Mikä on ero AP-fysiikan 1, 2 ja C välillä? Kumpi sinun pitäisi ottaa?

pääkohteet

Oletko kiinnostunut ottamaan AP-fysiikan? Olet ehkä huomannut, että AP-ohjelma tarjoaa useita fysiikkakursseja. Joten mitä eroa on eri AP-fysiikan luokissa - AP Physics 1, AP Physics 2 ja AP Physics C? Esittelemme sinut heille ja autamme sinua valitsemaan.

ap englannin kieli ja koostumus monivalinta

body_updateVuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mitä AP-fysiikan luokkia tarjotaan?

AP-ohjelmassa tarjottiin aiemmin kolmea fysiikkaluokkaa: AP Physics B, AP Physics C: Mechanics ja AP Physics C: Electricity and Magnetism.

kuitenkin , AP-ohjelma korvasi äskettäin yhden vuoden AP Physics B -kurssin kahdella yhden vuoden kurssilla: AP Physics 1 ja AP Physics 2. Nämä ovat molemmat algebraan perustuvia fysiikan kursseja, mikä tarkoittaa, että ne eivät vaadi matemaattista taustaa Algebra II: n ulkopuolella.

AP-ohjelma tarjoaa edelleen AP Physics C: n, joka on jaettu kahteen kurssiin ja tenttiin: fysiikka C: mekaniikka ja fysiikka C: sähkö ja magnetismi. Monet koulut opettavat näitä samalla luokalla tai vain yhtä aihetta. Molemmat kurssit ovat laskuperusteisia.

Tämä tarkoittaa, että AP-fysiikan tenttejä on nyt neljä:

  • AP fysiikka 1
  • AP fysiikka 2
  • AP Physics C: Sähkö ja magnetismi
  • AP Physics C: mekaniikka

Se, että nyt on neljä AP-fysiikan tenttiä voi olla hämmentävää. Joten otatko fysiikan 1, fysiikan 2 ja fysiikan C järjestyksessä? Mitä uutta fysiikka 1 ja fysiikka 2 ovat? Esittelemme sinulle kaikki kurssit ja autamme sinua valitsemaan sinulle sopivan luokan.

AP fysiikka 1

AP Physics 1 on johdanto, algebraan perustuva, korkeakoulutason fysiikkakurssi . Se tutkii fysiikan peruskäsitteet kuten liike, voima, Newtonin mekaniikka, painovoima, energia ja liikemäärä.

body_newtonscradle

AP Physics 1 oli Suunniteltu ensimmäisen vuoden fysiikkakurssille, jonka voit suorittaa ilman fysiikan kokemusta. Tämä on tärkein ero vanhaan AP Physics B -kurssiin, joka suunniteltiin toisen vuoden fysiikan luokaksi.

Sillävälin siellä teknisesti eivät ole edellytyksiä AP Physics 1: lle, AP-ohjelma suosittelee, että opiskelijat ovat ainakin suorittaneet geometrian ja ilmoittautuneet samanaikaisesti Algebra II: een tämän kurssin aikana. Jos et ole vielä matematiikassa niin pitkällä, harkitse toisen luonnontieteiden luokan ottamista, kunnes olet kiinni, sillä matematiikka on fysiikassa erittäin tärkeää.

AP fysiikka 2

AP Physics 2 on myös algebraan perustuva, yliopistotasoinen fysiikkakurssi . Se syvenee kuitenkin joihinkin kehittyneempiin aiheisiin kuin fysiikka 1.

Fysiikka 2 tutkii nesteen staatiikkaa ja dynamiikkaa, termodynamiikkaa kineettisen teorian kanssa, PV-kaavioita ja todennäköisyyksiä, elektrostaatiikkaa, sähköpiirejä kondensaattoreilla, magneettikenttiä, sähkömagneettisuutta, fysikaalista ja geometrista optiikkaa sekä kvantti-, atomi- ja ydinfysiikkaa.

AP Physics 2 suunniteltiin toisen vuoden fysiikkakurssiksi. Tämä tarkoittaa, että sen pitäisi tulla AP Physics 1: n tai minkä tahansa ensimmäisen vuoden fysiikan kurssin jälkeen. Suuri osa sen sisällöstä on samanlainen kuin vanha AP Physics B -kurssi. Tämä luokka keskittyy kehittyneempiin fysiikan taitoihin ja tietoihin, mukaan lukien nestedynamiikka, sähkövirrat, magnetismi ja kvanttifysiikka.

Voit lukea AP-fysiikan 1 ja fysiikan 2 täydelliset kuvaukset College Boardin AP-verkkosivustolla.

AP-fysiikka C: mekaniikka ja AP-fysiikka C: sähkö ja magnetismi

Molemmat AP Physics C -kurssit ovat laskuperusteisia, mikä tarkoittaa, että sinun on jo pitänyt ottaa laskenta tai samanaikaisesti ottaa laskenta, kun suoritat joko AP Physics C -kurssin. Tämä on tärkein tekijä, joka tekee fysiikasta C haastavamman kuin fysiikka 1 ja fysiikka 2.

Lisäksi AP Physics C vaatii sitä opiskelijat ovat ilmoittautuneet tai ovat jo laskeneet.

Mutta mikä ero on AP-fysiikan C: mekaniikan ja AP-fysiikan C: sähkön ja magneettisuuden välillä?

Mekaniikka kattaa kinematiikan, Newtonin liikelakit, työn, energian, voiman, lineaarisen liikemäärän, pyöreän liikkeen ja rotaation, värähtelyt ja gravitaation. Kuten näet, nämä ovat monia samoja käsitteitä, joita tutkitaan fysiikassa 1. Tämä kurssi menee kuitenkin syvemmälle kuin fysiikka 1 ja käyttää laskutoimitusta, mikä tekee siitä paljon haastavamman.

on 34 hyvä teko

Sähkö ja magneettisuus kattaa sähköstaattiset laitteet, johtimet, kondensaattorit, dielektrikot, sähköpiirit, magneettikentät ja sähkömagneettisuuden. Huomaa, että fysiikan 2 opetussuunnitelmalla on jonkin verran päällekkäisyyttä, vaikka taas fysiikan C on vaikeampaa, koska se sisältää laskennan.

body_magnets

Kaksi aihetta opetetaan joskus samalla kurssilla vaikka tenttejä on kaksi, jokaisen aiheen opetetaan yhden lukukauden aikana. Kun opetetaan yhtenä luokkana, mekaniikka opetetaan yleensä ensin, ja sähkö ja magneettisuus tulevat toiseksi.

Jos kouluissa opetetaan vain yhtä aihetta, se on yleensä mekaniikkaa, koska se perustuu materiaalille, jota yleisimmin opetetaan fysiikan luokat (Newtonin lait, työ, energia, voima jne.).

Jokaisen aiheen oletetaan vastaavan yhtä lukukautta yliopiston laskentaperusteista fysiikkaa. Tämän vuoksi AP-fysiikan C on erittäin suositeltavaa olla vähintään toisen vuoden fysiikan kurssi. Joten kun et omistaa Jos haluat suorittaa fysiikan 1 tai fysiikan 2, ennen kuin suoritat fysiikan C, suositellaan yhden (tai molempien!) fysiikan peruskurssien suorittamista.

Voit lukea a täydellinen kuvaus fysiikasta C AP: n verkkosivustolla .

Minkä AP-fysiikan luokan kannattaa suorittaa?

Nyt kun tiedät vähän AP-fysiikan eri luokista, mietit todennäköisesti mitä luokkaa sinun pitäisi ottaa. Tai jos haluat ottaa useamman kuin yhden, mietit todennäköisesti parasta järjestystä luokkien ottamiseen.

Esitämme muutamia mahdollisia jaksoja, mutta annamme sinulle myös joitain vaiheita seurata koulua joten voit valita sinulle parhaiten sopivan luokan!

Vaihtoehto 1: Säännöllinen / kunnioittaa fysiikkaa, sitten AP-fysiikkaa 2

Jos koulusi ei tarjoa AP Physics 1 -tapahtumaa tai et halua, että ensimmäinen käyttämäsi fysiikan luokka on AP-luokka, yksi vaihtoehto on aloittaa tavallisella tai kunnianosoitetulla fysiikan tunnilla, jossa opit fysiikan peruskäsitteet . Sitten voit ottaa AP Physics 2: n toisena fysiikan luokkaasi.

Tämä vaihtoehto on ihanteellinen opiskelijoille, joiden koulut eivät tarjoa useita AP-fysiikan luokkia, samoin kuin opiskelijoille, joilla ei ole aikaa tai halua käydä useita AP-fysiikan luokkia. Fysiikka 2 on paras AP-fysiikan luokka tavallisen tai kunnioitetun fysiikan luokan jälkeen (Fysiikka 1 toistaisi melkein vain jo oppimasi). AP Physics C on myös vaihtoehto, jos otat / olet jo ottanut laskun ja sinulla on joko fysiikka 1 tai fysiikka 2 vyösi alla.

Vaihtoehto 2: AP-fysiikka 1, sitten AP-fysiikka 2

Kollegion hallitus sanoo Fysiikan 1 ja 2 suorittaminen tarjoaa vankan fysiikan taustan tuleville lääketieteen, geologian ja biotieteiden opiskelijoille. He sanovat myös, että se on hyvä vaihtoehto opiskelijoille, jotka osallistuvat korkeakouluihin, joissa heidän on täytettävä tiedevaatimus, mutta eivät opiskele luonnontieteitä pääaineena.

Jos koulusi opettaa AP Physics 2: ta mutta ei AP Physics 1: tä, voit korvata AP Physics 1: n millä tahansa johdannolla fysiikan kursseille, jota koulusi tarjoaa. Älä hyppää suoraan AP Physics 2: een - sen on tarkoitus olla toisen vuoden fysiikan kurssi!

Jos koulusi opettaa AP-fysiikkaa 1 mutta ei AP-fysiikkaa 2, voit suorittaa fysiikan 1 ja suorittaa sitten toisen luonnontieteellisen kurssin (mukaan lukien kemia ja biologia), luonnontieteiden valinnaisen. Voit myös harkita AP Physics C -sovelluksen ottamista, jos koulusi tarjoaa sen.

Vaihtoehto 3: AP-fysiikka 1, sitten AP-fysiikka C

AP suosittelee fysiikkaa C (yhdessä AP Calculus AB: n tai Calculus BC: n kanssa) insinööritieteiden tai fysiikan pääaineopiskelijoille yliopistossa. Kuitenkin, ottaen AP Physics 1, Physics 2, ja Fysiikka C saattaa olla ylivoimainen - menetät aikaa muiden tieteellisten kurssien, kuten biologia ja kemia . Altistuminen kaikille kolmelle luonnontieteelle on tärkeää monipuolisen ja haastavan lukiouran kannalta, varsinkin jos olet menossa luonnontieteisiin tai tekniikkaan. Haluat myös varmistaa, että pystyt mahtumaan ainakin yhteen AP-laskenta luokat.

Joten jos haluat suorittaa fysiikan C, aloita AP Physics 1: llä (tai tavallisella fysiikkakurssilla) ja suorita sitten AP Physics C, joka antaa sinulle yhteensä kaksi fysiikan luokkaa lukion aikana.

Fysiikka C on tarkoitettu vähintään toisen vuoden kurssiksi, joten älä hyppää siihen valmistautumatta. Varmista myös, että olet ottanut tai käytät laskemista, kun otat AP Physics C.

Seuraavat vaiheet

Nyt kun sinulla on parempi käsitys siitä, mitä AP-fysiikan luokat kattavat, ja yleisen järjestyksen, johon ne tulisi ottaa, mitä sinun pitäisi tehdä seuraavaksi? Lue tämä osa viidestä vaiheesta, joita sinun on noudatettava.

# 1: Hanki asiantuntijoiden ohjeita

Ensimmäinen, tapaa ohjaajasi ja selvitä mitä fysiikan kursseja koulusi opettaa.

Tarjoavatko he sekä AP Physics 1: n että AP Physics 2: n vai tarjoavatko ne vain fysiikan peruskurssin? Opettavatko he AP-fysiikkaa C? Jos on, opettavatko he mekaniikkaa, sähköä ja magnetismia vai molempia? Näiden vastausten saaminen on ensimmäinen vaihe aikataulun suunnittelussa.

Muista myös, että koska fysiikka 1 ja fysiikka 2 ovat uusia luokkia, koulut saattavat silti muokata niitä aikatauluihinsa lähivuosina.

kehon_ohjaus-1

# 2: Tarkista radan järjestys

Neuvottelijan kanssa pidetyn kokouksen aikana kysy suositeltavasta fysiikan kurssisarjasta koulussa.

AP-fysiikan kursseille saatetaan tarvita vaadittuja ennakkokursseja tai harjoittelutestejä, tai koulussasi voi olla suositeltu luonnontieteiden luokkien järjestys, joka sisältää biologian ja kemian.

# 3: Tutki opettajiasi

Kysy neuvonantajalta ja kysy muilta opiskelijoilta, jotka opettavat AP-fysiikan kursseja koulussa. Voit kysyä muilta AP-fysiikkaa parhaillaan opiskelevilta opiskelijoilta, mitä mieltä he ovat opettajasta ja kuinka valmistautuneita he kokevat AP-testiin. Voit kysyä ohjaajalta, millainen AP-fysiikan testien läpäisyaste on koulussa.

Saada jonkin verran tietoa siitä, miten luokkia opetetaan koulussa, voi auttaa sinua päättämään, onko AP Physics oikea sinulle. Lyhyenä esimerkkinä lukiossani AP-fysiikan luokkamme sisälsi paljon itsenäistä työtä ja itseopiskelua. Se oli hieno opiskelijoille, jotka olivat itse motivoituneita, mutta haastavia opiskelijoille, jotka halusivat enemmän tukea. Monet opiskelijat päättivät opiskella AP-fysiikkaa sen perusteella, luulivatko he pystyvänsä hoitamaan luokan itsenäisyyden.

oppilaitokset, jotka eivät vaadi toimia

# 4: Katso opintosuunnitelmaa

Jos olet huolissasi AP-fysiikan suorittamisesta, kurssisuunnitelmien tarkasteleminen voi antaa sinulle käsityksen kurssien työmääristä ja aiheista. Tämä voi auttaa sinua valitsemaan säännöllisen fysiikkakurssin tai AP Physics 1 -kurssin tai AP Physics 2: n ja AP Physics C: n välillä.

# 5: Tarkista kesän kotitehtävät

AP-kursseilla on usein kesätehtäviä. Erityisesti AP Physics C: llä on todennäköisesti kesätöitä, varsinkin jos koulusi opettaa molempia aiheita. Ota huomioon aikataulusi ja kesäsitoumuksesi (kuten leirit, työpaikat tai matkat) ennen rekisteröitymistä.

Bottom Line

Tavoitteena on suorittaa AP Physics C -tutkinto, jos olet tuleva insinööri tai luonnontieteiden pääaine - mutta ota se laskun jälkeen tai sen jälkeen. Jos koulusi ei tarjoa fysiikkaa C, ota AP Physics 2 tai kunnioita fysiikkaa, jos voit. AP Physics 1: n ja Physics 2: n ottaminen on paljon, jos et aio opiskella luonnontieteitä tai tekniikkaa, koska haluat tehdä tilaa muille AP-luokille aikataulussasi.

Jos harkitset yliopistotekniikkaa, mutta et ole varma, sopiiko se sinulle, AP Physics C -sovelluksen ottaminen voi olla hyvä tapa selvittää, vastaatko haasteeseen ja nautitko aiheista, joita jatkat yliopistossa.

body-whats-next-stars

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA