Mikä on SSAT? Asiantuntijaopas kolmelle tasolle

feature_desk.jpg

Oletko kiinnostunut menemään yksityiskouluun? Jos näin on, sinun on ehkä otettava SSAT päästäksesi sisään. Mutta mikä on SSAT? Se on pääsykoe, jota riippumattomat koulut kaikkialla Yhdysvalloissa ja maailmassa käyttävät arvioidakseen mahdollisia oppilaitaan.

Testi on saatavilla kolmella tasolla, joten peruskoulun, keskiasteen ja lukion opiskelijat voivat suorittaa sen. Tämä kattava opas kattaa kaikki SSAT -tasot, joten voit oppia kaiken sen tarkoituksesta, rakenteesta ja kysymyksistä. Löydät myös kuusi hyödyllistä vinkkiä testin valmisteluun. Aluksi käydään läpi testin tarkoitus.Mikä on SSAT ja kuka sen ottaa?

SSAT on suunniteltu luokkien 3-11 oppilaat, jotka hakevat pääsyä yksityisiin kouluihin. Se on saatavana kolmella tasolla: peruskoulu 3 ja 4 luokan opiskelijoille, keskitaso 5-7 luokan opiskelijoille ja ylempi 8-11 luokan opiskelijoille.

Oppilaat ottavat testin nykyisen arvosanansa mukaan , ei sitä, johon he hakevat. Jos olet esimerkiksi seitsemännellä luokalla, suoritat keskitason testin, ei ylemmän tason. Samoin viidennelle luokalle hakevat 4. luokan oppilaat ottavat perusasteen, eivät keskitason.

Koska sinun on odotettava pisteraporttia useita viikkoja, sinun on suoritettava testi hyvissä ajoin ennen kouluhakemusten määräaikoja. Opiskelijat voi suorittaa testin useammin kuin kerran eri lauantaisin lukuvuoden aikana. Jos sinun on sovittava eri testauspäivämäärä, voit määrittää Joustotesti . '' Toisin kuin säännöllisesti suunnitellut SSAT -testit, voit suorittaa vain yhden Flex -testin vuodessa.

Useimmille opiskelijoille kätevin testauskeskus on lähellä oleva yksityinen koulu. On riippumattomia kouluja, jotka hallinnoivat SSAT: ta eri puolilla maailmaa. Löydät täydellisen luettelon yksityisistä perus-, ylä- ja lukioista, jotka suorittavat kokeen sen virallisella verkkosivustolla .

SSAT, kuten korkeakoulujen SAT, on oikeudenmukainen yksi pala opiskelijan yksityiskoulusovelluksesta. Vahvojen arvosanojen ja oppituntien ohella opiskelijan tulee pyrkiä esittämään kilpailukykyiset testitulokset. Tässä mielessä katsotaanpa tarkemmin, mitä SSAT testaa kaikilla kolmella tasolla.

body_ssatlevels.jpg

SSAT tarjoaa kolme herkullista tasoa peruskoulun, keskiasteen ja lukion opiskelijoille.

Mitä SSAT -testi tekee? Kysymyksiä ja taitoja

Eroistaan ​​huolimatta SSAT: n kaikilla tasoilla on sama tavoite mittaa sanallisia, määrällisiä ja luetun ymmärtämisen taitoja. Testin suullisissa osissa kysytään sanastoa, sanallista päättelyä ja ideoiden välisiä suhteita. Määrällisissä osioissa pyydetään ratkaisemaan matemaattisten käsitteiden ongelmia. Lopuksi lukuluvut esittävät kappaleita ja esittävät kysymyksiä niiden sisällöstä.

Kaikilla kolmella SSAT -tasolla on myös kirjoitusosa. Tämä jakso on pisteettömiä, mutta kirjallinen vastauksesi lähetetään pisteiden vastaanottajille. Tämä tarkoittaa sitä, että pääsyvirkailijat voivat lukea vastauksesi ja käyttää sitä esimerkkinä kirjoitustaidoistasi. Nuoremmat oppilaat vastaavat luovaan kirjoituskehotteeseen, kun taas vanhemmat oppilaat voivat valita tarinan kirjoittamisen tai perinteisemmän esseen.

Nyt kun sinulla on yleinen vastaus kysymykseen siitä, mikä SSAT on, katsotaanpa katso tarkemmin jokaista tasoa , alkaen peruskoulusta. Kaikki esimerkkikysymykset on lainattu osoitteesta virallinen nettisivu .

SSAT: Perustaso

Perustaso on suunnattu 3. ja 4. luokan oppilaille. Tämän tason testi on ainutlaatuinen, koska se on jaettu edelleen alatasoihin, yksi, joka on hieman helpompi kolmannelle luokalle ja toinen, joka on hieman kehittyneempi neljännelle luokalle. Molemmilla testeillä on kuitenkin sama muoto ja rakenne.

Perustaso SSAT kestää yksi tunti ja 50 minuuttia ja siinä on matemaattinen, sanallinen, lukeminen ja kirjoittaminen -osio. Koko rakenteen näet alla olevasta kaaviosta.

Jakso Kysymysten lukumäärä Aika
Matematiikka 30 30
Sanallinen 30 kaksikymmentä
Tauko --- viisitoista
Lukeminen 28 30
Kirjoittaminen 1 kehote viisitoista
Kaikki yhteensä: 89 110 minuuttia (1 tunti, 50 minuuttia)

Tämä kokonaisrakenne mielessä, katsotaanpa tarkemmin kutakin yksittäistä osaa, alkaen matematiikasta.

Perustason matematiikkaosasto

Matematiikka -osiossa on kaikki monivalintakysymykset, jotka esittävät erilaisia ​​käsitteitä. Ne voivat liittyä yhteenlasku, vähennys, kertolasku ja jako. Sinua saatetaan pyytää asettamaan numerot järjestykseen pienimmästä suurimpaan tai päinvastoin. Löydät myös joitain perusgeometrioita, mittauksia ja kaavioita.

testin neljännen luokan versiossa voi olla myös yksi tai kaksi kysymystä kulmista. Alla on pari esimerkkikysymystä perustason testin matematiikkaosasta. Ensimmäinen on tekstiongelma, joka testaa ymmärtämistä ja kertomista, kun taas toinen on suora vähennys.

1. Smithin perhe ajoi 300 mailia joka päivä 4 päivän ajan. Kuinka pitkälle he ajoivat matkallaan?
 1. 75 mailia
 2. 304 tuhatta
 3. 600 mailia
 4. 1200 mailia
 5. 1500 mailia

2. 922 - 157 =
 1. 753
 2. 765
 3. 776
 4. 835
 5. 1079

30 minuutin matematiikkaosion jälkeen opiskelijat aloittavat 20 minuutin sanallisen osion.

Perustason sanallinen osasto

Suullisessa osassa kysytään kahta päätyyppiä: sanastokysymyksiä ja vastaavia kysymyksiä. Se testaa sanastoa esittämällä sanan ja pyytämällä sinua valitsemaan sen synonyymi viidestä vaihtoehdosta. Kysymyksissä on sanoja eri aiheista, kuten luonnontieteistä, tekniikasta ja yhteiskuntatieteistä. Tässä on esimerkki tyypillisestä sanastokysymyksestä, joka pyytää sinua valitse esitetyn sanan synonyymi.

TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ:

 1. liittyä seuraan
 2. auta
 3. viive
 4. suorittaa loppuun
 5. tuki

Analogiakysymykset kysyvät testin tekijöiltä vertaa kahta sanaa tai ilmausta. Suhde voi olla synonyymien, antonyymien, homonyymien tai osittain kokonaisuus, vain muutama esimerkki. Sanat voivat myös kuulua samanlaisiin luokkiin tai niillä voi olla tiettyjä piirteitä. Tässä on esimerkki tyypillisestä analogiakysymyksestä.

Minuutti on tunti

 1. miehet ovat meille
 2. viikko on päivä
 3. lehmä on lypsettävä
 4. kuukausi on vuoteen
 5. mies on naiselle

Kolmannen ja neljännen luokan kokeissa on samanlaisia ​​kysymyksiä, mutta aivan kuten matematiikkaosassa, neljännen luokan koe voi olla hieman kehittyneempi. Yksinkertaisesti sanottuna ,. neljännen luokan testissä voi olla kehittyneempää sanastoa.

Siirry kolmanteen osaan ja lue, miten perus SSAT testaa luetun ymmärtämistä.

Perustason lukeminen

Lukeminen -osiosta saat seitsemän lyhyttä runoutta, proosaa, fiktiota tai tietokirjallisuutta. Jokaisen kohdan jälkeen vastaat neljään monivalintakysymykseen, mitä kohta tarkoittaa. Kysymykset saattavat pyytää sinua tekemään yhteenvedon pääideasta, paikantamaan tiettyjä tietoja tai määrittelemään sanoja kontekstissa.

Hieman kehittyneempi neljännen luokan testi voi lisäksi sisältää kysymyksiä, jotka koskevat teemaa. Alla on esimerkki tyypillisestä tietokirjallisuudesta, jota seuraa kysymys pääideasta ja sana kontekstissa.

Veneestä riippuva retkeilijän jalka saa krokotiilin liikkeelle. Kun suolaisen veden krokotiilit tuntevat ruokaa, se voi aloittaa `` ruokintahullun ''. Crocs juoksee joka suunnasta. Ne menevät villiksi ja hyökkäävät kaikkien ulottuville, myös ihmisiin. Heidän on tiedetty hyppäävän vedestä ja hyökkäävän ihmisiä tai koiria vastaan ​​maalla.

Krokotiilit ovat erittäin alueellisia, erityisesti vauvat. Ei ole viisasta lähestyä vauvakroketteja. Ne voivat näyttää söpöiltä ja vaarattomilta, mutta eivät ole sitä.

Pienemmät makean veden krokotiilit voivat hyökätä, jos niitä vaivautuu. Asuntoauto pisti sauvallaan mielestään nukkuvaa krokotiiliä. Yhtäkkiä krokotiili kääntyi ja puri jalkansa.

1. Tämä kohta koskee pääasiassa

 1. retkeilyn turvallisuussäännöt
 2. kalastuksen vaaroista
 3. miksi krokotiilit hyökkäävät
 4. vauvojen krokotiilien vaarat
 5. erilaisia ​​krokotiileja

2. Toisella rivillä 'vimma' tarkoittaa lähinnä
 1. rotu
 2. aika
 3. rauhoittaa
 4. raivoa
 5. mielisairaus

Lukemisen jälkeen opiskelijat siirtyvät viimeiseen osaan, kirjoittamiseen.

Perustason kirjoitusosa

Tämä viimeinen osa pyytää oppilaita kirjoita tarina kuvan perusteella. Kehote muistuttaa oppilaita varmistamaan, että tarinassa on alku, keskikohta ja loppu. Muista, että tätä kirjoitusnäytettä ei pisteytetä, mutta koulut saavat siitä kopion.

Alla on esimerkki alkeistason testin kirjoituskehotteesta.

Katso kuvaa ja kerro tarina tapahtuneesta. Varmista, että tarinassasi on alku, keskikohta ja loppu.

body_bubblees.jpg

Kun oppilaat ovat kirjoittaneet, he suorittavat testin!

body_middleages.png

Piristä, melankolinen ritari. SSAT: lla on myös testi keskiajalle.

SSAT: Keskitaso

Jos olet luokalla 5, 6 tai 7, haet luokkia 6, 7 tai 8, otat keskitason SSAT: n. Keskitason testi on paljon pidempi kuin perusaste kolme tuntia ja viisi minuuttia. Sen Kirjoitus -osio, vaikka se on vielä pisteytymätön, tulee testin alussa. Siinä on myös lukematon kokeellinen osa, jossa on 16 monivalintakysymystä.

Alla oleva kaavio näyttää keskitason testin koko rakenne.

Jakso Kysymysten lukumäärä Aika
Kirjoittaminen 1 25 minuuttia
Tauko --- 5 minuuttia
Matematiikka 25 30 minuuttia
Lukeminen 40 40 minuuttia
Tauko --- 10 minuuttia
Sanallinen 60 30 minuuttia
Matematiikka 25 30 minuuttia
Kokeellinen 16 15 minuuttia
Kaikki yhteensä: 167 3 tuntia, 5 minuuttia

Kirjoittaminen -osion tavoin kokeellinen osa on pisteytymätön. Se kysyy kuusi sanallista, viisi lukukysymystä ja viisi matemaattista kysymystä testata materiaalia tulevia kokeita varten.

Nyt kun sinulla on käsitys testin yleisestä rakenteesta, tarkastellaan jokaista yksittäistä osaa yksityiskohtaisemmin, aivan kuten teimme yllä olevan perustason kanssa. Ensimmäinen on kirjoittaminen.

Keskitason kirjoittaminen

Keskitason SSAT -oppilaat valitsevat yhden kahdesta luovasta kehotteesta. Perustuu yhteen kahdesta tarinan aloittajasta kirjoita tarina 25 minuutissa. Alla on tyypilliset ohjeet Kirjoitus -osiolle, jota seuraa kaksi tarinan alkua.

Ohjeet: Koulut haluavat oppia tuntemaan sinut paremmin tarinan avulla, jonka kerrot käyttämällä jotakin alla olevista ideoista. Valitse mieleesi kiinnostavin idea ja kirjoita tarina käyttämällä ajatusta ensimmäisenä lauseena.

on 33 hyvää toimintaa

Esimerkkejä aiheista:

 1. Luokkahuone oli tyhjä.

 2. Katsoin sen silmiin ja yhtäkkiä ...

Jälleen tarina on lukematon, mutta pisteiden saajat saavat kopion vastauksesta. Seuraava osa on kuitenkin ehdottomasti pisteytetty. Viiden minuutin tauon jälkeen oppilaat jatkavat matematiikkaosioon.

Keskitason matematiikka

Matematiikka -osio pyytää sinua ratkaisemaan ongelmat, jotka kuuluvat neljä pääkäsitteellistä luokkaa : lukukäsitteet ja operaatiot, algebra, geometria/mittaus ja data -analyysi/todennäköisyys.

 • Numerokonseptit ja operaatiot sisältää yhteenlaskun, vähennyksen, kertomisen, jaon, aritmeettiset tekstitehtävät, suhteet, prosenttiosuudet, estimoinnin, sekvenssit, järkevät luvut ja taajuudet.
 • Algebra sisältää algebralliset tekstitehtävät, viivayhtälöt, kuviot, absoluuttisen arvon ja eksponentit.
 • Geometria/mittaus kyselee ympyröiden pinta -alasta ja kehästä, monikulmioiden pinta -alasta ja kehästä, tilavuudesta, kolmioiden ominaisuuksista, yhdensuuntaisista ja kohtisuorasta viivoista, koordinaattigeometriasta ja kaltevuudesta.
 • Lopuksi, tietojen analysointi/todennäköisyys sisältää taulukoiden ja kaavioiden, suuntausten, johtopäätösten ja todennäköisyyden tulkinnan.

Alla pari näyteongelmia keskitason testin matematiikkaosasta. Molemmat kuuluvat numeroiden käsitteisiin ja toimintojen osaamisalueeseen.

1. 25 oppilaan luokassa 8 sai matematiikkatestin arvosanan A. Kuinka monta prosenttia opiskelijoista ei saanut A -kirjainta?
 1. 8%
 2. 25%
 3. 32%
 4. 68%
 5. 78%

2. Ensimmäisessä kerroksessa on hissi. Se nousee 8 kerrosta, sitten 5 kerrosta alas ja sitten 4 kerrosta. Mikä on lopullinen asema ensimmäisen kerroksen suhteen?

 1. 3. kerros
 2. 4. kerros
 3. 5. kerros
 4. 7. kerros
 5. 8. kerros

Koska luokkien 5–7 oppilaat suorittavat keskitason testin, jotkut saattavat pitää tätä osaa helpompaa kuin toiset. Nuorempien oppilaiden on ehkä opittava uusia käsitteitä ennen SSAT: n ottamista, kun taas vanhemmilla oppilailla on todennäköisesti ollut enemmän kokemusta testatuista konsepteista koulussa. Matematiikan jälkeen siirryt heti lukemiseen.

Keskitason lukeminen

40 minuutin lukeminen -osa sisältää 250–350 sanan kappaleet, jotka on otettu kirjallisesta fiktiosta, humanistisista tieteistä, tieteestä ja yhteiskuntatieteistä. Nämä kohdat voivat olla kertomuksia tai väitteisiin perustuvia.

Monivalintakysymyksissä kysytään pääideaa, yksityiskohtia, sanoja ja lauseita kontekstissa sekä tekijän tarkoitusta, asennetta ja sävyä. He voivat myös pyytää sinua tekemään johtopäätöksiä, arvioimaan argumentteja tai tekemään ennusteita.

Seuraava on esimerkki kirjallisesta fiktiosta. Ensimmäinen kysymys on yksityiskohtainen, kun taas toinen pyytää sinua tekemään johtopäätöksen.

Pikku Jim oli tuolloin moottorinumero 36 ja hän ajoi Syrakusan ja Rochesterin välillä. Hän oli neljätoista minuuttia jäljessä ajasta ja kaasu oli auki. Tämän seurauksena, kun hän kääntyi käyrän ympäri kukkapenkissä, hänen kärrynsä pyörä tuhosi tulppaanin. Numero 36 hidasti heti vauhtia ja katsoi syyllisenä isäänsä, joka leikkasi nurmikkoa. Lääkäri oli selvinnyt onnettomuudesta, ja hän jatkoi vauhtiaan edestakaisin työntäen leikkuria.

Jim pudotti kärryn kahvan. Hän katsoi isäänsä ja katkenneeseen kukkaan. Lopulta hän meni tulppaanin luo ja yritti nousta ylös, mutta se roikkui vain löysästi hänen kädestään. Jim ei voinut korjata sitä. Hän katsoi jälleen isäänsä.

1. Kohdan mukaan Jimin isä oli

(Maanviljelijä
(B) lääkäri
(C) puutarhuri
(D) junainsinööri
(E) yritysjohtaja

2. Jim ilmeisesti ajatteli, että kun hänen isänsä näki rikkoutuneen kukan, hänen reaktionsa olisi yksi

(Pelko
(B) viha
(C) uteliaisuus
(D) hauskaa
(E) välinpitämättömyys

Kuten näette, vahva sanaston ymmärtäminen on tärkeää, jotta lukeminen -osiossa pärjää hyvin. Sanasto tulee suoraan peliin seuraavassa osassa, 60 minuutin sanallisessa osassa.

Keskitason sanallinen

Sanallinen osa testaa ymmärrystäsi sanastosta sekä sanojen ja ideoiden välisistä suhteista synonyymi- ja analogiakysymyksiä , aivan kuten sanallinen osa alkeistasolla. Synonyymikysymykset esittävät sinulle vain sanan ja sinua pyydetään valitsemaan sen lähin synonyymi, kuten seuraavassa esimerkissä.

TÖRKEÄ:

(A) vähäpätöinen
(B) piilotettu
(C) räikeä
(D) tuoksuva
(E) tarttuva

Analogisia kysymyksiä kysytään tunnistaa kahden sanan välisen suhteen tai lauseita, kuten synonyymi, antonyymi, syy/seuraus ja osa/kokonaisuus. Seuraavassa on esimerkiksi kaksi antonyymiä.

Läpikuultava on läpinäkymätön kuin valo

(A) aurinko
(B) tylsä
(C) lamppu
(D) kynttilä
(E) pimeys

Kuten voitte kertoa, perus- ja keskitason SSAT ovat hyvin samankaltaisia ​​testattujen taitojen ja kysymystyyppien suhteen. Yhtäläisyydet jatkuvat ylemmän tason kokeeseen, joka yksinkertaisesti sisältää kehittyneempää materiaalia vanhemmille opiskelijoille. Lue koko rakenne ja kunkin osion erittely.

1.jpg

Toivotko pääseväsi yksityiseen lukioon? Jos näin on, otat ylemmän tason SSAT: n.

SSAT: Ylempi taso

Ylemmän tason koe on suunnattu 8–11 -luokan opiskelijoille, jotka hakeutuvat yksityisiin lukioihin. Siinä on sama rakenne kuin keskitason testi, mutta siinä on jälleen edistyneempää materiaalia. Tämä kaavio näyttää testin muodon kokonaisuutena.

Jakso Kysymysten lukumäärä Aika
Kirjoittaminen 1 25 minuuttia
Tauko --- 5 minuuttia
Matematiikka 25 30 minuuttia
Lukeminen 40 40 minuuttia
Tauko --- 10 minuuttia
Sanallinen 60 30 minuuttia
Matematiikka 25 30 minuuttia
Kokeellinen 16 15 minuuttia
Kaikki yhteensä: 167 3 tuntia, 5 minuuttia

Kokeellinen osa kysyy kuusi sanallista, viisi lukukysymystä ja viisi matemaattista kysymystä. Nämä kysymykset ovat ottamattomia ja ne annetaan vain testata materiaalia tulevia testejä varten. Kuten muillakin tasoilla, vastauksesi kirjoitusosassa on pisteytymätön, mutta se lähetetään pisteiden vastaanottajille.

Lue, millaisia ​​kehotteita saat Kirjoittaminen -osiosta.

Ylemmän tason kirjoittaminen

Oppilaat saavat kaksi kehotetta kirjoitusosassa ja valitse vain yksi vastataksesi. Yksi kehote on luova, kun taas toinen on perinteisempi esseekysymys, joka kysyy henkilökohtaista mielipidettäsi.

Alla on tyypilliset ohjeet kirjoitusvastaukselle, jota seuraa kaksi esimerkkiteemaa. Muistaa, sinun on vastattava vain yhteen!

Ohjeet: Koulut haluavat oppia tuntemaan sinut paremmin esseen tai tarinan avulla käyttämällä jompaakumpaa alla olevista aiheista. Valitse kiinnostavin aihe ja täytä valitsemasi aiheen vieressä oleva ympyrä.

Esimerkkejä aiheista:

1. Jos voisit tehdä jotain uudestaan, mikä se olisi ja miksi?

2. Hän ei voinut uskoa, että he halusivat hänen apuaan.

Vaikka tämä osio on pisteytymätön, sinun on varmistettava, että vastauksesi on selkeä, järjestetty ja siinä on vahva kielioppi ja syntaksi. Valintapäälliköt todennäköisesti käyttävät sitä arvioidakseen kirjoitustasi.

Kun olet kirjoittanut tarinasi tai esseesi, siirryt matematiikkaosioon.

Ylemmän tason matematiikka

Ylemmän tason matematiikkaosan testit vastaavat keskitason käsitteitä. Kysymykset ovat vain monimutkaisempia ja edistyneempiä. Tarkasteltavaksi taitoja ovat lukukäsitteet ja operaatiot, algebra, geometria/mittaus ja data -analyysi/todennäköisyys.

 • Numerokonseptit ja operaatiot kysymyksiin kuuluu yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku, jako, aritmeettiset tekstitehtävät, suhteet, prosenttiosuudet, estimointi, sekvenssit, järkevät luvut ja taajuudet.
 • Algebra saattaa sisältää algebrallisia tekstitehtäviä, viivayhtälöitä, kuvioita, absoluuttista arvoa tai eksponentteja.
 • Geometria/mittaus kysyy ympyröiden pinta -alasta ja kehästä, monikulmioiden pinta -alasta ja kehästä, tilavuudesta, kolmioiden ominaisuuksista, yhdensuuntaisista ja kohtisuorasta viivoista, koordinaattigeometriasta ja kaltevuudesta.
 • Tietojen analysointi/todennäköisyys kysymyksissä pyydetään tulkitsemaan taulukoita ja kaavioita, löytämään suuntauksia, tekemään johtopäätöksiä ja laskemaan todennäköisyys.
Seuraavassa on kaksi virallista 'numerokonseptien ja toimintojen' kysymystä.

1. Mikä luku edustaa tuhat neljäsataa kolmetoista tuhannesosaa?

 1. 1400,13
 2. 1 400 013
 3. 1400,0013
 4. 10 400,13
 5. 100 400,13

2. Etsi puuttuva numero sarjasta:

___, 29, 35, 41, 47

miten päästä Ivy Leagueen
 1. 22
 2. 2. 3
 3. 24
 4. 25
 5. 26

Matematiikkaosion jälkeen siirryt lukemiseen.

Ylemmän tason lukeminen

Lukeminen-osassa on kerronta- tai argumenttipohjaisia ​​kohtia, joissa on 250–350 sanaa. Ne on otettu kaunokirjallisuus, humanistiset tieteet, tiede ja yhteiskuntatieteet. Myöhemmät monivalintakysymykset saattavat pyytää sinua tunnistamaan kohdan pääidean, paikantamaan yksityiskohtia, tekemään johtopäätöksiä, johtamaan sanojen tai lauseiden merkityksen, määrittämään kirjoittajan tarkoituksen tai sävyn, arvioimaan mielipiteitä tai tekemään ennusteita.

Seuraavassa esimerkkikysymyksessä on a kohta poimittu kirjallisesta fiktiosta. Kysymyksissä pyydetään sinua tulkitsemaan yksi yksityiskohta ja kuvaamaan kohta kokonaisuutena.

Meillä oli kuluttava halu nähdä poniratsastaja, mutta jotenkin tai kaikki, mikä ohitti meidät, kulki yöllä, ja niin kuulimme vain huutoa ja rakeita, ja nopea fantasia oli poissa. Mutta nyt kuljettaja huudahtaa: 'Tässä hän tulee!' Jokainen niska on venytetty ja jokainen silmä jännittynyt.

Poissa loputtoman kuolleen tason preerialla näkyy musta täplä. Pian siitä tulee hevonen ja ratsastaja, nouseva ja laskeva, lakaistaan ​​yhä lähemmäksi, ja kavioiden värinä tulee heikosti korvaan. Hetkessä huuto ja hurraa yläkerrokseltamme, ratsastajan käden heilutus, mutta ei vastausta, ja mies ja hevonen murtautuivat innoissamme olevien kasvojemme ohi ja menivät siiville kuin myöhästynyt myrskyn fragmentti!

1. Kuljettajan kutsusta ihmisiä tuli enemmän

 1. innokas
 2. ymmällään
 3. hysteerinen
 4. peloissaan
 5. pettynyt

2. Tätä kohtaa voidaan parhaiten kuvata muodossa

 1. kertomus tapahtumasta
 2. uutinen
 3. tutkimus
 4. eeppinen runo
 5. mainos

Kun lukuosa testaa sanastoasi sanoilla kontekstikysymyksissä, sanallinen osa testaa sanastoasi synonyymi- ja analogiakysymyksiä.

Ylemmän tason sanallinen

Jos olet lukenut perus- ja keskitason sanallisista osioista, sinun pitäisi tuntea sen kysymystyypit. Ylemmän tason sanallinen osa ei ole poikkeus ja vastaavasti sisältää synonyymi- ja analogiakysymyksiä. Esimerkiksi seuraava on synonyymikysymys; se haluaa sinun valitsevan vastauksen, joka vastaa parhaiten esitettyä sanaa merkitykseltään.

INCOGNITO:

 1. kadonnut
 2. vaihdettu
 3. piilotettu
 4. paljastamaton
 5. erotettu

Tämä seuraava esimerkkikysymys haluaa sinun tunnista esitettyjen sanojen välinen suhde ja löydä sitten sama suhde sanojen välillä vastausvaihtoehdoista. Tässä tapauksessa epidemia syntyy, kun tauti leviää. Samoin nälänhätä ilmenee, kun nälkä tulee yleiseksi. Vastausvaihtoehdon A sanojen välinen suhde vastaa epidemian ja sairauden välistä suhdetta.

Epidemia on sairaus kuten

 1. nälkä on nälkä
 2. luova on luomista
 3. vakuutus on koostumusta
 4. vuoristoinen on kiivetä
 5. kipu on ahneutta

Joten sinulla on se, SSAT: n kunkin tason rakenne ja kunkin osion erittely, kirjoittaminen, matematiikka, lukeminen ja sanallinen, virallisten esimerkkikysymysten kanssa. Ennen kuin mietit, miten voit valmistautua tähän tärkeään testiin, mennään läpi mitä sinun on tiedettävä testin tuloksesta.

body_bells.jpg

Pyri korkeaan prosenttipisteeseen pysyäksesi kellokäyrän edellä!

Miten SSAT pisteytetään?

SSAT -pisteraporttisi kertoo, miten pärjäsit jokaisessa pisteytetyssä osassa - suullisesti, matematiikassa ja lukemisessa - sekä kokonaispistemäärä tai osiosi pisteiden summa. Saat myös prosenttipisteitä, jotka osoittavat, miten suorituskykyäsi verrataan muihin testaajiin.

Jokainen taso pisteytetään eri mittakaavassa. Perustason jaksotulokset vaihtelevat 300: sta 600: aan. Keskitason osioiden pisteet ovat 440 - 710. Lopuksi kunkin osion pisteet ovat 500 - 800 ylemmällä tasolla.

Taso Vähimmäispisteet osittain Enimmäispisteet osittain
Perus 300 600
Keskellä 440 710
Ylempi 500 800

Koska testiä kohden on kolme osaa, sanallinen, matematiikka ja lukeminen, kokonaispisteesi edustavat omaasi kolme osion pistemäärää laskettuna yhteen.

Taso Minimipisteet yhteensä Maksimipisteet yhteensä
Perus 900 1800
Keskellä 1320 2130
Ylempi 1500 2400

Kaikilla tasoilla saat yhden pisteen jokaisesta oikeasta vastauksesta, nollaa ohitetusta vastauksesta ja a ¼ pisteen vähentäminen vääristä vastauksista.

Vaikka sinulla voi olla henkilökohtaisia ​​tavoitteita SSAT -pisteilläsi, voit myös asettaa tavoitetuloksia sen perusteella, mitä tarvitset pääsemiseksi valitsemasi yksityiseen kouluun. Monet yksityiset koulut julkaisevat tietoja hyväksyttyjen opiskelijoiden keskimääräisistä SSAT -pisteistä. Sinä pystyt tutkia näitä tietoja ja asettaa tavoitetuloksesi keskimääräisen yläpuolelle. Kun olet asettanut tavoitteesi mieleen, sinun on valmistauduttava saavuttamaan nämä pisteet.

Kuten SAT- ja ACT -oppilaitoksille, opiskelu ja harjoittelukokeiden suorittaminen ovat tärkeitä SSAT: n menestymisen kannalta. Lue muutamia vinkkejä tehokkaaseen valmistautumiseen testiin.

SSAT: n valmistelu: 6 vinkkiä

Vaikka SSAT on taitopohjainen eikä sisältöpohjainen testi, se silti vaatii paljon opiskelua. Valmistautuminen korkealaatuisilla materiaaleilla on avainasemassa tavoitteidesi saavuttamisessa ja valitsemassasi yksityisessä koulussa.

Alla on kuusi vinkkiä opintojesi ohjaamiseen. Ensinnäkin, sinun on harkittava, kuinka paljon sinun on opiskeltava ja milloin aiot suorittaa testin.

#1: Suunnittele opintosuunnitelma ja testiaikataulu

Kuinka paljon sinun täytyy opiskella? Paljonko sinulla on aikaa? Milloin aiot tehdä testin? Kaikki nämä ovat kysymyksiä, jotka sinun pitäisi Kysy itseltäsi kun aloitat SSAT -valmistelun suunnittelun.

SSAT tarjotaan kahdeksan lauantaina syyskuusta kesäkuuhun, ja voit ottaa sen niin monta kertaa kuin haluat. Jos mikään tarjoetuista testipäivämääristä ei toimi sinulle, voit ehkä järjestää joustotestin. Muista, että voit suorittaa vain yhden Flex -testin vuodessa.

Voit suorittaa testin ensimmäistä kertaa kuukausia ennen yksityisen koulun hakemusten määräaikoja, joten sinulla on mahdollisuus ottaa se uudelleen, jos haluat parempia pisteitä. Jos hakemuksesi määräajat ovat esimerkiksi talvella, voit ottaa ensimmäisen SSAT: n keväällä. Näin sinulla on toinen mahdollisuus testata seuraavana syksynä.

Kerran sinä aseta ensimmäinen testipäivä Mieti, kuinka kauan sinun on opiskeltava. Ihannetapauksessa sinulla on vähintään kolme tai neljä kuukautta aikaa valmistautua. Paras tapa saavuttaa opiskelutavoitteesi on Valmistaudu rutiiniin varaamalla tietty aika joka päivä tai viikko.

Suunnittelemalla opintosuunnitelman ja testiaikataulun useita kuukausia ennen ensimmäistä määräaikaasi voit varmista, että sinulla on paljon aikaa valmistautua jotta voit saavuttaa tavoitteesi.

body_watch-4.jpg

Varaa itsellesi aikaa harjoitustesteissä, jotta voit tottua SSAT: n rytmiin.

#2: Tee paljon käytännön testejä ja pohdi tuloksiasi

SSAT on ainutlaatuinen testi; Todennäköisesti et ole tottunut vastaamaan kymmeniin synonyymi- ja analogiakysymyksiin missään muualla (yksi esimerkki). Ainutlaatuisena testinä sinun on tärkeää tutustu sen rakenteeseen, muotoon ja kysymystyyppeihin.

Tämän oppaan lukeminen on hyvä ensimmäinen askel. Sitten kannattaa varata aikaa ottaa käytännön testejä, erityisesti simuloiduissa testausolosuhteissa —Aika itsellesi, etsi hiljainen ympäristö jne. Varmista, että materiaalisi ovat korkealaatuisia ja vastaavat ottamaasi tasoa.

Kun otat ajoitettuja harjoitustestejä , pistä testisi ja käy huolellisesti läpi tulokset. Ota selvää, miksi sinulla on kysymys väärin. Olitko epäselvä tietyn käsitteen suhteen? Teitkö huolimattoman virheen? Joko aika loppui?

Selvittämällä virheesi syyn voit selvittää, mitä tehdä asialle. Saatat joutua tarkistamaan geometrian käsitteitä tai kokeile ajanhallintastrategioita kohtien selaamiseksi. Tarkkaamalla ja korjaamalla virheesi voit täyttää mahdolliset aukot ja nähdä parannuksen seuraavalla kerralla.

Saatat Aloita diagnostiikkatestillä, jotta voit mitata lähtöpisteen. Sitten voit porrastaa harjoitustestejä koko valmistelusi ajan mitataksesi edistymistäsi ja säätääksesi opintosuunnitelmasi tarvittaessa uudelleen.

#3: Tutki sanastoa ja sanasuhteita

Kuten huomasit edellä, kaikki kolme tasoa testaavat sanallisia taitojasi samalla tavalla ja esittävät kysymyksiä synonyymeistä ja analogioista. Tasokohtaisen sanaston opiskelu on tärkeä osa SSAT-valmistelua. Sen sijaan, että keskittyisit vain perinteiseen sanasto -termiin + määritelmäluetteloon, sinun pitäisi katso sanaryhmiä, joilla on samanlainen merkitys.

Valmistelumateriaaleissa pitäisi olla sanaston luettelot testisi tasolle. Löydät myös sanasto -luettelot verkkosivustolta Quizlet tai jopa ladata omasi tarkasteltavaksi interaktiivisten pelien avulla.

Analogisten kysymysten hallitsemiseksi varmista, että esivalmistelumateriaalisi hajottavat eri suhteet joka voi ilmestyä. Jotkut näistä voivat olla synonyymi, antonyymi, osa kokonaisuutta tai syy/seuraus. Tutkimalla näitä suhteita ja yhdistämällä ne käytännön kysymyksiin sinun pitäisi pystyä tunnistamaan suhde, kun vastaat testin vastaaviin kysymyksiin.

body_elephants.jpg

SSAT: n suullisessa osassa älä vain tutki sanojen merkityksiä, vaan myös niiden suhteita toisiinsa.

#4: Tarkista testatut matematiikan käsitteet

SSAT: n matematiikkaosa voi olla haastava erityisesti nuoremmille opiskelijoille, jotka eivät ole opiskelleet yhtä edistyneitä käsitteitä kuin vanhemmat kollegansa, jotka suorittavat saman testin. Sinun pitäisi Varmista, että oppimateriaalisi selittävät kaikki käsitteet, jotka sinun on tiedettävä. Esimerkiksi ylemmän tason testin algebra voidaan jakaa useisiin ala -aiheisiin, mukaan lukien tekstitehtävät, viivayhtälöt ja eksponentit.

Jos sinulla on käsitteitä, joita et ole koskaan tavannut, niin sinä voi opiskella niitä kirjoista tai löytää opettajan, joka voi opettaa ne sinulle. Nuorempana opiskelijana sinun ei pitäisi saada yhtä korkeita prosentteja kuin vanhempi opiskelija. Silti et kuitenkaan halua tehdä testiä ja kohdata ongelmia, jotka näyttävät täysin tuntemattomilta.

Kun tarkastelet kutakin konseptia, liitä se moniin liittyviin käytännön kysymyksiin. Vaikka on hyödyllistä tarkastella jokaista sääntöä erikseen, muista, että jotkin kysymykset voivat edellyttää käsitteiden yhdistämistä niiden ratkaisemiseksi.

Matematiikkaosa saattaa olla hyvin linjassa sen kanssa, mitä teet matematiikan tunnilla. Ongelmat ovat luultavasti tyypillisempiä läksyillesi ja luokkatesteillesi kuin esimerkiksi sanallisen osan kysymykset. Varmista kuitenkin, että opiskele realistisilla SSAT -käytännön kysymyksillä jotta voit tottua niiden sanamuotoon ja muotoon.

#5: Lue laajalti ja usein

Kuinka voit opiskella lukemiseen? Jossain määrin kaikki lukemasi elämäsi aikana auttavat sinua tässä osiossa. Vaikka olet kehittänyt luetun ymmärtämisen taitojasi pitkällä aikavälillä, voit silti omaksua erityinen lähestymistapa tähän osaan.

Muista ensin, että lukeminen testaa sinut toimii eri genreistä, mukaan lukien kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus ja argumenttipohjainen kirjoittaminen. Fiktion lukeminen auttaa, mutta sinun tulisi myös harjoitella artikkeleiden lukemista tieteen ja yhteiskuntatieteiden kaltaisilta aloilta. Tee lukiessasi muistiinpanoja tärkeistä elementeistä, kuten pääkohdasta, keskeisistä yksityiskohdista ja äänestä.

Sen lisäksi, että käytät aikaa todella sitoutua teokseen ja analysoida sitä, sinun tulee hioa kykyäsi lukea nopeasti ja tarkoituksella. Harjoittele kykyäsi kuori teos sen pääkohdasta ja tärkeistä yksityiskohdista. Testi on ajoitettu, joten sinun on kyettävä keräämään tärkeitä pisteitä aikarajoissa. Mitä enemmän harjoittelet ajanhallintastrategioita SSAT -lukuohjeiden avulla, sitä tehokkaammaksi tulet.

body_game.jpg

Vaikka matematiikka, lukeminen ja sanalliset taidot vievät sinut pitkälle, haluat myös saada kokeiltuja ja todellisia testitestistrategioita hihaasi.


#6: Ole strateginen aikasi ja arvauksesi kanssa

Lopuksi sinun pitäisi mennä pidemmälle kuin matematiikan käsitteiden ja sanaston opiskelu kehittää testaus- ja ajanhallintastrategioita. Saat vain minuutin tai vähemmän aikaa lukea, harkita ja vastata jokaiseen monivalintakysymykseen.

Mitä enemmän harjoittelet ja kokeilet erilaisia ​​taktiikoita - kuten osien selaamista tai poistamisprosessia -, sitä tehokkaammaksi tulet. Ottaa ajoitettuja harjoitustestejä auttaa myös totuttelemaan kunkin jakson aikarajoihin ja siihen, miten voit jakaa aikasi hyvin.

Kuten edellä mainittiin, maalintekijät ottavat ¼ pisteen jokaisesta väärästä vastauksesta. Jos kysymys ärsyttää sinua täysin, niin sinä voisi harkita sen ohittamista. Jos voit kuitenkin luottavaisesti poistaa ainakin yhden vastausvaihtoehdon vääräksi, saatat hyötyä arvaamisesta.

Paras tapa menestyä SSAT: ssa on kehittää vankka määrällinen, sanallinen päättely ja luetun ymmärtämisen taidot. Koska se on kuitenkin ajoitettu standardoitu testi, erilaisten testaus- ja ajanhallintastrategioiden harjoittaminen on myös hyödyllinen lähestymistapa.

Lopuksi tarkastellaan tärkeimmät muistettavat kohdat tästä yksityiskoulun pääsykokeesta.

Yhteenvetona…

Jos olet päässyt tähän asti oppaassa, sinulla pitäisi olla hyvä käsitys SSAT: n kaikkien kolmen tason rakenteesta ja taidoista. Opiskelijat sisään luokat 3-11 voi suorittaa peruskoulun, keskitason tai ylemmän tason testin soveltaakseen itsenäisiin kouluihin.

SSAT on osaamispohjainen ja pyrkii mittaamaan sinun suulliset, matemaattiset ja lukutaidot. Jokaisella tasolla on myös kirjoitusosa, joka ei ole pisteytetty, mutta joka on pistevirkailijoiden käytettävissä, jotka ilmoitat pisteiden vastaanottajiksi.

SSAT: ssa on samanlaisia ​​kysymystyyppejä kaikilla kolmella tasolla, ja ylemmät tasot sisältävät kehittyneempiä käsitteitä ja sanastoa. pisteytysjärjestelmät ovat erilaisia kuitenkin, joten sinun on tutustuttava mittakaavaan ja tulevien koulujen odotuksiin tavoitearvojen asettamiseksi.

paras ottelu neitsyt

Kun sinulla on tavoite mielessäsi, sinun pitäisi varata aikaa muutamaksi kuukaudeksi. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä enemmän aikaa sinulla on valmistautua. Lisäksi saatat hyötyä testin uudelleen suorittamisesta kerran tai kahdesti parantaaksesi pisteitäsi.

Suunnittelemalla ajoissa ja opiskelemalla laadukkailla SSAT-materiaaleilla näet parannuksia ja edistyä kohti tavoitetuloksiasi. Vaikka SSAT on vain yksi osa yksityistä koulusovellustasi, se voi auttaa tekemään sinusta vahvan ehdokkaan valitsemallesi koululle!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Gettysburg College ACT -tulokset ja GPA

Nebraskan yliopisto - Lincolnin pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Wake Forestin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Apple Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Apple Valley High Schoolista Apple Valley, CA.

Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: tä varten? 6-vaiheinen opas

Kuinka kauan kestää parantaa ACT -pisteitäsi? Kuinka monta tuntia, viikkoa, kuukautta sinun täytyy opiskella? Ota selvää tästä.

Connecticut College ACT -pisteet ja GPA

Greensboro Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Victor Valleyn lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Victor Valley High Schoolista Victorville, Kalifornia.

Indiana University Bloomingtonin pääsyvaatimukset

USF SAT -pisteet ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Fiskin yliopiston pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Peru State College pääsyvaatimukset

ACT -alitulokset vs. SAT -alitulokset: Vertailu

Oletko hämmentynyt siitä, mitä testituloksesi tarkoittavat? Selitämme, kuinka ACT- ja SAT -alituloksia verrataan ja miten niitä käytetään oikean testin löytämiseen.

Täydellinen luettelo: Ohion korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Ohiossa? Meillä on täydellinen luettelo Ohion parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Milloin kollegion hyväksymiskirjeet saapuvat säännölliseen päätökseen? Varhainen päätös tai varhainen toiminta?

Milloin korkeakoulut lähettävät hyväksymiskirjeitä ja milloin ne saapuvat? Opi, kun korkeakoulupäätökset tulevat tämän täydellisen oppaan avulla.

NYC On ja pois lyöty polku: Manhattan

Tutki NYC: tä? Opi parhaita asioita Manhattanilla, etsitpä kuuluisia nähtävyyksiä tai piilotettuja helmiä.

Ferris State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Ball State SAT -pisteet ja GPA

Lees-McRae Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Rancho Cotaten lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Cotate High Schoolista Rohnert Parkissa, Kaliforniassa.

Cincinnatin kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mikä on DO vs. MD? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on MD: llä ja DO: lla? Mikä tutkinto on parempi lääkärille? Tutustu täydelliseen oppaaseemme DO vs MD.