Mikä on painotettu GPA? Kuinka laskea se

feature_weightedgpa.png

Painotettu GPA lukiossa kertoo korkeakouluille paljon kyvystäsi vastata akateemisiin haasteisiin. Tässä artikkelissa käyn läpi perustavanlaatuisen kuvauksen siitä, mikä on painotettu GPA, miksi sillä on sinulle merkitystä ja miten voit laskea oman painotetun GPA: si, jos koulusi käyttää tällaista asteikkoa.

Mikä on painotettu GPA?

Painotettu GPA on GPA, joka ottaa huomioon luokkasi vaikeudet ja arvosanasi. Tyypillisellä painottamattomalla asteikolla (joka perustuu yksinomaan arvosanoihin eikä luokkienne vaikeuteen) GPA: t tallennetaan numeroina 0–4,0. Tämän asteikon vuoksi on olemassa ideaali täydellisestä 4.0 GPA: sta.Jos koulu käyttää kuitenkin painotettuja GPA: ita, asteikko nousee korkeammalle. Tyypillisesti painotettu GPA -asteikko vaihtelee välillä 0 - 5.0. Tämä on tarkoitettu AP: n arvosanojen tai arvosanojen ottamiseen A painotetulla asteikolla tarkoittaa 5,0 luokan vaikeusasteen perusteella. Säännöllisellä tasolla luokat säilyttävät tyypillisen painottamattoman asteikon, jossa A tarkoittaa 4,0. Monet koulut tarjoavat myös keskitason luokkia tavallisten ja arvosanojen välillä, joissa A tarkoittaa 4,5.

Tämä tarkoittaa sitä, että joku, joka käy vaikeampia kursseja koko lukion ajan, saa korkeamman painotetun GPA: n kuin joku, joka suorittaa vähemmän vaikeita kursseja, vaikka heidän todelliset arvosanansa ovat samat.

Miksi sinun pitäisi välittää painotetusta GPA: sta?

Sinun tulisi kiinnittää huomiota painotettuun GPA -määrään, koska sillä on vaikutusta kollegion hakuprosessiin ja siihen, miten tulkitset GPA -neuvoja. Jos yrität selvittää, onko GPAsi 'hyvä', suurin osa saamistasi neuvoista perustuu painottamattomaan asteikkoon. Tämä johtuu siitä, että painottamatonta asteikkoa käytetään laajemmin ja painotetut asteikot vaihtelevat usein lukioiden välillä.

Tämä neuvo voi olla harhaanjohtava opiskelijoille, jotka tuntevat vain painotetut GPA: t. Jos sinulla on 4,0 -painotettu GPA, et ole välttämättä hyvä päästä sisään mihin tahansa korkeakouluun. Opiskelija, jolla on 4,0 painotettu GPA, voi olla alimman tason luokissa, jotka ansaitsevat kaikki As, tai korkeimman tason luokissa, jotka ansaitsevat kaikki B: t. Jopa samalla painotetulla GPA: lla näitä kahta tapausta ei tarkastella samalla tavalla. Korkeakoulut suosivat korkeakoulututkinnon suorittaneita B-luokan opiskelijoita, koska kyseinen opiskelija oli valmis ottamaan vastaan ​​enemmän akateemisia haasteita.

kysymyksiä yliopistolta

Painotetut GPA: t kannustavat sinua ottamaan vaikeampia luokkia pelkäämättä, että hieman huonommat arvosanat sekoittavat GPA: si. Korkeiden arvosanojen ansaitseminen vaikeammilla luokilla vaikuttaa merkittävästi positiiviseen GPA -arvoosi. Kuvittele, että opiskelija ansaitsee kaikki B-arvot normaalitason luokissa ja antaa hänelle 3.0-painotetun GPA: n. Oletetaan sitten, että opiskelija päättää siirtyä vaikeampiin luokkiin kahdella viidestä aihealueesta ja ansaitsee B-arvot näillä luokilla. Jopa hieman alemmilla arvosanoilla tämä nostaisi lukukauden painotetun GPA: n 3,0: sta 3,3: een.

body_mountaingoat.jpg Painotetun GPA: n avulla sinusta voi tulla akateeminen vuorivuohi, joka skaalaa pelottomasti asteittain haastavampien luokkien kallioita.

mikä merkki on 29. syyskuuta

Painotetun GPA: n laskeminen

Joten kaikki tämä mielessä, miten lasket painotetun GPA: si? Se on melko helppoa, jos tiedät arvosanasi tähän mennessä lukiossa ja suoritettujen luokkien tasot. Yksinkertaisin tapa muuttaa arvosanat painotetuksi GPA: ksi on seurata normaalitason luokkien painottamatonta asteikkoa, lisätä 0,5 keskipitkän luokan (kuten arvosanat) painottamattomaan asteikkoon ja lisätä 1,0 painottamattomaan asteikkoon korkean tason luokkiin (kuten AP).

Tässä on painottamaton asteikko viitteeksi:

Arvosana

GPA

A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
F 0,0

Yksi tapa laskea painotettu GPA on löytää keskimääräinen painottamaton GPA ja kertoa se suorittamiesi luokkien lukumäärällä. Sitten, lisää 0,5 kullekin keskitason luokalle ja 1,0 jokaiselle korkean tason luokalle sinä otit. Jaa tulos luokkien kokonaismäärällä löytääksesi painotettu GPA tähän mennessä.

Käytän hypoteettista esimerkkiä käydäkseni tarkemman kuvauksen painotetun GPA: n laskemisesta. Oletetaan, että olet toisen vuoden keskellä, joten olet suorittanut kolme lukukautta lukion toistaiseksi. Seuraavassa on muutamia esimerkkikaavioita luennoistasi, niiden tasoista ja arvosanoista kullekin lukukaudelle:

mikä on aktin tunnus?

Ensimmäisen lukukauden fuksi

Luokka Taso Kirjainluokka Painotamaton GPA Painotettu GPA
1 Kunnioittaa biologiaa B + 3.3 3.8
2 Kunnianosoitus Algebra 1 B 3.0 3.5
3 Kunnioittaa ihmisen maantiedettä B 3.0 3.5
4 Fuksi Englanti TO 4.0 4.0
5 Espanja 1 TO- 3.7 3.7

Tämän lukukauden painotettu GPA on viimeisen sarakkeen kaikkien lukujen keskiarvo. Ensimmäisen lukukauden fuksivuoden painotettu GPA olisi 3,7.

Toisen lukukauden ajan oletetaan, että jatkoit samaa luokkaa, mutta paranit arvosanojasi:

Toisen lukukauden fuksivuosi

Luokka Taso Kirjainluokka Painotamaton GPA Painotettu GPA
1 Kunnioittaa biologiaa TO 4.0 4.5
2 Kunnianosoitus Algebra 1 B + 3.3 3.8
3 Kunnioittaa ihmisen maantiedettä B + 3.3 3.8
4 Fuksi Englanti TO 4.0 4.0
5 Espanja 1 TO 4.0 4.0

Tällä kertaa keskiarvon mukaan viimeisen sarakkeen kaikki numerot toisen lukukauden fuksivuoden painotettu GPA on 4,0.

Oletetaan, että toisen vuoden ensimmäisen lukukauden aikana olet päättänyt osallistua enimmäkseen keskitason luokkiin yhdellä korkean tason luokalla (olit valmis siirtymään keskitason luokkaan ja tavallisen tason luokkiin, joissa ansaitsit As!) .

Ensimmäinen lukukausi

Luokka Taso Kirjainluokka Painotamaton GPA Painotettu GPA
1 AP Maailmanhistoria B + 3.3 4.3
2 Kunnianosoitus kemialle B + 3.3 3.8
3 Kunnianosoitus Algebra II B + 3.3 3.8
4 Kunnioittaa englantia TO- 3.7 4.2
5 Kunnianosoitukset espanja II TO- 3.7 4.2

Jos laskemme kaikki viimeisen sarakkeen luvut, ensimmäisen lukukauden toisen vuoden painotettu GPA tulee 4.1.

korkeakoulu, joka vaatii sat -aiheisia kokeita

Nyt meidän on vain selvitettävä kumulatiivinen GPA keskimäärin painotetut GPA: t kustakin lukukaudesta (Huomaa, että tämä toimii vain, jos otit saman määrän luentoja joka lukukausi - jos et, suosittelen vain käyttämään aiemmin tässä osassa kuvattua kaavaa sen sijaan, että siirryt lukukausittain.)

Lukukausi Painotettu GPA
Ensimmäinen - fuksivuosi 3.7
Toinen - fuksivuosi 4.0
Ensimmäinen - lukuvuosi 4.1
Kumulatiivinen 3.9

Niin kaukana, kumulatiivinen painotettu GPA on 3,9. Toivottavasti tämä esimerkki auttaa sinua ymmärtämään, kuinka lasketaan painotettu GPA. Jos koulussasi on tarkempaa tietoa siitä, mikä arvosana vastaa mitä GPA: ta (eli se määrittää eri GPA: n eri keskiarvoille kunkin kirjainluokan sisällä, joten 90 A- tarkoittaa alhaisempaa GPA: ta kuin 92 A-), katso tätä yksityiskohtaisempaa kaaviota jotta laskelmasi olisivat tarkempia.

Johtopäätös

Painotettu GPA on tapa lukioille luoda akateeminen saavutus ottaa huomioon opiskelijan kurssikuormituksen vaikeuden eikä vain hänen arvosanojaan yksin. Painotetulla GPA -asteikolla GPA: t vaihtelevat tyypillisesti 0: sta 5,0: een, ja 5,0 edustaa kaikkia korkeimman tason luokkia. Painotettu GPA antaa sinulle mahdollisuuden arvioida edistymistäsi lukion aikana sekä arvosanojen että halukkuuden ottaa vastaan ​​henkisiä haasteita.

Sinun ei pitäisi arvioida painotettua GPA: ta sen sijainnin perusteella painottamattomalla asteikolla. Jopa yli 4,0: n painotetut GPA: t eivät takaa, että pääset valikoivimpiin kouluihin. Tämän artikkelin esimerkin perusteella sinun pitäisi pystyä laskemaan painotettu GPA ja päättämään, onko sinun suoritettava vaikeampia luokkia parantaaksesi korkeakoulutilastojasi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.