Mitä vieraita kieliä kannattaa käyttää lukiossa?

ominaisuus-tervehdys

Osa lukiolaisena olemisesta tekee paljon päätöksiä siitä, mitkä luokat pidetään. Vaikka vieraasi kielikurssit eivät välttämättä ole yhtä kriittisiä korkeakouluille kuin esimerkiksi sanotut matematiikkatunnit, ne ovat edelleen jotain, jota korkeakoulut tarkastelevat ja käyttävät selvittääkseen, sopisitko heidän koululleen hyvin .

Lisäksi, jos pelaat korttisi oikein, kielellä, jonka päätät opiskella lukiossa, voi olla suuri vaikutus tulevaisuuteen. Päätin opiskella ranskaa ja kielitaidollani olen voinut osallistua vaihtoon ranskalaisten lukiolaisten kanssa, saada työpaikan afrikkalaisten koulujen parantamiseen ja viettää vuoden Ranskassa opettamalla englantia.Käyn läpi, mitä korkeakoulut etsivät vieraan kielen opinnoissa, sekä vaiheet, joita sinun on noudatettava valitaksesi sinulle parhaan kielen.

milloin uc -hakemus on määräaika

Huolehtivatko korkeakoulut mistä vieraasta kielestä valitset?

Ei! Yliopistojen pääsyvirkamiehet eivät pidä tiettyjä kieliä kovempina tai vaikuttavampina kuin toiset koska kaikki vieraat kielet tarvitsevat aikaa ja omistautumista oppimiseen ja kaikki tarjoavat etuja. Tämä on hieno uutinen, koska se tarkoittaa, että voit valita haluamasi kielen kiinnostuksen kohteidesi perusteella!

Ainoa poikkeus tästä olisi, jos päätät opiskella kieltä, jonka olet jo oppinut varttuessasi. Jotkut korkeakoulut pyytävät äidinkieltään (äitisi) hakemuksissasi, ja nähdessään, että opetat jo tuntemallesi kielelle, ei tehdä vaikutusta heihin.

Mitä sitten Tehdä Korkeakoulut etsivät vieraita kielikurssejasi?

Korkeakoulut etsivät syvyys vieraiden kielten opiskeluun, ei laajuuteen, joten he haluavat nähdä, että olet opiskeli yhtä kieltä useita vuosia . Yhden kielen opiskelu kolmen tai neljän vuoden ajan on paljon vaikeampaa kuin useiden eri kielten perehdyttämistuntien opiskelu, ja se osoittaa myös, että sinulla on kyky rakentaa aiempaa tietämystä ja pitää kiinni aiheesta.

Monet korkeakoulut edellyttävät hakijoiden suorittamista kahden tai kolmen vuoden vieraan kielen opiskelu , ja useimmat huippukoulut suosittelevat tai vaativat neljä vuotta.

Keskimääräinen lukiolainen suorittaa kaksi vuotta vieraan kielen opintoja, mutta vaikka se olisi kaikki mitä kiinnostavat korkeakoulut vaativat, Vieraan kielen opiskelu pidempään on aina parempi ja tekee sovelluksestasi vahvemman.

Suurin osa Yhdysvaltain opiskelijoista aloittaa vieraan kielen opintonsa ainakin keskikoulussa, joten jos otit mandariinin 8. luokassa ja haluat siirtyä espanjaksi ensi vuonna, lukiot sallivat sen yleensä, eikä se vaikuta kielteisesti korkeakoulujen sovelluksiin, koska kunhan pidät kiinni uudesta kielestä lukiossa.

Parasta, mitä voit tehdä saadaksesi vieraiden kielten opiskelusi vahvaksi yliopistosovelluksissasi, ovat pitää kiinni yhdestä kielestä, käydä kurssi kyseisellä kielellä joka vuosi ja saada hyvät arvosanat näillä kursseilla.

body_languagebooks-1

Valitse yksi vieras kieli ja pidä siitä kiinni koko lukion ajan.Kuva Valencian yliopiston kautta.

Kuinka valita paras opiskeltava vieras kieli

Neljän vuoden opiskeltavan aineen valitseminen hyvien arvosanojen saamiseksi vaatii paljon aikaa ja omistautumista. Vieraan kielen opiskelu eroaa muista aiheista, koska ihmiset turhautuvat ja haluavat lopettaa ei siksi, että materiaali on liian vaikeaa (sen jälkeen kun muiden maiden pikkulapset oppivat sitä), vaan siksi, että toisen kielen oppiminen voi usein tuntua tylsältä, ikävältä eikä koskaan loppu.

Vieraiden kielten opiskelun aikana tulee aika (luultavasti monta, monta kertaa), kun turhaudut ja haluat lopettaa. Pelkän uuden verbi-jännitteen tai sanasanan tunteminen ei aina riitä pitämään motivoivana. Tarvitset suuremman syyn halua jatkaa oppimista . Tässä on kaksi tapaa pysyä motivoituneina:

# 1: Valitse urasi tavoitteisiin liittyvä kieli

Kun olin lukiossa, päätin opiskella ranskaa, koska halusin tehdä kansainvälistä kehitystyötä Afrikassa. Koska Ranska hallitsi aikoinaan useita Afrikan maita, miljoonat afrikkalaiset puhuvat ranskaa, ja tiesin, että jos voisin puhua myös ranskaa, se voi auttaa minua saamaan työpaikan. Joillakin urakentillä tietyn kielen tuntemus voi tehdä sinusta työllistyvämmän tai parempaa työtäsi ja muistuttaminen itsellesi, että kielitaito voi auttaa tulevassa työnhakussa, voi kannustaa vieraan kielen oppimista.

Kysy itseltäsi: minkä tyyppistä uraa haluan?

Tämän ei tarvitse olla tietty työ; laaja urakenttä on hieno. Oletko kiinnostunut liiketoiminnasta? Luuletko, että haluat ehkä opiskella lääketiedettä?

Alla on viisi suosituinta vieraiden kielten lukiolaisopiskelijaa ja jotkut alat, joilla näitä kieliä käytetään eniten. Katso, vastaako joku heistä haluamaasi työtä.

kehonlääkäri-1

Tuleva ura mielessä voi auttaa sinua valitsemaan opiskeltavan kielen

Espanja

 • Ylivoimaisesti yleisimpiä vieraita kieliä opiskelemaan Yhdysvalloissa
 • 405 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa henkilöä, enimmäkseen Espanjassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa
 • Toiseksi yleisin puhuttu kieli Yhdysvalloissa

Koska Yhdysvalloissa puhutaan espanjaa niin laajasti, siitä on hyötyä monille ammateille. Se on erityisen arvokas opiskelijoille, jotka aikovat työskennellä lääketieteen tai sosiaalipalvelujen parissa (jotta he voivat auttaa ihmisiä, jotka eivät osaa englantia, mutta saattavat tarvita välitöntä apua), ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita palvelutyöstä Keski- tai Etelä-Amerikassa, ja niille, jotka harkitsevat asiakaspalvelutyötä. Espanjalainen lukio on vankka valinta, jonka monet opiskelijat valitsevat - et yleensä voi mennä pieleen tässä.

Ranskan kieli

 • 74 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa henkilöä, enimmäkseen Länsi-Euroopassa sekä Länsi- ja Keski-Afrikassa
 • Yhdistyneiden Kansakuntien, Kansainvälisen olympiakomitean ja Naton virallinen kieli

Koska monet kansainväliset organisaatiot käyttävät ranskaa, se on arvokkain opiskelijoille, jotka suunnittelevat uraa diplomatiassa tai kansainvälisissä suhteissa, samoin kuin niille, jotka haluavat työskennellä Afrikassa tai Afrikan kanssa. Koska Afrikan taloudella on potentiaalia kasvaa lähitulevaisuudessa, ranska voi olla hyödyllinen liiketalouden opiskelijoille, jotka haluavat hyödyntää maanosan kasvua.

on syöpä ja vaaka yhteensopiva

Kiina mandariini

 • Nopeasti kasvava suosio vieraana kielenä opiskeluun
 • 955 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa, lähinnä Kiinassa
 • Puhuu 1/5 maailman väestöstä

Kiinan jatkaessa valtavaa talouskasvua monilla yhdysvaltalaisilla yrityksillä on toimintaa maassa ja ne työskentelevät kiinalaisten yritysten kanssa, mikä tekee mandariinista hyödyllisen opiskelijoille, jotka aikovat opiskella liiketoimintaa. Toisin kuin muut tämän luettelon kielet, kiinaa ei kirjoiteta roomalaisilla aakkosilla, joten on mielenkiintoinen haaste oppia englanninkielisenä.

Saksan kieli

 • 89 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa henkilöä, enimmäkseen Länsi-Euroopassa
 • Tieteen ja tekniikan alojen toiseksi yleisin kieli
 • Kolmas yleisin kieli kirjojen julkaisemiseen

Saksassa on yksi maailman suurimmista talouksista, ja maa on myös johtava tieteellisissä ja teknologisissa innovaatioissa. Saksan kielen oppiminen olisi arvokkainta niille, jotka aikovat opiskella pankki-, tiede-, tekniikka- ja julkaisutoimintoja.

kehotiede

Jos olet kiinnostunut tiede, saksa voi olla hyvä kieli harkita opiskelua

latinan kieli

 • 'Kuollut kieli', yksikään kulttuuri ei enää käytä sitä äidinkielenä
 • Romaanikielet (mukaan lukien ranska, espanja, italia, portugali ja romania) polveutuvat latinasta ja sisältävät tällä hetkellä 800 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa

Vaikka latinaa äidinkielenään puhuvia ei enää ole, tämä kieli on silti hyödyllinen niille, jotka ovat kiinnostuneita kielitieteestä tai opiskelijoille, jotka aikovat oppia useita kieliä. Monet romaanikielen sanat ovat peräisin latinankielisistä juurista, ja kun olet oppinut latinan, romaanikielten oppimisesta tulee paljon nopeampi prosessi.

Muista, että nämä ovat vain ehdotuksia. On aivan ok ottaa mandariinia, vaikka haluat olla lääkäri tai latinalainen, jos suunnittelet uraa liiketoiminnassa. Se pitää kiinni kielestä ja lähestyy sujuvuutta se on tärkeintä.

Joten mikä on paras tapa varmistaa, että jatkat kielen opiskelua?

# 2: Valitse sinulle mielenkiintoinen kieli

Muistatko, kun mainitsin turhautumisen ja ikävystymisen opiskellessani vierasta kieltä? Todellinen kiinnostus kieleen antaa sinulle motivaatiota jatkaa sen opiskelua, ehkä jopa vuosia lukion valmistumisen jälkeen. Mistä tiedät, mikä kieli on mielenkiintoisin? Esitä itsellesi seuraavat kysymykset:

Liittyykö joku harrastuksistani vieraaseen kieleen?

 • Tämä on tärkeä näkökohta. Yhdistämällä harrastus vieraan kielen opiskeluun voi saada sinut nauttimaan siitä enemmän ja motivoida sinua jatkamaan kielen oppimista.
 • Tee luettelo harrastuksistasi ja katso, liittyykö joku heistä tiettyyn kieleen. Mahdollisuuksia on paljon, joten ajattele luovasti.
 • Oletko muodissa? Italiaa ja Ranskaa pidetään laajalti maailman muotipääkaupungeina. Pidätkö lukemisesta? Ehkä voisit oppia kielen, jonka avulla voit lukea klassisia kirjallisuuden teoksia niiden alkuperäisellä kielellä. Onko sinulla suosikkiruokaa? Perinteisten reseptien valmistaminen maasta voi tehdä sen kielen oppimisesta mielenkiintoisemman. Tai ehkä olet todella anime- tai aasialaisessa draamassa? Jos koulussasi opetetaan japanin tai korean kaltaista kieltä, voit jonain päivänä nauttia näistä ohjelmista ilman tekstityksiä.

Missä haluan matkustaa?

 • Haaveiletko syödä croissanteja Pariisissa tai kävellä Venetsian kanavia pitkin? Ajattelu unelmalomasta maahan, jossa puhut kieltä, jota opit, voi antaa sinulle lisää motivaatiota.
 • Tartu maapalloon tai maailmankarttaan, valitse suosituimmat matkakohteet ja katso, opettako koulusi jotakin kyseisissä paikoissa puhuttua kieltä.

body_travel

Matkatavoitteesi voivat auttaa sinua päättämään, mitä kieltä opiskelet

Mitkä kielet kuulostavat minulle parhaiten?

 • Tämä saattaa tuntua vähäiseltä näkökohdalta, mutta useimmat kielet kuulostavat hyvin erilaisilta toisiltaan, ja koska kuulet sen paljon harjoitellessasi, haluat varmistaa, että valitset kielen, jota nautit kuuntelusta.
 • Etsi videoita YouTubesta tai kuuntele ulkomaisia ​​radio- tai tv-asemia kuulla eri kieliä ja saada käsitys siitä, mitä niistä nautit.

Tunnenko ketään, joka puhuu näitä kieliä?

 • Ehkä sinulla on isovanhempia, jotka puhuvat japania, tai naapuria, joka puhuu espanjaa. Viestintä ystävien ja perheenjäsenten kanssa heidän äidinkielellään voi auttaa vahvistamaan suhdettasi heihin ja antaa sinulle paljon puhekäytäntöä.

Kuinka samanlainen haluan tämän kielen olevan englanti?

 • Jotkut kielet, kuten mandariini ja arabia, voivat olla alussa vaikeampia ja aikaa vievämpiä, koska niiden ulkonäkö ja ääni eroavat niin paljon englannista.
 • Kysy itseltäsi, haluatko kokeilla jotain aivan uutta vai olisitko miellyttävämpi pitää kiinni englantia lähempänä olevasta kielestä, kuten espanja, ranska tai saksa.
 • Voit tehdä Internet-haun hakijoille ”aloittelijan oppitunnit [kiinnostavalla kielelläsi]” löytääksesi ilmaisia ​​perehdytystunteja mille tahansa kielelle ja tuntemaan, millainen oppiminen se olisi.

Haluanko paljon mahdollisuuksia puhua tätä kieltä?

 • Onko sinulle tärkeää harjoitella puhetaitojasi luokkahuoneen ulkopuolella?
 • Jos haluat, että lähelläsi on paljon muita puhujia, valitse suosittu kieli, kuten espanja, jossa monet kirjastot, sairaalat jne. Arvostavat kaksikielisiä vapaaehtoisia.
 • Jos ei, voit olla avoin harvemmin käytetyille kielille, kuten latinalle.

rivi on, että tapa pysyä kiinnostunut kielestä niin, että opiskelet sitä useita vuosia ja saat korkeat arvosanat, kuten korkeakoulut haluavat, on muista iso kuva .

Uuden kielen oppiminen on muutakin kuin verbien yhdistäminen ja substantiivien sukupuolen muistaminen. Toisen kielen tuntemus voi tutustuttaa sinut ihmisiin ja maailman osiin, joita et olisi kokenut muuten . Pidä tämä mielessä, kun päätät kielestä, ja valitse kieli, joka kiinnostaa sinua luokan ulkopuolella ja kannustaa sinua ylittämään rajojasi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Iowan yliopiston pääsyvaatimukset

New Mexico State Universityn pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Simon Rodian jatkokoulu

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Simon Rodian jatkokoulusta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mansfieldin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

2.0 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.0: lla

Mikä on 2.0 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2.0 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

2016-17 Akateeminen opas | Valencian lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Valencian lukiosta paikassa Placentia, CA.

Santa Fe University of Art and Design Pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Desert Hot Springs High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Hot Springs High Schoolista kohteessa Desert Hot Springs, CA.

RMU: n pääsyvaatimukset

Lafayette Collegen pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Duluthin pääsyvaatimukset

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CLT-testistä

Mikä on klassinen oppimistesti? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää CLT-tentistä, mukaan lukien milloin ja missä otat sen ja kuinka valmistautua.

Miten SAT -esseen pituus vaikuttaa pisteeseesi?

Kuinka pitkä SAT -esseesi pitäisi olla? Tässä on analyysimme SAT -esseen pituudesta ja siitä, miten se vaikuttaa esseesi pisteisiin.

Kuinka monta tuoppia gallonassa?

Muuntaminen pinttien ja gallonien välillä? Katso oppaastamme kuinka monta pinttiä gallonassa.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Curry Collegen pääsyvaatimukset

Lewisin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka ACT pisteytetään?

Ota selvää, kuinka ACT pisteytetään virallisten pisteytyskaavioiden avulla ja mitä tämä tarkoittaa omalle valmistautumiselle.

Randolph-Macon Collegen pääsyvaatimukset

Ohion yliopiston eteläinen pääsyvaatimukset

Alexander Hamiltonin lukio | 2016-17 Rankings | (Los Angeles,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Alexander Hamilton Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Mikä on CUNY? Mitä CUNY tarkoittaa?

Mitä CUNY tarkoittaa? Opi kaikki New Yorkin kaupunginyliopistosta ja jos se sopii sinulle.

Carroll University pääsyvaatimukset