Mikä on Reach -koulu? Mitkä Reach -koulut minun pitäisi valita?

Niille teistä, jotka ovat alkaneet tutkia korkeakoulujen pääsyä, olette ehkä kuulleet termin saavuttavan koulun. Mikä on ulottuvuuskoulu? Yksinkertaisesti, saavutuskoulu on sellainen, johon sinun ei pitäisi odottaa pääsyäsi . Olisi ulottuvilla päästä sisään.

Tässä artikkelissa määrittelen ja selitän ulottuvuuskoulun käsitteen. Lisäksi keskustelen tavoittavuuskoulujen tunnistamisesta ja tavoitettavien koulujen lukumäärän määrittämisestä.12 horoskooppimerkkiä järjestyksessä

Mikä on Reach -koulu?

Reach -koulu on korkeakoulu, joka ei todennäköisesti tarjoa sinulle pääsyä. Tietty korkeakoulu soveltuu ulottuvuuskouluksi sinulle, jos lukiosi GPA ja standardoidut testitulokset ovat huomattavasti alle korkeakoulun keskimääräisen opiskelijan.

Sinun pitäisi myös harkita korkeakoulua tavoitettavana kouluna, jos se on yksi valikoivimmista korkeakouluista. Esimerkiksi MIT-, Stanford- ja Ivy League -oppilaitokset ovat kaikkien ulottuvilla, koska niiden hyväksymisaste on erittäin alhainen.

Yleensä sinun pitäisi harkita korkeakoulun saavuttamista, jos sinulla on alle 30% mahdollisuus päästä sisään.

Seuraavassa on muutamia hypoteettisia esimerkkejä, joiden avulla saat paremman käsityksen ulottuvuuskoulusta.

Esimerkki #1

Joella on 3.6 painotettu GPA, a 1700 SAT pisteet, ja haluaa mennä UCLA . Joen GPA on selvästi alle UCLA: n keskimääräisen GPA: n 4.29 ja keskimääräinen SAT -pisteet 1941 . Lisäksi UCLA hyväksyy vain kaksikymmentä% kantajiltaan. Siksi Joen ei pitäisi odottaa pääsevänsä UCLA: han; hänen pitäisi pitää UCLA: ta tavoitettavana kouluna.

Tyypillisesti ainoat opiskelijat, joille tarjotaan pääsyä selvästi alle keskimääräisen lukumäärän, ovat erittäin rekrytoituja urheilijoita suurissa urheilulajeissa, vanhoja opiskelijoita lahjoittajien vanhempien kanssa, poikkeuksellisista taustoista tai olosuhteista tulevia opiskelijoita ja uskomattomia saavutuksia.

Vaikka oppilaitokset tarkistavat suosituksesi, henkilökohtaiset esseesi ja oppituntien ulkopuoliset aktiviteetit, pääsy korkeakouluun on vaikeaa, jos arvosanat ovat vakioita ja standardoidut testitulokset .

kuinka kauan elefantti on raskaana

Esimerkki #2

Riippumatta GPA: sta ja vakiotestituloksista kaikille opiskelijoille, jotka haluavat hakea Harvardiin, Harvard on ulottuvikoulu. Harvardin pääsyaste on vain 6% . On selvää, että se on hämmästyttävän alhainen prosenttiosuus. Harvardin opiskelijoiden keski -lukion GPA on 4.04 ja keskimääräinen SAT -pisteet on 2260 . SAT: n 75. prosenttipiste on täydellinen 2400 .

Vaikka sinulla olisi täydellinen GPA ja täydellinen SAT -pisteet, Harvard on niin valikoiva, että se on silti tavoitettavissa oleva koulu .

Harvard on kaikkien ulottuvilla oleva koulu.

Reach -koulujen tunnistaminen

Käydään vaiheittain läpi, miten kuratoida hakuluettelosi, johon voit hakea.

mitä ap tarkoittaa koulussa

Vaihe 1: Luo unelmakoululuettelosi

Älä aluksi ota huomioon mahdollisuuksiasi päästä sisään luodessasi unelmakoululuetteloa.Oppiamiten valita yliopisto ja käytä mahdollisimman monia lähteitä tunnistaaksesi oppilaitokset, joihin haluat mennä . Arvokkaimmat koulut ovat todennäköisesti tavoitettavissa.

Käytä luettelon luomiseen parhaita korkeakouluhakusivustoja. Tarvittaessa voit käyttää myös opaskirjoja, kuten Kalastusopas korkeakouluille ja Parhaat 379 korkeakoulua syvällisiin korkeakouluprofiileihin ja vertailuihin.

Pyydä neuvoja muilta. Keskustele oppilaitoksistasi opettajien, ohjaajien, ystävien ja vanhempien kanssa. Älä vain sokeasti hyväksy heidän yliopistosuosituksiaan, vaan tutki heidän suosittelemiaan kouluja ja määritä sitten, sopivatko nämä koulut sinulle vai eivät .

Kun olet tehnyt tutkimuksesi ja kuullut näitä erilaisia ​​lähteitä, sinun pitäisi pystyä koota luettelo unelmakoulustasi. Suosittelen, että tällä listalla on noin 8-15 koulua . Jos sinulla on vähemmän kouluja, et ehkä anna itsellesi tarpeeksi vaihtoehtoja. Jos sinulla on enemmän, et todennäköisesti ole tehnyt tarpeeksi kaventaaksesi korkeakouluhakua, ja hakemus- ja valintaprosessi voi olla liian kallis ja työläs.

cal poly slo keskimääräinen sat

Vaihe 2: Selvitä, mitkä luettelostasi tulevat koulut saavuttavat koulut

Seuraava askel tavoitettavuuskoulujen tunnistamisessa on määrittää, mitkä unelmakoululuettelosi koulut sopivat tavoitettaviksi kouluiksi sinulle. Miten teet tämän?

Suosittelen PrepScholar -koulun tietokannan käyttöä. Voit googlettaa (koulun nimi) prepscholar -pääsyvaatimukset löytääksesi kouluprofiilin jokaiselle luettelossasi olevalle korkeakoululle.

Käytä kouluprofiilissa pääsylaskinta saadaksesi karkean kuvan pääsymahdollisuuksistasi. Pääsylaskuri yhdistää GPA: n ja standardoidut testitulokset sisäänpääsyasteeseen arvioidakseen mahdollisuutesi päästä kouluun.

Jos sisäänpääsylaskurin mukaan sinulla on alle 30% pääsystä tai koulun sisäänpääsyaste on alle 15%, sinun pitäisi luokitella korkeakoulu sinulle .

Muista, että GPA- ja SAT -pisteet ovat vain kaksi osaa, jotka määrittävät, hyväksytäänkö kouluun. Myös koulun ulkopuolisella toiminnalla, suosituksilla, esseillä ja taustalla on rooli. GPA- ja SAT -pisteet ovat kuitenkin tärkeimpiä tekijöitä ja ne ovat objektiivisimmat käytettävissä olevat tilastot.

kuinka monta nollaa miljoonassa

Kuinka moniin kouluihin sinun pitäisi hakea?

Saatat ihmetellä, kuinka moniin kouluihin sinun pitäisi hakea. Määrä, johon sinun tulee hakea, riippuu muutamasta eri tekijästä.

Muista, että korkeakoulun hakuprosessi voi olla kallista, jos et ole oikeutettu luopumaan hakemusmaksusta. Lisäksi se voi viedä paljon aikaa, varsinkin jos haet kouluja, jotka eivät käytä yhteistä sovellusta.

Yleinen sääntö on, että sitä sovelletaan 1/3 tavoittaviin kouluihin kaikista kouluista, joihin haet . Jos noudatat tätä kaavaa, jos haet 10 kouluun, korkeintaan kolmea on pidettävä saavuttamisena. Lisäksi 1/3 kouluista, joihin haet, pitäisi olla turvallisuuskouluja, kouluja, jotka yleensä ottavat vastaan ​​pätevyytesi saavia opiskelijoita. Loput 1/3 pitäisi olla kouluja, jotka ovat keskellä, korkeakouluja, jotka antavat sinulle noin 30% -80% pääsymahdollisuuden pätevyytesi perusteella.

Jos sovelluksillesi kuluvat kustannukset ja aika eivät ole sinulle yhtä tärkeitä, voit hakea laajemmille kouluille. Haluat kuitenkin varmistaa, että haet riittävästi muita kouluja varmistaaksesi, että annat itsellesi valintoja . Jos useimmat koulut, joihin haet, hylkäät sinut, vaihtoehtosi voivat olla rajalliset, kun valitset oppilaitoksen.

Jos et ole edes lähellä keskimääräistä GPA: ta tai 25. prosenttipistettä SAT -pistettä valikoivassa korkeakoulussa, saatat tuhlata aikaasi hakemiseen. Mahdollisuutesi päästä sisään ovat luultavasti lähellä nollaa, ellei hakemuksessasi ole jotain muuta todella poikkeuksellista tai kampuksella on rakennus, joka on nimetty jonkun lähimmän perheenjäsenesi mukaan.

Nopea arvostelu

  • Kattavuuskoulu on korkeakoulu, joka ei todennäköisesti tunnusta sinua, ja tarjoaa yleensä alle 30%: n mahdollisuuden päästä sisään.
  • Käytä korkeakoulun pääsykoetta ja sen keskimääräistä GPA: ta ja standardoituja testituloksia selvittääksesi, onko se tavoitettavuuskoulu sinulle.
  • Valikoivimmat oppilaitokset ovat kaikkien ulottuvilla.
  • Hae noin 1/3 tavoitettavista kouluista varmistaaksesi, että sinulla on vaihtoehtoja korkeakoulujen valintaprosessin aikana.

Anna itsellesi vaihtoehtoja yliopistolle.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA