Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

feature_subrogationIlmoittaudutko autovakuutukseen ja etkö ole varma siitä, onko sen arvoista maksaa vakuutusmaksusta luopumista? Tai ehkä olet sattunut onnettomuuteen ja toinen henkilö on tarjonnut asettua kanssasi, jos allekirjoitat vapautuksen sijaisoikeudesta - pitäisikö sinun tehdä se? Mikä on sijaisoikeus, oikeastaan?

Ennen kuin päätät, sinun on ymmärrettävä, mikä korvausoikeus on ja miksi haluat (tai et halua) luopua siitä. Tässä oppaassa määritellään sijaisoikeus ja selitetään milloin ja miksi se auttaa sinua tekemään tietoisen päätöksen.

Mikä on subrogation?

Maallikon termein sijaantulo tapahtuu, kun henkilö A on velkaa henkilölle B jotain (yleensä rahaa), ja henkilö C astuu sisään ja ottaa laillisesti henkilön B paikan (mukaan lukien oikeudet siihen, mitä henkilö A on velkaa henkilölle B).Esimerkiksi, jos olet velkaa lainayhtiölle ja joku muu ostaa velkasi. Velkasi ostanut henkilö voi sitten käyttää korvausvaatimusta, jotta voit maksaa heille takaisin velan (vaikka et lainannut rahaa tältä henkilöltä alun perin). Tässä on teknisempi korvausmääritelmä:

Yhden henkilön korvaaminen toisen sijasta laillisen vaatimuksen, vaatimuksen tai oikeuden perusteella siten, että korvaava henkilö seuraa toisen oikeuksia suhteessa velkaan tai saatavaan ja sen oikeuksiin, oikeussuojakeinoihin tai vakuuksiin.(lähde: Mustan lain sanakirja )

Illinoisin yliopiston keskimääräiset pisteet

Todennäköisesti kohtaat korvauksen, kun käsittelet vakuutuskorvauksia, mutta se voi myös lisääntyä tilanteissa, joissa takaajat (kuten vuokrasopimuksen tai lainan allekirjoittajat).

Kuinka Subrogation toimii?

Koska yleisin tapa, jolla ihmiset kohtaavat korvauksen, on autovakuutusten tekemisessä, selitän sen esimerkillä autovakuutuksesta.

Oletetaan, että aiot ajaa valtatietä pitkin yhden päivän ja joutut onnettomuuteen toisen kuljettajan kanssa. Yksi jarruvaloistasi on säröillä, takapuskuri roikkuu toiselta puolelta ja tarvitset uuden maalin.

Voit maksaa auton korjauksista korvaamalla vakuutusyhtiöltäsi toisen kuljettajan vakuutustiedot ja ristissä sormesi. Jos vakuutusyhtiösi toteaa toisen osapuolen olevan syyllinen, hän maksaa vahingonkorvausvaatimuksen (josta vähennetään omavastuu). Autosi korjataan ja elämäsi jatkuu tavalliseen tapaan.

Kulissien takana vakuutusyhtiönne pyrkii kuitenkin korvaamaan kustannuksensa toisen osapuolen vakuutusyhtiöltä (tai jos se ei ole mahdollista, toiselta osapuolelta). Korvausoikeus antaa vakuutuksenantajalle mahdollisuuden pyrkiä takaisin saamaan rahat, jotka he maksoivat sinulle vahingonkorvausvaatimukselta syylliseltä osapuolelta.

Suurimmaksi osaksi ainoa osallistumisesi koko prosessiin on, jos vakuutusyhtiösi päättää jatkaa sijaintia. Jos he tekevät, he ovat lain mukaan velvollisia ilmoittamaan sinulle ja yrittämään palauttaa omavastuun kustannukset osana rahaa, jota he etsivät syylliseltä osapuolelta.

Jos vakuutusyhtiösi harjoittaa sijaantuloa, he vaativat sinua tekemään yhteistyötä heidän sijaisyrityksensä kanssa. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että todennäköisesti ei sallita allekirjoittaa takautumisoikeudesta luopumista onnettomuuden tai vaatimuksen jälkeen.

Mikä on korvaamisen vapaus?

Perintöoikeudesta luopuminen tarkoittaa sitä, että luovut oikeudestasi saada toinen osapuoli (yleensä vakuutusyhtiösi) yrittämään periä takaisin se, mitä kolmas osapuoli on sinulle velkaa.

Palataan hetkeksi autovakuutuksen esimerkkiin. Suurin osa vakuutussopimuksista kieltää sinua allekirjoittamasta korvausvelvollisuutta sen jälkeen, kun olet jo tehnyt vaatimuksen.

Saatat pystyä allekirjoittamaan yhden etukäteen onnettomuuksista, jos vakuutuksesi sallii sijaintitodistuksista luopumisen lisäämisen nykyisiin vakuutuksiin. Jos teet tämän, vakuutusyhtiösi saattaa kuitenkin veloittaa sinulta ylimääräisen maksun yrittääksesi minimoida tappionsa tällä tavoin.

Allekirjoittamalla takautumisvelvollisuuden, luovut autovakuuttajasi oikeudesta yrittää saada takaisin heidän kustannuksensa (mukaan lukien omavastuun kustannukset).

Olet todennäköisesti törmännyt korvauslausekkeeseen luopumisesta onnettomuuden jälkeen, jos onnettomuudessa syyllinen osapuoli tai heidän vakuutusyhtiönsä yrittää asettua kanssasi suoraan (käymättä vakuutusyhtiön läpi). He haluavat sinun allekirjoittavan vapautuksen oikeudesta, jotta heitä ei vaaranneta joutua kahdesti samaan tapaukseen (kerran sinulta, kerran autovakuutukselta, joka harjoittaa korvausta).

Useimmissa tapauksissa oma autovakuutuksesi edellyttää, että ilmoitat heille, jos olet päättänyt allekirjoittaa vapauteen sijainnista (samoin kuin heidän on ilmoitettava sinulle, jos he päättävät ryhtyä korvaamaan syyllistä tai vakuutustaan). Tällä tavoin vakuutusyhtiösi ei tuhlaa aikaa ja lakimaksuja yrittäessään saada takaisin rahaa, jonka syyllinen osapuoli on jo maksanut sinulle.

Pitäisikö sinun allekirjoittaa korvaamisvelvollisuus?

Vaikka korvaamisoikeudesta luopuminen voi säästää vaivaa oikeudenkäynneissä ja vakuutuskorvausvaatimusten käsittelyssä, se tarkoittaa myös sitä, että pystyt huomattavasti vähemmän todennäköisesti korvaamaan muut kuin taskussa olevat kulut (kuten kokonaan tai osittain vähennyskelpoinen) ).

Jos annat vakuutusyhtiöllesi hakea korvausta, heistä tulee vastuussa kaikista oikeudenkäyntimaksuista, paperityöistä ja vaivoista - sinun tarvitsee vain odottaa ja katsoa, ​​onnistuvatko he palauttamaan oman omavastuun.

Siksi sinun tulee olla hyvin varovainen allekirjoittamalla sijaintilausekkeesta luopuminen joko autovakuutussopimuksessasi tai onnettomuuden jälkeisessä ratkaisussa. Se voi olla kiellettyä paitsi jos olet jo tehnyt vakuutushakemuksen etkä ole aiemmin allekirjoittanut vakuutusyhtiön kanssa korvausvelvollisuutta, se voi myös tarkoittaa, että saat pienemmän maksun kuin muutoin.

Ainoat syyt harkita mahdollisuutta allekirjoittaa vapautusoikeudesta ovat seuraavat:

  • sinulla on huomattavia taskussa maksettavia kustannuksia, jotka toivot voit saada takaisin (koska vakuutusyhtiösi voi suorittaa vain korvausvastuun vastuiden korvaamisesta), TAI
  • uskot pystyvänsä saamaan edullisemman ratkaisun kuin vakuutusyhtiösi

Jopa näissä tapauksissa ole kuitenkin tietoinen siitä jos allekirjoitat takautumisen luopumisen onnettomuuden jälkeen, vakuutuksesi saattaa kieltäytyä maksamasta korvausta kokonaan tai osittain (joten on välttämätöntä, että voitat vaatimuksen syyllistä tai heidän vakuutustaan ​​vastaan).

Muunlaiset etsinnät

Autovakuutuksen lisäksi voit joutua korvausvaatimuksiin muutamissa tilanteissa. Subrogation on useimmiten kysymys erityyppisistä vakuutuksista, mukaan lukien asunnon omistajien vakuutus- ja sairausvakuutukseen liittyvät korvausvaatimukset, mutta se voi tapahtua kaikenlaisten sopimusten yhteydessä.

Seuraavassa parissa osiossa keskustelemme kahdesta muusta yleisimmistä tavoista, joilla kohtaat sijaisoikeuden jokapäiväisessä elämässäsi: terveysvakuutus ja Opintolainan takaisinmaksu .

Sairausvakuutuksen korvaaminen

Sairausvakuutuksen osalta korvausoikeus tulee esiin useimmiten henkilövahinkoja koskevissa oikeusjutuissa.

Jos haastat toisen osapuolen menestyksekkäästi lääketieteellisten vahinkojen varalta, sairausvakuutuksesi vaatii usein korvausta osasta ratkaisua heidän sijaisoikeutensa perusteella. Tämä saattaa tuntua aluksi oudolta, mutta käy ilmi, että tähän on hyvä (ja useimmissa tapauksissa reilu) syy.

Kuten autovakuutusten kohdalla, kun kirjaudut sairausvakuutukseen, osa siitä, mihin suostut, on, että sairausvakuutusyhtiö maksaa korvauksesi sillä ehdolla, että sillä on oikeus hakea korvausta korvauksistasi vastuuhenkilöltä. Kun menet lääkärin vastaanotolle, olet vastuussa oleva osapuoli, minkä vuoksi maksat vakuutusmaksusi ja sinulla on yhteispalkka.

Kun on kyse tilanteesta, jossa olet loukkaantunut kolmannen osapuolen onnettomuudessa ja olet onnistuneesti voittanut kanteen heitä vastaan, tämä muuttuu - tämä kolmas osapuoli on nyt vastuussa lääketieteellisistä laskuistasi. Jos sairausvakuutusyhtiösi korvaa sairauskulut lainkaan, ne on maksettava kolmannen osapuolen maksusta sinulle. He eivät voi vaatia sitä kolmannelta osapuolelta itse - muuten saat korvauksen kaksinkertaisesti (vakuutusyhtiön maksamat sairauslaskut + kolmannen osapuolen suorittama selvitys), ja kolmas osapuoli veloitettaisiin kaksinkertaisesti, mikä on lain vastaista.

Joten vaikka saattaa tuntua epäoikeudenmukaiselta, että sairausvakuutusyrityksesi saa osan sovinnosta, on järkevää.

on 1480 hyvä sat pisteet

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse maksaa enemmän kuin vakuutuksenantaja maksaisi samoista palveluista. Esimerkiksi, jos sairaala veloittaa 2 000 dollaria hoitoon liittyvästä laboratoriotestistä, mutta vakuutusyhtiön on maksettava vain 400 dollaria, olisit velkaa vakuutusyhtiölle vain 400 dollaria maksamastasi maksusta.

Opintolainan vähennys

Tällä hetkellä liittohallitus tarjoaa suorat opiskelulainat , mikä tarkoittaa, että lainat tarjoavat suoraan opetusministeriön kautta ja takaavat ne laiminlyöntiä vastaan. Jos otit liittovaltion opintolainan ennen vuotta 2010, lainan olisi kuitenkin taannut erillinen opintolainatakaaja.

Jos lainassasi on minkäänlaista takaajaa, voidaan korvata, jos virasto, joka alun perin takasi lainasi, myy lainasi kolmannelle osapuolelle.

Yleisin tapaus on, kun opetusministeriö ostaa takaisin lainaa joltakin näistä virastoista. Ellei laki tai alun perin allekirjoittamasi lainasopimus toisin kiellä, opetusministeriö voi sitten astua alkuperäisen opintolainan takaajaviraston kenkiin perimään lainan takaisin sinulta, vaikka olisitkin laiminlyönyt lainan.

Sen lisäksi, että opiskelijalainojen takaisinmaksun on maksettava maksamattomien opintolainojen takaisinmaksu, sillä on myös negatiivinen vaikutus luottopisteisiisi. Koska korvaaminen tarkoittaa, että olet nyt teknisesti velkaa jollekulle uudelle (vaikka et ole ottanut uutta lainaa), laiminlyöty lainasi ilmestyy uudelleen luottohistoriaasi ja aiheuttaa luottopisteiden laskun .

Subrogation-väitteet: Bottom Line

  • Voit määritellä sijaisoikeuden, mitä tapahtuu, kun olet velkaa jotain (yleensä rahaa) yhdelle yksikölle ja toinen yksikkö astuu ensimmäisen yksikön kenkiin kerätäksesi velkaa.
  • Subrogation esiintyy useimmiten autovakuutusten yhteydessä , mutta sitä voidaan jatkaa myös muissa olosuhteissa, mukaan lukien sairausvakuutuskorvaukset ja opintolainan takaisinmaksu.
  • Vakuutuksen yhteydessä saatat pystyä allekirjoittamaan vapautuksen korvaamismerkinnästä ennen kuin lisäpalkkioon liittyy ongelmia. Jos yrität myöhemmin allekirjoittaa korvaamisvelvollisuuden, saatat kuitenkin johtaa siihen, että vakuutusvaatimuksesi hylätään osittain tai kokonaan.
  • Jos sinulla on laiminlyöty laina, joka siirtyy takaisin, se ilmestyy takaisin luottotietorekisteriin sijaantulon jälkeen, koska olet nyt velkaa jollekin uudelle

Mielenkiintoisia Artikkeleita

2.2 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.2

Mikä on 2.2 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.2 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Kalifornian taiteen instituutin pääsyvaatimukset

22 keskeistä alkemiasymbolia ja niiden merkitykset

Mitä ovat alkemiasymbolit? Katso täydellinen oppaamme tärkeimmistä alkemiasymboleista ja merkityksistä.

Täsmälleen mitä odottaa AP -kielen monivalinnalta

Oletko hämmentynyt tukiaseman kielen ja kokoonpanon monivalinnoista? Selitämme eri kysymystyyppejä ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä, joiden avulla voit ässää kokeen.

3 tärkeintä vinkkiä erottuvaan Cornell-esseeseen

Kamppailetko Cornellin essee -kehotteen kanssa? Opi kirjoittamaan suuri Cornell -lisäesite, joka saa sovelluksesi loistamaan.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka saada 36 ACT English: 10 strategiaa täydeltä maalintekijältä

Pisteytys 36 ACT-englanniksi vaatii täydellisyyttä. Opi ACT-asiantuntijan kriittiset strategiat tämän osan hallitsemiseksi.

Clayton State Universityn pääsyvaatimukset

Parhaat ACCUPLACER-harjoituskokeet: matematiikka, lukeminen ja paljon muuta

Tarvitsetko ACCUPLACER-harjoitustestin? Katso kokoelmamme kirjoittamisen, lukemisen ja matematiikan ACCUPLACER-harjoitustesteistä.

Jazzista Jambalayaan: 11 hauskaa tekemistä New Orleansissa

Mietitkö mitä tehdä New Orleansissa? Katso luettelo suosituimmista nähtävyyksistä ja piilotetuista helmistä, mukaan lukien suokierrokset, kreoliruoka ja ranskalainen kortteli.

Montserratin taiteen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Caltech vs MIT: Mikä on parempi?

Onko Caltech parempi kuin MIT? Mikä koulu sopii sinulle? Opi eroja näiden huipputekniikan korkeakoulujen välillä.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

New Jerseyn teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Temple Universityn pääsyvaatimukset

Stonehill College SAT -tulokset ja GPA

Kuinka tarkastukset ja saldot toimivat Yhdysvaltain hallituksessa

Mitä ovat sekit ja saldot? Kuinka ne toimivat? Täydellinen tarkistus- ja saldomääritelmäoppaamme jakaa tämän Yhdysvaltojen hallituksen näkökohdan yksityiskohtaisella esimerkillä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Capistrano Connections Academy Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Capistrano Connections Academy Charter Schoolista Aliso Viejo, Kalifornia.

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

New Yorkin sisustuskoulun pääsyvaatimukset

1060 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Amerikan katolisen yliopiston pääsyvaatimukset

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

UNT ACT -pisteet ja GPA