Mitä minun pitäisi antaa suosituskirjeeni kirjoittavalle opettajalle?

Huomattava lahjus. Kiusoittelen vain. Sinun pitäisi antaa opettajasi suosittelijoille jotain paljon arvokkaampaa tehokkaiden suosituskirjeiden kirjoittamiseen: sinun panoksesi.

Ideoidesi jakaminen auttaa opettajasi kirjoittamaan sinulle oivaltavan ja tarkan kirjeen. Tässä oppaassa keskustellaan siitä, mitä materiaaleja sinun pitäisi valmistaa, ja miksi suosittelupakettisi voi vaikuttaa pitkälle lopullisen kirjeesi tekemiseen.Aloitetaan tarkastelemalla, miksi suositukset ovat tärkeitä sovelluksellesi. Jos ymmärrät, mitä vastaanottovirkailijat etsivät, voit varmistaa, että materiaalisi ovat hyödyllisiä ja merkityksellisiä. Tässä mielessä mietitään, mitä tarkoitusta varten kirjeet palvelevat pääsyprosessia.

Miksi korkeakoulut vaativat suosituskirjeitä?

Monet nelivuotiset oppilaitokset vaativat opettajiltasi ja kouluneuvojalta yhden tai kaksi suosituskirjettä. Suurin syy tähän vaatimukseen on oppia tuntemaan sinut paremmin. Korkeakoulut eivät katso vain arvosanojasi ja SAT -pisteitäsi. He haluavat oppia sinusta kokonaisvaltaisessa mielessä - miten olet vuorovaikutuksessa opettajiesi ja ikätovereidesi kanssa, miten lähestyt oppimisprosessia ja mikä motivoi ja innostaa sinua, antamaan muutamia esimerkkejä.

Opettajat voivat puhua molempien kanssa henkiset ja henkilökohtaiset ominaisuudet , sekä roolista, jota pelaat luokkahuoneessa päivittäin. Pelkkä innostunut suositus osoittaa, että olet tehnyt positiivisen vaikutelman ja säilyttänyt hyvät suhteet opettajiin. Jos sait roiskia lukiossa, tulet todennäköisesti toimimaan hyvin kollegoidesi ja professoreidesi kanssa yliopistossa ja osallistumaan myös kampuksella.

Koska kaikki tiedot ja tuki, jonka he voivat välittää, suosituskirjeillä on erittäin tärkeä rooli korkeakoulun hakemusten tarkasteluprosessissa. Ottaen huomioon niiden painon pääsypäätöksessä, mikä saa jotkut kirjaimet erottumaan, kun taas toiset sulautuvat taustaan?

Mikä on hyvä suosituskirje?

Kuten edellä mainitsin, sinun pitäisi jakaa ideasi ja tietosi opettaja -suosittelijoillesi, jotka voivat viitata pakettiisi, kun he istuvat kirjeen kirjoittamiseen. Haluat kuitenkin varmista, että materiaalisi ovat hyödyllisiä. Jos et tiedä, mikä tekee joistakin kirjaimista hyviä ja toisista huonoja, sinun on vaikea tietää, millaisia ​​tietoja haluat jakaa.

kuinka kirjoittaa johdantokappale

Lyhyesti sanottuna hyvä muistutuskirje on oivaltava, henkilökohtainen ja innostunut. Kun opettajasi pitäisi puhua älylliset kykysi ja asenteesi oppimiseen, hänen pitäisi puhua myös henkilökohtaisista ominaisuuksista kuten empatiaa, luovuutta tai johtamistaitoja.

Yhtä tärkeää on, että hänen tulee olla tarkka ja osoittava. Tällä tarkoitan, että hänen pitäisi kuvaile tapauksia, joissa olet osoittanut vahvuutesi . Tietyllä tavalla hänen anekdootinsa voivat osoittaa, että hänen kuvauksensa sinusta ovat tarkkoja.

Toisaalta huono kirjain voi kuulostaa haalealta ja yleiseltä. Se voi sivuuttaa puhumalla henkilökohtaisista ominaisuuksistasi ja sen sijaan vain luetteloida tietoja, kuten arvosanoja ja testituloksia. Tehoton kirje olisi myös epämääräinen ja siitä puuttuisi esimerkkejä, mikä tekisi siitä todella persoonattoman, jopa epämääräisen.

Näiden hyvän kirjeen elementtien perusteella voit koota suosittelijapaketin, josta on hyötyä kirjeen kirjoittajille. Voit antaa tiedon tyypin - akateemiset kiinnostuksen kohteesi ja tavoitteesi, henkilökohtaiset vahvuutesi ja arvosi sekä ikimuistoisia anekdootteja luokalta - jonka opettajasi voi sisällyttää kirjeensä erottamiseen.

Yleensä tämän suosittelijoiden paketin toimittaa sinulle opastustoimisto. Jos se ei jostain syystä johdu, sinua palvellaan silti hyvin laita se itse. Lue lisää siitä, millaisia ​​tietoja tähän pakettiin pitäisi sisällyttää!

Mitä tietoja sinun pitäisi antaa suosituksillesi?

Kun pyydät opettajalta kirjettä ja hän suostuu, jaa seuraavat materiaalit:

 • Käytännön tietoa , kuten mihin kouluihin hänen pitäisi lähettää kirje, miten lähettää ja määräajat.
 • Mitä aiot opiskella yliopistossa (jos tiedät).
 • Mitä vahvuuksia, intohimoja, ominaisuuksia haluat hänen korostavan kirjeessään.
 • Erikoisprojekteja tai muistoja luokalta jotka olivat sinulle merkittäviä.
 • Sinun jatkaa .
 • Sinun kehuu arkki (tämä asiakirja on erityisen tärkeä, jota kuvailen tarkemmin alla).

Tämän luettelon ensimmäisten kohtien tallennuksen ei pitäisi kestää liian kauan, mutta muut osat, kuten ansioluettelosi ja kehuskelehtesi, saattavat vaatia 15 tai enemmän tuntia työtä. Jakakaamme jokainen komponentti yksityiskohtaisemmin, jotta tiedät, mikä se on, miksi se on tärkeä ja miten voit valmistautua.

Jaa kaikki välttämättömät, yksinkertaiset välttämättömät ...

Käytännön tietoa - missä, mitä ja milloin

Ehkä on sanomattakin selvää, että sinun on annettava suosittelijoille välttämättömät tarpeet: luettelo oppilaitoksista, joille hänen tulee lähettää kirjeensä, ohjeet lähettämisestä ja tietenkin määräajoista.

Jotkut opettajat voivat ladata kirjeensä koulusi online-sovellukseen, toiset Common-sovellukseen ja toiset e-docs-ohjelmistoon, Navianceen. Kerro opettajalle, mitä menetelmää hän käyttää.

Mitä sinun täytyy tehdä

Ihannetapauksessa sinä sinulla on luettelo korkeakouluista ja määräajat kun teet pyyntösi. Jos kysyt erityisen varhain - ehkä kysyt rakkaalta 10. luokan englannin opettajalta vuoden lopussa -, voit seurata näitä tietoja myöhemmin.

Muista, että opettajasi voi kirjoittaa monia kirjeitä ja kaikkea muuta mitä hän tekee - niin kirjoita kaikki ylös. Näin hän voi viitata näihin tietoihin istuessaan kirjoittamaan kirjeesi.

Jaa kaikki omasi määräajat ja lähetä muistutus noin viikkoa ennen, jos näet, ettei hän ole vielä lähettänyt kirjettä. Kun hän on lähettänyt, varmista, että lähetät kiitoskirjeen avusta yliopistoon pääsyssä.

ap ympäristötieteen opas

Kun olet jakanut olennaiset tiedot, mieti erityistaitojasi ja kiinnostuksesi. Älä myöskään koskaan kokeile tätä kotona.

Mitä taitoja ja kiinnostuksen kohteita haluaisit korostaa

Ehkä kysyt englannin opettajalta, koska aiot opiskella luovaa kirjoittamista, ja haluaisit hänen puhuvan kirjoitustaidoillesi. Ehkä kysyt fysiikan opettajalta, jotta hän voi puhua innovatiivisesta panoksestasi hänen valvomalleen Robotics Clubille.

Riippuen mukavuustasostasi ja suhteestasi opettajaasi, et ylittäisi rajaa, jos selkeästi kertoi, mitä taitoja, ominaisuuksia tai tavoitteita haluat hänen korostavan kirjeessäsi.

Kuten edellä mainittiin, tehokkaimmat suosituskirjeet puhuvat älyllisistä ja henkilökohtaisista ominaisuuksistasi. Jakamalla ajatuksiasi voit varmistaa, että opettajasi ottaa huomioon akateemiset ja henkilökohtaiset vahvuutesi.

Mitä sinun täytyy tehdä

En suosittele, että kerrot suosittelijallesi kirjeen kirjoittamisesta. Sinä voisit pidä sanomasi lyhyinä ja suloisina , jotain, haluaisin todella, jos voisit sisällyttää taitoni / kiinnostukseni / lahjakkuuteni (täytä tyhjä täällä).

Varmista, että mainitsemasi taito, kiinnostus tai lahjakkuus on sopiva kirjeelle . Intohimo aiheeseen, oivaltavat kommentit luokassa tai halu ryhtyä erityisprojekteihin olisi mainitsemisen arvoinen. Rohkeat tasapainottavat temput korkeilla paikoilla voivat olla vähemmän merkityksellisiä.

Tämä pieni määrä panosta voisi itse asiassa Auta tarjoamaan opettajallesi teema, jonka ympärille hän voi keskittyä.

Kerro opettajalle, mitä opit hänen luokastaan.

Mitä opit ja saavutit luokassa

Samalla tavalla voit muistuttaa opettajasi a ikimuistoinen projekti, jonka parissa työskentelit, tai oppitunti, joka oli erityisen merkityksellinen luokalta. Jos sinulla oli merkittäviä saavutuksia tai tärkeitä hetkiä, voit kuvata ne opettajallesi.

Koska parhaita rec -kirjeitä käytetään konkreettisia esimerkkejä , panoksesi voi olla hyödyllinen muistutus. Ehkä olet työskennellyt erityisessä tutkimusprojektissa tai menestynyt keskustelussa. Ehkä lukeminen Rohkea uusi maailma muuttanut näkemystäsi elämästä. Ehkä opettajasi luokka auttoi sinua huomaamaan, että haluat olla maailmanhistorian pääaine.

Mitä tahansa otit pois hänen luokaltaan, voisi olla hyödyllistä jakaa. Panoksesi voisi auttaa tekemään hänen kirjeestään vieläkin tarkemman. Jos ei muuta, opettajasi arvostaa kuullessaan, että hänen luokkansa vaikutti ajatteluusi.

Mitä sinun täytyy tehdä

Ennen kuin pyydät suositustasi, kerro syyt, miksi kysyit tältä opettajalta. Ajattele kaikkia erottuvia projekteja tai tapauksia, joissa ylitit vaatimukset. Ajattele hetkiä, jolloin olet osallistunut keskusteluun tai ehkä käynyt ajatuksia herättävän keskustelun opettajasi kanssa.

Kirjoita nämä hetket muistiin ja jaa ne opettajasi kanssa, kun teet pyynnön. Kuten edellä, et halua luopua kuin kirjoitat opettajalle kirjeen.

Sinä voisit sano jotain lyhyesti ja ytimekkäästi , kuten, opin paljon luokaltasi ja toivoisin, että voisit antaa minulle suosituksen korkeakoululle. Yksi lempiprojekteistani oli…

Koska opettajien suosituskirjeet antavat mikronäkymän sinusta opiskelijana - he oppivat tuntemaan sinut päivittäin - niiden tulisi sisältää erityispiirteitä luokkasi suorituksesta. Opettajasi pitäisi pitää mielessä esimerkkejä, mutta sen ei pitäisi satuttaa sinua jaa omat muistosi liian!

Ansioluettelosi

Kaikkien opiskelijoiden pitäisi sisällyttää ansioluettelonsa suosittelijansa pakettiin. Opettajasi kirjoittaa sinusta lähinnä kontekstissa, jonka hän tunsi - luokan oppilaana. Hänen on kuitenkin myös hyödyllistä tietää, mitä muita vastuita tasapainotit ja mistä muusta toiminnasta olet kiinnostunut, varsinkin jos ne liittyvät hänen aiheeseensa. Esimerkiksi fysiikan opettajasi näkee, että jatkoit intohimoasi konetekniikkaan kolme vuotta Robotics Clubissa.

Kuten edellä on kuvattu, opettajasi ei pitäisi toistaa koko ansioluetteloasi ja täyttää kirjeesi tiedoilla. Heille on kuitenkin hyödyllistä saada kontekstia ja oppia lisää siitä, mitä olet tehnyt lukiossa. Ansioluettelosi on siis olennainen asiakirja antaa suosittelijoille apua kirjeesi kirjoittamisessa.

Mitä sinun täytyy tehdä

Ihmiset tyylittävät ansioluettelonsa henkilökohtaisen maun perusteella, mutta parhaat sisältävät tiettyjä keskeisiä elementtejä: yhteenvedon taidoista, luettelon toiminnoista ja työkokemuksista lyhyillä kuvauksilla sekä mahdolliset palkinnot tai saavutukset. Haluat sisällyttää omasi osallistumispäivämäärät , ja voit ilmoittaa tavoitteen yläreunassa.

Sinun pitäisi tarkistaa joitakin näytteitä ja valita käyttökokemukseesi parhaiten sopiva muoto. CV: n tarjoamisen lisäksi sinun pitäisi ole valmis puhumaan siitä, mitä olet oppinut kokemuksistasi , varsinkin kun ne liittyvät opettajasi luokkaan tai yliopistollisiin tavoitteisiisi.

Vaikka opettajasi ei istuisi keskustelemaan kanssasi siitä, voit antaa nämä pohdinnat kirjallisessa muodossa kehuu arkki. Näin voit kommunikoida paitsi siitä, mitä teit lukiossa, vaan myös siitä, mitä jokainen kokemus merkitsi sinulle.

Sinun kehuskeesi

Lopuksi pääsemme kerskausarkille, joka on ehkä pakettisi merkittävin osa. Opasosasto antaa sinulle tämän asiakirjan, ja sen kysymykset voivat vaihdella koulusta toiseen. Riippumatta käyttämästäsi versiosta sen tulee sisältää kehotuksia, jotka sinua pyytävät ajattele kokemuksiasi, identiteettiäsi ja tavoitteitasi.

Nopeiden, kliseisten vastausten antamisen sijaan sinun pitäisi yrittää kaivaa syvälle. Vaikka se tuntuu haavoittuvalta, rehellinen ja paljastava on paras tapa kommunikoida jotain todellista, tärkeää ja aitoa. Ihannetapauksessa suosittelijasi tuntee sinut jo hyvin, mutta kehuskelehtisi pitäisi auttaa häntä tutustumaan sinuun vielä paremmin.

Jotkut kehotteet voivat sisältää:

  • Kuvaile perhettäsi. Miten vanhempasi ovat vaikuttaneet sinuun? Mitä ominaisuuksia heistä ihailee?
  • Mitä kolmea adjektiivia käyttäisit kuvaamaan itseäsi? Mitä adjektiiveja opettajasi käyttävät? Vanhempasi? Antaa konkreettisia esimerkkejä tai tarinoita joskus esittelit jokaista näistä ominaisuuksista.
  • Keskustele akateemisesta kiinnostuksesta tai intohimosta.
  • Kuvaile osallistumista, jolla on ollut a merkittävä vaikutus sinuun.
  • Miten vietät vapaa-aikasi?
  • Mitä olet oppinut itsestäsi lukion aloittamisen jälkeen? Miten olet muuttunut tai kasvanut?
  • Kuvaile merkittävä haaste tai este sinun on täytynyt voittaa. Miten teit niin ja mitä opit siitä?
  • Kuvaile kokemusta, joka muutti ajattelua tai näkökulmaa asiaan.

Koulustasi riippuen kehuskelehtesi voi olla enemmän tai vähemmän perusteellinen (tai sitä ei välttämättä ole ollenkaan). Jos sinusta tuntuu, että sinulla on enemmän jaettavaa, voit lisätä omia kysymyksiäsi ja vastauksiasi. Mitä lisätietojen lisäämisen lisäksi voit tehdä, jotta kerskumisarkistasi tulisi mahdollisimman hyödyllinen ja kertova?

Mitä sinun täytyy tehdä

Kuten näette, kerskaustaulukon kysymykset ovat varsin henkilökohtaisia. Niihin on vaikea vastata heti. Sen sijaan he vaativat vakavia asioita itsetutkiskelua ja itsetuntemusta. Älä huolestu, jos ensimmäinen reaktio on tyhjä. Näiden kysymysten pohtiminen ja vastausten löytäminen aidolta ja merkitykselliseltä kestää jonkin aikaa.

Yksi tapa kaivaa syvemmälle voisi olla istua kysymyksellä ja kirjoita mieleen kaikki ajatukset. Oletetaan esimerkiksi, että yrität kuvata osallistumista, joka on sinulle tärkeä. Voit kirjoittaa muistiin osallistumisesi seurajoukkueeseen. Sitten sinun pitäisi kysyä itseltäsi yksinkertainen kysymys: miksi?

Ehkä seurajoukkue on lisännyt luottamustasi. Kysy uudelleen itseltäsi, Miksi? Ehkä rikot jatkuvasti henkilökohtaisia ​​ennätyksiäsi ja osoitat itsellesi, että voit määritellä rajoituksesi uudelleen.

Sinä pystyt kysy itseltäsi 'miksi' päästä johonkin, joka resonoi kanssasi - ehkä saavutuksesi juoksussa ovat levinneet muille elämäsi aloille osoittamalla, että jos kestät epämukavuutta tällä hetkellä, voit murtautua uudelle tasolle, jonka et tiennyt olevan mahdollista.

Sitten taas toinen opiskelija saattaa arvostaa seurajoukkuetta siellä solmittujen ystävyyssuhteiden vuoksi. Ehkä hän tunsi vahvaa kuuluvuutta radaryhmäänsä, ja tämä yhteys osoitti hänelle, että hän voi sopeutua mihin tahansa uuteen sosiaaliseen tilanteeseen.

Jos sinä kysy itseltäsi miksi ja määrittele syyt, vastauksesi voi näyttää hyvin erilaiselta - ja paljon paljastavammalta - kuin mistä aloitit. Kaksi opiskelijaa voi kirjoittaa osallistumisestaan ​​radalle, mutta he voivat arvostaa kokemusta hyvin eri syistä. Ja tämä kertoo jotain muuta keitä he ovat ja mikä on heille tärkeää.

Kerskumisarkki auttaa opettajasi kirjoittamaan oivaltavan kirjeen, joka paljastaa luonteesi, persoonallisuutesi ja arvosi. Ne voivat myös sisältää merkittäviä olosuhteita perheessäsi tai henkilökohtaisessa taustassasi , jos haluat jakaa ne. Kaikki tämä oivallus auttaa pääsylippuja tutustumaan sinuun syvemmällä tasolla.

Kirjeidesi pitäisi antaa pääsykomiteoille a täydellisempi tunne siitä, kuka olet opiskelijana ja ihmisenä . Antamalla tämän monipuolisen tunteen opettajillesi annat heille kaiken tarvitsemansa materiaalin - yhdessä heidän kanssaan jo luodun suhteen - henkilökohtaisen ja tehokkaan suosituskirjeen kirjoittamiseksi.

Keskeiset kohdat: Mitä valmistautua ja miksi

Tärkein otos, jonka sinun pitäisi saada tästä oppaasta, on se voit olla aktiivinen ja vaikutusvaltainen rooli vahvojen suosituskirjeiden saamisessa . Tietenkin kirjeidesi perusta on se, miten suoriuduit luokassa vuoden aikana ja tutustuit opettajiin. Tämän lisäksi voit kuitenkin valmistaa harkittuja tietoja, jotka auttavat opettajasi kirjoittamaan tietyn, henkilökohtaisen ja paljastavan kirjeen.

Materiaalien suunnittelun ja valmistamisen pitäisi kestää muutaman viikon suunnittelu. Sinun pitäisi odottaa kuluttavan noin 15 tuntia tai enemmän ansioluettelosi ja kehuskelehtesi luomiseen ja oikolukemiseen.

Sinun ei pitäisi piirtää nopeita vastauksia kehuskelehtesi kehotteisiin; sen sijaan, vie aikaa näiden kysymysten käsittelyyn ja kaivaa syvälle , haastat jatkuvasti itsesi päästäksesi vastausten juureen kysymällä: Miksi? kuten yllä olevassa esimerkissä. Vastauksesi eivät vain hiero opettajasi muistia ja opeta hänelle uusia asioita sinusta, vaan ne myös osoittavat hänelle, kuinka paljon vaivaa ja suunnittelua käytät yliopistosovelluksiin.

Toivottavasti olet kysynyt opettajalta, joka tukee sinua ja tuntee sinut hyvin. Pyrittäessäsi jakamaan ideasi, ansioluettelosi ja kehuaksesi voit olla varma, että olet tehnyt kaikkesi saadaksesi erinomaisen suosituskirjeen.

kuinka monta kiloa on tonni

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.