Missä on Meksikonlahti? 11 tosiasiat, jotka sinun pitäisi tietää

feature_gulfofmexico

Etkö ole varma, missä Meksikonlahti on? Ehkä tiedät, että se sijaitsee Persianlahden rannikolla, mutta et tiedä tarkkoja rajoja, tai yrität ehkä selvittää, kuuluuko se Atlantin valtamereen vai ei. Olemme täällä auttamassa!

Tässä oppaassa selitämme tarkalleen missä Meksikonlahti on ja mitkä ovat sen rajat ja me sisällytämme Meksikonlahden kartan, jotta näet sen visuaalisen kuvan. Meksikonlahden tietosi täydentämiseksi käymme läpi myös kaikki tärkeimmät tiedot, jotka sinun pitäisi tietää sen fyysisestä maantieteestä ja historiasta. Lopuksi esitämme hauskoja faktoja Persianlahdesta (spoilerihälytys: sen koti on paljon haita!).Missä on Meksikonlahti?

Meksikonlahti (Golfo de México espanjaksi) sijaitsee Atlantin valtamerellä, ja suurin osa siitä rajoittuu Yhdysvaltoihin ja Meksikoon. Pohjoisessa, koillessa ja luoteeseen Meksikonlahti rajoittuu Yhdysvaltain lahden rannikolla (Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama ja Florida). Etelässä ja lounaassa Meksikonlahti rajoittuu Meksikoon. Kaakkoisosassa sitä rajoittavat Karibianmeri ja Kuuba.

Tässä on Meksikonlahden kartta:

Bostonin yliopiston tyypilliset pisteet

body_gulfofmexicomapMikä on Meksikonlahden fyysinen maantiede?

Persianlahdet ovat suuria suolavesiä, joita voidaan navigoida ja joita lähes ympäröi maa. Ne yhdistävät meren / valtameren massaan ja niiden aukot ovat usein kapeammat kuin lahdet (vaikka tämä ei ole kova sääntö).

Maantieteellisesti Meksikonlahti on myös valtameriallas. Meriallas on yksinkertaisesti mikä tahansa suuri merivedellä peitetty alue, joka sijaitsee merenpinnan alapuolella. Kaikki tärkeimmät suolavedet, mukaan lukien valtameret, ovat valtamerialtaita.

tekee bostonin yliopiston superscore -näyttelyn

Joten onko Meksikonlahti valtameri? Ei, vaikka monet ihmiset tekevät tämän virheen, koska valtameren määritelmä on itse asiassa hieman epämääräinen. Sekä valtameret että kuilut ovat suuria suolavesimuodostumia, mutta kuilut ovat pienempiä ja rajautuvat kolmelta puolelta maata. Valtamerillä, maailman suurimmilla vesimuodoilla, ei ole tarkkoja rajoja, ja niitä reunustavat meret (Karibianmeri erottaa Meksikonlahden Atlantin valtamerestä). Meksikonlahti on matalampi, suolaisempi ja lämpimämpi kuin Atlantin valtameri. Vaikka Meksikonlahdella on oma nimi ja rajat, sitä voidaan pitää osana Atlantin valtamerta, koska valtamerillä ei ole kovia rajoja.

Persianlahden allas on epätavallisen tasainen, ja kaltevuus on vain noin 1 jalka jokaista 8000 jalkaa kohden. Meksikonlahden pinta-ala on noin 615 000 mailia (1,6 miljoonaa km²) ja leveys noin 1500 kilometriä. Se sisältää noin 2500 kvadriljoonaa litraa suolavettä.

Lyhyt historia Meksikonlahdelta

Meksikonlahti muodostui todennäköisesti noin 300 miljoonaa vuotta sitten, kun osa merenpohjaa upposi vähitellen levytektonian vuoksi. Alue täyttyi sitten merivedellä muodostaen Meksikonlahden.

Vaikka alueella asuvat alkuperäiskansat käyttivät Meksikonlahti vuosisatojen ajan ruoan ja rakennusmateriaalien lähteenä, ensimmäinen eurooppalainen, joka tutustui Persianlahteen, oli italialainen Amerigo Vespucci vuonna 1497. Muita tutkijoita, kuten Francisco Hernández de Córdoba Pánfilo de Narváez, tutkittiin myöhemmin aluetta, vangitsemalla ja orjuuttamalla usein paikallisia ihmisiä samalla tavalla.

Vuosisatojen ajan ihmiset jatkoivat Meksikonlahden käyttöä ruoan ja resurssien lähteenä sekä navigointiin. Persianlahden rannikon väestö räjähti 1950-luvulla, ja Persianlahden rannalla asuvien ihmisten määrän kasvu johti lisääntyneisiin pilaantumisongelmiin. Nykyään Meksikonlahdelle vakavimmat pilaantumisuhat johtuvat öljynporauksesta ja maaperän valumisesta. Punaisen vuoroveden leväkukinta Persianlahdella on johtanut suuriin merilajien kuolemiin, ja Meksikonlahden on ilmoitettu sisältävän yhden korkeimmista mikromuovipitoisuuksista maailmassa.

Meksikonlahden lämpimän veden lämpötilan vuoksi hurrikaanit muodostuvat siellä säännöllisesti. Yksi tuhoisimmista oli hirmumyrsky Katrina, joka muodostui Meksikonlahdella vuonna 2005 ja aiheutti yli 1200 kuolemantapausta ja 125 miljardin dollarin vahinkoa.

Meksikonlahti on ollut öljynlähde vuodesta 1938, jolloin siellä porattiin ensimmäinen öljykaivo. Siitä on kasvanut yksi maailman tärkeimmistä öljyntuotantolaitoksista offshore-alueella, ja noin 17% Yhdysvaltain öljystä tulee sieltä. 20. huhtikuuta 2010 räjähdys Syvänmeren horisontti foorumi aiheutti historian suurimman öljyvuodon. Noin 4,9 miljoonaa tynnyriä öljyä valui Meksikonlahdelle aiheuttaen valtavia vahinkoja meren, villieläinten ja kalastusympäristöille. Sitä pidetään yhtenä historian pahimmista luonnonkatastrofeista, ja pyrkimyksiä korjata osa aiheutuneista vahingoista jatkuu edelleen. Nykyään lahden alla on noin 27 000 hylättyä öljy- ja kaasukaivoa.

body_gulfoil

11 mielenkiintoista tietoa Meksikonlahdesta

Haluatko edelleen oppia lisää Meksikonlahdesta? Tässä on 11 tosiasiaa Persianlahdesta.

 • Meksikonlahti on maailman suurin kuilu, samoin kuin maailman yhdeksäs suurin vesistö.

 • Meksikonlahdella asuu yli 40 hailajia. Jotkut näistä Meksikonlahden haista sisältävät sonnihaita, hammerhead- ja sitruunahait.

  mitä ovat yhteiskuntatieteiden tunnit
 • Meksikonlahdelle syötetään 33 amerikkalaisen joen vedet, joista suurin on Mississippi-joki.

 • Meksikonlahti rajoittuu 1680 mailin Yhdysvaltain rannikolla.

 • Katkaravut ja osterit ovat yleisimpiä lahdelta korjattuja kalatuotteita.

 • Noin 5 miljoonaa hehtaaria kosteikkoja rajautuu Meksikonlahdelle.

 • Kuinka syvä Meksikonlahti on? Vaikka suurin osa Meksikonlahdesta on melko matala, sen syvin kohta on Sigsbee Deep, jonka arvioitu enimmäissyvyys on 14383 jalkaa!

 • Meksikonlahdella on ollut yli 750 tunnettua haaksirikkoa.

  parhaat insinööriohjelmat Yhdysvalloissa
 • Persianlahden virta, lämmin Atlantin virta, on peräisin Meksikonlahdelta ja vaikuttaa sekä Yhdysvaltojen itärannikon että Euroopan länsirannikon ilmastoon. Se nostaa usein Meksikonlahden veden lämpötilaa, mikä voi myös johtaa hurrikaanien muodostumiseen ja vahvistumiseen.

 • Meksikonlahdelta pyydetty kala muodostaa noin ⅕ Yhdysvaltain kokonaissaaliista.

 • Meksikonlahdella kasvavan mustan korallin uskotaan olevan yksi maapallon vanhimmista elävistä organismeista. Korallin arvioidaan olevan yli 2000 vuotta vanha.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.