Kuka on Bastet? Täydellinen opas Egyptin kissajumalattarelle

Hahmo_ jumalatar_Bastet_as_a_Kissa_LACMA_AC1992.152.51

Leijona ja kissa ja nainen, sodan ja hedelmällisyyden jumalatar - egyptiläinen jumalatar Bast (tunnetaan myös nimellä Bastet) sisältää joukkoja. Vaikka hän ei ole ainoa kissajumalatar muinaishistoriasta, Bastet on luultavasti tunnetuin kissojen jumalatar tänään. Hänellä on vahva läsnäolo popkulttuurissa, ja muutamat valitut jopa palvovat häntä edelleen!

Tässä täydellinen opas Bastetiin, Käymme läpi tarkalleen, mikä tekee tästä egyptiläisestä kissajumalattaresta niin vakuuttavan. Kuvailemme hänen ominaisuuksiaan, kuinka häntä kuvattiin muinaisessa Egyptissä, hänen tärkeimpiä suhteitaan, kuinka häntä palvottiin, tärkeimpiä myyttejä ja palvonnan historiaa. Lopetamme siellä, missä saatat kohdata Bastin, kissojen jumalattaren tänään.

Kuka on Bastet? Mitkä ovat hänen ominaisuutensa?

Jumalatar, jota useimmiten kutsumme tänään 'Bastetiksi', oli tunnetaan sekä nimellä 'Bast' että 'Bastet' muinaisessa Egyptissä.

'Bast' oli hänen aiempi nimi. Se mahdollisesti tarkoitti joko 'Ausetin sielua' (Auset on vaihtoehtoinen nimi 'Isisille', jota joskus pidetään hänen äitinsä) tai 'syövää rouvaa'.

Myöhemmin papit kutsuivat häntä 'Bastetiksi' osoittaakseen, että hänen nimensä 't' pitäisi lausua. Bastetilla on sama hieroglyfi bassipurkkiin, jossa oli hajusteita ja voiteita. Niin `` Bastet '' tarkoitti myös `` voidepulloa ''.

mikä on gpa 3.0

Bast oli alun perin leijonan jumalatar, mutta ajan myötä hän liittyi läheisemmin kotikissaan. Kissa oli hänen totemieläin.

Bastetilla oli yksi Egyptin pantheonin tärkeimmistä jumalattareista valtava määrä ominaisuuksia ja piirteitä:

 • Hän oli jumalatar kissat, aurinko, itä, tuli, rakkaus, päihtyminen, musiikki ja tanssi, ilo, juhla, hedelmällisyys, salaisuudet, taikuus ja seksi.
 • Hän oli kuitenkin myös sodan jumalatar tunnetaan vihasta kostoistaan.
 • Hän suojattuja kotitalouksia ja yksilöitä sairauksilta ja pahoilta hengeiltä, ​​vartioituja raskaana olevia naisia ​​ja suojeltuja kissoja.
 • Hän palveli jumalallinen sairaanhoitaja ja faraon äiti.
 • Koska Bastet merkitsi `` voitepurkin '', hänet tunnettiin myös hajusteiden jumalattarena ja kutsutaan 'hajustetuksi suojelijaksi'.
 • Bast / Bastet jotain Ala -Egyptin suojelija ja suojelija.
 • Hän oli palomiesten jumalatar, koska egyptiläiset uskoivat, että kissa, joka juoksi rakennuksen läpi tulessa, vetää liekit ulos.
 • Hän oli myös yksi jumalattareista, joka tunnettiin nimellä 'Ra -silmä' tai 'Atumin silmä', aurinko. Tässä mielessä hän symboloi Ra: n naispuolista vastasta ja hänet lähetettiin kostaakseen vihollisilleen. 'Ra -silmä' oli sekä osa Raa että erillinen olento hänestä, ja sitä pidettiin hänen äitinsä, sisarensa, vaimonsa ja tyttärensä samanaikaisesti. Hänellä oli elämää antavia, suojaavia ja myös tuhoavia kykyjä.

500px-Bastet.svg

Kuva yrityksestä Bastet Gunkarta .

Bastetin kuvaukset: Hänen symbolit ja totemit

Bast mitä ensin kuvattu ensisijaisesti leijona, sitten myöhemmin kissana tai kissanpääisenä naisena. Kissapäisenä naisena hän pitää usein kissoilla koristeltua sisarusta ja kaulusta tai leijonanpäätä koristeltua egiidiä. Myöhempinä vuosina kissat olivat hänen ensisijainen symboli ja avatar.

Bastetin kuvat olivat usein veistetty alabasterista. Alabasteri oli yleinen materiaali sekä pyhille tavaroille että hajuvesipulloille, joten se sopi erityisen hyvin Bastetille.

Hänet yhdistettiin toisinaan visuaalisesti ja symbolisesti 'Ra -silmään' tai 'Atumin silmään', aurinkoon. Re/Atumin silmä kuvattiin yleensä levynä, jota ympäröivät kaksi kobraa. Se voitaisiin kuvata myös leijona- tai kobrana; se oli leijona, että Re: n silmä liittyi lähinnä visuaalisesti Bastiin.

Hän oli myös yhteydessä Persea -puu, joka symboloi suojelua ja kuolemanjälkeistä elämää. Tämä johtuu siitä, että Bast asui Persea -puussa sinä aikana, kun hän surmasi Apepin (katso alla hänen tärkeimmät myyttinsä).

Egyptiläinen _-_ patsas_Bastet _-_ Walters_54408

Bastet kissanpäisenä naisena. Alkaen Waltersin taidemuseo .

Bastin tärkeimmät suhteet

Bastilla oli useita suuria suhteita egyptiläisessä panteonissa. Luettelemme tässä tärkeimmät. On kuitenkin tärkeää korostaa, että koska Bastia palvottiin tuhansien vuosien ajan, monet hänen suhteistaan ​​muihin jumaliin muuttuivat dramaattisesti ajan myötä, ja olivat jopa ristiriitaisia!

Perhe

 • Bastetia pidettiin yleisimmin joko Ra ja Isis tytär tai vain Ra yksin. Hänen näkökulmastaan ​​'Ra -silmäna' hän oli osa häntä, jolle annettiin itsenäinen elämä.
 • Hän oli jumalan Mahesin äiti, leijona tai leijonanpääinen mies.
 • Myöhempinä vuosina hänet tunnettiin nimellä Nefertumin äiti, auringon, hajuveden ja alkemian jumala.
 • Hän oli Ptahin vaimo, arkkitehtuurin ja käsityön jumala.
 • Anubista mainittiin toisinaan joko Bastin poikaksi tai aviomieheksi, koska hän oli hajusteiden jumalatar ja palsamoinnin jumala, mutta tämä ei ollut yksi hänen tärkeimmistä ihmissuhteistaan.

Vasta -jumalattaret

 • Bast oli yhteydessä kaikki muut jumalattaret, jotka tunnettiin myös nimellä 'Ra: silmä:' Sekhmet, Hathor, Wadjet ja Mut. Nämä jumalattaret voisivat olla muuttuneet toisiksi oikeissa (myyttisissä) olosuhteissa.
 • Sekhmet ja Bast olivat läheisimmin sidoksissa monin tavoin. Heillä oli yhteinen leijona -puoli ja he olivat sisaria ja kollegoita. Aivan kuten Bast oli Ala -Egyptin suojelija, Sekhmet oli Ylä -Egyptin suojelija. Sekhmet ja Bast olivat arkkitehdin ja käsityön jumalan Ptahin vaimo.
 • Bastet oli liittyy myös Hathoriin sillä heillä oli samanlaisia ​​piirteitä kuin rakkauden, nautinnon, musiikin ja tanssin, juhlien ja päihtymyksen jumalattareilla.

Yhdistelmä Wadjetin ja Mutin kanssa

Faraon äitinä ja Ala -Egyptin suojelijana Bastista tuli läheinen yhteys Ala -Egyptin suojelujumalattareen Wadjetiin. Bast -suojattu Ala -Egypti; Wadjet esitteli sen. Koska he molemmat olivat kansakunnan vertauskuvallisia ja kumpikin ruumiillistivat `` Ra -silmän '', kahden jumalattaren yhdistäminen yhdeksi hahmoksi, Wadjet-Bast, näytti todennäköisesti luonnolliselta.

Wadjet-Bastia kuvattiin usein leijonanpäällä ja kobra-aurinko-päähineellä. Wadjet-Bast peilasi myös Nehkbet-Sekhmetin yhdistelmää Ylä-Egyptissä. Lopulta Mut, toinen leijonan jumalatar, liittyi myös Wadjet-Bastiin, josta tuli Wadjet-Bast-Mut.

Egyptiläinen _-_ Standing_Wadjet _-_ Walters_571421

Leijonanpääinen Wadjet-Bast-hahmo Waltersin taidemuseo .

Kuinka Bastetia palvottiin

Bast/Bastetia palvottiin ja kunnioitettiin monin tavoin Egyptin historian aikana.

Lähinnä näkyvästi, valtavia vuosittaisia ​​festivaaleja Bastin kunniaksi pidettiin hänen kulttikaupungissaan Bubastisissa, johon liittyy raju juhla ja päihtyminen.

Heidän henkilökohtaisessa palvonnassaan Egyptiläiset rukoilivat myös Bastetia sairauden poistamiseksi ja talouden vartioimiseksi. Egyptiläisissä kodeissa oli esillä Bastetin patsaita suojaksi varkaita vastaan. Kissan amuletit vartalon päällä käyttivät Bastetin suojaa. Siellä oli myös erityisiä Bast -amuletteja, joissa oli pentuja, joita naiset käyttivät hedelmällisyystarkoituksiin; amuletin pentujen määrä vastasi haluttua lasten lukumäärää.

Kissat olivat Bastille pyhiä ja ne olivat arvokkaita lemmikkejä monissa egyptiläisissä kotitalouksissa. (Uskonnollisen yhdistyksensä lisäksi heitä arvostettiin tuholaisten tappamistaidoista!) Varakkaiden kodeissa kissat käyttivät kultakoruja ja niitä ruokittiin runsaasti omistajansa pöydältä. Ihmiset surivat syvästi lähteneitä kissojaan ja vihkiivät muumionsa Bastetille. Bastetin suosion huipulla rangaistus kissan tappamisesta - jopa vahingossa - oli kuolema!

Ensimmäisen vuosituhannen aikana Egyptin uskonto muuttui rajusti, ja paikalliset jumalat korostuivat enemmän. Paikalliset kulttikeskukset, kuten Bubastis, kohtelisivat sitten jumalaansa tai jumalattareensa liittyvää eläintä tuon jumalan elävänä puolena eikä pelkkänä symbolina. Täten, tämän aikana Bubastisin temppelistä tuli jonkin verran kissojen pyhäkkö. Kissat mummoitiin kuoleman tai seremoniallisen uhrin jälkeen. Arkeologit paljastivat valtavan pyhän eläinkissan hautausmaan Bastin temppelissä.

Egyptiläinen _-_ Cat_Mummy _-_ Walters_792

Muinainen egyptiläinen kissa -muumio. Alkaen Waltersin taidemuseo .

3 kuuluisinta Bastet -myyttiä

Egyptiläisestä kissajumalasta Bastetista on useita kuuluisia myyttejä.

Apepin tappaminen

Apep (joskus kutsutaan Apophis) oli alamaailman käärmejumala, joka liittyy pimeyteen ja kaaokseen. Hän oli Ra: n suurin vihollinen, Bastin isä, ja halusi kuluttaa kaiken pimeydellä ja tuhota Ra. Ra -papit yrittivät kuunnella Apepia, mutta mikään heidän loitsuistaan ​​ei toiminut. Joten Bast, kissan muodossa (erinomaisella yönäköllä!), Meni Apepin pimeään luolaan ja surmasi hänet.

Apepin kuolema varmisti, että aurinko paistoi edelleen ja sato jatkoi kasvuaan, ja Bastia kunnioitettiin hedelmällisyyden jumalattareksi sen jälkeen.

Sekhmetin kosto

Kun Ra oli vielä kuolevainen farao, hän kerran suuttui Egyptin kansalle. Niinpä hän vapautti tyttärensä Sekhmetin kostaakseen ihmisiä. Hän teurasi valtavia määriä ihmisiä ja joi heidän vertaan.

Ra tunsi katumusta ja halusi pysäyttää Sekhmetin. Joten hän käski ihmiset kaatamaan punaista olutta maan päälle. Sitten kun Sekhmet löysi sen, hän ajatteli, että se oli verta, ja joi sen. Humalassa hän nukahti. Ja kun hän heräsi, hän oli muuttunut joko Hathoriksi tai Bastiksi, riippuen kuka kertoo tarinan.

Turkoosin alkuperä

Bubastiksen myytti väittää sen turkoosi on itse asiassa jumalatar Bastetin pudonnut kuukautiskierron veri, joka muuttui turkoosiksi heti, kun se kosketti maata.

Apep_2

Apepin tappaminen. Alkaen Inher-Ka: n hauta Thebesissä.

Bastet ajan myötä: Lionessista House Catiin

Ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon Bastin palvonnan pitkä aika, hän muuttui ja muuttui dramaattisesti koko Egyptin historian aikana.

korkeakoulut, jotka hyväksyvät alhaisen gpa -siirron

Hän näyttää olleen palvotaan jo 3200 eaa kultikulttuurissaan Per-Bast/Bubastis. Alun perin hänen ensisijainen piirteensä oli leijonan jumalatar. Vasta myöhemmin (noin 900 eKr.) Hän liittyi läheisemmin kissaan. Hänen kulttikeskuksensa Bubastis oli lyhyesti Egyptin pääkaupunki vuodesta 950 eaa.

Bastetin yhteys Sekhmetiin syntyi pääasiassa siksi, että he olivat vastine suojelija jumalattaret Ala -ja Ylä -Egyptissä, vastaavasti. Bastet liittyi tiiviimmin kotikissaan osittain Ylä- ja Ala -Egyptin jumalallisten panteonien synkretoinnin (yhdistelmän) seurauksena.

Bastetista tuli faraon jumalallinen äiti ja alemman Egyptin suojelija liittyy Wadjetiin, Ala -Egyptin suojelusjumalattareen. Wadjet-Bast oli hänen nimensä tässä suhteessa. Myöhemmin tämä luku imeytyi Mutin hahmoon ja siitä tuli Wadjet-Bast-Mut. Mut itse esiintyi joskus leijonan muodossa.

Kreikan aikana mm. Bastia verrattiin Artemiin ja hänestä tuli kuun jumalatar huolimatta alkuperäisestä suhteestaan ​​aurinkoon.

Egyptiläinen _-_ Istuva_leijona _-_ Walters_571430 _-_ Oikea

Bastetin amuletti leijona. Alkaen Waltersin taidemuseo .

Bastet tänään

Löydät tämän egyptiläisen kissajumalattaren edelleen maailmasta! Tässä on pari katsottavaa paikkaa:

Bast popkulttuurissa

Bast/Bastet on esiintynyt useita kertoja pop-kulttuuriteoksissa.

 • Hän on suosikki kirjailija Neil Gaimanin kanssa. Hän esiintyi molemmissa hänen kirjassaan Amerikkalaiset jumalat ja hänessä Hiekkamies sarjakuvasarja. Vaikka häntä ei ole vielä valettu, Bastet on myös on tarkoitus ilmestyä Amerikkalaiset jumalat tv-ohjelma .
 • Robert Bloch toi Bastetin sisään Lovecraftin Cthulhu -myytit.
 • Hän on pelattava hahmo videopeli Smite!
 • Kuten monet jumalat ja myyttiset olennot, Bast esiintyy Dungeons and Dragons pöytäroolipeli.

Bast uskonnossa

Lisäksi on vielä joitain ihmisiä, jotka palvovat Bastetia! On edelleen useita 'Bast -kultteja' aktiivisia - vain nopea Google -haku pois! Useimmat näistä yrittävät luoda khemetistä uskontoa (eli palvoa Bastia samalla tavalla kuin egyptiläiset palvoivat häntä), mutta eivät kaikki.

Egyptiläinen _-_ Kissa_pentujen kanssa _-_ Walters_481554 _-_ Vasen (1)

Nyt, kuten muinaisina aikoina, Bastetia palvotaan hedelmällisyyden jumalattarena. Tämä muinainen Bastin hedelmällisyysamuletti on peräisin Waltersin taidemuseo .

Arvostelu: Mitä tietää Bastista

Bastet, kissojen jumalatar, on yksi Egyptin pantheonin tunnetuimmista hahmoista. Hänet tunnettiin sekä Bastina että Bastetina. Hänen pääominaisuuksiinsa kuuluu alemman Egyptin suojelija, kissojen ja palomiesten jumalatar sekä auringon, sodan, hedelmällisyyden, musiikin ja juhlan jumalatar!

Hänet kuvataan yleensä kissana tai kissanpäisenä naisena. Ei ole yllättävää, että kissa oli hänen totemieläin.

Bastilla on monimutkainen suhde muihin egyptiläisiin jumaliin yksinkertaisesti siksi pantheon muuttui niin paljon ajan myötä! Mutta hän on melkein aina Ra tytär. Hänellä on läheinen yhteys muihin naisjumalattareihin, joita on kutsuttu Ra -silmäksi: Sekhmet, Hathor, Wadjet ja Mut.

Tunnetuin myytti jumalatar Bastista on se, kun hän tappaa Apepin, kaaoskäärmeen.

Bastin palvonta alkoi jo 3200 eaa. Ja jatkuu tähän päivään asti Bast -kultteissa. Vaikka hän oli alun perin läheisemmin yhteydessä leijonaan, ajan myötä hänestä tuli enemmän yhteydessä kotikissään.

Jos etsit egyptiläistä kissajumalaa, Bastet on sinun rouvasi!

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.