Mitä eroa? Painotettu vs. painottamaton GPA

ominaisuus_painotettuvoimaton

Useimmat opiskelijat ajattelevat paljon GPA: sta lukiossa. Ei ole epäilystäkään siitä, että GPA on yksi tärkeimmistä tiedoista, joita korkeakoulut harkitsevat hakemuksessasi. GPA voi kuitenkin vaihdella huomattavasti tapana, jolla se lasketaan eri kouluissa. Jotkut lukiot käyttävät painottamattomia GPA: ta ja jotkut painotettuja GPA: ta. Annan sinulle yleiskuvan näiden kahden välillä ja siitä, mitä kukin GPA-tyyppi voi tarkoittaa henkilökohtaisissa kokemuksissasi.

Perustiedot painotettujen ja painottamattomien GPA: iden välillä

Joten mitä ovat painotetut ja painottamattomat GPA: t? Tässä on tärkeimmät erot näiden kahden välillä.Painottamaton GPA

Perinteisesti GPA lasketaan painottamattomassa mittakaavassa. Painottamaton GPA mitataan asteikolla 0-4,0. Siinä ei oteta huomioon opiskelijan työselostuksen vaikeuksia. Painottamaton GPA edustaa A: ta 4,0: na riippumatta siitä, onko se ansaittu arvosanoin, AP-luokassa vai alemman tason luokassa.

Painotettu GPA

Painotettua GPA: ta käytetään usein lukioissa edustamaan paremmin opiskelijoiden akateemisia saavutuksia. Painotettu GPA ottaa huomioon kurssin vaikeudet sen sijaan, että jokaiselle opiskelijalle annettaisiin sama kirjainluokka GPA-muunnokseen. Yleensä painotettu GPA on mitattuna asteikolla 0-5,0 , vaikka jotkut asteikot nousevatkin. AP-luokan A voi kääntyä 5,0-painotetuksi GPA: ksi, kun taas normaalitason A-luokan A-arvo antaa sinulle 4,0-painotetun GPA: n. Monissa kouluissa on myös keskitason luokkia (kuten arvosanat), joissa korkein painotettu GPA, jonka voit ansaita, on 4,5.

miten päästä Ivy League -kouluihin

Laskennan erot

Kuten voit odottaa, painottamattomat ja painotetut GPA: t lasketaan eri tavalla. Tässä osassa annamme perusteellisen selvityksen siitä, kuinka lasketaan molemmat GPA-tyypit.

Painottamaton GPA

Painottamaton GPA on paljon yksinkertaisempi laskea kuin painotettu GPA. Tämä johtuu siitä, että sinun ei tarvitse ottaa huomioon luokkiesi tasoja laskelmissa. Oletetaan, että otat viisi luokkaa, ja sinulla on As kahdessa ja Bs kolmessa. Kaksi As: ta kääntävät 4,0: ksi ja kolme B: tä kääntävät kukin 3,0: ksi. Jos lisäät 4,0 + 4,0 + 3,0 + 3,0 + 3,0 ja jaat sitten viidellä, saat painottamattoman GPA: n 3,4.

minkä väriset ovat pähkinänruskeat silmät

Jos arvosanasi eivät ole niin yksinkertaisia, tässä on nopea kirjainluokka ja prosenttiosuus GPA-muuntotaulukosta, jotta asiat olisivat helpompia.

Letter Grade Prosenttiosuus GPA
A + 97-100 4.0
TO 93-96 4.0
TO- 90-92 3.7
B + 87-89 3.3
B 83-86 3.0
B- 80-82 2.7
C + 77-79 2.3
C 73-76 2.0
C- 70-72 1.7
D + 67-69 1.3
D. 65-66 1.0
F Alle 65 0,0

Suurin osa kouluista noudattaa enemmän tai vähemmän tätä painotonta GPA-astetta. Sinun voi olla hieman erilainen, mutta sen ei pitäisi vaihdella liikaa.

Painotettu GPA

Painotetun GPA: n laskelmat voivat olla hieman hankalampia, koska saatat käydä erilaisia ​​kursseja eri akateemisilla tasoilla. Mennään esimerkin kanssa, jota käytimme painottamattomaan GPA: han, sanotaan vielä kerran, että otat viisi luokkaa ja saat As kahdessa ja Bs kolmessa. Mutta tällä kertaa sanotaan myös, että yksi A on normaalitason luokassa, yksi A on arvosanoin, kaksi B: tä AP-luokassa ja yksi B on kunnia-luokassa.

Kuinka painotettu GPA lasketaan? Hyvin, kutakin palkkaluokkaa on tarkasteltava yhdessä luokan kanssa. Tämä tarkoittaa painottamattoman GPA-muunnosasteikon käyttämistä tavallisen tason luokkien palkkaluokissa, lisäämällä 0,5 keskitason / kunniamaininnan luokkiin ja lisäämällä 1,0 korkean tason / AP-luokille. Tämä tarkoittaa:

  • Tavallisen tason luokan A olisi edelleen 4,0
  • Kunnianosoitusluokan A-arvo olisi 4,5
  • AP-luokkien kaksi B: tä olisivat kumpikin 4,0s
  • Kunnianosoitusten luokan B olisi 3,5

Jos lisäät 4,0 + 4,5 + 4,0 + 4,0 + 3,5 ja jaat 5: llä, saat 4,0 painotetun GPA: n. Muista, että kaikki koulut eivät käytä tätä tarkkaa painotettua GPA-asteikkoa, mutta kuten näette, painottamattomalle GPA: lle ja painotetulle GPA: lle saamiesi lukujen välillä voi olla suuri ero käyttämiesi luokkien tyyppien perusteella.

mikä on keskimääräinen sat -tulos

Vaikka kahdella opiskelijalla on samanlaiset arvosanat, yhdellä saattaa olla painotettu GPA, joka on täysi piste korkeampi kuin toinen. Oletetaan, että sinulla on 3,2 painottamaton GPA ja käytät viisi luokkaa. Jos edes kaksi viidestä luokasta on kunniamerkkejä tai AP ja loput ovat säännöllisen tason, GPA: si saavutetaan 3,6: lla painotetussa asteikossa. Pieni ero luokkiesi tasoissa voi vaikuttaa suuresti painotettuun GPA-arvoon.

body_levelup Anna palaa! Sinun tarvitsee vain uskoa! (ja opiskele enemmän, mutta usko enimmäkseen!)

Mitä tämä kaikki tarkoittaa sinulle?

Se, käyttääkö koulusi painotettua vai painottamatonta GPA: ta, voi vaikuttaa luokkasi sijoitus ja kokemukset yliopiston valintaprosessista.

Jos koulusi käyttää painottamattomia GPA: ta ...

Pääsykomiteat tarkastelevat kurssityösi yhdessä GPA: n kanssa saadakseen johtopäätöksiä akateemisesta potentiaalistasi. He ymmärtävät, että jotkut koulut eivät ota oppilaiden vaikeuksia huomioon laskettaessa GPA: ta. Jos haastat itsesi luokissasi, mutta sinulla ei ole täydellistä GPA: ta, näytät paremmalta yliopiston valintaprosessissa kuin joku säännöllisen tason luokissa, jolla on 4.0.

GPA: lla voi olla vaikeampi erottua luokkatovereistasi, koska useammalla opiskelijalla on samalla tasolla olevat GPA: t, kun luokan vaikeus ei ole tekijä laskennassa. Jos luokan sijoitus perustuu pelkästään painottamattomaan GPA: han, luokkanne sijoitus ei välttämättä kuvasta käyttämääsi vaivaa. Opiskelijoilla, joilla on paljon AP-luokkia, voi olla alhaisempi painottamaton GPA kuin opiskelijoilla, jotka ottivat vähemmän vaikeita luokkia huolimatta akateemisesta ajamisesta.

oppilaitokset, jotka eivät vaadi toimia

Älä huoli liikaa. Yliopistojen pääsyvirkamiehet ovat tietoisia painottamattoman järjestelmän rajoista, ja he tarkastelevat tarkkaan kurssisi ennätystä selvittääkseen, onko GPA: si tarkka heijastus akateemisesta potentiaalistasi.

Jos koulusi käyttää painotettuja GPA: ta ...

Ensinnäkin, sinun pitäisi tietää se 4,0: n painotetun GPA: n tarkoittaminen ei tarkoita sitä, että pääset mihin tahansa korkeakouluun. 4.0 voi olla yleisesti hyväksytty kultastandardi, mutta painotettujen GPA-arvojen avulla kaikki siirtyy ylöspäin. Painotetun järjestelmän mukainen todella eliitti-GPA on lähellä arvoa 5.0 , joten sinun on varmistettava, että mukautat korkean GPA: n käsitteen tämän mallin mukaiseksi.

Painotetulla GPA: lla luokan sijoitus heijastaa todennäköisemmin akateemista haluasi ja kykyjäsi koska GPA: si heijastaa sekä arvosanojasi että niiden luokkien tasoja, joissa ansaitsit ne. Sinulla on korkeampi sijoitus kuin jollakin, joka ansaitsee samat arvosanat kuin sinä alemman tason luokissa.

Painotetut GPA: t tarkoittavat sitä sinun on oltava varovainen, koska ne voivat olla petollisia. Monet siellä olevat neuvot on suunnattu painottamattomille GPA: lle, joten sinun on mukautettava ajatteluasi vastaamaan koulusi GPA-asteikon kokoa.

Tärkeintä on se korkeakoulut näyttävät syvemmältä kuin raakaluvut arvioidessaan lukion akateemista ennätystä riippumatta siitä, onko GPA: si painotettu vai painottamaton. Vastaanottovirkailijat voivat kertoa, mitä luokkia olet käynyt ja kuinka paljon olet työntänyt itsesi, niin GPA: sta sinänsä tulee vain osa paljon suuremman kuvan.

kehon painonnosto Sinun on myös nostettava GPA-painosi 40 kertaa, jotta voit kävellä valmistumisen yhteydessä, joten aloita harjoittelu. Miksi luulet, että valediktoriaanit ovat aina niin repeytyneitä?

oppilaitos vammaisille opiskelijoille

Tarkastavatko korkeakoulut painotettuja tai painottamattomia GPA: ta?

Joten mitkä korkeakoulut välittävät enemmän painotetusta tai painottamattomasta GPA: sta? Lyhyt vastaus on se useimmat korkeakoulut huolehtivat jonkin verran painotetuista GPA: ista koska he tekevät parempaa työtä osoittamalla käyttämiesi luokkien vaikeudet.

Korkeakoulut huolehtivat kuitenkin enemmän koko kurssitöistäsi kuin vain GPA: stasi kontekstin ulkopuolella. He katsovat, mitkä luokat kävit, kuinka vaikeita nuo luokat tyypillisesti ovat ja mikä luokkasi on. Kaikki nämä tekijät antavat heille paremman käsityksen GPA: sta. Joten, kun mietit, mikä GPA on tärkeämpi, todellinen vastaus on, että korkeakoulut tarkastelevat kaikkia antamiaan tietoja saadakseen parhaan käsityksen akateemisista taidoistasi. He eivät vain vilkaise GPA: ta ja päättävät, onko se hyvä numero vai ei, tarkastelematta muita tekijöitä.

Jos transkriptiosi osoittaa kasvavia vaikeuksia kurssityössäsi, tämä näyttää vaikuttavalta korkeakouluille, vaikka GPA-arvosi ei olisikaan täydellinen. Jos sinulla on 4,0 GPA, mutta olet käynyt lukiossa kaikki vähiten haastavat luokat, korkeakouluihin tulee vähemmän vaikutusta, koska et työntänyt itseäsi akateemisesti. Tämä tarkoittaa sinun pitäisi jatka työskentelyä vaikeiden luokkien ottamisen ja korkeiden arvosanojen saamisen puolesta jotta se olisi mahdollisimman vaikuttava.

Yhteenveto

Lukion GPA voidaan mitata joko painottamattomalla tai painotetulla asteikolla. Suurin ero näiden kahden välillä on se painotetut GPA: t ottavat huomioon kurssisi vaikeudet ja painottamattomat GPA: t eivät. Suurin osa painottamattomista GPA: ista tallennetaan asteikolla 0–4,0, ja suurin osa painotetuista GPA: ista tallennetaan asteikolla 0–5,0.

Suurimmaksi osaksi, onko lukiosi käyttämättä painotettua vai painotettua GPA: ta, ei pitäisi vaikuttaa sinuun yliopiston hakuprosessissa. Korkeakoulut tarkastelevat GPA: ta, mutta ne ottavat myös huomioon suuremman kuvan. Heidän suurin huolenaiheensa on, että olet onnistunut haastamaan itsesi älyllisesti kurssitöilläsi. GPA on tärkeä, mutta todiste päättäväisyydestäsi ja sinnikkyydestäsi akateemisissa kamppailuissa on usein vaikuttavampi kuin 4.0.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.