Kuka on pääsykomitea? Mitä he etsivät?

chester-town-hall-3546923_640

Valintalautakunta, joka päättää, pääsetkö unelmiesi kouluun, voi usein näyttää mysteerin verholta. Keitä nämä ihmiset oikein ovat? Ryhmä sieluttomia toimistotyöntekijöitä, jotka nauttivat leimaamisesta Hylättiin sovelluksissa? Joukko hyvin koulutettuja robotteja, jotka dataavat sovelluksesi ja syöttävät sen algoritmiin?

Vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että pääsykomitean prosessi on salainen, se ei todellakaan pidä paikkaansa. Valintakomiteat koostuvat todellisista, elävistä ihmisistä, joiden ainoa tehtävä on koota paras mahdollinen saapuva luokka korkeakoululle tai yliopistolle.Opetellaan hieman enemmän yliopistojen valintakomiteoista.

Mikä on pääsykomitea?

Yliopistojen valintakomitea on ryhmä ihmisiä, jotka työskentelevät yhdessä päättäessään siitä, kuka hyväksytään osaksi seuraavaa ylioppilasluokkaa.

Valintakomiteat koostuvat pääsyhenkilöstöstä - yliopiston työntekijöistä, joiden tehtävänä on arvioida jokaista hakijaa ja päättää, sopiiko hän hyväksymiseen vai ei.

Useimmat erittäin valikoivat koulut ovat melko salaisia ​​tai sumeita pääsyprosessistaan, mutta monet julkiset koulut ovat taanneet pääsyn opiskelijoille, jotka täyttävät tietyt kriteerit, sekä tarjoavat tarkkoja tietoja odotetuista pisteistä ja hakijoista. Suurin osa ihmisistä lukee hakemuksesi ja päättää, hyväksytäänkö sinut.

Kuka lukee hakemukseni?

Yliopistohakemuksesi lukee todennäköisesti vähintään kaksi ihmisryhmää - alueelliset työntekijät ja laajempi pääsykomitea, joka voi koostua dekaaneista, tiedekunnan jäsenistä ja jopa nykyisistä opiskelijoista.

Alueelliset työntekijät ovat korkeakouluopintojen työntekijöitä, jotka keskittyvät maantieteelliseen alueeseesi. He ovat tyypillisesti ihmisiä, jotka matkustavat yliopistomessuille alueellasi ja voivat tehdä haastatteluja. Olet ehkä tavannut heidät aiemmin, jos olet osallistunut koulumessuillesi koulussa tai omalla alueellasi.

Loput hakukomiteat voidaan rakentaa eri tavalla yliopistosta tai yliopistosta riippuen. Usein hakijatoimistossa on dekaaneja tai muita korkean tason jäseniä, jotka osallistuvat hakemuksesi toiseen käsittelyyn. Jos haet tiettyä koulua tai ohjelmaa, tiedekunnan jäsenet, jotka tuntevat kurssityönsä, voivat olla osa päätöstä, koska heillä on hyvä käsitys siitä, kuka voi hoitaa luokkansa.

Joissakin kouluissa on opiskelijoita valintalautakunnassa, jotka puhuvat siitä, olisivatko hakijat hyvä lisä laajempaan kouluyhteisöön ja oppilaskuntaan.

Viime kuukausina oikeusjuttu Harvardin syrjintää vastaan ​​aasialaisia ​​opiskelijoita tarjosi tietoa aikaisemmin erittäin salaisesta prosessista.

Harvardin valintakomitea arvioi jokaisen opiskelijan arvosanat, testitulokset, oppitunnin ulkopuoliset toiminnot, suunnitellut pääaineet, etnisyydet ja alueellisen taustan. Näiden tietojen perusteella voimme olettaa, että muut erittäin kilpailukykyiset ja salaiset koulut käyttävät samanlaisia ​​kriteerejä. Vaikka et selvästikään voi hallita etnisyyttäsi tai asuinaluettasi, voit hallita sovelluksen loppuosaa on tärkeää panostaa niin paljon pisteitä arvosanoihisi, esseihisi ja oppituntisi kuin mahdollista.

ihmiset-2562626_640

Mikä on tyypillinen pääsykomitean prosessi?

Hyvin harvat koulut paljastavat, mitä heidän pääsyprosessinsa aikana tapahtuu, tai antavat erityisiä tietoihin perustuvia kriteerejä.

Tästä huolimatta Harvardin kaltaiset koulut ovat julkaisseet kysymyksiä, joita valintalautakunnan jäsenet esittävät itselleen, kun he tarkistavat hakemustasi. Tässä on esimerkki joistakin Harvardin pääsykomitean jäsenten harkitsemista kysymyksistä:

  • Oletko venyttänyt itseäsi akateemisesti ja henkilökohtaisesti?
  • Miten olet käyttänyt aikasi?
  • Onko sinulla aloitteellisuutta? Oletko itse aloittaja?
  • Välitätkö syvästi mistään - henkisestä? Oppimäärään kuulumaton? Henkilökohtainen?
  • Kuinka avoin olet uusille ideoille ja ihmisille?
  • Autatko jotain Harvardille ja luokkatovereillesi? Hyödytkö Harvardin kokemuksestasi?

Vaikka erityiskysymykset voivat vaihdella koulusta toiseen, peruskysymys on sama. Koulut haluavat tietää, oletko haastanut itsesi ja miten osallistut heidän kampukselleen ja luokkahuoneilleen.

Useimmissa yliopistojen valintakomiteoissa on vähintään kaksivaiheinen prosessi hakijoille. Ensinnäkin alueelliset työntekijät lukevat hakemukset. Nämä valintakomitean jäsenet tarkastavat hakemuksesi peruspätevyyden, kuten arvosanojen, testitulosten ja ylimääräisten opintojaksojen osalta varmistaaksesi, että vastaat tyypillisen ylioppilaskunnan standardeja.

Jos nämä pätevyydet vastaavat toisiaan, hakemuksesi tuodaan laajempaan pääsykomiteaan, joka koostuu ylemmistä pääsykoeista, dekaaneista, professoreista ja ehkä jopa opiskelijoista. Valiokunta keskustelee yhdessä hakemuksestasi ja tekee päätöksen siitä, hyväksytkö sinut vai ei.

Yhteenveto: Pääsyvaliokunnan ymmärtäminen

Yliopistojen valintakomitea on ryhmä ihmisiä, jotka lukevat hakemuksesi ja päättävät, sopisitko hyvin heidän kouluunsa.

Ottaen huomioon, että useimmissa korkeakouluissa ja yliopistoissa on vähintään kaksi lukua jokaisesta opiskelijasta, jonka he pitävät sopivana, haluat varmistaa, että pätevyytesi on riittävän ilmeinen, jotta voit käydä läpi ensimmäisen luennon ja siirtyä toiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että arvosanojen ja testitulosten tulisi olla lähellä koulusi hyväksyttyjen hakijoiden keskiarvoa, jotta sinut otetaan huomioon.

Haluat myös varmistaa, että hakemuksesi laadulliset osat ovat myös nuuskan tasalla. Mieti, mitä valintalautakunta kysyy itseltään sinusta. Mitä akateeminen, koulun ulkopuolinen ja henkilökohtainen ennätyksesi osoittaa? Mitä tarinaa olet kertonut siitä, kuka olet ja miten voisit osallistua unelmiesi korkeakouluun tai yliopistoon?

Mielenkiintoisia Artikkeleita

105 Luovan kirjoittamisen kehotuksia kokeilla

Onko sinulla vaikeuksia aloittaa kirjoittaminen? Inspiroidu luettelostamme yli 100 luovasta kirjoittamisesta.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Kuinka lasket SAT -pisteet? Raaka ja skaalattu

Opi tästä, kuinka voit laskea SAT -pisteet, mukaan lukien osiot ja yhdistelmäpisteet. Ota huomioon vastaamattomat kysymykset, niin saat skaalatut pisteet.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

Pronomentti Case ACT: ssä Englanti: Vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Pronoomenitapaus on ACT -englannin kielioppisääntö, jota monet opiskelijat käyttävät väärin jokapäiväisessä elämässä. Lue vinkkini, niin parannat pisteitäsi.

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Ilmaiset vanhemmat viralliset ACT -käytännön testit

Haluatko vielä enemmän ACT-harjoituksia? Tässä on aiempien vuosien vanhempia virallisia ACT-testejä, joiden kanssa voit harjoitella ilmaiseksi.

Kuinka huijata ACT: tä

Mietitkö kuinka huijata ACT? Lue ACT-huijauskandaalien opas ja opi voittamaan testi.

Pitäisikö sinun olla viestinnän päällikkö?

Mitä voit tehdä viestintätutkinnolla? Onko se oikea sinulle? Opi mitä odottaa viestintäalalta ja mihin tehtäviin se valmistautuu.

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulujen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

Christendom College SAT -pisteet ja GPA

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Salem State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Manhattanville Collegessa pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Yhdysvaltojen pienimmät korkeakoulut

Mitkä ovat maan pienimmät oppilaitokset? Miksi ne ovat niin pieniä, ja sinun pitäisi mennä yhteen? Lue lisää täydellisestä oppaastamme.

Austin Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Citrus Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Citrus Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

Tarvitsetko vertaisarviointia Dartmouthin sovellukseen? Vahva kirje ei ehkä ole sitä mitä luulet. Näin saat parhaan mahdollisen vertaiskirje, askel askeleelta.

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Ultimate Study Guide for SAT Reading: Strategiat, vinkit ja käytäntö

Haluatko täydellisen opinto-oppaan SAT-lukemiseen, joka sisältää asiantuntijastrategioita, vinkkejä ja käytännön kysymyksiä? Tässä on paras SAT-lukemisen valmisteluopas, joka on saatavana kaikkialla.

St. Lawrence Universityn pääsyvaatimukset