Missä on Meksikonlahti? 11 tosiasiat, jotka sinun pitäisi tietää

feature_gulfofmexico

Etkö ole varma, missä Meksikonlahti on? Ehkä tiedät, että se sijaitsee Persianlahden rannikolla, mutta et tiedä tarkkoja rajoja, tai yrität ehkä selvittää, kuuluuko se Atlantin valtamereen vai ei. Olemme täällä auttamassa!

Tässä oppaassa selitämme tarkalleen missä Meksikonlahti on ja mitkä ovat sen rajat ja me sisällytämme Meksikonlahden kartan, jotta näet sen visuaalisen kuvan. Meksikonlahden tietosi täydentämiseksi käymme läpi myös kaikki tärkeimmät tiedot, jotka sinun pitäisi tietää sen fyysisestä maantieteestä ja historiasta. Lopuksi esitämme hauskoja faktoja Persianlahdesta (spoilerihälytys: sen koti on paljon haita!).Missä on Meksikonlahti?

Meksikonlahti (Golfo de México espanjaksi) sijaitsee Atlantin valtamerellä, ja suurin osa siitä rajoittuu Yhdysvaltoihin ja Meksikoon. Pohjoisessa, koillessa ja luoteeseen Meksikonlahti rajoittuu Yhdysvaltain lahden rannikolla (Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama ja Florida). Etelässä ja lounaassa Meksikonlahti rajoittuu Meksikoon. Kaakkoisosassa sitä rajoittavat Karibianmeri ja Kuuba.

Tässä on Meksikonlahden kartta:

Bostonin yliopiston tyypilliset pisteet

body_gulfofmexicomapMikä on Meksikonlahden fyysinen maantiede?

Persianlahdet ovat suuria suolavesiä, joita voidaan navigoida ja joita lähes ympäröi maa. Ne yhdistävät meren / valtameren massaan ja niiden aukot ovat usein kapeammat kuin lahdet (vaikka tämä ei ole kova sääntö).

Maantieteellisesti Meksikonlahti on myös valtameriallas. Meriallas on yksinkertaisesti mikä tahansa suuri merivedellä peitetty alue, joka sijaitsee merenpinnan alapuolella. Kaikki tärkeimmät suolavedet, mukaan lukien valtameret, ovat valtamerialtaita.

tekee bostonin yliopiston superscore -näyttelyn

Joten onko Meksikonlahti valtameri? Ei, vaikka monet ihmiset tekevät tämän virheen, koska valtameren määritelmä on itse asiassa hieman epämääräinen. Sekä valtameret että kuilut ovat suuria suolavesimuodostumia, mutta kuilut ovat pienempiä ja rajautuvat kolmelta puolelta maata. Valtamerillä, maailman suurimmilla vesimuodoilla, ei ole tarkkoja rajoja, ja niitä reunustavat meret (Karibianmeri erottaa Meksikonlahden Atlantin valtamerestä). Meksikonlahti on matalampi, suolaisempi ja lämpimämpi kuin Atlantin valtameri. Vaikka Meksikonlahdella on oma nimi ja rajat, sitä voidaan pitää osana Atlantin valtamerta, koska valtamerillä ei ole kovia rajoja.

Persianlahden allas on epätavallisen tasainen, ja kaltevuus on vain noin 1 jalka jokaista 8000 jalkaa kohden. Meksikonlahden pinta-ala on noin 615 000 mailia (1,6 miljoonaa km²) ja leveys noin 1500 kilometriä. Se sisältää noin 2500 kvadriljoonaa litraa suolavettä.

Lyhyt historia Meksikonlahdelta

Meksikonlahti muodostui todennäköisesti noin 300 miljoonaa vuotta sitten, kun osa merenpohjaa upposi vähitellen levytektonian vuoksi. Alue täyttyi sitten merivedellä muodostaen Meksikonlahden.

Vaikka alueella asuvat alkuperäiskansat käyttivät Meksikonlahti vuosisatojen ajan ruoan ja rakennusmateriaalien lähteenä, ensimmäinen eurooppalainen, joka tutustui Persianlahteen, oli italialainen Amerigo Vespucci vuonna 1497. Muita tutkijoita, kuten Francisco Hernández de Córdoba Pánfilo de Narváez, tutkittiin myöhemmin aluetta, vangitsemalla ja orjuuttamalla usein paikallisia ihmisiä samalla tavalla.

Vuosisatojen ajan ihmiset jatkoivat Meksikonlahden käyttöä ruoan ja resurssien lähteenä sekä navigointiin. Persianlahden rannikon väestö räjähti 1950-luvulla, ja Persianlahden rannalla asuvien ihmisten määrän kasvu johti lisääntyneisiin pilaantumisongelmiin. Nykyään Meksikonlahdelle vakavimmat pilaantumisuhat johtuvat öljynporauksesta ja maaperän valumisesta. Punaisen vuoroveden leväkukinta Persianlahdella on johtanut suuriin merilajien kuolemiin, ja Meksikonlahden on ilmoitettu sisältävän yhden korkeimmista mikromuovipitoisuuksista maailmassa.

Meksikonlahden lämpimän veden lämpötilan vuoksi hurrikaanit muodostuvat siellä säännöllisesti. Yksi tuhoisimmista oli hirmumyrsky Katrina, joka muodostui Meksikonlahdella vuonna 2005 ja aiheutti yli 1200 kuolemantapausta ja 125 miljardin dollarin vahinkoa.

Meksikonlahti on ollut öljynlähde vuodesta 1938, jolloin siellä porattiin ensimmäinen öljykaivo. Siitä on kasvanut yksi maailman tärkeimmistä öljyntuotantolaitoksista offshore-alueella, ja noin 17% Yhdysvaltain öljystä tulee sieltä. 20. huhtikuuta 2010 räjähdys Syvänmeren horisontti foorumi aiheutti historian suurimman öljyvuodon. Noin 4,9 miljoonaa tynnyriä öljyä valui Meksikonlahdelle aiheuttaen valtavia vahinkoja meren, villieläinten ja kalastusympäristöille. Sitä pidetään yhtenä historian pahimmista luonnonkatastrofeista, ja pyrkimyksiä korjata osa aiheutuneista vahingoista jatkuu edelleen. Nykyään lahden alla on noin 27 000 hylättyä öljy- ja kaasukaivoa.

body_gulfoil

11 mielenkiintoista tietoa Meksikonlahdesta

Haluatko edelleen oppia lisää Meksikonlahdesta? Tässä on 11 tosiasiaa Persianlahdesta.

 • Meksikonlahti on maailman suurin kuilu, samoin kuin maailman yhdeksäs suurin vesistö.

 • Meksikonlahdella asuu yli 40 hailajia. Jotkut näistä Meksikonlahden haista sisältävät sonnihaita, hammerhead- ja sitruunahait.

  mitä ovat yhteiskuntatieteiden tunnit
 • Meksikonlahdelle syötetään 33 amerikkalaisen joen vedet, joista suurin on Mississippi-joki.

 • Meksikonlahti rajoittuu 1680 mailin Yhdysvaltain rannikolla.

 • Katkaravut ja osterit ovat yleisimpiä lahdelta korjattuja kalatuotteita.

 • Noin 5 miljoonaa hehtaaria kosteikkoja rajautuu Meksikonlahdelle.

 • Kuinka syvä Meksikonlahti on? Vaikka suurin osa Meksikonlahdesta on melko matala, sen syvin kohta on Sigsbee Deep, jonka arvioitu enimmäissyvyys on 14383 jalkaa!

 • Meksikonlahdella on ollut yli 750 tunnettua haaksirikkoa.

  parhaat insinööriohjelmat Yhdysvalloissa
 • Persianlahden virta, lämmin Atlantin virta, on peräisin Meksikonlahdelta ja vaikuttaa sekä Yhdysvaltojen itärannikon että Euroopan länsirannikon ilmastoon. Se nostaa usein Meksikonlahden veden lämpötilaa, mikä voi myös johtaa hurrikaanien muodostumiseen ja vahvistumiseen.

 • Meksikonlahdelta pyydetty kala muodostaa noin ⅕ Yhdysvaltain kokonaissaaliista.

 • Meksikonlahdella kasvavan mustan korallin uskotaan olevan yksi maapallon vanhimmista elävistä organismeista. Korallin arvioidaan olevan yli 2000 vuotta vanha.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä sinun on tiedettävä De Anzan lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta De Anza Senior High Schoolista Richmondissa, Kaliforniassa.

Monmouth University SAT -pisteet ja GPA

Kuinka arvata strategisesti SAT-matematiikasta

Kuinka sinun pitäisi arvata SAT Math -ongelmista, jos et tiedä vastausta? On olemassa muutamia temppuja maksimoidaksesi mahdollisuutesi saada se oikein - opi täältä.

Salisburyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Sequoian lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Sequoian lukiosta Redwood Cityssä, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 5

Onko sinulla kysyttävää Gatsbyn ja Daisyn treffeistä ja kuuluisasta paidanheitosta? Katso The Great Gatsby luvun 5 yhteenveto kaikista yksityiskohdista.

Mikä on tavallinen lukion opetussuunnitelma, jonka sinun pitäisi suorittaa?

Oletko kotikoulussa vai tutkitko vain lukion tavanomaista opetussuunnitelmaa? Tässä on täydellinen erittely kaikista lukiokursseista, joita sinun pitäisi suorittaa.

Mitä sinun on tiedettävä Canoga Parkin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Canoga Park Senior High Schoolista Canoga Parkissa, Kaliforniassa.

Phoenixin yliopiston pääsyvaatimukset

Libertyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Pohjois-Floridan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

Columbian yliopisto, yleisten oppilaitosten ACT -tulokset ja GPA

Ilmaiset ACT -käytännön testit: massiivinen kokoelma verkkolähteitä

Etsitkö ilmaisia ​​ACT -harjoitustestejä? Olemme keränneet kaikki parhaat lähteet verkosta ja tarjoamme vinkkejä niiden käyttämiseen valmistelussa.

Purduen yliopiston Calumetin pääsyvaatimukset

Georgia College ja State University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Del Oron lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja muuta tietoa Del Oron lukiosta paikassa Loomis, CA.

ACT-matematiikan polynomit: täydellinen opas ja käytäntö

Kysymyksiä polynomista? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, ja siinä on ACT-strategioita ja käytännön kysymyksiä, jotka auttavat sinua suorittamaan testin.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Ajanhallintavinkkejä ja ACT -tieteen osastrategia

Onko ACT Science -aika loppumassa? Haluatko vinkkejä ja strategioita, kuinka vastata useampiin kysymyksiin? Lue oppaamme täältä.

Pyhän sydämen yliopiston pääsyvaatimukset

Historialliset ACT -prosenttipisteet vuosina 2015, 2014, 2013, 2012 ja 2011

Mietitkö, miten ACT -pisteet kasvavat? Vertaa itseäsi historiallisiin ACT -prosenttipisteisiin vuosina 2011, 2012, 2013, 2014 ja 2015.

John Vianney Collegen seminaarin pääsyvaatimukset

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Lawrencen yliopiston SAT -tulokset ja GPA