Mikä on Putnam -matematiikilpailu? Kuinka voit Excel?

matematiikka-1500720_1920

Etsitkö tietoa Putnam -matematiikkakilpailusta? Oletko kuullut, että William Lowell Putnamin matemaattikilpailu on uskomattoman haastava tentti alakoululaisille, joka kantaa säännöllisesti matematiikkaa? Oletko kiinnostunut oppimaan, mitä voit tehdä parhaan pistemäärän saamiseksi? Tässä oppaassa selitämme kaikki tiedot, joita tarvitset päästäksesi eteenpäin, mukaan lukien Putnam -tentti, millaiset kysymykset ovat ja mitä sinun on tehtävä ollaksesi valmis siihen.

Katsaus Putnam -matematiikkakilpailuun

Mikä on Putnam -tentti? William Lowell Putnamin matemaattinen kilpailu onarvostettu matematiikkakilpailu yliopisto -opiskelijoille Yhdysvalloissa ja Kanadassa.Putnam Math -kysymysten tiedetään olevan erittäin vaikeita, ja tentti nähdään usein yhtenä maailman arvostetuimmista matematiikkakilpailuista opiskelijoille. Kilpailu alkoi vuonna 1938 ja järjestetään joka vuosi joulukuun ensimmäisenä lauantaina.Vuoden 2020 kilpailu on siirretty 20. helmikuuta 2021, koronaviruspandemian vuoksi. Tämä kilpailu järjestetään epävirallisessa tilassa ilman palkintoja tai proctoria. Opiskelijat hallinnoivat tenttiä itse online -alustalla, ja heidän pisteet raportoidaan heille myöhemmin.

Yli 4000 opiskelijaa kilpailee Putnam -matematiikkakilpailussa vuosittain. Kuka tahansa amerikkalaisen tai kanadalaisen yliopiston opiskelija voi kilpailla, ja he voivat kilpailla jopa neljä kertaa (kerran joka vuosi he ovat perustutkintoa).

Millainen on Putnam -kilpailu?

Putnam-matematiikilpailu koostuu kahdesta kolmen tunnin kilpailulohkoista, joista toinen pidetään aamulla ja toinen iltapäivällä. Jokaisen lohkon aikana opiskelijat työskentelevät yksin suorittaakseen kuusi matemaattista tehtävää. Tenttiä ei pidetä yhdessä paikassa. Sen sijaan kukin yliopisto perustaa oman kampuksensa huoneen/huoneet, joissa opiskelijat suorittavat testin professorin valvonnassa.

Virallisen verkkosivuston mukaan '' Putnam -kilpailu kattaa laajan valikoiman matematiikan aineita, mukaan lukien lineaarialgebran, modernin algebran, analyysin ja lukuteorian peruskäsitteet. '' Vaikka kysymykset on tarkoitettu alakoululaisille, sinulla on oltava erittäin vahvat matemaattiset taidot menestyäksesi. Itse asiassa osallistujien joukossa mediaani on usein 0 tai 1 120: sta, Tämä tarkoittaa, että puolet kilpailevista opiskelijoista ei saa ollenkaan pisteitä ollenkaan! Älä anna tämän estää sinua, mutta tiedä, että 5 AP -laskenta ei riitä menestymään hyvin tässä kilpailussa. Sen on tarkoitus vaatia opiskelua ja omistautumista.

Vaikka oppilaat suorittavat kaikki työt itse, niissä on tiiminäkökohtia. Koulut luokitellaan kolmen eniten pisteitä saaneen osallistujan pisteiden mukaan, joten sinulla on jonkinlainen kannustin haluta luokkatovereillesi hyvin. Henkilöt, joilla on korkeimmat pisteet, saavat palkintoja sekä viiden koulun matematiikan osastot, joiden kolme parasta pistemäärää ovat korkeimmat.

Kuinka Putnam -kilpailu pisteytetään?

Pisteet julkistetaan yleensä helmikuussa, noin kaksi kuukautta Putnam -matematiikilpailun jälkeen. Jokainen 12 kysymyksestä on arvoltaan 10 pistettä, yhteensä 120 pistettä. Voit saada osittaisen hyvityksen jokaisesta kysymyksestä. Yleisin pistemäärä jokaisesta kysymyksestä on 0/10. Pisteet 10, 9 ja 1 ovat seuraavaksi yleisin.

Vuonna 2019 , yksi henkilö sai täydellisen pistemäärän 120 (he olivat viides henkilö kilpailuhistoriassa, joka teki niin), alle neljännes 4229 koehenkilöstä sai yli 10 pisteen ja kokeen mediaani oli 2.

Jos olet kiinnostunut perusteellisesta tietojen analysoinnista (tietysti olet!), tässä mielenkiintoinen ilme Putnam -tuloksissa 1938-2015.

ominaisuus-matematiikka-kirja-opiskelija-tiede-laskelmat

Mitkä ovat palkinnot?

Kilpailussa Putnam-kilpailussa on kyse enemmän arvovallasta kuin rahan saamisesta, mutta parhaita voittajia on edelleen. Osallistujat, joilla on viisi korkeinta pistettä, tunnetaan nimellä Putnam Fellows, ja kukin saa 2 500 dollaria. Putnam -rahaston hoitajat valitsevat myös yhden näistä Putnam -stipendiaatteista saadakseen vuosittaisen William Lowell Putnam -palkintoapurahan, joka on 12 000 dollaria plus opetus Harvardissa, käytettäväksi välittömästi tai tulevaisuudessa (kuten jatko -oppilaitoksissa).

Seuraavat 11 parasta tulosta saavat kukin 1000 dollaria ja seuraavat 12 eniten pisteitä saaneet kukin 250 dollaria. Joten 28 parasta maalintekijää saavat jonkinlaisen rahapalkinnon. Kaikkien 192 parhaan maalintekijän nimi on listattu palkinnon lehdistötiedotteessa. Kaikki ne on lueteltu koulujen mukaan aakkosjärjestyksessä, eikä yksittäisiä pisteitä julkaista julkisesti kenellekään osallistujalle. Osallistujat voivat kuitenkin halutessaan julkistaa tulokset.

Lisäksi koulut, joilla on eniten pisteitä, saavat myös palkintoja. Koulu, jossa on ensimmäinen joukkue, saa 25 000 dollaria ja jokainen joukkueen jäsen saa 1 000 dollaria (tämä voi olla minkä tahansa voittamansa palkintorahan lisäksi). Toisen sijan palkinnot ovat 20 000 dollaria ja 800 dollaria. Kolmanneksi, $ 15,000 ja $ 600; neljänneksi, 10 000 ja 400 dollaria ja viidenneksi 5000 ja 200 dollaria. Siellä on myös Elizabeth Lowell Putnam -palkinto, joka myönnetään määräajoin yhdelle tai useammalle naiskilpailijalle, joiden suoritusta kilpailussa on pidetty erityisen ansiokkaana. Tämän palkinnon saajat saavat 1000 dollaria.

Jotkut koulut tarjoavat myös palkintoja tai apurahoja opiskelijoille, jotka saavat hyviä tuloksia kokeessa.

Illinoisin yliopisto Urbana Champaign -vaatimuksissa

Kuinka ilmoittautut Putnam -kilpailuun?

Yleensä ei ole vaikeaa saada paikkaa Putnam -matematiikilpailussa. Sinun on otettava yhteyttä koulusi matematiikan osastoon nähdäksesi, mikä prosessi on. Koulujen on rekisteröidyttävä tenttiin useita kuukausia ennen kilpailua varmistaakseen, että heillä on valvojat valmiina kilpailupäivänä. Lähes 600 korkeakoulua osallistuu jo Putnam -matematiikkakilpailuun, mutta jos koulusi ei, voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin he saavat tämän prosessin käyntiin.

Jos koulusi on jo vakituinen osallistuja Putnam -matematiikkakilpailuun, he voivat hyväksyä sinut heti tai he voivat saada sinut suorittamaan harjoitustestin tai osallistumaan minikilpailuun todistamaan taitosi. Yleensä kuitenkin useimmat ihmiset, jotka haluavat kilpailla Putnam -matematiikilpailussa, pystyvät.

Aiemmat Putnam -tenttikysymykset

Miltä siis näyttävät nämä kysymykset, jotka säännöllisesti tukahduttavat joitakin älykkäimmistä opiskelijoista? Sinä pystyt näkemään kaikki 12 kysymystä vuoden 2019 kilpailusta täällä . Ratkaisut kuuteen ensimmäiseen kysymykseen ('A' kysymykset) ovat tässä ja ratkaisuja B -kysymyksiin ovat tässä .

mikä on korkein mahdollinen teopiste

Tältä näyttää yksi Putnam -kokeen kysymyksistä:

PutnamQuestion

Nosta kättäsi, jos joudut etsimään 'ominaisarvo!'

Ja miten voit ratkaista tämän kysymyksen:

PutnamSolution

Ilmeisesti nämä eivät ole ongelmia, joita useimmat opiskelijat voivat ratkaista; jopa matematiikan asiantuntijoiden on käytettävä jonkin aikaa niiden käsittelyyn. Sinulla on oltava vahva käsitys matematiikasta, erityisesti ongelmanratkaisutaidoista. Koska sinulla on kolme tuntia aikaa kuuden kysymyksen täyttämiseen, odota, että käytät jokaiseen kysymykseen noin 30 minuuttia.

Kuinka valmistautua Putnam -matematiikilpailuun

Joten mitä voit tehdä antaaksesi edun Putnam -kilpailussa? Tarvitset ehdottomasti vahvoja luontaisia ​​matemaattisia taitoja, mutta odotat myös paljon valmistautumista. Putnamin esittämät kysymykset on suunniteltu erityisen hankalaksi, ja jos et ole tottunut niihin, voit olla täysin järkyttynyt, vaikka olisitkin matematiikka. Noudata alla olevia neljää vinkkiä valmistautuaksesi Putnam -kilpailuun.

#1: Selvitä käytännön ongelmat

Putnam -matematiikan tenttikysymykset eivät ole aivan kuten muutkin matematiikkakysymykset. Et voi vain opiskella vaikeita matematiikkaongelmia koulutehtävistäsi tai AP -matematiikkatesteistä ja odottaa olevansa hyvin valmistautunut.Tämä tarkoittaa, että suoritetut harjoitukset Putnam -ongelmat ovat #1 tapa valmistautua tenttiin.Yllä olevassa osassa linkitimme kaikkiin 12 kysymykseen vuodelta 2019. Ne ovat hyvä paikka aloittaa. Harjoittelun lisäämiseksi myös Putnam -kilpailu myy kolme kirjaa Harjoitusongelmat vaihtelevat vuosina 1938–2000. Aluksi suosittelemme kirjaa, jossa on harjoitusongelmia vuosilta 1985–2000, koska uudemmat ongelmat ovat todennäköisesti lähimpänä omassa kokeessasi havaitsemiasi ongelmia.

Jos katsot verkkoa, saatavilla on myös paljon vanhoja Putnam -ongelmia ilmaiseksi. Tässä on esimerkiksi 2018 kysymyksiä ja ratkaisuja . Etsi virallisia lähteitä niin paljon kuin voit. Joskus ihmiset, joilla ei ole yhteyttä Putnamiin, julkaisevat omia ratkaisujaan, jotka voivat olla joko mutkikkaita ymmärtääkseen tai suoraan vääräksi. Jos olet koskaan hämmentynyt/epävarma lähteestä, pyydä koulusi Putnam -johtajaa tarkistamaan se.

Kaikissa harjoitusongelmissa yritä päästä niin pitkälle kuin mahdollista. On ok viettää muutama päivä miettiä erilaisia ​​tapoja ratkaista se. Tarkista sitten ratkaisu huolellisesti, jotta ymmärrät missä olet jumissa/mitä teit väärin. Ja älä odota täydellisyyttä! Muista, että useimmat ihmiset saavat vain yhden tai kaksi pistettä kilpailusta. Tämän ei pitäisi olla ässä.

#2: Osallistu korkean tason matematiikkaan

Lähes kaikki Putnam-kilpailijat ovat pääaineena matematiikkaan keskittyvällä alalla, ja tämä auttaa heitä saamaan säännöllisen altistuksen vaikeille matematiikkaongelmille luokissaan. Joillakin kouluilla, kuten MIT: llä (Putnam Math Competition Powerhouse), on jopa luokkia, jotka on erityisesti suunniteltu Putnam -taitojen opettamiseen, mutta yleensä mikä tahansa korkean tason matematiikan luokka, joka keskittyy ongelmanratkaisutaitoihin, on hyvä olla. Vietä aikaa todella ongelmakohtien käsittelyyn, etenkin vaikeimpiin ongelmiin, ja älä pelkää pyytää opettajasi apua, jos ongelma tuhoaa sinut. Näiden vaikeiden ongelmien läpi saat taitoja, joita tarvitaan menestyäksesi Putnam -kilpailussa.

#3: Osallistu harjoitteluun Putnams

Jotkut oppilaitokset tarjoavat Putnams -harjoituksia, joissa opiskelijat voivat suorittaa tenttejä, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin todellinen Putnam -matematiikkakilpailu, jotta he oppivat kysymysten tyylin ja missä heidän on kehitettävä taitojaan. Jos koulusi tarjoaa tätä, suosittelemme osallistumaan! Ne pidetään usein syksyllä, mutta ne voivat tapahtua milloin tahansa vuoden aikana. Ne ovat loistava tapa käsitellä lisää käytännön ongelmia, ja harjoittelukilpailuja johtavat professorit tekevät usein perusteellisia vastausten käsittelyjä niin näet tarkalleen, miten voit ratkaista tiettyjä ongelmia. Ne ovat myös loistava tapa tavata muita Putnam -kilpailijoita koulussa.

#4: Luo opintoryhmä

Kuten olet ehkä kerännyt, Putnam -tenttikysymykset ovat erittäin haastava. On hyvin harvinaista, että kuka tahansa voi istua alas ja ratkaista ne itse. Useimmat työskentelevät matematiikan professoreiden ja muiden opiskelijoiden kanssa kehittääkseen taitoja, joita he tarvitsevat niiden ratkaisemiseksi. Joten älä yritä mennä yksin! Tarkista, onko koulullasi jo Putnam -opintotiimi, ja jos ei, luo oma ja rekrytoi muita matematiikan velhoja. Voit ratkaista ongelmat yhdessä ja tarjota tukea harjoittelun aikana. Ja muista, että koulut, joilla on korkeimmat joukkuepisteet, saavat ylimääräistä rahaa, joten haluat myös luokkatovereidesi menestyvän!

feature_algebra_2_regents_math_blackboard

Yhteenveto: Mikä on Putnam -tentti?

William Lowell Putnamin matemaattikilpailu on yksi arvostetuimmista korkeakouluopiskelijoiden matematiikkakilpailuista. Se on suunniteltu testaamaan parhaita matematiikan opiskelijoita, ja sen voittaminen voi johtaa apurahoihin, rahapalkintoihin ja korkeakoulutarjouksiin. On kuitenkin erittäin haastavaa saada hyviä pisteitä. Tentti pisteytetään 120: stä, mutta useimmat kilpailijat saavat vain pisteen tai kaksi. Jotta voit parhaiten menestyä Putnam-tentissä, muista käydä läpi monia harjoitusongelmia, osallistua korkean tason matematiikan tunneille, osallistua Putnams-harjoituksiin ja perustaa tai liittyä muiden Putnam-kilpailijoiden opintoryhmään.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

SAT-aiheen testauspäivät 2016-2017

Suunnitteletko SAT -aihekokeen suorittamista lukuvuonna 2016-2017? Selvitä, mitkä ovat testipäivämäärän vaihtoehdot ja miten valitset itsellesi sopivan.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Länsi -Virginian yliopiston teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

University of St. Thomas ACT -tulokset ja GPA

1700 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

2015-2016 ACT-testipäivät

Etsitkö ACT-testipäiviä vuosina 2015 ja 2016? Katso täydellinen testausaikataulu ja vinkkejä oman ACT-päivämäärän valitsemiseen.

4 vinkkiä tähtien UGA-esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma, mistä aloittaa UGA-esseekehotteet? Tutustu asiantuntijavinkkeihimme erottuvien UGA-esseiden kirjoittamiseen.

Kaikki saatavilla olevat IB -historian paperit: ilmainen ja virallinen

Etsitkö IB -historian aikaisempia papereita harjoitellaksesi? Tässä on kaikki saatavilla olevat SL- ja HL -paperit, joita voidaan käyttää.

Lewis & Clark College SAT -pisteet ja GPA

Paras AP Yhdysvaltain hallituksen arvostelu: 5-vaiheinen opas

Etkö ole varma mistä aloittaa AP -hallituksen tarkastelu? Tutustu täydelliseen oppaaseemme saadaksesi tietoa tentistä, valmistautumisesta ja tärkeimmistä opintovinkkeistä.

Paras hieno Gatsby-hahmojen analyysi

Työskenteletkö esseenä Nickistä, Daisystä tai muusta hahmosta? Katso oppaamme The Great Gatsby -hahmoanalyysiin saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä.

5 erinomaista syytä olla pelkäämättä puutarhahämähäkkiä

Ovatko puutarhahämähäkit myrkyllisiä? Jos olet äskettäin saanut vilkaista mustaa ja keltaista puutarhahämähäkkiä, älä paniikkia! Nämä yleiset hämähäkit eivät ole vaarallisia ja voivat olla jopa hyödyllisiä.

Georgian eteläiset SAT -tulokset ja GPA

Kutztownin yliopisto Pennsylvaniassa SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä yliopistokaupungin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta University City High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Vassarin ACT -tulokset ja GPA

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Paras hahmojen analyysi: Myrtle Wilson - Suuri Gatsby

Kuka on Tomin rakastajatar? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Myrtle Wilsonista The Great Gatsbyssä, lainausten ja hahmojen analyysin avulla.

Oglethorpen yliopiston pääsyvaatimukset

Akronin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Brooklyn Collegen pääsyvaatimukset

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.

Onko AP-tilastot vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP-tilastot vaikea? Keskustelemme AP-tilastojen vaikeuksiin vaikuttavista tekijöistä, jotta voimme päättää, onko se hyvä luokka sinulle.

Johnsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

19 parasta apurahaa lukion eläkeläisille

Oletko vanhempi lukiossa ja haluatko saada stipendejä ennen valmistumistasi? Tässä ovat parhaat apurahat lukiolaisille.