Milloin minun pitäisi ottaa SAT ensimmäistä kertaa?

feature_first.jpg

Sinun ei tarvitse olla loistava aloittaaksesi, mutta sinun täytyy alkaa olla hieno. - Zig Ziglar

Voi olla vaikeaa päättää, milloin ottaa SAT ensimmäistä kertaa. Pitäisikö odottaa nuorempana? Onko syksy parempi kuin kevät? Pitäisikö sinun ottaa se vain, jos olet opiskellut geometriaa tai lukenut 100 parasta englanninkielisen kirjallisuuden klassikkoa?Koska jokainen on erilainen, ei ole kattavaa vastausta kysymykseen 'Milloin minun pitäisi ottaa SAT ensimmäistä kertaa?' Tarkastellaan tämän päätöksen tärkeimpiä tekijöitä, jotta voit päättää, milloin kirjaudut ensimmäiseen testiisi. Ensinnäkin, mitä useimmat opiskelijat tekevät?

2 Tyypilliset SAT-testien ottamisaikataulut

College Board tarjoaa SAT: n seitsemänä testipäivänä joka vuosiElokuu,Lokakuu,Marraskuu,Joulukuu,Maaliskuuta,Toukokuu, jaKesäkuuta.Alla katsomme kaksi tapaa voit ajoittaa SAT: t nuorempien ja vanhempien vuosiesi aikana.

Tyypillinen SAT-testiaikataulu #1

Tässä on lyhyt katsaus ensimmäiseen SAT-testin ottamisaikatauluun:

 • Ensimmäinen SAT: Lokakuu tai marraskuu (nuorempi vuosi)
 • Toinen SAT: Maaliskuu tai toukokuu (nuorempi vuosi)
 • Kolmas SAT (tarvittaessa): Elokuu, lokakuu tai marraskuu (vanhempi vuosi)

Monet opiskelijat valmistautuvat SAT: iin toisen vuoden aikana ja/tai seuraavana kesänä ja ottavat sitten SAT: n nuoremman vuoden syksyllä. Se tarkoittaa, että suositut ensimmäiset SAT-testit junioreille ovat loka- ja marraskuussa.

Jos ensimmäinen testipäiväsi on juniorivuoden syksyllä, jätät realistisesti itsesi vielä kaksi testipäivää ottamaan SAT uudelleen, jos haluat parantaa pisteitäsi. Tämä johtuu siitä, että valmistautuminen vie aikaa ja todella näkee parannuksen.

Voit ottaa SAT: n uudelleen nuoremman vuoden keväällä (maaliskuussa tai toukokuussa) ja kolmannen kerran vanhemman vuoden kesällä/syksyllä (olettaen, että sinulla on aikaa saada pisteet ennen korkeakouluhakemusten määräaikoja).Tässä vaiheessa olet saavuttanut viimeisen tilaisuutesi ottaa SAT ja saavuttaa tavoitteesi.

Tyypillinen SAT-testausohjelma #2

Jos aiot ottaa PSAT: n nuoremman vuoden syksyllä, kannattaa siirtää ensimmäinen SAT keväälle. Vaikka tämä aikataulu antaa sinulle vähemmän aikaa SAT -ohjelmien välillä, se voi silti toimia hyvin, jos olet tuottava ja osaat hallita aikasi.

Tässä on yleiskatsaus tähän yhdistettyyn PSAT/SAT-testiaikatauluun:

 • KIRJOITTAA: Lokakuu (nuorempi vuosi)
 • Ensimmäinen SAT: Maaliskuu tai toukokuu (nuorempi vuosi)
 • Toinen SAT: Kesä- tai elokuu (nuoremman ja vanhemman vuoden välillä)
 • Kolmas SAT (tarvittaessa): Lokakuu tai marraskuu (vanhempi vuosi)

Tässä tapauksessa haluat purista toinen SAT kesällä juniori- ja seniorivuoden välillä jotta voit tarvittaessa antaa itsellesi tilaa kolmannelle yritykselle syksyllä.

Muut vaihtoehdot SAT-testiaikatauluille

Molemmat testausaikataulut toimivat hyvin monille opiskelijoille, mutta ne eivät todellakaan ole ainoita tapoja työskennellä SAT: ssa.

Joillekin opiskelijoille nämä kaksi aikataulua saattavat tuntua liian rajoittavilta. Koska sinulla on vain kaksi tai kolme mahdollisuutta, saatat tuntea paljon paineita testauspäivänä, jota et tuntisi, jos aloitit aikaisemmin. Lisäksi on aina mahdollisuus fluke -testauspäivään (eli olit sairas, väsynyt tai yksinkertaisesti onneton kysymyksen kanssa, joka sai sinut järkyttymään).

Näistä syistä tai jos olet joku, joka valmistautuu aiemmin 9. tai 10. luokalla, nämä tyypilliset aikataulut eivät ehkä ole sinulle parhaita. Katsotaanpa tarkemmin, miksi jotkut opiskelijat ottavat ensimmäisen SAT: n jopa aikaisemmin kuin nuorempi vuosi.

body_earlybird.jpg

Miksi varhainen lintu voisi tarttua matoon?

6 syytä ottaa SAT ennen nuorisovuotta

Vaikka edellä mainittu aikataulu on tyypillinen monille opiskelijoille, älä tunne siltä kuin se olisi vain tapa lähestyä SAT: ää. Vaikka ystävät tai vanhempi sisko tai veli ottaisivat SAT: n tällä tavalla, se voi olla linjassa oman henkilökohtaisen aikataulusi ja tavoitteidesi kanssa.

Jos se toimii testivalmistelusi kanssa ja jättää sinulle tarpeeksi testauspäiviä pisteidesi saavuttamiseksi, se on vankka ja luotettava suunnitelma. Jos kuitenkin jokin seuraavista kuudesta syystä vaikuttaa sinuun, voit halutessasi rekisteröityä aikaisempaan testipäivään.

Joten miksi voit ottaa SAT: n aikaisemmin kuin nuorempi vuosi?

#1: Haluat valmistautua aikaisin

Jokaisen SAT -testin valmistelu vaihtelee omien vahvuuksien, heikkouksien, aikataulun ja tavoitteiden mukaan. Kaikkien oppilaiden tulisi kuitenkin yrittää päästä sisään vähintään 10 tuntia keskittynyttä testivalmistelua; tämän avulla voit tutustua testin muotoon ja ajoitukseen. Realistisesti sinun on käytettävä paljon enemmän aikaa pitkällä aikavälillä, jotta voit hyvin.

Washingtonin yliopiston esseesimerkkejä

Koko tutkimusohjelma voi kestää noin 100 tuntia. Voit jakaa tämän yhdelle lukuvuodelle valmistautumalla kahdesta kolmeen tuntiin viikossa, tai Aloita pienestä ja lisää vähitellen opiskeluasi lähemmäksi testipäivääsi.

Jos valmistaudut aikaisemmin kuin kesäkausi ennen juniorivuotta ja pisteytät kunnolla SAT -harjoitustestissä, todellisen SAT: n ottaminen olisi arvokas testauskokemus. Pohjimmiltaan saat käsityksen siitä, millainen todellisen testin tekeminen on, siitä mitä sinun on tuotava siihen, miltä sinusta tuntuu johtavan SAT: iin ja ottamalla se.

Kääntöpuolella, En yleensä suosittele ottamaan todellista SAT: ää, jos et ole tehnyt mitään valmistelua. Jotkut oppilaitokset haluavat nähdä kaikki SAT -pisteistäsi, joten saattaa tuntua pahalta pääsyvirkailijoille, jos sinulla on yksi SAT, jonka pisteet ovat paljon pienemmät verrattuna muihin ottamiisi SAT -pisteisiin.

Lisäksi kollegion hallitus on aina etsimässä suuria pisteiden vaihteluita.Jos pidät ensimmäistä SAT -laitettasi heitettävänä testinä ja valmistaudut sitten kovasti seuraavaan testiin, saatat kasvattaa pisteitäsi liian monta pistettä ja College Boardin pidättäytyminen pisteistäsi varmistaaksesi, ettet ole pettänyt. Tämä on harvinaista, mutta kannattaa ottaa huomioon sen merkitys ottaa jokaisen todellisen SAT: n vakavasti ja käyttää aikaa sen opiskeluun.

Yhteenvetona, jos valmistaudut SATiin 9. tai 10. luokalla (tai jopa yläasteella), saatat siirtyä tähän tyypilliseen testin ottamisohjelmaan vuoden tai enemmän ottamalla SAT toisen vuoden tai sitä aiemmin.

#2: Aiot käyttää Score Choicea

Toinen suuri tekijä, joka on otettava huomioon rekisteröityessäsi SAT -järjestelmään, on niiden koulujen pistevalintakäytännöt, joihin haet.

College Boardin pisteiden valinta Katsotaanpa sinä päättää, mitkä SAT -pistemääräraportit lähetetään kouluille. Et voi lähettää vain osiotuloksia, mutta voit jättää pois tiettyjä tulosraportteja istunnoista, jos sinusta tuntuu, että ne eivät vastaa parasta suoritustasi.

Jos aiot käyttää Score Choicea hakiessasi yliopistoa, sinun ei tarvitse huolehtia liikaa siitä, kuinka monta kertaa istut SAT: n puolesta (niin kauan kuin sinulla ei ole suuria nousuja tai laskuja pisteissäsi, kuten edellisessä osassa on kuvattu).

Varmista vain sinä ymmärtää korkeakoulusi käytännöt. Vaikka se on vähän harmaa alue, jotkut koulut vaativat sinua lähettämään kaikki pisteet kaikki kokousistunnot ja odottaa sinun olevan rehellinen.

Sitä vastoin jotkut koulut ylittävät SAT -tulokset ottaa korkeimmat osastopisteet kaikista päivämääristä. Joten jos pärjäät lukemisessa yhdellä päivämäärällä, matematiikalla toisella ja kirjoittamisella kolmantena päivänä, nämä ovat osiotuloksia, joita oppilaitokset käyttävät pääsymaksuun. Huomaa jälleen, että kaikki suuret pisteiden poikkeamat voivat nostaa punaisia ​​lippuja kouluille.

Jotkut opiskelijat käyttävät tätä korvaavaa käytäntöä rakentaa SAT -pisteet osittain. Mutta miksi superscoring voi saada sinut rekisteröitymään SAT: ään aikaisemmin kuin juniorivuosi?

body_buildingwithlegos.jpg Voit rakentaa pisteitä osittain.

#3: Haluat lisää testipäiviä pisteidesi rakentamiseen

Jos oppilaitoksesi ylittävät SAT -tulokset, voit käyttää tätä käytäntöä hyväksesi. Miten? Voit käyttää yhtä testipäivää valmistautuaksesi voimakkaasti matematiikkaosioon, toista keskittymään lukemiseen ja kolmatta käyttääksesi energiasi kirjoittamiseen.

Ilmeisistä syistä, sinun ei pitäisi laiminlyödä yhtään osaa, mutta tämä strategia voi auttaa sinua priorisoimaan valmistelusi ja saavuttamaan tavoitetuloksesi jokaisessa SAT -osiossa yksi testipäivä kerrallaan.

Vaikka et käytä tätä superscoring-strategiaa SAT: n ottamiseen, saatat haluta enemmän testipäiviä kuin ne kolme, joista on keskusteltu tyypillisessä testiaikataulussa. Yksinkertaisesti sanottuna, aloittamalla aikaisemmin sinulla on enemmän mahdollisuuksia ottaa SAT. Tämä painaa vähemmän jokaista testipäivää, joten jos olet joku, joka kokee ahdistusta, tämä suunnitelma voi auttaa lievittämään joitain näistä hermoista. Lisäksi sinun ei tarvitse hämmästyä, jos sinulla on fluke -testipäivä!

Kaiken kaikkiaan en suosittele SAT: n ottamista yhteensä yli kuutta kertaa. Vaikka voit ottaa sen teknisesti niin monta kertaa kuin haluat, se alkaa olla ajan ja rahan tuhlausta sekä näyttää pahalta oppilaitoksille, jotka eivät käytä Score Choicea. Jos huomaat ottavasi SAT: n yhä uudelleen, jatka säädä lähestymistapasi testivalmisteluun ja selvitä, miten voit parantaa sitä pisteidesi nostamisessa.

#4: Haluatko sovittaa SAT: n luokkiisi

Sen lisäksi, että olet strateginen pisteidesi rakentamisessa Score Choice -palvelun avulla, sinulla voi olla strategia, jossa voityhdistä SAT koulusi kurssien kanssa.

Monet ihmiset ajattelevat, että SAT on vähemmän kurssin sisällöstä ja enemmän strategiasta - eivätkä he ole täysin perusteettomia. Testi on melko erilainen kuin useimmat koulussa suoritettavat kokeet. Kysymysten ajoitus ja sanamuoto voivat olla hankalia, mutta käsitteet eivät todellakaan ole kovin pitkälle kehittyneitä. Sinulla saattaa olla kaikki tarvittava sisältöosaaminen, jotta voit tehdä hyvin SAT: ssa hyvissä ajoin ennen juniorivuotta.

Vaikka strategialla on suuri merkitys SAT: n pisteytyksessä, konkreettiset akateemiset käsitteet ovat myös avain hyvin menestymiseen. Sinulla on oltava vankka käsitys esimerkiksi algebrasta ja geometriasta. Sinun pitäisi myös tietää, miten voit analysoida kohdan, käyttää tärkeitä kirjallisia termejä ja rakentaa selkeä, hyvin tuettu essee.

Monet opiskelijat kattavat taidot, joita he tarvitsevat matematiikan, lukemisen ja kirjoittamisen osissa ennen lukion alakoulua. Tuloksena, voisi olla hyödyllistä opiskella näitä taitoja SAT: n puitteissa ja soveltaa niitä suorittamalla testi fuksi tai toisen vuoden aikana.

Jotkut opiskelijat jopa ylittävät SAT: lle tarvitsemansa sisällön koululuokkiensa kautta. Jos otat esilaskenta- ja trigonometria-nuoremman vuoden, sinun on katsottava taaksepäin aiemmin opittuja matematiikan käsitteitä voidaksesi menestyä SAT: ssa. Sen sijaan, että ruostuisit näillä taidoilla, saatat itse asiassa olla paremmin varustettu valmistautumaan ja ottamaan SAT yhdeksännellä tai kymmenennellä luokalla - ennen kurssit ylittävät kokeen tarvitseman sisällön.

1.jpg

Haluat järjestää kaiken oikein.

#5: Se täyttää henkilökohtaiset tavoitteesi

Sen lisäksi, että asetat testivalmistelusi koulusi luokkiin, on tärkeää harkita ja kunnioittaa omia henkilökohtaisia ​​tavoitteitasi.

Opiskelijoiden aikataulut ja lähestymistavat SAT: iin vaihtelevat heidän mukaansa henkilökohtaisia ​​tavoitteita ja sitoumuksia.

Oletetaan, että olet uskomattoman kiireinen koko lukuvuoden kotitehtävien, klubien ja yhteisöpalvelun parissa. Tai ehkä olet yliopistourheiluryhmässä, joka vie paljon vapaa -aikaa. R noudata aikataulua ja saatavuutta päättää, mitkä testipäivät ovat järkevintä sinä.

Saatat myös olla motivoitunut siihen lopeta SAT: n ottaminen ennen juniorivuosi ja kiireinen yliopistohakukausi. Jos tavoitteesi on saavuttaa tavoitetuloksesi ennen juniorivuoden päättymistä, tämä saattaa olla motivaatio suunnitella oma yksilöllinen testiaikataulu.

Yleensä ottaen, sinä ovat paras auktoriteetti vahvuuksillesi, heikkouksillesi ja tavoitteillesi, joten ole varma, että suunnittelet parhaan suunnitelman sinulle.

#6: Kilpailet lahjakkaista ohjelmista

Viimeinen syy siihen, että jotkut opiskelijat ottavat SAT: n aikaisemmin kuin nuorempi vuosi tai jopa lukio, on saada akateemisia ja lahjakkuuskilpailuja.

uraa varhaiskasvatuksessa

Todellisuudessa SAT on ei vain koe pääsemään yliopistoon - Jotkut akateemiset ohjelmat ja lahjakkuuskilpailut edellyttävät SAT- tai ACT -pääsyvaatimuksia. Nämä ovat yleensä opiskelijoille 6., 7. ja 8. luokka. Jotkut näistä ohjelmista sisältävät BESTS Iowan yliopistossa, CTY Johns Hopkinsin yliopistossa, JBA Truman State Universityssä, MATS Northwestern Universityssä ja TIP Duke Universityssä.

Katsaus: Milloin sinun pitäisi ottaa SAT ensimmäistä kertaa?

Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla selkeämpi käsitys kysymykseen vastaamisesta,'Milloin minun pitäisi ottaa SAT ensimmäistä kertaa?'

Suurin osa opiskelijoista on hyvässä kunnossa ota SAT ensimmäistä kertaa juniorivuoden syksyllä, ja sitten uudelleen keväällä tai sitä seuraavana syksynä (vanhemman vuoden), jos he haluavat parantaa pisteitään. Jos aiot käyttää myös PSAT -ohjelmaa, saatat haluta muuttaa tätä aikataulua hieman niin, että olet vietetään ensimmäinen SAT kevään nuoremman vuoden.

Kuitenkin, Jotkut opiskelijat saattavat haluta ottaa SAT: n aikaisemmin. Tarkastellaan nopeasti kaikkia syitä, miksi saatat käyttää tätä vaihtoehtoa:

 • Haluat valmistautua ja saada SAT valmiiksi aikaisin
 • Saat arvokasta kokemusta kokeista ja opit hallitsemaan aikaa ja stressiä
 • Jätät itsellesi lisää testipäiviä, joita voit käyttää pisteidesi rakentamiseen tarpeen mukaan
 • Voit yhdistää SAT: n sisällön asiaankuuluviin lukion luokkiin
 • Voit saavuttaa tavoitteesi paremmin ja sopeutua helpommin testiin aikaisemmalla aikataululla
 • Toivot pääseväsi lahjakkuuskilpailuun

Kun olet harkinnut näitä kuutta tekijää, voit sitten tehdä tietoisen päätöksen siitä, milloin ottaa SAT ensimmäistä kertaa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ISEE-testipäivämäärät 2021-2022: Opas valitsemiseen

Yritätkö valita ISEE -testipäivän? Käymme läpi kaikki ISEE -rekisteröinnin vaiheet.

Elonin yliopiston pääsyvaatimukset

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

SAT-pisteet GPA-muunnostaulukkoon

Haluatko muuntaa GPA: si SAT-pisteiksi tai päinvastoin? Ehkä mietit, mitä SAT-pisteitä saatat saada lukiojesi perusteella? Tässä olemme tutkineet tilastoja, jotta voit tehdä juuri sen! Ennen kuin siirrymme tietoihin, meillä on kuitenkin joitain varoituksia, jotka sinun pitäisi olla tietoinen.

Mainen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Worcesterin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Länsi -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka ja missä myydä vaatteita käteisellä: Täydellinen opas

Haluatko ansaita rahaa? Selitämme, miten myydä vaatteita verkossa ja henkilökohtaisesti, ja luettelo sivustoista ja kaupoista, jotka antavat sinulle eniten rahaa vaatteista.

3 suurta kertomusesee-esimerkkiä + vinkkejä kirjoittamiseen

Etsitkö kerronta-esseenäytettä inspiroimaan kirjoitustasi? Tutustu analyysiin 3 upeasta henkilökohtaisesta kerronta-esseeesimerkistä sekä vinkkejä kirjoittamiseen.

Parhaat CLT -käytännön testit: asiantuntijaopas

Tarvitsetko CLT -käytännön testin? Tutustu oppaaseemme CLT -näytetestit löytääksesi mitä tarvitset verkossa ja muualla.

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

Muskingumin yliopiston pääsyvaatimukset

129 hienoa esimerkkiä yhteisöpalveluprojekteista

Tarvitsetko ideoita yhteisöpalveluprojekteihin? Löydä 129 upeaa esimerkkiä yhteisöpalvelusta ja vapaaehtoistyöstä teini-ikäisille ja yliopistosovelluksille.

Täydellinen opas: USF -pääsyvaatimukset

Kriittinen lukija - Erica Meltzer: täydellinen arvostelu

Erica Meltzer on kirjoittanut suositun SAT-lukukirjan - Kriittinen lukija. Se on hieno kirja, mutta ei ilman sen haittoja. Lue tämä yksityiskohtainen arvostelu saadaksesi lisätietoja.

UC Santa Cruz SAT -pisteet ja GPA

Verbien aikamuodot ja muodot ACT-englanniksi: Kieliopin sääntöstrategia

ACT-englanti testaa verbi-aikojen, taivutusten ja muotojen tuntemustasi. Varmista, että tiedät oikeat verbi-ajat, jotta voit parantaa ACT English -pisteitäsi!

2016-17 Akateeminen opas | Los Altosin lukio

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Los Altos High Schoolista Los Altosissa, Kaliforniassa.

Abilene Christian University SAT -pisteet ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä West Ranchin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West Ranch High Schoolista Valenciassa, Kaliforniassa.

Pennsylvanian teknillisen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Itä -Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Mira Mesan lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mira Mesan lukiosta San Diegossa, Kaliforniassa.

Nevadan yliopisto, Reno ACT -pisteet ja GPA

New Orleansin yliopiston pääsyvaatimukset