Mikä on sateenkaaren väritilaus? ROYGBIVin ymmärtäminen

feature_rainbow_seven_colors

Olet enemmän kuin todennäköisesti nähnyt sateenkaaren sateen jälkeen aurinkoisena päivänä. Mutta mitkä ovat sateenkaaren värit järjestyksessä? Ja mikä saa sateenkaaren muodostumaan? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sateenkaaren värijärjestyksestä, mukaan lukien mitä ROYGBIV tarkoittaa, miksi sateenkaaria on olemassa ja muuttuuko sateenkaaren järjestys koskaan.

jako 2 kannattaa

Mitkä ovat sateenkaaren värit järjestyksessä?

Virallisesti sateenkaaren värijärjestys on seuraava:
  • Netto
  • Oranssi
  • Keltainen
  • Vihreä
  • Sininen
  • Indigo
  • Violetti

Se tarkoittaa, että jokaisessa sateenkaarissa on nämä seitsemän väriä tässä järjestyksessä (sateenkaaren kaaren yläosasta kaaren pohjaan).Helpoin tapa muistaa sateenkaaren värijärjestys on Käytä muistivälinettä ROYGBIV, jossa jokainen kirjain on värinimien ensimmäinen kirjain (toisin sanoen R on punainen, O on oranssi, Y on keltainen jne.). Useimmat ihmiset lausuvat ROYGBIVin kolmella tavulla, jolloin se kuulostaa ja näyttää enemmän jonkun nimeltä: Roy G. Biv.

Joskus saatat nähdä ROYGBIVin kirjoitettuna päinvastoin nimellä VIBGYOR.

Olen valmis lyömään vetoa, että voit helposti kuvitella useimmat, ellei kaikki, näistä seitsemästä sateenkaaren väristä. Mutta monet ihmiset hämmentyvät indigon väristä ja siitä, miten se eroaa sinisestä ja violetista. Tyypillisesti, indigon kuvataan olevan noin puolivälissä sinisen ja violetin välillä.

Useimmat ihmiset näyttävät olevan samaa mieltä siitä, että indigo on lähempänä syvää tai tummansinistä kuin purppuraa tai violettia väriä, mutta tästäkin on edelleen keskustelua!

body_horses_rainbow

Mikä on sateenkaari? Mikä saa yhden muodostumaan?

Tiedät nyt sateenkaaren värijärjestyksen, mutta mikä aiheuttaa sateenkaaren muodostumisen? Ja miksi sateenkaari sisältää nämä seitsemän väriä tässä järjestyksessä? Näihin kysymyksiin vastaamiseksi palaamme takaisin englantilaiseen tiedemieheen ja matemaatikkoon Isaac Newton.

Newton teki monia valokokeita, jotka on tiivistetty hänen kirjassaan 1704 Opticks , ja löysi sen kun kirkas valkoinen valo kulkee prisman läpi, se taittuu eri väreiksi tietyssä järjestyksessä tai mitä tunnemme sateenkaarina. Tämä tarkoittaa, että valkoinen valo on ei itse asiassa valkoinen, mutta koostuu suuresta värivalikoimasta!

Nämä värit muodostavat näkyvä (valon) spektri; se on osa sähkömagneettista spektriä, jonka ihmissilmät voivat nähdä.

Kaikki näkyvän valon spektrin värit kulkevat eri aallonpituuksilla: punaisella on pisin aallonpituus noin 700 nanometriä ja violetilla lyhyin noin 380 nanometriä. Nämä aallonpituudet taipuvat eri kulmissa, kun ne kulkevat prisman läpi, ja tämä saa sateenkaaren värin järjestyksen näyttämään siltä.

body_visible_light_spectrum

Newton päätti tulkita sateenkaaren järjestyksen seitsemän ainutlaatuisen värin perusteella- ROYGBIV-mutta totuus on se sateenkaari koostuu yli miljoonasta väristä , joista monet ovat näkymättömiä ihmissilmälle!

Lisäksi jotkut värit, kuten vaaleanpunainen ja ruskea, näkyvät ihmissilmälle, mutta niillä ei ole omia aallonpituuksia ja voidaan tehdä vain yhdistämällä tiettyjä aallonpituuksia. Esimerkiksi vaaleanpunainen luodaan yhdistämällä punainen, vihreä ja sininen aallonpituus.

Joten miten luonnollinen sateenkaari tehdään-tiedätkö ne sateenkaarit, joita näemme taivaalla? Sateenkaari muodostuu luonnollisesti, kun auringonvalo kulkee taivaalla olevien vesipisaroiden läpi aiheuttaen valon taittumisen ja heijastumisen, tyypillisesti kaaren muodossa.

Siksi, mahdollisuutesi nähdä sateenkaari on suurin aurinkoisina ja sateisina päivinä. Sateenkaaret näkyvät aina vastapäätä taivaan osaa, jossa aurinko on, joten jos yrität etsiä sateenkaaria, sinun on varmistettava, että selkäsi on aurinkoon päin.

Washingtonin yliopiston sisäänpääsyn määräaika

Muuttuuko sateenkaaren värijärjestys koskaan?

Kun puhumme sateenkaaren värijärjestyksestä, useimmat ihmiset ajattelevat ROYGBIVia. Mutta kuten edellä mainitsin, sateenkaarissa on oikeastaan ​​paljon enemmän kuin vain seitsemän väriä.

Newton päätti määritellä sateenkaaren koostuvan seitsemästä väristä, koska hän uskoi sateenkaaren värien lukumäärän pitäisi olla sama kuin nuottien määrä musiikkiasteikolla . On selvää, että tämä on melko mielivaltainen (ja ei-tieteellinen tapa) katsomaan sateenkaaren eri värejä. Todellakin, monilla on edelleen vaikeuksia erottaa indigo violetista ja sinisestä!

Joten vaikka todellinen sateenkaaren värijärjestys (näkyvä spektri) on aina sama, tapa, jolla puhumme sateenkaaren värijärjestyksestä, voi muuttua ajan myötä riippuen siitä, miten ihmiset katsovat ja valitsevat värien määrittämisen.

Monet nykyaikaiset sateenkaaren kuvaukset ovat juuri kuusi väriä -punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti-valitsemalla jätä indigo kokonaan pois. Esimerkiksi LGBT -sateenkaarilippu menee suoraan sinisestä violetiksi ilman indigoa.

body_lgbt_rainbow_flag LGBT -sateenkaarilippu gay -ylpeysparaatissa.

Joten miksi sisällytämme edelleen indigon sateenkaaren värijärjestykseen, varsinkin jos niin monet ihmiset pitävät sitä vain siirtymävärinä sinisen ja violetin välillä? Monet uskovat sen olevan vain halun takia haluta pidä kiinni perinteestä .

Siitä huolimatta on varmasti mahdollista, että tulevat päiväkodin lapset oppivat ROYGBV: stä-miinusminä indigolle!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.