Mikä on painottamaton GPA? Kuinka laskea se

feature_unweightedGPA.jpg

Monet lukiot kirjaavat akateemisen suorituksesi painottamattomalla GPA: lla. Mutta mitä painottamaton GPA tarkoittaa korkeakoulujen silmissä? Ja miten voit laskea sen itse? Tässä artikkelissa kerron sinulle, mikä on painottamaton GPA, miten sitä tulkitaan ja kuinka se lasketaan kirjearvosanojesi perusteella.

Mikä on painottamaton GPA?

Painotamaton GPA on yleisin tapa mitata akateemista suorituskykyä lukiossa. Painotamattomat GPA: t mitataan asteikolla 0–4,0, eivätkä ne ota huomioon kurssiesi vaikeutta. Tämä tarkoittaa sitä, että AP AP-luokassa ja A matalan tason luokassa muuttuvat 4.0: ksi.Opiskelija, joka ottaa kaikki arvosanat ja AP-tunnit ja ansaitsee kaikki As ja pari B: tä, on pienempi painottamaton GPA kuin opiskelija, joka käy kaikki matalan tason luokat ja ansaitsee kaikki As.Tämä voi tuntua uskomattoman epäoikeudenmukaiselta, mutta se ei ole niin yksinkertaista, kun on kyse ylioppilaskunnasta. Korkeakoulut ovat tietoisia siitä, että numerot kertovat usein vääristyneen tarinan painottamattomien GPA -sopimusten tapauksessa, ja he tutkivat tarkemmin, onko painottamaton GPA todella tarkka heijastus opiskelijan akateemisesta potentiaalista. Painotamaton GPA on lähtöisin ajatuksesta 4.0: sta GPA: n kultaisena standardina, mutta kuten seuraavassa osassa näemme, tämä ei ole aina tarkin saavutusten vertailuarvo.

Mitä painottamaton GPA tarkoittaa? Käyttääkö oppilaitokset sitä?

Painoittamattomista GPA: ista on paljon neuvoja, koska painottamaton asteikko on yleisimmin käytetty GPA -asteikko. Kuitenkin, kaikki nämä neuvot riippuvat luokkasi vaikeudesta. Korkeakoulusi eivät ole yhtä vaikuttuneita 4.0: sta, jos se on ansaittu matalan tason kursseilla.

Vaikka vaihtaminen voi olla vaikeaa, sinun pitäisi Yritä nousta luokkasi tasolle, jos sinulla menee hyvin. Vaikka painottamaton GPA laskee hieman, teet lopulta palveluksen korkeakoulun hakuprosessissa.Korkeakoulut ovat kiinnostuneita GPA -sopimuksestasi, mutta ne tutkivat myös tarkemmin, miten ansaitsit sen. Älä odota pelaavasi järjestelmää ottamalla helppoja luokkia ja hankkimalla As.

Jos lukiosi käyttää pelkästään painottamatonta GPA: ta, luokkasi voi olla huonompi kuin joku, joka käy helpompia kursseja kuin sinä.Sinun ei pitäisi huolehtia liikaa tästä. Uudelleen, pääset todennäköisemmin hyvään korkeakouluun, jossa on hieman pienempi painottamaton GPA, joka ansaittiin korkean tason luokissa, kuin korkea painottamaton GPA, joka ansaittiin matalan tason luokissa.

body_dodgeball.jpg A+ -kuntosi kuntosalilla ei anna sinulle kilpailuetua korkeakouluihin pääsyssä. Toisaalta ehkä olen vain katkera, koska istuin aina kentän takaosassa dodgeballin aikana ja teeskentelin olevani ulkona, jotta minun ei tarvitsisi hämmentää itseäni yrittämällä heittää mitään.

Miten painottamaton GPA lasketaan?

Painotamaton GPA on helppo laskea, koska vain arvosanallasi on merkitystä, ei luokkasi tasoilla. Tässä on kaavio, joka osoittaa, miten jokainen kirjainluokka muuttuu painottamattomaksi GPA: ksi.

Kirjainluokka Painotamaton GPA
A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
F 0,0

Tämä mielessä, Käyn läpi esimerkin painottamattoman GPA: n laskemisesta. THEsanotaan, että olet lukion toisen vuoden loppupuolella, joten olet suorittanut tähän mennessä 3 lukukautta.Kullakin lukukaudella otit viisi ydinluokkaa, joita käytämme GPA: n laskemisessa. Tässä on joitain kaavioita hypoteettisistä arvosanoista kullekin lukukaudelle:

Ensimmäisen lukukauden fuksi

Luokka Kirjainluokka Painotamaton GPA
1 B 3.0
2 B 3.0
3 B + 3.3
4 B + 3.3
5 TO- 3.7

Tämän lukukauden painottamaton GPA olisi viimeisen sarakkeen viiden arvon keskiarvo. Tämä antaa sinulle 3.3. Tehdään nyt toinen lukukausi. Tällä kertaa sanomme, että arvosanasi nousivat hieman.

Toisen lukukauden fuksivuosi

Luokka Kirjainluokka Painotamaton GPA
1 B 3.0
2 B + 3.3
3 B + 3.3
4 TO- 3.7
5 TO- 3.7

Tämän lukukauden GPA olisi 3,4 perustuu viimeisen sarakkeen arvojen keskiarvoon. Lopuksi lasketaan GPA toisen vuoden ensimmäisen lukukauden aikana olettaen, että arvosanasi nousivat jälleen hieman.

Ensimmäinen lukukausi

Luokka Kirjainluokka Painotamaton GPA
1 B + 3.3
2 B + 3.3
3 TO- 3.7
4 TO- 3.7
5 TO- 3.7

Keskimääräinen painottamaton GPA tällä lukukaudella olisi 3,5. Nyt voimme laskea kokonais -GPA -arvosi laskemalla kunkin lukukauden kolmen GPA: n keskiarvon.

Lukukausi Painotamaton GPA
Ensimmäinen - fuksi 3.3
Toinen - fuksi 3.4
Ensinnäkin - Sophomore 3.5
Kumulatiivinen 3.4

Ota huomioon, että tämä menetelmä lukukauden GPA: iden keskiarvoistamiseksi toimii vain, jos otit saman määrän oppitunteja joka lukukausi. Jos et, on parasta kääntää kaikki tähän mennessä tekemäsi arvosanat painottamattomiksi GPA: ksi, lisätä ne yhteen ja jakaa suorittamiesi luokkien kokonaismäärä. Jos koulusi tarkentaa eri luokkien GPA-sopimuksiaan (esimerkiksi 90: n keskiarvo luokassa merkitsisi matalampaa GPA: ta kuin 92: n keskiarvo, vaikka molemmat ovat A-luokkaa), katso tätä tarkempaa tuloskaaviota saadaksesi tarkemman tuloksen.

Johtopäätös

Painotamaton GPA on GPA puhtaimmassa muodossaan: se ottaa huomioon vain arvosanasi, ei luokkien tasoja. On tärkeää pitää asiat perspektiivissä arvioitaessa painottamatonta GPAasi, koska oppilaitokset voivat kertoa, oletko ansainnut sen vaikeissa luokissa vai et. 4,0 painottamaton GPA ei tarkoita automaattisesti, että saat valitsemasi parhaat korkeakoulut. Sinun on haastettava itsesi akateemisesti AP- ja Honors -luokissa, jotta voit nousta väkijoukon yläpuolelle.

Painotamaton GPA on suhteellisen helppo laskea koska sinun ei tarvitse ottaa huomioon luokkasi tasoja.Jos haluat selvittää painottamattoman GPA: si, tutustu tämän artikkelin tuloskaavioon kääntääksesi arvosanasi sopiviksi numeerisiksi arvoiksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

105 Luovan kirjoittamisen kehotuksia kokeilla

Onko sinulla vaikeuksia aloittaa kirjoittaminen? Inspiroidu luettelostamme yli 100 luovasta kirjoittamisesta.

ACT -opintosuunnitelman luominen: 4 näyteaikataulua

Tarvitsetko ACT -opintosuunnitelman valmistelusi järjestämiseksi? Tutustu 4 ACT -opintoaikatauluumme ja saat vinkkejä opintosuunnitelman mukauttamiseen ACT -tarpeisiisi.

Kuinka lasket SAT -pisteet? Raaka ja skaalattu

Opi tästä, kuinka voit laskea SAT -pisteet, mukaan lukien osiot ja yhdistelmäpisteet. Ota huomioon vastaamattomat kysymykset, niin saat skaalatut pisteet.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

Kiinnostaako posole? Opi erilaisia ​​tyyppejä (blanco, rojo ja verde) ja 9 erilaista herkullista pozole -reseptiä, jotka auttavat sinua tekemään tämän maukkaan hominy -keiton.

Pronomentti Case ACT: ssä Englanti: Vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Pronoomenitapaus on ACT -englannin kielioppisääntö, jota monet opiskelijat käyttävät väärin jokapäiväisessä elämässä. Lue vinkkini, niin parannat pisteitäsi.

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Bemidjin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Ilmaiset vanhemmat viralliset ACT -käytännön testit

Haluatko vielä enemmän ACT-harjoituksia? Tässä on aiempien vuosien vanhempia virallisia ACT-testejä, joiden kanssa voit harjoitella ilmaiseksi.

Kuinka huijata ACT: tä

Mietitkö kuinka huijata ACT? Lue ACT-huijauskandaalien opas ja opi voittamaan testi.

Pitäisikö sinun olla viestinnän päällikkö?

Mitä voit tehdä viestintätutkinnolla? Onko se oikea sinulle? Opi mitä odottaa viestintäalalta ja mihin tehtäviin se valmistautuu.

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulujen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

Christendom College SAT -pisteet ja GPA

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Salem State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Manhattanville Collegessa pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Yhdysvaltojen pienimmät korkeakoulut

Mitkä ovat maan pienimmät oppilaitokset? Miksi ne ovat niin pieniä, ja sinun pitäisi mennä yhteen? Lue lisää täydellisestä oppaastamme.

Austin Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Citrus Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Citrus Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kuinka saada paras Dartmouth-vertaissuositus

Tarvitsetko vertaisarviointia Dartmouthin sovellukseen? Vahva kirje ei ehkä ole sitä mitä luulet. Näin saat parhaan mahdollisen vertaiskirje, askel askeleelta.

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Ultimate Study Guide for SAT Reading: Strategiat, vinkit ja käytäntö

Haluatko täydellisen opinto-oppaan SAT-lukemiseen, joka sisältää asiantuntijastrategioita, vinkkejä ja käytännön kysymyksiä? Tässä on paras SAT-lukemisen valmisteluopas, joka on saatavana kaikkialla.

St. Lawrence Universityn pääsyvaatimukset