Mitä sinun pitäisi tehdä, jos menet huonoon lukioon?

feature_badhighschool.jpg

Eri lukioiden koulutuksen laatu voi vaihdella suuresti, joskus opiskelijoiden vahingoksi. Jos menet kouluun, joka ei tarjoa haluamiasi ohjelmia ja opetustasoa, saatat tuntea olosi turhautuneeksi ja huolestuneeksi yliopistoon pääsystä.

Tässä artikkelissa kerron sinulle joitain huonon lukion piirteitä ja kerron, mitä voit tehdä parantaaksesi oppilaitoksen kokemusta ja korkeakoulusovelluksia näistä haitoista huolimatta.Mikä määrittelee huonon lukion?

On olemassa muutamia piirteitä, jotka ovat yhteisiä lukioissa, jotka eivät valmistele opiskelijoita riittävästi yliopistoon. Koulusi ei välttämättä ole huono vain siksi, että sillä on jokin näistä ominaisuuksista , mutta jos se sisältää ne kaikki, tämän artikkelin neuvot ovat sinua varten.

Heikkolaatuinen opetus

Lukion opetuksen laatu voi vaikuttaa suuresti siihen, kuinka paljon oppilaat oppivat luokissaan ja kuinka kiinnostuneita he ovat aiheista. Jos opettajat eivät ole mukana, oppilaat eivät varmasti ole. Huonolaatuisen opetuksen tunnusmerkki on kun opettaja rakentaa kaiken niin, että hänen on tehtävä mahdollisimman vähän työtä. Esimerkiksi haastavampien lyhyiden vastaustestien sijasta opettaja voi antaa sinulle kaikki monivalintakokeet, koska ne arvioidaan nopeammin. Oppilaat tietävät huonolaatuisen opetuksen nähdessään sen - se tarkoittaa yleensä helpompia, tylsempiä tunteja, joista puuttuu sisältöä.

Hyvin harvat edistyneet luokat

Huonolaatuiset lukiot eivät usein tarjoa monia edistyneitä luokkia opiskelijoille. Tämä liittyy myös opetukseen liittyviin kysymyksiin; edistyneitä luokkia on vaikeampi opettaa ja ne vaativat asiantuntemusta, jota koulun opettajilla ei ehkä ole. Huono lukio ei ehkä tarjoa AP- tai IB -luokkia tai se voi tarjota vain yhden tai kaksi. Korkean tason luokkien puute voi estää edistyneitä opiskelijoita haastamasta itseään lukiossa ja saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Se voi myös olla takaisku korkeakouluun haettaessa.

Rajoitetut valinnat luokille kokonaisuudessaan

Yleensä huonot lukiot eivät anna opiskelijoille monia vaihtoehtoja luokille. Nämä koulut voivat tarjota vähemmän luokkia, koska ne ovat alirahoitettuja, eikä niillä ole resursseja lisäopettajille ja kurssimateriaaleille. Valinnan puute voi tarkoittaa sitä, että opiskelijat eivät pysty tutkimaan kiinnostuksen kohteitaan tavalla, joka olisi mahdollista toisessa lukiossa . Heidät saatetaan pakottaa tietyille kursseille, jotka eivät sovi heidän tarpeisiinsa, tai he voivat jättää väliin aiheen, josta he pitäisivät. Äärimmäisissä tapauksissa opiskelijat voivat jopa päätyä valmistautumatta yliopistoon, koska heidän lukionsa ei tarjonnut edellytyksiä, joita he tarvitsivat menestyäkseen johdantotunnilla.

vygotskyn mukaan rakennustelineet edustavat

body_environmentalscience.jpg Olisi hienoa käydä AP -ympäristötieteen luokka lukiossa, jos olet intohimoinen luonnonsuojelusta, mutta koulusi ei ehkä anna sinulle tätä vaihtoehtoa tai tarjoa muita kiinnostavia luokkia.

Mitä vaihtoehtoja sinulla on, jos koulusi on huono?

Jos lukiosi tarjoaa huonolaatuista opetusta, saatat joutua ylittämään ja saamaan sellaista koulutusta, jota tarvitset valmistautuaksesi yliopistoon. Mutta älä epätoivo: sinulla on vaihtoehtoja.

Vaihtoehto 1: Keskustele opettajan tai akateemisen neuvonantajan kanssa

Jos menet huonoon lukioon, saat todennäköisesti hyötyä ylimääräisestä avusta oppituntisi lisäksi. Voit keskustella vaihtoehdoistasi opettajan tai opastusneuvojan kanssa nähdäksesi, mitä voit tehdä parantaaksesi mahdollisuuksiasi päästä hyvään korkeakouluun. He voivat saada neuvoja sen perusteella, mitä muut menestyneet opiskelijat ovat tehneet aiemmin mahdollisuuksien puutteen korvaamiseksi.

Ratkaisuihin voi kuulua oman itsenäisen oppitunnin luominen tai ylimääräisten projektien tekeminen nykyisissä luokissasi akateemisten kykyjesi osoittamiseksi. Tämä on vähiten häiritsevä vaihtoehto, ja sen pitäisi olla ensimmäinen askel, jonka otat ennen kuin päätät ryhtyä jyrkempiin toimenpiteisiin, kuten ottaa oppitunteja muualle tai siirtää kouluja.

Vaihtoehto 2: Ota oppitunteja Nearby Community Collegessa

Monissa lukioissa voit suorittaa kaksoiskoulutuksen. Tämä tarkoittaa, että olet ilmoittautunut samanaikaisesti lukioihisi ja läheiseen korkeakouluun. Jos etsimäsi lisäkurssit eivät ole tarjolla lukiossa, tämä voi olla hyvä tapa saada haluamasi oppimiskokemukset.

Pitää mielessä; kuitenkin, että yhteisökoululuokkien ottamisella lukiossa on joitain haittoja. Saatat joutua maksamaan niistä itse, jos lukiosi ei tarjoa taloudellista apua, ja sinun on löydettävä luotettava kuljetus kampukselle ja sieltä. Tasapainottaminen luokissa kahdessa eri koulussa voi olla vaikeaa, varsinkin jos olet vahvasti mukana koulun ulkopuolisessa toiminnassa. Puhu ohjaajalle saadaksesi lisätietoja siitä, miten lukiosi käsittelee kaksoiskoulutusta ja mitä vaihtoehtoja sinulla on.

Vaihtoehto 3: Siirto toiseen alueen lukioon

Viimeinen vaihtoehto on lukioiden siirtäminen. Tämä on realistisempi vaihtoehto, jos olet fuksi tai toisen vuoden opiskelija, vaikka teknisesti voit siirtyä mihin tahansa lukion vuoteen. On parasta siirtyä alaluokkalaiseksi, koska sinulla on enemmän aikaa hyödyntää parempia resursseja uudessa koulussa ja sopeutua erilaiseen ympäristöön.

Siirtyminen voi olla sosiaalisesti ja akateemisesti vaikeaa, joten tämän pitäisi olla viimeinen keino, jos sinusta tuntuu, että koulusi ei leikkaa sitä. Lukioiden siirto vaatii sinulta jonkin verran suunnittelua, mutta yleensä ei ole liian vaikeaa hakea siirtoa. Voit hakea hakemusta jokaisen lukuvuoden alussa (syyskuussa tai lokakuussa) siirtoa varten, joka suoritetaan seuraavana vuonna. Tarkista jälleen opastusneuvojaltasi, mitä koulusi käytäntöjä siirretään.

body_transfer.jpg Uuden lukion on ladattava kaikki tiedot aivoistasi, ennen kuin voit aloittaa luokkien käymisen. Tämä menettely on suhteellisen kivuton.

Vaikuttaako koulusi laatu mahdollisuuksiisi päästä yliopistoon?

Jos menet lukioon, jota voidaan pitää huonona, saatat olla huolissasi sen vaikutuksesta korkeakoulun hakuprosessiin. Pääsytoimistot keräävät paljon tietoa lukioista ympäri maata, jota he käyttävät päätöksensä ilmoittamiseen. Jos lukiosi tarjosi vain kahta AP -luokkaa ja otit molemmat, sinua ei verrattaisiin suoraan toisen lukion oppilaaseen, joka otti viisi AP -luokkaa 15: stä tarjotusta.

Korkeakoulut ymmärtävät, että jokainen lukio on erilainen ja että jotkut tarjoavat parempia mahdollisuuksia kuin toiset. He tekevät parhaansa ollakseen syyttämättä oppilaita siitä, että he käyvät lukioita, joilla on vähemmän mahdollisuuksia harkitsemalla, onko opiskelija käyttänyt parhaalla mahdollisella tavalla käsillä olevaa tilannetta. Korkeakoulut ovat pääasiassa huolissaan kahdesta asiasta, jos menet huonoon lukioon:

  1. Haastoitko itsesi mahdollisimman paljon koulun opetussuunnitelman rajoissa ja ansaita korkeita arvosanoja?

  2. Etsitkö lisämahdollisuuksia lukion ulkopuolella rikastamaan oppimiskokemustasi?

Jos teet molemmat asiat, sinulla on edelleen hyvät mahdollisuudet korkeasti menestyville opiskelijoille, joilla oli onni käydä parempia lukioita.

Mitä muita tapoja vahvistaa hakemustasi, jos menet huonoon lukioon?

Jos olet edelleen huolissasi siitä, miten pärjäät hakuprosessissa, voit tehdä muutaman toimenpiteen varmistaaksesi, että esität itsesi korkeakouluille parhaalla mahdollisella tavalla:

Luo vahvat opetuksen ulkopuoliset ja johtajuustiedot

Vaikka koulullasi ei olisi parhaita tiedemiehiä, saatat silti pystyä osallistumaan opetuksen ulkopuolisiin toimintoihin, jotka tukevat hakemustasi. Jos sinulla on kiinnostus, joka mielestäsi ei ole edustettuna koulusi nykyisissä oppitunneissa, voit jopa perustaa uuden klubin. Tämä osoittaa korkeakouluille, että olet valmis tekemään aloitteita ja olet intohimoinen johonkin. Voit myös osallistua koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin, jotka eivät liity kouluusi, olipa sitten seurakuntaryhmä, vapaaehtoisjärjestö, yhteisöteatteriryhmä tai jokin muu organisaatio.

Jos harrastat urheilua, voit yrittää tulla joukkueen kapteeniksi niin, että olet johtotehtävissä. Johtajuus on tärkeää oppilaitoksille, koska se osoittaa, että pystyt olemaan auktoriteettiasemassa ja kantamaan lisävastuita. Tämä osoittaa itsenäisyyttä, kypsyyttä ja mahdollisuutta tehdä suuria muutoksia maailmassa. Oppituntien ulkopuolisen toiminnan tarkoitus on osoittaa, että sinulla on kiinnostusta tutkijoiden ulkopuolella ja tuo jotain ainutlaatuista yliopistokampukselle. Sinun pitäisi käyttää ylimääräistä opetusta esittelemään kuka olet ja osoittamaan potentiaalisi.

Hanki suuria suosituskirjeitä

Toinen tapa rakentaa sovelluksesi on pysyä suosituskirjeidesi päällä. Varmista, että sinä kysy opettajiltasi runsaasti aikaa (mieluiten kerro heille siitä nuoremman vuoden kevään aikana ja vahvista sitten heidän kanssaan varhaisessa vaiheessa.) Ole strateginen siitä, mitä opettajia pyydät kirjeitä. On parasta kysyä opettajilta, jotka voivat todistaa vahvuuksistasi opiskelijana ja kyvystäsi ylittää kurssityösi. Jos olet kuullut opettajaa siitä, miten voit parantaa akateemisia tuloksiasi yliopisto -sovelluksissa, voit pyytää opettajalta suositusta, jotta hän voi antaa anekdootteja, jotka osoittavat päättäväisyytesi.

Kirjoita mahtava henkilökohtainen lausunto

Henkilökohtainen lausunto on tilaisuus kertoa oppilaitoksille jotain itsestäsi, jota he eivät ehkä opi muusta sovelluksestasi. Se on toinen paikka, jossa voit näyttää, mikä tekee sinusta erityisen hakijana akateemisten todistustesi lisäksi. Suuri henkilökohtainen lausunto voi tehdä sinusta erottuvan hakuprosessissa henkilönä, jolla on vahva ääni ja antaa jotain arvokasta yliopistoyhteisölle. Katso oppaastamme, kuinka voit kirjoittaa suuren college -esseen.

Hae akateemisia palkintoja

Lukion akateemisten rajojen ulkopuolella on muita palkintoja, joita voit voittaa hakemuksesi vahvistamiseksi. Jos otat PSAT: n ja onnistut saamaan erittäin korkeat pisteet, saatat saada kansallisen ansion apurahan. Voit myös tutustu tähän luetteloon parhaista apurahoista lukion eläkeläisille (monet heistä ovat saatavilla myös alemmille lukioille). Apuraha voi olla vaikuttava lisä valtakirjaasi.

Tutki ja katso, onko olemassa erityisiä apurahoja tai palkintoja vetoa voimakkaasti sinuun ja etuihisi. Jos olet esimerkiksi erityisen vahva matematiikan opiskelija, voit harkita kansainväliseen matematiikkaolympialaiseen pääsyä. Jos teet joitain näistä vaiheista parantaaksesi sovellustasi, oppilaitokset ovat vaikuttuneita ajostasi ja hyväksyvät sinut todennäköisemmin.

mistä saan kassasekin

body_award-1.jpg Voitin ensimmäisen sijan kultaisen kupin taontakilpailussa!

Johtopäätös

Huonoille lukioille on tyypillistä ominaisuus huono opetus, edistyneiden luokkien puute ja vähemmän luokavaihtoehtoja. Jos menet huonoon lukioon, keskustele huolenaiheistasi ohjaajan tai akateemisen neuvonantajan kanssa. Saatat päättää ottaa oppitunteja läheisessä yhteisöopistossa tai jopa siirtyä toiseen lukioon alueella, jolla on paremmat tutkijat.

Korkeakoulut tuntevat lukion rajoitukset, kun tarkistat hakemustasi sinun ei pitäisi huolehtia liikaa rangaistuksesta niin kauan kuin olet haastanut itsesi mahdollisimman paljon ympäristön rajoissa.

Voit parantaa sovellustasi edelleen keskittymällä koulun ulkopuoliset ja johtotehtävät, loistava henkilökohtainen lausunto ja ulkopuoliset apurahat ja palkinnot. Lukiosi laadun ei pitäisi määrätä, mihin opiskelet, kunhan jatkat kiinnostuksen kohteitasi ja olet aktiivinen haastamaan itsesi akateemisesti.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA