Mikä on painotettu GPA? Kuinka laskea se

feature_weightedgpa.png

Painotettu GPA lukiossa kertoo korkeakouluille paljon kyvystäsi vastata akateemisiin haasteisiin. Tässä artikkelissa käyn läpi perustavanlaatuisen kuvauksen siitä, mikä on painotettu GPA, miksi sillä on sinulle merkitystä ja miten voit laskea oman painotetun GPA: si, jos koulusi käyttää tällaista asteikkoa.

Mikä on painotettu GPA?

Painotettu GPA on GPA, joka ottaa huomioon luokkasi vaikeudet ja arvosanasi. Tyypillisellä painottamattomalla asteikolla (joka perustuu yksinomaan arvosanoihin eikä luokkienne vaikeuteen) GPA: t tallennetaan numeroina 0–4,0. Tämän asteikon vuoksi on olemassa ideaali täydellisestä 4.0 GPA: sta.Jos koulu käyttää kuitenkin painotettuja GPA: ita, asteikko nousee korkeammalle. Tyypillisesti painotettu GPA -asteikko vaihtelee välillä 0 - 5.0. Tämä on tarkoitettu AP: n arvosanojen tai arvosanojen ottamiseen A painotetulla asteikolla tarkoittaa 5,0 luokan vaikeusasteen perusteella. Säännöllisellä tasolla luokat säilyttävät tyypillisen painottamattoman asteikon, jossa A tarkoittaa 4,0. Monet koulut tarjoavat myös keskitason luokkia tavallisten ja arvosanojen välillä, joissa A tarkoittaa 4,5.

Tämä tarkoittaa sitä, että joku, joka käy vaikeampia kursseja koko lukion ajan, saa korkeamman painotetun GPA: n kuin joku, joka suorittaa vähemmän vaikeita kursseja, vaikka heidän todelliset arvosanansa ovat samat.

Miksi sinun pitäisi välittää painotetusta GPA: sta?

Sinun tulisi kiinnittää huomiota painotettuun GPA -määrään, koska sillä on vaikutusta kollegion hakuprosessiin ja siihen, miten tulkitset GPA -neuvoja. Jos yrität selvittää, onko GPAsi 'hyvä', suurin osa saamistasi neuvoista perustuu painottamattomaan asteikkoon. Tämä johtuu siitä, että painottamatonta asteikkoa käytetään laajemmin ja painotetut asteikot vaihtelevat usein lukioiden välillä.

Tämä neuvo voi olla harhaanjohtava opiskelijoille, jotka tuntevat vain painotetut GPA: t. Jos sinulla on 4,0 -painotettu GPA, et ole välttämättä hyvä päästä sisään mihin tahansa korkeakouluun. Opiskelija, jolla on 4,0 painotettu GPA, voi olla alimman tason luokissa, jotka ansaitsevat kaikki As, tai korkeimman tason luokissa, jotka ansaitsevat kaikki B: t. Jopa samalla painotetulla GPA: lla näitä kahta tapausta ei tarkastella samalla tavalla. Korkeakoulut suosivat korkeakoulututkinnon suorittaneita B-luokan opiskelijoita, koska kyseinen opiskelija oli valmis ottamaan vastaan ​​enemmän akateemisia haasteita.

kysymyksiä yliopistolta

Painotetut GPA: t kannustavat sinua ottamaan vaikeampia luokkia pelkäämättä, että hieman huonommat arvosanat sekoittavat GPA: si. Korkeiden arvosanojen ansaitseminen vaikeammilla luokilla vaikuttaa merkittävästi positiiviseen GPA -arvoosi. Kuvittele, että opiskelija ansaitsee kaikki B-arvot normaalitason luokissa ja antaa hänelle 3.0-painotetun GPA: n. Oletetaan sitten, että opiskelija päättää siirtyä vaikeampiin luokkiin kahdella viidestä aihealueesta ja ansaitsee B-arvot näillä luokilla. Jopa hieman alemmilla arvosanoilla tämä nostaisi lukukauden painotetun GPA: n 3,0: sta 3,3: een.

body_mountaingoat.jpg Painotetun GPA: n avulla sinusta voi tulla akateeminen vuorivuohi, joka skaalaa pelottomasti asteittain haastavampien luokkien kallioita.

mikä merkki on 29. syyskuuta

Painotetun GPA: n laskeminen

Joten kaikki tämä mielessä, miten lasket painotetun GPA: si? Se on melko helppoa, jos tiedät arvosanasi tähän mennessä lukiossa ja suoritettujen luokkien tasot. Yksinkertaisin tapa muuttaa arvosanat painotetuksi GPA: ksi on seurata normaalitason luokkien painottamatonta asteikkoa, lisätä 0,5 keskipitkän luokan (kuten arvosanat) painottamattomaan asteikkoon ja lisätä 1,0 painottamattomaan asteikkoon korkean tason luokkiin (kuten AP).

Tässä on painottamaton asteikko viitteeksi:

Arvosana

GPA

A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
F 0,0

Yksi tapa laskea painotettu GPA on löytää keskimääräinen painottamaton GPA ja kertoa se suorittamiesi luokkien lukumäärällä. Sitten, lisää 0,5 kullekin keskitason luokalle ja 1,0 jokaiselle korkean tason luokalle sinä otit. Jaa tulos luokkien kokonaismäärällä löytääksesi painotettu GPA tähän mennessä.

Käytän hypoteettista esimerkkiä käydäkseni tarkemman kuvauksen painotetun GPA: n laskemisesta. Oletetaan, että olet toisen vuoden keskellä, joten olet suorittanut kolme lukukautta lukion toistaiseksi. Seuraavassa on muutamia esimerkkikaavioita luennoistasi, niiden tasoista ja arvosanoista kullekin lukukaudelle:

mikä on aktin tunnus?

Ensimmäisen lukukauden fuksi

Luokka Taso Kirjainluokka Painotamaton GPA Painotettu GPA
1 Kunnioittaa biologiaa B + 3.3 3.8
2 Kunnianosoitus Algebra 1 B 3.0 3.5
3 Kunnioittaa ihmisen maantiedettä B 3.0 3.5
4 Fuksi Englanti TO 4.0 4.0
5 Espanja 1 TO- 3.7 3.7

Tämän lukukauden painotettu GPA on viimeisen sarakkeen kaikkien lukujen keskiarvo. Ensimmäisen lukukauden fuksivuoden painotettu GPA olisi 3,7.

Toisen lukukauden ajan oletetaan, että jatkoit samaa luokkaa, mutta paranit arvosanojasi:

Toisen lukukauden fuksivuosi

Luokka Taso Kirjainluokka Painotamaton GPA Painotettu GPA
1 Kunnioittaa biologiaa TO 4.0 4.5
2 Kunnianosoitus Algebra 1 B + 3.3 3.8
3 Kunnioittaa ihmisen maantiedettä B + 3.3 3.8
4 Fuksi Englanti TO 4.0 4.0
5 Espanja 1 TO 4.0 4.0

Tällä kertaa keskiarvon mukaan viimeisen sarakkeen kaikki numerot toisen lukukauden fuksivuoden painotettu GPA on 4,0.

Oletetaan, että toisen vuoden ensimmäisen lukukauden aikana olet päättänyt osallistua enimmäkseen keskitason luokkiin yhdellä korkean tason luokalla (olit valmis siirtymään keskitason luokkaan ja tavallisen tason luokkiin, joissa ansaitsit As!) .

Ensimmäinen lukukausi

Luokka Taso Kirjainluokka Painotamaton GPA Painotettu GPA
1 AP Maailmanhistoria B + 3.3 4.3
2 Kunnianosoitus kemialle B + 3.3 3.8
3 Kunnianosoitus Algebra II B + 3.3 3.8
4 Kunnioittaa englantia TO- 3.7 4.2
5 Kunnianosoitukset espanja II TO- 3.7 4.2

Jos laskemme kaikki viimeisen sarakkeen luvut, ensimmäisen lukukauden toisen vuoden painotettu GPA tulee 4.1.

korkeakoulu, joka vaatii sat -aiheisia kokeita

Nyt meidän on vain selvitettävä kumulatiivinen GPA keskimäärin painotetut GPA: t kustakin lukukaudesta (Huomaa, että tämä toimii vain, jos otit saman määrän luentoja joka lukukausi - jos et, suosittelen vain käyttämään aiemmin tässä osassa kuvattua kaavaa sen sijaan, että siirryt lukukausittain.)

Lukukausi Painotettu GPA
Ensimmäinen - fuksivuosi 3.7
Toinen - fuksivuosi 4.0
Ensimmäinen - lukuvuosi 4.1
Kumulatiivinen 3.9

Niin kaukana, kumulatiivinen painotettu GPA on 3,9. Toivottavasti tämä esimerkki auttaa sinua ymmärtämään, kuinka lasketaan painotettu GPA. Jos koulussasi on tarkempaa tietoa siitä, mikä arvosana vastaa mitä GPA: ta (eli se määrittää eri GPA: n eri keskiarvoille kunkin kirjainluokan sisällä, joten 90 A- tarkoittaa alhaisempaa GPA: ta kuin 92 A-), katso tätä yksityiskohtaisempaa kaaviota jotta laskelmasi olisivat tarkempia.

Johtopäätös

Painotettu GPA on tapa lukioille luoda akateeminen saavutus ottaa huomioon opiskelijan kurssikuormituksen vaikeuden eikä vain hänen arvosanojaan yksin. Painotetulla GPA -asteikolla GPA: t vaihtelevat tyypillisesti 0: sta 5,0: een, ja 5,0 edustaa kaikkia korkeimman tason luokkia. Painotettu GPA antaa sinulle mahdollisuuden arvioida edistymistäsi lukion aikana sekä arvosanojen että halukkuuden ottaa vastaan ​​henkisiä haasteita.

Sinun ei pitäisi arvioida painotettua GPA: ta sen sijainnin perusteella painottamattomalla asteikolla. Jopa yli 4,0: n painotetut GPA: t eivät takaa, että pääset valikoivimpiin kouluihin. Tämän artikkelin esimerkin perusteella sinun pitäisi pystyä laskemaan painotettu GPA ja päättämään, onko sinun suoritettava vaikeampia luokkia parantaaksesi korkeakoulutilastojasi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.