Mikä on Pozole? Kuinka tehdä herkullista meksikolaista maissikeittoa

feature_posole

Oletko kuullut ihmisten keskustelevan pozolen herkullisuudesta ja olit hämmentynyt, koska et tiennyt mistä he puhuivat? Oletko syönyt pozolea ja sinun täytyy nyt tietää, miten se tehdään?

No, olet onnekas. Aion kouluttaa sinua kaikissa asioissa. Tämän artikkelin loppuun mennessä tiedät pozolen alkuperän, sen valmistusmenetelmän ja voit valmistaa kaikki tämän perinteisen meksikolaisen muhennoksen tärkeimmät lajit.



Mikä on Pozole?

Pozole, AKA posole tai pozolé , on perinteinen meksikolainen keitto. Koska sen tekeminen on työlästä ja aikaa vievää, se on usein herkkua erityistilanteisiin. Ne, jotka kasvoivat pozolen kanssa, yhdistävät sen perheeseen ja juhliin.

Saatan olla puolueellinen, koska rakastan sitä, mutta jos et ole kokeillut pozolea, sinun on ASAP. On harvinaista löytää joku, joka on kokeillut pozolea, joka ei pidä siitä.

Pozole tulee Nahuatl -sanasta pozilli, joka tarkoittaa vaahtoa. Nahuatl oli atsteekkien, nykyajan Meksikon alkuperäiskansojen, kieli.

Pozole on valmistettu hominy, joka on jalostettu maissi, jossa on poistettu alkio, ja liha, perinteisesti sianliha . Sitä valmistetaan usein myös kanan kanssa, etenkin niille, jotka eivät syö sianlihaa. Pata on maustettu yhdistelmällä mausteita, ja sen päällä on tyypillisesti koristeita, kuten retiisiä, avokadoja ja limemehua.

Tässä kuva homoudesta. Se näyttää paisuneilta maissisydämiltä.

body_hominy

Voit ostaa kuivattuja hominyjä tai tehdä omat hominy maissista, mutta helpointa on ostaa purkitettu hominy . Sinun tarvitsee vain valmistaa pozole säilöttyistä hominyistä tyhjentää ja huuhdella hominy purkista. Sitten se on valmis kokkaamaan.

Pozolen historia

Pozole sai alkunsa atsteekkien ja muiden Mesoamerikan alkuperäiskansojen kanssa . Historiallisissa teksteissä todetaan, että alkuperäiskansojen pozole valmistettiin uhratusta ihmislihasta ja sitä syötiin erityistilaisuuksissa. Namia.

Kun espanjalaiset saapuivat ja kannibalismi kiellettiin, ihmisliha korvattiin sianlihalla. Jotkut spekuloivat, että atsteekit valitsivat sianlihan, koska se maistuu ihmisen lihasta. Luulen, että se tarkoittaa, että pidän valitettavasti kannibalismia herkullisena.

Nykyään pozole on edelleen hyvin yleinen ruoka, jota meksikolaiset voivat syödä erityistilaisuuksissa, kuten häissä, quinceañerasissa (erityiset juhlat tyttöjen 15 -vuotispäiville), syntymäpäivinä, kasteina ja juhlapyhinä .

Pozole -tyypit

Meksikon eri alueisiin liittyy erilaisia ​​pozole -muunnelmia. Nämä ovat kolme päätyyppiä: pozole rojo (punainen pozole), pozole verde (vihreä pozole) ja pozole blanco (valkoinen pozole) . Kokemukseni mukaan punaiset pozolit näyttävät olevan yleisimpiä, mutta yksi parhaista aterioista, joita minulla on koskaan ollut, oli vihreä pozole.

Pozolen eri värit näyttävät tältä.

Pozole Blanco: Basic Pozole ilman salsaa

Pozole Rojo: Pozole punaisella salsalla

punainen body_posole

Pozole Verde: Pozole vihreällä salsalla

body_posole verde

Pääasiassa salsojen väriero johtuu pozole rojon punaisista chileistä ja pozole verden vihreistä tomatilloista .

Myös sianlihan sijasta voit tehdä pozolea kanan tai vuohen kanssa. Meksikossa pozole valmistetaan perinteisesti sian päästä , mutta koska sian pään ostaminen Yhdysvalloista on hieman vaikeampaa, voit käyttää sianlihaa tai sianlihaa. Jos kuitenkin tunnet olosi hieman seikkailunhaluiseksi ja voit löytää paikan, jossa myydään sian päätä, mene kunniaan.

Kuinka tehdä Pozole

Pozolen valmistamiseen on useita tapoja, mutta yleensä se koostuu hominyista, mausteista, sianlihasta tai kanasta ja vihanneksista . Valmistustavastasi ja käyttämistäsi ainesosista riippuen valmistus voi kestää jopa kaksi päivää, mutta voit myös valmistaa sen alle tunnissa.

Käyn läpi yhden täydellisen pozole -reseptin ja annan sitten tietoa siitä, kuinka tehdä tärkeimmät pozole -tyypit. Voit tehdä pieniä muutoksia pozole -resepteihin käytettävissä olevien ainesosien ja laitteiden perusteella. Voit myös muuttaa ainesosien määrää tai tyyppiä makusi mukaan.

Kana Pozole Valkoinen

Tämä on valkoinen pozole -resepti, joka on valmistettu kanasta. Valkoinen pozole on helpoin valmistaa tärkeimmistä pozoleista. Löysin tämän reseptin Yksinkertaisesti Reseptit . Se on tarkoitettu palvelemaan 6 henkilöä; säädä summat vastaavasti.

Koristeet ovat vain ylimääräistä makua varten, joten sinun tarvitsee käyttää vain niitä, jotka sinulla on ja joista pidät. Useimmissa posoleissa minulla on retiisit, lime ja avokadot lähes aina koristeina.

Ainekset pozole

  • 1 Koko kana-4 1/2 1/2 kiloa leikattuna osiin (mutta silti luuhun)
  • Suola
  • 1 punasipuli puolikkaana
  • 1 iso 6 lb. 9 oz. purkki hominy, valutettu ja huuhdeltu
  • 4 suurta kynttä kuorittua valkosipulia
  • 1-2 rkl kuivattua oreganoa (mieluiten meksikolaista oreganoa)

Ainekset koristeille

  • 1/4 kokonaista kaalia ohuiksi viipaleiksi
  • 1 tomaatti, sydämenä ja hienonnettuna
  • 1 avokado, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 punasipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • 1 iso nippu korianteria, hienonnettuna
  • 1 iso nippu vesikrassi, hienonnettuna
  • Meksikolainen juusto (tuorejuusto), viipaloitu
  • 4 punaista retiisiä, ohuiksi viipaleiksi
  • 2 limeä lohkoiksi leikattuina
  • Pilkotut siemenet jalapeno- tai serrano -chilit (voit korvata muut chile -paprikat)
  • Tostadoja, tortilloja tai tortillalastuja

Ohjeet

  1. Laita ensin kananpalat, vielä luun päälle, isoon kattilaan, jossa on noin 3 litraa vettä.

  2. Lisää kaksi puolikasta sipulia ja tl suolaa.

  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä kiehuvaksi.

  4. Hauduta ilman kantta noin 20-30 minuuttia tai kunnes kana on pehmeää ja täysin kypsää.

  5. Ota kana kattilasta ja anna sen jäähtyä, kunnes voit käsitellä sitä polttamatta käsiäsi.

  6. Vedä kananliha luista haarukalla.

  7. Aseta kana sivuun ja laita luut takaisin kattilaan.

  8. Hauduta luita paljaana vielä puoli tuntia.

  9. Kun liemi ja luut kiehuvat, laita noin puolet hominy -tölkistä tehosekoittimeen.

  10. Lisää kaksi kupillista lientä kattilasta tehosekoittimeen.

  11. Lisää sitten valkosipulinkynnet.

  12. Varmista, että kansi on kunnolla kiinni tehosekoittimessa, ja sekoita sitten, kunnes kaikki on täysin sekoittunut.

  13. Kun 30 minuuttia lisää kiehumista on kulunut, kuori vaahto ja ylimääräinen rasva liemen pinnalta. Käytä vain suurta kauhaa sen kaatamiseen.

  14. Poista luut ja muut kiinteät aineet kattilasta.

  15. Kaada hominy seos.

  16. Lisää jäljellä oleva sekoittamaton hominy ja oregano

  17. Hauduta vielä 20 minuuttia.

  18. Viimeisen kypsennysajan aikana voit valmistaa koristeita. Yleensä koristeet laitetaan yksittäisiin kulhoihin, joten ihmiset voivat valita mitä ja kuinka paljon lisätä.

  19. Silppua tai hienonna keitetty kananliha ennen tarjoilua ja lisää se takaisin kattilaan.

  20. Jos pidät hieman ylimääräisestä suolasta, lisää se makusi mukaan.

  21. Tarjoile sitten pozoleasi yksittäisissä kulhoissa, joissa on tortilloja, tostadoja tai tortillalastuja.

    mitä tty tarkoittaa
  22. Lisää koristeesi kulhoon pozolia haluamallasi tavalla.

  23. Kaivaa sisään!

body_chicken_posole_blanco.jpg

Kana pozole blanco, jonka sivussa on koristeita

Sianliha Pozole Valkoinen

Jos haluat sen sijaan tehdä sianlihan pozole blancoa, voit noudattaa samaa tarkkaa reseptiä paitsi, että käytät 1,5 ½ -2 kiloa sianlihaa tai paahtoa kanan sijaan.

Punainen pozole

Jos haluat muuttaa tämän valkoisen pozolin punaiseksi, sinun on vain lisättävä punainen chile -sose, kun lisäät hominy -sekoituksen ja sekoittamattoman hominy . Näin voit tehdä punaisen chilen salsaa pozole rojoosi. Tämän reseptin sain Culinary Leite's , joka mukautti sitä Patin meksikolainen pöytä .

Ainekset

  • 2 kuivattua ancho chiliä, huuhdeltu, varsi ja kylvetty
  • 3 kuivattua guajillo -chiliä, huuhdeltu, varret ja siemenet
  • 1/4 kuppia hienonnettua valkosipulia
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • Ripaus jauhettua kuminaa
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl kosher- tai karkeaa merisuolaa tai maun mukaan
  • 3 rkl kasviöljyä

Ohjeet

  1. Laita ancho ja guajillo chiles keskikokoiseen kattilaan.

  2. Lisää juuri sen verran vettä, että ne juuri peittyvät ja kiehauta keskilämpötilassa.

  3. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes chilit ovat pehmenneet ja nesteytetty.

  4. Laita chilit ja ¾ kupillista niiden liotusnestettä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen sipulin, valkosipulin, kuminan, neilikan ja suolan kanssa.

  5. Sekoita kunnes seos on tasaista.

  6. Kaada sose siivilän läpi ja kulhoon.

  7. Paina kiintoaineita puulusikan takaosalla saadaksesi mahdollisimman paljon nesteitä ulos. Voit hävittää kiinteät aineet.

  8. Kuumenna öljy keskipitkässä kattilassa keskilämmöllä, kunnes se on kuumaa, mutta ei savua.

  9. Lisää chile -sose ja kiehauta.

  10. Peitä sitten pannu osittain ja hauduta.

  11. Sekoita ajoittain, noin 6-8 minuuttia, kunnes sose on sakeutunut.

  12. Poista lopuksi chile -sose lämmöltä, ja se on valmis lisättäväksi posoleesi.

vihreä pozole

Pozole verden vihreä kastike lisätään samaan aikaan kuin pozole rojon punainen kastike. Lisää jälleen vihreä salsa, kun lisäät hominy -seoksen ja sekoittamattoman hominy. Tämä resepti on peräisin resepti.com .

Ainekset

  • 1 lb vihreitä tomatilloja, kuorittu ja puolitettu
  • 1 pieni sipuli, neljäsosa
  • 2 poblano -chiliä, ytimessä, kylvettyinä ja neljänneksinä
  • 2 jalapenoa, kylvetty ja neljännes
  • 4 suurta valkosipulinkynttä, murskattuna
  • ½ dl hienonnettua korianteria
  • 1 rkl oreganon lehtiä
  • Suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl kasviöljyä

Ohjeet

  1. Laita tomatillo, sipuli, poblanos, jalapenos, valkosipuli, korianteri ja oregano tehosekoittimeen.

  2. Pulse, kunnes se on hienonnettu, ja lisää sitten yksi kuppi pozole -keittoliuosta (neste keskeneräisestä pozole -pannustasi).

  3. Sekoita kunnes se on tasaista. Voit käyttää siivilää sileyden varmistamiseksi.

  4. Mausta sose suolalla ja pippurilla, niin se maistuu.

  5. Kuumenna sitten kasviöljy suuressa, syvässä pannussa.

  6. Lisää sose, keitä keskilämmöllä. Sekoita silloin tällöin

  7. Keitä noin 12 minuuttia, kunnes kastike muuttuu tummanvihreäksi.

  8. Sitten se on valmis ja valmis lisättäväksi keittonesteeseesi.

  9. Ta-da!

6 muuta tapaa tehdä Pozolea

Kuten aiemmin mainitsin, pozole -resepteissä on tonnia pieniä vaihteluita. Reseptit eroavat toisistaan ​​ainesosien ja pozole -valmisteen suhteen. Tässä on muutamia muita esimerkkejä siitä, miten voit tehdä pozolea.

Annan sinulle useita vaihtoehtoja, joten voit tutustua eri lajikkeisiin paremmin ja löytää sinulle parhaiten sopivan reseptin.

Perinteinen posoli

Tässä on erittäin perinteinen pozole rojo resepti sian pään kanssa . Ja se tarjoaa ohjeita tehdä oma hominy maissista . Vanhan koulun meksikolaiset uskovat, että oman hominyn tekeminen säilykkeen käytön sijaan tekee pozole maistuvan paremmalta.

Lisäksi tässä reseptissä liha ja luut jätetään kattilaan koko kypsennysprosessin ajan.

Pozole kuivatulla hominy

Lisäksi voit tehdä pozolea kuivatulla hominyllä, jonka valmistat liottamalla yön yli kylmässä vedessä ennen ruoanlaittoa.

Tässä porsaanpunainen posole resepti alkaen The New York Times kuivatun hominy kanssa.

body_dried hominy Pussit kuivattua hominy

Kasvissyöjä Pozole

Jos et syö lihaa, voit myös valmistaa kasvisruokaa, jossa on homony, aromaattisia aineksia, vihanneksia ja mausteita. Katso tämä kasvissyöjä punainen pozole resepti joka sisältää kuivattua homiinia.

Pozole kanaa ja sianlihaa

Jos olet lihan ystävä, voit tehdä pozolen sekä kanalla että sianlihalla. Leikkaa kanan ja sianlihan määrä puoliksi. Kuuden tarjoamiseen tarvitset noin 2 ½ kiloa kanaa ja kilon sianlihaa. Tai voit käyttää 5 kiloa kanaa ja 2 kiloa sianlihaa tehdäksesi posole kaksinkertaisella lihalla.

Helposti valmistettava posoli

Pozole -muunnelmia on erittäin helppo tehdä. Voit lyhentää merkittävästi pozole -valmistukseen kuluvaa aikaa käyttämällä säilöttyä hominyä ja kanaa, joka on jo kypsennetty.

Lisäksi voit käyttää kastikkeissasi sen sijaan, että teet ne tyhjästä, mutta voit käyttää säilöttyjä vihreitä chilejä pozole verdeen ja säilöttyä salsaa pozole rojon valmistamiseen.

Tässä on 20 minuuttia resepti kanaan pozole verde. Vaikka tämäntyyppinen pozole voi maistua hyvältä, se ei todennäköisesti ole läheskään yhtä herkullinen kuin enemmän kypsentämistä vaativat pozolit . Sinun ei todennäköisesti pitäisi palvella helposti valmistettavaa pozolea perinteiselle meksikolaiselle.

Eri mausteita ja chilipippuria

Jokainen pozole -resepti vaihtelee jonkin verran pozolen maustamiseen käytettyjen mausteiden määrässä ja tyypissä. Useimmat vaativat valkosipulia, kuminaa, oreganoa, suolaa ja pippuria .

Muutamia muutoksia, joita voit tehdä, ovat valkosipulijauheen käyttö valkosipulinkynsien sijasta, ja voit lisätä paprikaa pienen lisäpotkun saamiseksi.

Lisäksi, voit jättää pois kaikki mausteet, jos et pidä niistä . Pozolessa on tarpeeksi maukkaita ainesosia, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että posoleesi on lempeä, varsinkin jos valmistat pozole verdeä tai pozole rojoa.

Lisäksi, voit muuttaa chilipippuria punaisessa kastikkeessa tai vihreässä kastikkeessa maustepitoisuuden muuttamiseksi . Perinteisesti punainen pozole -kastike vaatii anchoa ja guajillo -paprikaa. Vähemmän mausteiseen kastikkeeseen voit käyttää cubanelle- tai anaheim -paprikaa. Jos haluat mausteisempaa, voit käyttää puya- tai morita -chiliä.

Vihreä kastike käyttää yleensä poblano -paprikaa ja jalapeñoa tomatillon kanssa. Voit käyttää vähemmän paprikaa, jos haluat vähentää maustetasoa, tai voit käyttää Sonora -chilipippuria. Muista, että pozole verden vihreä kastike on melko mieto, kun se lisätään pozoleen. Jotta siitä tulisi mausteisempaa, suosittelen lisäämään jalapeñoja.

body_jalapeno Jalapeño -paprikat! Punaiset ovat kypsiä.

Pozole -koristeet

Kuten aiemmin mainitsin, lisäät koristeita yksittäiseen pozole -kulhoosi sen jälkeen, kun pozole on valmis. Koristeet lisäävät makua, ja sinun on täysin voit päättää, miten koristella posoleasi.

Nämä ovat yleisimmät koristevaihtoehdot:

  • Retiisit
  • Limetti mehu
  • Avokadot
  • Kaali
  • Lehtisalaatti
  • Juusto (normaalisti tuorejuusto)
  • Tortillan nauhat
  • Tostadas (sivussa)
  • Tortillat (sivussa)
  • Leikattu sipuli
  • Korianteri
  • Jalapeño
  • Tulinen kastike
  • Scallions
  • Smetanaa

Sinun tarvitsee vain lisätä jokin näistä ainesosista, jotka pidät pozole -kulhoosi maksimoidaksesi pozole -kokemuksesi. Jos valmistat pozolea useille ihmisille, Voit tarjoilla koristeita yksittäisissä kulhoissa ja antaa vieraidesi päättää, mitä he haluavat laittaa posoleihinsa .

Nyt kun tiedät, mikä pozole on ja miten se tehdään, sinun pitäisi sekoita erä ja selvitä, miltä se maistuu . Voit kiittää minua myöhemmin.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Aivojen kolme pääosaa ja mitä he tekevät

Oletko utelias aivojen anatomiaan? Selitämme aivojen eri osat, niiden rakenteet ja miten ne toimivat yhdessä.

Mitä sinun on tiedettävä King/Drew Medical Magnet High Schoolista

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta King/Drew Medical Magnet High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Hobartin ja William Smithin korkeakoulut SAT -pisteet ja GPA

Korkeakoulut, joiden hakuaika on myöhässä: täydellinen luettelo

Mietitkö, onko olemassa korkeakouluja, jotka vielä hyväksyvät hakemuksia? Tämä täydellinen luettelo korkeakouluista, joilla on myöhäiset määräajat, auttaa sinua löytämään koulun.

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Kuinka liittyä lukio -sanomalehtiisi: 5 suurta hyötyä

Kiinnostaako lukion journalismi? Tutustu tähän opaskirjaan: mitä teet siellä, kuinka liittyä ja mahtavat edut.

Härkäyhteensopivuus: Löydä paras ottelusi

Kenen kanssa Härkä on yhteensopiva? Mikä on Härän paras ottelu? Opi vastaukset näihin kysymyksiin täydellisen Taurus -yhteensopivuusoppaamme avulla.

Viterbon yliopiston pääsyvaatimukset

Fort Lauderdalen taideinstituutti Pääsyvaatimukset

Minnesotan yliopisto, Morris Pääsyvaatimukset

Bellevuen yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemän kirjaa, jotka jokaisen lääketieteen pre-med-opiskelijan tulisi lukea

Oletko kiinnostunut lääketieteen urasta? Tutustu luetteloon parhaista kirjoista ennen lääketieteen opiskelijoille auttamaan sinua valmistautumaan lääketieteelliseen kouluun ja tulemaan lääkäriksi.

4 suosittua kamelihämähäkkimyyttiä ja niiden takana oleva totuus

Ovatko kamelihämähäkit todellisia? Opi totuus kamelin hämähäkkien koosta, puremasta ja nopeudesta.

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun ottaa PSAT toisena opiskelijana?

Jos olet toisen vuoden opiskelija, onko PSAT tärkeä ottaa? Opi miksi yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Kansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

13 vaikeinta korkeakoulua, jotka haastavat itsesi

Mitkä ovat vaikeimmat pääaineet? Tutustu luetteloon vaikeimmista korkeakoulujen pääaineista saadaksesi oppaan siitä, kuinka paljon sinun on opiskeltava haluamasi tutkinnon saavuttamiseksi.

Notre Dame de Namurin yliopiston pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Liberty Universityn pääsyvaatimukset

Elizabeth City State Universityn pääsyvaatimukset

Monroe Collegen pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun todella mennä yliopistoon valtion ulkopuolella? Hyvät ja huonot puolet

Ovatko osavaltion ulkopuoliset korkeakoulut hinnan ja etäisyyden arvoisia? Ota selvää, pitäisikö sinun käydä koulua kotivaltiosi ulkopuolella.

Täydellinen opas: BYU ACT Pisteet ja GPA