Mikä on hyvä SAT-matematiikan tai lukemisen / kirjoittamisen (EBRW) tulos?

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka lasketaan tavoite-SAT-matemaattiset, luku- ja kirjoitustulokset sekä miksi haluat tehdä tämän.

Miksi laskea tavoitepisteet?

Kohdepisteet ovat hyödyllisiä laskettaessa, koska ne auttavat sinua asettamaan realistiset tavoitteet, jotka perustuvat kouluihin, joihin haet , eikä jollakin mielivaltaisella standardilla, jonka takana ei ole todellista perustetta.mitkä merkit ovat yhteensopivia kalojen kanssa

Luomalla konkreettisia, tuloshakuisia pisteitä tavoiteltavaksi, et vain lisää mahdollisuuksiasi onnistua (päästä haluamiesi kouluihin), mutta koska pisteiden ja hyväksynnän suhde korkeakouluissa, joihin haluat osallistua, on niin lineaarinen, saatat olla jopa motivoituneempi opiskelemaan näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Vaiheet, joita seuraat löytääksesi kohdistaa SAT-matematiikkaan ja näyttöön perustuvaan lukemiseen ja kirjoittamiseen ovat samanlaisia ​​kuin mitä tekisit löytääksesi SAT-kokonaispistemäärän. Jos et ole vielä tehnyt tätä, lopeta nyt ja lue artikkeli siitä, mikä on hyvä, huono tai erinomainen SAT-pisteet, palaa sitten takaisin; on paljon tärkeämpää laskea kokonaistavoite-SAT-pisteet kuin yksittäisten osioiden pisteet.

Vaihe 1: Lataa nämä laskentataulukot

Matemaattisesti määritelläksesi matematiikka- ja EBRW-pisteet, joihin sinun pitäisi pyrkiä, täytämme kaksi laskentataulukkoa kaikille kiinnostuneille kouluille. Napsauta tästä ladataksesi Matematiikka ja EBRW pisteytä taulukkolaskentaohjelmat tai napsauta alla olevia kuvia:

body_SATMathtarget.png

Vaihe 2: Täytä koulut, joihin haluat päästä

Kirjoita taulukon vasemmanpuoleiseen sarakkeeseen niiden korkeakoulujen nimet, joihin haluat osallistua. Nämä saattavat olla kouluja, joihin jo tiedät haluavasi hakea, mukaan lukien unelmiesi tai 'tavoittaa' koulut; älä kuitenkaan sisälly turvallisuuskouluja (kouluja, joissa olet 90% varma, että sinut hyväksytään).

Jos et ole vielä varma, mihin kouluihin haluat hakea, mene eteenpäin ja laita kaikki koulusi, joista olet kuullut, tai koulut, joista ystäväsi ovat kiinnostuneita. Suosittelemme kuitenkin, että tutkit kouluja ennen laskemista tavoitepisteesi, joten saat käsityksen siitä, mitä pisteitä tarvitset päästäksesi kiinnostaviin kouluihin ja jos ne ovat sinulle realistisia, kun otetaan huomioon muut tekijät, kuten lukion GPA.

Vaihe 3: Google [School of School] PrepScholar kutakin koulua varten

Esimerkiksi, jos olen kiinnostunut Michiganin yliopistosta, teen seuraavan haun:

mikä on hyvä painotettu gpa

Useimmilla kouluilla on PrepScholar.com-linkki , kuten yllä on esitetty. Jos et löydä sellaista, kokeile käyttää kansallisen koulutuskeskuksen IPEDS: ää Palvelinkeskus etsiä koulun pääsy- ja testituloksia koskevia tietoja; tiedot ovat vanhempia, mutta silti virallisia. Vaihtoehtoisesti voit yrittää etsiä '[koulun nimi] keskimääräiset satulapisteet' nähdäksesi, onko pisteet lueteltu koulun virallisella verkkosivustolla (vaikka monet koulut eivät ilmoita yksittäisten osioiden pisteitä verkkosivuillaan). Tarkista jompikumpi näistä menetelmistä tarkistaaksesi numerosi.

PrepScholar.com-sivullamme on luettelo 25th/ 75thprosenttipisteet nykyisille Michiganin yliopiston opiskelijoille. Meillä on tällä hetkellä kovaa tietoa vain vanhasta, 2400: n ulkopuolisesta SAT: sta (vaikka käytämme näitä lukuja sitten vastaavan 1600: n ulkopuolisen SAT: n arvioimiseen) - kun korkeakoulut julkaisevat opiskelijatietonsa uudesta 1600 SAT: sta, päivitä nämä sivut.

Päivitä mitä tarkoitamme puhuessasi prosenttipisteistä: 25thprosenttipistemäärät tarkoittavat, että 25 prosentilla kyseisessä koulussa käyvistä opiskelijoista on vähintään tämä pistemäärä (tämä pistemäärä on alle keskiarvon). 75thprosenttipistemäärä tarkoittaa, että 75 prosentilla opiskelijoista on pisteet tässä määrässä tai alle (mikä tekee tästä pisteestä keskimääräistä korkeamman). Itse asiassa keskimmäisellä 50 prosentilla kaikista kouluun hyväksytyistä opiskelijoista SAT-pisteet ovat 25: n välilläthja 75thprosenttipisteet.

Jos saavutat 75thprosenttipiste koululle, sinulla on hyvät mahdollisuudet päästä sisään. Jos olet 25-vuotiasthprosenttipiste, joudut luottamaan johonkin muuhun hakemuksesi osaan tehdäksesi vaikutelman heille (tai ota uudestaan ​​SAT saadaksesi pisteesi paremmin vastaamaan keskimääräisiä 50 prosenttia hyväksytyistä opiskelijoista).

Michiganin yliopistolle vanha SAT 25thprosenttipisteet olivat matematiikassa 660, lukemisessa 620 ja kirjoituksessa 630, kun taas 75thprosenttipisteet olivat matematiikassa 760, lukemisessa 720 ja kirjoituksessa 730.

Vaihe 3a: Laske matematiikan ja EBRW: n uusi SAT-piste 800: sta

Koska otat uuden 1600 SAT: n, sinun on muuntaa kaikki vanhat tulokset yli 2400 SAT: sta uusiin SAT-pisteisiin laskentataulukoiden oikeassa reunassa olevassa sarakkeessa. Tämä on erityisen tärkeää muunnettaessa vanhoja luku- ja kirjoitustuloksia (jotka yhdistettynä olivat asteikolla 400-1600) uuteen SAT-näyttöön perustuvaan luku- ja kirjoitustulokseen (asteikolla 200-800).

Määritä 75 käyttämällä päivitettyä muunnostyökalua, joka perustuu kollegion hallituksen virallisiin vastaavuustaulukoihinthprosenttipisteet uudelle SAT: lle.

Michiganin yliopistolle tämä työkalu antaa uudet SAT Math -pisteet 690 ja EBRW-pisteet 680.

kuinka tehdä ruskea väri

Vaihe 4: Laske lopullisen tavoitteen SAT-osiotulokset

Ota lopuksi kaikkien prosenttipylväiden keskiarvo.

Yleensä suosittelemme käyttämällä 75thprosenttipisteet kohteeksi, koska se antaa sinulle suurimmat mahdollisuudet hyväksyä (verrattuna 25: n kuvaamiseen)thprosenttipiste tai jopa 'keskimääräinen' pistemäärä). Kuitenkin vain siksi, että pisteytät 75: ssäthprosenttipiste ei tarkoita, että sinulla on 75% mahdollisuus hyväksyä missä tahansa koulussa. lähtötason hyväksymisaste koululle vaikuttaa myös valitsemaasi tavoitepisteeseen.

Jos koulun hyväksymisaste on pieni (<20%), then you’ll want to aim for a score even higher than the 75thprosenttipistemäärä kiinteän todennäköisyyden päästä. Jos hyväksymisaste on korkeampi, voit pyrkiä pienempään prosenttipisteeseen (koska SAT-pistemäärän korottamisella on todennäköisesti vain marginaalinen vaikutus hyväksyntämäärääsi).

body_aimforthetarget.jpg 150531-D-DB155-001 / käytetty alla CC BY 2.0 .

Etsi tavoitepisteet ja tavoittele sitä kaikin voimin.

Milloin leikkauspisteillä on merkitystä?

Suurimman osan ajasta, tiettyjen jaksopisteiden saavuttaminen ei ole yhtä tärkeää kuin varmistaa, että SAT-kokonaispistemääräsi on hyvä ; onko tämä korkea kokonaispistemäärä 680 matematiikasta ja 780 todisteisiin perustuvasta lukemisesta ja kirjoittamisesta vai 780 matematiikasta ja 680 EBRW: stä, on yleensä kiistanalainen asia.

milloin on aika tehdä päätös

On kuitenkin kahden tyyppisiä kouluja, joille yksittäisten osioiden pisteet ovat tärkeämpiä: tekniikan ohjelmat ja taiteiden korkeakoulut.

Suunnittelukouluille ja -ohjelmille korkea SAT-matemaattiset pisteet (yli 700) on välttämätöntä; Kilpailukykyisimmistä suunnitteluohjelmista saatat olla vakavassa epäedullisessa asemassa, jos et saa vähintään 770 SAT Math -sovellukseen. Jopa täydellinen 800 ei takaa pääsyä, mutta SAT Math -pistemäärän saaminen alle 750 laskee kertoimesi dramaattisesti MIT: n kaltaisissa kouluissa. Toisaalta voit päästä eroon (suhteellisen) matalasta näyttöön perustuvasta luku- ja kirjoitustuloksesta (720 EBRW-pisteet vievät sinut edelleen MIT: n opiskelijoiden keskelle 50 prosenttia).

Vapaataiteen koulut sen sijaan pitävät mieluummin suhteellisen samanlaisia ​​pisteitä. Tämä ei tarkoita sitä, että joudut saamaan täsmälleen saman pistemäärän Mathista ja EBRW: stä, mutta se tarkoittaa sitä sinulla olisi paremmat mahdollisuudet päästä useimpiin taiteiden kouluihin, joissa on kaksi keskitason korkeaa pisteet (esim. 700 Math, 690 EBRW) kuin yhdellä korkealla ja yhdellä matalalla pisteellä (esim. 590 Math, 800 EBRW). Jotkut näistä kouluista saattavat jopa laskea lukemisen ja kirjoittamisen alipisteiden tasolle, vaikka uudella yhdistetyllä näyttöön perustuvalla luku- ja kirjoitustuloksella tämän todennäköisyydet ovat pienemmät kuin vanhan SAT: n (jossa opiskelijat saivat -800 pistettä sekä kriittiselle lukemiselle että kirjoittamiselle).

Hyvä strategia, jos haet koulujen sekajoukoihin (jotkut tekniikan, jotkut taiteet ja jotkut, jotka sopivat kumpaakaan luokkaan), on luoda useita erilaisia ​​kohdepisteitä ; Jos otat SAT: n useita kertoja ja saat vaihtelevia tuloksia, eri taulukot auttavat sinua määrittämään, mitkä tulokset lähetetään kouluille, jotka eivät ole superscore. Esimerkiksi, jos otat SAT: n kahdesti ja saat 730 Math / 780 EBRW ja 790 Math / 610 EBRW, haluat lähettää ensimmäisen pistemäärän taiteiden kouluille (jotka eivät superscore) ja toisen pisteet insinööritieteiden kouluille (jotka eivät superscore); jos koulut suorittavat superscore, haluat lähettää molemmat tulokset saadaksesi 790 Math / 780 EBRW -yhdistelmän.

Optimaalinen / käytetty alla CC BY 2.0 . Optimoi SAT-pisteet supersuperoinnin avulla kuin supersankari!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.