Mikä on PSAT-testi? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

feature_colorful_question_marks.jpg

Useimmat opiskelijat tietävät, mikä on SAT, mutta mikä on PSAT? Toki, sen nimessä on 'SAT', mutta onko PSAT todella liitetty SAT: iin? Vielä tärkeämpää on, kuinka PSAT-testi toimii ja mikä on sen tarkoitus?

Tässä artikkelissa, vastaamme kiireellisimpään kysymykseesi: mikä on PSAT-testi? Aloitamme selittämällä PSAT: n merkitys ja miksi opiskelijat valitsevat yleensä sen. Käymme sitten läpi testin logistiikan ja kuinka PSAT-pisteytys toimii. Lopuksi lopetamme lyhyen keskustelun siitä, kuinka tärkeitä PSAT-pisteet todella ovat opiskelijoille.Mikä on PSAT? Kuinka se on kytketty SAT: iin?

Mikä on PSAT-testi aluksi Yliopiston johtokunnan ja National Merit Scholarship Corporationin (NMSC) tukema Alustava SAT / National Merit Scholarship Qualifying Test (NMSQT) - usein lyhennetty PSAT: ksi - on standardoitu testi, joka kohdistuu 10. ja 11. luokkalaisille Yhdysvalloissa.

Joka vuosi noin 3,5 miljoonaa opiskelijaa suorittaa PSAT-testin eri lukioissa. Mutta miksi ottaa se ollenkaan?

Kun se seisoo, PSAT on tiiviisti kytketty SAT: iin. Yksi testin ensisijaisista tarkoituksista on toimia SAT: n edeltäjänä - kuten nimestä voi päätellä - SAT-harjoitustestinä. Siten PSAT ja SAT voimakkaasti peilaa toisiaan sisällön, rakenteen ja jopa pisteytyksen suhteen.

Mutta nämä kaksi testiä eivät ole identtisiä. Tässä on joitain merkittäviä eroja PSAT: n ja SAT: n välillä:

 • PSAT: lla ja SAT: lla on eri pisteet asteikot
 • PSAT on hieman helpompaa kuin SAT
 • On vähemmän kysymyksiä PSAT: ssa kuin SAT: lla on

Palatkaamme nyt takaisin PSAT-koko nimen NMSQT-osaan. Sen lisäksi, että se on SAT: n valmisteleva testi, PSAT on kelpoisuustesti National Merit Scholarship -ohjelmalle.

mikä on pistealue

Toisin sanoen, PSAT-pisteet määrittävät opiskelijoiden kelpoisuuden kansallisiin ansioihin . Joka vuosi yhdestä 11. luokan PSAT-ottajista 1% tulee puolieralistiksi. Näistä noin 7500 voittaa apuraharahaa.

Lopuksi, entä PSAT 10 ja PSAT 8/9? Näiden kahden testin päätarkoitus on valmistaa opiskelijoita PSAT / NMSQT ja lopulta SAT.

Lähes identtinen PSAT / NMSQT: n kanssa PSAT 10 tarjotaan vasta keväällä ja on suunnattu erityisesti 10. luokkalaisille. Tuloksena, PSAT 10 on hieman helpompaa kuin PSAT / NMSQT. Lisäksi, koska vain 10. luokkalaiset voivat ottaa PSAT 10: n, tämä testi ei oikeuta sinua kansallisiin ansioihin.

PSAT 8/9 ja toisaalta kohdistuu jopa nuorempiin ihmisiin - arvasitkin: 8. ja 9. luokkalaiset - ja sitä annetaan syksyllä ja keväällä. Toisin kuin PSAT 10 ja PSAT / NMSQT, PSAT 8/9 käyttää eri pisteytysasteikko ja on sekä lyhyempi että helpompi kuin PSAT 10.

body_why_postit.png

uci -lääketieteellisen koulun hyväksymisaste

Miksi opiskelijat ottavat PSAT: n?

10. ja 11. luokkalaiset ottavat PSAT: n ensisijaisesti seuraavista kolmesta syystä:

 • Harjoittelu SAT: lle: Yksi yleisimmistä syistä, että opiskelijat, erityisesti nuoremmat, käyttävät PSAT: ta, on tutustua SAT: n ulkoasuun ja sisältöön, jota usein vaaditaan yliopistoon pääsemiseksi. PSAT tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tuntea SAT ja auttaa heitä tunnistamaan mahdolliset vahvuudet ja heikkoudet.
 • Kansallisen ansioeron tai stipendin saaminen: Toinen tärkeä syy, miksi opiskelijat ottavat PSAT: n, on yrittää voittaa National Merit -apuraha. Joka vuosi noin 1,6 miljoonaa junioria osallistuu National Merit -kilpailuun PSAT: n kautta. Näistä koehenkilöistä 16 000 tulee Semifinalistit , ja näistä semifinalisteista 15 000 tulee Finalistit . Loppujen lopuksi 7500 osallistujaa voittaa kukin 2500 dollarin stipendin yhdessä National Merit Scholarin (erittäin arvostetun) eron kanssa.
 • Valmistautuminen toiseen yritykseen PSAT: ssa (jos se otetaan toisen vuoden opiskelijaksi): Viimeinen syy, miksi opiskelijat ottavat PSAT: n, on harjoittaa PSAT: ta toisen vuoden opiskelijoina ennen kuin he ottavat sen uudelleen juniorina. Vaikka toisen asteen opiskelijat eivät ole oikeutettuja kansallisiin ansioihin, PSAT: n ottaminen aikaisin voi lisätä laukaustasi saadaksesi korkean PSAT-pistemäärän - ja halutun National Merit -stipendin - myöhemmin.

Yksi asia on kuitenkin huomattava: joissakin lukioissa PSAT on pakollinen tietyille luokkatasoille tai opiskelijaryhmille . Tämä tarkoittaa, että jotkut opiskelijat ottavat PSAT: n yksinkertaisesti siksi, että heidän on pakko. Vaikka koe vaatisi kokeen, PSAT-pistemääräsi tulee ei milloinkaan vaikuttaa GPA: si tai mahdollisuuteen päästä yliopistoon.

Paranna PSAT-pisteitäsi 150+ pisteellä, taattu

Missä ja milloin PSAT on?

Toisin kuin SAT, teet ei päästä valitsemaan testikeskus; pikemminkin, rekisteröidyt ja suoritat PSAT-testin omassa lukiossasi (tai lähellä olevan koulun, jos koulusi ei tarjoa sitä).

Jos et ole varma, hallinnoiko koulusi PSAT: ta, tai jos haluat etsiä luetteloa alueellasi olevista kouluista, jotka tahtoa hallinnoi sitä, käytä kollegion hallitusta koulun hakutyökalu .

Joten milloin voit ottaa PSAT: n? PSAT: ta annetaan joka syksy, yleensä alkamalla lokakuun alussa tai puolivälissä , kolmella päivällä:

 • Ensisijainen päivämäärä
 • Lauantai-päivä
 • Vaihtoehtoinen päivämäärä

Jälleen sinä ei saada valita kun suoritat testin. Sen sijaan, koulusi päättää, mistä päivästä se hallinnoi PSAT: ta . Ylivoimaisesti suurin osa kouluista pitää PSAT: ta ensisijaisena päivänä. Ota yhteyttä ohjaajaasi vahvistaaksesi koulusi PSAT-testipäivän.

Tässä on vuoden 2021 virallinen PSAT-testiaikataulu:

Ensisijainen päivämäärä Lauantai päivämäärä Vaihtoehtoinen päivämäärä
Keskiviikkona 13. lokakuuta 2021 Lauantaina 16. lokakuuta 2021 Keskiviikkona 27. lokakuuta 2021

Lähde: Kollegion hallitus

body_rolled_cash.jpg

Paljonko PSAT maksaa?

PSAT maksaa 17 dollaria , mutta tämä hinta vaihtelee koulusta riippuen. Jotkut koulut saattavat kattaa tämän maksun kokonaan tai osittain, mikä tekee testistä ilmaisen opiskelijoille, kun taas toiset saattavat vaatia opiskelijoita maksamaan enemmän korvaamaan testiprokologien palkkaamisen.

Oppilaitoksesi (tai koulusi, jossa suoritat PSAT-testin) tulisi antaa sinulle ohjeet kokeen maksamiseen ja siihen mennessä, kun sinun on lähetettävä maksu. Suurin osa kouluista pyytää opiskelijoilta PSAT-maksuja noin syyskuuhun mennessä. Huomaa, että tulet ei milloinkaan täytyy maksaa suoraan kollegion hallitukselle (se on koulun tehtävä!).

Jos sinulla ei ole varaa testimaksuun, saatat olla oikeutettu a PSAT-maksuvapaus . Maksuvapautukset ovat yleensä käytettävissä vain pienituloiset 11. luokkalaiset. Kysy neuvojalta, onko sinulla oikeus vapautukseen. Ainoastaan ​​koulut - eivät opiskelijat - voivat pyytää maksuvapautuksia kollegion hallitukselta.

Mitä PSAT kattaa?

PSAT, jolle tehtiin a uudelleensuunnittelu vuonna 2015 mukana Vuoden 2016 SAT-suunnittelu , On erittäin samanlainen kuin SAT sekä muodoltaan että sisällöltään.

PSAT: ssa on kolme osaa: Lukeminen, kirjoittaminen ja kieli (jäljempänä 'kirjoittaminen') ja matematiikka. Jokainen osa tulee näkyviin vain kerran PSAT: ssa ennalta määrätyssä järjestyksessä: (1) lukeminen, (2) kirjoittaminen ja (3) matematiikka.

Samoin kuin SAT, PSAT Math -osiossa on kaksi alaosaa: a Ei laskinta alaosio, jossa et saa käyttää laskinta, ja a Laskin alaosaa, jota voit käyttää (ennalta hyväksytty) laskin .

Useimmat PSAT-kysymykset ovat monivalintakysymyksiä. Ainoat poikkeukset ovat Math-osion ruudukkokysymykset. Näitä kysymyksiä varten sinun on keksittävä ja kirjoitettava omat vastauksesi. Kollegion hallituksen mukaan 17% PSAT Mathista eli kahdeksan kysymystä on ruudukko .

Alla on PSAT: n yleinen erittely. Näet, milloin kukin osa näkyy testissä, kuinka paljon aikaa sinulla on kullekin osalle ja kuinka monta kysymystä on. Jotta saat paremman käsityksen PSAT: n sisällöstä, suosittelen tarkastelemaan virallinen PSAT-harjoitustesti .

PSAT-osasto Tilaa testi Varattu aika Kysymysten määrä
Lukeminen 1 60 minuuttia 47
Kirjoittaminen ja kieli 2 35 minuuttia 44
Matematiikka Ei laskinta 3 25 minuuttia 17
Matemaattinen laskin 4 45 minuuttia 31

body_dice_numbers.jpg

milloin käytät kenen

Kuinka PSAT pisteytetään?

PSAT-pisteet ovat yhteensä 320-1520 10 pisteen askelin. Tämä pisteet koostuvat matemaattisista pisteistäsi ja näyttöön perustuvasta lukemisesta ja kirjoittamisesta (EBRW), jotka molemmat pisteytetään asteikolla 160-760. (EBRW on yhdistelmä luku- ja kirjoitusosioita.) Nämä kaksi jaksopistettä ovat itse asiassa sinun skaalatut tai tasa-arvoiset pisteet. Mutta miten saat nämä tulokset?

PSAT-palvelussa aloitat kolmella raakapisteellä, joista jokaisella on lukeminen, kirjoittaminen ja matematiikka. Raaka pistemäärä on yhtä suuri kuin kysymysten määrä, joihin vastait oikein. Et menetä pisteitä virheellisistä vastauksista!

Kunkin osan raakapisteet muunnetaan sitten testata pisteet asteikolla 8-38 PSAT-pisteytysoppaassamme kuvatun erityisen tasausprosessin avulla.

On myös huomattava, että nämä testitulokset yhdistettynä ja kerrottuna kahdella antavat sinulle Valintaindeksin pisteet , jota NMSC käyttää määrittämään kelpoisuuden kansalliseen ansiokilpailuun.

Matematiikkakokeesi pisteet ovat kerrottuna 20: llä antaa sinulle skaalatun matemaattisen pistemäärän 760: sta. Vastaavasti luku- ja kirjoitustuloksesi ovat yhdistettynä ja kerrottuna 10: llä antaa sinulle yhden mittakaavan EBRW-pisteet (myös 760: sta).

Osastopisteiden lisäksi sinulle annetaan alitulokset ja ristitestitulokset . Nämä tulokset ovat samat kuin SAT: lla ja osoittavat tiettyjen taitojesi hallinnan. Alatulosten pisteet ovat 1-15, kun taas ristitestitulosten pisteet ovat 8-38.

Tässä on luettelo seitsemän alatulosta PSAT-testissä:

EBRW

 • Todisteiden komento
 • Sanat asiayhteydessä
 • Ideoiden ilmaisu
 • Englannin vakiokokoukset
Matematiikka
 • Algebran sydän
 • Ongelmanratkaisu ja tietojen analysointi
 • Matematiikan passi

Ja tässä ovat kaksi PSAT-testitulosta:

 • Analyysi historiassa / yhteiskuntatieteissä
 • Analyysi tieteessä

Nykyisessä, keskimääräinen PSAT-pisteet on 1005 11. luokkalaisille ja 915 10. luokalle .

TO hyvä PSAT-pisteet varten sinä riippuu kuitenkin PSAT-tavoitteistasi. Jos toivot pääsevän kansallisiin ansioihin, tarvitset pisteet, jotka sijoittavat sinut osavaltiosi testaajien 1 prosentin alkuun .

Hyvä PSAT-pisteet voivat myös olla kaikki pisteet 75. prosenttipiste tai korkeampi , tai yksinkertaisesti mikä tahansa samanlainen pisteet mitä tarvitset SAT: lla päästäksesi korkeakouluihin, joihin aiot hakea.

joka on yhteensopiva skorpionin kanssa

Mutta lopulta, merkitseekö PSAT-pistemääräsi todella mitään?

Onko PSAT-pisteilläsi väliä?

Totuus on se PSAT-pisteet ovat paljon vähemmän tärkeät kuin SAT (tai ACT) pisteet.

Tämä johtuu pääasiassa PSAT: ta ei käytetä yliopistoon pääsyyn. Lisäksi PSAT-pisteilläsi ei ole vaikutusta GPA: siisi, joten jos et todellakaan halua suorittaa testiä, sinun ei tarvitse tehdä sitä (ellei se ole pakollista koulussa).

lauseita, joissa on sana

PSAT-pisteiden ainoa päätehtävä on voittaa apuraharahaa ja kansallisen ansiotutkijan kunnia. Mutta ellet tavoittele aktiivisesti kansallista ansiota, PSAT-pisteet eivät todellakaan ole niin tärkeitä.

Siitä huolimatta, jos aiot saavuttaa korkean SAT-pistemäärän, lähestyminen PSAT: iin ahkerasti on menestyksesi kannalta kriittistä. Miksi? Sinä näet, PSAT-pisteet muunnetaan suoraan SAT-pisteiksi. Joten 1400 PSAT: lla on yhtä suuri kuin 1400 SAT: lla, 900 on 900 ja niin edelleen. Lyhyesti, PSAT-pisteesi toimii ennustajana SAT-pisteet.

Tietysti PSAT-pisteet eivät ota huomioon ylimääräistä aikaa, jonka vietät SAT: n opiskeluun, joten se ei todennäköisesti ole 100% tarkka. Mutta mikä PSAT-pisteet tekee tarjous on selkeä idea siitä, missä olet parhaillaan pisteytyksessäsi ja kuinka paljon parannusta sinun on tehtävä voidaksesi saavuttaa SAT maalipisteet .

Yksinkertaisesti sanottuna, voit käyttää PSAT-pisteitäsi lähtötason SAT-pisteinä, tekee siitä melko hyödyllisen (ja siten tärkeän) pisteet tietää.

body_red_gray_question_marks.jpg

Yhteenveto: Mikä on PSAT? Onko se tärkeää?

PSAT / NMSQT tai PSAT on käytännön testi SAT: lle jota tarjotaan joka lokakuu 10. ja 11. luokalle. Se toimii myös karsintakoe National Merit Scholarship -ohjelmalle, joka myöntää 2500 dollaria apurahoja vuosittain korkean tuloksen saaneille 11. luokkalaisille.

Sinun on ilmoittauduttava PSAT-testiin omassa koulussa (tai läheisessä koulussa) ja suoritettava se koulusi valitsemana testipäivänä. Testimaksu on 17 dollaria, mutta nämä kustannukset vaihtelevat koulusta riippuen. Palkkiovapaudet ovat yleensä pienituloisten juniorien käytettävissä.

PSAT: n yleinen rakenne ja sisältö on samanlainen kuin SAT: n. On kolme osiota (lukeminen, kirjoittaminen ja matematiikka), jotka yhdessä antavat sinulle pisteet välillä 320 ja 1520. PSAT-pisteet vastaavat suoraan SAT-pisteitä, mikä tarkoittaa PSAT-testamentin pistemäärää aina sama SAT-pisteet.

Lopulta, kuinka tärkeä PSAT-pistemääräsi on, riippuu siitä, mitä aiot tehdä sen kanssa. Jos haluat saada kansalliset ansiot tai saada lopulta korkeat SAT-pisteet, on erittäin tärkeää, että saat hyvän PSAT-pisteet. Mutta jos ei, PSAT-pisteelläsi ei ole paljon merkitystä sinulle tai kenellekään muulle.

Joka tapauksessa PSAT-pistemääräsi tulee aina ole paljon vähemmän tärkeä kuin SAT (tai ACT) pisteet ovat!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA