Kuka on Zeus? 6 keskeistä myyttiä Kreikan jumalien kuninkaasta

kehon nyrkkiä pitävä salama

on 2,9 gpa hyvä yliopistossa

Zeus: Kreikan ukkosenjumala, kaikkien ihmisten kuningas, salamavalojen heittäjä. Tunnet tämän kaverin, eikö? Eräänlainen? Tai ehkä ei?

Zeus on kreikkalaisten jumalien kuningas, mikä tekee hänestä yhden tärkeimmistä jäsenistä Kreikan Pantheon . Hän on paitsi ukkosen ja taivaan jumala, myös monien kuuluisien kreikkalaisten myyttien aihe. Joten jos haluat ymmärtää kreikkalaista mytologiaa, sinun on aloitettava tutustumalla Zeukseen.Joten sukelkaamme sisään ja opi kaikki, mitä on tiedettävä Zeuksesta, kaikkien kreikkalaisten jumalien kreikkalaisesta jumalasta.

body-mount-olympus-vesipuisto

Vaikka emme voi tietää, miltä Olympusvuori todella näytti ... olemme melko varmoja, että se ei ollut teemapuisto Wisconsinissa!

Kreikan Pantheon

Keskustellaan ensin, mitä tarkoitetaan kreikkalaisella Pantheonilla. Yksinkertaisesti sanottuna pantheon koostuu kaksitoista jumalaa, jotka elivät Olympus-vuori , jotka tunnetaan nimellä olympialaiset .

Nämä kaksitoista jumalaa hallitsivat kaikkea maan päällä ja puuttuivat suoraan kuolevaisuuteen. He riitelivät jatkuvasti toistensa kanssa, näennäisesti kyvyttömiksi tulemaan toimeen. Heidän pyrkimyksensä sabotoida toisiaan olivat kreikkalaisten selitys maailman luonnonilmiöille ja inhimillisten asioiden monimutkaisuudelle .

Loppujen lopuksi, kuinka ihmiset voisivat elää vapaina riidoista ja konflikteista, jos juuri jumalat, jotka vetivät nuken kieliä, taistelivat jatkuvasti?

Zeus, jumalien kuningas ja ukkosenjumala, hallitsi olympialaisia. Mutta yksitoista muuta jumalaa asui myös Olympuksella. He olivat:

 • aika : naisten, avioliiton ja perheen jumalatar (ja Zeuksen vaimo)
 • Poseidon : meren jumala
 • Demeter : sadon ja maanviljelyn jumalatar
 • Athena : viisauden jumalatar
 • Apollo : monien asioiden jumala, mukaan lukien aurinko, jousiammunta ja runous
 • Artemis : metsästyksen ja kuun jumalatar
 • Ares : sodan jumala
 • Aphrodite : rakkauden, kauneuden ja seksuaalisuuden jumalatar
 • Hephaestus : seppien ja metallintyöstön jumala
 • Hermes : jumalien lähettiläs ja matkajumala

Olet todennäköisesti huomannut, että luettelostamme puuttuu yksi jumala. (On kaksitoista Olympialaiset.) Tämä johtuu siitä, että Olympuksen viimeinen paikka on hieman pyörivä tuoli. Jotkut lähteet luetellaan Hades , kuolleiden ja alamaailman jumala, jumalana, joka on viimeinen paikka. Mutta muut lähteet antavat tuon paikan Hestia , tulisija jumalatar, tai Dionysos , viinin ja nautinnon jumala.

Joten mitä eroa on ristiriidassa? Tietämyksemme kreikkalaisista myytteistä on koottu muinaisista asiakirjoista, jotka voivat olla epätäydellisiä tai jopa kertoa kilpailevia tarinoita. Historioitsijoiden on yritettävä ymmärtää kaikki ... ja joskus se tarkoittaa erojen tunnustamista.

505px-Zeus_Otricoli_Pio-Clementino_Inv257

Zeuksen veistos nimeltä Otricolin Zeus, joka on roomalaisen kopio alkuperäisestä kreikkalaisesta patsaasta. Tämä veistettiin 4. vuosisadalla ... joten se on edelleen todella, todella vanha.

Kuka on Zeus ja minkä Zeus on Jumalan Jumala?

Zeus on kaikkien ihmisten isä, ja kaikkien olympialaisten jumalien kuningas . Hän on jumala, joka hallitsee taivasta, mukaan lukien taivaalta tulevat asiat kuten ukkonen ja salama. Zeus tunnetaan myös nopeastaan. Kun hän on järkyttynyt, hänen tiedetään heittävän ukkosmyrskyjä Olympuksenvuoren kodistaan ​​ihmiskunnalle rangaistukseksi sen teoista.

Lisäksi Zeus on vieraanvaraisuuden ja vieraiden oikeudenmukaisen kohtelun jumala . Aina kun muukalaista kohdeltiin pahasti muinaisessa Kreikassa, heidän isäntänsä saattoi pian odottaa ikävää vierailua Zeukselta. Samoin, jos vieras ylitti toivotuksensa tai tuli taakaksi isännälle, Zeuksella oli jotain sanottavaa myös heille. Zeuksen ja hänen luotetun sanansaattajansa Hermesin sanottiin joskus matkustavan ihmisten naamioituna testatakseen kuolevaisen vieraanvaraisuutta.

Lopuksi, Zeus on myös valan pitämisen jumala . Ihmiset, jotka rikkovat lupauksensa, valehtelivat tai käyvät kauppaa epärehellisesti markkinoilla, saivat maistaa myös hänen kostostaan. Ainoa tapa valehtelijoille tai huijareille palata hyviin armoihin Zeuksen kanssa oli tilata ja vihkiä patsas hänelle pyhäkössä. Nyt tiedät, miksi Zeuksen kreikkalaisia ​​patsaita on niin paljon!

Vaikka nämä ovat Zeukselle osoitettuja yleismaailmallisia piirteitä, tietyt kaupunkivaltiot uskoivat, että Zeuksella oli lisävastuuta. Esimerkiksi Ateenassa Zeus oli myös viljelyn ja sadonkorjuun jumala ... ja Kreetalla Zeus oli auringon jumala!

Mitä nimi 'Zeus' tarkoittaa?

Zeuksen nimi näyttää olevan peräisin aina indoeurooppalaisiin juuriin (muinaiseen kieliperheeseen, josta suurin osa länsimaisista kielistä laskeutuu). Zeuksen nimi tarkoittaa hyvin yksinkertaista sanaa: paistaa , joka viittaa hänen rooliinsa taivaan jumalana!

Sana Zeus siirrettiin myöhemmin latinankielelle nimellä Jumala , joka säilyy englanniksi sanoilla kuten jumaluus ja jumaluus. Romaanikielet, jotka ovat kasvaneet latinaksi, silti käyttää muodot Zeuksen nimestä jumalan sanalle . Tässä on joitain esimerkkejä:

 • Espanja: Jumala
 • Ranskan kieli: Jumala
 • Italialainen: Antoi
 • Portugalin kieli: Jumala

Zeuksesta on helppo ajatella vanhaa jumalaa, jolla ei ole paljon vaikutusta elämäämme tänään. Mutta kuten näette, hän roikkuu edelleen!

kehon-zeus-olympiassa-quatremere-de-quincy-1815 Tämä ranskalaisen arkeologin Quatèmere de Quincyn vuonna 1815 esittämä luonnos kuvaa miltä Zeuksen patsas Olympiassa saattoi näyttää. Spoilerivaroitus: se oli jättimäinen.

Miltä Zeus näyttää?

Koska niin paljon Zeuksen patsaita on säilynyt , tiedämme melko tarkasti miltä muinaiset kreikkalaiset ajattelivat hänen näyttävän: erittäin pitkä ja lihaksikas, pitkillä kiharaisilla hiuksilla ja isolla, tuuheella partalla. Hänen kasvonsa näyttävät vanhemmilta, mutta hänen ruumiinsa näyttää Rockilta .

Tyypillisesti Zeuksen patsaat osoittavat, että hänellä on suuri valtikka, jonka päällä on kotka tai salama (joskus molemmat). Kirjallisuudessa enemmän kuin taiteessa, hänellä on valtava kilpi nimeltä Aegis . Joskus Aegisia kuvataan enemmän panssaroiduksi rintalevyksi, mutta kummallakin tavalla sanotaan usein olevan koristeltu gorgon .

Tunnetuin kuvaus Zeuksesta on Zeuksen patsas Olympiassa . Tämä oli yksi antiikin maailman suosituimmista kohteista ja kuului kreikkalaisten turistien vierailemien seitsemän ihmeen joukkoon. Vaikka patsas tuhoutui vuosina 300–400 jKr, tiedämme miltä se näytti useista nykyajan kuvauksista. Zeuksen on kuvattu pitävän Nike (Victory) -hahmoa oikeassa kädessään ja valtikkansa vasemmalla, ja hän istuu massiivisella valtaistuimella.

Zeus: Alkuperätarina

Mistä Zeus tuli? Hyvin, hänen vanhempansa olivat molemmat titaanit, jotka hallitsivat maata ennen Olympian pantheonia . Hänen isänsä oli Cronus (Titan ajan jumala), ja hänen äitinsä oli Rhea (naisten hedelmällisyyden Titan-jumalatar). Tällaisella sukutaululla tiedät hän syntyi vallasta .

Ennen kuin Zeus syntyi, ennustettiin, että hänestä tulee kaikkien jumalien voimakkain. Cronus sai tämän ennustuksen tuulen, mutta hän ei ollut varma siitä, kuka hänen lapsistaan ​​ohittaa hänet. Turvallisuutensa vuoksi hän päätti syödä - kyllä, syödä-- kaikki hänen lapsensa.

Rhea oli melko sairas siitä, että Cronus syö kaikki lapsensa, joten kun Zeus syntyi, hän kääri kiven vauvanvaatteisiin ja antoi sen Cronukselle pienen Zeuksen sijaan.

Zeus varttui maanpaossa suojellakseen häntä omalta isältä. Saatuaan tarpeeksi vanhaksi Zeus kohtasi Cronuksen ja ruokki hänelle isoäitinsä antaman juoman Gaia (Titanin maan jumalatar). Tuo juoma sai Cronuksen oksentamaan kaikki lapsensa! (Brutto, mutta totta.)

Zeus ja hänen nyt regurgitoidut sisaruksensa käivät sitten sotaa Cronuksessa ja lopulta kaatoivat titaanit ja vangitsivat heidät ikuisuuteen vuonna Tartarus , iankaikkisen kärsimyksen ja kärsimyksen paikka. Zeuksen sisaruksista (Hestia, Demeter, Hera, Hades ja Poseidon) tuli Kreikan Pantheonin ensimmäiset jumalat.

Zeus vs. naiset

Jos Zeusista on tiedettävä yksi asia, se on se hänellä oli vakavia ongelmia libidon hallitsemisessa . (Oikeastaan ​​... tämä on todennäköisesti vähättelyä.) Kuten alla olevista myytteistä näet, Zeus ajoi kaikkia naisia, jotka pitivät houkuttelevina - vaikka hän oli naimisissa! - Ja usein pilasi heidän elämänsä. Itse asiassa Zeus oli uskoton äärimmäisyyksiin, josta tuli hänen mytologisten tarinoidensa pääaihe.

Zeuksen uskottomuus auttaa meitä ymmärtämään enemmän muinaisten kreikkalaisten näkökulmasta miesten valtaan ja naisten oikeuksiin. Osa Zeuksesta tekee jumalien kuninkaaksi hänen halukkuutensa ottaa mitä tahansa - tai kuka tahansa hän haluaa - milloin tahansa. Se ei tietenkään ole kunnossa nykyaikaisen standardin mukaan, mutta se kertoo meille, että maskuliininen voima ja seksuaalinen voima olivat yhteydessä muinaisiin kreikkalaisiin. Käyttämällä seksuaalista voimaansa naisiin nähden Zeus vahvistaa fyysistä voimaansa ... ja oikeuttaan hallita jumalia.

Lisäksi Zeuksen suhteet naisiin (tai niiden puute) auttavat nykyaikaisia ​​lukijoita ymmärtämään sen misogynia ja naisten väärinkäsittely eivät ole uusia ongelmia. Naiset Zeuksen tarinoista puuttuvat autonomia , joka on hieno tapa sanoa, että heillä ei ole kykyä päättää tai hallita mitä heille tapahtuu. He ovat jumissa Zeuksen myytteissä, jotka osoittavat meille, kuinka nämä asiat ovat levinneet yhteiskuntaan vuosisatojen ajan.

body-zeuz-burdur-museo-carole-raddato

Tämä on Zeuksen helpotus, joka on veistetty 1. vuosisadan ja 2. vuosisadan välillä. Se on esillä Turkin Burdur-museossa. (Carole Raddato / Flickr )

6 parasta Zeus-myyttiä

Koska Zeus on kreikkalaisten jumalien kuningas, hän esiintyy voimakkaasti antiikin Kreikan myytteissä.

Alla olevien kaltaiset myytit ovat mielenkiintoisia lukea, koska näemme aikaisempien ihmisten yrityksiä selittää maailmaa, ja vaikka niillä ei ehkä ole juurikaan kirjaimellista merkitystä, ne antavat meille käsityksen siitä, miten muinaiset kreikkalaiset ymmärsivät maailman. Ja he ovat hauskoja!

On mahdollista, että alla olevat myytit eivät kuulu tarkalleen kuten kuulemasi versio. Tämä johtuu siitä, että samalla tavalla kuin jumalat istuivat Olympuksella, yksityiskohdat voivat muuttua lähteestä toiseen. Muista, että historioitsijat kokoavat nämä tarinat tuhansia vuosia vanhasta todisteesta!

Nyt ilman lisäsoittoja tässä on vielä kuusi mytologista tarinaa Zeuksesta.

Zeuksen myytti # 1: Ateenan luominen

Aivan kun Cronus sai tuulen, että hänen poikansa aikoi kaataa hänet, Zeus sai samankaltaisen ennustuksen, jonka mukaan yksi hänen lapsistaan ​​kaappaisi hänet. Kuultuaan tämän ennustuksen Zeus söi raskaana olevan rakastajansa Metiksen (Titanin viisauden jumalatar) estääkseen sen.

Metis ei kuitenkaan estänyt. Silti Zeuksen vatsassa hän teki raivokkaasti panssareita ja aseita syntymättömälle lapselleen. Tarpeetonta sanoa, että oli epämiellyttävää, että täysikasvuinen jumalatar takertasi panssareita ja aseita suolistossaan ... joten Zeus pyysi Hephaestusta tukahduttamaan päänsä kirveellä.

Kun Zeuksen otsaan leikattiin reikä, jumalatar Athena nousi, täysin kasvanut ja aseistettu hampaisiin saakka. Athena peri piirteet kaikilta asianosaisilta: viisaus Metiseltä, voima Zeukselta ja käsityötaito Hephaestokselta, mikä teki hänestä erittäin pelottavan jumalattaren.

Joten miten Zeuksen vaimo Hera tuntui kaikesta tästä? Joissakin tarinoissa hän oli niin kateellinen, että synnytti Hephaestuksen (jolla ei ilmeisesti ollut isää) kostoksi. Kuinka hän synnytti henkilön, joka oli vastuussa hänen syntymästä, joka inspiroi häntä synnyttämään? Erinomainen kysymys!

Zeuksen myytti # 2: Heran kapina

On vaikea olla tuntematta sympatiaa Zeuksen vaimolle Heralle. Hänellä oli todella kauhea aviomies, joka isäsi lapsia jokaisen tiensä ylittäneen neitsen, jumalattaren ja nymfin kanssa. Ja mikä pahentaa asiaa, Hera ei ollut täysin valinnut avioliittoa Zeuksen kanssa.

Hera, Cronuksen ja Rhean tytär, on Zeuksen täysisisko. Aikuisena Zeus rakastui häneen ja yritti saada hänet palaamaan rakkauteensa. Hän kieltäytyi kuitenkin hänen ennakkoaan. Zeus, joka ei aina ollut varma tällaisissa asioissa, hyödynsi myötätuntoa muuttamalla itsensä kadonneeksi pieneksi käkilinnuksi.

Hera otti pienen linnun sisään, koska hän pelkäsi, että se jäätyy kuoliaaksi. Hän kehitti sen rintaansa, missä se kääntyi takaisin Zeukseksi ja hän hyökkäsi häntä vastaan. Hera oli niin hävoissaan, että meni naimisiin Zeuksen kanssa sen sijaan, että myöntäisi, että hänet oli raiskattu.

Hän vihasi tätä ikuisesti jälkikäteen, ja kun hän kuuli muiden jumalien puhuvan siitä, kuinka kyllästyneitä he olivat Zeuksen ylimielisyydestä, hän vakuutti heidät yrittämään kukistaa Zeuksen. Tätä varten hän huumaasi hänen viiniään. Hänen nukkuessaan jumalat sitoivat hänet tuoliin, jossa oli sata solmua, ja ottivat salaman häneltä.

Valitettavasti heille, Zeuksen uskollinen ystävä Briareus (Titan, jota Zeus ruokki Tartarukselta), pelasti Zeuksen helposti. Briareuksella oli sata kättä, joten hän pystyi avaamaan kaikki solmut samanaikaisesti.

Zeus oli niin raivoissaan Heran petoksesta, että hän ripusti hänet taivaalta kultaisilla ketjuilla, ja hänen huutonsa ravistelivat maata. Kaikki pelkäsivät liikaa Zeusta uudelleen, joten sen sijaan, että auttaisivat häntä, he jättivät hänet kärsimään. Zeus armahti häntä, kunhan hän vannoi koskaan enää kapinoivan häntä vastaan.

body-zeus-meme 100% tarkka kuvaus Zeuksen avioliitosta

Zeuksen myytti # 3: Leda ja joutsen

Zeus katsoi aina alaspäin maapallolta Olympuksesta etsimällä kauniita naisia. Eräänä päivänä hän vilkaisi Johtaa , kuningas Thestioksen tytär. Hän oli jo naimisissa Spartan kuninkaan kanssa, mutta Zeus ei ollut koskaan antanut pienen avioliiton estää häntä saamasta mitä halusi.

Samoin kuin hän huijasi Heraa, Zeus muutti itsensä joutseneksi, jota kotka ajoi. Leda sääli ja pelasti joutsenen, joka muuttui sitten Zeukseksi, joka raiskasi hänet.

Hyökkäys jätti Ledan raskaaksi. Sitten hän munitsi kaksi munaa, joista syntyi neljä lasta. Helen ja Pollux olivat Zeuksen lapsia, ja Clytemnestra ja Castor olivat Spartan kuninkaan. (Myytit ovat outoja.)

Kaksi tyttöä kasvaisivat tärkeiksi rooleiksi aikana Troijan sota , kun taas Castor ja Pollux - kaksoset huolimatta erilaisista isistä ja siipien erillisistä munista - olisivat Spartan armeijan johtajia Ateenan vastaisessa sodassa.

Zeuksen myytti # 4: Europan sieppaaminen

Zeuksella oli yksi tyhmä viettelytapa: muuttua eläimeksi ja käyttää sitä vakuuttamaan nainen pettämään puolustuksensa.

Europa oli Sidonin prinsessa, jonka kauneus Zeus oli vakoillut Olympus-vuorelta ... joten hän päätti vietellä hänet. Hän naamioitui kauneimmaksi sonliksi, jota kukaan oli koskaan nähnyt. Härän kauneus otti Europan ja koristi sen kukilla ja hajusteilla. Sonni oli niin lempeä ja ihana, että hän päätti ratsastaa sillä.

Toinen, jonka hän kiipesi selällään, hyppäsi merelle ja vei hänet kauas, missä se muuttui takaisin Zeukseksi, joka vietti Europa. Sitten hän synnytti hänelle kolme lasta, joista yksi oli Minos , Kreetan kuningas, jonka labyrintissä asui toinen sonnien jälkeläinen, minotaurus.

(Randall Munroe / XKCD.com )

Zeuksen myytti # 5: Deucalion ja vedenpaisumus

Zeus oli aina ristiriidassa Prometheus , viimeinen titaaneista, koska hän loi ihmiskunnan Athenan avulla. Ihmiset olivat ahneita ja epälojaaleja jumalia kohtaan, ja Zeus sairastui heihin niin, että päätti vain pyyhkiä ne kaikki pois massiivisella tulvalla.

Joten hän lähetti sateen, joka kesti yhdeksän päivää ja yötä, joka tappoi kaikki paitsi kaksi ihmistä: Deucalion ja hänen vaimonsa Pyrrha . Prometheus, joka sattui olemaan Deucalionin isä, oli vakuuttanut hänet rakentamaan ja arkistamaan myrskyn.

Deucalion ja Pyrrha laskeutuivat vuoren huipulle ja pyysivät Zeusta asuttamaan maapallon uudelleen. Monien uhrien jälkeen Zeus suostui ja kertoi heille jumalattaren kautta Themis (oikeuden jumalatar) heittää äitinsä luut hartioidensa yli. Joten he heittivät kiviä olkapäilleen ja jokaisesta kivestä tuli henkilö, mies, jos heitti Deucalion, ja nainen, jos heitti Pyrrha.

Zeuksen myytti # 6: Prometheus Firebringer

Sen jälkeen kun Prometheus ja Athena muotoilivat ihmiskunnan savesta, jumalat kieltivät heitä opettamasta heille tulen hyötyä, mikä tekisi heistä tarpeeksi voimakas haastamaan jumalat . Prometheus loukkasi jumalien käskyjä ja varasti tulta ihmiskunnalle. Tämä mahdollisti tekniikan ja sivilisaation kehityksen.

Tämän seurauksena Zeus rankaisi Prometheusta tuomitsemalla hänet Tartarukselle, jossa hänet ketjutettiin lohkareen ja kotka söi iankaikkisesti hänen kotonaan (Zeuksen symboli). Koska hän oli jumalallinen, Prometheuksen maksa uusiutui ... mikä tarkoitti, että kotka söi ja söi sitä jatkuvasti kiduttaen häntä ikuisesti.

Teko kuitenkin tehtiin. Ihmiskunta kehitti tekniikkaa ja kasvoi vallassaan, kunnes Zeus pystyi vain puuttumaan ihmisasioihin.

body-edith-hamilton-mytologia

Haluatko tietää enemmän Zeuksesta ja Kreikan Pantheonista?

Nämä uudelleenjuttamiset ovat vain maku kaikista monista, monista Zeuksen myytteistä! Jos haluat lukea lisää, tässä on viisi suositeltavaa kirjaa:

Ingri ja Edgar Parin d'Aulaire, D’Aulairen kirja kreikkalaisia ​​myyttejä

Tämä kirja on yli viidenkymmenen vuoden ajan esittänyt lasten sukupolvia kreikkalaisten jumalien maailmaan. Sen on kirjoittanut ja kuvannut aviomies-vaimo-duo, joka tuo olympialaisten maailman eloon vilkkaalla ja jännittävällä tavalla, joka on täydellinen lähtöpaikka kaiken ikäisille. Jos et tunne lainkaan kreikkalaisia ​​jumalia, tämä on täydellinen paikka aloittaa mytologinen matkasi Olympuksen maailmaan.

Edith Hamilton, Mytologia: Ajattomia tarinoita jumalista ja sankareista

Etsitkö jotain yhtä helppoa kuin D'Aulairen kirja, mutta vähän enemmän aikuinen? Edith Hamiltonin vuoden 1942 klassinen uudelleentarkastelu tärkeimmistä kreikkalaisista myytteistä on sinulle sopiva! Monille nämä versiot ovat pohjimmiltaan kreikkalaisia ​​myyttejä, jotka ovat täynnä samaa toimintaa, juonittelua ja outouksia kuin edellä mainitut tarinat.

Jos pidät näistä myyttien versioista ja haluat oppia lisää muinaisista kreikkalaisista itsestään, Hamilton julkaisi myös kirjan nimeltä Kreikan tie se antaa sinulle käsityksen siitä, millaiset ihmiset olivat näiden myyttien luoneet.

Thomas Bulfinch, Tarun aika

Pohjimmiltaan tämä kreikkalaisen mytologian kokoelma vuodelta 1855 on kirja, jonka Hamiltonin kirja korvasi. Ennen vuotta 1942 tämä oli kokoelma, jonka jokainen koululainen luki. Se on perusteellisempi kuin Hamiltonin ja D'Aulairesin versiot, mutta proosa on paljon vanhanaikaisempaa ja modernin lukijan vaikea seurata.

Mikä on todella hienoa tässä versiossa, on se, että jokaiseen myyttiin Bulfinch sisältää kuuluisaa runoutta, joka on innoittanut sitä. Joten jos haluat kuulostaa kirjallisuuden asiantuntijalta, kun joku kysyy sinulle mytologiasta, ja vain puhkeavat muutaman rivin kirjoittanut Tennyson tai Lord Byron , tämä on kirja sinulle!

ruumis-kreikkalaiset-myytit-robert-haudat

Robert Graves, Kreikkalaiset myytit

Okei, joten ehkä olet lukenut kaikki nämä kolme etkä halua vain kreikkalaisen mytologian suurimpia osumia. Haluat koko shebangin. No, niin tämä 700 sivun 1955 tome on kirja sinulle.

Tämä ei ole kovin lähtökohta, mutta se on kattavin (ja uuvuttavin) yleiskatsaus kaikista myytteistä yleisölle, ja se sisältää Gravesin kommentteja jokaisesta. Robert Graves oli arvostettu runoilija ja kirjailija, joten myytit kerrotaan kauniisti. Häntä ei kuitenkaan tunnettu tutkijana, joten hänen kommenttinsa ovat olleet ... vaihtelevia. Siksi suosittelemme tätä kirjaa ihmisille, jotka ovat jo perehtyneet myytteihin.

Madeline Miller, Circe

Ehkä haluat jotain nykyaikaisempaa? Sitten tämä on kirja sinulle.

Tämä vuoden 2018 romaani kertoo myytin Circestä. Circe oli velho, joka oli Heliosin (Aurinko) ja Hecaten (noitien jumalatar) tytär. Koska Zeus piti häntä uhkaavana, hän karkotti hänet Aeaean saarelle.

Kreikkalaisessa mytologiassa Circe pääsee yleensä näyttämölle, koska Odysseus haaksirikkoutui Aeaeaan, jossa Circe muutti miehensä sioiksi (mikä ei ehkä ole ollut valtava muutos monille heistä). Miller tutkii Circe-myyttiä feministisestä näkökulmasta ja ottaa hyvin 2000-luvulla Zeuksen ongelmalliset suhteet naisiin.

runko-sateenkaari-kysymysmerkki-ilmapallot

Mitä seuraavaksi?

Kreikkalaisia ​​jumalia ja jumalattaria on paljon, paljon enemmän kuin tässä viestissä käsitellyt. Saadaksesi lisätietoja kaikista niistä ja heidän mytologisista taustoistaan, tutustu tähän asiantuntijakatsaukseen .

Mytologiset tarinat ovat tietysti tapa ihmisille ymmärtää paremmin ympäröivää maailmaa ja itseään. Mutta kuinka nykyajan lukijat voivat selvittää mistä myytteistä on kyse? Siellä tulee tietämään, kuinka löytää ja ymmärtää kirjallisia elementtejä. Lisätietoja yhdeksästä kirjallisuudesta, jotka löydät jokaisesta tarinasta (ja 31 kaikkien aikojen hyödyllisintä kirjallista laitetta ).

Jos etsit vain upeita tarinoita luettavaksi , tulet rakastamaan viestiämme 127 parasta luettavaa kirjaa ennen AP-englanninkielisen kirjallisuuden kokeen suorittamista.

Nämä suositukset perustuvat yksinomaan tietämykseemme ja kokemuksiimme. Jos ostat tuotteen jonkin linkin kautta, PrepScholar voi saada palkkion.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.