Mikä on huono ACT -pisteet? Valtakunnallisesti ja yliopistolla

main_frustratedstudent

Oletko ottanut ACT: n äskettäin? Luuletko, että teit huonosti? Tai ehkä vain mietit, mikä on vähimmäispistemäärä, jonka tarvitset päästäksesi yliopistoon.

Selitämme, mikä on huono ACT -pisteet sekä kansallisten keskiarvojen että korkeakoulujen suhteen.Kansallisesti mitkä ovat huonot ACT -pisteet?

Jos katsot ACT -prosentteja, kaikki yhdistelmäpisteet alle 20 (50thprosenttipiste) on alle keskiarvon. (Lisätietoja ACT: n pisteytyksestä ja yhdistelmän laskemisesta on oppaassamme.)

Toisin sanoen, Jos haluat olla kansallisesti keskimääräistä parempi, tarvitset vähintään 21 ACT -yhdistelmäpistemäärän.

Mikä tahansa komposiitti 16 tai alempi on alhaalla 25%. Jos pisteet ovat alle 16 tai vähemmän ACT: ssä, pisteesi ovat ehdottomasti erittäin alhaiset koko maassa.

Mikä korkeakoulujen mielestä on huono tulos?

Prosentiilisi on tärkeä, koska se vertaa sinua kaikkiin muihin lukion oppilaisiin, jotka ovat ottaneet ACT: n. Mutta on itse asiassa tärkeämpää miettiä, mitä pisteet tarkoittavat korkeakouluissa, joihin haluat osallistua. Loppujen lopuksi otat oppilaitokseen ACT: n!

istui 2 Yhdysvaltain historiaa

Jos olet korkeakoulun keskimääräisen ACT -pistealueen yläpuolella, vaikka pisteet näyttävätkin alhaisilta valtakunnallisesti, pääsymahdollisuutesi eivät vaarannu.

Kääntöpuolella, sinulla voi olla ACT -pisteet, jotka näyttävät hyvältä kansallisesti - sano 90thprosenttipiste, 28 komposiitti - mutta on paljon alle valikoivien korkeakoulujen vaihteluvälien kuten Ivy Liigat, Stanford ja MIT.

Siksi on paljon tärkeämpää tarkastella pisteitä kohdeoppilaitosten yhteydessä, ei vain kansallisia prosenttipisteitä. Katsotaanpa, miltä huonot ACT -pisteet voivat näyttää erittäin valikoivilla, valikoivilla ja vähemmän valikoivilla oppilaitoksilla.

Mikä on huono ACT -pisteet valikoivimmilla kouluilla?

Jos tavoittelet valikoivimpia kouluja - kuten Harvard, Stanford, Princeton, Yale, MIT - useimmat tulokset, joita ei pidetä hämmästyttävinä kansallisella tasolla, nähdään alhaisina.

body_stanfordcampus

Esimerkiksi Stanfordissa, ACT-komposiitin keskimääräinen 50%: n alue on 31-34, joka on kansallisesti 97-99 prosenttipistettä.

Lisäksi koska nämä huippuluokan koulut usein kääntävät hakijat pois pisteillä, on parasta tavoitella 50% parhaista hyväksytyistä opiskelijoiden pisteistä ei vain olla keskellä 50%.

Itse asiassa, Pistealueiden alemmassa päässä oleminen voi pienentää pääsymahdollisuuttasi puoleen tavallisesta pääsyasteesta. Jos esimerkiksi tavallinen pääsyaste on 10% ja olet kyseisen yliopiston 25. prosenttipisteessä, se voi alentaa pääsymahdollisuuttasi 5%: iin tai alemmaksi.

Niin sinun ei pitäisi vain pyrkiä rikkomaan 31 yhdistelmää, jos olet yläkoulussa. ACT -yhdistelmäsi pitäisi olla 33 tai korkeampi - 99: ssäthprosenttipiste kansallisesti - olla erittäin kilpailukykyinen Stanfordissa tai muissa korkeakouluissa. Ja mitä lähemmäksi pääset 36: sta, sitä enemmän erotut. (Lue lisää siitä, kuinka monta opiskelijaa saa 36 ACT: n vuosittain ja miten heidän pääsymahdollisuuksiaan parannetaan.)

Joten yhteenvetona, kaikki alle 33: n ACT -pisteet alentavat mahdollisuuksiasi valikoivimmissa kouluissa. Ja kaikki alle 30: n pisteet ovat selvästi alhaisimpia korkeakouluille.

Mikä on huono ACT -pisteet valikoiville kouluille?

Kun olet 15 parhaan joukossa, huonot ACT -pisteet koulussa ovat mitä tahansa niiden keskimääräisen 50% ACT -alueen alapuolella. Emme sano huonoa ei siksi, että pisteet ovat välttämättä huonot valtakunnallisesti, vaan siksi, että ne voivat heikentää mahdollisuuksiasi päästä tiettyihin kouluihin.

Katsotaanpa NYU: ta esimerkkinä. Se on 50 parasta koulua, jonka ACT -keskiarvo on 50% välillä 28 ja 32. Tämä tarkoittaa huono ACT -tulos NYU: lle olisi alle 28. On edelleen mahdollista päästä sisään, mutta paljon vähemmän todennäköistä.

Vaikka 28 on valtakunnallisesti erittäin vahva - se on 90: ssäthprosenttipiste! - Sinun on päästävä siihen pisteeseen tai korkeammalle, jotta voit olla kilpailukykyinen NYU: ssa.

Mutta huonon kynnys vaihtelee koulukohtaisesti, joten etsi ehdottomasti haluamasi kouluvalikoimat alla olevan oppaan avulla.

Mikä on huono ACT -tulos paikallisessa osavaltion koulussa?

Kun haet suuria paikallisia yliopistoja tai vähemmän valikoivia korkeakouluja (korkeakoulut, jotka ottavat vastaan ​​yli puolet hakijoista), ACT-pisteet ovat usein paljon anteeksiantavampia.

Katsotaanpa esimerkiksi California State Long Beachiä. Niiden ACT -keskiarvo 50% on välillä 20 ja 25 .

body_walter_pyramid

Hauska fakta: tuota jättimäistä pyramidia kutsutaan Walterin pyramidiksi ja käytetään urheilutapahtumiin CSU Long Beachillä .

Tämä pistealue on välillä 50thja 80thprosenttipiste kansallisesti. Niin voit saada keskimääräisen ACT -pistemäärän, mutta silti olla kilpailukykyinen päästäksesi CSU Long Beachille.

Toisin sanoen monet koulut ovat anteeksiantavampia keskimääräisen ACT -pistemäärän suhteen. Jos haet pääasiassa tämän alueen kouluja, sinun ei tarvitse stressata aivan yhtä paljon opiskelusta!

Kuinka löytää korkeakoulun pisteet

Jos haluat nähdä minkä tahansa korkeakoulun ACT -pisteet, sinun tarvitsee vain tehdä nopea haku verkossa. Täällä PrepScholarissa olemme koonneet ACT -pistealueet - sekä GPA -keskiarvot ja pääsyprosentit - korkeakouluille ja yliopistoille valtakunnallisesti.

Jos haluat löytää tietosivumme mille tahansa koululle, Hae [Korkeakoulun/yliopiston nimi] ACT Pisteet -sivusto: prepscholar.com mistä tahansa hakukoneesta. Meidän pitäisi olla ensimmäinen tai toinen tulos.

body_actsearch1

on 3,6 gpa hyvä yliopistossa

Esimerkiksi Harvardin ACT -pistealueiden haku näyttäisi tältä.

body_actsearch2

Napsauta ensimmäistä linkkiä nähdäksesi Harvardin ACT -pisteet ja työkalun, joka ennustaa pääsymahdollisuutesi GPA- ja ACT -pisteidesi perusteella.

Seuraavat vaiheet

Katso kaikkien kiinnostuneiden oppilaitosten keskimääräiset 50% ACT -alueet. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin ACT -pisteitä, joihin sinun pitäisi pyrkiä - ja mitä pisteitä välttää.

Jos haluat, voit täyttää alla olevan taulukon, kun etsit korkeakoulujen ACT -keskiarvoa 50%.

Korkeakoulun/ yliopiston nimi

LAKI 25thProsentiili

LAKI 75thProsentiili

Jos et ole vielä ottanut ACT: tä tai aiot ottaa sen uudelleen, aseta tavoitteesi listasi kilpailukykyisimmän koulun keskimmäisen 50% alueen ylärajalle. Jos esimerkiksi NYU on listasi kilpailukykyisin koulu, aseta ACT -tavoitemääräsi 32.

Jos teet tämän pistemäärän, olet kilpailukykyinen missä tahansa! Mutta jos kaipaat sitä hieman ja saat 30, olet todennäköisesti hyvissä rajoissa useimmissa luettelossasi olevissa korkeakouluissa ja olet silti kilpailukykyinen NYU: ssa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA