisesta avusta.Koska taloudelliset tukipaketit ovat usein kymmenien tuhansien dollarien arvoisia, kannattaa käyttää aikaa ACT: n suorittamiseen, vaikka se ei olisi teknisesti välttämätöntä.

17.jpg Toivottavasti apuraharahojasi ei myöskään makseta yhden dollarin seteleissä.

#3: Osavaltio tai lukio saattaa vaatia sitä

Yllätys! Vaikka korkeakoulut, joihin haet, eivät vaadi ACT: tä, saatat silti päätyä siihen, jos lukiosi vaatii sitä tai jos asut jossain osavaltiossa, joka vaatii ACT: n. Näissä tapauksissa otat ACT: n koulussa koulupäivän aikana. Voit lähettää pisteitä näistä koulun sisäisistä testeistä korkeakouluille samalla tavalla kuin muiden ACT-pisteiden kanssa, mutta sinun ei myöskään tarvitse lähettää niitä, jos et ole tyytyväinen siihen, miten teit testissä.

#4: Jotkut työt vaativat testituloksia

Tämä voi tuntua oudolta, ja se on varmasti uudempi suuntaus. Edelleen, Jotkut mahdolliset pomot haluavat nähdä SAT- tai ACT -tiedot ennen kuin he palkkaavat sinut.

Tämä ei koske vain testin valmistelutöitä; tämä vaatimus tulee esiin myös konsultointi- ja rahoitusalan töissä. Ja Wall Street Journalin mukaan se yleistyy .

Kuinka paljon parempi olisi sitten saada se hoidettua nyt sen sijaan, että ryhdyisi tekemään testiä, kun työnantaja pyytää odottamattomia pisteitä? (Vastaus: Paljon parempi.)

#5: ACT saattaa sopia sinulle paremmin kuin SAT

Jos päätät ottaa standardoidun testin, sinulla on vaihtoehtoja. ACT: n kilpailija on SAT, ja vaikka luulisi,Näiden kahden testin välillä on todella merkittäviä eroja.Meillä on koko artikkeli, joka auttaa sinua päättämään ACT: n ja SAT: n välillä, mutta tässä on yhteenveto neljästä keskeisestä erosta:

ACT: llä on tiedeosasto

SAT sisältää joitain tieteellisiä kohtia kokeessaan, mutta ei ole kaikkea tieteellistä osaa. ACT: n tiedeosastosisältää 40 kysymystä ja vastaa neljänneksestä lopullisesta ACT -pisteestäsi. Nimestään huolimatta ACT Science keskittyykaaviossa ja datan tulkinnassa eikä tieteellisissä faktoissa, kuten fotosynteesissä tai solun osissa. Joten jos kaaviot, kaaviot ja tiedot ovat sinun juttusi - Käytä ACT: tä tilaisuutena näyttää nämä taidot!

ACT: ssä on vähemmän algebraa ja enemmän geometriaa

Matemaattisen sisällön osalta sekä TOIMIA ja SAT painottaa suuresti algebra. ACT testaa kuitenkin myös tiettyjä matematiikan aiheita ja taitoja, joihin SAT ei keskity niin paljon.

ACT keskittyy paljon enemmän geometria, joka muodostaa noin 30-45% ACT Math. Sitä vastoin geometria muodostaa alle 10% SAT -matemaattisista kysymyksistä. Lisäksi, trigonometria muodostaa noin 7% ACT: stä mutta alle 5% SAT: sta , niinACT: ssä on hieman suurempi trig -painotus kuin SAT: ssa.

ACT testaa myös muutamia käsitteitä, joita SAT ei testaa ollenkaan, kuten matriisit, trig -funktioiden kuvaajat ja logaritmit.

Minkä matemaattisen osion haluat, riippuu pitkälti mieltymyksistäsi ja henkilökohtaisista vahvuuksistasi. Jos et ole algebran fani, mutta todella käytät geometriaa ja trigonometriaa, valitse ACT. Jos olet epävarma, harjoittelutestien suorittaminen sekä SAT- että ACT -matematiikkaosista ja pisteidesi vertaaminen on loistava tapa saada käsitys siitä, kummasta tunnet olosi mukavaksi.

ACT: llä ei ole ruudukkokysymyksiä

Jos pidät monivalinnoista, etenkin matematiikasta, kannattaa pitää kiinni ACT: stä. SAT: lla on, vaikkakin useimmiten monivalinta opiskelijoiden tuottamat vastauskysymykset tai ruudukot , mitkä ovat matemaattisia kysymyksiä, joihin sinun on täytettävä oma vastauksesi. Toisin sanoen, ei ole arvausta 'C' ja toivoa parasta näissä kysymyksissä; sinun on annettava numeerinen arvo vastataksesi niihin.

SAT sisältää yhteensä 13 ruudukkokysymystä Ei laskin (viisi ruudukkoa) ja Laskin (kahdeksan ruudukkoa) -osioissa. Sitä vastoin, ACT Mathilla on vain monivalintakysymyksiä. Jos et ole matematiikkakysymysten fani, jotka eivät tarjoa sinulle vastausvaihtoehtoja, ACT saattaa olla sinulle parempi vaihtoehto.

ACT sallii laskimet matematiikkatestin aikana

SAT Math -osiossa on laskin-alajakso (38 kysymystä) ja ei-laskin -osa (20 kysymystä). ACT: ssä on vain yksi matematiikkaosa, ja voit käyttää sitä laskimella. SAT: n laskimettomat kysymykset ovat yleensä sellaisia, joihin laskin ei auta paljoakaan, mutta silti Jos todella luotat siihen, että painikkeita painetaan, tai vihaat vain laskelmien tekemistä käsin, ACT on testisi.

body_calculator-9.jpg Varmista kuitenkin, että käytät laskinta!

Johtopäätös: Miksi ottaa ACT?

Tässä artikkelissa keskustelimme useista syistä, miksi sinun pitäisi ottaa ACT. He ovat:

#1: Korkeakoulut vaativat yleensä testituloksia
#2: Korkeat pisteet voivat saada sinulle taloudellista tukea
#3: Koulusi tai osavaltiosi saattaa vaatia sinua tekemään ACT
#4: Työsi voi vaatia testituloksia
#5: Odotat saavuttavasi korkeammat pisteet ACT: ssä kuin SAT

Jos päätät ottaa ACT: n jostain näistä syistä, muista käyttää aikaa opiskeluun. Mukavuustasosi on paljon korkeampi, jos valmistaudut etukäteen - ja todennäköisesti myös tulokset ovat parempia!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

Rocky Mountain College of Art & Designin pääsyvaatimukset

Kuinka pakata ACT: lle: 10 päivän, 4 pisteen valmistelusuunnitelma

Etsitkö ACT cram -suunnitelmaa? Olemme hahmottaneet tarkalleen, mitä sinun on tehtävä parantaaksesi pisteitäsi 4 pisteellä vain 10 päivässä.

4 vinkkiä tähtien Dartmouth -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Dartmouthin esseiden kanssa? Opi kirjoittamaan tähtitieteellinen Miksi Dartmouth -essee ja vastaamaan muihin kehotteisiin luovasti.

Paras AP Yhdysvaltain hallituksen arvostelu: 5-vaiheinen opas

Etkö ole varma mistä aloittaa AP -hallituksen tarkastelu? Tutustu täydelliseen oppaaseemme saadaksesi tietoa tentistä, valmistautumisesta ja tärkeimmistä opintovinkkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä Lancaster High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Lancaster High Schoolista Lancasterissa, Kaliforniassa.

ACT Photo Vaatimukset: Kuinka valita oikea kuva

Etkö ole varma, toimiiko ACT -kuvasi? Opi kaikki ACT -valokuvavaatimukset ja kuvan lataaminen, jotta voit olla varma, että testipäivä sujuu ongelmitta.

Mikä on SAT-vastoinkohtainen tulos? Mitä se tarkoittaa sinulle?

Hämmentyykö uudesta SAT-vastoinkäymisestä? Opi kuinka se lasketaan ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Kuinka voin lähettää suosituskirjeitä?

Hämmentynyt siitä, kuinka suosituskirjeitä lähetetään yliopistoon? Opastamme sinua lähetysprosessissa sekä verkossa että postitse, jotta tiedät mitä odottaa.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Canisius College SAT -pisteet ja GPA

UNCSA: n pääsyvaatimukset

IUP -pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Tennesseen yliopistot + Rankingit / Tilastot (2016)

Haetaanko Tennesseen korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Tennesseen parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

Koalitio vs yhteinen sovellus: mitä sinun pitäisi käyttää?

Pitäisikö sinun käyttää Common Appia tai Coalition Appia hakeaksesi yliopistoon? Opi eroja koalition ja yhteisen sovelluksen välillä ja siitä, miten voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon.

Havaijin yliopisto - Länsi-Oahun pääsyvaatimukset

1560 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Yhdysvaltojen 51 halvinta korkeakoulua

Tutustu luetteloon halvimmista korkeakouluista Amerikassa ja saat neuvoja siitä, kuinka olla kustannustietoinen etsimällä oikea koulu sinulle.

Manhattan Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

12 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kysymyksiä ja vastauksia: Miten ja miksi minun pitäisi seurata SAT- tai ACT -aikaa?

Katso, kun näytämme sinulle viileän temppun SAT- ja ACT -sääntöjen mukaisen ajan pitämiseen.

Lake Forest Collegen pääsyvaatimukset

Bentleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Fairfield University SAT -pisteet ja GPA