Mikä on SAT? Testin täydellinen selitys

Jos aiot hakea yliopistoon, on tärkeää, että tiedät mikä SAT on ja miten se vaikuttaa hakuprosessiin.

Niin mikä on SAT? Se on yksi kahdesta standardoidut yliopistojen pääsykokeet Yhdysvalloissa. (Toinen on ACT.) Sitä johtaa kollegion hallitukselle , voittoa tavoittelematon organisaatio, joka hallinnoi myös PSAT- ja AP (Advanced Placement) -ohjelmia.SAT mukautettiin alun perin armeijan IQ-testistä ja sitä käytettiin yliopistokokeina ensimmäisen kerran vuonna 1926. Se ei kuitenkaan todellakaan saanut kiinni vasta vuonna 1933, jolloin Harvardin presidentti alkoi käyttää testiä apurahahakijoiden arvioimiseksi, hän uskoi sen olevan henkisen potentiaalin tehokas mittaaminen . Tämä näkemys SAT: sta auttoi edistämään sen suosiota - 1940-luvulle mennessä siitä oli tullut standardikoe kaikille korkeakoulujen hakijoille jaannettiin yli 300 000 ihmiselle eri puolilla maata.

SAT: n hallinto yliopistojen pääsykokeissa kyseenalaistettiin perustamalla ACT Vuonna 1959. Vaikka ACT oli alun perin vähemmän suosittu kuin SAT, ACT otti voimansa Keskilännessä ja vuoristoalueissa ja vuonna 2010 ylitti SAT: n tullakseen suosituimmaksi yliopistokokeeksi.

Osittain ACT: n lisääntyneen kilpailun takia SAT: ssa tehtiin äskettäin suuria muutoksia vuonna 2016 . Testin perustarkoitus ja muoto ovat samat (se on edelleen monivalintakoe, jota käytetään yliopistoon pääsyä koskevissa päätöksissä), mutta tietyt rakenteen ja sisällön näkökohdat ovat muuttuneet. Koulujen on hyväksyttävä nämä muutokset, koska vuonna 2018 SAT otti uudelleen otsikkonsa ja siitä tuli jälleen suosituin yliopistojen pääsykoe.

Tämä viesti määrittelee SAT: n perusteet, joiden avulla voit valmistautua tähän tärkeään testiin.

Miksi ihmiset käyttävät SAT: ta?

SAT on standardoitu testi tarkoitettu näyttämään kouluille, kuinka valmistaudut yliopistoon mittaamalla avaintaitoja kuten lukun ymmärtäminen, laskennallinen kyky ja ilmaisun selkeys. Koska niin monta opiskelijaa suorittaa testin, se tarjoaa myös kouluille tietoja vertailustasi ikäisesi kanssa valtakunnallisesti.

Sinun on ehdottomasti otettava SAT tai ACT, jos haet yliopistoja tai yliopistoja Yhdysvalloissa , koska useimmat vaativat sinun toimittavan testitulokset hakemuksesi mukana. Riippuen siitä, mihin haluat hakea, ACT- tai SAT-pisteet voivat muodostaa jopa 50% valintapäätöksestä, joten vahva standardoitu testipiste on elintärkeää.

Lisäksi useat osavaltiot vaativat kaikkia lukion junioreja ottamaan SAT: n, mukaan lukien Delaware, Illinois ja Michigan.

Jos haluat mennä Illinoisin yliopistoon, sinun on lähetettävä SAT- tai ACT-tulokset. ( Kevin Dooley / Flickr)

Mitkä koulut hyväksyvät SAT: n?

Kaikki Yhdysvaltojen nelivuotiset korkeakoulut hyväksyvät SAT: n, ja kuten edellä mainitsin, useimmat koulut tarvitsevat joko SAT: n tai ACT: n (ne eivät tee eroa näiden kahden välillä). Yliopistoja ja yliopistoja on kuitenkin yhä enemmän joustavammilla käytännöillä, joten muista tarkistaa ne koulut, joihin aiot hakea.

Sinun on myös suoritettava SAT tai ACT, jos olet yhdysvaltalainen opiskelija, joka haluaa hakea kouluja Isossa-Britanniassa tai Kanadassa, tai kansainvälinen opiskelija, joka haluaa osallistua yliopistoon Yhdysvalloissa.

Mitä SAT kattaa?

SAT: lla on neljä osiot sekä valinnainen essee. Ensimmäinen osa on Lukeminen, jota seuraa Kirjoittaminen ja Kieli, sitten Matematiikka-osiota ei laskinta, jota seuraa Matemaattinen-osa, johon laskin on sallittu. Jos päätät ottaa SAT-esseen, se on kokeen viimeinen osa. Useimmat SAT-kysymykset ovat monivalintaisia , mutta viisi kysymystä Math No Calculatorista ja kahdeksan Math Math Calculator -kysymyksestä ovat ruudukkosovelluksia.

Kun otat SAT: n, saat 5 minuutin tauko noin tunnin testin jälkeen. Tämä tarkoittaa, että saat tauon Lukeminen-osan jälkeen ja toisen tauon Math No -laskimen jälkeen. Jos valitset Essee-osion, saat myös tauon ennen aloittamista. SAT: n kokonaisaika on 3 tuntia, jos et ota essettä, ja 3 tuntia ja 50 minuuttia, jos otat esseen.

Seuraava kaavio erittelee testin muodon.

Tilaus Osa Aika minuutteina Kysymysten määrä Aika per kysymys
1 Lukeminen 65 52 75 sekuntia
2 Kirjoittaminen ja kieli 35 44 48 sekuntia
3 Matematiikka Ei laskinta 25 kaksikymmentä 75 sekuntia
4 Matemaattinen laskin 55 38 77 sekuntia
5 Essee (valinnainen) viisikymmentä 1
Kaikki yhteensä: 3 tuntia 50 minuuttia (3 tuntia ilman esseitä) 154 (+1 esseekehote)

Kuinka SAT pisteytetään?

Kun otat SAT: n, sinulle annetaan kokonaispisteet välillä 400 ja 1600. SAT: lla on kaksi pääosaa: näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen (yhdistettynä lukemiseen + kirjoittamiseen ja kieleen) ja matematiikka. Voit ansaita 200–800 pisteen skaalatun pisteen jokaisesta osiosta.Mutta mistä pisteytysaste tulee?

Aloitat raakapisteillä kullekin aihealueelle. Raaka pisteesi on yksinkertaisesti niiden kysymysten määrä, joihin vastait oikein; ohitetut tai väärät kysymykset eivät lisää tai vähennä raakapisteitäsi.Tämä luku muunnetaan sitten skaalatuksi pisteeksi prosessilla, jota kutsutaan yhtälöimiseksi - kollegion hallitus on hieman epämiellyttävä siitä, miten tämä toimii, mutta se perustuu vuosien arvoisiin tietoihin sen sijaan, miten ihmiset tekevät tiettynä testipäivänä.

keskimääräinen SAT-pisteet on 1068 , hieman vaihtelevasti vuodesta toiseen, mutta se, mikä lasketaan sinulle hyviksi pisteiksi, riippuu todella siitä, mihin haluat hakea . Päästäksesi ylemmän tason kouluun sinun on todennäköisesti pisteytettävä noin 1500 tai enemmän, mutta valtionyliopiston paikalliselle haaralle saatat olla kunnossa 1050: llä.

Milloin sinun pitäisi ottaa SAT?

Ihanteellinen aika ottaa SAT ensimmäistä kertaa on yleensä juniorivuotesi talvi , kun olet käsitellyt suurimman osan materiaalista koulussa, mutta sinulla on vielä aikaa ottaa se uudelleen. Testiaikataulusi voi kuitenkin olla erilainen, varsinkin jos tarvitset SAT-pisteitä muuhun tarkoitukseen tai jos koulu tarvitsee sen.

Sinun on oltava järjestetty SAT-valmistelun suunnittelussa! ( Teresa Robinson / Flickr)

Kaikki mitä tarvitset SAT: n suunnitteluun

Toivottavasti ymmärrät nyt, mikä SAT on ja miksi sinun on ehkä otettava se. Vaikea osa on kuitenkin vielä tulossa - valmistautuminen testiin. Tämän helpottamiseksi olen luetellut joitain avainkysymykset, jotka sinun on harkittava kun aloitat standardoitujen testien ja korkeakoulujen sovellusten suunnittelun yleisemmin.

Pitäisikö minun tehdä SAT tai ACT?

On vaikea tietää varmasti, mikä kahdesta standardoidusta testistä on sinulle parempi ilman kokeilemista. Jos sinulla ei kuitenkaan ole aikaa viettää aikaa kahden täyden harjoitustestin suorittamiseen, tutustu tähän oppaaseen, joka auttaa sinua päättämään. Muista myös, että monille opiskelijoille SAT: n ja ACT: n välillä ei ole niin suurta eroa.

Mitä SAT-pisteitä minun tarvitsee päästäkseni korkeakouluun?

Toistan: mikä pisteet sinun pitäisi ampua, riippuu siitä, mihin haluat hakea. Käytä tämän artikkelin kaavaa Laske ihanteellinen SAT-pisteet .

Mikä on paras tapa valmistautua SAT: lle?

Nyt kun olet laskenut mikä SAT-pisteet on, sinun on päätettävä, miten sinne pääsee. Pystytkö palkkaamaan ohjaajan tai opiskelemaan itse? Voit myös harkita online-ohjelmaa, kuten PrepScholar!

Jos päätät ota SAT-valmisteluprosessi itse , varmista, että saat parhaan kirjan tarpeisiisi. Virallisen käytännön suorittaminen SAT on myös avain tentin ymmärtämiseen ja oppimiseen, missä sinun on parannettava opiskelun aikana.

sopii New Yorkin hyväksymisasteeseen

Mitä minun on tiedettävä valmistautuessani SAT: iin?

SAT: n valmistelussa on kolme avainkohtaa: testin logiikan oppiminen, sisällön tutkiminen ja kysymysten harjoittelu.

Saada tunne kuinka ajatella tehokkaasti SAT: sta , lataa opas viidestä käytettävästä strategiasta.

Tarkempia tietoja katettu materiaali ja kysymystyylit, jotka näet SAT: ssa , kokeile jokaisen osan täydellisiä oppaita: lukeminen, matematiikka ja kirjoittaminen.

Harjoittelumateriaaleja varten löydät parhaat SAT-käytännön testit täällä ja perusteellinen opas niiden käytöstä täällä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

3 avainvinkkiä argumentatiivisen esseen kirjoittamiseen

Mikä on argumentoitu essee? Opi mikä erottaa tämän kirjoitusmuodon toisistaan ​​ja kuinka kirjoittaa argumentatiivinen paperi.

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka kirjoittaa täydellisiä ApplyTexas -esseitä

Etkö ole varma, miten lähestyä ApplyTexas -essee -kehotteita? Tämä opas opastaa sinua jokaisessa vaiheessa täydellisen vastauksen kirjoittamiseksi.

Iona Collegen pääsyvaatimukset

Toimiiko musta siemenöljy todella? Tieteellinen analyysi eduista

Otatko huomioon mustan siemenöljyn hyödyt, kuten laihtuminen tai allergiat? Opi nigella sativan edut, mitä se ei auta ja mitkä annokset otetaan.

Mitä sinun on tiedettävä Robert F.Kennedyn yhteisökouluista-Los Angelesin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Robert F.Kennedy Community Schools-Los Angeles High School of the Artsista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Mclane High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mclane High Schoolista Fresnossa, Kaliforniassa.

30 parasta psykologian maisteriohjelmaa ja kuinka valita

Harkitsetko psykologian maisterin tutkintoa? Opi millaiset ohjelmat auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi ja tutustu luetteloon parhaista psykologian maisteriohjelmista.

Elizabeth City State Universityn pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Edisonin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Edisonin lukiosta Huntington Beachissä, Kaliforniassa.

78 Viileitä sukunimiä fiktiohahmoillesi

Mitkä ovat hyviä sukunimiä hahmoillesi? Tutustu ainutlaatuisten sukunimiemme luetteloon saadaksesi viileää inspiraatiota.

3 vinkkiä tähtien UNC Chapel Hill -lisäesiteiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma, mistä aloittaa UNC: n esseekehotteet? Katso täydellinen oppaamme erottuvien UNC Chapel Hill -lisäesiteiden kirjoittamisesta.

New Jersey City University SAT -pisteet ja GPA

Ravintolapäällikön avustavan saatekirjeen näyte

Etsitkö asemaa ravintola -alalla? Katso tästä upeasta saatekirjeesimerkistä ideoita oman kirjoittamiseen.

Union College SAT -tulokset ja GPA

10 esimerkkiä kuuluisista soneteista, selitetty

Etsitkö esimerkkejä sonettirunoista? Tutustu analyysiin 10 kuuluisasta sonetista ja opi, miksi tämä runollinen muoto on niin tärkeä.

Milloin on marraskuun SAT? Pitäisikö sinun ottaa se?

Etkö ole varma, otetaanko marraskuun SAT? Annamme tarkan marraskuun SAT-päivämäärän ja hahmotellaan kokeen suorittamisen edut ja haitat.

Milloin minun pitäisi ottaa SAT ensimmäistä kertaa?

Yritätkö päättää, milloin ensimmäisen SAT -testipäiväsi pitäisi olla? Lue yksityiskohtaisesta oppaastamme, milloin sinun tulee ajoittaa ensimmäinen koe.

Etelä -ammattikorkeakoulun osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

SAT: n kansainvälinen testauspäivämääräopas (2020 ja 2021)

Asuminen Yhdysvaltojen ulkopuolella ja ihmettelet, milloin ottaa SAT? Opi tämän vuoden kansainväliset SAT-testipäivät ja kuinka valita paras päivämäärä sinulle.

Mitä AP -luokat ovat? Miksi sinun pitäisi ottaa ne?

Mikä on Advanced Placement ja miksi sinun kannattaa käydä AP -kursseilla? Lue asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Arnold O.Beckmanin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arnold O.Beckman High Schoolista Irvine, CA.

Mitä sinun on tiedettävä Bear Creek High Schoolista

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Bear Creek High Schoolista Stocktonissa, Kaliforniassa.

18 vaikeinta ACT -englanninkielistä kysymystä koskaan

Haetko parasta ACT -pistettä? Haluatko haastaa itsesi? Tutustu näihin ACT -englanninkielisiin kysymyksiin ja opi lähestymään haastavimpiakin kysymyksiä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Montebellon lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Montebellon lukiosta Montebellossa, Kaliforniassa.