Mikä on rukoilijasirkka? 9 hauskoja faktoja

ominaisuus_mantis

Rukoilevat mantikset ovat yksi maailman kiehtovimmista hyönteisistä. Paitsi että ne näyttävät mielenkiintoisilta, ainutlaatuisten etujalkojensa kanssa pään alla kuin rukoilevat, heidät tunnetaan myös melko kammottavasta lisääntymisominaisuudesta - seksuaalisesta kannibalismista.

Tässä artikkelissa jaamme joitain mielenkiintoisimmista rukoilijasirkkoja koskevista tosiseikoista sekä heidän elinkaarestaan, makabreista parittelutottumuksistaan ​​ja siitä, aiheuttavatko nämä pienet saalistajat vaaraa ihmisille.Hauska tosiasia 1: Rukoilevat mantit ovat ainutlaatuisia hyönteisiä

Aloitamme joistakin rukouksen perusasioista. Rukoilevat mantikset ovat hyönteisten luokkaa, mikä tarkoittaa, että ne ovat kuusijalkaisia ​​selkärangattomia, joilla on eksoskeletit, segmentoidut rungot ja nivelten jalat. Heidän kaikkein määrittelevin ominaisuutensa on niiden etujalat, jotka ovat melko suuria ja taipuneita. Näitä jalkoja pidetään tyypillisesti ylöspäin ja pään alla, jolloin näyttää siltä, ​​että olennot rukoilevat.

'Rukoilijasirkka' voi viitata kaikkiin mantiseihin, koska ne kaikki pitävät jalkojaan samalla tavalla, tai tiettyihin lajeihin Rukoilijasirkka. Jälkimmäinen käyttö on pääasiassa Euroopassa, kun taas muu maailma käyttää 'rukoilijasirkkaa' ja 'rukoilijasirkkaa' vuorotellen.

Mantis-lajeja on yli 2400, joista suurin osa esiintyy trooppisilla, subtrooppisilla ja lauhkeilla alueilla. Monia löytyy Välimeren, Afrikan ja Aasian alueilta, vaikka ilmastonmuutos on laajentanut niiden elinympäristöä ja monia lajeja on tuotu uusille alueille yrittäessään tuholaistorjuntaa.

Koska lajikkeita on niin paljon, niiden koossa ja värissä on paljon vaihteluita. Ne voivat olla vihreitä, ruskeita, valkoisia ja jopa vaaleanpunaisia, ja ne voivat vaihdella puoli tuumasta 6 tuumaan pitkät lajeista riippuen. Mantises voi elää missä tahansa neljän viikon ja yhden vuoden välillä.

Rukoilevat mantises ovat pääasiassa päivittäin, mikä tarkoittaa, että ne ovat aktiivisia päivällä. Mutta erityisesti miehet voivat olla aktiivisempia yöllä. Koska jotkut heidän suurimmista saalistajistaan ​​ovat lintuja, yöllä liikkuminen on mantisille todella turvallisempaa. Heillä on jopa erityinen elin, joka pystyy havaitsemaan lepakoiden kaiunpuhelut ja auttamaan heitä pääsemään pois ennen kuin heidät syödään.

Mantises ovat valtavia saalistajia. Tämä saa monet ihmiset miettimään, ovatko ne vaarallisia myös ihmisille. Vaikka mantis voi purra ihmistä, heillä ei ole myrkkyä eivätkä ne jätä pysyviä vaurioita - puremat voivat vetää pari tippaa verta, mutta se on epätodennäköistä.

kehonmies

Hauska tosiasia 2: Rukoilevilla mantioilla on 5 silmää ja piikkijalat

Vaikka sen jalat saattavat olla sen tunnetuin piirre, rukoilevan palan pää on myös melko erottuva. Jotkut lajit voivat kääntää päätään 180 astetta pitääkseen silmällä sekä saalistajia että saalista. Pään muoto on kolmion muotoinen, ja niiden välissä on kaksi isoa silmää ja kolme yksinkertaista silmää. Mantisin silmät pystyvät stereopsisiksi, kolmiulotteisen näkemyksen hienoksi muodoksi, joka antaa mantisille mahdollisuuden nähdä liike, jota ihmiset eivät voi havaita .

Mantisin silmät ovat erittäin tärkeitä, koska se metsästää ensisijaisesti näköä. Kun saalis on näkyvissä, rukoilijasirkka seuraa saalistaan ​​pitämällä silmänsä kiinnittyneenä siihen ja liikuttamalla päänsä seuraamaan. Tällä tavoin saalis keskittyy aina näkökenttäänsä.

Sen mandibles ovat myös valtavia - ne ovat riittävän vahvoja repimään saaliinsa , ja se käyttää niitä yleensä leikkaamaan ruokaa pienemmiksi paloiksi repimällä sen saaliin ruumiista.

Mantisilla on pitkä rintakehä, joka näyttää siltä kuin olennolla olisi pitkä kaula. Rintakehä tai rintakehän takaosa on erittäin joustava, mikä tekee siitä niin, että rukoilija voi liikuttaa päänsä ja eturaajojaan liikuttamatta muuta vartaloaan.

Tämä on erityisen tärkeää, koska sen etujalat ovat sen tärkein metsästystapa. Eturaajat ovat piikittyjä raptoriaalijalkoja, jotka viittaavat hyönteisjalkaan, joka mahdollistaa saaliin tarttumisen. Mantis-tapauksessa he törmäävät saaliin kanssa näillä kahdella jalalla ja ottavat vain 50-70 millisekuntia saadakseen saaliin ilmasta - noin kuusi kertaa nopeammin kuin silmänräpäys .

Nämä etujalat ovat piikit ja hampaiden kaltaiset piikit tarttumaan saaliin. Vaikka useimmilla lajeilla on vain kourallinen piikkejä, joillakin on noin 30, mikä antaa heille lisää pitoa ruokaansa. Eturaajoja käytetään myös kävelyyn ja tarttumiseen muihin asioihin kuin ruokaan, varsinkin kun mantis hyppää oksasta toiseen.

Kuten mainittiin, maailmassa on yli 2400 tyyppistä mantisia, joista osalla on siivet ja osalla ei. Jos mantisilla on siivet, etusarja toimii naamiointina ja suojana herkille takasiiville. Vaikka molemmilla miehillä ja naisilla on siivet, naaraspuoliset mantises eivät yleensä lennä, koska ne ovat liian painavia siipiensä pitämiseen.

Mantiseja on neljä luokkaa, jaoteltu siipityypin mukaan:
  • Makrokuvio (pitkäsiipinen)
  • Brachypterous (lyhytsiipinen)
  • Mikroelementti (jäänne-siipi)
  • Apterous (siipettömät)

body_eat

Hauska tosiasia 3: Rukoileminen houkuttelee heidän saaliinsa

Mitä rukoilevat mantit syövät? Rukoilevat mantit ovat lihansyöjiä, mikä tarkoittaa, että he syövät muita eläimiä. Niiden ensisijainen ravinnonlähde on muita niveljalkaisia ​​tai hyönteisiä, hämähäkkejä ja vastaavia olentoja, mutta he voivat myös syödä liskoja, sammakoita, pieniä lintuja ja kaloja, jos tilaisuus avautuu. Suuremmat mantit syövät myös pienempiä mantiseja, jos niitä on saatavilla.

Mantiiseja syövät saaliinsa elossa. Koska heillä ei ole myrkkyä, he yksinkertaisesti ulottuvat piikillisillä etujalkoillaan tarttumalla saaliinsa piikiinsä, joten se ei voi vapautua. He kaivoavat tappamatta olentoa pitämällä kiinni tiukasti siitä, ettei se pääse pois.

Mantises ovat metsästäjiä, jotka hyökkäävät yleensä väijyttämällä tai väijyttämällä saalista. Jotkut ovat hyvin naamioituja ympäristössään, kun taas toiset uskovat vain pysyvän hyvin paikallaan, kunnes saalis tapahtuu. He voivat kuitenkin myös varastaa olentoja, seurata heitä ja siirtyä pois näkyvistä, kunnes he havaitsevat oikean mahdollisuuden hyökätä.

Muutamat lajit saattavat juosta maan päällä saalista etsittäessä, mutta on tavallisempaa, että mantit piiloutuvat ja odottavat ruokansa tuloa heidän luokseen. Joillakin lajeilla on erityisen suuret suolet, joihin mahtuu ruokaa myöhempään ruoansulatukseen.

Vaikka niiden pitkät etujalat ovat täydellisiä ruoan saamiseksi, ne sopivat vain ulospäin, joten jos saalis tai vihollinen pääsee liian lähelle, nämä jalat ovat periaatteessa hyödyttömiä.

vartiointi

Hauska tosiasia 4: Rukoilevat mantit osallistuvat seksuaaliseen kannibalismiin

Rukoilevan mantis-lisääntymisjärjestelmä on yksi tärkeimmistä asioista, joka kiehtoo ihmisiä olentoista. Tämä johtuu lähinnä siitä, että mantisissa esiintyy seksuaalista kannibalismia, mikä tarkoittaa, että naispuolinen rukoilija syö joskus puolisonsa paritteluprosessin jälkeen tai jopa sen aikana.

Parittelusykli alkaa syksyllä lauhkeassa ilmastossa tai ympäri vuoden trooppisessa ilmastossa, jolloin naaras lähettää feromoneja houkutellakseen kavereita. Miehet lähestyvät asiaa, mutta suhtautuvat siihen yleensä varovaisesti - urosmantit ovat pienempiä kuin naaraat, ja naiset tarvitsevat paljon energiaa munien tuottamiseen. Jos he näkevät miehen pikemminkin ruoan lähteenä kuin tulevana kaverina, he syövät hänet ennen kuin hänellä on mahdollisuus astua.

Jos hän pystyy, uros hyppää naisen selälle ja sijoittaa siittiöt erityiseen kammioon. Parittelu voi jatkua useita tunteja, vaikka nainen puraisi miehen pään prosessin aikana. Paritteluliikettä kontrolloi vatsassa sijaitseva ganglion - ryhmä hermoja -, joten jos uroksen pää puretaan pois, tarvittava liike voi silti jatkua.

Naaraspuolinen parittelu ei vaivaa erityisesti, vaikka noin 25% parittelupyrkimyksistä päättyi siihen, että naaras kuluttaa urosta. He voivat jatkaa metsästystä prosessin aikana auttaen munien tuotantoa.

Aikaisemmin uskottiin, että naaraat purivat pään miehistä, koska päät eivät olleet tarpeellisia parittelulle, jolloin ne saivat ravinteita ja pariutuvat samanaikaisesti. Tuoreemmat tutkimukset viittaavat siihen, että seksuaalista kannibalismia esiintyy useammin vankeudessa, ja tutkijan näkemys aiheuttaa stressin käyttäytymiselle.

On myös osoitettu, että huonolaatuisemmalla ruokavaliolla naiset nauttivat todennäköisemmin kumppaninsa. Mielenkiintoista on, että yhdessä tutkimuksessa, jossa mantit jätettiin häiritsemättä, ennen parittelua syötetyillä kiinalaisilla mantiseilla oli seurustelurituaaleja - miehet tanssivat potentiaalisten kumppaneidensa puolesta siirtäen mielenkiinnon syömisestä paritteluun.

Noin 90% saalistushaljalajeista osallistuu seksuaaliseen kannibalismiin. Jotkut lajit, kuten Tenodera sinensis , ovat melko hyviä paeta kannibalismista. Noin 83% miehistä paeta syömisestä, mutta kertoimet laskevat jokaisen seuraavan parittelun yhteydessä. Koska pariutuminen on niin usein, monet miehet syödään todennäköisesti joka tapauksessa.

Vaikka tämä käytäntö saattaa tuntua haitalliselta, seksuaalisesta kannibalismista voi olla todella yllättävää hyötyä miesten mantiseille . Tutkimukset ovat osoittaneet sen parittelun aikana kulutetut miespuoliset mantises välittävät enemmän geneettistä materiaaliaan jälkeläisille, mikä viittaa siihen, että seksuaalinen kannibalismi on evoluutiohyöty.

kuinka parantaa sat -pisteitä

Kaikki tämä ylimääräinen ravinto on kätevä naispuoliselle rukoilijalle, koska hän munii mahdollisesti satoja munia. Rukoilevien mantis-munien lukumäärä vaihtelee välillä 10 ja 400 riippuen siitä, mikä laji mantis on. Rukoilevat mantis-munat munitaan vaahtoavaan, ruskeaan eritteeseen nimeltä ootheca, joka kasvaa kovasti ja suojaa munia vaurioilta ja saalistukselta. Useimmat lajit kuolevat pian munimisen jälkeen, mutta harvat saattavat vartioida ja suojella niitä ennen niiden kuoriutumista. Rukoilevat rukoilijamunat pysyvät oothekassa syksyn ja talven aikana ja kuoriutuvat keväällä vauvan rukoilevina mantiseina, joita kutsutaan nymfeiksi (eikä pupuiksi tai toukoiksi).

Nämä nymfit saattavat jäljitellä muurahaisia ​​ulkoasun suojaamiseksi itselleen. Ne näyttävät kuitenkin hyvin samanlaisilta kuin aikuisten mantiset, ja todellisuudessa moltit viisi ja kymmenen kertaa ennen kuin ne saavuttavat aikuisen koon.

Vaikka pariutumisprosessi on sama useimmille lajeille, harvoilla on erilaiset piirteet. Brunnerin keppi-mantis toistaa partenogeneettisesti - lajin uroksia ei ole havaittu, ja sen sijaan naaras tuottaa alkion ilman hedelmöitettyä munasolua . Kaksi muuta lajia pystyvät myös lisääntymään partenogeneettisesti, mutta tyypillisesti lisääntymään seksuaalisesti.

body_variation-1

Hauska tosiasia 5: Mantiseiden rukoilulla on ainutlaatuiset keinot puolustaa saalistajia vastaan

Niin monien mantislajien kanssa värissä, koossa ja muissa ominaisuuksissa on paljon vaihteluita. Eri mantis-lajeilla on monia ainutlaatuisia mukautuksia, jotka auttavat heitä piiloutumaan saalistajien taistelussa tai torjumaan niitä erilaisissa ympäristöissä.

Mantises on sammakoiden, liskojen, lintujen, hämähäkkien, hornettien ja muurahaisten suosikkiruoka. Tulimuurahaiset ovat erityisen pelottava vihollinen. Koska he työskentelevät yhdessä, he voivat kaataa mantasin ilman suurempia ongelmia. Mantin pidennetyt etujalat eivät ole kovin hyödyllisiä yhtä muurahaisia ​​vastaan, saati kymmeniä puhumattakaan, koska ne parveilevat tuskallisella puremalla, joka päästää halvaavan myrkkyn. Tulimuurahaiset pakastavat rukoilijan paikalleen ja syövät sen osana parvea, antamatta sille mahdollisuutta paeta.

Mantit eivät kuitenkaan ole ilman puolustusta saalistajia vastaan. Heidän suurin puolustuksensa on naamiointi — Monet ovat vihreitä tai ruskeita sulautumaan lehtien ja tikkujen kanssa, kun taas toiset ovat vaaleanpunaisia ​​sekoittumaan orkidealehtien kanssa. Koska he ovat väijytysmetsästäjiä, he pystyvät seisomaan paikallaan pitkiä aikoja auttamalla piilottamaan heitä saalistajilta metsästyksen aikana. Jotkut mantikset ovat jopa hyvin tasaisia, mikä rajoittaa aurinkoon heittämiä varjoja, joten niitä on vielä vaikeampaa nähdä.

Tietyt lajit ovat jopa sopeutuneet muuttamaan värejä vuodenajan mukaan. Yksi laji muuttuu mustaksi kuivakauden aikana sulautumaan harjapaloiden palamien puiden kanssa.

Kun mantiset ovat saaliin kohteena, niillä on muutama muu puolustuskyky. Jos potentiaalinen saalistaja lähestyy sitä, mantis yleensä nousee ylös ja levittää etujalkansa ja siipensä saadakseen itsensä näyttämään suuremmalta. Joidenkin eksoskeletossa on värejä tai kuvioita vihollisten torjumiseksi.

Mantis voi iskeä tai puristaa saalistajia piikkisillä etujalkoillaan. Se voi myös purra - vaikka sen mandibles ovat pieniä, ne ovat riittävän teräviä ja teräviä vahingoittamaan monia vihollisia . He voivat myös antaa sihisevän äänen työntämällä ilmaa vatsan spiraaleista.

Kaikki tämä kuitenkin bluffaa. Mantisilla ei ole kemiallista suojaa. Jos hyökkäys kohdistuu, se voi taistella esijaloillaan ja alaleuillaan, mutta ei myrkkyillä tai katkeranmakuisilla kemikaaleilla. Mantin on luotettava vihollisten pelottamiseen katsomalla pelottava tai satuttamalla heitä tarpeeksi saadakseen heidät takaisin.

Hauska tosiasia 6: Rukoilevia mantis-lajikkeita on tuhansia

Maailmassa on yli 2400 mantislajia, siellä on joitain todella ainutlaatuisia lajikkeita, ja niillä on kiehtovia rukoilijasirkkoja.

body_ghost-1 Mydriatic / Wikimedia Commons

mikä järjestys on sateenkaari

Ghost Mantis

Kummitus on tunnettu ainutlaatuisesta tummanruskeasta ulkonäöltään, joka muistuttaa kuivia lehtiä. Yksi tämän mantisin mielenkiintoisimmista piirteistä on epäsymmetrinen kartio päässä, joka näyttää olevan kiertynyt, kuiva lehti.

Ghost mantises ovat yleinen valinta lemmikkeille, koska ne eivät todennäköisesti kannibalisoivat toisiaan. Jos heille annetaan riittävästi ruokaa ja tilaa, aavemantit voidaan kasvattaa vankeudessa ilman vaaraa, että he taistelevat tai tappavat toisiaan.

vartalo_kukka-1 Basile morin / Wikimedia Commons

Jalokivinen kukka Mantis

Jalokivikoristeinen mantis on toinen suosittu valinta lemmikkieläinten omistajille. Urosmantit ovat hieman yli tuuman pituisia, kun taas naaraat kasvavat hieman suuremmiksi. Ne ovat yleensä limenvihreitä, ruskeita tai vastaavia sävyjä, mutta niiden kuoren takaosassa on ainutlaatuinen silmämerkintä, jota voidaan käyttää saalistajien sekoittamiseen .

Tämä mantis haluaa piiloutua orkidean kukinnoissa pitämällä paikallaan, kunnes saalis tulee tarpeeksi lähelle nappaamaan. Siinä on myös yksi joustavimmista rintakehistä mantis-järjestyksessä, kuten se voi kääntää päänsä enemmän kuin melkein mikään muu hyönteinen .

Vaikka se saattaa näyttää ensi silmäyksellä muulta kuin silmämerkinnöiltä, ​​levittäessään siipiään mantisin kaunis väri näkyy. Sen siivet ovat usein vaaleanpunaisia ​​tai punaisia ​​ja sinisiä, joten sen puolustava asento on erityisen kaunis.

Kannibalismi on piirre jalokivikoristeisten nisäkkäiden naisilla, mutta miehet pystyvät yleensä pääsemään toimeen ilman ongelmia.

body_giant harum.koh / Wikimedia Commons

Giant Asian Mantis

Jättiläinen aasialainen mantis on yllättäen suurin mantislaji. Miehillä ne ovat keskimäärin noin 7 senttimetriä ja naisilla 10 senttimetriä.

Jättiläiset aasialaiset mantit ovat myös yleisiä lemmikkejä. Niiden värit vaihtelevat vihreästä ruskeaan ja keltaiseen, ja ne vaihtavat väriä muutaman päivän kuluessa ympäristöönsä sopiviksi.

Nämä mantit metsästävät saalista todennäköisemmin kuin muut lajit niiden suuren koon ansiosta. Yleensä he eivät odota saaliin saapumista heidän luokseen, vaan vaeltavat heitä ympäristönsä läpi. Koska he ovat taipuvaisia ​​metsästykseen kuin muut lajit, on vaikea pitää monia niistä yhdessä, koska he metsästävät toisiaan, kunnes vain yksi on jäljellä. Naaraat saalistavat usein miehiä, joten niiden parittelu vankeudessa on tehtävä huolellisesti uroksen turvallisuuden varmistamiseksi.

vartalokukka (1) Luc Viatour / Wikimedia Commons

Kävely kukka Mantis

Kävelevä kukka-mantis on yksi järjestyksen pienimmistä ja kauneimmista esimerkeistä. Noin 3 senttimetrin pituiset nämä pienet olennot piileskelevät orkidean kukissa. Heidän vaalea värinsä jäljittelee orkideakukkien väriä ja rakennetta, piilottaen ne saalista ja houkuttelemalla pölyttäjiä potentiaalisena ruokana.

Kävelevä kukka-mantis myös rokkaa edestakaisin odottaessaan, jäljittelemällä tapaa, jolla kukat heiluvat tuulessa. Hyökkäämiseksi se voi lentää itsensä ilmaan⁠ - mitä monet mantismet eivät tee.

Sen kaunis väritys tekee siitä suositun lemmikin, mutta kävelykukka on harvinaisempi kuin monet lajit paljon kalliimpaa .

kehon piikit

Hauska tosiasia 7: Mantisten rukoileminen ei aiheuta vaaraa ihmisille

Vaikka rukoilevat mantit ovat vaarallisia saalilleen, ne eivät ole vaaraa ihmisille. Monet ihmiset, jotka näkevät heidät ihmettelevät, purevatko rukoilevat mantit? Ja vaikka he saattavat pilkata henkilön kättä, jos häntä lähestytään aggressiivisesti, niiden puremat ovat harvinaisia ​​ja aiheuttavat vain vähän vahinkoa .

Mantiseja halutaan todella puutarhureiden luonnollisena tuholaistorjuntana. Koska mantit ruokkivat kuitenkin erottelematta, he voivat syödä yhtä monta hyvää vikaa kuin pahoja. Se voi tehdä niistä haittaa joillekin puutarhureille. Ihmisille, jotka eivät yksinkertaisesti pidä vikoista, rukoilijasirkon pitäminen pihalla saattaa olla suurempi kuin vaarattoman saalistajan edut, ja he saattavat haluta päästä eroon niistä.

Jos huomaat, että pihasi mantismien määrä on ylivoimainen, ne voidaan poistaa turvallisesti tarttumalla käsineillä ja kuljettamalla ne muualle. Heidät voidaan myös tappaa, vaikka he ovatkin haitallisten vikojen saalistajia, on parempi sijoittaa heidät tappamisen sijaan. Huhuista huolimatta mantisin tappaminen ei ole millään tavalla laitonta tai rangaistavaa - se on peräisin taikauskosta ja kansanperinnestä, ei mistään laillisesta lähteestä.

Jos sinä tehdä haluat päästä eroon mantiseista kokonaan, voit suihkuttaa puutarhasi saippuavedellä, joka pitää hyönteiset poissa puutarhastasi. Jos lähellä ei ole hyönteisiä, mantises lähtee etsimään ruokaa. Manttien luonnollisten saalistajien, kuten sammakoiden tai lintujen, määrän lisääminen on myös hyvä tapa päästä eroon niistä.

Mantisit eivät ole erityisen herkkiä kemiallisille torjunta-aineille. Jos huomaat, että he ovat ongelma, yritä puuttua heidän ruoan saatavuuteensa pääsemällä eroon pienemmistä hyönteisistä tai houkuttele lisää saalistajia lintujen ruokinta-altailla.

body_sunflower-1

Hauska tosiasia 8: Mantien rukoileminen on monien myyttien aihe

Rukoilevat mantit ovat monien mielenkiintoisten tarinoiden ja kansanperinteen lähde ympäri maailmaa. Jopa sana mantis tulee antiikin kreikan sanasta näkijä tai profeetta, mikä korostaa, kuinka näitä olentoja on pidetty. Kreikkalaisen perinteen mukaan mantisten uskottiin johtavan kadonneita matkustajia kotiin.

Muut kulttuurit katsovat olentoa eri tavalla. Afrikan khoi ja san kansa kunnioittivat molempia, kutsuen sitä Hottentotsgot , mikä tarkoittaa Khoi-jumalaa. Sanille, mantis oli yksi temppujumalan ilmentymä, mikä antoi sille hieman ilkikurisen maineen .

body_martialarts

DatBot / Wikimedia Commons

Hauska tosiasia 9: Mantis inspiroi kahta taistelulajityyliä

Koska mantis on niin tehokas metsästäjä, se on myös inspiroinut kahta erillistä kiinalaista taistelulajimuotoa : pohjoinen rukoilijasirkku-tyyli ja eteläinen rukoilijasirkku-tyyli. Huolimatta samanlaisista nimistä, he kehittivät toisistaan ​​riippumatta.

Pohjoinen tyyli on lähinnä innoittanut rukoilijan aggressiivisuus. Tyyli käyttää monia nopeita, pyöreitä hyökkäyksiä, jotka ovat innoittaneet rukoilijan ainutlaatuiset eturaajojen hyökkäykset. Näitä nopeita hyökkäyksiä seuraa tarkat, kohdennetut hyökkäykset elintärkeisiin elimiin.

Mielenkiintoista on, että pohjoista tyyliä käytetään usein kuvaamaan median antagonisteja. Northern Praying Mantis -tyyli näkyy näkyvästi elokuvissa, kuten Drunk Mantis -tanssi , Kielletty kuningaskunta , ja jopa Kung Fu Panda , jossa pohjoistyylinen opiskelija on kirjaimellinen rukoilijasirkka.

Southern Praying Mantis -tyylillä on erilaisia ​​piirteitä. Tässä tyylissä taistelijat suosivat lähitaisteluja lyhyillä voimanpurkauksilla. He käyttävät ensisijaisesti käsiään vain muutamalla potkulla.

Tämä tyyli sai alkunsa kiinalaisten Hakka-ihmisten keskuudessa, ja siitä on monia muunnelmia. Siinä on erilaisia ​​alkuperätarinoita, mutta monet palaavat keksinnökseen Hakka-ihmisten keskuudessa, ja jotkut sanovat, että nimi tulee yhdestä perheestä, joka yrittää piilottaa poliittiset yhteytensä nimeämällä taistelulajit pohjoisen tyylin mukaan.

Southern Praying Mantis -tyyli ei ole aivan yhtä suosittu mediassa, mutta se näkyy Avatar: Viimeinen Airbender Toph Beifong, joka taistelee tällä tyylillä eikä muiden maataivuttajien Hung Ga -tyyliin. Southern Praying Mantis esiintyy myös elokuvassa Voittamaton Shaolin samoin kuin G.I. Joe-sarjakuvia.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

10 vaihetta Yhdysvaltain opiskelijaviisumin saamiseksi: Täydellinen hakemusopas

Etkö ole varma, kuinka saada opiskelijaviisumi Yhdysvaltoihin? Opastamme sinut läpi Yhdysvaltain opiskelijaviisumin hakuprosessin ja tarjoamme vinkkejä siitä, miten saat hyväksynnän.

Pohjois-Arizonan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Helix High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Helix High Schoolista kohteessa La Mesa, CA.

Culver City High School | 2016-17 Rankings | (Culver City,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Culver City High Schoolista Culver Cityssä, Kaliforniassa.

6 parasta korkeakoulua päättämättömille päämiehille

Etkö ole varma, mitä haluat opiskella yliopistossa? Lue oppaamme hyvistä kouluista päättämättömille päämiehille oppiaksesi, mitä etsiä korkeakoulujen ulkopuolella, joissa on paljon pääaineita.

Kuinka rekisteröityä SAT: ksi kotikoululaiseksi opiskelijaksi

Miten kotiopiskelijat rekisteröityvät SAT: ään ja mikä on SAT -kotikoulun koodi? Ota selvää tästä.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Barnard Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas fraktioihin ja suhteisiin ACT Mathissa

Ovatko ACT -matematiikan murtoluvut ja suhteet hämmentäviä? Lue vinkkimme ja käytä niitä todellisissa ACT -matemaattisissa tehtävissä saadaksesi paremmat pisteet.

Washingtonin yliopiston Tacoman pääsyvaatimukset

Tärkeimmät teemat Great Gatsbyssä, analysoitu

Onko sinulla kysyttävää Great Gatsby -teemoista? Selitämme, mitä ne ovat, mitä ne tarkoittavat ja kuinka kirjoittaa niistä essee.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Macalester College SAT -pisteet ja GPA

Oinas Kuun merkki: Mitä se tarkoittaa?

Onko sinulla Oinas -kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Oinas -kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Powayn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Poway High Schoolista Poway, CA.

Kuinka päästä sisään: JMU SAT -tulokset ja GPA

Thiel College SAT -pisteet ja GPA

Kuinka monta vapaaehtoistyötä tarvitset yliopistoon?

Keskusteletko vapaaehtoistyöstä yhteisössäsi? Lue, kuinka monta yhdyskuntatyötä tarvitset yliopistolle ja mitä vastaanottovirkailijat etsivät.

1490 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA