Mikä on sinulle parempi: IB tai AP? Korkeakoulun asiantuntijaopas

main_comparison

Advanced Placement (AP) ja International Baccalaureate (IB) -ohjelmat ovat molemmat lukio-ohjelmia, jotka tarjoavat korkeakoulutason kursseja ja mahdollisuuden ansaita korkeakouluopintoja.

Joten mikä on ero AP: n ja IB: n välillä? Näyttääkö toinen vaikuttavammalta kuin toinen? Mikä parantaa todennäköisyyttäsi päästä yläkouluun eniten? Esittelemme sinulle molemmat ohjelmat ja selitämme, mikä niistä näyttää vaikuttavammalta yliopistosovelluksissasi.Vuoden 2021 AP- ja IB-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

COVID-19 (koronavirus) -pandemian vuoksi vuoden 2021 AP-testit järjestetään nyt kolmessa eri istunnossa touko-kesäkuun välisenä aikana. Toisaalta toukokuun 2021 IB-arvioinnissa on kaksi reittiä, tentti ja muu kuin tentti, sen mukaan, minkä koulusi valitsee. Pysy ajan tasalla uusimpien tietojen kanssa vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ: n ja 2021 IB COVID-19 FAQ -artikkeleidemme avulla.

5 Tärkeimmät erot IB: n ja AP: n välillä

Sekä AP- että IB -ohjelmat tarjoavat haastavia kursseja lukio -opiskelijoille, joita voit ansaita korkeakouluopintoja tehdessäsi. Heidän filosofiansa ja tavoitteensa ovat kuitenkin aivan erilaiset.

AP -ohjelma kehitettiin Yhdysvalloissa auttamaan lukiolaisia ​​valmistautumaan yliopistoon ottamalla syventäviä kursseja ilman tiettyä kurssiohjelmaa. Oppilaat voivat ottaa vain yhden tai jopa tusinan AP -luokan koulustaan, aikataulustaan ​​ja tavoitteistaan ​​riippuen.

Sitä vastoin IB kehitettiin Sveitsissä kansainvälisesti tunnustettuksi tutkintotodistukseksi. Tutkintotodistuksen saamiseksi sinun on suoritettava tietty määrä kursseja eri aiheista. On mahdollista ottaa vain muutama IB ilman tutkintotodistusta , mutta IB kehitettiin kurssiohjelmaksi.

Käydään nyt läpi viisi keskeistä tapaa, joilla nämä kaksi ohjelmaa eroavat toisistaan.

#1: AP on paljon suositumpi kuin IB

IB -ohjelma on paljon harvinaisempi kuin AP. Enemmän kuin 2,8 miljoonaa opiskelijaa suoritti AP -tentit vuonna 2019, mutta vain noin 166 000 otti IB: t. Lisäksi AP kertoi vuonna 2014, että yli 30% Yhdysvaltain julkisista korkeakouluopiskelijoista teki vähintään yhden AP -kokeen .

Vaikka AP on melko laajalle levinnyt, IB -ohjelma on harvinaisempi, koska koulujen on kyettävä tarjoamaan riittävästi luokkia tutkintotodistukselle voidakseen järjestää IB -ohjelman. IB: n lisääminen on usein kalliimpaa kuin muutaman AP -luokan aloittaminen.

#2: IB: llä ja AP: llä on erilaiset ohjelmatavoitteet

Ohjelmilla on myös erilaisia ​​tavoitteita. IB korostaa enemmän kirjoittamista ja kriittisen ajattelun kehittämistä - eikä pelkästään kokeissa. IB-tutkintotodistus vaatii myös laajennetun esseen (pitkä, korkeakoulutyyppinen tutkimuspaperi) ja ylläpitää opetuksen ulkopuolisia vaatimuksia.

Sitä vastoin AP on ohjelma, joka keskittyy opettaa opiskelijoille tiettyä sisältöä ja testaamaan tietonsa kokeiden avulla. Näissä testeissä on enemmän valinnanvaraa ja enemmän painotusta tiettyjen sisältötavoitteiden saavuttamiseen.

kuinka monta nollaa miljoonasta

#3: IB on kalliimpi kuin AP

Toinen ero on, että IB -kokeet ovat kalliimpia Yhdysvaltain opiskelijoille kuin AP -kokeet.

Kun taas siellä on a 119 dollarin maksu per IB -tentti , AP -testit maksavat 94 dollaria per tentti Yhdysvaltojen, Yhdysvaltojen alueiden tai Kanadan koulujen opiskelijoille ja 124 dollaria tenttiä kohti kaikille muille opiskelijoille.

Kuitenkin, monilla kouluilla on taloudellista apua ja maksuvapautusohjelmia AP-kokeisiin , joten todelliset kustannuksesi voivat olla pienemmät. Keskustele ohjausneuvojan kanssa saadaksesi lisätietoja testauskustannuksista. (Muista myös, että nämä maksut, vaikkakin jyrkät, ovat paljon pienempiä kuin vastaavan kurssin suorittaminen korkeakoulussa.)

#4: Vain IB edellyttää sinun ilmoittautumista luokkiin

Voit ottaa AP -tentit ilman ilmoittautumista AP -luokkaan, mutta sinun on oltava ilmoittautunut IB -luokkaan voidaksesi suorittaa IB -kokeen . Jos sinulla on kielitaito, jota koulusi ei tarjoa, tai haluat itse opiskella sellaista erikoisalaa kuin taidehistoria, AP-ohjelma antaa sinulle enemmän joustavuutta.

body_studying-1

AP on hyvä vaihtoehto opiskelijoille, jotka haluavat opiskella itsenäisesti.

Lisäksi, IB tarjoaa korkeamman ja vakiotason kursseja . IB-tutkinnon saamiseksi sinun on suoritettava vähintään kolme ylemmän tason kurssia. AP -kursseja tarjotaan yhdellä tasolla, vaikka joillakin oppiaineilla, kuten laskennalla ja fysiikalla, on erilaisia ​​kurssivaihtoehtoja.

IB -ylempää tasoa pidetään joissakin lukioissa vaikeampana kuin AP: tä. Useimmat oppilaitokset antavat luottoa AP-kokeisiin ja ylemmän tason IB-kokeisiin, mutta kaikki eivät anna vakiotason IB-kokeita.

Voit etsiä eri oppilaitosten AP -luottopolitiikkaa osoitteessa AP college -tietokanta . IB -ohjelmassa ei ole vastaavaa tietokantaa, mutta voit etsiä minkä tahansa korkeakoulun tai yliopiston IB -luottopolitiikkaa haulla '[Koulun nimi] IB -luotto'.

Saatat olla kiinnostunut IB -ohjelman keskittymisestä kirjoittamiseen ja laajaan koulutukseen, tai saatat ajatella, että AP -ohjelman joustavuus tekee siitä paremman valinnan sinulle. Ota nämä erot ehdottomasti huomioon valintaa tehdessäsi.

Mutta mitä korkeakoulut ajattelevat? Onko yhdellä ohjelmalla maine tiukemmasta?

Mitä korkeakoulut ajattelevat IB: stä ja AP: sta?

Kuten käy ilmi, korkeakoulut eivät automaattisesti pidä AP: tä tai IB: tä vaikeampana tai vaikuttavampana transkriptissa . Koska IB on harvinaisempi ohjelma, he eivät voi rangaista opiskelijoita, jotka eivät ole ottaneet sitä. Lisäksi sekä AP- että IB -kurssien opetuksessa ja luokittelussa lukioissa eri puolilla maata on valtavia eroja.

IB/AP -kurssiluokitusten erojen vuoksi korkeakoulut - etenkin kaikkein valikoivimmat - haluavat vain nähdä, että olet suorittanut koulusi haastavimman kurssikuorman. Joten sen sijaan, että huolehtisit AP: sta IB: stä, sinun pitäisi huolehtia siitä, että otat lukion tiukimmat luokat .

Esimerkiksi, Princeton sanoo pääsyverkkosivustollaan, Aina kun voit, haasta itsesi mahdollisimman tiukoilla kursseilla , kuten arvosanat, Advanced Placement (AP) ja kahden ilmoittautumisen kurssit. Arvioimme kansainvälistä ylioppilastutkintoa (IB), A-tasoa tai muuta tutkintotodistusta ohjelman opetussuunnitelman puitteissa '' (lihavoitu painotus).

body_princeton-1

Princetonia kiinnostaa enemmän se, kuinka tiukasti aikataulua pidetään koulussa, eikä se, valitsitko AP: n vai IB: n.

Joten jos lukiossasi on vain tukiasemia, sinun pitäisi käydä joitain AP -luokkia. Jos lukiossa on vain IB -ohjelma, sinun pitäisi käydä joitain IB -luokkia tai, mikä parasta, mennä tutkintotodistukseen. Jos lukiossa on molemmat, voit ottaa sekoituksen.

Koska IB on tutkinto -ohjelma ja AP ei ole, jos aiot valita valikoivimmista kouluista, on järkevää jatkaa IB -tutkintotodistusta, jos sitä tarjotaan koulussa. Jos et, et ole teknisesti suorittanut sinulle haastavimpia kursseja.

Kuitenkin, jos sinulla on vaativa koulun ulkopuolinen aikataulu tai olet sitoutunut voimakkaasti muutamaan akateemiseen alueeseen, sinua ei välttämättä rangaista tutkintotodistuksen tekemättä jättämisestä. Tärkeintä on, että sinun on harkittava lukion tarjontaa ja kuinka haastava aikataulusi (mukaan lukien ylimääräiset opetukset) näyttää verrattuna.

Yksi asia pitää mielessä on, että IB -tutkintotodistus osoittaa, että haastat itsesi kaikilla aihealueilla, kun taas AP -ohjelmalla voit valita vain aiheita, joissa olet vahva. Korkeakoulut huomaavat tämän. Jos vain voit, Yritä osallistua AP -luokkiin monilla aihealueilla ja kaivaa syvemmälle aiheisiin, joista olet intohimoinen .

Jos olet esimerkiksi kirjailija ja pärjäät hyvin englannin tunneillasi, ota ehdottomasti AP -englanninkielinen kirjallisuus ja AP -englanti, jos voit. Mutta sinun pitäisi myös harkita AP Statisticsin tai AP Calculuksen kokeilua todistaaksesi, että sinulla on myös vahvat määrälliset taidot.

Antaako IB tai AP sinulle enemmän opintopisteitä?

Toinen ero AP- ja IB -kurssien välillä on se, kuinka paljon kurssipisteitä voit ansaita niistä kouluissa. Jos kiinnostunut korkeakoulu näyttää suosivan yhtä ohjelmaa toista, tämä voi auttaa sinua päättämään, mitä ohjelmaa jatkaa.

mikä on 3.3 gpa yliopistossa

Useimmissa tapauksissa, jos ansaitset korkeat läpäisypisteet - esimerkiksi 7 IB: llä tai 5 AP: llä - saat kurssipistettä.

Mutta yksi asia on pidettävä mielessä korkeakoulut yleensä hyväksyvät korkeakoulut, mutta vakiotason IB-kursseja ei aina oteta . Sitä vastoin AP tarjotaan yhdellä tasolla. Joten jos otat kolme korkeamman tason IB-kurssia ja kolme vakiotason IB-kurssia osana tutkintotodistusta, saatat saada vähemmän luottoa kuin samat kuusi AP-kurssia.

Lisäksi, monilla oppilaitoksilla on pieniä eroja luottotunnissa AP: n ja IB: n välillä , joka voi vaikuttaa päätökseesi kahden ohjelman välillä.

Esimerkiksi Stanfordissa IB- ja AP -luottolistat ovat enimmäkseen samat, ja kieli ja matematiikka saavat saman hyvityksen. Voit kuitenkin saada lisää luottoa IB -kemiaan kuin AP -kemia .

Joillakin oppilaitoksilla on taipumus antaa AP: lle enemmän luottoa. Esimerkiksi CU Boulder antaa yleensä AP -kielikokeille enemmän painoa kuin IB -kielikokeet . Sillä välin, muut oppilaitokset antavat enemmän luottoa IB: lle . Michiganin yliopisto, esim. antaa yleensä enemmän luottotunteja IB -luokille .

Asia on se, että vaikka AP- ja IB -luotot ovat molemmat laajalti hyväksyttyjä, luottopolitiikassa on paljon pieniä eroja. Suosittelemme, että etsit käytäntöjä kohdeoppilaitoksistasi, koska luottopolitiikat voivat vaihdella.

Miten saat tämän tiedon? Hae '[koulun nimi] IB -luottopolitiikka' tai '[koulun nimi] AP -luottopolitiikka'.

body_apsearch

Yliopiston verkkosivu, jossa on luottotietoja, on usein ensimmäinen tai toinen tulos.

Jos koulu, josta olet todella kiinnostunut, näyttää suosivan suuresti yhtä ohjelmaa toista, sinun tulee ottaa tämä huomioon IB- ja AP -ohjelmien punnituksessa. Mutta todennäköisyys on, että jos etsit enemmän kuin kaksi tai kolme koulua, se päättyy pesuun, ja jotkut koulut suosivat hieman IB: tä ja toiset AP: tä.

Muista myös saat luottoa useimmissa tapauksissa vain, jos sinulla on vähintään 5 IB -tentissä tai 4 tai enemmän AP -kokeessa . Joten riippumatta siitä, valitsetko AP: n vai IB: n, muista keskittyä hyvin tekemiseen ja kokeiden läpäisemiseen!

2 Lisähuomautuksia AP: n ja IB: n välillä päätettäessä

On muutamia muita tekijöitä, jotka sinun tulee ajatella, kun valitset AP: n ja IB: n välillä.

#1: Miten ne sopivat aikatauluusi ja ylimääräisiin oppitunneihisi?

Estääkö IB -tutkintotodistuksen suorittaminen tiettyjä oppitunteja, kuten vuosikirjaa, keskustelua tai bändiä? Tarjotaanko AP: tä ja IB: tä samassa luokassa koulussa? Oletko valmis sitoutumaan IB -tutkintotodistukseen tai haluatko AP -luokkien joustavuuden?

Näitä kysymyksiä kannattaa harkita ennen AP- tai IB -luokkien ilmoittautumista. Kysy lukiosta, ovatko he ehdottaneet nelivuotissuunnitelmia edistyneille opiskelijoille. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, miltä aikataulusi voisi näyttää ja miten se voisi olla ristiriidassa kaikkien ylimääräisten oppituntien kanssa, joihin haluat osallistua.

#2: Onko IB- tai AP -luokilla parempia opettajia koulussa?

Onko koulullasi samat tai eri opettajat AP- ja IB -kursseille? Mikä on heidän maineensa? Opettajan laatu voi tehdä tai rikkoa kokemuksesi luokassa.

Voit kysyä yläluokkalaisilta heidän kokemuksistaan ​​tietyillä luokilla tai nähdä, onko olemassa tapa, jolla voit tarkastella nykyisten ja menneiden vuosien opetussuunnitelmia AP- ja IB -luokille.

Voit myös kysyä ohjaajaltasi eri opettajien kokeen läpäisyasteista. Tämä voi antaa sinulle tunteen luokan maineesta ja siitä, kuinka moni oppilas menestyy.

Pitäisikö sinun vaihtaa koulua IB: lle?

Olemme puhuneet AP: n ja IB: n välillä tekemisestä samassa koulussa. Mutta entä jos paikallinen lukio ei tarjoa IB: tä ja harkitset siirtymistä sellaiseen kouluun?

body_commute

Muista ottaa huomioon työmatkaan kuluva aika!

Minun piti tehdä tämä päätös itse. Piirissäni oli kolme lukiota, mutta vain yksi tarjosi IB -ohjelman. Tämä lukio oli melko kaukana naapurustostani, mutta se houkutteli tonnia opiskelijoita erityisesti IB -ohjelmaa varten, ja monet ystäväni olivat menossa sinne, koska he halusivat päästä hyviin oppilaitoksiin. Harkitsin vahvasti menemistä siihen lukioon vain voidakseni suorittaa IB -ohjelman.

Päätin lopulta mennä naapuruston lukioon, joka tarjosi vain tukiasemia. Toiseen lukioon meneminen olisi vaatinut vähintään tunnin työmatkan päivittäin, ja se olisi kiristänyt perheeni aikataulua.

Koska olen säästänyt aikaa jättämättä työmatkoja, oli itse asiassa helpompaa osallistua koulun jälkeisiin lisätunneihin, kuten keskusteluun ja malli Yhdistyneisiin kansakuntiin . Pystyin myös jatkamaan pianotunteja ja tekemään huoltotöitä - toimintoja, joita olin tehnyt pienestä pitäen - koska työaikani eivät puristaneet aikataulua.

Lisäksi pystyin ottamaan tiukan aikataulun AP -luokista. Olen ansainnut johtotehtäviä ylimääräisissä opinnoissani nuorempana vuotena. Kaikki tämä auttoi minua rakentamaan kilpailukykyisiä college -sovelluksia. Luultavasti olisin voinut tehdä samoin toisessa lukiossa, mutta asia on, että jopa ilman IB: tä pystyin harjoittamaan tiukkaa ja haastavaa lukio -ohjelmaa.

Koska otin lukion haastavimman ohjelman, en vahingoittanut pääsymahdollisuuksiani. Itse asiassa minulla olisi voinut olla parantunut heillä on enemmän aikaa oppitunneille.

Tästä on kuitenkin yksi poikkeus, joka kannattaa huomioida. Olin osavaltion sisäisessä stipendikilpailussa, joka päätyi valitsemaan suurimman osan voittajista IB-kouluista. On mahdollista, että joillekin yksityisille apurahoille ja organisaatioille IB näyttää vaikuttavammalta. Mutta tämä on tekijä, joka voi vaihdella osavaltiosta tai jopa piiristä toiseen.

Tärkeintä tässä on tehdä parhaasi missä tahansa lukiossa. Korkeakoulut arvioivat sinua koulusi yhteydessä. Jos sinusta tuntuu siltä, ​​että sinulla ei ole paljon mahdollisuuksia haastaa paikallisessa lukiossa ja haluat todella osallistua toiseen kouluun, voit soittaa sen. Älä kuitenkaan pakota vaihtamaan vain siksi, että luulet sen näyttävän paremmalta sovelluksessa.

Yhteenveto: Sen määrittäminen, sopiiko AP vs IB sinulle paremmin

AP- tai IB-luokkien ottaminen näyttää erittäin hyvältä yliopistosovelluksissasi, koska se osoittaa, että haastat itsesi korkeakoulutason kursseilla. Ei ole todellista mieltymystä tai hyötyä yhden tai toisen ohjelman tekemisestä, kunhan menestyt valitsemillasi kursseilla.

Kuten yksi pääsylippu Northwesternissä totesi: 'Yksi tutkinto (AP vs IB) ei ole parempi kuin toinen.'

Haluat kuitenkin varmistaa sen pärjäät hyvin luokillasi etkä ylikuormita . Ei ole mitään järkeä ottaa 10 AP -luokkaa tai IB -tutkintotodistusta, jos saat alhaisen GPA -arvon ja et läpäise tenttejä.

Lopuksi haluat olla varma, että sovelluksesi muut osat ovat vahvoja, erityisesti ACT/SAT -pisteet. Transkriptisi ja GPA: si ohella ACT/SAT -pisteilläsi voi olla valtava vaikutus pääsymahdollisuuksiisi erityisesti valikoivissa kouluissa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.