Mikä on PSAT 10? Täydellinen opas

main_numero10.jpg

Suurin osa lukiolaisista on kuullut PSAT NMSQT: stä - eli käytännöstä SAT, joka toimii myös kansallisen ansiokilpailun karsintakokeena. Harvemmat ovat kuulleet PSAT 10: stä, joka on PSAT-versio, joka on suunniteltu erityisesti toisen vuoden oppilaille.

Mikä on PSAT 10 tarkalleen, ja miksi sinun pitäisi harkita sen käyttöä? Opi kaikki tästä.PSAT 10: n muutokset COVID-19: n vuoksi

Uusi koronavirus on vaikuttanut myös PSAT: iin. Keväällä 2020 odotettavissa olevien PSAT 10 -tenttien määrä on ollut peruutettu . Saat lisätietoja artikkelistamme koronaviruksen SAT-peruutuksista.

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos sinun pitäisi ajoittaa PSAT 10? Valitettavasti kollegion hallitus ei näytä siirtävän uudelleen tänä keväänä peruutettuja PSAT-sopimuksia. Tämä tarkoittaa, että et ota PSAT: ta tänä lukuvuonna, ja joudut odottamaan seuraavaa lukuvuotta saadaksesi PSAT: n.

Vaikka tämä on turhauttavaa, se ei todennäköisesti vahingoita sinua pitkällä aikavälillä. Syy PSAT 10: n ottamiseen on valmistautua PSAT / NMSQT: hen ja mahdollisesti SAT: iin. Vaikka et saa virallista PSAT-pistemäärää tästä vuodesta, voit silti saada paljon käytäntöjä virallisista PSAT-pisteistä. Meillä on myös opas PSAT: n valmisteluun.

PSAT 10 -pisteitä ei käytetä korkeakouluopiskelijoille; tentin päätarkoitus on antaa sinulle käsitys siitä, kuinka hyvin pisteytit PSAT / NMSQT: llä. Käyttämällä resursseja ja harjoittelemalla yksin, sinulla on kaikki tarvittavat resurssit, jotta voit silti menestyä PSAT / NMSQT: ssä, jopa ottamatta PSAT 10: ää.

Mikä on PSAT 10?

PSAT 10 on käytännön SAT-tentti joka esiteltiin lukuvuonna 2015-16. Se on linjassa SAT: n kanssa, mikä tarkoittaa, että sillä on samanlaiset kysymystyypit ja samat lukeminen, kirjoittaminen ja matematiikka. Sen tulokset perustuvat kokonaisasteikko 320-1520 .

Toisin kuin SAT, joka on suunniteltu nuoremmille ja vanhemmille, PSAT 10 on suunniteltu erityisesti lukion toisen vuoden oppilaille. Tuloksena, sen kysymykset eivät ole yhtä vaikeita kuin SAT: n kysymykset.

Se on välttämätöntä tietää PSAT 10 on sama testi kuin PSAT / NMSQT , joka on suunniteltu sekä toisen vuoden opiskelijoille että nuoremmille. Toisin sanoen kaikki kysymykset, osiot ja aikarajat ovat samat näille kahdelle testille.

Suuri gatsby luku 6 lainauksia

Joten miksi näillä kokeilla on sitten eri nimet? Tässä on kaksi suurinta eroa PSAT 10: n ja PSAT / NMSQT: n välillä:

 • PSAT 10 on tarjolla eri aikaan kuin PSAT / NMSQT on: Vaikka PSAT 10 on tarjolla kerran vuodessa toisen vuoden oppilaille keväällä , PSAT / NMSQT: tä tarjotaan kerran vuodessa syksyllä. Koulupiirit voivat valita, milloin PSAT 10 annetaan. Tänä vuonna sen on oltava 25. helmikuuta - 29. maaliskuuta 2019 tai 1. ja 26. huhtikuuta 2019.
 • PSAT 10 tekee ei kelpaa sinut kansallisiin ansioihin, kuten PSAT / NMSQT: Vaikka saisitkin todella korkeat pisteet, älä odota voittavasi apurahoja tai palkintoja. Se on vain SAT-harjoitustesti - siinä se!

Mikä on PSAT / NMSQT?

Kuten edellä todettiin, PSAT NMSQT on sisällöltään sama testi kuin PSAT 10. Kuten PSAT 10, PSAT / NMSQT on käytännön SAT-tentti ja on siten hyvin samanlainen kuin SAT. Kuitenkin, koska PSAT NMSQT on suunniteltu erityisesti lukiolaisille ja nuoremmille, se ei ole läheskään yhtä vaikeaa kuin SAT. Seuraavassa tutkitaan yksityiskohtaisesti eri vaikeustasoja.

PSAT NMSQT voi saada sinut kansalliseen ansiokilpailuun, mutta vain jos otat sen juniorina ja saat siihen riittävän korkeat pisteet. Vaikka myös toisen vuoden opiskelijat voivat suorittaa tämän testin, he eivät ole oikeutettuja kansallisiin ansioihin, riippumatta siitä, kuinka korkeat pisteet voivat olla.

Lopuksi, PSAT NMSQT: tä tarjotaan vasta syksyllä, tyypillisesti lokakuussa. Tänä vuonna testi pidetään keskiviikkona 10. lokakuuta 2018; siellä on myös lauantai-vaihtoehto 13. lokakuuta ja vaihtoehtoinen päivämäärä keskiviikkona 24. lokakuuta.

Paranna PSAT-pisteitäsi 150+ pisteellä, taattu

PSAT: n ajoitus ja pisteytys 10

PSAT 10 on kaksi tuntia ja 45 minuuttia pitkä , sama pituus kuin PSAT NMSQT. Tässä ovat yksityiskohdat jokaisesta testiosasta:

PSAT-osasto Kokonaisaika Kysymysten määrä
Lukeminen 60 minuuttia 47
Kirjoittaminen ja kieli 35 minuuttia 44
Matematiikka 70 minuuttia 48

Vaikka luku- ja kirjoituskysymyksiä on enemmän kuin matematiikkakysymyksiä, Matematiikan arvo on puolet kokonaispistemäärästäsi, välillä 160 ja 760 pistettä. Lukeminen ja kirjoittaminen yhdistetään, jotta saat yhden näyttöön perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen (EBRW) jakson pisteet, myös 160-760 pistettä.

Siksi, PSAT 10 on pisteet välillä 320 ja 1520 (160–760 kumpikin matematiikalle ja EBRW: lle).

on 2,8 hyvä gpa

body_psatscorescale.jpg

Pisteet asteikolla SAT, PSAT NMSQT, PSAT 10 ja PSAT 8/9, kautta kollegion hallitukselle .

Tämä asettaa PSAT 10: n ja PSAT / NMSQT: n samankaltaiseen mittakaavaan kuin SAT, jonka pisteet ovat välillä 400 ja 1600 (matematiikan ja EBRW: n osalta vastaavasti 200 ja 800).

Näiden samanlaisten pisteytysjärjestelmien idea on se PSAT: ta voidaan käyttää ennustamaan pisteesi SAT: ssa; se ei kuitenkaan voi ennustaa tarkkaa pistemäärää, koska SAT on vaikeampi testi. Siksi pisteytysasteikot eivät täsmää tarkalleen.

Mitä PSAT 10 testaa?

PSAT 10: n sisältö ja muoto ovat identtiset PSAT / NMSQT: n kanssa ja hyvin samanlaiset kuin SAT: n. Ainoa merkittävä ero on se PSAT 10 on lyhyempi kuin SAT, eikä sen kysymykset tule yhtä vaikeiksi koska ne on suunniteltu toisen tason opiskelijoille.

Onneksi kollegion hallitus tarjoaa erityisiä ohjeita siitä, kuinka PSAT eroaa SAT: sta ensisijaisesti vaikeuksien ja sisällön suhteen. Tiivistämme nämä tiedot osioittain, jotta saat käsityksen siitä, mitä PSAT 10 -palvelusta voi odottaa.

PSAT 10 -lukuosa

Kaikki PSAT 10 -luku -osan kysymykset ovat monivalintakysymykset ja perustuvat kohtiin. Sinulla on 60 minuuttia aikaa vastata 47 kysymykseen. Alla on lisätietoja siitä, millainen kohta on ja kuinka vaikeita kysymykset ovat.

Minkälaisia ​​kohtia on?

Reading-osan kohdat ovat peräisin amerikkalaisesta ja maailmankirjallisuudesta, historia- / yhteiskuntatieteellisistä artikkeleista ja tiede-artikkeleista.

Sinä tulet saamaan neljä kohtaa ja joukko pariliitoksia mihin sinua pyydetään vertaamaan niitä. Jotkut kohdat sisältävät informaatiografiikkaa, kuten kaavioita, kaavioita ja taulukoita, ja sinun tehtäväsi on pystyä hajottamaan ne ja tulkitsemaan ne tarkasti. Toisin sanoen, Lukeminen-osio ylittää perustavanlaatuisen standardin 'lue kohta, vastaa kysymyksiin'.

kuinka lukea viivain cm: nä

Mukaan College Boardin vertailu PSAT- ja SAT-lukutesteistä , molemmat osiot kattavat tekstitasot 9. luokasta 10. luokkaan sekä joitain toisen asteen tai korkeakoulun tason tekstejä. Lisäksi graafisten esitysten vaikeuden katsotaan olevan 'hieman haastava haastava' sekä PSAT: lle että SAT: lle.

Joten mitä tämä kaikki tarkoittaa? Vaikka lukujen vaikeus on yleensä sama molemmissa testeissä, sanojen kokonaismäärä näissä kohdissa on erilainen. SAT sisältää 3250 sanaa kokonaisuudessaan, kun taas PSAT sisältää vain 3000 sanaa.

Minkälaiset kysymykset ovat?

Sekä SAT että PSAT korostavat seuraavia taitoja tai aliarvot , lukemisessa:

 • Analyysi historian / yhteiskuntatieteiden kohdista
 • Analyysi tieteellisissä kohdissa
 • Sanojen tulkinta asiayhteydessä
 • Todisteiden komento

Historia- / yhteiskuntatieteiden ja tieteen analysointi tarkoittaa, että joudut analysoimaan kirjoituksen malleja ja valitsemaan vastauksia, jotka selittävät kuinka ja miksi tietyt ilmiöt ovat totta.

Sanojen tulkinta asiayhteydessä tarkoittaa, että sinua pyydetään määrittelemään sanan merkitys ottaen huomioon sen asiayhteys kappaleessa. Ota huomioon, että sinulle ei esitetä epäselviä vocab-kysymyksiä.

Lopuksi todistuskäsky testaa kykyäsi tunnistaa osan kohdat tai sanat, jotka tukevat tai todistavat tiettyjä väitteitä, johtopäätöksiä ja / tai tulkintoja.

Katsokaa virallinen PSAT-esimerkkikysymys alla saadaksesi käsityksen siitä, miltä PSAT 10 -lukukysymys näyttää. Huomaa, miten painotetaan mitä lause tarkoittaa yhteydessä kohdasta (ei esitetty):

body_psat_sample_reading_question

PSAT 10: n kirjoittaminen

PSAT 10 Writing -osiossa työskentelet myös käytävien kanssa. Mutta näitä kysymyksiä varten sinut asetetaan toimittajaksi, joka parantaa kohtaa. Kuten PSAT 10 -lukuosassa, kaikki kysymykset ovat Monivalinta. Sinulla on 35 minuuttia aikaa vastata 44 kysymykseen.

Minkälaisia ​​kohtia on?

Kumpikin on PSAT 10 Writing -osan kohtia argumentit, informatiiviset / selittävät tekstit tai tietokirjallisuudet. Ne käsittelevät uraan, historiaan / yhteiskuntatieteisiin, tieteeseen ja humanistisiin aiheisiin liittyviä aiheita.

Joissakin kohdissa on tietokonegrafiikkaa, kuten kaavioita, kaavioita ja taulukoita. Kohdat ovat pitkiä ja vaativat sinua vastaamaan kysymyksiin koko osan organisaatiosta ja merkityksestä.

Kuitenkin, on myös tarkempaa muokkausta. Esimerkiksi, sinun on ehkä määritettävä pilkun oikea sijoitus lauseen osaan.

Tekstien monimutkaisuus vaihtelee, lukioluokista löytyvistä korkeakouluihin. Jälleen PSAT 10 kattaa hyvin samanlaisen tekstivalikoiman kuin SAT Writing -osiossa .

Minkälaiset kysymykset ovat?

Aivan kuten Lukeminen-osiossa, kirjoituskysymyksissä korostetaan seuraavia neljää aliarvot :

voivat osallistua testit satuttaa sinua
 • Analyysi historian / yhteiskuntatieteiden kohdista
 • Analyysi tieteellisissä kohdissa
 • Sanojen tulkinta asiayhteydessä
 • Todisteiden komento

Lisäksi kaksi muuta alahakemusta maksoi ajatusten ilmaisu (ts. aiheen kehittäminen, organisointi ja retorinen tehokkuus) ja englannin vakiokokoukset testataan. Mitä nämä tarkoittavat, on, että sinun on analysoitava kappaleiden merkitysten lisäksi korjata niiden sisältöä teknisellä tasolla.

Katso kaksi virallista PSAT-kirjoituskysymystä alla:

body_psat_sample_writing_question

PSAT 10 Matematiikkaosasto

PSAT Math -osiossa saat 70 minuuttia aikaa vastata 48 kysymykseen. Suurin osa kysymyksistä on monivalintakysymyksiä, mutta on olemassa joitain opiskelijoiden tuottamia vastauksia; nämä muodostavat noin 17% matemaattisista kysymyksistä.

Kuten SAT Math -osiossa, PSAT Math -osiossa on kaksi osaa: a Ei laskimen matemaattista testiä, jolle laskimen käyttö on ei sallittu, ja laskimen matematiikkatesti, jota varten käytetään laskinta On sallittu. Huomaa, että saat ruudukot jokaiseen alaosaan.

Tässä on lyhyt kuvaus kustakin matematiikan alaosasta:

PSAT 10 -matematiikka Kokonaisaika Kysymysten määrä
Ei laskinta 25 minuuttia 17
Laskin 45 minuuttia 31

Matematiikka-osiossa painotetaan ongelmanratkaisu, mallinnus, sopivien työkalujen strateginen käyttö ja algebrallisten rakenteiden tunnistaminen ja käyttö. Käytännössä tämä tarkoittaa enemmän tarina- / tilanneongelmia kuin vanhalla SAT / PSAT: lla oli.

Pre-algebra, algebra, geometria, perustilastot ja trigonometria testataan kaikki SAT: lla. Kuten kollegion hallitus toteaa , PSAT 10 sisältää yleensä vähemmän edistyneitä algebra-, geometria- ja laukaisukysymyksiä. Siitä huolimatta voit silti odottaa melko perusteellisen testin ennen algebraa, perusalgebraa ja perustilastoja.

Alla ovat kaksi virallista PSAT-matematiikkakysymystä . Ensimmäinen on Ei laskinta -alajaksosta ja toinen Laskin-alaosasta:

body_psat_sample_math_no_calc_question

body_psat_sample_math_calc_question

Pitäisikö sinun ottaa PSAT 10 tai PSAT NMSQT?

Nyt kun ymmärrät, mitä yhtäläisyyksiä ja eroja on PSAT 10: n ja PSAT NMSQT: n välillä, minkä testin sinun pitäisi tehdä? Alla annamme sinulle muutaman tärkeän vinkin, joiden avulla voit päättää, otatko PSAT 10: n vai PSAT NMSQT: n:

 • Nuorempana sinun tulisi ehdottomasti ottaa PSAT / NMSQT. Kun teet tämän, saat laukauksen päästäksesi kansalliseen ansiokilpailuun, jos saavutat riittävän korkeat pisteet; saat myös tiukimman käytännön SAT: lle.
 • Opiskelijana voit suorittaa jommankumman testin tavoitteistasi riippuen. Kuitenkin, jos sinulla on sydämesi asetettu saamaan kansallinen ansio-apuraha, on parasta ottaa PSAT / NMSQT toisena opiskelijana (mahdollisesti PSAT 10: n lisäksi, jos haluat vielä enemmän harjoittelua). Vaikka et voi saada kansallista ansiota kymmenennellä luokalla, sinä voi saada hyödyllinen käytäntö ja oppia tarkalleen kuinka vaikea tentti on. Aloitat myös tiukemman SAT-harjoituksen aikaisin.
 • Jos olet fuksi tai nuorempi, harkitse PSAT 8/9 - vielä yksi PSAT-versio, joka on erityisesti suunniteltu (arvasit!) kahdeksannen ja yhdeksännen luokan vanhemmille lukiolaisille. PSAT 8/9 esittelee sinut SAT-tyyppisiin kysymyksiin ylikuormittamatta sinua vaikealla sisällöllä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Voitteko suorittaa SAT: n lukion jälkeen? Asiantuntijaopas

Voitteko suorittaa SAT: n lukion valmistuttua? Joo! Opastamme sinut läpi, miten prosessi on erilainen ja kuinka säätää valmistelusuunnitelmaasi.

GPA -kaavio: muuntaminen 4.0 -asteikkoon

Tarvitsetko GPA -kaavion, jotta voit muuttaa arvosanasi prosenttiosuudesta 4,0 -asteikkoon? Tässä on yksinkertainen opas, joka sisältää painotetut GPA -asteikot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

1420 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Benediktiinikoulun pääsyvaatimukset

Kuinka maksaa yliopistosta ilman vanhempien apua

Yritätkö itse selvittää, kuinka maksaa yliopistosta? Olemme eritelleet kaikki askeleet, jotka sinun on suoritettava korkeakoulun maksamiseksi ilman vanhempia.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Rush Universityn pääsyvaatimukset

Francis Marionin yliopiston pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Albanyn lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Albanyn lukiosta Albanyssa, Kaliforniassa.

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 9

Kysymyksiä Suuren Gatsbyn lopusta? Lue täydellinen luku 9 yhteenveto ja juoni-analyysi.

Milloin on elokuun lauantai? Pitäisikö se ottaa?

Keskustellaan siitä, otetaanko elokuun SAT? Tarjoamme tarkan elokuun ACT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Mitä sinun on tiedettävä Hart-Ransom Academic Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hart-Ransom Academic Charter Schoolista Modesto, CA.

Nova Southeastern Universityn pääsyvaatimukset

Pohjois -Illinoisin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Independence High Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Independence High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

East Stroudsburg University of Pennsylvania SAT-tulokset ja GPA

College at Brockport Pääsyvaatimukset

SUNY-sovellusvinkit: Kuinka hakea, määräajat ja paljon muuta

Onko sinulla kysyttävää SUNY-sovelluksestasi? Katso täydellinen oppaamme siitä, milloin ja miten haet SUNY-kouluihin, sekä vinkkejä siitä, miten erottua hakijoiden keskuudessa.

Kuinka voit valita parhaat SAT-testipaikat

Mikä on paras SAT-testikeskus testin suorittamiseen? Mikä tekee SAT-keskuksesta paremman tai huonomman? Lue lisää täältä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Ontarion lukioluokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Ontarion lukiosta Ontariossa, Kaliforniassa.

SAT: n korkeakoulukoodit ja kouluraportit

Tarvitsetko SAT-yliopistokoodeja lähettääksesi SAT-pisteet? Näin haet koulukoodit saadaksesi korkeakouluhakemuksesi täydelliseksi.

Mitä AP -luokat ovat? Miksi sinun pitäisi ottaa ne?

Mikä on Advanced Placement ja miksi sinun kannattaa käydä AP -kursseilla? Lue asiantuntijaoppaamme.

Gonzagan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Best Crucible Act 1 Yhteenveto

Oletko utelias The Cruciblen alusta? Lue koko Act 1 -yhteenvetomme oppiaksesi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää näytelmän avauskohdasta.