Miksi minulla on aaltoilevat kielen reunat?

ominaisuus_kissa_kieli

Näyttääkö kielesi aaltoilevammalta kuin muiden kielet? Huomaatko pieniä sisennyksiä sen reunan ympärillä? Aaltoileva kieli on yleensä vaaraton sairaus. Mutta mistä se johtuu? Ja voitko päästä siitä eroon?

Tässä artikkelissa selitämme, mikä on aaltoileva kieli, miksi se tapahtuu ja miten voit korjata sen.ero mitoosin ja meioosin välillä

Mikä on aaltoileva kieli?

Ensinnäkin, mitä tarkalleen tarkoitamme 'aaltoilevalla kielellä'? Aaltoileva kieli viittaa kieleen, jossa on pieniä aaltoja, väreilyä tai syvennyksiä reunan ympärillä, juuri siellä, missä se osuu hampaisiisi. Nämä syvennykset johtuvat kielen työntämisestä hampaita vasten ja näyttävät siksi usein hampaiden jälkeiltä.

body_wavy_tongue

Noricum /Flickr

Aaltoilevalle kielelle on monia nimiä , mukaan lukien kaareva kieli, kierteinen kieli, kampasimpukka, lingua indentata ja piirakkakieli (koska väreily voi näyttää piirakkakuoren reunalta).

Yleensä tähän tilaan ei liity kipua, vaikka suun limakalvo (missä kielesi koskettaa) tai kielesi voi muuttua punaiseksi ja muuttua herkemmäksi kitkan vuoksi.

Aaltoilevat kielen reunat ovat yleensä vaarattomia mutta voi viitata taustalla olevaan sairauteen. Siksi, jos luulet, että sinulla on aaltoileva tai turvonnut kieli, on parasta ajoittaa käynti lääkärisi kanssa.

unc kappeli kukkula keskim

Mikä aiheuttaa aaltoilevan kielen?

Monet taustalla olevat sairaudet voivat aiheuttaa aaltoilevia kielen reunoja.

Yksi yleisimmistä aaltoilevan kielen syistä on turvonnut kieli tai glossiitti. Turvotus saa kielesi suurentumaan ja työntymään hampaita vasten (jolloin syntyy aaltoilua).

Monet asiat - toiset vaarattomampia kuin toiset - voivat edistää kielen turvotusta. Yleisiä syitä ovat allergiat, lääkkeiden sivuvaikutukset, suora vahinko kielelle ja parafunktionaaliset tavat (esim. hampaiden puristukset, kielen työntäminen jne.).

Aaltoileva tai turvonnut kieli voi myös olla oire seuraavista sairauksista:

Voitko korjata aaltoilevan kielen?

Aaltoileva kieli on oire sairaudesta ja ei ehto itsessään. Siksi, aaltoilevan kielen korjaamiseksi sinun on ensin hoidettava taustalla oleva sairaus, joka aiheuttaa sinulle aaltoilevan kielen.

milloin korkeakouluhakemukset päättyvät

Selvittääksesi, mikä aiheuttaa tilan, varaa aika lääkärille. Ennen kuin lähdet, ota kuitenkin huomioon mahdolliset ylimääräiset oireesi ja kun huomasit aaltoilevat kielen reunat.

Hoito riippuu siitä, mikä aiheuttaa aaltoilevan kielesi. Jos esimerkiksi syy on allergiat, sinun on todennäköisesti otettava allergialääkkeitä allergioiden hallitsemiseksi. Jos toisaalta syy on geneettinen sairaus, saatat joutua leikkaukseen kielen turvotuksen korjaamiseksi .

Lopulta, jos luulet, että sinulla on aaltoileva kieli, mutta et ole varma, mikä sen aiheuttaa, on parasta keskustella lääkärisi kanssa diagnoosin saamiseksi ja sopivan hoitopolun löytämiseksi, joka toimii sinulle.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset