Mikä on korkeakoulun ensisijainen määräaika? Onko se tärkeää?

body_dont_miss_the_deadline

Oletko hakemassa kouluun, joka käyttää ensisijaisia ​​määräaikoja etkä ole varma, mitä se tarkoittaa? Mikä on ensisijainen määräaika ja miten se eroaa tavallisesta määräajasta? Onko sinun tehtävä hakemus ensisijaiseen määräaikaan mennessä? Mitä tapahtuu, jos et tee niin? Lue tämä artikkeli oppiaksesi vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin ja ymmärtääksesi, miten ensisijaiset määräajat toimivat sinulle.

Mikä on ensisijainen määräaika?

Mitä ensisijaisen hakemuksen määräaika tarkoittaa? Ensisijainen määräaika yliopistolle pääsylle on pohjimmiltaan miltä se kuulostaa: se ei ole vaikea määräaika (voit silti lähettää sen jälkeen), mutta hakemukset, jotka on lähetetty ennen määräaikaa, saavat pääsytiimin etusijalle.Oletetaan, että korkeakoululla on ensisijainen määräaika 1. marraskuuta. Jos lähetät hakemuksesi 1. marraskuuta jälkeen, sinulla on edelleen mahdollisuus tulla hyväksytyksi, mutta vasta ennen kuin koulu on tarkastanut kaikki ennen 1. marraskuuta lähetetyt hakemukset. paikoissa, joissa hakemukset on saapunut vain määräaikaan mennessä, määräajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon riippumatta siitä, kuinka vahvoja ne ovat.

Koulut, joilla on jatkuva pääsy, ovat todennäköisimmin ensisijaisia ​​määräaikoja. Jatkuva pääsy on se, jossa opiskelijoilla on paljon laajempi ikkuna hakea (joskus jopa kesällä) ja hakemukset tarkistetaan sitä mukaa kuin ne saapuvat. Vaikka jatkuva pääsy antaa opiskelijoille enemmän aikaa hakea, ensisijaiset määräajat helpottavat näiden koulujen aloittamista ensimmäisten luokkiensa edistämisellä varhaisemmille hakemuksille. Useimmissa kouluissa, jos haet hakemusta ensisijaiseen määräaikaan mennessä, saat hakemuspäätöksesi paljon aikaisemmin, usein tiettynä päivänä.

Yleisen pääsyn lisäksi asioille voi olla myös ensisijaisia ​​määräaikoja, mukaan lukien:

  • Pääsy tiettyyn korkeakouluohjelmaan (kunniakoulu, tietyt suuret yritykset jne.)
  • Asuminen kampuksella
  • Taloudellinen tuki

Miten ensisijainen määräaika eroaa muista määräajoista?

Ensinnäkin muutama määritelmä.

Säännöllinen määräaika: Ei-sitova. Tämä on viimeinen päivämäärä, jolloin sinun on lähetettävä korkeakouluhakemuksesi, jos haluat mahdollisuuden tulla hyväksytyksi. Usein tammikuussa tai helmikuussa.

Aikainen päätös: Sidonta. Haet aikaisin (usein 1. marraskuuta mennessä), ja jos sinut hyväksytään (usein joulukuun puoliväliin mennessä), sinun on osallistuttava kyseiseen kouluun. Varhaisen päätöksen tekeminen antaa sinulle usein hieman paremmat mahdollisuudet tulla hyväksytyksi.

Varhainen toiminta: Ei-sitova. Haet aikaisin (usein 1. marraskuuta mennessä) ja saat aikaisemman pääsypäätöksen (usein joulukuun puolivälissä). Jos sinut hyväksytään, sinulla on tavalliseen päätöspäivään (1. toukokuuta) asti aikaa päättää haluatko osallistua kouluun vai et.

Määritelmien perusteella saatat huomata sen ensisijaiset määräajat vastaavat eniten varhaisten toimien määräaikoja. Molempien osalta sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin hakea määräaikaan mennessä. Sitten, jos sinut hyväksytään, voit päättää, haluatko mennä kouluun vai et. Kun haet määräaikaan mennessä, saat myös aikaisemman päätöksen. Itse asiassa monet koulut käyttävät varhaisia ​​toimenpiteitä/ensisijaisia ​​määräaikoja keskenään, vaikka muutamilla, kuten Penn State, on eri määräajat kullekin. Yleensä koulut, joissa on jatkuva pääsy, käyttävät todennäköisemmin termiä 'ensisijainen määräaika', kun taas muut koulut käyttävät 'varhaista toimintaa'. Muuten näiden kahden välillä ei ole paljon eroa.

Ja entä varhainen päätös? Sekä ensisijaiset määräajat että varhainen päätös edellyttävät, että haet aikaisemmin, ja molemmat voivat lisätä mahdollisuuksiasi hyväksyä koulu. Tärkein ero on kuitenkin se, että varhainen päätös on sitova. Jos haet aikaista päätöstä kouluun ja he hyväksyvät sinut, sinä on pakko osallistua. Tämä ei päde ensisijaisiin määräaikoihin; voit silti mennä mihin tahansa kouluun, jos sinut hyväksytään.

Vaikka voit hakea ensisijaisen määräajan jälkeen ja sinulla on silti mahdollisuus päästä kouluun , jos haet säännöllisen määräajan jälkeen, hakemustasi ei tarkastella. Ainoa poikkeus on, jos sinulla on merkittäviä lieventäviä olosuhteita, eikä sitäkään voida taata. Joten vaikka haluat hakea ensisijaiseen määräaikaan mennessä, sinun on ehdottomasti haettava koulun säännölliseen/viimeiseen määräaikaan mennessä päästäksesi sisään.

body_deadline

Mitkä ovat koulut, joilla on ensisijaiset määräajat?

Jotta saat käsityksen siitä, milloin ensisijaiset määräajat ovat ja miten niitä verrataan tavallisiin hakemusten määräaikoihin, Tässä on esimerkki kouluista, joilla on ensisijaiset määräajat. Useimmat koulut, joilla on ensisijaiset määräajat, ovat yleensä suurempia julkisia kouluja, vaikka näin ei todellakaan aina ole. Jos koululla on säännöllinen 'rullaava' määräaika, se tarkoittaa, että se jatkaa hakemusten vastaanottamista, kunnes se täyttää kaikki saapuvien fuksi -luokan paikat.

Koulun nimi

Ensisijainen määräaika

Säännöllinen määräaika

Itä -Washingtonin yliopisto

ylioppilaskunnan hallitus lähettää sat

1. helmikuuta

Rolling

Indianan yliopisto-Bloomington

1. marraskuuta

1. helmikuuta

Loyola University Chicagossa

ensimmäinen joulukuuta

1. kesäkuuta

Michigan State University

1. marraskuuta

Rolling

Pennsylvanian osavaltion yliopisto

30. marraskuuta

4. joulukuuta

Purduen yliopisto

1. marraskuuta

15. tammikuuta

Buffalo-SUNYn yliopisto

1. helmikuuta

Rolling

Ringling College of Art and Design -vaatimukset

Marylandin yliopisto

1. marraskuuta

20. tammikuuta

Minnesotan yliopisto-Twin Cities

1. marraskuuta

1. elokuuta

Tennesseen yliopisto

1. marraskuuta

15. joulukuuta

University of Texas-Austin

1. marraskuuta

ensimmäinen joulukuutaMitä tapahtuu, jos haet määräaikaan mennessä? Mitä tapahtuu, jos haet sen jälkeen?

Jos ehdit lainkaan hakea koulun ensisijaiseen määräaikaan mennessä, suosittelemme sitä. Jos haet hakemusta ensisijaiseen määräaikaan mennessä, takaat, että hakemuksesi tarkistetaan ja annat itsellesi parhaan mahdollisen tulon sekä kouluun pääsemiseen että taloudellisen tuen saamiseen. Ei todellakaan ole haittaa haettaessa määräaikaan mennessä, ellei se aiheuta sinun laiminlyödä muita yliopiston määräaikoja, koulutöitä jne. määräajan noudattamiseksi.

Jos haet ensisijaisen määräajan jälkeen, sinut voidaan silti hyväksyä, mutta olet vaarassa, että koulu on jo täyttänyt paikkansa seuraavalle lukuvuodelle. Kun näin tapahtuu, hakemustasi ei tarkisteta ollenkaan, vaikka se olisi erittäin vahva. On harvinaista, että näin tapahtuu, mutta on tavallisempaa, että kouluilla, joilla on ensisijaiset määräajat erityisohjelmille, opiskelija -asunnolle tai taloudelliselle avulle, loppuu paikkoja/rahaa näille. Joten saatat silti tulla hyväksytyksi kouluun, mutta et ehkä saa niin paljon taloudellista tukea, et voi asua kampuksella tai päästä oppilaitoksen erityisohjelmiin. Joten yritä todella asettaa ensisijaiset määräajat, vaikka ne eivät vaikuttaisi niin tärkeiltä.

ominaisuus_sovellus-1

Yhteenveto: Ensisijaisen pääsyn määritelmä

Mikä on ensisijainen määräaika? Koulun ensisijainen määräaika on määräaika, johon mennessä sinun on haettava, jotta taataan mahdollisuus hakemuksesi käsittelyyn. Sitä voidaan käyttää myös priorisoimaan asioita, kuten opiskelija -asuntoja, ohjelmapaikkoja ja taloudellista tukea. Jos haet ensisijaisen määräajan jälkeen, sinulla on edelleen mahdollisuus hakemuksesi tarkistamiseen, mutta vasta kaikkien määräaikaan mennessä jätettyjen opiskelijoiden hakemusten jälkeen. Siksi suosittelemme hakeutumista ensisijaisiin määräaikoihin aina kun mahdollista, jotta maksimoit mahdollisuutesi päästä sisään ja saada oppilaitokselta haluamasi resurssit.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA