Mikä on keskimääräinen SAT-essee-pisteet?

feature_averagetrophyOlet saanut takaisin SAT-pisteet. Pisteytysraportissasi on tietoa siitä, miten pärjäsit näyttöön perustuvassa lukemisessa, kirjoittamisessa ja matematiikassa verrattuna edellisen vuoden jatkokurssin opiskelijoihin, jotka ottivat SAT: n.

Mutta entä esseesi? Kuinka esseesi pisteet verrataan kaikkiin muihin? Tulosraportissa ei ole prosenttipistetietoja.

Selvitä miltä keskimääräinen SAT-essee-pisteet näyttävät (ja kuinka pinoat) tässä artikkelissa!ominaisuuskuvan luotto: FLL Pienet, keskisuuret ja suuret palkinnot mennessä David luders , käytetään alla CC BY 2.0 / Leikattu alkuperäisestä.

Päivitys: SAT-esseen loppu

Tammikuussa 2021 kollegion hallitus ilmoitti siitä kesäkuun 2021 jälkeen se ei enää tarjoaisi SAT: n essee-osaa (lukuun ottamatta kouluja, jotka valitsevat koulupäivän testauksen aikana). Vaikka suurin osa korkeakouluista oli jo siirtynyt tekemään SAT Essay -tuloksista vapaaehtoisia, tämä kollegion hallituksen siirto johtaa todennäköisesti siihen, että useimmat koulut tekevät yliopistosovelluksen muutoksia, kuten jättämättä tarkastelematta esseen tuloksia SAT: lle ja ACT tai mahdollisesti vaaditaan lisää kirjoitusnäytteitä sijoittamiseen.

Lisätietoja siitä, mitä SAT-esseen loppu merkitsee yliopistosovelluksillesi ja mitä tehdä, jos olet rekisteröitynyt essee-testiin etkä halua enää ottaa sitä tämän artikkelin kanssa.

Mikä on keskimääräinen SAT-esseen tulos?

Ensinnäkin, nopea muistutus SAT-esseiden pisteytyksestä: kaksi luokkalaista pisteyttää jokaisen SAT-esseen asteikolla 1-4 kolmella eri ulottuvuudella:

  • Lukeminen
  • Analyysi
  • Kirjoittaminen

Yhteenvetona tämä tarkoittaa, että pisteet voivat vaihdella välillä 2 ja 8 kullakin alueella. Ei ole enää yhtä ainoaa 'yhteensä' SAT-essee-pistemäärää, vain luku-, analyysi- ja essee-pisteet.

on 840 hyvä sat pisteet

Loogisesti näyttää siltä, ​​että keskimääräisen SAT-essee-pisteet kussakin toimialueessa pitäisi olla a 5 (koska se on puolivälissä välillä 2 ja 8). Viimeisin SAT-esseiden pisteet kertoo tämän paitsi Analyysi-ulottuvuudesta.

Keskimääräiset SAT-esseiden pisteet lukiolta vuonna 2020 valmistuneille opiskelijoille olivat 5/8 lukemiselle, 3/8 analyysille ja 5/8 kirjoittamiselle (lähde: CollegeBoard 2020 -ryhmäraportti ).

Saadaksesi paremman käsityksen siitä, kuinka usein erilaisia ​​esseepisteitä jaettiin, loin useita erilaisia ​​SAT-esseiden pisteiden jakokaavioita, jotka osoittavat kuinka moni opiskelija sai jokaisen esseepistemäärän lukemisesta, analysoinnista ja kirjoittamisesta .

Tämän ensimmäisen kaavion tiedot osoittavat pisteiden jakautumisen kaikissa kolmessa ulottuvuudessa lukiossa 2019 valmistuneille opiskelijoille.

30 60 90 kolmio

SAT Essay -tulosten jakelu vuoden 2019 valmistumisluokalle

body_satessayscores2020

(kaikkien kaavioiden tietolähde: yliopiston hallitus )

Tästä kaaviosta voimme nähdä, että on sama yleinen trendi opiskelijoiden lukumäärälle, jotka saivat erilaiset luku- ja kirjoitustulokset, kun taas analyysituloksissa tapahtuu jotain aivan muuta. Erotetaan nämä pisteet erillisiksi kaavioiksi, alkaen esseiden lukemisesta ja kirjoittamisesta.

SAT-esseiden lukutulosten jakaminen vuoden 2020 valmistumisluokalle

body_satessayreading2020

SAT-esseiden kirjoitustulosten jakaminen vuoden 2020 valmistumisluokalle

body_satessaywriting2020

Jos verrataan luku- ja kirjoitustulosten jakauman kaavioita, näet niiden välillä silmiinpistävän samankaltaisuuden, kun kyse on siitä, kuinka moni opiskelija sai jokaisen pisteet lukemisesta ja kirjoittamisesta. Pisteiden keskialueelta (4-6) on valtava pudotus asteikon ylä- ja alaosaan.

Koska niin monet ihmiset tekevät keskiarvon SAT Essay Reading and Writing -tuloksissa, on turvallista sanoa, että jos saavutat 3 tai alle sen, essee-pisteet ovat varmasti keskimääräistä pienemmät; jos pisteet 4-6, pisteet ovat melko keskimääräiset; ja jos saavutat vähintään 7, pisteet ovat huomattavasti keskimääräistä korkeammat.

Asiat ovat hieman hämärämpiä, kun on kyse Analyysi-esseen pisteistä. Katsotaanpa.

SAT-essee-analyysitulosten jakaminen vuoden 2020 valmistumisluokalle

body_satessayanalysis2020

Toisin kuin luku- ja kirjoitustulosten trendi, Analyysitulokset ovat voimakkaasti vinossa asteikon alaosaa kohti. Vaikka keskimääräinen analyysitulos vuonna 2020 oli 3/8, eniten opiskelijoita saanut analyysitulos oli 2/8.

olla tai olla olematta lainata

Miksi niin monet opiskelijat saivat huonommat analyysitulokset, mutta pystyivät silti toimimaan kunnolla lukemisessa ja kirjoittamisessa? Todennäköisin vastaus on se Analyysi-ulottuvuus on osa SAT-essee-tehtävää, joka eroaa eniten siitä, mitä opiskelijat ovat joutuneet tekemään muilla standardoiduilla testi-esseillä.

Sen sijaan, että opiskelijat antaisivat mielipiteensä SAT-esseekehotuksen kohdasta, heitä pyydetään analysoimaan tekijän mielipide. Vaikka tämä analyysi on melko suoraviivainen, kun onnistut kietomaan mielesi sen ympärille, se eroaa suuresti siitä, mitä opiskelijoiden oli tehtävä vanhan SAT-esseen (ja mitä opiskelijoita edelleen pyydetään tekemään ACT-essee) ja muiden standardoitujen esseiden, kuten DBQ: t.

Koska SAT-esseen analyysipisteiden trendit vaihtelevat, 6: n tai sitä korkeampi analyysitulos nostaa sinut selvästi keskiarvoa korkeammaksi; pisteet 3-5 ovat vankasti pakkauksen keskellä; ja pisteet 2 ovat alhaiset. Jos sait 2/8-analyysituloksen, hyvä uutinen on, että voit todennäköisesti nostaa sen vähintään 4: een (ellei 6 tai enemmän) tarkastelemalla näitä 15 SAT-essee-vinkkiä.

Kun korkeakoulut tarkastelevat SAT-pisteitäsi, he eivät yleensä tarkastele esseesi pisteitä yksin. Suurin osa kouluista tarkastelee ensin SAT-kokonaispistemäärääsi, seuraavaksi näyttöön perustuvaa lukemista, kirjoittamista ja matematiikkaa sekä esseesi viimeisiä pisteitä (jos he välittävät SAT-esseesi tuloksista ollenkaan). Tämä johtaa seuraavaan kohtaan ...

Kuinka paljon esseeni pisteillä on väliä?

Koska essee-pisteet eivät enää vaikuta SAT-kirjoitusosioosi, SAT-esseen merkitys on vähentynyt merkittävästi. Yhä useammat koulut luopuvat vaatimuksesta, että opiskelijat toimittavat SAT: n kokonaan Essee-pisteillä, ja koulut, jotka vaativat SAT-esseen, asettavat usein vähemmän merkitystä essee-pisteillesi kuin muille SAT-pisteille.

Silti on olemassa erittäin kilpailukykyisiä ohjelmia ja kouluja, jotka käyttävät SAT-pisteitä sijoittamaan opiskelijat sopiviin tasoluokkiin, jotka vaativat opiskelijoita lähettämään SAT-essee-pisteet. Vaikka tällaisissa kouluissa SAT-esseesi pisteellä ei ole väliä yhtä paljon kuin melkein missään muussa hakemuksesi osassa, sinun on silti pyrittävä saavuttamaan riittävän korkea pisteet, jotta sinua ei heti hylätä (tai niin, että et törmää korjaaviin kirjoituksiin).

kenen kanssa leot tulevat toimeen

Joten mikä on keskimääräinen SAT-essee-pisteet, johon sinun pitäisi kohdistaa kilpailukykyisemmille kouluille? Meidän neuvomme on tavoittaa vähintään 6/8 lukemisesta, analysoinnista ja kirjoittamisesta.

Korkeammat essee-pisteet (erityisesti Analyysi-ulottuvuudessa) ovat vieläkin parempia, mutta kuusi kahdeksasta osoittaa, että sinulla on keskimääräistä korkeampi kirjoitusosaaminen standardoidussa esseessä, joka on kirjoitettu monen tunnin testin lopussa.

Tapauksissa, joissa hakutoimistot saattavat miettiä, oliko sovelluksesi henkilökohtainen lausunto huijaus, SAT-esseesi pisteet voivat vahvistaa, että sinulla on tietyn tason kirjoituskyky. Ja SAT-esseen otsikkovaatimukset saada 6/8 jokaisesta osiosta ovat melko kohtuullinen vähimmäisvaatimus korkeakouluille odottamaan opiskelijoiden kohtaamista.

Entä jos SAT-esseeni tulokset ovat keskiarvoa pienemmät?

Jos yrität saada 4 tai enemmän jokaisesta SAT-esseeosasta, älä epätoivo - et ole yksin, ja on toivoa.

Aloita lukemalla kokoelmamme SAT-esseeblogiartikkeleista. Suosittelen, että aloitamme uuden SAT-esseekehotteen esittelyn, SAT-esseevinkkejä käsittelevän artikkelin ja selityksen SAT-esseekirjasta. Seuraa seuraavaksi, kun kirjoitan SAT-essee, askel askeleelta. Näiden neljän artikkelin avulla opit vain, mitä vaaditaan SAT-esseen jokaisessa ulottuvuudessa ja miten lähestyä kehotetta, analysoida kohtaa ja kirjoittaa essee.

Lisäapua varten voit katsoa, ​​miten voit luoda omia SAT-essee malleja ja kuinka saada täydellinen 8/8/8 pistemäärä SAT-essee. Jos yrität tunnistaa, kuinka SAT-esseen kirjoittajat rakentavat argumenttinsa, käsittelemme myös kuutta yleisintä argumentatiivista esseeä.

Lopuksi, jos luulet hyötyväsi henkilökohtaisemmasta palautteesta esseesi kirjoittamisesta, kannattaa kokeilla PrepScholar SAT. Voit kirjoittaa esseitä virallisista SAT-esseekehotteista ja saada palautetta luokittelijoilta siitä, mitä teet hyvin ja kuinka voit parantaa ja lisätä pisteitäsi seuraavalle tasolle.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA