Miksi polveni tuntuu haluavan popin?

feature_poppingknee

Tuntuuko polviltasi, että sen täytyy ponnahtaa etkä voi saada tuntemusta katoamaan? Mikä aiheuttaa tämän tunteen ja mitä voit tehdä asialle? Tässä oppaassa selitämme, miksi polvesi tuntuu siltä kuin sen pitäisi ponnahtaa, jos sinun pitäisi nähdä asiasta lääkäri, viisi yleisintä syytä polven takana tuntuu siltä, ​​että sen täytyy ponnahtaa, ja miten saada helpotusta tästä ongelmasta.

Onko se huono, jos polveni tuntuu siltä, ​​että sen täytyy ponnahtaa? Pitäisikö minun mennä lääkäriin?

Jos polvi tuntuu siltä kuin se haluaisi ponnahtaa, onko se merkki vakavasta lääketieteellisestä ongelmasta? Pitäisikö sinun nähdä asiasta lääkäri? Onneksi, kun polvi tuntuu haluavan ponnahtaa, syy ei yleensä ole vakava. Lepo ja kodin korjaustoimenpiteet ovat yleensä riittäviä, jotta asia menisi pois. On kuitenkin joitain tapauksia, joissa polvi, joka tuntuu siltä, ​​että sen täytyy pudota, voi viitata vakavampaan ongelmaan.Hakeudu lääkäriin, jos sinulla on jokin näistä oireista ja polvi tuntuu siltä, ​​että sen täytyy ponnahtaa:

  • Asia on jatkunut pitkään eikä ole parantunut
  • Asia on viime aikoina pahentunut
  • Et voi suorittaa normaaleja liikkeitä (kävely, istuminen) polven takia
  • Et voi suoristaa jalkaa kokonaan
  • Loukkaantuit äskettäin polvesi
  • Sinulle on tehty polvileikkaus
  • Siellä on merkittävää kipua tai turvotusta

Kuten edellä mainittiin, on harvinaista, että polvi, joka tuntuu siltä, ​​että sen täytyy pudota, on vakava sairaus. Seuraavassa osassa keskustellaan todennäköisimmistä syistä ongelman takana.

Viisi parasta syytä, miksi polvesi tuntuu haluavan popin

Alla on viisi tärkeintä syytä, miksi polvesi tuntuu haluavan ponnahtaa, yleisimmässä järjestyksessä harvinaisempaan. Jokaiselle kuvaamme, mikä tila on, mikä aiheuttaa sen, mitkä yleiset oireet ovat ja miten sitä voidaan hoitaa.

kuinka tarkistaa pisteet

Juoksijan polvi (Chondromalacia Patella)

Juoksijan polvi on yleisin syy polven tunteelle, että sen täytyy ponnahtaa. Vaikka tämä on yleinen ongelma juoksijoiden keskuudessa, tämä tila voi tapahtua kenellekään, etenkin niille, jotka harjoittavat paljon tai tekevät työtä, joka vaatii usein polvien taipumista.

Juoksijan polvi syntyy, kun polvikorin alla oleva pehmeä rusto hajoaa. Tämä rusto auttaa pitämään polvinivelen liikkeessä sujuvasti ja vahvistaa myös polvea, jotta se voi kantaa painosi kävellessäsi. Juoksijan polvi aiheuttaa polven nivelten heikkenemisen ja heikentymisen. Se voi myös estää polveasi liikkumasta yhtä helposti kuin ennen, joten polvesi voi tuntua haluavan ponnahtaa tai saatat tuntea polvesi ponnahtavan paikoilleen, kun liikutat sitä. Ajan myötä tämä ongelma voi aiheuttaa niveltulehduksen polvessa, jos sitä ei hoideta.

Juoksijan polven yleisiä oireita ovat:

 • Kipuva polvivarren kipu, erityisesti harjoituksen aikana
 • Kipu kävellessä alamäkeen tai alakertaan
 • Kipu taivutettaessa polviasi
 • Turvotus

Hoito

Lepo, jää ja korkeus riittävät usein oireiden lievittämiseen, mutta jos ongelma on vakava tai ei poistu, lääkäri voi suositella fysioterapiaa tai (harvoin) leikkausta.

Bursiitti

Bursa on nestepussi, joka pehmentää luita ja jänteitä. Kehossasi on useita bursaeita, mukaan lukien yksi jokaisen polvilumpion alla. Polven bursiitti (tunnetaan myös nimellä Housemaid's Polve) esiintyy, kun bursa tulehtuu. Tämä voi johtua polven liikakäytöstä, erityisesti polvillaan.

Bursiitin yleisiä oireita ovat:

 • Kipu
 • Punoitus
 • Arkuus
 • Turvotus
 • Nopea tunne tai melu polvistuessa tai seisomaan

Hoito

Lepo, jää ja kipulääkkeet ovat yleensä riittäviä vähentämään bursiitin oireita, mutta jos sinusta tuntuu, että tarvitset enemmän hoitoa, lääkäri voi suositella fysioterapiaa, steroidi-injektioita ja / tai aspiraatiota (nesteen tyhjentäminen polvesta).

body_kneexray

Baker's Cyst

Toinen potentiaalinen syy polven tunteelle, että sen täytyy ponnahtaa, on kysta. Kysta tapahtuu, kun osa nivelessä olevasta nesteestä työnnetään kudospussiin. Pussi pullistuu ja muodostaa kystan. Kystat polvessa ovat tyypillisesti Bakerin kystat, ja ne muodostuvat yleensä polven taakse. Nämä kystat voivat johtua loukkaantumisesta, niveltulehduksesta tai tuntemattomasta syystä.

Kystien yleisiä oireita ovat:

 • Näkyvä kolu polven ympärillä (vaikkakaan ei aina)
 • Turvotus polven takana
 • Lievä kipu polven takana, varsinkin kun taivutat tai suoristat jalkaa
 • Tiiviys tai jäykkyys

Hoito

Itse Bakerin kysta ei yleensä aiheuta huolta, ja se häviää usein itsestään. Kuitenkin, jos kysta aiheuttaa sinulle kipua tai epämukavuutta, voit poistaa sen tai poistaa sen kirurgisesti.

Niveltulehdus

Monet ihmiset uskovat, että niveltulehdus on ongelma vain vanhemmilla ihmisillä, mutta sitä voi esiintyä missä tahansa iässä, varsinkin jos harrastat paljon, sinulla on niveltulehdus suvussa tai sinulla on ollut vammoja. Polven nivelrikko tapahtuu, kun nivelet pehmentävä rusto alkaa kulua ja kahden luun pinnat alkavat hieroa yhdessä. Tämä voi aiheuttaa kipua, jäykkyyttä ja polvea, joka tuntuu siltä, ​​että sen täytyy pudota, kun nivelet liikkuvat yhdessä karkeasti.

Niveltulehduksen yleisiä oireita ovat:

 • Kipu, joka lisääntyy, kun olet aktiivinen
 • Jäykkyys nivelessä
 • Vaikeus ulottaa polvi kokonaan
 • Lämpö ja turvotus nivelessä
 • Kutina tai rätinä ääni, kun liikutat polvea

Hoito

Niveltulehduksen hoitoon on olemassa lukuisia vaihtoehtoja, joista osa sisältää fysioterapiaa, polvisuojuksen käyttämistä, kipulääkkeiden ottamista ja steroidien tai hyaluronihappo-injektioiden saamista polviin.

ACL-vamma

ACL (anterior crossiate ligament) on yksi polven neljästä päänivelsiteestä, joka yhdistää reisiluusi sääriluuhun. ACL auttaa pitämään polven vakaana. ACL on yksi yleisimmin loukkaantuneista nivelsiteistä, ja vammat voivat vaihdella pienistä kyyneleistä nivelsiteiden repeytymiseen kokonaan luusta.

ACL-vammat tapahtuvat yleensä yhtäkkiä, usein kun harjoittelet tai urheilet. Alat todennäköisesti kokea kipua ja muita oireita heti. Jos sinulla on vakava ACL-vamma, sinulla on todennäköisesti paljon vakavampia oireita kuin popping-polvi, kuten voimakas kipu ja kyvyttömyys kävellä. Pieni ACL-vamma voi kuitenkin saada polven tuntemaan, että sen täytyy ponnahtaa, koska nivel ei ole kunnolla vakaa.

ACL-vammojen yleisiä oireita ovat:

 • Popin tunne tai kuulo loukkaantumisen yhteydessä
 • Kipu polven takana ja ulkopuolella
 • Turvotus
 • Rajoitettu polven liike
 • Polvi tuntuu heikosta tai epävakaasta

Hoito

Fysioterapia voidaan tehdä pienille ACL-vammoille, mutta leikkaus tarvitaan yleensä ACL: n vakaviin vammoihin.

Kuinka rauhoittaa polvet

Kuten yllä mainittu, voit yleensä estää polvesi tuntemasta, että sen täytyy ponnahtaa, ja vähentää mahdollisuutta, että se tuntuu uudestaan ​​tällä tavalla käyttämällä kotihoitoja, vaikka lääkärin käynti ja / tai fysioterapia saattaa myös olla tarpeen. Kun sinulla on polvi, jonka tuntuu siltä, ​​että sen täytyy ponnahtaa, paras tapa saada se tuntemaan olonsa ei ole poppiminen (mikä ei usein ole mahdollista), vaan vähentämällä polven rasitusta ja painetta. Alla on neljä parasta tapaa saada helpotusta.

Levätä

Paras hoito polvellesi on lepo. Lähes kaikki polven syyt, jotka tuntuvat olevan poppumassa, liittyvät ainakin jollakin tavalla polven liikakäyttöön. Tauko kaikesta fyysisestä aktiviteetistasi, joka rasittaa polviasi, voi olla tarpeeksi estääkseen sen tunteen, että sen täytyy ponnahtaa.

Jos et pysty kokonaan leikkaamaan fyysistä aktiviteettia, yritä käyttää polvisuojaa lievittääksesi stressiä ja pidä usein taukoja. Jos harjoittelet säännöllisesti, voit myös yrittää siirtyä vähemmän vaikuttavaan liikuntamuotoon, kuten uinti tai juokseminen elliptisellä.

vartalon polvet

Jäätä

Jää on toinen tapa auttaa polviasi toipumaan, ja se on erityisen tehokas, jos polvissasi on kipua, punoitusta tai turvotusta. Jäätä polvi 15 minuuttia kerrallaan, vähintään kahdesti päivässä, kunnes oireet häviävät tai vähenevät.

Korkeus

Polven nostaminen voi myös vähentää kipua ja turvotusta ja estää polvea tuntemasta, että sen täytyy ponnahtaa. Asettaessasi selkääsi, tuki jalkaa ylöspäin, jotta polvesi on korkeampi kuin lantiosi. Tee tämä vähintään 1-2 tuntia päivässä, jos mahdollista (on hyvä tehdä lukiessasi tai katsellessasi televisiota, jotta sinulla on jotain tekemistä) oireiden lievittämiseksi.

Harjoitukset

Voit myös kokeilla tiettyjä harjoituksia, jotka on suunniteltu potkaistavaksi polvillesi tai saada se lopettamaan tunteen, että sen täytyy ponnahtaa, vaikka nämä eivät taata ratkaisemaan ongelmaa. Yksi vaihtoehto on nelipäinen venytys, jossa laitat toisen käden ulos edestäsi tasapainoa varten ja tartu toisen käsivarren kanssa samalla puolella olevan jalan nilkkaan ja nosta jalkaa kohti pakariasi. Neljän hengen lihakset auttavat nostamaan polvea, joten niiden venyttäminen voi auttaa polvea tai lievittää siihen kohdistuvaa painetta.

Toinen harjoitus on jalkahissit. Näitä varten makaa tasaisesti selälläsi koskematon jalkasi taivutettuna ja jalkasi kärsivän polven ollessa tasainen maassa. Nosta jalkaa hitaasti maahan suoraan ylös, kunnes reidet ovat yhdensuuntaiset, pidä asentoa hetken ja laske sitten hitaasti maahan. Toista tämä noin 20 kertaa, lopeta nopeammin, jos tunnet kipua tai epämukavuutta.

Johtopäätös: Tuntuu siltä, ​​että polveni täytyy poppi

Jos polvi tuntuu haluavan ponnahtaa, saatat olla huolissasi siitä, että se on merkki vakavasta sairaudesta. Onneksi syy on yleensä polven liikakäyttö, ja se menee usein lepoon, vaikka sinun pitäisi nähdä lääkäri, jos oireesi ovat vakavia.

Jos polvi tuntuu siltä, ​​että sen täytyy ponnahtaa, on useita yleisiä syitä:

 • Juoksijan polvi
 • Bursiitti
 • Bakerin kysta
 • Polven niveltulehdus
 • ACL-vamma

Useimmille näistä kotihoidot ovat riittäviä ongelman hoitamiseksi, vaikka saatat tarvita fysioterapiaa tai leikkausta vakavammille vammoille. Polven rauhoittamiseksi tärkeintä on levätä sitä rasituksen ja paineen lievittämiseksi. Voit myös jäätä, kohottaa sitä ja kokeilla harjoituksia, kun polvi tuntuu siltä, ​​että sen täytyy pudota.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.