Mikä on PSAT 8/9? Pitäisikö se ottaa?

College Board tarjoaa nyt PSAT 8/9: n kahdeksannelle luokalle ja lukion fuksille ensimmäisenä esteenä testiryhmässä, jota he kutsuvat 'SAT -arviointikokonaisuudeksi'. PSAT 8/9 on PSAT 10: n, PSAT/NMSQT: n ja SAT: n edeltäjä.

Mutta milloin PSAT 8/9 tarjotaan? Ja kannattaako edes ottaa? Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaikki yksityiskohdat!ominaisuus-koronavirus-covid19

PSAT 8/9 muutokset COVID-19: n takia

Koronaviruspandemia on vaikuttanut myös PSATiin. Mitä sinun pitäisi tehdä, jos sinun oli määrä ottaa PSAT 8/9 tänä keväänä etkä voi tehdä sitä? Kollegion hallituksella on todettu verkkosivuillaan että heaikovat siirtää mahdollisimman monta tenttiä uudelleenjos ne peruutetaan COVID -rajoitusten vuoksi. Jos tenttiä ei kuitenkaan voida siirtää uudelleen, opiskelijat saavat hyvityksen.

Georgian yliopisto keskimääräinen gpa

Toisin sanoen,kun kollegion johtokunta tekee kaikkensa hallinnoidakseen PSAT 8/9: ää, on mahdollista, ettet pysty ottamaan sitä sovittuna päivänä (tai ollenkaan) COVID-19-taudin vuoksi.

Vaikka tämä on turhauttavaa, jos et pysty ottamaan PSAT 8/9: ää, se ei vahingoita sinua pitkällä aikavälillä. Syy PSAT 8/9: n ottamiseen on valmistautuminen tuleviin kokeisiin, kuten PSAT 10 ja PSAT/NMSQT. Itse PSAT 8/9 -tuloksia ei käytetä apurahoihin tai korkeakouluihin pääsyyn; Niitä käytetään antamaan sinulle käsitys siitä, kuinka hyvin saat pisteitä tulevista PSAT -palveluista. Tämä tarkoittaa, että PSAT 8/9: n puuttuminen ei vaikuta negatiivisesti pitkän aikavälin tavoitteisiisi.

Vaikka et saa virallista PSAT 8/9 -pistettä tänä vuonna, voit silti asettaa itsesi huippuun PSAT 10: llä ensi vuonna. Tutustu PSAT 10: n oppaaseemme, ja jos haluat harjoitella, voit ottaa virallisen PSAT -harjoituksen. Harjoitustestit noudattavat PSAT/NMSQT -muotoa, joten ne ovat vaikeampia kuin PSAT 8/9, jonka aiot ottaa, mutta voit silti käyttää niitä arvioiden saamiseen ja varmistaaksesi, että haluat olla.

Mikä on PSAT 8/9?

PSAT 8/9 on ensimmäinen tentti College Boardin 'SAT Suite of Assessments' -ohjelmassa, ja sitä tarjotaan kahdeksas ja yhdeksäs luokkalaiset. PSAT 8/9: n tarkoituksena on luoda lähtökohta yliopisto- ja uravalmiuden kannalta opiskelijoiden siirtyessä lukioon. Se on tapa opiskelijoille harjoitella PSAT 10, PSAT/NMSQT ja SAT.

Testi tarjotaan syksyn ja kevään välillä. Koulut valitsevat päivämäärät yksilöllisesti, toisin kuin SAT, joka suoritetaan määrätyllä testillä College Boardin määrittäminä päivinä. Koulusi voi tarjota PSAT 8/9 20. syyskuuta 2021 - 25. maaliskuuta 2022 ja 13. huhtikuuta - 29. huhtikuuta 2022.

Ilmoittautuaksesi testiin sinun on käytävä kouluneuvojasi läpi. Materiaalien tilaaminen maksaa 14 dollaria mutta jotkut koulut kattavat tämän maksun puolestasi. Majoitus voidaan järjestää myös vammaisille opiskelijoille. Et tarvitse College Boardin hyväksyntää saadaksesi majoitus PSAT 8/9: lle , mutta koulusi testauskoordinaattoreiden on tilattava erikoismateriaalit ennen tilausajan päättymistä, joten muista ilmoittaa heille pari kuukautta etukäteen.

Mitä PSAT 8/9 sisältää ja miten se pisteytetään?

PSAT 8/9, kuten PSAT 10, PSAT/NMSQT ja SAT, on kolme testausaluetta: lukeminen, kirjoittaminen ja kieli sekä matematiikka. Lukemisen ja kirjoittamisen aihealueet on yhdistetty Todisteisiin perustuva lukeminen ja kirjoittaminen jakson pisteet. Matematiikka on oma erillinen osiopisteet.

PSAT 8/9: ssä saat kokonaispistemäärä välillä 240 ja 1440 , joka on todisteperusteisen lukemisen ja kirjoittamisen ja matematiikan kahden osion pisteet, jotka vaihtelevat 120-720. Saat myös kolme testitulosta lukemisesta, kirjoittamisesta ja matematiikasta välillä 6-36.

Säännöllisten osiotulosten lisäksi saat ristitestituloksia, jotka analysoivat kolmen aihealueen kysymyksiä ja jakavat ne pisteiksi Analyysi historiassa/yhteiskuntatieteissä ja pisteet Analyysi tieteessä. Jokainen näistä pisteistä vaihtelee 6-36 yhtä hyvin. Aihealueet on jaettu kuuteen lisäpisteeseen asteikolla 1-15.

MIKÄ ... siinä on paljon pisteitä! Kaikkien niiden ymmärtäminen voi olla aluksi vaikeaa, mutta niin monien eri pisteiden tarkoituksena on näyttää sinulle erityisesti, missä saatat tarvita parannusta.

mikä tekee värin violetiksi

Pisteiden ohella saat prosenttipisteitä, joiden avulla voit selvittää, miten pisteesi verrataan muihin oppilaisiin. Pistemääräsi kertoo prosenttiosuuden opiskelijoista, jotka saavuttavat tasosi tai sen alapuolella. Tämä voi auttaa sinua selvittämään, oletko oikealla tiellä saadaksesi korkeat pisteet PSAT 10, PSAT/NMSQT ja SAT.

Koska SAT -pistemäärä on 1600, PSAT 8/9 -tuloksesi ovat helposti verrattavissa todellisiin SAT -pisteisiin. PSAT 8/9 on tapa harjoitella PSAT 10: tä ja PSAT/NMSQT: tä varten, jotta olet tottunut testimuotoon ja saat riittävän korkeat pisteet, jotta saatat mahdollisesti saada kansallisen ansioapurahan. Se on vain harjoitus Harjoittele SAT!

SAT: lle opiskelu ja yoyo -oppiminen ovat yllättävän samanlaisia

Miten PSAT 8/9 eroaa PSAT 10: stä ja PSAT/NMSQT: stä?

Vaikka kaikilla PSAT -kokeilla on samankaltaisuuksia, on olemassa tärkeitä tapoja, joilla PSAT 8/9 eroaa muista kokeista.

Testirakenteen erot

PSAT 8/9 on hieman erilainen kuin PSAT 10 ja PSAT/NMSQT in pituus ja pisteytys. Kuten edellisessä osassa todettiin, PSAT 8/9 tallentaa tulokset asteikolla 240 - 1440. PSAT 10: n ja PSAT/NMSQT: n pisteet vaihtelevat 320-1520.

Osana tätä eroa pisteytyksessä on se, että PSAT 10 ja PSAT/NMSQT ovat pidempiä kuin PSAT 8/9 ja niillä on enemmän kysymyksiä. Katso alla olevaa kaaviota, jossa verrataan rinnakkain PSAT 8/9 (korostettu keltaisella), PSAT 10 ja PSAT/NMSQT.

PSAT 8/9 PSAT 10 PSAT / NMSQT
Mikä on mahdollisten pisteiden alue?
240-1440 320-1520 320-1520
Kuinka pitkä se on? 2 tuntia
25 min.
2 tuntia
45 min.
2 tuntia
45 min.
Lukukysymysten lukumäärä 42 47 47
Kirjoituskysymysten lukumäärä 40 44 44
Matemaattisten kysymysten määrä 38 48 48
Voiko pisteet saada sinut kansalliseen ansioapurahaan? Älä Älä Joo

Suurin ero PSAT 8/9: n ja kahden muun testin välillä on matemaattisten kysymysten lukumäärässä: PSAT 10: ssä ja PSAT/NMSQT: ssä on kymmenen enemmän kysymyksiä kuin PSAT 8/9: ssä.

SAT: lla on vielä enemmän kysymyksiä ja se on hieman pidempi kuin PSAT 10 ja PSAT/NMSQT - kolme tuntia. Lukukysymyksiä on 52, kirjoitus- ja kielikysymyksiä ja 58 matematiikkakysymyksiä.

Testisisällön erot

PSAT 8/9 lukeminen

PSAT 8/9: n lukuosassa sinun ei tarvitse tehdä monimutkaisia ​​johtopäätöksiä. Sinulta odotetaan lähinnä lukemista kohtia ja johtopäätösten tekemistä jotka on kirjoitettu tekstissä. PSAT 10: ssä ja PSAT/NMSQT: ssä sinun on kuitenkin tehtävä vaikeampia johtopäätöksiä, jotka eivät ole yhtä kirjaimellisia.

PSAT 8/9 -käyttöjärjestelmässä sinua pyydetään myös tunnistaa kohdissa kuvatut suhteet tekstin yksinkertaisten tietojen perusteella. Tämä on toisin kuin PSAT 10 ja PSAT/NMSQT, jossa näet kysymyksiä monimutkaisista suhteista, jotka perustuvat hienovaraisempaan tietoon.

Koska todellisen SAT: n lukeminen sisältää tietojen tulkinnan komponentin, PSAT 8/9 odottaa sinua määritä selkeä merkitys kaavioista tai tekstistä (lue jotain kaaviosta). Sinun ei tarvitse vielä huolehtia datatrendien tunnistamisesta. Se alkaa PSAT 10: llä ja PSAT/NMSQT: llä.

Kaiken kaikkiaan kohdat eivät ole aivan yhtä pitkiä, ja kysymykset ovat kirjaimellisempia ja vähemmän monimutkaisia.

PSAT 8/9 Kirjoittaminen ja kieli

Näet PSAT 8/9: n Kirjoitus -osiossa kysymyksiä välimerkkien käytöstä yksinkertaisissa yhteyksissä. Tämä tarkoittaa, että sinulla pitäisi olla perussääntöjä, kuten pilkkujen käyttäminen luettelon erottamiseen. PSAT 10- ja PSAT/NMSQT -laitteissa sinua pyydetään käyttämään välimerkkejä monimutkaisemmilla tavoilla (esimerkiksi puolipisteitä lauseiden erottamiseen tai kaksoispisteitä luetteloiden käyttöönottoon).

PSAT 8/9: lle muokkaat yksinkertaisia ​​lauseita, jotka voivat sisältää yhden kieliopillisen haasteen, kuten johdantolause. PSAT 10: ssä ja PSAT/NMSQT: ssä kohtaat monimutkaisia ​​monimutkaisia ​​lauseita, joissa virheet saattavat olla vähemmän selkeitä.

Kuten lukeminen, Kirjoittaminen ja kieli -osa sisältää myös grafiikkaa , joka on melko perus PSAT 8/9: lle, mutta muuttuu monimutkaisemmaksi PSAT 10: ssä ja PSAT/NMSQT: ssä.

mikä on hyvä sat

PSAT 8/9 Matematiikka

PSAT 8/9: n Matematiikka -osiossa ongelmien ratkaiseminen vaatii yleensä yhden tai kaksi vaihetta , kun taas PSAT 10: n ja PSAT/NMSQT: n matemaattisissa ongelmissa voi olla kaksi tai useampia vaiheita. Näet PSAT 8/9: n suhteet, prosentit, mittasuhteet, johdantotodennäköisyyden ja tilastot , mutta et näe vertailuja lineaarisen ja eksponentiaalisen kasvun välillä, jotka näkyvät PSAT 10: ssä ja PSAT/NMSQT: ssä.

Trigonometrian kannalta haluat tietää oikeiden kolmioiden ominaisuudet, mutta sinun ei tarvitse vielä tietää trigonometrisiä suhteita. Niitä testataan vain PSAT 10: llä ja PSAT/NMSQT: llä.

Paranna PSAT -pisteitäsi 150+ pisteellä, taattu

Miksi sinun pitäisi ottaa PSAT 8/9?

PSAT 8/9: n tarkoituksena on antaa tietoa aihealueista, joilla sinun on parannettava eniten pisteitä ennen kuin otat PSAT: n ja lopulta SAT: n. Vaikka muutamat koulut voivat käyttää PSAT 8/9 -koetta harjoittelutestinä, useimmille opiskelijoille tentti ei ole panos - se on vain tapa nähdä, miten pärjäät ilman seurauksia, jos päädyt pommittamaan sitä. Jos olet todella valmis saamaan hyviä pisteitä PSAT/NMSQT: sta, saattaa olla hyvä idea ottaa PSAT 8/9.

ap fysiikan c kaava -arkki

Siitä asti kun PSAT/NMSQT tarjotaan vain kerran vuodessa lokakuussa , sinulla on vain kaksi mahdollisuutta ottaa se (yksi 10. luokalla ja yksi 11. luokalla). Jos haluat voittaa kansallisen ansion apurahan, sinun on suoritettava todella hyvin yksi näistä kahdesta testistä.

Paras tapa tietää, millä aloilla sinun on työskenneltävä, on ottaa PSAT 8/9. PSAT 8/9 -pisteidesi perusteella saat henkilökohtaisia ​​SAT -oppimateriaaleja Khan-akatemia .

Jos et halua voittaa apurahaa, sinun ei todennäköisesti tarvitse ottaa PSAT 8/9. Suunnittele vain PSAT/NMSQT: n ottaminen, jotta saat käsityksen siitä, missä olet pistemäärällisesti ennen todellista SAT: ää ja missä sinun on parannettava.

Voit myös ottaa PSAT 10: n opintovuodeltasi valmistautuaksesi PSAT/NMSQT: hen. PSAT 10 -tuloksia, kuten PSAT 8/9 -tuloksia, ei pidetä tekijänä National Merit Scholarship -kilpailussa, mutta ne voivat antaa sinulle lisätietoja siitä, millä aloilla sinun on työskenneltävä.

Erittäin arvostettu Scholar Ship

Kuinka voit valmistautua PSAT 8/9: een?

Koska PSAT 8/9 on vain tapa nähdä kuinka olet valmis PSAT 10: een, mikä on tapa harjoitella PSAT/NMSQT itse on tapa valmistautua SAT: ään, Useimmat opiskelijat eivät tarvitse valmistautua PSAT 8/9. Pelkkä testin suorittaminen ja pisteidesi tarkistaminen riittää antamaan sinulle käsityksen siitä, kuinka hyvin pärjäät ja millä aloilla sinun kannattaa harkita keskittymistäsi myöhemmin, kun valmistaudut muihin kokeisiin.

Jos kuitenkin haluat opiskella PSAT 8/9: lle, resursseja on. PSAT 8/9 -testejä ei ole virallisesti käytetty, mutta College Boardin PSAT 8/9 -opiskelijaopas on kourallinen käytännön kysymyksiä jokaiselle testin osalle.

Saatavilla on joitakin epävirallisia PSAT 8/9 -harjoituksia, mutta emme suosittele niitä, koska ne eivät yleensä luo testikysymyksiä kovin tarkasti. Sen sijaan suosittelemme käyttämään virallisia opintoresursseja ja käytännön testejä PSAT/NMSQT: lle. Kahden kokeen muodot ovat hyvin samankaltaisia, mutta et näe PSAT/NMSQT: n vaikeimpia kysymyksiä PSAT 8/9: ssä, koska jälkimmäinen on tarkoitettu nuoremmille opiskelijoille. Saatavilla on kaksi virallista PSAT -käytännön testiä:

The Great Gatsby luvun 8 lainauksia

Virallinen PSAT -harjoitustesti 1 - Pisteytys - Virallisia vastauksia ei ole saatavilla

Virallinen PSAT -harjoitustesti 2 - Pisteytys - Vastaa selityksiin

Koska PSAT -harjoitustestille 1 ei ole vielä virallisia vastausselityksiä, voit katsoa vastaavia kysymyksiä vastaavista kysymyksistä aiemmista vastauslomakkeista. Nämä sisältävät vaiheita ja menettelytapoja, joiden avulla voit ratkaista harjoitustestissä 1 jääneet kysymykset.

Saatavilla on myös vanhempi virallinen PSAT 8/9 -harjoitustesti vuodesta 2015. Muista, että koska tämä on vanhempi, osa tiedoista tai testikonsepteista voi olla vanhentuneita. Koska kollegion hallitus kuitenkin pitää tätä pääasiallisena esimerkkinä verkkosivuillaan vuonna 2021, siitä on todennäköisesti hyötyä.

Virallinen PSAT -harjoitustesti 1 - Pisteytys - Vastaa selityksiin

Bottom Line

PSAT 8/9 on ensimmäinen askel SAT -tiellä.

Voit ottaa sen 8. tai 9. luokalla, ja se on jonkin verran samanlainen kuin PSAT 10 ja PSAT/NMSQT. Suurimmat erot ovat, että siihen ei liity stipendiä, se on lyhyempi ja sillä on pienempi pistealue. PSAT 8/9 on pohjimmiltaan vain yksi tapa harjoittaa PSAT/NMSQT: tä ja SAT: ää.

Jos olet todella panostanut selvittämään, missä sinun on parannettava pisteitäsi, jotta voit menestyä PSAT/NMSQT: ssä riittävän hyvin voittaaksesi kansallisen ansion stipendin, PSAT 8/9 on hyödyllinen matalan panoksen arviointityökalu. Muussa tapauksessa odota vain ja ota PSAT/NMSQT opinto -oppilaasi tai nuorempi vuosi ennen kuin otat SAT: n, tai ota PSAT 10 toiselta vuodeltasi ja PSAT/NMSQT nuoremmalta vuodeltasi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset