Mikä on painottamaton GPA? Kuinka laskea se

feature_unweightedGPA.jpg

Monet lukiot kirjaavat akateemisen suorituksesi painottamattomalla GPA: lla. Mutta mitä painottamaton GPA tarkoittaa korkeakoulujen silmissä? Ja miten voit laskea sen itse? Tässä artikkelissa kerron sinulle, mikä on painottamaton GPA, miten sitä tulkitaan ja kuinka se lasketaan kirjearvosanojesi perusteella.

Mikä on painottamaton GPA?

Painotamaton GPA on yleisin tapa mitata akateemista suorituskykyä lukiossa. Painotamattomat GPA: t mitataan asteikolla 0–4,0, eivätkä ne ota huomioon kurssiesi vaikeutta. Tämä tarkoittaa sitä, että AP AP-luokassa ja A matalan tason luokassa muuttuvat 4.0: ksi.Opiskelija, joka ottaa kaikki arvosanat ja AP-tunnit ja ansaitsee kaikki As ja pari B: tä, on pienempi painottamaton GPA kuin opiskelija, joka käy kaikki matalan tason luokat ja ansaitsee kaikki As.Tämä voi tuntua uskomattoman epäoikeudenmukaiselta, mutta se ei ole niin yksinkertaista, kun on kyse ylioppilaskunnasta. Korkeakoulut ovat tietoisia siitä, että numerot kertovat usein vääristyneen tarinan painottamattomien GPA -sopimusten tapauksessa, ja he tutkivat tarkemmin, onko painottamaton GPA todella tarkka heijastus opiskelijan akateemisesta potentiaalista. Painotamaton GPA on lähtöisin ajatuksesta 4.0: sta GPA: n kultaisena standardina, mutta kuten seuraavassa osassa näemme, tämä ei ole aina tarkin saavutusten vertailuarvo.

Mitä painottamaton GPA tarkoittaa? Käyttääkö oppilaitokset sitä?

Painoittamattomista GPA: ista on paljon neuvoja, koska painottamaton asteikko on yleisimmin käytetty GPA -asteikko. Kuitenkin, kaikki nämä neuvot riippuvat luokkasi vaikeudesta. Korkeakoulusi eivät ole yhtä vaikuttuneita 4.0: sta, jos se on ansaittu matalan tason kursseilla.

Vaikka vaihtaminen voi olla vaikeaa, sinun pitäisi Yritä nousta luokkasi tasolle, jos sinulla menee hyvin. Vaikka painottamaton GPA laskee hieman, teet lopulta palveluksen korkeakoulun hakuprosessissa.Korkeakoulut ovat kiinnostuneita GPA -sopimuksestasi, mutta ne tutkivat myös tarkemmin, miten ansaitsit sen. Älä odota pelaavasi järjestelmää ottamalla helppoja luokkia ja hankkimalla As.

Jos lukiosi käyttää pelkästään painottamatonta GPA: ta, luokkasi voi olla huonompi kuin joku, joka käy helpompia kursseja kuin sinä.Sinun ei pitäisi huolehtia liikaa tästä. Uudelleen, pääset todennäköisemmin hyvään korkeakouluun, jossa on hieman pienempi painottamaton GPA, joka ansaittiin korkean tason luokissa, kuin korkea painottamaton GPA, joka ansaittiin matalan tason luokissa.

body_dodgeball.jpg A+ -kuntosi kuntosalilla ei anna sinulle kilpailuetua korkeakouluihin pääsyssä. Toisaalta ehkä olen vain katkera, koska istuin aina kentän takaosassa dodgeballin aikana ja teeskentelin olevani ulkona, jotta minun ei tarvitsisi hämmentää itseäni yrittämällä heittää mitään.

Miten painottamaton GPA lasketaan?

Painotamaton GPA on helppo laskea, koska vain arvosanallasi on merkitystä, ei luokkasi tasoilla. Tässä on kaavio, joka osoittaa, miten jokainen kirjainluokka muuttuu painottamattomaksi GPA: ksi.

Kirjainluokka Painotamaton GPA
A + 4.0
TO 4.0
TO- 3.7
B + 3.3
B 3.0
B- 2.7
C + 2.3
C 2.0
C- 1.7
D+ 1.3
D 1.0
F 0,0

Tämä mielessä, Käyn läpi esimerkin painottamattoman GPA: n laskemisesta. THEsanotaan, että olet lukion toisen vuoden loppupuolella, joten olet suorittanut tähän mennessä 3 lukukautta.Kullakin lukukaudella otit viisi ydinluokkaa, joita käytämme GPA: n laskemisessa. Tässä on joitain kaavioita hypoteettisistä arvosanoista kullekin lukukaudelle:

Ensimmäisen lukukauden fuksi

Luokka Kirjainluokka Painotamaton GPA
1 B 3.0
2 B 3.0
3 B + 3.3
4 B + 3.3
5 TO- 3.7

Tämän lukukauden painottamaton GPA olisi viimeisen sarakkeen viiden arvon keskiarvo. Tämä antaa sinulle 3.3. Tehdään nyt toinen lukukausi. Tällä kertaa sanomme, että arvosanasi nousivat hieman.

Toisen lukukauden fuksivuosi

Luokka Kirjainluokka Painotamaton GPA
1 B 3.0
2 B + 3.3
3 B + 3.3
4 TO- 3.7
5 TO- 3.7

Tämän lukukauden GPA olisi 3,4 perustuu viimeisen sarakkeen arvojen keskiarvoon. Lopuksi lasketaan GPA toisen vuoden ensimmäisen lukukauden aikana olettaen, että arvosanasi nousivat jälleen hieman.

Ensimmäinen lukukausi

Luokka Kirjainluokka Painotamaton GPA
1 B + 3.3
2 B + 3.3
3 TO- 3.7
4 TO- 3.7
5 TO- 3.7

Keskimääräinen painottamaton GPA tällä lukukaudella olisi 3,5. Nyt voimme laskea kokonais -GPA -arvosi laskemalla kunkin lukukauden kolmen GPA: n keskiarvon.

Lukukausi Painotamaton GPA
Ensimmäinen - fuksi 3.3
Toinen - fuksi 3.4
Ensinnäkin - Sophomore 3.5
Kumulatiivinen 3.4

Ota huomioon, että tämä menetelmä lukukauden GPA: iden keskiarvoistamiseksi toimii vain, jos otit saman määrän oppitunteja joka lukukausi. Jos et, on parasta kääntää kaikki tähän mennessä tekemäsi arvosanat painottamattomiksi GPA: ksi, lisätä ne yhteen ja jakaa suorittamiesi luokkien kokonaismäärä. Jos koulusi tarkentaa eri luokkien GPA-sopimuksiaan (esimerkiksi 90: n keskiarvo luokassa merkitsisi matalampaa GPA: ta kuin 92: n keskiarvo, vaikka molemmat ovat A-luokkaa), katso tätä tarkempaa tuloskaaviota saadaksesi tarkemman tuloksen.

Johtopäätös

Painotamaton GPA on GPA puhtaimmassa muodossaan: se ottaa huomioon vain arvosanasi, ei luokkien tasoja. On tärkeää pitää asiat perspektiivissä arvioitaessa painottamatonta GPAasi, koska oppilaitokset voivat kertoa, oletko ansainnut sen vaikeissa luokissa vai et. 4,0 painottamaton GPA ei tarkoita automaattisesti, että saat valitsemasi parhaat korkeakoulut. Sinun on haastettava itsesi akateemisesti AP- ja Honors -luokissa, jotta voit nousta väkijoukon yläpuolelle.

Painotamaton GPA on suhteellisen helppo laskea koska sinun ei tarvitse ottaa huomioon luokkasi tasoja.Jos haluat selvittää painottamattoman GPA: si, tutustu tämän artikkelin tuloskaavioon kääntääksesi arvosanasi sopiviksi numeerisiksi arvoiksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.