Mikä on sateenkaaren väritilaus? ROYGBIVin ymmärtäminen

feature_rainbow_seven_colors

Olet enemmän kuin todennäköisesti nähnyt sateenkaaren sateen jälkeen aurinkoisena päivänä. Mutta mitkä ovat sateenkaaren värit järjestyksessä? Ja mikä saa sateenkaaren muodostumaan? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää sateenkaaren värijärjestyksestä, mukaan lukien mitä ROYGBIV tarkoittaa, miksi sateenkaaria on olemassa ja muuttuuko sateenkaaren järjestys koskaan.

jako 2 kannattaa

Mitkä ovat sateenkaaren värit järjestyksessä?

Virallisesti sateenkaaren värijärjestys on seuraava:
  • Netto
  • Oranssi
  • Keltainen
  • Vihreä
  • Sininen
  • Indigo
  • Violetti

Se tarkoittaa, että jokaisessa sateenkaarissa on nämä seitsemän väriä tässä järjestyksessä (sateenkaaren kaaren yläosasta kaaren pohjaan).Helpoin tapa muistaa sateenkaaren värijärjestys on Käytä muistivälinettä ROYGBIV, jossa jokainen kirjain on värinimien ensimmäinen kirjain (toisin sanoen R on punainen, O on oranssi, Y on keltainen jne.). Useimmat ihmiset lausuvat ROYGBIVin kolmella tavulla, jolloin se kuulostaa ja näyttää enemmän jonkun nimeltä: Roy G. Biv.

Joskus saatat nähdä ROYGBIVin kirjoitettuna päinvastoin nimellä VIBGYOR.

Olen valmis lyömään vetoa, että voit helposti kuvitella useimmat, ellei kaikki, näistä seitsemästä sateenkaaren väristä. Mutta monet ihmiset hämmentyvät indigon väristä ja siitä, miten se eroaa sinisestä ja violetista. Tyypillisesti, indigon kuvataan olevan noin puolivälissä sinisen ja violetin välillä.

Useimmat ihmiset näyttävät olevan samaa mieltä siitä, että indigo on lähempänä syvää tai tummansinistä kuin purppuraa tai violettia väriä, mutta tästäkin on edelleen keskustelua!

body_horses_rainbow

Mikä on sateenkaari? Mikä saa yhden muodostumaan?

Tiedät nyt sateenkaaren värijärjestyksen, mutta mikä aiheuttaa sateenkaaren muodostumisen? Ja miksi sateenkaari sisältää nämä seitsemän väriä tässä järjestyksessä? Näihin kysymyksiin vastaamiseksi palaamme takaisin englantilaiseen tiedemieheen ja matemaatikkoon Isaac Newton.

Newton teki monia valokokeita, jotka on tiivistetty hänen kirjassaan 1704 Opticks , ja löysi sen kun kirkas valkoinen valo kulkee prisman läpi, se taittuu eri väreiksi tietyssä järjestyksessä tai mitä tunnemme sateenkaarina. Tämä tarkoittaa, että valkoinen valo on ei itse asiassa valkoinen, mutta koostuu suuresta värivalikoimasta!

Nämä värit muodostavat näkyvä (valon) spektri; se on osa sähkömagneettista spektriä, jonka ihmissilmät voivat nähdä.

Kaikki näkyvän valon spektrin värit kulkevat eri aallonpituuksilla: punaisella on pisin aallonpituus noin 700 nanometriä ja violetilla lyhyin noin 380 nanometriä. Nämä aallonpituudet taipuvat eri kulmissa, kun ne kulkevat prisman läpi, ja tämä saa sateenkaaren värin järjestyksen näyttämään siltä.

body_visible_light_spectrum

Newton päätti tulkita sateenkaaren järjestyksen seitsemän ainutlaatuisen värin perusteella- ROYGBIV-mutta totuus on se sateenkaari koostuu yli miljoonasta väristä , joista monet ovat näkymättömiä ihmissilmälle!

Lisäksi jotkut värit, kuten vaaleanpunainen ja ruskea, näkyvät ihmissilmälle, mutta niillä ei ole omia aallonpituuksia ja voidaan tehdä vain yhdistämällä tiettyjä aallonpituuksia. Esimerkiksi vaaleanpunainen luodaan yhdistämällä punainen, vihreä ja sininen aallonpituus.

Joten miten luonnollinen sateenkaari tehdään-tiedätkö ne sateenkaarit, joita näemme taivaalla? Sateenkaari muodostuu luonnollisesti, kun auringonvalo kulkee taivaalla olevien vesipisaroiden läpi aiheuttaen valon taittumisen ja heijastumisen, tyypillisesti kaaren muodossa.

Siksi, mahdollisuutesi nähdä sateenkaari on suurin aurinkoisina ja sateisina päivinä. Sateenkaaret näkyvät aina vastapäätä taivaan osaa, jossa aurinko on, joten jos yrität etsiä sateenkaaria, sinun on varmistettava, että selkäsi on aurinkoon päin.

Washingtonin yliopiston sisäänpääsyn määräaika

Muuttuuko sateenkaaren värijärjestys koskaan?

Kun puhumme sateenkaaren värijärjestyksestä, useimmat ihmiset ajattelevat ROYGBIVia. Mutta kuten edellä mainitsin, sateenkaarissa on oikeastaan ​​paljon enemmän kuin vain seitsemän väriä.

Newton päätti määritellä sateenkaaren koostuvan seitsemästä väristä, koska hän uskoi sateenkaaren värien lukumäärän pitäisi olla sama kuin nuottien määrä musiikkiasteikolla . On selvää, että tämä on melko mielivaltainen (ja ei-tieteellinen tapa) katsomaan sateenkaaren eri värejä. Todellakin, monilla on edelleen vaikeuksia erottaa indigo violetista ja sinisestä!

Joten vaikka todellinen sateenkaaren värijärjestys (näkyvä spektri) on aina sama, tapa, jolla puhumme sateenkaaren värijärjestyksestä, voi muuttua ajan myötä riippuen siitä, miten ihmiset katsovat ja valitsevat värien määrittämisen.

Monet nykyaikaiset sateenkaaren kuvaukset ovat juuri kuusi väriä -punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti-valitsemalla jätä indigo kokonaan pois. Esimerkiksi LGBT -sateenkaarilippu menee suoraan sinisestä violetiksi ilman indigoa.

body_lgbt_rainbow_flag LGBT -sateenkaarilippu gay -ylpeysparaatissa.

Joten miksi sisällytämme edelleen indigon sateenkaaren värijärjestykseen, varsinkin jos niin monet ihmiset pitävät sitä vain siirtymävärinä sinisen ja violetin välillä? Monet uskovat sen olevan vain halun takia haluta pidä kiinni perinteestä .

Siitä huolimatta on varmasti mahdollista, että tulevat päiväkodin lapset oppivat ROYGBV: stä-miinusminä indigolle!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

San Franciscon taideinstituutin pääsyvaatimukset

Piirit ACT -matematiikassa: Geometrian kaavat ja strategiat

ACT -matematiikan piirit testaavat tietosi säteistä, ympärysmitoista, alueista ja muusta. Opi tärkeitä ympyräkaavoja ja -strategioita ja harjoittele todellisia matemaattisia ongelmia täällä.

Warner Pacific Collegen pääsyvaatimukset

Uusi SAT vs. ACT: Full Breakdown

Miten uusi vuoden 2016 SAT verrattuna ACT: hen? Mikä testi sinun pitäisi tehdä? Opi päättämään uudesta SAT vs ACT tästä.

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

UT Dallasin pääsyvaatimukset

Ensimmäinen sääntö Walmart -sovelluksesi täyttämiseen

Etsitkö Walmartin työtä? Tutustu oppaaseemme online -hakemuksesi täyttämiseen ja arvioinnin suorittamiseen, jotta voit aloittaa Walmart -urasi.

Ferrum Collegen pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Yksinkertainen opas: Rahoitustuen hakeminen

Miten haet taloudellista tukea? Lähettämällä FAFSA- ja korkeakouluhakemuksesi saat raha -avustuspakettisi. Opi hakeminen vaihe vaiheelta.

Mitä sinun on tiedettävä El Doradon lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Dorado High Schoolista Placervillessä, Kaliforniassa.

SAT -aineen koe Math 1 vs Math 2: Mikä minun pitäisi ottaa?

Etkö ole varma, mikä ero on SAT II -matematiikkatestien välillä? Selvitämme mitä odottaa Math 1 vs Math 2: sta ja kuinka valita oikea testi sinulle.

Montreat Collegen pääsyvaatimukset

Nyack Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Eisenhowerin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Eisenhower Senior High Schoolista Rialto, CA.

La Sernan lukio | 2016-17 rankingit | (Whittier,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Sernan lukiosta Whittierissä, Kaliforniassa.

Aliso Niguelin lukio | 2016-17 Rankings | (Aliso Viejo,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Aliso Niguelin lukiosta Aliso Viejo, CA.

Arkansasin yliopisto Monticellossa Pääsyvaatimukset

Mikä on Putnam -matematiikilpailu? Kuinka voit Excel?

Mikä on Putnam -tentti? Tämä opas selittää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Putnam -matematiikkakilpailuun osallistumisesta ja menestymisestä.

Lindenwood Universityn pääsyvaatimukset

Kuinka hakea korkeakouluun: Täydellinen asiantuntijaopas

Miten haet yliopistoon? Mitä tarvitset yliopisto -hakemukseesi ja miten valmistat sen? Tässä on täydellinen asiantuntijaopas.

Kuinka saada 4.0 GPA ja paremmat arvosanat, Harvardin alumni

Haluatko saada 4.0 GPA: n? Tai saada parempia arvosanoja lukiossa ja yliopistossa? Täällä Harvardin aluna antaa luokkastrategiat, joita voit käyttää GPA: n parantamiseen.

Clayton Valley Charterin lukio 2016-17 rankingit | (Concord,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Clayton Valley Charter High Schoolista Concordissa, Kaliforniassa.

119 parasta hauskaa vitsejä lapsille

Tarvitsetko hauskoja vitsejä lapsille? Katso luettelo parhaista lasten vitseistä pitääksesi nuoret viihdytettynä.

SUNY Geneseo SAT -pisteet ja GPA