Mitkä AP -luokat kannattaa ottaa? Suunnitteluopas

main_prepbooks

esimerkki riippumattomasta muuttujasta

Olet siis päättänyt lisätä AP -luokan aikatauluusi. Ehkä haluat ottaa jopa useamman! Hyvä sinulle - AP -luokkien ottaminen on loistava tapa aloittaa itsesi haastaminen lukiossa.

Nyt tulee vaikea osa: AP -luokan (tai luokkien) valitseminen. Tämä opas opastaa sinua eri tekijöiden läpi ja auttaa sinua päättämään parhaista AP -luokista.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mitä toimenpiteitä sinun pitäisi tehdä päättäessäsi AP -luokista?

AP -luokkien valitsemisessa on paljon muutakin kuin vain kurssin valitseminen, joka kuulostaa mielenkiintoiselta tai jota ystäväsi ottavat. AP -luokilla voi olla suuria etuja, kuten korkeakoulusovellusten vahvistaminen ja korkeakouluopintojen ansaitseminen. Jos et kuitenkaan valitse AP -luokkia viisaasti, voit päätyä luokkaan, joka on ylivoimainen, tylsä ​​ja/tai vetää GPA: ta alas, koska et voi saada korkeaa arvosanaa.

Harkitsemalla huolellisesti, mitkä AP -luokat kannattaa ottaa, voit maksimoida niistä saatavat edut ja minimoida haitat. Alla on kuusi vaihetta, joiden avulla voit varmistaa, että olet harkinnut kaikkia tärkeimpiä tekijöitä, jotka ovat tarpeen parhaiden AP -luokkien valitsemiseksi.

#1: Mieti vahvuuksiasi

Ennen kuin tarkastelet liian tarkasti koulusi käytettävissä olevia luokkia, aloita miettimällä, mitkä aiheet kiinnostavat sinua ja mistä aiheista sinulla on tapana pärjätä.

AP -tunnit voivat olla hyvin vaikeita, vaikka olisit kiinnostunut aineistosta, joten olisi erityisen haastavaa saada itsesi opiskelemaan jotain, mistä et todella pidä, vaikka luulet, että tietyn AP -luokan ottaminen näyttää hyvältä college -sovelluksessa.

Sen sijaan sinun pitäisi pyrkiä AP -luokkiin, joista olet kiinnostunut ja joiden mielestä voit pärjätä hyvin. Aloita tutustumalla AP -luokkien luetteloon.

Ajattele myös suosikkiluokiasi tähän mennessä lukiossa tai jopa yläasteella. Luokat, joista pidät, ovat hyvä ennustaja siitä AP -luokan tyypistä, josta pidät ja menestyt hyvin.

#2: Opi tarvittavat edellytykset

Kun olet harkinnut omia vahvuuksiasi, ajattele myös ottamiasi luokkia, jotka voisivat valmistautua AP -luokkaan. Sinun ei pitäisi hypätä AP -luokkaan valmistautumatta!

Usein koulusi määrää joka tapauksessa ennakkoedellytykset, kuten ennakkolaskennan edellyttämisen ennen AB- tai BC Calculuksen ottamista. Jotkut koulut vaativat jopa harjoittelutestin päästäkseen tiettyihin AP -luokkiin!

body_multichoicetest

Jos koulullasi ei ole edellytyksiä tai jos sinulla on vaikeuksia päättää luokkien välillä, mieti kaikkea aiempaa valmistautumistasi. Se voi olla enemmän kuin yksi aikaisempi luokka. Jos esimerkiksi olet suorittanut englanninkielisen kunnian joka vuosi seitsemännestä luokasta lähtien ja kirjoitat myös koulun sanomalehtiin, olet todennäköisesti hyvin valmistautunut AP -englanninkieliseen tai AP -englanninkieliseen kirjallisuuteen.

Päinvastoin, sano, että otit Honors Biology -palvelun viime vuonna etkä pärjännyt liian hyvin. AP Biology on luultavasti haastava sinulle, vaikka sinulla on teknisesti edellytys vyön alla. Joten ellet pidä biologiasta ja olet haasteeseen valmis, sinun ei pitäisi pakottaa itseäsi AP Bion kautta vain siksi, että luulet sen näyttävän hyvältä transkriptistasi.

Lyhyesti sanottuna, harkitse sekä koulusi pakollisia edellytyksiä että omaa laajempaa valmistautumistasi. Yritä tavoitella luokkia, joihin luulet olevasi hyvin valmistautunut, varsinkin jos tämä on ensimmäinen AP -luokkasi!

Koska AP -luokassa sinun on myös opittava opiskelemaan kumulatiiviseen tenttiin - toisin sanoen yhteen testiin, joka kattaa vuoden materiaalia -, sinun on varmistettava, että ensimmäinen AP -luokka on aiheessa, jossa pärjäät hyvin. Älä aliarvioi AP -kokeen lisähaastetta.

#3: Harkitse muita taitoja, joita tietyt AP -luokat edellyttävät

Tässä keskustelussa edellytetyistä kursseista saatat ihmetellä AP -kursseja, kuten Human Geography, Economics, Computer Science, Psychology and Statistics, joilla ei usein ole suoria edellytyksiä.

Kun harkitset näitä luokkia, ajattele rakentamiasi taitoja - koska jälleen kerran, vaikka koulullasi ei olisi edellytyksiä näille AP -luokille, sinun ei silti pitäisi kävellä valmistautumatta.

body_java AP: n tietojenkäsittelyn Java-koodin oppiminen on todennäköisesti aivan uusi kokemus, joten sinun tulee valmistautua vahvalla logiikalla ja ongelmanratkaisutaidoilla!

Esimerkiksi, jos haluat suorittaa tietojenkäsittelytieteen, tilastotieteen tai taloustieteen, vahva matematiikan tausta on tärkeä. Vaikka et viettäisi tonnia aikaa näillä luokilla yhtälöiden ratkaisemiseen, matematiikan tunneilla opittu logiikka ja taidot ovat välttämättömiä CS: n tai taloustieteen aloittamiseksi.

Psykologian osalta ajattele, kuinka hyvin pärjäät luonnontieteissä ja yhteiskuntatieteissä, ja myös harkita, kuinka hyvä olet ulkoa asioita, koska sinun on hallittava aivojen rakenne.

Ihmismaantiedettä ajattele, kuinka hyvin pärjäät maantieteen ja historian kursseilla ja pidätkö niistä. Harkitse myös kykyäsi ottaa laaja idea ja soveltaa sitä konkreettiseen tapaustutkimukseen - pystytkö esimerkiksi valitsemaan historiallisten tapahtumien malleja? Tämä on taito, jota tarvitset ihmisen maantieteelle.

Jos haluat lisätietoja yksittäisistä AP -kursseista ja niiden kattamasta materiaalista, katso AP -opiskelijan verkkosivusto . Kun luet kurssikuvauksia, mieti, miten ne liittyvät muihin suorittamiisi luokkiin ja mitä taitoja sinulla on.

#4: Opi millaisia ​​AP -luokat ovat lukiossa

Sinun on myös harkittava, mitä luokkia koulussa tarjotaan ja mikä on heidän maineensa, kun valitset AP -luokkia.

Esimerkiksi lukiossa Salt Lake Cityssä AP BC Calculus tunnettiin haastavana luokana, jossa oli paljon kotitehtäviä. Toisen lukukauden aikana sinun oli otettava se kaksi luokkajaksoa! Sitä vastoin AP-fysiikkaa pidettiin rentoina, ja opiskelijoiden odotettiin hallitsevan suurimman osan opiskelusta itse.

Opiskelijat, jotka tarvitsivat rakennetta, menestyivät Calculuksessa, kun taas toiset, jotka pitivät työskentelemästä itsenäisemmin, menestyivät hyvin fysiikassa. Mutta myös päinvastoin oli totta - BC Calc poltti osan oppilaista, ja toisilla ei ollut motivaatiota opiskella fysiikkaa, joten vaikka he olivat läpäisseet luokan, he epäonnistuivat AP -testissä .

body_trebuchet

Tuo AP -fysiikan luokka oli kuuluisa myös trebuchettien rakentamisesta ja testaamisesta kouluaikoina.

Lyhyesti, opettajat lähestyvät AP -kursseja eri tavalla. Jotkut odottavat oppilaidensa hallitsevan omia opintojaan, kuten oikealla yliopistokurssilla. Toiset varmistavat, että heidän oppilaansa ovat valmiita antamalla heille paljon työtä.

Kun valitset AP -luokkia ja opit heidän maineestaan ​​koulussa , mieti omia opiskelutottumuksiasi ja millainen luokkahuoneympäristö auttaa sinua tekemään parhaasi.

On otettava huomioon monia muita koulukohtaisia ​​tekijöitä: kuka opettaa AP-luokkia? Mitkä ovat heidän passinsa? Kuinka vaikeita luokat itse ovat? Kuinka moni oppilas ottaa luokan vuosittain?

Nämä ovat kysymyksiä, joita voit esittää opastusneuvojallesi, AP -opettajille itsellesi, opettajille, jotka opettavat vaadittuja luokkia, tai jopa ylempien luokan ystäville. (Vaikka älä luota pelkkään opiskelijan suusanalliseen , koska se voi olla puolueellista!)

Jos koulusi lisää AP -luokan ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mieti tarkkaan ennen kuin otat sen - On aina vaikeaa opettaa luokkaa ensimmäistä kertaa, erityisesti AP -luokkaa. Ensimmäisenä vuonna saattaa olla joitain kasvukipuja, kun opettaja laatii opetussuunnitelman.

Veteraani AP -opettajat ovat usein turvallinen veto, koska heillä on strategioita oppilaiden valmistamiseksi tenttiin. Usein he osallistuvat myös AP -luokitteluun, joten heillä on paljon tietoa testin läpäisemisestä.

#5: Ajattele kuinka kiireinen olet

AP -tunnit ovat suuria ajan sitoumuksia, etenkin keväällä (katso testipäivien postauksestamme vinkkejä kevään koekriisin käsittelyyn) . Jotkut opettajat tarvitsevat ylimääräisiä oppitunteja, myös viikonloppuisin, antaakseen sinulle aikaa harjoitustestiin.

Joten ennen kuin kirjaudut joukkoon AP -luokkia, mieti muita sitoumuksia, jotka sinulla on jo. Varsinkin jos sinulla on erittäin aikaa vievä urheilu tai koulun ulkopuolinen toiminta, yli kahden tai kolmen AP-luokan ottaminen voi ylikuormittaa aikataulusi.

Vaikka sinulla olisi ystäviä, jotka ottavat useita AP -kursseja, älä koe, että sinun on pysyttävä heidän kanssaan. Pidä omat vahvuutesi ja rajoituksesi mielessä. On parempi läpäistä kaksi tenttiä kuin epäonnistua neljässä!

Jos et ole varma, onko sinulla aikaa osallistua AP -luokkaan, kysy neuvoa vanhemmiltasi/huoltajiltasi (tai ohjaajalta tai opettajalta, jos sinulla on hyvä suhde). Selvitä myös, voitko lopettaa kurssin vuoden puolivälissä, jos huomaat, että sinulla ei ole tarpeeksi aikaa siihen.

#6: Mieti, mitkä AP: t sopivat parhaiten korkeakoulusi ja urasi tavoitteisiin

AP -kokeet ovat hyvä tapa aloittaa tulevien yliopisto- ja uramahdollisuuksien tutkiminen. Ne ovat myös loistava tapa ilmoittaa yliopistosovelluksistasi harkitset, mitä haluat opiskella yliopistossa, ja kehität taitoja yliopistotunneille.

Kun olin lukiossa, olin varma, että halusin opiskella valtiotieteitä tai kansainvälisiä suhteita yliopistossa. Keskustelun ja Yhdistyneiden Kansakuntien mallin kaltaisten toimintojen lisäksi kävin myös AP -luokkia, kuten Tilastot, Maailmanhistoria, Yhdysvaltain historia, Yhdysvaltain hallitus, Ihmismaantiede ja Ympäristötiede. Kaikki nämä kurssit auttoivat minua tutkimaan aiheita ja kysymyksiä, joita korkeakoulujen valtiotieteen kurssit käsittelevät, ja antoivat minulle myös taitoja - kyvystä analysoida kyselyä - kykyyn murtaa artikkelin näkökulma ja puolueellisuus - jotka valmistivat minua valtiotieteeseen.

body_stanfordcampus

Muista pitää lopputavoitteesi mielessä!

Yliopistohakemuksissani pystyin osoittamaan kiinnostukseni valtio -oppia kohtaan sekä koulun ulkopuolisella toiminnallani että edistyneillä tunneillani. Testituloksieni ja GPA: n lisäksi se, että pystyin näyttämään oppilaitoksille, olin tosissani siitä, mitä halusin opiskella, auttoi minua menestymään hakuprosessissa.

Lyhyesti sanottuna, mieti tulevia tavoitteitasi ja miten luokkavalintasi voivat tukea niitä. AP -luokat ovat konkreettinen tapa osoittaa sovelluksissasi, että suhtaudut vakavasti tiettyyn pääaineeseen ja sinulla on taidot jatkaa sitä.

Toiseksi, jos haluat olla lääkäri, AP-biologian ja AP-kemian käsitteleminen voi antaa sinulle maun siitä, millainen on pre-med-pääaine, ja voit saada käsityksen siitä, olisitko valmis siihen. Se osoittaa myös korkeakoulujen pääsyvirkamiehille, että suhtaudut vakavasti esilääkitykseen.

Jos olet jumissa kahden AP -vaihtoehdon välillä, jotka muuten näyttävät hyviltä (olet suorittanut edellytykset ja heillä on hyviä opettajia), valitse se, jonka uskot olevan tärkeämpää tärkeimpien tai tulevien tavoitteidesi kannalta.

Muista myös, että AP -kielikokeen suorittaminen, jos olet valmis, on loistava tapa näyttää toisen kielen taito korkeakouluille. Monet oppilaitokset tarjoavat AP -kielen hyvitystä, joten se voi vapauttaa aikaa muille luokille.

Yhteenveto: Parhaat AP -luokat sinulle

Olemme käsitelleet monia tärkeitä tekijöitä määrittäessäsi, mitkä AP -kurssit ovat sinulle parhaita. Sinun on ensin tarkasteltava vahvuuksiasi ja edellytyksiäsi nähdäksesi, mitä sinulla on luonnollisesti hyvä laukaus menestyä.

Sitten sinun pitäisi tarkastella henkilökohtaista aikataulua ja selvittää koulusi AP -luokkien maine selvittääksesi, mitkä luokat voit käsitellä ja mitkä ovat ulottumattomissa.

Lopuksi sinun on harkittava, millaisena hakijana haluat esiintyä korkeakouluissa. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan kurssejasi tavoitteidesi tueksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA