Kuka oli kuningatar Victoria? Mistä hän oli kuuluisa?

feature_victoria

Englannin kuningatar Victoria on yksi brittiläisen monarkian kuuluisimmista hahmoista. Monet muut kuninkaat ja kuningattaret ovat herättäneet huomiota kautta historian, mutta harvat ovat tehneet niin kuningatar Victorian kiihkeästi, osittain siksi Hänen hallituskautensa oli yksi Britannian historian pisimmistä.

Kuningatar Victoria piti päiväkirjoja 13 -vuotiaasta lähtien. meillä on yksityiskohtaiset tiedot hänen ajatuksistaan, tunteistaan ​​ja teoistaan ​​koko hänen hallituskautensa aikana tavalla, jollaista meillä ei ole monille muille kuuluisille johtajille.

Hänen hallituskautensa pituus oli vain yksi osa siitä, miksi Victoria on edelleen niin kuuluisa tänään. Tässä artikkelissa, käsittelemme kuningatar Victorian tosiasioita, mukaan lukien hänen elämäntarinansa, tärkeät tapahtumat hänen hallituskaudellaan, kuningatar Victorian sukupuu ja miksi hän on edelleen niin suosittu hahmo tänään.

Kuningatar Victorian elämäkerta

Victoria, syntymänimi Alexandrina Victoria, syntyi 24. toukokuuta 1819 Kentin ja Strathearnin herttualle prinssi Edward Augustukselle ja Saksin Saxe-Coburg-Saalfeldin prinsessa Victorialle Kensingtonin palatsissa.

Victoria syntyi viidenneksi Britannian valtaistuimen seuraajaksi , isänsä ja kolmen setänsä, George IV, Frederick Duke of York ja William IV, edessä. Kun hänen isänsä kuoli vuonna 1820, vain vuosi syntymän jälkeen, hänestä tuli neljäs peräkkäin - ja koska hänen setänsä olivat ikääntyneet eikä heillä ollut laillisia eläviä lapsia, tuli yhä todennäköisemmäksi, että hän hallitsee maata jonain päivänä . Kun nuorelle Victorialle kerrottiin, että hänestä tulee todennäköisesti prinsessa ja ehkä jopa kuningatar, hän vastasi sanomalla: Olen hyvä.

Kuningas George III, Victorian isoisä, kuoli vuonna 1820 ja hänen setänsä George IV nousi valtaistuimelle. Frederick, Yorkin herttua, kuoli vuonna 1827, jolloin William IV: n perillinen oletettiin tai seuraava henkilö valtaistuimelle. Kun George IV kuoli vuonna 1830, William IV nousi valtaistuimelle ja oletetun perillisen rooli siirtyi Victorialle.

Uusi laki mahdollisti Victorian äidin hallinnan regenttinä - varahallitsijana, jos todellinen hallitsija on sairas, poissa tai muuten kykenemätön hallitsemaan - mutta William IV epäili äitinsä kykyä hallita ja halusi elää Victorian 18 -vuotissyntymäpäivään asti, jotta hän voisi olla se, joka ottaa valtaistuimen.

mistä saa 2 dollarin seteleitä

Vuonna 1837, kuukausi sen jälkeen, kun Victoria täytti 18 vuotta, William IV kuoli. Victoria kruunattiin 28. kesäkuuta 1838, ja hän hallitsi yhteensä 64 vuotta, mikä on pisin valtakunta Britannian historiassa ennen kuningatar Elisabetia.

body_portrait

Tärkeitä tapahtumia kuningatar Victorian historiassa

Victorian pitkä hallituskausi leimasi useita tärkeitä tapahtumia Englannin historiassa. Englannin kuningattaren alussa hän teki useita päätöksiä, jotka tekivät hänestä epäsuositun hallitsijan. Kuitenkin ajan myötä hänen vahva persoonallisuutensa, johtajuutensa ja sitoutumisensa ihanteisiinsa voitti yleisön.

Toukokuu 1839 - Makuuhuoneen kriisi

Kaksi vuotta sen jälkeen, kun hän oli noussut valtaistuimelle, sarja tapahtumia johti niin sanottuun Bedchamber -kriisiin. Vuoden 1839 alussa yksi kuningatar Victorian odottavista naisista, Lady Flora Hastings, alkoi kokea vatsakipuja. Toistuvien lääkärikäyntien jälkeen ei ollut ilmeistä syytä, ja Hastingsin viholliset alkoivat levittää huhuja, että hän oli raskaana John Conroyn aviottomalle lapselle.

Huhut saavuttivat Victorian, joka ei ollut Hastingsin fani ja Conroyn erityisen katkera vihollinen. Kun huhu kasvoi, paine lisääntyi Hastingsiin, ja hän suostui invasiiviseen tutkimukseen. Tutkimuksessa kävi ilmi, että hän ei ollut raskaana, mutta ei maininnut syytä hänen kipuilleen ja turvotukselleen.

Valitettavasti Hastingsin tila paheni. Ennen kuolemaansa hän pyysi perusteellista tutkimusta ja tulosten julkistamista. Kuoleman jälkeisessä tutkimuksessa kävi ilmi, että hänellä oli pitkälle edennyt, syöpäkasvain .

Victorian toiminta Lady Hastingsin tapauksessa aiheutti suurta kiistaa. Hän ei ollut vain uskonut perusteettomia huhuja odottavasta rouvastaan, vaan hän oli työntänyt hänet kohti invasiivista lääkärintarkastusta, joka ei ollut pystynyt havaitsemaan, mikä hänen oikeastaan ​​oli vialla. Julkinen booed kuningatar Victoria, kun hän lähti ratsastaa, aloittaen hänen hallituskautensa köyhällä jalalla.

Valitettavasti asiat pahenivat. Kuningatar Victoria oli ympäröinyt itsensä Whigin kannattajien kanssa. Itse asiassa, monet torit uskoivat, että hän oli itse Whig, vaikka hallitsijoita pidettiin yleensä puolueettomina.

Whigin ja kuningatar Victorian pitkäaikainen ystävä Lord Melbourne erosi pääministeri -asemastaan ​​useiden poliittisten tappioiden jälkeen. Hän ehdotti Robert Peelia, toryä, hänen tilalleen. Koska tooreilla oli vähemmistöasema parlamentissa, Peel toivoi, että Victoria tekisi joitain muutoksia kotitalouteensa luottamukseksi uuteen puolueeseen. Hän ehdotti, että jotkut hänen Whig -naisistaan ​​korvattaisiin odottaessaan Tory -naisia ​​osoittaakseen, että hän ei osoittanut suosiota Whig -puolueelle.

Victoria kieltäytyi tekemästä mitään muutoksia, ja Melbourne yhdessä monien muiden kuningattaren ystävien kanssa ehdotti, että Peel oli kohtuuton ja painosti liian kovaa. Väärinkäsityksen vuoksi he olivat olettaneet, että Peel halusi Victorian korvaavan kaikki odottavista naisistaan, riistäen häneltä tehokkaasti ystäviä ja luottamusmiehiä eikä vain joitain heistä. Peel vastasi kieltäytymällä muodostamasta ministeriötä, koska hän ei kokenut saaneensa riittävästi tukea kuningattarelta.

Victorian kieltäytymistä pidettiin perustuslain vastaisena, koska näytti siltä, ​​että hän heitti tukensa Whigien taakse, vaikka hallitsijoiden odotettiin olevan puolueettomia. Koska Peel kieltäytyi muodostamasta ministeriötä, koska hän ei noudattanut hänen toiveitaan, Victoria sanottiin kieltäneen hänet laillisesta asemastaan. Itse asiassa hän palautti Melbournen pääministeriksi, koska Peel kieltäytyi muodostamasta ministeriötä.

Lopulta Victoria ja Peel onnistuivat ratkaisemaan erimielisyyden. Victoria hyväksyi torilaisen naisen kotitalouteensa ja vuonna 1840 hän meni naimisiin prinssi Albertin kanssa ja antoi hänelle uuden kumppanin. Vuonna 1841 torit voittivat enemmistön ja antoivat Peelin ottaa asemansa auktoriteettina.

Kesäkuu 1840 - Murhayritykset

Kuningatar Victoria oli usein salamurhakohde vuodesta 1840 lähtien. Ensimmäinen henkilö, joka yritti hänen elämäänsä, oli Edward Oxford, teini -ikäinen, joka ampui aseella häntä, kun hän oli vaunulla Albertin kanssa. Laukaus jäi väliin, ja lähistöllä olevat ihmiset takavarikoivat Oxfordin. Osoittaakseen, että kuninkaalliset olivat edelleen luottavaisia ​​ihmisiinsä, he jatkoivat matkaansa hymyillen väkijoukkoille. Oxfordin todettiin olevan järjettömän mielen ja tuomittiin Bedlamille 24 vuodeksi, ennen kuin hänet karkotettiin Australiaan.

John Francis teki kaksi yritystä kuningattaren elämässä päivän kuluessa toisistaan. Toukokuun 29. päivänä 1842 hänen pistoolinsa ei lauennut, kun hän osoitti sen Victoriaan, kun hän oli toisella vaunulla, ja päivää myöhemmin hän yritti uudelleen. Tällä kertaa hänen pistoolinsa ampui, mutta poliisi otti hänet kiinni ja tuomittiin hirtettäväksi, kunnes kuningatar muutti tuomionsa elinikäiseksi karkotukseksi.

Vuonna 1850 Robert Pate, entinen brittiarmeijan upseeri, hyökkäsi kuningatariin keppiä vastaan. Hän löi naista kerran ennen kuin yleisö alisti hänet. Hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi Tasmanian rangaistussiirtokuntaan.

Viimeinen yritys kuningatar Victorian elämälle tapahtui vuonna 1882. Roderick Maclean ampui pistoolinsa kuningattarelle, kun tämä oli lähdössä Windsorin asemalta , ja läheisen Eton -koulun pojat torjuivat ja hakkasivat häntä. Hänet todettiin henkisesti epäterveeksi ja laitokseksi.

Toukokuu 1857 - Sepoyn kapina

Itä -Intian yhtiö hallitsi Intiaa brittiläisenä siirtokuntana. Koko 1800 -luvun ajan he heikensivät Intian aikaisempaa hallintorakennetta ja korvasivat sen brittiläisellä valvonnalla. Vuonna 1840 Lord Dalhousie esitteli rappioppi , estäen hindulaista hallitsijaa nimeämästä valtaistuimensa seuraajan, jos heillä ei ole luonnollista perillistä.

Yhdistettynä länsimaistamiseen, joka korvasi intialaiset tavat brittiläisillä, Intian autonomian heikentyminen työnsi Intian ihmiset kohti vallankumousta. Vuonna 1857 itä -intialaisen yhtiön palveluksessa olevat intialaiset sotilaat alkoivat taistella vastustamaan Britannian armeijaa hyökkäämällä heidän ylimpiä upseereitaan vastaan kieltäytyi käyttämästä kivääripatruunoita pelätessään, että ne olivat saastuneet muslimien ja hindujen taistelijoiden uskontoa vastaan ​​elävän rasvan kanssa, ja valloitti Delhin.

Vaikka jotkut ovat väittäneet, että intialaiset taistelijat aloittivat teurastuksen tappamalla heitä sortaneet brittiläiset upseerit, jotkut 800 000 intialaista menehtyi verrattuna 6 000 brittiläiseen .

Verenvuodon lopettamiseksi Itä -Intian yhtiö purettiin ja Intian hallinto siirrettiin Ison -Britannian kruunuun. Vuonna 1858 Victoria ilmoitti, että intialaisille annetaan samat oikeudet kuin brittiläisille, ja tuomitsi väkivallan molemmin puolin.

Benjamin Disraeli valittiin parlamenttiin vuonna 1874. Koska Englanti oli työntänyt laajaa valtakuntaansa entisestään, Victoria halusi tittelin heijastamaan sitä. Vastauksena Disraeli hyväksyi kuninkaalliset arvonimilain, joka antoi kuningattarelle Intian keisarinna -arvonimen vuonna 1877.

Juhlistaakseen kultaista juhlavuottaan 10 vuotta myöhemmin kuningatar Victoria kutsui paikalle intialaisen palvelijan Abdul Karimin opettamaan urdua ja intialaista kulttuuria. Karimista tuli Victorian rakastettu mentori, ja sen seurauksena hänestä tuli epäsuosittu hahmo kuninkaallisen talouden ympärillä, joka koki, että häntä olisi kohdeltava alempiarvoisena.

hyviä aiheita vakuuttaville puheille

Kesäkuu 1887 - Kultainen juhlavuosi

Kuningatar Victorian kultainen juhlavuosi juhli 50 -vuotista valtakauttaan 20. kesäkuuta 1887. Kuningatar aterioi 50 ulkomaisen kuninkaan, ruhtinaiden, prinsessojen, herttuan ja herttuattaren kanssa ympäri maailmaa.

Valmistettiin juhlaraha ja kuningattaren pään rintakuva levitettäväksi koko imperiumiin. Juhlavuoden aikana kuningatar valitsi tarjoilijoiksi kaksi intialaista ainetta, joista toinen - Abdul Karim - tuli myöhemmin hänen henkilökohtaiseksi opettajakseen.

Kesäkuu 1897 - Timanttijuhla

Vuonna 1896 kuningatar Victoriasta tuli Britannian historian pisin hallitseva hallitsija, mutta hän päätti keskeyttää juhlat seuraavaan vuoteen, 60-vuotispäivään asti.

Toisin kuin edellinen juhlavuosi, ulkomaiset valtionpäämiehet suljettiin tapahtumasta. Victoria ja hänen neuvonantajansa pelkäsivät, että Wilhelm II, Victorian pojanpoika ja Saksan keisari, aiheuttaisi ongelmia tapahtumassa hänen arvaamattoman persoonallisuutensa vuoksi.

Osana 17 vaunun kulkuetta kuningatar Victoria ratsasti monien Lontoon kuuluisimpien maamerkkien läpi ja osallistui kiitospäivän tilaisuus Pyhän Paavalin katedraalissa .

body_coronation

Tärkeitä tapahtumia kuningatar Victorian henkilökohtaisessa elämässä

Monet kuningatar Victorian tosiasiat, jotka tekevät hänestä niin vakuuttavan, liittyvät hänen henkilökohtaiseen elämäänsä. Koska hän oli kuningatar yli 60 vuotta, Victoria eli suuren osan elämästään julkisuudessa, ja päiväkirjojensa ansiosta meillä on suuri käsitys hänen henkilökohtaisista ajatuksistaan ​​ja tunteistaan.

Elämäkertalaiset ja kuningatar Victorian aikalaiset ovat myös kertoneet hänen elämästään ja persoonallisuudestaan. Hänen tiedettiin olevan erityisen itsepäinen, mikä, vaikka se teki hänestä päättäväisen hallitsijan, osoittautui vaikeaksi hänen varhaisessa hallituskaudessaan sellaisten asioiden kanssa kuin Bedchamber Crisis. Victorialla oli myös suuri halu tulla pidetyksi, mutta hän ei halunnut muuttaa itseään tai mielipiteitään yleisen mielipiteen mukaiseksi-tämäkin näkyy parhaiten hänen hallituskautensa alussa, jolloin julkinen halveksunta hänen kohtelustaan ​​Lady Flora Hastingsia kohtaan kehotti häntä pyytämään anteeksi vasta paljon myöhemmin elämässä.

Kuningatar Victoria investoi myös Britannian valtakunnan laajentamiseen. Koko hallituskautensa aikana Englanti edisti taloudellisia ja siirtomaa -etujaan ympäri maailmaa ja laajensi siirtomaita Kanadassa ja Australiassa Yhdysvaltain siirtokuntien menetyksen jälkeen viime vuosisadalla. Halu kasvattaa imperiumia muotoili Victorian henkilökohtaista elämää yhtä paljon kuin hänen poliittista elämäänsä, koska hän oli omistautunut edistämään Englannin asiaa.

Kuningatar Victorian lapsuus

Kuningatar Victorian lapsuus oli vaikea. Hänen isänsä kuoli vain vuosi hänen syntymänsä jälkeen, ja hänen kasvatuksensa jäi suurelta osin äidilleen ja äitinsä palvelijalle Sir John Conroylle. Yhdessä he keksivät Kensington -järjestelmän, joka on nimetty palatsin mukaan, jossa he asuivat Lontoossa.

Kensington -järjestelmä suunniteltiin tarkoituksella pitämään nuori Victoria riippuvaisena äidistään. Hänen äitinsä ja Conroy olivat liittolaisia ​​Hannoverin taloa vastaan, johon kuului Victorian isän perhe, ja heidän tavoitteenaan oli pitää Victorian mahdollinen voima perimässä valtaistuimen keskenään.

Yksi Kensington -järjestelmän pääperiaatteista oli, että Victoria ei koskaan saanut olla yksin. Hänen äitinsä, kuningattaret ja muut auktoriteetit olivat aina läsnä, ja hänellä oli kielletty tapaamasta tai leikkimästä muiden lasten kanssa, lukuun ottamatta sisarta ja Conroyn omaa tytärtä. Victoria ei melkein koskaan saanut lähteä Kensingtonista ja paheksui kaikkia kasvatukseensa osallistuneita.

Itse asiassa, vaikka Kensington -järjestelmän oli tarkoitus saada Victoria riippuvaiseksi äidistään ja hänen työtovereistaan, se palasi. Kun he yrittivät kiusata häntä ottamaan Conroyn henkilökohtaiseksi sihteerikseen, hän kieltäytyi. Kruunauksensa jälkeen Victoria pyysi yhden tunnin yksin - jotain, mitä hän ei ollut koskaan kokenut siihen asti - ja että hänen sängynsä poistettiin äitinsä huoneesta. Myöhemmin hän karkotti Conroyn asunnoistaan, ja naimisiin prinssi Albertin kanssa hän hääsi äitinsä palatsistaan ​​kokonaan, koska ei ollut enää mitään yhteiskunnallista painetta saada hänet sinne.

Kensington -järjestelmä oli myös osittain syyllinen hänen myöhempään konfliktiinsa Lady Flora Hastingsin kanssa. Hastings oli ollut yksi Victorian äidin rouvista odottamassa, mikä sai kuningattaren epäluottamukseen.

Kuningatar Victorian kruunaus

Kuningatar Victoria kruunattiin 28. kesäkuuta 1838 . Osana Hannoverin taloa isänsä puolella hänen olisi pitänyt myös periä Hannoverin kruunu Saksassa. Kuitenkin, koska salinen perintölaki esti naista hallitsemasta Hannoveria, kruunu siirtyi sen sijaan setälleen, Ernestille, Cumberlandin herttualle, joka oli epäsuosittu hahmo. Ernest toimi myös oletetusti hänen perillisenä, kunnes hän sai ensimmäisen lapsensa.

Yli 400 000 ihmistä osallistui kuningatar Victorian kruunajaisiin. Seremonia kesti viisi tuntia ja oli ainutlaatuisen kaoottinen . Westminsterin dekaani, joka yleensä hallinnoi seremoniaa, oli sairas sinä päivänä , ja hänet korvasi Canterburyn arkkipiispa. Arkkipiispa, joka ei tunne seremoniaa, asetti kruunajaissormuksen väärän sormen päälle, jonka poistaminen kesti myöhemmin tunnin. Victorialle annettiin myös seremoniallinen pallo, väärään aikaan, ja Bath and Wellsin piispa unohtanut sivun palvelujärjestyksessä , mikä sai hänet myöhemmin kutsumaan Victorian toistamaan prosessin viralliseksi.

Kuningatar Victorian häät

Kuningatar Victoria tapasi ja rakastui tulevaan aviomieheensä, Saxe-Coburgin ja Gothan prinssi Albertiin, vierailullaan Britanniassa vuonna 1839. Valtionpäämiehenä hänen täytyi ehdottaa hänelle. Victorialla oli myös muita epätavallisia perinteitä - hän pukeutui valkoiseen hääpukuun ja hänellä oli porrastettu hääkakku, kaksi ainutlaatuista ominaisuutta, jotka myöhemmin kiinnittivät huomiota muihin morsiameniin.

Avioliitossa olevasta Albertista tuli Viktorian moraalinopettaja. Hänen läsnäolonsa pehmensi häntä jonkin verran, ja hän harkitsi uudelleen joitakin aikaisempia asenteitaan sellaisista asioista kuin Bedchamber Crisis.

Vaikka Albert ja Victoria olivat täysin rakastuneet toisiinsa, avioliitto ei sujunut ongelmitta. He taistelivat usein, ja Albert ei alun perin saanut osallistua maan hallintaan. Kuuden kuukauden kuluessa hän otti kuitenkin enemmän roolia Englannin johtamisessa, osittain siksi, että Victoria oli raskaana ensimmäisen lapsensa kanssa.

Kuningatar Victorian ja prinssi Albertin avioliitto johti myös poliittiseen konfliktiin torien kanssa. Vain viisi toria kutsuttiin häihin, ja puolue myöhemmin vastasi hylkäämällä pyynnön antaa Albertin asema hallituksessa. Kuningatar vastasi sanomalla Hirviöt! Teitä torreja rangaistaan! Kosto! Kosto!

Kuningatar Victorian sukupuu ja lapset

Kuningatar Victoria ja prinssi Albert saivat yhdeksän lasta avioliitostaan ​​alkaen Victoria, prinsessa Royal, vuonna 1840. Kuningatar Victorian muut lapset olivat Albert Edward (1841), Alice (1843), Alfred (1844), Helena (1846), Louise (1848), Arthur (1850), Leopold (1853) ja Beatrice (1857).

Vaikka hänellä oli paljon lapsia, kuningatar ei pitänyt äidistä . Hän halveksi raskautta ja ei pitänyt erityisesti imetyksestä. Victoria suhtautui ankaraan lähestymistapaan äitinä olemalla kaukana lapsistaan, jotka ensisijaisesti kasvatti Victorian oma kuningatar Louise Lehzen.

Victoria koki myös synnytyksen jälkeisen masennuksen useiden raskauksien jälkeen, mikä on lisännyt hänen vastenmielisyyttään saada lapsia. Hänen kokemuksensa Albert Edwardin synnyttämisen jälkeen oli niin voimakas, että hän koki aistiharhoja ja kirjoitti kärsineensä koko vuoden.

Victoria oli myös hemofilian kantaja, joka välitettiin 10 kuningatar Victorian lapselle. Hänen poikansa Leopold koki taudin, ja Alice ja Beatrice olivat myös kantajia. Tämä johti spekulointeihin siitä, että Victorian isä ei itse asiassa ollut Kentin herttua , koska hänen esi -isänsä eivät osoittaneet mitään todisteita taudin kantamisesta, mutta on todennäköisempää, että hänen isänsä koki spontaanin mutaation, joka sai hänet tulemaan kantajaksi, koska spontaanit mutaatiot tapahtuvat useammin vanhemmilla miehillä, ja hän oli 50 -vuotias, kun hän oli raskaana.

Kuningatar Victorian suruaika

Vuonna 1861 Edward, Albertin ja Victorian vanhin poika, halusi saada todellista sotilaskokemusta viettämällä aikaa armeijan leirillä Irlannissa. Siellä hän vietti kolme yötä näyttelijä Nellie Clifdenin kanssa. Prinssi Albert sai tietää kokeilusta ja, vaikka hän oli tuolloin sairas, matkusti Irlantiin nuhtelemaan poikaansa. He menivät kävelylle sateessa, ja palattuaan Englantiin Albertin sairaus paheni. Hänellä todettiin lavantauti 9. joulukuuta ja hän kuoli vain viisi päivää myöhemmin.

Nykyään jotkut ovat arvelleet, että Albert todella kärsi Crohnin taudista tai vatsan syövästä, koska hänellä oli krooninen vatsakipu kaksi vuotta ennen kuolemaansa.

Albertin kuolema tuhosi Victorian, ja hän syytti Edwardin päättämättömyyttä isänsä menetyksestä ja kirjoitti, että tämä oli ollut tappoi tämä kauhea liike ja väitti, ettei hän voinut katsoa Edwardia värisyttämättä.

mikä on max sat pisteet

Victoria aloitti surun, joka kesti loppuelämänsä. Hän pukeutui mustaan ​​ja lakkasi esiintymästä julkisuudessa monien vuosien ajan ansaitsemalla lempinimen Windsorin leskelle hänen syrjäytymisestään. Itse asiassa se, ettei esiintynyt julkisuudessa, alkoi heikentää yleisön luottamusta häneen. Häntä kritisoitiin eristäytymisestä, ja häntä syytettiin suhteesta erään palvelijansa John Brownin kanssa.

Republikaanit vaativat hänen poistamistaan ​​1870 -luvun alussa mielenosoituksella Trafalgar -aukiolla. Vuonna 1871 Edward sai itselleen lavantaudin, ja kuningatar huolestui hänen turvallisuudestaan. Hän sairastui yhä enemmän, mutta lopulta toipui ja Victorian suuri paluu yleisön silmiin oli kiitospäivänä, jossa juhlittiin poikansa toipumista vuonna 1872. Tämä ulkonäkö auttoi luottamusta hänen johtajuuteensa, ja tasavaltalainen vastustus hänen poissaolevalle hallitukselleen kuoli.

Kuningatar Victorian kuolema

64 vuoden jälkeen Englannin kuningattarena Victoria kuoli 22. tammikuuta 1901. Hän oli 81 -vuotias ja alkoi kokea terveysongelmia, kuten reumaa ja kaihia. Kirjoituksensa mukaan hän tunsi olevansa sairas koko tammikuun ajan, ja tila, johon sisältyi hämmennys ja hämmennys, paheni koko kuukauden ajan. Edward, hänen seuraajansa, ja keisari Wilhelm II, hänen pojanpoikansa, olivat läsnä hänen kuolinvuoteellaan.

Hänen hautajaiset toteutettiin hänen toiveidensa mukaisesti. Hänelle annettiin armeijan hautajaiset isänsä kunniaksi , sotilas ja pukeutui valkoiseen mekkoon häätverhonsa kanssa. Hänet haudattiin erilaisten rakkaiden muistoesineiden kanssa, mukaan lukien yksi Albertin aamutakkeista ja hänen kipsinsä sekä John Brownin tukka. Hiukset piilotettiin julkisuudelta kukalla, luultavasti syytösten vuoksi, että hän oli harjoittanut suhdetta hänen kanssaan.

body_family-1

Kuningatar Victorian hallituskauden pysyviä vaikutuksia

Englannin historiassa on ollut paljon vaikutusvaltaisia ​​hallitsijoita, mutta kuningatar Victoria on yksi kuuluisimmista. Osa siitä tulee hänen pitkästä valtakaudestaan, pisin hänen iso-lapsenlapsenlapsen tyttärensä, nykyinen kuningatar Elisabet II. Mutta Victoria johti myös monia tärkeitä 1800 -luvun tapahtumia, jotka lisäsivät perintöä.

Teollinen laajennus

Britannian valtakunnan kasvaessa myös sen teollisuus kasvoi. Tämä oli teollinen vallankumous, joka muutti väestön maaseudulta keskittyneeksi kaupunkeihin. Köyhät olivat tunnetusti sorrettuja, ja heillä oli kauhistuttavia sanitaatio -olosuhteita ja uskomattoman korkea imeväiskuolleisuus - puolet kaikista lapsista kuoli ennen kuin täytti viisi vuotta .

Köyhien ahdingosta huolimatta teollinen vallankumous toi uuden vaurauden aikakauden yritysten omistajille kaikkialla Englannissa ja muutti perusteellisesti luokkien välistä suhdetta. Vaikka Victoria hallitsijana ja siksi aristokratian jäsenenä ei ollut erityisen mukana tässä vallankumouksessa, Albert piti erityisesti tekniikan kehityksestä.

Yksi alue, johon Victoria investoi, oli junamatka. Hän piti kokemusta paljon parempana kuin perinteinen kuljetus , vaikka hänellä olisi joitain varauksia ja hän hyväksyi sen. Koska kuningatar suosii reittimatkoja, sen suosio kasvoi riippumatta luokan eroista Englannissa.

Imperiumi ja ulkosuhteet

Kuningatar Victoria hallitsi nopeasti laajenevaa valtakuntaa. Hänen hallituskautensa lopussa lähes 25 prosenttia maailmasta oli osa Brittiläistä valtakuntaa, mikä synnytti lauseen, aurinko ei koskaan laske Britannian valtakuntaa.

Vaikka Victoria itse edisti rauhaa monissa 1800-luvun konflikteissa, kuten Preussin ja Tanskan sodassa, vuosisata ei ollut kaukana verettömästä. Imperiumin säälimätön laajentuminen johti siirtomaa -väkivaltaan, ja Victorian haluttomuus puuttua Bulgarian ja Turkin väliseen konfliktiin - jota usein kutsutaan Ottomaanien valtakunnan heikkenevän vakauden itäkysymykseksi - tuki epäsuorasti noin 15 000 ihmisen joukkomurha .

Victoria uskoi, että Englannin olisi kannustettava Turkin valtakuntaa uudistuksiin, mutta että niiden pitäisi tukea nykyistä hallitusta sen sijaan, että ne pyrkisivät itsenäisyyteen siitä.

Victoria Cross

Kuningatar Victoria perusti Victoria -ristin, joka kunnioitti alun perin Krimin sodan aikaisia ​​rohkeutta. Siitä lähtien, Rististä on tullut Britannian arvosanojärjestelmän korkein palkinto.

Toisin kuin monet järjestelmän aiemmat palkinnot, Victoria Cross perustui ansioihin eikä arvoon. Minkä tahansa aseman sotilaat voisivat saada palkinnon teoistaan ​​sodan aikana riippumatta syntymästään tai asemastaan ​​armeijassa Risti merkitsi ensimmäistä kertaa Britannian historiassa, että upseerit ja miehet koristeltiin yhdessä.

Jotkut epäilivät Victoriaa salaa tukeneensa tsaari Nikolai I: tä Krimin sodan aikana huolimatta hallituksensa voimakkaasta Venäjän vastaisesta kannasta. Hänen osallistumisensa Krimin sotaan, johon kuului myös haavoittuneiden sotilaiden hoitoa, auttoi kuitenkin luopumaan epäilystä. Itse asiassa Victoria myönsi 62 mitalia itse vuonna 1857, mikä osoittaa tukea Britannian armeijalle.

Muuttuva monarkia

Luottamus monarkiaan oli alkanut hiipua jonkin verran, kun ihmiset epäilivät, ansaitsivatko kuninkaallinen perhe heidän paikkansa. Victorian hallituskauden aikana hallitsijan rooli alkoi muuttua moninkertaiseksi teot ja uudistukset vahvistivat äänestäjiä kuningattaren kustannuksella .

Toinen uudistuslaki vuonna 1867 myönsi äänioikeuden kaikille miehille, jotka omistivat taloja kaupunginosissa, sekä vuokralaisille, jotka maksoivat vuokraa yli 10 puntaa vuodessa. Se antoi myös useammille ihmisille maakunnissa sekä maatalousmaan omistajille ja vuokralaisille mahdollisuuden äänestää ilman tällaisia ​​jyrkkiä maavaatimuksia. Tämä kaksinkertaisti Englannin äänestysväestön, vaikka naisille ei edelleenkään annettu äänioikeutta. Victoria vastusti henkilökohtaisesti naisten äänioikeutta, vaikka hän oli naisjohtaja.

Vaalilaki 1872 vahvisti edelleen vaalipohjaa. Tämän teon ansiosta paikallis- ja aluevaalien äänestykset eivät enää olleet julkisia, eikä äänestäjiä voida rangaista tai pelotella valitsemaan tiettyjä ehdokkaita.

Kolmas uudistuslaki, joka tunnetaan myös nimellä vuoden 1884 kansan edustuslaki, laajensi toisen uudistuslain kaltaisia ​​äänioikeuksia koskemaan myös maaseudun ihmisiä ja kaupunginosia. Tämä edusti kuitenkin edelleen vain 60 prosenttia Englannin miehistä, koska 40 prosenttia ei edelleenkään voinut äänestää eikä naisia ​​vielä äänestetty.

Sosiaalinen muutos

Kuningatar Victoria muistetaan kuningattarena, joka on kiinnostunut sosiaalisesta muutoksesta, mutta vain tietyissä olosuhteissa. Kuten aiemmin mainittiin, hän vastusti naisten äänioikeutta huolimatta omasta asemastaan ​​naisjohtajana. Ja vaikka hän tuki uudistuksia köyhille sekä tuki hyväntekeväisyysjärjestöjä koulutukselle, sairaaloille ja köyhille, hänen kiinnostuksensa keskittyi suurelta osin Englantiin. Kun perunanälkä iski Irlantiin, Ison -Britannian hallituksen toimet olivat puolisydämiä ja lopulta tehottomia.

Vaikka Victoria lahjoitti 2000 puntaa omia varojaan avuksi, yksi tarina viittaa siihen, että sulttaani Abdulmecid aikoi lahjoittaa 10 000 puntaa, kunnes huomautettiin, että tämä saattaa hämmentää kuningattaren. Victoria vieraili kuitenkin Irlannissa vuonna 1849 ja auttoi lievittämään joitain sairaita, jotka syntyivät Britannian hallituksen heikon vastauksen vuoksi kriisiin.

Vaikka Victoria oli noin 150 laitoksen suojelija, osa hänen tuestaan ​​taiteille ja henkisille yhteisöille häipyi Albertin kuoleman jälkeen. Tästä huolimatta Victorian kiinnostus kansaansa kohtaan auttoi palauttamaan luottamuksen monarkiaan, vaikka valta siirtyi pois kuninkaasta ja kuningattaresta kohti äänestäjiä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lycoming College pääsyvaatimukset

Länsi -Virginia Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Tämän vuoden Ole Miss ACT -pisteet ja GPA

Worcesterin ammattikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Sewanee: Etelä -yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Epätäydellinen dominointi vs. kodominanssi: Mikä on ero?

Mitä eroa on epätäydellisen määräävän aseman ja kodinominanssin välillä? Opi kunkin yksityiskohdat vertaamalla kodominanssia ja epätäydellistä määräävää asemaa.

Mitä sinun tulee tietää Black Rockin vaihtoehto-/jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Black Rock Alternative/Continuation School -yliopistosta paikassa Yucca Valley, CA.

Paras Yhdysvaltain historian muistiinpanoja opiskelemaan

Etsitkö AP US History -tutkimuksia, joiden kanssa opiskella? Tässä on täydellinen opas Yhdysvaltain historiaan sekä erittely päivitetystä AP-tentistä.

St. Francis yliopiston pääsyvaatimukset

Madonnan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Parhaat korkeakoulujen hakusivustot, tarkistetut (10 parasta)

Mitä verkkosivustoja sinun tulisi käyttää oppilaitoksellesi? Tässä ovat suosituimmat 10 suosikki korkeakoulujen hakusivustoani, mukaan lukien Cappex, Unigo ja paljon muuta.

4 vinkkiä toimivan Johns Hopkinsin esseen kirjoittamiseen

Oletko huolissasi Johns Hopkins -lisäaineesta? Tutustu Johns Hopkinsin esseisiin, jotka toimivat ja oppivat kirjoittamaan oman voittavan esseen.

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Marylandin yliopiston itärannikon SAT-tulokset ja GPA

4 vinkkiä erottuviin Carnegie Mellon -esityksiin

Etkö ole varma, miten lähestyä Carnegie Mellonin esseekehotteita? Opi kirjoittamaan tähti-CMU-esseitä ja tutustu onnistuneisiin Carnegie Mellonin esseesimerkkeihin.

Onko PSAT-pisteesi kansallisten ansioiden mukainen?

Mitä PSAT-pisteitä tarvitset voidaksesi päästä kansallisen ansioiden semifinalistiin vuosina 2015/2016? Tässä on täydellinen opas PSAT-pisteiden raja-arvoihin.

Mitä tarvitset UCSD: lle: Pääsyvaatimukset

5 parasta yritystä aloittaaksesi urasi

Mikä on paras liiketoiminnan pääaine? Tutustu suuryritysten luetteloomme, jossa on paljon ideoita siitä, mitä opiskella yliopistossa.

Nebraskan yliopisto - Omahan pääsyvaatimukset

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

Tietoja PSAT/NMSQT: Expert Guide -oppaasta

Kiinnostaako PSAT/NMSQT? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää valmistautuessasi tähän testiin ja saadaksesi National Merit -apurahoja.

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pääsylippu: Mikä se on, miten se tulostetaan ja mitä tehdä, jos menetät sen

Mietitkö, kuinka SAT-pääsylippusi toimii testipäivänä? Näin löydät sen ja kuinka tulostaa se.