Milloin hakea yliopistoon: Täydellinen aikajana

Monet opiskelijat aloittavat yliopiston syksyllä lukion valmistuttua, mutta heidän suunnittelunsa ja soveltamisensa alkaa vuosia ennen. Hakemusten määräajat voivat olla vanhemman vuoden syksyllä tai talvella, ja jokaisen vaiheen suorittaminen yliopistopolulle voi alkaa jo ensimmäisen vuoden aikana.

Tämä artikkeli koskee sitä, milloin hakea yliopistoon: milloin suoritat prosessin jokaisen vaiheen ja milloin korkeakoulun määräajat ovat? Luettuasi tämän tiedät tarkalleen, milloin hakea yliopistoon ja mitä vaiheita tarvitaan.

Tarkastellaan ensin, mitä suurin osa opiskelijoista tekee.

Milloin suurin osa opiskelijoista hakeutuu korkeakouluun?

Useimmat opiskelijat hakevat yliopistoon heidän lukion vanhempi vuosi. He valmistuvat touko- tai kesäkuussa ja aloittavat sitten yliopiston saman vuoden syyskuussa.

Määräaikoja on muutama, ja koulut tarjoavat erilaisia ​​vaihtoehtoja yliopistoon hakemiseen. Nämä vaihtoehdot sisältävät yhden tai useamman seuraavista: varhainen päätös, varhainen toiminta, säännöllinen päätös ja tunnustukset.

Yleisesti ottaen haet varhaisvalintaa marraskuun 12. luokan (vanhempi vuosi). Jos haluat noudattaa tavallista päätösten määräaikaa, sinun on haettava muutama kuukausi myöhemmin tammikuussa tai helmikuussa. Tarkastellaan kutakin määräaikaa tarkemmin, aloittaen varhaisesta päätöksestä ja varhaisesta toiminnasta.


kuinka pitkä sonetti on?

Milloin haet ennenaikaista pääsyä?

Varhainen pääsy sisältää kaksi vaihtoehtoa, varhaisen päätöksen ja varhaisen toiminnan. Vaikka varhainen päätös ja varhainen toiminta eroavat toisistaan ​​olosuhteissaan, niillä on samanlainen aikataulu. Molemmilla on määräaika marraskuussa ja voit kuulla takaisin valintapäätöksestäsi joulukuun puolivälissä.

Jotkut suosittuja koulujen varhaiset toiminta-ajat 1. marraskuuta ovat CalTech, Georgetown, Harvard, MIT, Notre Dame, Stanford, Virginian yliopisto ja Yale. Suosittu varhaisen päätöksen koulut, joiden määräaika on 1. marraskuuta muun muassa Bostonin yliopisto, Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Northwestern, NYU, Pennsylvanian yliopisto ja Vanderbilt.

Jotkut kouluista, joilla on varhainen päätös, tarjoavat nyt myös varhaisen päätöksen II määräajan, joka on tammikuu . Tämän sitovan vaihtoehdon avulla voit kuulla takaisin varhaisessa vaiheessa valitsemastasi koulusta, yleensä helmikuussa, siitä, oletko päässyt vai ei. Jotkut suositut koulut Varhaisen päätöksen II määräajat 1. tammikuuta ovat Brandeis, Colby, Emory, NYU, Smith, Tufts ja Vanderbilt.

Varhainen pääsy voi olla hyvä vaihtoehto opiskelijoille valmis hakemaan aikaisin ja arvostan varhaista ilmoitusta. Milloin aiot hakea aikaisin, milloin suoritat prosessin jokaisen vaiheen?

Oppilaitoksen suunnitteluaikataulu varhaisille määräajoille

Roomaa ei rakennettu päivässä, eikä sinun pitäisi olla hakemuksesi. Sinun on vietettävä aikaa hakemuksesi täyttämiseen, harkitusti kirjoittamiseen koulun ulkopuoliseen osallistumiseen ja oikolukemaan kaikki tiedot virheiden varalta. Sovelluksen täyttämisen lisäksi sinun on vietettävä aikaa muiden vaatimusten täyttämiseen. Kolme, jotka vaativat eniten suunnittelua ja aikaa, ovat sinun henkilökohtainen essee, suosituskirjeet ja SAT- tai ACT-tulokset.

Sinun tulisi viettää muutama kuukausi miettimällä ja kirjoittamalla henkilökohtainen esseesi. Antaa itsellesi tilaa aivoriihiin ja ideoiden miettimiseen on tärkeä osa kirjoitusprosessia, joka voi viedä viikkoja. Koska essesi on niin tärkeä osa hakemustasi, sinun pitäisi viettää pari kuukautta laatiminen, palautteen saaminen ja tarkistaminen, kunnes se tuntuu tarkalta ja aidolta, melkein kuin taideteos.

Aikaisen määräajan saavuttamiseksi voit alkaa työskennellä sen kanssa kesän aikana ennen vanhempaa vuotta. Vaikka on harvinaista, että Common App muuttaa esseekehotuksiaan, he ovat tehneet niin aiemmin. Common App ilmoitti näistä muutoksista elokuussa. Pidä tämä mielessä, kun työskentelet esseen parissa, mutta älä välitä rajuista muutoksista kysymyksissä. Yleisesti ottaen he kaikki pyytävät sinua kommunikoi jotain tärkeää henkilöllisyydestäsi ja osoita, miten merkitsette merkittäviä kokemuksia elämässäsi.

Toinen hakemuksesi osa, joka vaatii huomiota jo varhaisessa vaiheessa, on suosituskirjeesi. Kysy neuvoa-antajalta ja opettajilta vähintään kuukausi ennen määräaikojasi , todennäköisesti syyskuun loppuun mennessä. Voit kysyä myös nuorempien vuosien opettajiltasi 11. luokan lopussa. Pyynnön lisäksi sinun tulisi myös viettää noin viikko ajatella ja täyttää 'kerskailulomakkeesi', jotta suosittelijoillasi olisi harkittavaa materiaalia, jota neuvoa kirjoittaessaan.

Lopuksi haluat jättää itsellesi runsaasti aikaa tehdä SAT tai ACT. Saatat suorita testit kaksi tai kolme kertaa tavoitepisteiden saavuttamiseksi. Hyödynnät myös useita kuukausia opiskeluun ja parantamiseen. Jos haluat hakea aikaista määräaikaa, sinun on parasta, että testipisteet asetetaan kaikki juniorivuoden loppuun mennessä. Voit ehkä suorittaa testit vanhemman vuoden syys- tai lokakuussa, mutta näiden päivämäärien tulisi olla viimeinen keino eikä 'tee tai katkaise' -testipäivää.

Merkintä : COVID-19-pandemian takia monet koulut luopuvat SAT / ACT-pisteiden asettamisesta 2020-2021 -hakuvuonna (ja sen jälkeen).

Toistaaksesi haluat

  • työskentele esseesi muutama kuukausi ennen marraskuun määräaikojasi,
  • - pyytää suosituksia vanhempana vuonna tai vanhemman vuoden syyskuussa ja
  • aloita SAT: n tai ACT: n valmistelu ja suunnittelu 10. luokan lopussa tai 11. luokan alussa.

Varhainen hakeminen yliopistoon on yhä suosittu vaihtoehto opiskelijoiden keskuudessa, mutta Suurin osa opiskelijoista hakee edelleen säännöllistä päätöstä. Lue lisää saadaksesi selville säännölliset päätösten määräajat ja miten ne vaikuttavat korkeakoulujen suunnitteluun.

mikä on hyvä gpa -pisteet

Milloin haet säännöllistä päätöstä?

Yleisimmät säännölliset päätösten määräajat ovat Tammikuu ja helmikuu . 1. tammikuuta on yleinen päivä, mikä tekee kiireisestä talvitaukosta! Myös 15. tammikuuta ja 31. tammikuuta ovat suosittuja.

Jotkut koulut Tammikuun säännölliset päätösten määräajat ovat Bostonin yliopisto, Harvard, NYU ja Yale, monien muiden joukossa. Säännöllisellä päätöksellä hakevat opiskelijat kuulevat yleensä takaisin valintapäätöksistään maaliskuussa tai huhtikuussa. Koska säännölliset päätösten määräajat ovat talvella, miten korkeakoulujen suunnitteluaikataulu eroaa aikataulun noudattamisesta varhaisessa vaiheessa?

Oppilaitoksen suunnitteluaikataulu säännöllisille määräajoille

Vastaako aikajanasi edellä kuvattua aikaisin määräaikoja lukuun ottamatta sitä, että sitä siirretään eteenpäin kaksi tai kolme kuukautta? Kyllä ja ei. Sinun on pohdittava, kuinka kiireinen vanhempien vuosien syksy on sekä sinulle että opettajillesi ja neuvonantajillesi.

Jos aikataulusi on täynnä haastavia kursseja ja koulun osallistumisen jälkeen, voit silti haluta työskennellä esseen kanssa kesäkuukausina, kun sinulla on enemmän aikaa ja keskittyä siihen. Saatat myös kysy silti suosituksiasi syyskuussa tai ainakin lokakuussa. Jotkut opettajat asettavat ylärajan sille, kuinka monta kirjainta he kirjoittavat, eivätkä he todennäköisesti halua viettää koko talvilomaa kirjeiden kirjoittamiseen. Yritä kysyä alkusyksystä.

Sinulla voi olla vielä yksi mahdollisuus ottaa SAT tai ACT, kuten joulukuussa. On silti suositeltavaa ottaa se ainakin kerran nuorempana vuonna, ja monet opiskelijat ottavat sen kahdesti - syksyllä 11 ja uudestaan ​​keväällä. Jälleen haluat mieti syksyn aikataulua ja kuinka parhaiten tasapainottaa vahvan yliopistosovelluksen kokoaminen kaikkien muiden tehtäviesi, klubiesi ja / tai urheilulajiesi kanssa.

Lopuksi, jotkut koulut eivät ole asettaneet määräaikoja lainkaan ja ovat joustava sovellusten saapumisesta. Tätä vaihtoehtoa kutsutaan liikkuvaksi pääsyksi.

Milloin haet liikkuvaa pääsyä?

Aikajana liikkuvan pääsyn hakemiseen riippuu muutamista tekijöistä ja voi vaihdella opiskelijasta toiseen. Koulut, joilla on liikkuva pääsy hyväksyä hakemuksia koko ajan , yleensä vaihdellen syksystä kevääseen. Esimerkiksi ASU avattiin 1. heinäkuuta tänä vuonna.

Koska suurin osa kouluista, joilla on jatkuva pääsy, hyväksyy hakemukset ensin saapumisjärjestyksessä - joskus ilmoittaa sinulle pääsystä vain muutama viikko ilmoittautumisen jälkeen - on suositeltavaa sovelletaan mahdollisimman aikaisin. Marraskuun varhaisen tai tammikuun määräajan noudattaminen, vaikka sinun ei välttämättä tarvitse, on hyvä ohje.

Ei vain asettamalla määräajan itsellesi auttaa sinua seuraamaan paremmin korkeakoulujen suunnittelua, mutta se auttaa sinua soveltamaan varhaisessa vaiheessa ja siten vaikuttamaan pääsyvirkamiehiin ja parantamaan pääsyvaihtoehtoja.

Jotkut kouluista, joilla on jatkuva pääsy, myös julkistetaan ensisijainen määräaika, tarkoittaen, että määräaikaan mennessä hakeneilla opiskelijoilla on etu. Esimerkiksi UVA: n ensisijainen määräaika on 30. marraskuuta. He hyväksyvät edelleen hakemukset sen jälkeen, mutta sinulla on paremmat mahdollisuudet, jos haet siihen mennessä.

Toistaiseksi tässä artikkelissa oletetaan, että haet vanhempana mennä suoraan yliopistoon. Tietysti, kaikki opiskelijat eivät heti siirry yliopistoon valmistumisensa jälkeen. Jotkut päättävät ottaa välivuoden tai hakea myöhemmin elämässä. Toiset todella saavat etumatkan yliopistossa ja hakevat vielä nuorempia. Milloin nämä opiskelijat hakevat?

Milloin haet, jos et ole lukion vanhempi?

Yliopistoon hakemiseen on muita aikatauluja kuin tyypillinen, joka huipentuu vanhempaan vuoteen. Ehkä haluat työskennellä vuoden tai kaksi ennen opiskelua. Ehkä sinulla on mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla tai matkustaa ympäri maailmaa. Ehkä olet valmistunut vuosia sitten ja ajattelet nyt palata kouluun tutkinnon suorittamiseksi.

Näissä tapauksissa haet edelleen samojen aikaisin tai säännöllisten määräaikojen tai liikkuvien hakuaikojen noudattamista. Saatat kuitenkin joutua jättämään itsellesi ylimääräistä aikaa kerätäksesi kaikki hakemuksesi materiaalit. Tarkastellaan kutakin edellä mainituista tilanteista erikseen.

'Haluan ottaa välivuoden'

Jos tämä kuulostaa sinulta, milloin haet yliopistoon? Itse asiassa aikajanasi saattaa silti liittyä vanhempaan vuoteen. Monet koulut sallivat sinun lykätä valintapäätöstäsi vuodeksi. Tämä tarkoittaa, että hakisit vielä varhaisessa tai säännöllisessä määräajassa tai liikkuvassa valinnassa, ja sitten, jos sinut hyväksytään, lykätä ilmoittautumistasi yhdeksi lukuvuodeksi.

Saatat ajatella, että haluat matkustaa ja sitten selvittää, minne mennä yliopistoon. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto myös, mutta muista, että määräajat saattavat olla vielä tammikuussa. Tämä tarkoittaa, että sinun on vielä saatava SAT-pisteet loppuun, suosituskirjeet kerättävä ja esseet kirjoitettava koko syksyn ajan. Kaikkea niin paljon aikaa ei ole kulunut lukiosta, joten voi olla paljon helpompaa saada kaikki kerättyä, kun olet vielä koulun keinu ja tottunut opiskelijaksi.

Jos olet ollut koulun ulkopuolella jo vuoden tai kaksi, niin se on erilainen tarina.

testien päivämäärät 2015 2016

'Palaan korkeakouluun vuoden tai pidemmän vapaapäivän jälkeen'

Jos olet ollut lukion ulkopuolella jonkin aikaa, sinun täytyy todennäköisesti muodostaa yhteys kouluusi opettajien ja ohjaajien suosituksista ja virallisista asiakirjoista, kuten transkriptiostasi. jos et ole vielä suorittanut SAT- tai ACT-ohjelmaa, saatat joutua myös opiskelemaan ja suorittamaan yhden näistä testeistä.

Määräajat ovat marraskuussa tai joulukuussa, kuten edellä mainittiin, ja sinun kannattaa enimmäkseen seurata vastaavia vaiheita, kuten pyytää suosituksia vähintään kuukausi ennen määräaikojasi ja jättää itsellesi pari mahdollisuutta valmistautua ja suorittaa SAT tai ACT .

Jos olet ollut koulun ulkopuolella useita vuosia, sitten korkeakoulut ei välttämättä vaadi SAT- tai ACT-toimenpiteitä kuten he tekisivät lukiolaisen. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä korkeakouluihin aikaisin selvittääksesi, onko sinun valmistauduttava johonkin näistä kokeista ja suoritettava tämä.

On suositeltavaa jättää itsellesi lisäaikaa, jotta voit tavata suosittajat ja auta heitä kirjoittamaan sinulle kirje. Koska et ole nykyinen opiskelija, sinun kannattaa olla ylimääräistä aikaa tapaamisten järjestämiseen tiedekunnan kanssa ja kaikkien tarvittavien asiakirjojen keräämiseen.

Lopuksi, milloin opiskelijat hakevat, jos he haluavat valmistua lukiosta aikaisempaa lukua aikaisemmin?

'Valmistun lukiota aikaisin'

On harvinaisia ​​edistyneitä opiskelijoita, jotka ansaitsevat tarpeeksi opintosuorituksia, ehkä paikallisessa korkeakoulussa tai verkossa, suorittamaan lukion aikaisin ja siirtymään suoraan yliopistoon nuorena.

Nämä opiskelijat työntävät aikajanaa aikaisemmin vuodella tai kahdella ottamalla SAT: n tai ACT: n fuksi tai toisen vuoden opiskelijaksi ja keräämällä kaikki asiakirjansa aikaisin. Jos tämä kuulostaa sinulta, haluat todennäköisesti tehdä tiivistä yhteistyötä neuvojiesi, järjestelmänvalvojiesi ja opettajien kanssa varmistaaksesi, että he ovat samaa mieltä valintasi kanssa.

Voit suorittaa testisi ensimmäisen vuoden ja toisen vuoden opiskelijoina, kysyä toisen vuoden opettajiltasi suosituksia ja hakea juniorivuotesi syksyllä tai talvella. Saatat joutua myös ottamaan GED: n ansaitaksesi lukion tutkintotodistuksesi. Varmista, että olet täyttänyt kaikki valmistumisvaatimukset ja tietenkin konkreettiset, realistiset syyt lukion varhaiselle valmistumiselle ja ilmoittautumiselle yliopistoon.

Edellä mainitut tilanteet ovat pikemminkin poikkeuksia kuin sääntö, mutta voivat olla hyviä vaihtoehtoja, jos ne soveltuvat tilanteeseesi ja tarpeisiisi. Lopuksi tarkastellaan, milloin suurin osa opiskelijoista lähettää hakemuksensa korkeakouluihin.

vaatii uf sat esseen

Yhteenvetona...

Olemme käsitelleet kaikki tärkeät tiedot siitä, milloin haet yliopistoon. Suurin osa opiskelijoista hakee yliopistoa vuonna Vanhemman vuoden tammi- tai helmikuu noudattaa säännöllisiä päätösten määräaikoja. He kuulevat huhtikuussa ja valitsevat yliopiston kansalliseen vastauspäivään 1. toukokuuta mennessä.

Muut opiskelijat voivat hakea marraskuussa varhaisella päätöksellä tai varhaisella toiminnalla tai ajanjakson ajan jatkuvalla valinnalla.

Määräaikojen noudattamiseksi korkeakoulujen suunnittelu on aloitettava vähintään vuosi tai kaksi. Tähän sisältyy SAT: n tai ACT: n valmistelu ja esseiden kirjoittaminen, mutta se sisältää myös siihen tarvittavan ajan pohtia kiinnostuksen kohteitasi, tutkia uusia ja miettiä syvällisesti mihin haluat mennä yliopistoon.

Kun tutkit ja kehität lukiossa, sinun pitäisi miettiä tavoitteitasi ja mitä korkeakouluyhteisöt antaisivat sinulle älyllisen ilmapiirin ja mahdollisuudet menestyä. Tämä matka alkaa lukiossa aikaisin ja jatkuu tietysti koko loppuelämäsi ajan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.