Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

main_stanfordquad.jpg

Oletko kuullut Stanford EPGY: stä, kesäohjelmasta lukiolaisille? Haluatko tietää, millaista olisi viettää kesä Stanfordin kampuksella?

On käynyt ilmi, että aiemmin Stanford EPGY -nimellä tunnettu ohjelma on nyt kaksi erilaista ohjelmaa. Jaetaan eri ohjelmat ja hahmotellaan kunkin edut ja kustannukset.Feature image kautta Wikimedia

Mikä on Stanfordin EPGY?

Stanford EPGY (joka tarkoittaa lahjakkojen nuorten koulutusohjelmaa) käsitti aiemmin Stanfordin kesäohjelmat keski- ja lukiolaisille sekä online-kursseja ympäri vuoden.

Kuitenkin, EPGY on nyt jaettu kahteen eri osaan - verkkokomponentti (tunnetaan nyt nimellä GiftedandTalented.com, verkkosivusto, joka edelleen liittyy Stanfordiin) ja kesäohjelmakomponentti (nyt nimeltään Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes). Tämä voi tehdä opiskelijoille hämmentävää selvittää, mikä ohjelma voisi olla heille paras.

Lisäksi, siellä on myös ohjelma nimeltä High School Summer College, jossa voit osallistua Stanfordiin koko lukuvuoden ajan kesän aikana ja käydä todellisia Stanford-luokkia. Se on joskus EPGY: n varjossa, joten lukiolaiset eivät kuule siitä.

Ymmärrän, että Stanfordilla on nämä kolme lukio-ohjelmaa, mikä voi olla hämmentävää, mutta voin opastaa sinut sen läpi - osallistuin joihinkin näistä ohjelmista sekä lukiolaisena että neuvonantajana yliopiston aikana! Käyn läpi jokaisen ohjelman, selitän, mikä se on, miten hakea ja onko sinun kannattaa osallistua.

GiftedandTalented.com

helsinki.jpg

Kuva kautta GiftedandTalented.com .

Mikä on GiftedandTalented.com?

GiftedandTalented.com , joka oli aiemmin osa Stanfordin EPGY: tä, on tapa edistyneille opiskelijoille käydä kursseja verkossa käyttää edistyneempiä aiheita tai täydentää oppimaansa koulussa.

Stanford muutti osoitteeseen GiftedandTalented.com ulkopuolisen yrityksen (Redbird Advanced Learning) avulla EPGY-verkko-ohjelmansa helpottamiseksi. palvelu on reagoivampi ja käyttöliittymää on helpompi käyttää kuin vanhojen EPGY-verkkokurssien yhteydessä.

Kurssit ulottuvat tyypilliset matematiikkakurssit, kuten geometria ja laskenta erikoistuneelle ohjelmoinnille ja fysiikalle luokat. Kielitaidekursseja on myös muutama.

Kuinka hakea

Voit ilmoittautua mihin tahansa kurssiin osoitteessa GiftedandTalented.com, kunhan voit maksaa maksun (noin 495 dollaria kutakin 3 kuukauden kurssia kohden) ja täyttää edellytykset. Voit tutustua kursseihin ja hakea verkossa täältä .

Voit myös hakea taloudellista tukea lähettämällä sähköpostia financielaid@GiftedandTalented.com tai soittamalla numeroon 844 944 3833.

Onko GiftedandTalented.com sen arvoinen?

Onko GiftedandTalented.com sinulle hyvä valinta, riippuu tarpeistasi. Jos haluat haastaa itsesi, mutta sinulla ei ole pääsyä kunniakursseille, AP-kursseille tai muihin lähistöllä oleviin lähteisiin, verkkokurssit ovat loistava tapa lisätä syventäviä kursseja aikatauluusi. Varsinkin jos sinulla on taipumus oppia itsenäisesti tai perinteisten luokkahuoneiden ulkopuolella, verkkotunnit voivat olla hyviä.

Jos lukiosi tarjoaa haastavampia luokkia tai sinulla on pääsy paikalliseen korkeakouluun tai yliopistoon, kannattaa harkita kurssien suorittamista paikallisesti. Lukion luokat ovat todennäköisesti halvempia kuin muut online-luokat , ja kunnianosoitukset, AP- ja IB-ohjelmat voivat tarjota tiukkoja opetussuunnitelmia kodin lähellä (lisätietoja AP: stä ja IB: stä täältä). Tämä pätee erityisesti, jos perinteiset luokkahuoneen asetukset toimivat sinulle.

Joko niin, tutustu kaikkiin potentiaalisiin jatkokurssivaihtoehtoihisi ennen rekisteröitymistä mihin tahansa verkkokurssille.

San Jose State University keskimääräinen gpa

Stanfordin esikollegiaaliset kesäinstituutit

body_spcs.jpg

Kuva kautta Stanfordin esikollegiaaliset kesäinstituutit

Mikä on Stanfordin esikollegiaalinen kesäinstituutti?

Stanfordin esikollegiaaliset kesäinstituutit (SPCS), aiemmin EPGY, ovat asuin kesäohjelma, jossa suoritat akateemisen kurssin ja osallistua tyypillisiin leiritoimintoihin (urheilu, käsityöt ja paikalliset retket).

Voit tehdä SCPS: n lukiolaisena. Suurin osa ohjelmista kestää kolme viikkoa. Voit osallistua joko 1. istuntoon (19. kesäkuuta - 8. heinäkuuta 2016), 2. istuntoon (11. heinäkuuta - 30. heinäkuuta) tai osallistua kurssiin, joka kattaa molemmat istunnot.

Kukin istunto kestää yhden luokan intensiivisesti ja asuu saman kurssin opiskelijoiden kanssa. Kurssivaihtoehdot ulottuvat Luova kirjoittaminen hiukkasfysiikkaan robotiikkaan kansainvälisiin suhteisiin kryptografiaan, nimetäkseni muutamia. Kurssivaihtoehtoja on viime aikoina laajennettu, joten vaihtoehtoja on enemmän kuin aikaisemmin.

Aikataulu koostuu tyypillisesti tunnista aamulla, keskusteluosioista tai oppitunnista varhain iltapäivällä ja aktiviteeteista myöhemmin iltapäivällä ja illalla. Aikasi on hyvin jäsennelty koko ohjelman ajan, vaikka sinun on valittava, mihin aktiviteetteihin osallistut.

Erityisohjelmat SPCS: n sisällä

Edellä linkitettyjen SPCS-kurssivaihtoehtojen lisäksi SPCS: ssä on myös kaksi erityisohjelmaa. Lue niistä alla.

Summer Humanities Institute

Tämä on ohjelma, joka keskittyy tiukkoihin historian ja filosofian humanistisiin kursseihin, joita opettavat Stanfordin professorit (huomaa, että joitain SPCS-kursseista opettavat ohjaajat eivätkä täydet professorit). Täysi paljastus: Olen työskennellyt Summer Humanities Instituteissa vuonna 2013 asumisneuvojana. Ollakseni rehellinen, olin mustasukkainen, että tätä ohjelmaa ei ollut lähellä lukiollani! Kurssit olivat ehdottomasti tiukkoja, tavallisten Stanfordin kurssien kanssa. Opiskelijat saivat myös mahdollisuuden kirjoittaa pitkiä tutkimuspapereita työskennellessään ohjaajien, opettajien ja professoreiden kanssa.

Lyhyesti sanottuna Summer Humanities Institute tarjosi intensiivisen akateemisen kokemuksen ja antoi samalla humanistisista tieteistä kiinnostuneille lukiolaisille mahdollisuuden tutustua samanhenkisiin opiskelijoihin ympäri maata ja maailmaa. Lisäksi SHI on laajentunut vuodelle 2016, tarjotaan kuusi erilaista kurssia . (Aikataulu on sama kuin SPCS, ja voit valita kahdesta istunnosta.) Jos etsit jotain Stanfordin kesäohjelmista, kannattaa harkita Summer Humanities Institute -yliopistoa , varsinkin jos olet kiinnostunut kirjallisuudesta, historiasta tai filosofiasta.

Kesätaideinstituutti

Uutena vuonna 2016 SPCS: llä on nyt Summer Arts Institute. Taiteisiin keskittyvillä kursseilla mukaan lukien teatteri, musiikki ja arkkitehtuuri , tämä on ohjelma, joka on suunnattu erityisesti taiteesta kiinnostuneille opiskelijoille. Stanford on ollut sitoutunut yhä enemmän taiteeseen , joten tämän kesän ohjelma antaa lukiolaisille mahdollisuuden nähdä Stanfordin resurssit aloitteleville taiteilijoille, muusikoille ja näyttelijöille. Aikaisempi kokemus taiteista ei ole pakollinen sovellettavaksi, joten ohjelma on laaja-alaisten opiskelijoiden käytettävissä. Sinun hakemus arvioidaan kokonaisvaltaisesti , mikä tarkoittaa arvosanojasi, testipisteitäsi ja henkilökohtaisia ​​kokemuksiasi. Tämä on hieno ohjelma tutkittavaksi, jos sinulla on erityistä kiinnostusta taiteeseen, mutta haluat haastavamman, akateemisen kokemuksen kuin tyypillinen kesädraama- tai tanssileiri.

Kuinka hakea

Jos haluat hakea SPCS: tä, haet joko luokalle tai erityisohjelmaan, johon haluat olla - luet asetuksesi sovelluksessasi. Hakemuksesi tarkistetaan näitä kursseja ja / tai ohjelmia ajatellen. Pidä mielessä, että jotkut kurssit (kuten esimerkiksi Computer Stience -kurssit) ovat yleensä suositumpia ja siten kilpailukykyisempiä. Myös Summer Humanities Institute on yhä kilpailukykyisempi vuosi vuodelta. Suosittelemme hakemista näihin ohjelmiin mahdollisimman aikaisin, jos olet valmis pääsemään niihin.

Lähetät hakemuksen, joka sisältää väestötietosi, 50 dollarin palkkion, työnäytteet, viimeisimmän opintosuoritusotteen tai arvosanat, opettajan suosituksen ja äskettäisen standardoidun pisteet-raportin katso materiaalisivu ).

Voit hakea jo 20. tammikuuta (varhaisen päätöksen määräaika) tai viimeistään 30. maaliskuuta. Heti kun päätät olevasi kiinnostunut, suosittelen sinua jatkamaan hakemusta. Tämä antaa sinulle parhaan kuvan ensimmäisen valinnan luokassa tai ohjelmassa.

SPCS on valikoiva, joten pääset todennäköisemmin mukaan, jos haet vähemmän suosittuun luokkaan. SPCS: n pääsy ei kuitenkaan ole läheskään yhtä vaikeaa kuin Stanfordiin pääseminen. Älä lannistu hakemasta, koska luulet ettet pääse sisään!

Opetus

SPCS: n opetus kestää klo 6300 dollaria lukion istunnosta . Kesätaideinstituutti on 6000 dollaria istuntoon sekä Summer Humanities Institute. Opetus sisältää opetuksen, asumisen, ateriat ja opintomatkat.

Sinä pystyt hakea taloudellista tukea kun olet lähettänyt ohjelmahakemuksesi. Sinua kehotetaan hakemaan aikaisin, koska niitä on rajoitettu. Jälleen kerran, jos olet menossa SPCS: ään, mutta luulet tarvitsevasi taloudellista tukea, ota yhteyttä mahdollisimman aikaisin maksimoidaksesi mahdollisuutesi saada taloudellista tukea.

Onko SPCS sen arvoinen?

Vaikka en osallistunut SPCS: ään lukiolaisena, työskentelin siellä Stanfordin opiskelijana ja ajattelin, että se oli hieno ohjelma. Voit saada tiukan akateemisen kokemuksen ja samalla maistella millaista on elää Stanfordin kampuksella. Varsinkin kun opiskelet vain yhtä luokkaa, se on loistava tilaisuus syventyä syvällisesti yhteen sinua kiinnostavaan aiheeseen.

body_lane.jpg

Summer Humanities -instituutin opiskelijat saivat käyttää Stanfordin vihreää kirjastoa työskennellessään tutkimuksissaan. Kuva kautta Stanfordin yliopiston kirjastot .

mikä merkki on yhteensopiva Jousimies -naisen kanssa

Voit käyttää SPCS: tä myös mahdollisuutena ottaa luokka, jota et yleensä voi lukiolaisena käyttää, kuten robotiikka tai filosofia.

SPCS: n ohjaajalta tai professorilta on myös mahdollista saada suosituskirje, joka voi olla vauhtia korkeakoulujen sovelluksiin.

Sinun on kuitenkin noudatettava päivittäistä aikataulua, ja kokemuksen mukaan sinua valvotaan paljon enemmän kuin lukion kesäopiston opiskelijoita. Jos haluat itsenäisemmän kesäkokemuksen, kannattaa harkita sen sijaan lukion kesäopistoa.

Stanfordin lukion kesäopisto

body_hssc.jpg

Kuva kautta Stanfordin lukion kesäopisto .

Mikä on lukion kesäopisto?

Lukion kesäopistossa (HSSC), saat osallistua Stanfordin koko akateemiseen vuosineljännekseen kesän aikana, joka kestää kahdeksan viikkoa. Otat todelliset Stanford-tunnit Stanfordin opiskelijoiden rinnalla ja asuvat kampuksella asuntoloissa. Se on iso sitoutuminen! Tein tämän ohjelman lukiollani, joten luota minuun, kun sanon, että se ei ole sinun tyypillinen kesäohjelma.

Otat kaksi tai kolme luokkaa kesän aikana. Se ei ehkä kuulosta paljon, mutta nämä ovat Stanfordin kursseja, joten ne täyttävät enemmän kuin aikaasi!

Tämä tarkoittaa myös saat Stanfordin transkription varsinaiset Stanfordin kurssit kesän lopussa . Tämä erottaa HSSC: n SPCS-ohjelmista ja monista muista kesäyliopisto-ohjelmista, joita saatat harkita.

Lisäksi asut asutuskampuksella Stanfordin asuntoloissa. RA ovat nykyisiä Stanfordin opiskelijoita. Tämä tarkoittaa, että saat todella käsityksen siitä, millaista olisi mennä Stanfordiin. RA: t pitävät klubeja ja viikonloppuretkiä on esimerkiksi San Franciscossa ja Monterreyssä.

Vaikka sinua seurataan paljon tarkemmin kuin yliopistossa - on ulkonaliikkumiskielto - tämä ohjelma on erinomainen, jos haluat maistaa, millainen yliopisto on. Luokkien ja ruokasalin aukioloaikojen lisäksi voit vapaasti asettaa oman aikataulun - kun haluat opiskella, kun haluat viettää aikaa ystävien kanssa ja milloin osallistua klubeihin. Voit myös hyödyntää kampuksen resursseja, kuten harjoitushuoneita, jos soitat instrumenttia tai käytät kuntosalia ja virkistysmahdollisuuksia.

Kuinka hakea HSSC: lle

Voit hakea lähettämällä online-hakemuksen, joka on yliopistomainen sovellus joka sisältää esseen, testitulokset (jos haluat) ja suosituskirjeen.

Se on valikoiva ohjelma, vaikka ohjelma ei julkaise tietoja siitä, kuinka valikoiva. Se ei todellakaan ole läheskään niin valikoiva kuin päästä säännöllisesti Stanfordiin. Edelleen, aseta paras jalkasi eteenpäin hienolla esseellä ja parhailla käytettävissä olevilla standardoiduilla testipisteillä, jos olet valmis pääsemään sisään.

Ohjelma yleensä täyttyy ja sillä on odotuslista, joten hae sitä mahdollisimman aikaisin. Voit hakea syksystä alkaen . Yritä lähettää hakemuksesi maaliskuussa tai aikaisemmin, jos olet valmis pääsemään paikalle.

mikä merkki on parhaiten yhteensopiva härän kanssa
body_lag.jpg Kun tein HSSC: n kesällä 2009, jäimme Lagunita Courtin asuntoloihin. Kaikille Summer College -opiskelijoille taataan asuminen Stanfordin kampuksella. Kuva kautta Wikimedia .

Opetus

HSSC-kustannukset lähes 12 000 dollaria kesäksi , mukaan lukien kirjat, asuminen ja henkilökohtaiset kulut. Sinä voi hakea taloudellista tukea , vaikka sinun pitäisi tunnistaa, että se on rajoitettu eikä takuu. Jälleen, mitä aikaisemmin haet, sitä todennäköisemmin saat taloudellista tukea.

Onko HSSC sen arvoinen?

On syytä huomata, että HSSC on erittäin kallis ohjelma, joten se on monien perheiden ulottumattomissa. Se vie myös melkein koko kesän, mikä voi vaikeuttaa aikataulua monille opiskelijoille.

Siitä huolimatta tein tämän ohjelman opiskelijana kesällä 2009 ja minulla oli hieno kokemus. Rakastin todella käydä todellisilla Stanfordin kursseilla - ja sain jopa aloituksen siitä, mistä lopulta tuli yksi Stanfordin opiskelualueistani tekemällä Johdatus kansainvälisiin suhteisiin -kurssi. Lisäksi luulen, että menestyminen kesällä kursseillani auttoi vahvasti Stanford-hakemustani.

Varoitan opiskelijoita siitä, että jos menet, ole varovainen viettää aikaa. Koska ohjelma kannustaa opiskelijoita asettamaan omat aikataulunsa, monet opiskelijat tarttuivat ohjelman sosiaalisiin näkökohtiin ja laiminlyöivät lukemisen, opiskelun ja ongelmakokonaisuuden. Ei ole mitään syytä käyttää rahaa mahdollisuuteen osallistua Stanfordin kursseille ja tuhlata sitten rahat olematta vilpittömästi vaivaa.

Ja lopuksi, vaikka tein tämän ohjelman ja päädyin lopulta Stanfordiin, se ei ole missään tapauksessa ainoa tapa päästä maahan. Voit hyödyntää yliopistokursseja, tutkimusmahdollisuuksia ja vapaaehtoistyötä kodin läheisyydessä ja koota erinomaisen sovelluksen Stanfordiin. Muista tutkia useita kesävaihtoehtoja, ennen kuin päätät jotain niin intensiivistä kuin HSSC.

Saako Stanfordin kesäohjelman tekeminen minut hyväksytyksi?

Lyhyt vastaus on ei. Jokainen näistä ohjelmista on vähemmän kilpailukykyinen kuin Stanfordiin pääseminen todellisuudessa, mikä tarkoittaa, että monet nämä ohjelmat suorittavat opiskelijat lopulta hylätään Stanfordista.

Toisin sanoen nämä ohjelmat eivät todellakaan ole takuu pääsystä Stanfordiin. Älä mene johonkin näistä vain siksi, että luulet sen olevan ilmainen lippu Stanfordiin.

Se sanoi, että akateemisen kesäohjelman tekeminen on yksi tapa osoittaa henkiset kiinnostuksesi yliopistojen pääsyvallan virkamiehille ja myös osoittaa akateemiset vahvuutesi. Tämä pätee sekä Stanfordin että muiden yliopistojen ohjelmiin.

Uudelleen, on tärkeää käyttää ajastasi näissä ohjelmissa viisaasti. Suorita hyvin tunneilla, tutustu ohjaajiin / professoreihin ja ota kaikki irti kokemuksesta. Älä tartu sosiaaliseen kokemukseen ja laiminlyö tutkijoita.

Hyvin tekeminen ja / tai ylimääräisen suosituskirjeen saaminen professorilta tai ohjaajalta voi lisätä mahdollisuuksiasi päästä Stanfordiin, mutta sinun on varmistettava, että myös muut sovelluksesi osat ovat vahvoja - mukaan lukien GPA-, SAT / ACT-pisteet jne. Valitettavasti se, että pärjäät hyvin kesäohjelmassa, ei korvaa matalaa GPA-arvoa tai keskimääräistä pienempää SAT / ACT-pistemäärää.

Tärkeintä on, että Stanfordin akateemiset ohjelmat ovat hieno tapa haastaa itsesi, tavata muita samanmielisiä lukiolaisia ​​ja lisätä jotain ylimääräistä yliopistohakemukseesi. Vain älä odota heidän takaavan pääsyäsi Stanfordiin, ja muista, että kotisi lähellä on todennäköisesti muita halvempia vaihtoehtoja opintojesi rikastuttamiseksi.

body_quad.jpg

Kuva kautta SLAC .

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa Tylenol -apuraha

Oletko kiinnostunut Tylenol Future Care -apurahasta? Tässä on asiantuntijaopas loistavan sovelluksen rakentamisesta ja Tylenol -apurahan voittamisesta.

Texas A&M - Corpus Christi SAT -tulokset ja GPA

Denisonin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Molloy Collegen pääsyvaatimukset

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

1340 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Thomas Jeffersonin vanhemmasta lukiosta Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Albion Collegen pääsyvaatimukset

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

DeVry University - North Brunswick Pääsyvaatimukset

16 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Vassar SAT -tulokset ja GPA

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

6 kriittistä AP-tenttivinkkiä kokeidesi ässä

Stressitkö AP-kokeista? Tutustu kuuteen suosituimpaan AP-testivinkkiin parhaasta arvausstrategiasta siihen, miten energiaa pidetään yllä tenttipäivänä.

Mikä on Charter School? Onko yksi oikea sinulle?

Oletko hämmentynyt charter- ja julkisista kouluista? Yksityiskohtainen kilta charterkoulun määritelmään opastaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kentucky Wesleyan Collegen pääsyvaatimukset

Paras AP Human Geography Review Books

Tarvitsetko AP Human Geography -kirjan? Olemme tarkastelleet parhaita vaihtoehtoja tenttiarviointiisi ja antaneet ohjeita siitä, miten valita oikea sinulle.

Mount St.Mary's Collegen pääsyvaatimukset

Etelä-Dakotan yliopiston pääsyvaatimukset

Rollins College ACT -pisteet ja GPA

Skidmoren pääsyvaatimukset