Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

feature_whatisavaledictorian.jpg

Lukion akateemikot voivat olla erittäin kilpailukykyisiä ajaville opiskelijoille, jotka toivovat voivansa ansaita halutun valedictorian arvonimen. Mutta kuinka tarkalleen lukiot valitsevat valediktorilaiset? Tarkoittaako otsikko mitään yliopistosovelluksille? Tässä artikkelissa annan sinulle yksityiskohdat siitä, mitä tarkoittaa olla valedictorian, miten valedictorians valitaan ja onko tämä kriittinen tekijä yliopistojen valintaprosessissa.

on hyvä koulu

Mikä on valedictorian lukiossa?

Jos sinut kutsutaan valedictorianiksi, se tarkoittaa yleensä sitä olet saavuttanut korkeimman tason akateemisen saavutuksen kaikista luokkasi opiskelijoista. Joissakin kouluissa useita opiskelijoita kutsutaan valediktoreiksi. GPA määrittelee arvokkaat kunnianosoitukset , jota voidaan mitata eri tavalla lukiosta riippuen. Seuraavassa osiossa käyn läpi tarkempia tietoja käytäntömuutoksista.Lukion valediktorialainen pitää perinteisesti puheen (valediktorin puheen) valmistumisen yhteydessä. Hauska tosiasia: Termi valedictorian tulee latinasta sanoa hyvästit Tarkoituksena on sanoa hyvästit, koska valedictorian yleensä pitää viimeisen puheen seremoniassa.

Kuinka lukiolaiset valitsijat valitaan?

Valedictorian on melkein aina luokkasi opiskelija, jolla on korkein GPA, mutta GPA voidaan mitata useammalla kuin yhdellä asteikolla (ja joskus kouluilla on enemmän kuin yksi valedictorian!). Jos koulusi käyttää painotettuja GPA-arvoja, eli korkeamman luokan oppilaat voivat ansaita korkeampia GPA-arvoja, valedictorian on käytännössä taattu opiskelija, joka on ansainnut korkeimmat arvosanat vaikeimmissa luokissa. Painotetut GPA-arvot mitataan tyypillisesti viiden pisteen asteikolla, kun 5.0 on sama kuin Honour- tai AP-luokan A.

Muut koulut käyttävät painottamatonta GPA-asteikkoa, mikä tarkoittaa, että kurssitasoja ei oteta huomioon laskettaessa GPA: ta. Painottamattomassa mittakaavassa GPA-arvot nousevat vain 4,0: een, mikä vastaa A-luokkaa missä tahansa luokassa tasosta riippumatta. Tässä tapauksessa, valedictorian voisi olla opiskelija, joka oli alemman tason luokissa, mutta ansaitsi kaikki A: t.

Viime vuosina, jotkut lukiot ovat omaksuneet politiikan nimetä useita opiskelijoita valedictoriansiksi. Koska yliopistoon pääsy on nyt niin kilpailukykyistä, yhä useammat opiskelijat pyrkivät saavuttamaan korkean tason akateemisen menestyksen lukiossa. Nimeämällä useita valediktoriaaneita koulut tunnustavat useiden opiskelijoiden vaikuttavat saavutukset oikeudenmukaisemmin ja vähentävät painetta ja kilpailua. Joskus arvokkaat kunniamerkit annetaan kaikille opiskelijoille, jotka saavuttavat suorat A-keskiarvot tai useille opiskelijoille, jotka kaikki ovat ansainneet samat GPA-arvot.

Tässä tapauksessa ei välttämättä ole todellista valediktorista puhetta (paitsi jos kaikki valediktoriaanit kirjoittavat puheen yhdessä ja sanovat sen yhtenäisesti, mikä olisi todella kammottavaa, joten kannatan sitä). Usean valedictorian nimeämispolitiikka on saanut kritiikkiä niiltä, ​​jotka väittävät, että se vain viittaa rajuihin inflaatioihin ja devalvoi valedictorian arvonimen. Kuitenkin, kun GPA: t erotetaan vain pienillä murto-osilla pisteitä, voi olla järkevää tunnistaa useampi kuin yksi opiskelija tällä kunnialla.

On myös käytäntömuunnelmia, joissa luokat lasketaan GPA: han, joka määrittää luokituksen. Joissakin kouluissa voi olla vain ydinaiheiden kursseja kun taas toiset voivat sisältää sekä ydinluokkia että valittavia. Voit tarkistaa opasneuvojaltasi koulusi käytännöt.

Koska valedictorian on yleensä opiskelija, joka sijoittuu kussakin luokassa # 1, ei ole helppoa ennustaa, mitä GPA: ta tarvitset tittelin ansaitsemiseksi. Olet ehkä kuullut opiskelijoista, jotka olivat menneiden luokkien valediktoreita, mutta ansaitsivat pienemmän GPA: n kuin opiskelijasi, joka sijoittui luokassasi viidenneksi. Jotkut luokat ovat enemmän tai vähemmän kilpailukykyisiä kuin toiset!

body_competitivegoats.jpg Jos haluat olla ylin vuohi (jota mielestäni valedictorians tulisi todella kutsua), sinun on ehkä lukittava sarvet luokkasi muiden superohjattujen opiskelijoiden kanssa. Rentoudu nörtit, todellista fyysistä toimintaa ei ole mukana.

Entä tervehdyttäjät? Mitä muita sijoitusperusteisia palkintoja lukiot tarjoavat?

Valedictorian ei ole ainoa titteli, jonka opiskelijat voivat ansaita lukiolaisista saavutuksista. Useimmissa kouluissa tervehdys on opiskelija, joka sijoittui luokan toiseksi valedictorian jälkeen. Yleensä tervehdys puhuu myös valmistumisen yhteydessä. Tervehdyskamppailijat ovat hieman viileämpiä kuin valediktoriaaniset. (Okei, olen puolueellinen, koska olin tervehdys lukiossa, mutta tunnustetaan, se on totta.)

Jotkut lukiot tarjoavat myös latinalaisia ​​arvosanoin opiskelijoille, jotka saavuttavat tietyt GPA-arvot. Olet ehkä kuullut tästä käytännöstä yliopistojen tutkijoiden yhteydessä. Opiskelijoille annetaan otsikot cum laude , suurella kiitoksella ja suurimman kiitoksen heidän akateemisten saavutustensa merkkinä. Eri lukioilla on erilaiset GPA-kynnysarvot jokaiselle kunnialle. Esimerkiksi koulussa, jossa on painotetut GPA-arvot, opiskelijat, jotka ansaitsevat GPA-arvon yli 3,6, voivat olla cum laude , opiskelijat, jotka ansaitsevat GPA: n yli 4,0, voivat olla suurella kiitoksella ja opiskelijat, jotka ansaitsevat GPA-arvon yli 4.4, voivat olla suurimman kiitoksen .

Nämä arvosanat annetaan joskus myös luokan sijoitusprosentin perusteella. Kunniamerkkejä tällä tavoin järjestävä koulu saattaa päättää, että luokan 5 parasta katsotaan suurimman kiitoksen , top 10% on suurella kiitoksella , ja ylin 25% on cum laude. Jos lukiollasi ei ole latinalaisia ​​kunnianosoituksia, se ei ole iso juttu. Se on vain yksi tapa tunnistaa korkean GPA-arvon omaavat opiskelijat, jotka ovat tehneet kovasti töitä, mutta eivät ole aivan saavuttaneet valediktorin tai tervehdyksen tasoa.

body_carpediem.jpg Ainoa latinankielinen lause, jonka useimmat meistä tietävät. Ota karppi kiinni. Sitä se tarkoittaa, eikö?

Mitä hyötyä valediktorialaiseksi nimeämisestä on?

Valedictorian arvonimi, kuten olemme nähneet, voi tarkoittaa eri asioita lukiosta riippuen. Se on vaikuttava kunnia, mutta Pelkästään otsikolla ei pitäisi olla suurta vaikutusta mahdollisuuteesi päästä yliopistoon. Jos olet valedictorian, sinulla on erittäin korkea GPA (ja todennäköisesti myös korkeat testipisteet), ja nämä pätevyydet ovat asioita, jotka todella vievät sinut valikoiviin korkeakouluihin.

Kun haet ensimmäisen kerran yliopistoon, et tiedä vielä, oletko valedictorilainen vai et, eivätkä myöskään koulut. Tulet tietämään vasta vasta keväällä, kun olet jo saanut korkeakouluista valintapäätökset. Koska valedictoriaanien GPA-arvot voivat vaihdella vuodesta toiseen, otsikko tarkoittaa paljon vähemmän kuin arvosanat, jotka saivat sinut sinne. Tämä pätee erityisesti uuden suuntauksen yhteydessä nimetä useita valedictorians; termi on vesittyneempi kuin aikaisemmin.

yhteensopivimmat merkit skorpionin kanssa

Vaikka yliopistoon pääsemisellä ei ehkä olekaan niin väliä, valediktoriaan nimittämisellä on muitakin etuja. Saatat olla oikeutettu erityisapurahoihin korkeakouluissa, joissa sinut on hyväksytty valedictorian asemasi vuoksi. Tämä on yleistä julkisissa yliopistoissa, jotka toivovat houkuttelevansa menestyviä opiskelijoita lukukausisopimuksilla.

Sinut tunnustetaan myös kaikesta kovasta työstäsi ja saat pitää puheen koko luokassa. Se on loistava tilaisuus kertoa hauskoja vitsejä ja / tai lähettää mielekäs viesti. Suosittelen vitsien kertomista, koska sinut muistetaan valmistumisen ainoana tylsänä osana. Jos ajatus puheesta saa sinut pukeutumaan, tämä ei ehkä ole plus, mutta se on todella hyvä tilaisuus olla rehellinen ja jakaa mielipiteesi neljästä viime vuodesta.

body_clown.jpg Suorita valedictorian puheesi samalla kun olet täynnä pellejä. Anna ihmisille mitä he haluavat.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos haluat olla Valedictorian?

Jos sinulla on nähtävyyssi asetettu lukion valedictorian nimeksi, sinun pitäisi olla valmis haastamaan itsesi. Opiskelijat, joista tulee valediktoriaaneja, aloittavat ja lopettavat lukion uransa vaikeimmissa luokissa, joilla on korkeimmat arvosanat. Jos haluat saada yleiskatsauksen joistakin taidoista ja opiskelutottumuksista, sinun kannattaa omaksua, jos haluat olla luokkasi kärjessä, katsokaa artikkelini siitä, kuinka saada hyviä arvosanoja lukiossa.

Yritä myös pitää asiat perspektiivissä. Älä uhraa mielenterveyttäsi tavoitteesi nimissä - se ei ole sen arvoista vain tunnustuksen vuoksi. Tavoitteesi tulisi motivoida sinua pysymään mukana koulutyössäsi ja haastamaan itsesi, mutta sen ei pitäisi saada sinut kyyneliin, koska sinun on käytettävä kahdeksan tuntia kotitehtäviin joka ilta. Vain sinä tiedät, mitkä ovat rajasi ja mitä pystyt käsittelemään. Jos siirrät älyllisiä rajojasi ja pidät korkeita arvosanoja, sinut hyväksytään upeisiin korkeakouluihin riippumatta siitä, tuleeko sinusta valediktoriaaninen vai ei.

body_happybrain.png Harjoittele aivojasi, mutta anna sille jonkin aikaa aikaa, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena.

Johtopäätös

Useimmissa lukioissa valedictorian on luokan paras opiskelija GPA: n määrittelemällä tavalla. Jotkut koulut käyttävät painotettuja GPA: ta, kun taas toiset käyttävät painottamattomia GPA: ita, ja tämä voi vaikuttaa siihen, minkä tyyppinen opiskelija päätyy valediktoriaan. Joissakin kouluissa jopa nimetään useita valedictorians tunnustamaan useamman kuin yhden opiskelijan poikkeukselliset akateemiset saavutukset. Valedictoriaania pyydetään perinteisesti pitämään puhe valmistumisen yhteydessä.

Sinun ei tarvitse olla lukion valutiktori tai tervehdys, jotta sinut voidaan hyväksyä erittäin valikoivaan korkeakouluun! Koska valedictorian GPA missä tahansa lukiossa vaihtelee vuodesta toiseen, korkeakoulut eivät oleta, että kaikki valedictoriksi päätyvät tulisi ottaa mukaan tai että opiskelijat, joille ei anneta luokkansa korkeinta arvosanaa, olisi evätty. Jos työskentelet jatkuvasti luokkaasi ja ansaitset korkeita arvosanoja, sinut palkitaan yliopiston hakuprosessissa, vaikka et olisikaan valediktori.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.