Mikä on hyvä uusi vuoden 2016 SAT -pisteet kohdekoulullesi?

Olet ehkä kuullut, että uusi SAT julkaistiin maaliskuussa 2016! Mistä se johtuu? Mistä tiedät, mikä on hyvä tulos? Miten määrität, mitä uusia SAT -pisteitä sinun on hyväksyttävä kohdekouluusi? Käsittelen kaikkia näitä tietoja alla.

Uusi SAT -pistealue

Uusi SAT on pisteytetty 1600: sta. On vain kaksi osaa 3 sijasta: matematiikka ja yhdistetty kirjoittaminen ja kieli (matematiikan, kriittisen lukemisen ja kirjoittamisen sijaan). Kukin kahdesta osasta on pisteytetty 200: sta 800: een, jolloin uusi yhdistetty SAT -pistealue on 400 - 1600.

Muunnos vanhan ja uuden SAT: n välillä

Vaikka emme vielä tiedä tarkkaa tulosta, Voit yleensä ennustaa uuden likimääräisen SAT -pistemäärän kertomalla vanhan SAT -pisteet 66,6%: lla (koska uusi SAT on poissa ⅔ yhtä monta pistettä kuin vanha SAT).

Jos saat erilliset pisteet osittain (matematiikka, kriittinen lukeminen ja kirjoittaminen), voit käyttää toista ennustustapaa:

Matematiikkaosion pisteet + [(kriittisen lukemisen pisteet + kirjoituspisteet) / 2]

Maallikon kannalta keskimääräinen kriittinen lukeminen ja kirjoittaminen ja lisää sitten tämä keskiarvo matematiikkapisteisiin. Tämä menetelmä on tarkempi, koska se selittää sen, että matematiikkaa painotetaan enemmän uudessa SAT: ssä (1/2 uudesta yhdistelmäpisteestäsi verrattuna 1/3 vanhaan yhdistelmäpisteeseen).

Vuonna 2014 keskimääräinen SAT -pistemäärä oli 1497. Käyttämällä edellä mainittua 66,6%: n laskentamenetelmää arvioin uuden keskimääräisen SAT -pistemäärän olevan noin 998. Kansallinen 75. prosenttipiste on noin 1700, joten uusi 75. prosenttipiste on noin 1133. Kansallinen 90. prosenttipiste on noin 1900, joten uusi 90. prosenttipiste on noin 1267. Hyvä tulos ei kuitenkaan ole vain keskimääräistä parempi. Hyvä SAT -pisteet riippuvat siitä, mihin korkeakouluun haluat osallistua.

Korkeakoulujen SAT -pisteet ja niiden merkitys sinulle

Selvittääksesi, mikä on hyvä uusi SAT -pisteet kohdekouluillesi, sinun pitäisi tarkastella oppilaitosten SAT -pistealueita. Pistealue näyttää, mitä SAT -pisteet saivat opiskelijat. Normaalisti koulut näyttävät viimeisimmän hakijaryhmän pisteet, joten tulokset ovat todennäköisesti vanhan SAT: n (2400 asteikon) mukaiset. Sinun on muunnettava pisteet yllä olevan laskelman avulla.

Pistealue kirjoitetaan kahdella tavalla 25./75. Prosenttipiste tai keskiarvo. 25. prosenttipiste SAT -pistemäärä tarkoittaa, että 25% myönnetyistä luvuista on pienempi tai pienempi (tai 75% myönnetyistä pisteistä). SAT: n 75. prosenttipiste tarkoittaa, että 75% myönnetyistä luvuista on pienempi tai pienempi (tai 25% myönnetyistä pisteistä korkeammalla). Keskimääräinen SAT on kaikkien myönnettävien SAT -pisteiden keskiarvo.

Pistealueiden tunteminen saa sinut ymmärtämään, millaisia ​​pisteitä tarvitset ollaksesi kilpailukykyinen hakija kyseiseen kouluun koska tiedät mitä SAT -pisteet myöntää saavansa. Ennen kuin määrität tavoitteesi, sinun on selvitettävä kohdeoppilaitoksesi.

mikä horoskooppimerkki minä olen

Tee luettelo kohdekouluista

Jos sinulla ei ole jo luetteloa kohdekouluista, tee sellainen! Tämä luettelo ei saa sisältää turvallisuuskouluja. Turvallisuuskoulu on korkeakoulu, johon olet melkein varma, että pääset SAT -pisteiden ja GPA: n avulla.

Tämän luettelon tulisi sisältää valikoivampia oppilaitoksia, joihin toivot osallistuvasi. Sinun tulisi sulkea turvallisuuskoulut pois tästä luettelosta, koska haluat suunnitella SAT -tavoitteesi korkeakouluille, joilla on korkeimmat SAT -kriteerit.

Jos täytät tai ylität heidän SAT -kriteerinsä, sinut hyväksytään lähes varmasti turvallisuuskouluihisi. Kun olet luonut luettelon valikoivimmista oppilaitoksista, piirrä taulukko, jossa on 3 saraketta seuraavilla otsikoilla:

Korkeakoulun nimi 25. prosenttipiste tai Keskimääräinen SAT 75. persentiili / Tavoitepisteet

Täytä kohdeoppilaitoksesi korkeakoulun nimellä kuten alla:

Korkeakoulun nimi 25. prosenttipiste tai Keskimääräinen SAT 75. persentiili / Tavoitepisteet
UC Berkeley
Yalen yliopisto

Kirjoitat alle 25. prosenttipisteen tai keskimääräisen SAT: n joko 25. prosenttipisteen tai keskimääräisen SAT -pisteen kyseiselle korkeakoululle. Kuten aiemmin mainitsin, oppilaitokset tarjoavat sinulle vain yhden. Riippumatta siitä, mitä he antavat sinulle, kirjoita tämä numero keskisarakkeeseen (sinun on laskettava se uudelleen uudelle SAT: lle, jonka selitän yksityiskohtaisesti alla).

Alle 75. prosenttipiste / tavoitepiste, laitat korkeakoulun 75. prosenttipisteen (jos ne antavat sen). Korkeakouluille, jotka antavat vain keskimääräisen SAT: n, lasketaan tavoitepisteet. Selitän myöhemmin, kuinka tavoitemäärä lasketaan.

Kuinka löytää kohdeopiston uusi SAT -pistealue

Kun sinulla on luettelo, oppilaitosten SAT -pistealueiden löytäminen on hyvin yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain etsiä Googlesta '[College Name] keskimääräinen SAT' tai '[College Name] SAT 25./75. Prosenttipiste.' Tämän pitäisi johtaa sinut kohdeopistosi fuksi -hakuprofiiliin. Jos et löydä kohdekoulusi fuksi -hakuprofiilia, tutustu korkeakoulun pääsyvaatimustietokantaan, onko meillä kohdekoulusi SAT -tietoja.

Tämä on kuvakaappaus kohteesta Yalen pääsypaikka :

Yale antoi 25/75 prosenttipisteen SAT -pistemäärän ensikertalaisille. Jotta voit arvioida keväällä 2016 uuden SAT: n 25. prosenttipisteen komposiitti -SAT -pistemäärän, sinun on ensin laskettava nykyinen 25. prosenttipisteen SAT -pistemäärä. Keskiarvo kaksi pienempää lukua kirjoittamiseen ja sanalliseen/kriittiseen lukemiseen yhdessä (jotka edustavat erikseen näiden osioiden nykyisiä 25. prosenttipisteitä SAT):

(710 + 720) / 2 = 715

Lisää sitten tämä numero matematiikkaosion alempaan numeroon (matematiikan 25. prosenttipiste SAT -pisteet)

715 + 710 = 1425, kierrokset 1430: een (SAT pisteytetään yksikköinä 10)

Tee sama laskelma korkeammilla numeroilla (75. prosenttipiste) saadaksesi selville 75. prosenttipisteen SAT -pistemäärän.

MERKINTÄ: Jotkut oppilaitokset kutsuvat 25./75. prosenttipistettä keskiarvoksi 50%. Kuitenkin niiden antamat kaksi numeroa ovat 25/75 -prosenttipisteet. He kutsuvat sitä keskimmäiseksi 50 prosentiksi, koska 25./75. prosenttipisteet edustavat keskimääräistä 50%: a SAT: n myönnetyistä pisteistä.

Lisää nämä uudet tiedot kaavioon:

Korkeakoulun nimi 25. prosenttipiste tai Keskimääräinen SAT 75. persentiili / Tavoitepisteet
UC Berkeley
Yalen yliopisto 1430 1590

Kuten aiemmin sanoin, muut oppilaitokset tarjoavat sinulle vain keskimääräisen SAT -pistemäärän (kuten UC Berkeley tekee ):

Koska UC Berkeley tarjoaa vain keskiarvon, et voi tietää, kuinka monta opiskelijaa teki pisteitä sen ylä- ja alapuolella, mutta oletetaan, että noin 50% teki yli ja 50% alle.

Tehdään sama matematiikka kuin edellä selvittääksemme uuden SAT: n likimääräisen keskimääräisen SAT -pistemäärän:

mistä saan kassasekin

(686 + 698) / 2 = 692

710 + 692 = 1402, pyöristää 1400: een

Täytä tämä luku alle 25. prosenttipisteen tai keskimääräisen SAT: n ja jätä 75. prosenttipiste / tavoitetulos tyhjäksi toistaiseksi. Selitän myöhemmin, kuinka määritetään koulujen tavoitepisteet keskimääräisillä pisteillä.

mitkä ovat sateenkaaren värit
Korkeakoulun nimi 25. prosenttipiste tai Keskimääräinen SAT 75. persentiili / Tavoitepisteet
UC Berkeley 1400
Yalen yliopisto 1430 1590Uuden SAT -tavoitteen laskeminen

Korkeakouluissa, jotka tarjoavat 75. prosenttipisteen, tavoitetuloksesi tulisi olla 75. prosenttipiste tai sitä suurempi. (Siksi pyysin sinua luettelemaan 75. prosenttipisteen samaan sarakkeeseen kohdepisteen kanssa. 75. prosenttipiste on tavoitemääräsi!)

Korkeakouluille, jotka kertovat vain keskimääräisen yhdistetyn SAT: n , Tavoittelen 100 pistettä yli lasketun keskiarvon. Esimerkiksi UC Berkeleylle tavoitetuloksesi tulisi olla 1500. Täytä tämä luku (keskimääräinen SAT plus 100 pistettä) kaavioon alle 75. prosenttipiste / kohdepiste:

Korkeakoulun nimi 25. prosenttipiste tai Keskimääräinen SAT 75. persentiili / Tavoitepisteet
UC Berkeley 1400 1500
Yalen yliopisto 1430 1590

Miksi et voi kohdistaa pienempää pistettä lähellä 25. prosenttipistettä? vai lähempänä keskiarvoa? Vähemmän vähäinen määrä opiskelijoita hyväksytään selvästi näillä pisteillä. Suurin osa pienemmillä pisteillä hyväksytyistä opiskelijoista on kuitenkin erityisiä hakijoita, mukaan lukien urheilijat, perinnöt, merkittävien lahjoittajien lapset tai poikkeuksellisen lahjakkaat opiskelijat (kuten kansallisen tiedemessun voittaja).

Jos et kuulu erityisluokkaan, haluat korkeamman SAT -pistemäärän lisätäksesi mahdollisuuksiasi päästä sisään. Mitä korkeampi SAT -pisteesi, sitä todennäköisemmin pääset sisään. Lisää todisteita saat Brown Universityn pääsystä tiedot:

Korkeimman pistemäärän saaneista (800) opiskelijoista hyväksyttiin 22,8%, mikä on paljon korkeampi kuin Brownin yleinen hyväksymisaste, 8,7%. Kun pisteet alkavat laskea (pisteet 750 ja 790), opiskelijan mahdollisuus päästä maahan laskee 5,7%, 22,8%: sta 15,1%: iin. Sama kuvio koskee kahta muuta osaa ja komposiittia. Tiedät nyt, mitä korkeampi pisteesi on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on tulla hyväksytyksi.

Jos sinulla on ristiriita luettelosi kohdetuloksissa (kuten minä edellä), mihin sinun pitäisi pyrkiä? Pyri luettelosi korkeimpiin tavoitteisiin. Tällä tavalla, kun saavutat korkeimman tavoitepisteen, sinulla on parhaat mahdollisuudet päästä kaikkiin kohdekouluihisi. Jos saat 1580 ja haet Yalessa ja UC Berkeleyssä, sinulla on erinomaiset mahdollisuudet päästä molempiin kouluihin. Kuitenkin, jos sait 1480 ja haet Yalen, olet nyt epätodennäköisempi päästä sisään, koska jäisit alle 75. prosenttipisteen ja olisit 50%: n puolivälissä.

Kuinka tarkka muuntaminen on? Mitä vaihtelu merkitsee sinulle?

On vaikea ennustaa, miten opiskelijat pärjäävät tässä uudessa testissä koska muutoksia on paljon (kollegion hallitus ei ole julkaissut tietoja maaliskuun 2016 testistä). Näin ollen yllä mainitsemani uudet SAT -konversiot voivat olla hieman poissa käytöstä.

Kirjoittaminen ja lukeminen on yhdistetty yhdeksi osaksi, näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen. Kysyttävien kysymysten tyypit ovat muuttuneet. Ei enää täytettäviä tyhjiä sanastokysymyksiä; sen sijaan on enemmän kriittisen ajattelun kysymyksiä.

Matematiikka on epäilemättä tärkeämpää uudessa SAT: ssa. Kuten yllä olevasta muunnoksesta näkyy, matematiikka laskee nyt puolet pisteistäsi kolmanneksen sijaan. Tästä syystä Paras tapa muuntaa nykyiset pisteet uuteen muotoon on lisätä matemaattiset pisteet luku- ja kirjoituspisteiden keskiarvoon sen sijaan, että yksinkertaisesti kerrottaisiin yhdistelmäpisteet 66 prosentilla. Ensimmäinen menetelmä varmistaa, että jokaiselle osiolle annetaan asianmukainen painoarvo uuden pistemuodon yhteydessä.

Tämän painomuutoksen perusteella sinun on muutettava SAT -valmistelusuunnitelmaasi. Kun matematiikka on painavampi, jos kamppailet matematiikassa, sinun on keskityttävä enemmän aikaa matematiikkaosioon valmistautumiseen varmistaaksesi, että sinulla on vahvat matematiikkapisteet. Jos matematiikka on vahvuutesi, sinulla on etu uudessa SATissa.

Kuinka suunnitella valmistautumisesi uuteen SAT: ään

Sinulla on oltava erinomainen valmistautumissuunnitelma saavuttaaksesi uuden SAT -pisteet! Varmista, että opit kaikesta uudesta SAT: sta.

Jos käytit SAT -harjoitusta ja olit tyytymätön alkuperäiseen pisteeseesi, harkitse SAT -luokan ottamista, SAT -opettajan palkkaamista tai SAT -online -ohjelman, kuten PrepScholar, käyttöä. Varmista, että opettaja tai luokka/ohjelma tuntee uuden SAT: n muutokset. Jos hän ei ole, etsi apua muualta!

PrepScholarilla selvitämme vahvuutesi ja heikkoutesi ja räätälöimme käytännön tarpeidesi mukaan. Lisätietoja on kohdassa Kuinka varmistaa, että PrepScholarTutorsin online -opetus on oikea sinulle?

Jos sinulla ei ole varaa näihin opintovaihtoehtoihin ja/tai haluat kokeilla valmistautumista itse, katso opintosuunnitelmaoppaitamme toisen vuoden opiskelijoille, junioreille, eläkeläisille ja opiskelijoille, jotka aikovat opiskella vuoden tai enemmän. Keskity tavoitteeseesi, työskentele kovasti ja saavutat sen!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Wayne State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Randolph-Macon College SAT-tulokset ja GPA

Ozarksin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan kaivoskoulu ja teknologian pääsyvaatimukset

3 SAT -lukukäytävän tyyppiä, jotka sinun pitäisi tietää

Mitkä ovat kolme SAT -lukukäytävän tyyppiä ja mitkä ovat jokaiselle tyypille ominaisia ​​kysymyksiä? Käymme läpi yksityiskohtaisen oppaan täällä.

Worcester State Universityn SAT -pisteet ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

Täydellinen opasopas: SAT US History Subject Test

Mikä on paras tapa opiskella SAT US History Subject Testissä? Selvitä, miten testi toimii ja mistä löydät käytännön testejä opinto -oppaastamme.

UNCA: n pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Radfordin pääsyvaatimukset

Kaplan SAT Book - täydellinen arvostelu

Kaplan SAT Prep Book on suosittu, mutta sillä on monia ongelmia. Lue tämä arvostelu selvittääksesi, onko sinun todella ostettava tämä kirja.

Täydellinen luettelo koulun ulkopuolisista aktiviteeteista: 100s esimerkkejä

Tarvitsetko esimerkkejä lukion ylimääräisestä opetussuunnitelmasta? Olemme koonneet täällä satoja esimerkkejä vapaaehtoistyöstä teatteriin.

Mount Mercy Universityn pääsyvaatimukset

Kutztownin yliopiston Pennsylvanian pääsyvaatimukset

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

327 Olennaiset TOEFL -sanastokortit

Opiskeletko TOEFL: lle? Kokeile ilmaisia ​​välttämättömiä TOEFL -sanastokortteja, joissa on ohjeet tehokkaimmasta tavasta oppia tarvitsemasi sanat.

Binghamton University ACT -pisteet ja GPA

Grove City College SAT -tulokset ja GPA

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

MIT -hyväksymiskirje: todellinen ja virallinen

Tässä on onnistunut pääsykirje, jonka sain hakiessani MIT: tä. Kun MIT: n hyväksymisaste on 8%, vain harvat onnekkaat saavat nähdä tämän.

21 parasta koiraa asumiseen

Asutko pienessä tilassa mutta kuoletko saadaksesi koiran? Luetteloimme parhaat asuntokoirat, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen parin, sekä vinkkejä pentusi sopeutumiseen.