Mikä on STEM? Mitä se tarkoittaa?

ominaisuus-tiedemies-petrimalja-kemia-biologia

Jos asut Yhdysvalloissa, olet luultavasti kuullut siitä, kuinka tärkeä STEM -koulutus on. Mutta mikä on STEM, tarkalleen? Ja miksi se on niin tärkeää?

Tässä artikkelissa, selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää STEM -koulutuksesta, mukaan lukien: • Selitä, mitä STEM tarkoittaa
 • Yleiskatsaus STEMin sisältämiin tieteenaloihin
 • Vastaa kysymykseen: Mitä STEM tarkoittaa koulussa?
 • Selitä STEM: n merkitys
 • Tarjoa viiden kysymyksen tietovisa, jonka avulla voit päättää, sopiiko STEM -harjoittelu sinulle

Valmis? Sukelletaan sisään!

body-kysymysmerkki-1

kuinka monta uc -koulua siellä on

Mikä on STEM? Mitä STEM tarkoittaa?

STEM on lyhenne, jota käytetään yleisesti koulutuksessa ja liike -elämässä. Neljä kirjainta sisään STEM tarkoittaa:

 • S tietoisuus
 • T tekniikka
 • JA ngineering
 • M atematiikka

Kun kuulet STEM -koulutuksesta tai STEM -töistä, se viittaa näihin neljään erilliseen opintoluokkaan!

Joten luultavasti ihmettelet, miksi nämä luokat on koottu yhteen katetermiin. Näiden neljän oppialan yhdistäminen yhdeksi lyhenteeksi on tarkoitettu korostaa, että tiede, tekniikka, tekniikka ja matematiikka ovat toisiinsa liittyviä akateemisia aloja joka voidaan integroida koulutukseen, liiketoimintaan ja jopa taloudellisiin tarkoituksiin!

Mitä STEM sisältää?

Nyt kun olemme vastanneet kysymykseen, mikä on STEM, Katsotaanpa tarkemmin tieteen, tekniikan, tekniikan ja matematiikan alaluokkia.

Selitämme jokaiselle näistä kentistä, mitä se on, mitä se sisältää ja miksi se sisältyy osaan STEM!

Tiede

STEM: n tiede on melko laaja, ja se on tyypillisesti kattaa kaksi kolmesta tieteen pääalasta: luonnontieteet ja muodolliset tieteet. Kolmas merkittävä tieteen haara on yhteiskuntatiede (kuten sosiologia tai taloustiede), mutta monet ihmiset eivät sisällä niitä STEM: ssä. Nämä alat kuuluvat yleensä vapaiden taiteiden tai humanististen tieteiden ryhmään.

Luonnontieteet viittaavat biologia, kemia ja fysiikka. STEM: n yhteydessä luonnontieteisiin kuuluvat myös fyysiset tieteet (kuten tähtitiede) ja biotieteet (kuten ekologia).

Muodolliset tieteet viittaavat tyypillisesti aloihin logiikka, tietojenkäsittelytiede ja tilastot .

Luonnontieteiden aineissa opetettuja taitoja sovelletaan usein myös muilla STEM -aihealueilla. Esimerkiksi vaikka logiikka liittyy voimakkaasti tieteisiin, looginen ajattelu on erittäin tärkeää myös tekniikan ja tekniikan ammattilaisille. Sama pätee ekologian kaltaiselle alalle, joka usein yhdistyy muiden alojen, kuten ekologisen suunnittelun ja ekotekniikan, kanssa!

Teknologia

STEM -tekniikka viittaa tekniikkaan ja tekniikan aloihin. Esimerkiksi ohjelmointi, järjestelmäanalyysi ja jopa tietoarkkitehtuuri kuuluisivat teknologiamerkin alle!

Usein tekniikkaa käsitellään STEM-koulutuksessa opettamalla opiskelijoille taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen teknologiavetoisessa maailmassa. Monissa lukioissa tämä tarkoittaa tietokoneohjelmoinnin, verkkokehityksen ja tietokantojen hallinnan oppimista.

Tekniikka sisältyy STEM: ään, koska tech on työkalu, joka mahdollistaa innovoinnin ja etsinnän muilla STEM -alueilla. Esimerkiksi uusien teknologioiden kehittäminen on biolääketieteen tekniikan alalla ratkaisevan tärkeää. Siinä yhdistyvät tekniikka ja tiede ja tekniikkaa uusien lääketieteellisten hoitojen kehittämiseksi!

Teknologia on tärkeä osa STEM -tekniikkaa, koska se vaikuttaa voimakkaasti kolmeen muuhun alueeseen, jotka riippuvat teknologisesta tietämyksestä, tutkimuksesta ja kehityksestä muuttaakseen maailmaa.

Tekniikka

STEM -tekniikka sisältää monia erilaisia ​​tekniikoita . Näitä ovat ilmailu- ja biotekniikka, biolääketieteen tekniikka, sähkötekniikka, konetekniikka, teollisuustekniikka, maa- ja vesirakentaminen, kemian tekniikka, akustiikka, tietotekniikka ja ohjelmistotekniikka. Eikä tämä ole edes täydellinen luettelo!

Tekniikka kuuluu STEM -järjestelmään, koska insinöörien on ymmärrettävä matematiikka, tiede ja tekniikka voidakseen tehdä työnsä. Otetaan esimerkiksi sillan rakentaminen. Rakenneinsinöörin on kyettävä tekemään monimutkaisia ​​laskelmia selvittääkseen, kuinka paljon painoa silta kestää, mikä on yhdistelmä matematiikkaa ja fysiikkaa. Sitten heidän on ymmärrettävä uudet tekniikat, jotka voivat herättää sillan eloon!

Matematiikka

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, STEM: n matematiikka viittaa sekä puhtaaseen matematiikkaan että soveltavaan matematiikkaan.

Puhdasta matematiikkaa on matemaattisten käsitteiden ja rakenteiden tutkiminen. Nämä ovat matematiikan perusideoita! Tämä sisältää kentät, kuten algebra, geometria ja lukuteoria.

pieni valkoinen pilleri, ei merkintöjä

Soveltava matematiikka on juuri sitä miltä se kuulostaa: se on sovellus matematiikasta eri STEM -alueilla. Joitakin sovellettuja matemaattisia aloja ovat yhdistelmä, laskennallinen biologia, teoreettinen tietojenkäsittely ja teoreettinen fysiikka.

Vaikka matematiikka saattaa tuoda esiin STEM -lyhenteen, se on itse asiassa tieteen, tekniikan ja tekniikan perusta. Tarkoitamme seuraavaa: jos haluat ymmärtää ilmaston lämpenemisestä keräämäsi tiedot, sinun on käytettävä matematiikkaa. Jos työskentelet uuden akkutekniikan parissa, sinun on selvitettävä, kuinka paljon energiaa akku tallentaa ... mitä myös käyttää matematiikkaa! Jopa videopelien kehittäjät ja ohjelmoijat luottavat matematiikkaan!

kehon-luokkahuone-koulu-koulutus

STEM on melko yleinen muotisana koulutuksen suhteen. Yleisesti ottaen STEM koulutuksessa viittaa perusopetussuunnitelmaan, jonka tarkoituksena on auttaa opiskelijoita valmistautumaan tieteen ja tekniikan uraan!

Mitä STEM tarkoittaa koulutuksessa?

Emme voi puhua STEMistä vastaamatta kysymykseen: Mitä STEM tarkoittaa koulussa? Koulutusyhteydessä, STEM viittaa opetussuunnitelmaan, joka soveltaa integroitua lähestymistapaa luonnontieteiden, tekniikan, tekniikan ja matematiikan opetukseen.

STEM: stä on tullut Yhdysvaltojen koulujen ensisijainen kohde viime vuosina, koska monet nopeimmin kasvavista ura- kuten sairaanhoitajat ja datatieteilijät - kuuluvat yhden tai useamman STEMin keskeisen aihealueen alle.

Lisäksi, Yhdysvaltain hallitus tukee voimakkaasti STEM -opetussuunnitelmaa keinona valmistaa opiskelijoita korkeasti palkattuun uraan kasvavilla talouden aloilla. Yhdysvaltain hallituksen mukaan vastaus kysymykseen, mitä STEM tarkoittaa koulussa? taloudellista vaurautta, maailmanlaajuista vaikutusvaltaa ja kehitystä.

Koska STEM -koulutus valmistaa opiskelijoita kilpailukykyiseen uraan, a STEM-opetussuunnitelma korostaa STEM-ydinaineiden reaalimaailman sovelluksia. Koska tiede, tekniikka, tekniikka ja matematiikka toimivat usein yhdessä reaalimaailman ammatillisissa tilanteissa, opettajat uskovat, että oppilaiden pitäisi alkaa oppia integroimaan nämä aineet jo koulussa.

Kun opiskelijat opiskelevat STEM -aineita, he kehittävät taitoja, joita he tarvitsevat menestyäkseen teknologian raskaassa, tieteellisessä maailmassa. Näitä taitoja ovat esimerkiksi ongelmanratkaisu, todisteiden löytäminen ja käyttäminen, yhteistyö hankkeissa ja ajattelu kriittisesti.

on sat iq -testi

Tämä ei tarkoita, että jokainen koulu opettaa STEM -aineita samalla tavalla . Luonnontieteiden ja matematiikan oppiaineet, joita oppilaat ottavat kouluun, ovat jo vakiintuneita, mutta tekniikan ja tekniikan eri alikenttiä voidaan integroida matematiikan ja luonnontieteiden opetussuunnitelmaan riippuen koulun opetushenkilöstöstä ja taloudellisista resursseista.

Toisin sanoen kaikki koulut eivät lähesty STEM -opetussuunnitelmaa samalla tavalla, mutta jokaisessa Yhdysvaltain koulussa on STEM -opetussuunnitelma. Ja useimmissa kouluissa STEM -aineet asetetaan etusijalle!

Miksi STEM on niin tärkeä?

STEM-koulutus antaa opiskelijoille kaikilta elämänaloilta ratkaisevia taitoja ja tietämystä selviytyäkseen 21. vuosisadan yhteiskunnan haasteista. STEMiä tutkimalla avaat oven monille turvallisille, tyydyttäville ja hyvin maksaville uralle.

STEM on tärkeä myös sosiaaliselta ja poliittiselta kannalta. Yhdysvaltain hallitus pitää STEM -oppimista ratkaisevana maan talouden tulevaisuuden ja maailmanlaajuisen vaikutusvallan kannalta. Yleisesti uskotaan, että voidakseen valmistautua STEM -työpaikkoihin ja kilpailla muualta maailmasta tulevien opiskelijoiden kanssa Yhdysvaltain opiskelijoiden on hallittava luonnontieteelliset, teknologiset, insinööritaidot ja matematiikan taidot.

Kuitenkin, viimeaikaiset tilastot ovat osoittaneet, että Yhdysvallat on monien muiden maiden perässä STEM -koulutuksen suhteen . Lisäksi vaikka STEM -ammattilaisille on suuri kysyntä monilla ura -alueilla, ei ole tarpeeksi opiskelijoita, jotka osoittavat kiinnostusta ja huippuosaamista STEM -aloilla täyttämään nämä työpaikat. Yhdysvaltojen koulutusjärjestelmä on viime vuosina korostanut voimakkaasti STEM -koulutusta.

kuinka päästä hyväksymään mit

Näistä näennäisesti pettymyksellisistä tilastoista huolimatta monet organisaatiot ovat tehneet kovasti töitä STEM -koulutuksen asettamiseksi etusijalle, erityisesti syrjäytyneille ryhmille. Tämän vuoksi jotkut ihmiset saattavat vastata kysymykseen, mitä STEM tarkoittaa koulutuksessa? vastaamalla mahdollisuuteen sisällyttää. Esimerkiksi naisilla, värillisillä ja maahanmuuttajilla on monia mahdollisuuksia STEMissa, mukaan lukien korkeakouluapurahat ja harjoittelumahdollisuudet!

body-tietokilpailu-graafinen-1

Kuinka päättää, sopiiko STEM sinulle

Jos harkitset STEMiin liittyvää korkeakouluopintoja tai urapolkua, on otettava huomioon monia tärkeitä tekijöitä. Jotta voit päättää, onko STEM oikea polku sinulle, vastaa alla olevaan viiden kysymyksen kyselyyn:

 • Nautitko sekoitetusta oppimisympäristöstä, joka yhdistää useita aiheita?
 • Oletko lahjakas matematiikassa ja luonnontieteissä?
 • Kiinnostaako sinua mahdollisuus soveltaa akateemisia kysymyksiä tosielämän asioihin?
 • Haluatko jatkaa uraa nopeasti kasvavilla aloilla?
 • Oletko innokas kehittämään kriittistä ajattelua, logiikkaa, ongelmanratkaisu- ja analyyttisiä taitoja?

Jos vastasit kyllä ​​useimpiin yllä oleviin kysymyksiin, kannattaa ehkä tutkia tulevaisuuden mahdollisuuksia STEMissä!

Lopulta keksit omat vastauksesi kysymyksiin, mikä on STEM? ja mitä STEM tarkoittaa koulutuksessa? varmistaa, että olet harkinnut perusteellisesti, miten koet STEM -kentän, sen tärkeyden ja sen, onko ura STEM -alalla oikea sinulle.

body-nuolet-seuraava-pilvi-nuoli

Mitä seuraavaksi?

Jos olet edelleen epävarma siitä, kannattaako sinun suorittaa pääaineena STEM , tutustu tähän artikkeliin.

Haluatko tehdä STEM -kentästä yhden sovelluspiikkejä ? Suosittelemme sisäänpääsyä yksi näistä 11 STEM -kilpailusta lukiolaisille!

Jos haluat olla insinööri, on hyviä uutisia: siellä on paljon apurahoja erityisesti tekniikan opiskelijoille ! Varmista, että tutustu insinööri -apurahojemme luetteloon joten voit ansaita ilmaista rahaa yliopistoon.

Aloita yliopiston suunnittelu nyt

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Kuinka monta koulun ulkopuolista toimintaa tarvitset?

Kuinka monta koulun ulkopuolista aktiviteettia tarvitset? Olemme eritelleet mitä liikaa, mitä liian vähän ja miten suunnitella sovelluksiasi.

Mitä sinun on tiedettävä Laguna Beachin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Laguna Beach High Schoolista Laguna Beach, CA.

Colorado School of Minesin pääsyvaatimukset

California Baptist Universityn pääsyvaatimukset

Huston-Tillotsonin yliopiston pääsyvaatimukset

TEAS-opas: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testistä

Onko TEAS vaikea? Pitääkö sinun ottaa se? Saat vastauksia kaikkiin TEAS-testiä koskeviin kysymyksiisi täydellisen oppaan avulla.

Massachusettsin meriakatemian pääsyvaatimukset

SUNY Oswegon pääsyvaatimukset

Kuinka kookosöljy hiuksille tekee hiuksistasi upean

Onko kookosöljy hyvä hiuksillesi? Voitteko käyttää sitä hiusten kasvuun? Täille? Opi kookosöljyn monista eduista hiuksiin ja kuinka käyttää sitä tehokkaasti.

Illinoisin teknillinen instituutti SAT -tulokset ja GPA

1050 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Neitsytsaarten yliopiston pääsyvaatimukset

Christian Brothers Universityn pääsyvaatimukset

12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

Haluatko hämmästyttää korkeakouluja voittamalla matematiikkakilpailun? Tutustu oppaaseemme menestyäksesi lukion matematiikkakilpailuissa.

Richard Stockton College of New Jersey Pääsyvaatimukset

3.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.4

Mikä on 3.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.4 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Lesleyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun tarvitsee tietää renessanssin taideakatemiasta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Renaissance Arts Academy -yliopistosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

ACT-tiedettä koskevien kysymysten laskeminen: tietojen interpolointi ja ekstrapolointi

Jotkut ACT-tiedekysymykset edellyttävät, että lasket arvot ilman laskinta. Opi strategioitamme laskemaan trendeistä ja harjoittele todellisia kysymyksiä.

Marylandin yliopiston yliopiston yliopiston pääsyvaatimukset

Oliko huijausta elokuun 2018 SAT: ssa?

Oletko huolissasi huhuista huijaamisesta elokuun 2018 SAT: ssa? Opi mitä todella tapahtui ja mitä se merkitsee sinulle.

Southern Vermont Collegen pääsyvaatimukset

Mikä on SAT -kokeellinen osa?

Mikä on SAT: n kokeellinen osa? Voitko kertoa, mikä se on, ja mitä sinun pitäisi tehdä asialle? Lue oppaamme saadaksesi selville.