Mitä lukion valinnaisia ​​aineita sinun pitäisi valita?

feature_choice

Valinnaiset ovat joitain hienoimmista luokista, joita voit käydä lukiossa. Ne voivat kattaa melkein minkä tahansa aiheen keramiikasta runouteen portugaliksi, mutta aivan kuten mikä tahansa muu lukiossa suoritettu kurssi, korkeakoulut katsovat valinnaisia ​​aineita nähdäksesi valitsemasi luokat ja saamasi arvosanat.

Joten mitkä lukion valinnaiset aineet sinun pitäisi ottaa tarkalleen?Tässä oppaassa kerromme, kuinka valita valinnaisia ​​aineita, joista molemmat nautit ja joita voit käyttää keinona vahvistaa yliopistosovelluksiasi.

Mitä ovat valinnaiset?

Valinnaiset ovat luokkia, joihin opiskelijat voivat osallistua ei nimenomaan osa valmistumisvaatimuksia .

Lukiot vaativat oppilaita suorittamaan tietyn määrän opintopisteitä tai tunteja valmistuakseen, mutta ydinluokat (kuten englanti ja matematiikka) eivät täytä kaikkia näitä tunteja, joten täytä aikataulusi vapaat paikat valinnaisilla aineilla .

Miksi valinnaiset ovat tärkeitä?

Kuten muutkin lukio -oppitunnit, valinnaiset aineet ovat tapa oppilaitoksille arvioida etujasi ja akateemisia kykyjäsi . Yliopistojen valintapäälliköt katsovat, mitkä aiheet valitset valinnaisiksi ja mitä kursseja saat.

Valinnaiset, enemmän kuin monet muut kurssit, tarjota tapa näyttää persoonallisuutesi ja kiinnostuksesi kouluun . Esimerkiksi englannin opiskelu lukion ensimmäisenä vuonna ei kerro korkeakouluille paljon persoonallisuudestasi, koska sinun oli luultavasti otettava se (vaikka kurssin tiukkuus ja saamasi arvosana kertovat heille akateemisista kyvyistäsi). Kuitenkin useiden maalauskurssien tai useiden tietokoneohjelmointikurssien suorittaminen valinnaisina voi näyttää oppilaitoksille, mistä olet intohimoinen.

Korkeakoulusovellusten vahvistamisen lisäksi valinnaiset voivat myös auttaa sinua löytämään uusia harrastuksia tai ura -etuja . Koska valinnaiset aiheet kattavat niin laajan valikoiman aiheita, ne voivat esitellä sinulle aiheita, joista et ehkä muuten olisi oppinut, ja saatat löytää joitain näistä aiheista todella hienoja! Esimerkiksi valinnainen ravitsemus, koska haluat oppia syömään terveellisemmin, voi saada sinut huomaamaan intohimon ruokavalioon ja hyvinvointiin, joka johtaa uraan ravitsemusterapeutiksi, sairaanhoitajaksi tai muuksi terveydenhuollon ammatiksi. On mahdollista, että voit valita urasi yhden todella suuren valinnaisen perusteella, jonka otit lukiossa!

kuinka tehdä väri beige

body_animaldoctor

Näyttää siltä, ​​että joku todella nautti eläintieteen valinnaisuudestaan

Esimerkkejä yleisesti tarjotuista valinnaisista aineista

Opiskelijoiden valinnaisvaihtoehdot voivat vaihdella suuresti lukioissa eri tekijöiden, kuten sijainnin, taloudellisten resurssien, opiskelijakunnan koon ja opiskelijoiden etujen, vuoksi. Alla on muutamia yleisimmin tarjottavia lukion valinnaisia ​​aineita luokittain.

Tietokone Tiede: ohjelmointi, graafinen suunnittelu, web -suunnittelu

Englanti: journalismi, luova kirjoittaminen, puhe ja keskustelu

Perhe- ja kuluttajatiede: ravitsemus, lapsen kehitys, kulinaariset kurssit

Matematiikka ja tiede: ympäristötiede, eläintiede, tähtitiede, tilastot

Yhteiskuntaoppia: psykologia, antropologia, taloustiede

Visual and Performing Arts: piirustus, maalaus, valokuvaus, kuoro, bändi

Etsitkö vielä enemmän valinnaisia? Olemme koonneet täydellisen luettelon lukion valinnaisista aineista, jotta näet kaikki mahdollisuudet!

Kuinka voit päättää, mitkä valinnaiset aineet kannattaa valita?

Joten nyt kun tiedät valinnaiset asiat ovat viileitä ja tärkeitä, miten päätät, mitä opiskella? Seuraa näitä 5 vaihetta selvittääksesi, mitkä valinnaiset ovat sinulle parhaita!

Vaihe 1: Opi, mitä valinnaisia ​​koulusi tarjoaa

Löytääksesi nämä tiedot, katso koulusi kurssiluetteloa , jonka useimmat lukiot lähettävät opiskelijoille tai ovat saatavilla verkkosivuillaan. Jos et löydä kurssiluetteloa, pyydä ohjaajaltasi kopio.

Kurssiluetteloissa luetellaan jokainen koulun tarjoama luokka, yleensä 2-3 lauseen kuvaus jokaisesta luokasta. Kurssit järjestetään yleensä aiheittain (kuten matematiikka, luonnontieteet jne.), Joten valinnaisia ​​aineita ei välttämättä voida ryhmitellä yhteen. On hyvä selata ainakin jokainen osa ja kurssin kuvaus varmistaaksesi, että tiedät kaikki vaihtoehdot. Vaikka et rakastaisi tiedettä, koulusi voi tarjota luonnontieteellisiä valinnaisia ​​aiheita, jotka kiinnostavat sinua, kuten meribiologiaa tai rikostekniikkaa. Valinnaiset ovat loistava tilaisuus ylittää normaalit akateemiset rajat!

Vaihe 2: Selvitä, kuinka monta valinnaista osaa ottaa

Jos koulusi ei tee tätä automaattisesti, joko yksin tai ohjaajasi kanssa, laatia karkea suunnitelma luokista, jotka sinun on suoritettava valmistuaksesi . Selvittääksesi tämän, katso ensin lukion valmistumisvaatimukset. Lukiot edellyttävät yleensä, että opiskelijat suorittavat tietyn vuoden matematiikan, luonnontieteiden, englannin, yhteiskuntatieteiden, vieraiden kielten ja liikunnan kursseja, mahdollisesti yhdessä joidenkin muiden kurssien kanssa, kuten uskonto tai terveys.

vaatiiko cal poly suosituskirjeitä

Tee tyhjiä välilyöntejä, jotka edustavat otettavien luokkien määrää (jos sinulla on esimerkiksi kahdeksan luokkajaksoa päivässä ja lukuvuosi on jaettu lukukausiin, tee sarake kullekin lukion lukukaudelle, jonka olet jättänyt, ja kirjoita kahdeksan riviä kunkin lukukauden alle).

body_blankspace

Mutta minulla on tyhjä tila vauva, ja kirjoitan (kurssin) nimesi.Kuva Taylor Swiftin tyhjän tilan kautta

Seuraava, täytä kaikki pakolliset luokat, jotka sinun on suoritettava . Sinun ei tarvitse tietää tiettyjä kursseja juuri nyt. Jos tiedät, että tarvitset kolme vuotta tieteellistä tutkintoa, kirjoita 'tiede' tyhjään tilaan kuuden eri lukukauden alle. Katso sitten muutaman korkeakoulun sisäänpääsyvaatimuksia olet kiinnostunut ja lisää mahdolliset lisäkurssit, jotka sinun on suoritettava näiden vaatimusten täyttämiseksi.

Muista jättää tilaa lounaalle!

Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kurssit (kannattaa tarkistaa suunnitelmasi ohjausneuvojan kanssa), jäljellä olevat tyhjät tilat ovat silloin, kun voit ottaa valinnaisia ​​aineita !

Tämä suunnittelu antaa sinulle karkean käsityksen siitä, kuinka monta valinnaista aiot suorittaa lukiossa. Ehkä sinulla on vapaata tilaa joka lukukausi ja pystyt ottamaan paljon valinnaisia ​​aineita, tai ehkä vaaditut kurssit vievät suurimman osan aikataulustasi, joten voit ottaa vain muutaman. Tämä on hyvä tieto varhaisessa vaiheessa, koska Jos tiedät, ettet voi ottaa paljon valinnaisia ​​aineita, voit ottaa ne, jotka otat huomioon, valitsemalla haluamasi valinnaiset. Se myös estää sinua ottamasta liian monta valinnaista varhain ja loppumassa tarvittavilta luokilta.

Vaihe 3: Päätä, kuinka tiukkoja haluat valittavien olla

Haetko huippukouluihin ja haluatko, että valittavasi ovat korkeatasoisia tai AP-kursseja? Vai haluatko, että valittavat asiat ovat aikataulusi tilat, jotka ovat vähemmän vaativia ja antavat sinulle enemmän aikaa keskittyä muihin luokkiin?

Jos haet kilpailukykyisiä kouluja ja haluat osoittaa, että sinulla oli tiukka kurssikuorma koko lukion ajan, valitse arvosanat tai AP-kurssit valinnaisille tai mahdollisesti korkeamman tason vieraiden kielten luokat. Jotkut yleiset AP -kurssit valinnaisiksi ovat ympäristötiede, tilastot ja psykologia.

Valinnaisten ei kuitenkaan tarvitse aina olla vaativia kursseja, varsinkin jos tasapainotat jo muita vaikeita luokkia, ehkä oppituntien ulkopuolisella toiminnalla tai työn lisäksi. Älä ota erityisen vaikeita tai aikaa vieviä valinnaisia ​​aineita, jos ne saavat ydinluokkien arvosanat kärsimään.

Päättäessäsi harkitse rehellisesti niiden koulujen kilpailukykyä, joihin haluat osallistua, ja aikaa, joka sinulla on, jotta voit määrittää, kuinka vaikeita valittavien valintojen pitäisi olla. Voit myös vaihtaa vaikeampien ja vähemmän vaikeiden valinnaisten aineiden välillä, varsinkin jos tiedät, että tietty vuosi tai lukukausi on vaikeampi kuin toiset.

Vaihe 4: Etsi akateemiseen painopisteeseen liittyviä valinnaisia ​​aineita

Hyvä tapa kehittää vahva yliopistosovellus on selkeä kiinnostus tiettyyn aiheeseen (todennäköisesti aihe, jonka aiot opiskella yliopistossa). Tämä aihe voi olla mitä tahansa: biologia, kirjoittaminen, pianonsoitto, tietokoneohjelmointi ... Korkeakoulut haluavat nähdä intohimoa ja omistautumista tiettyyn aiheeseen ja valinnaiset ovat loistava tapa näyttää heille kiinnostuksen kohteesi.

Valitse valinnaisia ​​aineita, jotka liittyvät tärkeimpään akateemiseen painopisteeseen. Jos esimerkiksi haluat opiskella pääaineena liiketoimintaa, voit ottaa valinnaisia ​​aineita taloustieteen, henkilökohtaisen rahoituksen ja kirjanpidon aloilla tai jos haluat mennä lääketieteen kouluun, voit suorittaa AP -tieteen pääkurssit (AP -biologia, kemia) ja fysiikka) sekä muita luonnontieteitä, kuten ihmisen fysiologia ja ravitsemus.

body_focus

Kaikkien valittavien ei tarvitse liittyä akateemiseen painopisteeseen, ja on hienoa, että sinulla on useampi kuin yksi kiinnostuksen alue, mutta ainakin joidenkin valittavien tulisi liittyä siihen, mitä haluat opiskella tulevaisuudessa auttaakseen oppilaitoksia osoittamaan, että olet hyvin koulutettu aiheesta ja olet kiinnostunut oppimaan siitä paljon.

Käy läpi koulusi valinnaisluettelo ja merkitse kaikki ne, jotka liittyvät akateemiseen keskittymiseesi. Lue sitten heidän kuvauksensa nähdäksesi, mitkä niistä ovat mielestäsi mielenkiintoisimpia, jotta tiedät, mitä valinnaisia ​​aineita kannattaa ottaa tulevaisuudessa.

Vaihe 5: Etsi erityisen kiinnostavia valinnaisia ​​aineita

Kuten edellä mainitsin, valinnaisten ei aina tarvitse liittyä akateemiseen keskittymiseesi; on OK ottaa muutama, joka kuulostaa hyvältä. Lue koulusi kurssiluettelo avoimin mielin ja kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

Liittyykö jokin näistä valinnaisista harrastuksistasi?

Jos esimerkiksi pidät videopeleistä, voit opiskella tietokoneohjelmointia tai, jos pidät muodista, voit oppia ompelua tai muotisuunnittelua. Opiskelijat saavat usein korkeampia arvosanoja kiinnostavista luokista, koska he ovat motivoituneempia oppimaan ja tutkimaan materiaalia.

Mitä taitoja toivoisit omistavasi?

Etkö tiedä miten kokata? Oletko hermostunut puhumalla yleisön edessä? Haluatko tietää, mitä tehdä, jos autosi rikkoutuu? Harkitsetko blogin kirjoittamista, mutta et tiedä miten aloittaa? Valinnaiset voivat auttaa kaikissa näissä asioissa!

Lukio on hyvä aika oppia uusia taitoja ennen kuin lähdet yliopistoon. Jotkut valinnaiset aineet, jotka voivat auttaa sinua laajentamaan taitojasi, sisältävät web -suunnittelun, julkisen puhumisen, henkilökohtaisen rahoituksen ja kulinaariset luokat.

Voiko jokin kiinnostuneista valinnaisista asioista liittyä myös akateemiseen painopisteeseen?

Voit olla luova yhdistämällä valinnaiset aineesi siihen, mitä aiot opiskella yliopistossa. Kun olin lukiossa, tiesin, että aion opiskella biologiaa yliopistossa, joten suurin osa valinnaisista aineistani oli luonnontieteitä. Otin kuitenkin myös valokuvaustunnin, koska se kuulosti mielestäni mielenkiintoiselta. Yhdistääkseni luokan kiinnostukseen biologiasta, viimeinen projektini oli valokuvaluettelo paikallisen metsän puulajeista, joita päädyin myöhemmin käyttämään biologista monimuotoisuutta koskevassa biologiaprojektissa.

Jos päätät tehdä jotain tällaista, tee yhteys selväksi korkeakouluille koska he eivät välttämättä osaa päätellä sitä itse. Voit tehdä tämän mainitsemalla yhteyden henkilökohtaisessa lausunnossasi tai pyytämällä opettajia sisällyttämään sen suosituskirjeeseesi. Muista, että kaikkien valittavien ei tarvitse liittyä akateemiseen painopisteeseesi, äläkä yritä keksiä yhteyksiä siellä, missä niitä ei ole.

body_harrastukset

Kiinnostaako jokin näistä? Valitse valinnainen, joka keskittyy yhteen niistä!

sateenkaaren värit järjestyksessä

Avain takeaways

Lukion valinnaiset aineet ovat tärkeitä, koska ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden opiskella uusia aiheita ja tarjoavat korkeakouluille toisen esimerkin akateemisista kyvyistäsi ja kiinnostuksistasi.

Korkeakoulut haluavat nähdä syvää kiinnostusta tiettyyn aiheeseen, joten ainakin joidenkin valinnaisten tulisi liittyä akateemiseen painopisteeseen (ja muista, että tähän on olemassa luovia tapoja.)

Muista myös valitse valinnaisia ​​aineita, joista olet oikeutetusti kiinnostunut koska valinnaiset aineet ovat yksi harvoista lukion aloista, joilla voit suorittaa melkein minkä tahansa kurssin!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Aivojen kolme pääosaa ja mitä he tekevät

Oletko utelias aivojen anatomiaan? Selitämme aivojen eri osat, niiden rakenteet ja miten ne toimivat yhdessä.

Mitä sinun on tiedettävä King/Drew Medical Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta King/Drew Medical Magnet High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulut SAT -pisteet ja GPA

Korkeakoulut, joiden hakuaika on myöhässä: täydellinen luettelo

Mietitkö, onko olemassa korkeakouluja, jotka vielä hyväksyvät hakemuksia? Tämä täydellinen luettelo korkeakouluista, joilla on myöhäiset määräajat, auttaa sinua löytämään koulun.

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Kuinka liittyä lukio -sanomalehtiisi: 5 suurta hyötyä

Kiinnostaako lukion journalismi? Tutustu tähän opaskirjaan: mitä teet siellä, kuinka liittyä ja mahtavat edut.

Härkäyhteensopivuus: Löydä paras ottelusi

Kenen kanssa Härkä on yhteensopiva? Mikä on Härän paras ottelu? Opi vastaukset näihin kysymyksiin täydellisen Taurus -yhteensopivuusoppaamme avulla.

Viterbon yliopiston pääsyvaatimukset

Fort Lauderdalen taideinstituutti Pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Morris Pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemän kirjaa, jotka jokaisen lääketieteen pre-med-opiskelijan tulisi lukea

Oletko kiinnostunut lääketieteen urasta? Tutustu luetteloon parhaista kirjoista ennen lääketieteen opiskelijoille auttamaan sinua valmistautumaan lääketieteelliseen kouluun ja tulemaan lääkäriksi.

4 suosittua kamelihämähäkkimyyttiä ja niiden takana oleva totuus

Ovatko kamelihämähäkit todellisia? Opi totuus kamelin hämähäkkien koosta, puremasta ja nopeudesta.

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun ottaa PSAT toisena opiskelijana?

Jos olet toisen vuoden opiskelija, onko PSAT tärkeä ottaa? Opi miksi yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Kansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

13 vaikeinta korkeakoulua, jotka haastavat itsesi

Mitkä ovat vaikeimmat pääaineet? Tutustu luetteloon vaikeimmista korkeakoulujen pääaineista saadaksesi oppaan siitä, kuinka paljon sinun on opiskeltava haluamasi tutkinnon saavuttamiseksi.

Notre Dame de Namurin yliopiston pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Liberty Universityn pääsyvaatimukset

Elizabeth City State Universityn pääsyvaatimukset

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Täydellinen opas: BYU ACT Pisteet ja GPA