Mikä on henkilökohtainen lausunto? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää college -esseestä

Standardoitujen testitulosten ja transkriptien lisäksi henkilökohtainen lausunto tai essee on pakollinen osa monia korkeakoulusovelluksia. Henkilökohtainen lausunto voi olla yksi haastavimmista osista hakuprosessissa, koska se on avoin.

Tässä oppaassa vastaan ​​kysymykseen 'Mikä on henkilökohtainen lausunto?' Puhun yleisten kollegion essee -aiheiden kautta ja siitä, mikä tekee tehokkaasta henkilökohtaisesta lausunnosta.Jopa terminologia voi olla hämmentävää, jos et tunne sitä, joten aloitetaan määrittelemällä joitakin termejä:

  • Henkilökohtainen lausunto - essee, jonka kirjoitat osoittaaksesi yliopiston pääsykomitealle, kuka olet ja miksi ansaitset pääsyn heidän kouluunsa. On syytä huomata, että toisin kuin 'college essee', tätä termiä käytetään myös jatko -opintojen esseissä.
  • College essee - periaatteessa sama kuin henkilökohtainen lausunto. (Käytän termejä keskenään.)
  • Essee -kehote - kysymys tai lausunto, johon ylioppilasesitteesi on tarkoitettu vastaamaan.
  • Täydentävä essee - ylimääräinen koulu- tai ohjelmakohtainen essee, joka ylittää henkilökohtaisen lausuman.

Monet korkeakoulut pyytävät vain yhden esseen. Jotkut koulut kuitenkin pyytävät sinua vastaamaan useisiin kehotteisiin tai antamaan täydentäviä esseitä ensisijaisen henkilökohtaisen lausunnon lisäksi.

Joka tapauksessa älä anna sen stressata sinua! Tämä opas kattaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää erityyppisistä yliopistokohtaisista esseistä, ja opastaa sinua miettimään kuinka kirjoittaa hyvä essee:

  • Miksi oppilaitokset pyytävät esseen
  • Millaisia ​​esseekysymyksiä näet
  • Mikä erottaa upeat esseet toisistaan
  • Vinkkejä oman esseen kirjoittamiseen

Miksi korkeakoulut pyytävät esseen?

On olemassa muutamia syitä, miksi oppilaitokset pyytävät hakijoita lähettämään esseen, mutta perusidea on, että se antaa heille enemmän tietoa sinusta, erityisesti siitä, kuka olet arvosanojen ja testitulosten ulkopuolella.

#1: Oivallus persoonallisuuteesi

Esseen tärkein rooli on päästä hyväksymiskomiteoille tunne persoonallisuudestasi ja millainen lisäys haluaisit olla heidän koulunsa yhteisössä . Oletko utelias? Kunnianhimoinen? Huolehtiva? Tällaisilla ominaisuuksilla on syvällinen vaikutus yliopistokokemukseesi, mutta niitä on vaikea määrittää lukion transkription perusteella.

Pohjimmiltaan, essee kontekstualisoi hakemuksesi ja osoittaa, millainen henkilö olet arvosanojen ja testitulosten ulkopuolella . Kuvittele kaksi opiskelijaa, Jane ja Tim: heillä molemmilla on 3,5 GPA: ta ja 1200: ta SAT: lla. Jane asuu Coloradossa ja on ratajoukkueensa kapteeni, kun taas Tim asuu Vermontissa ja osallistuu säännöllisesti koululehden kirjoittamiseen, mutta he molemmat haluavat olla lääkäreitä ja molemmat vapaaehtoisia paikallisessa sairaalassa.

Samankaltaiset kuin Jane ja Tim näyttävät paperilla, todellisuudessa he ovat itse asiassa melko erilaisia, ja heidän ainutlaatuiset näkökulmansa tulevat esseistään. Jane kirjoittaa kuinka perhehistoriaan tutustuminen kouluprojektissa sai hänet ymmärtämään, kuinka nykyaikaisten lääketieteellisten hoitojen, kuten antibioottien ja rokotteiden, löytäminen oli muuttanut maailmaa ja pakottanut hänet jatkamaan lääketieteellisen tutkijan uraa. Toisaalta Tim kertoo tarinan siitä, kuinka ystävällinen lääkäri auttoi häntä voittamaan neulojen pelon. Nämä kaksi opiskelijaa voivat näyttää ulkoisesti samanlaisilta, mutta heidän motiivinsa ja persoonallisuutensa ovat hyvin erilaisia.

Ilman esseetä hakemuksesi on lähinnä numerosarja: GPA, SAT -tulokset, tietokilpailukilpailuihin valmistautumiseen käytettyjen tuntien määrä. Henkilökohtainen lausunto on tilaisuutesi erottua yksilönä.

#2: Todisteita kirjoitustaidoista

Esseen toissijaisena tarkoituksena on toimia kirjoitusnäytteenä ja auttaa oppilaitoksia näkemään, että sinulla on tarvittavat taidot menestyäksesi yliopistoluokissa. Henkilökohtainen lausunto on paras tilaisuutesi näyttää kirjoituksesi , joten käytä aikaa sellaisen teoksen tekemiseen, josta olet todella ylpeä.

Älä siis panikoi, jos et ole vahva kirjoittaja. Pääsihteerit eivät odota sinun kirjoittavan kuten Joan Didion; he haluavat vain nähdä, että voit ilmaista ajatuksesi selkeästi.

Mitä tahansa, esseesi pitäisi ei ehdottomasti sisällä virheitä tai kirjoitusvirheitä .

#3: Selvennys lieventävistä olosuhteista

Joillekin opiskelijoille essee on myös mahdollisuus selittää lukion ennätyksiin vaikuttavia tekijöitä. Laskivatko arvosanasi toisen vuoden, koska olit perhehätätilanteessa? Jäitkö ylitunnin juniorivuodelta pidemmän lääketieteellisen poissaolon vuoksi? Korkeakoulut haluavat tietää, kamppailitko vakavan ongelman kanssa, joka vaikutti lukiosi ennätykseen , joten muista ilmoittaa hakemuksessasi kaikki asiaankuuluvat olosuhteet.

Muista, että joissakin tapauksissa sinulla on erillinen osio, jossa voit käsitellä tämäntyyppisiä ongelmia ja mahdollisia mustia merkintöjä, kuten karkottamista tai rikosoikeudellisia syytteitä.

#4: Syyt, miksi haet kouluun

Monet oppilaitokset pyytävät sinua kirjoittamaan esseen tai kappaleen siitä, miksi haet nimenomaan kouluun. Kysyessään näitä kysymyksiä pääsyvirkamiehet yrittävät määrittää jos olet aidosti innoissasi koulusta ja oletko todennäköisesti mukana, jos sinut hyväksytään .

Puhun lisää tämän tyyppisestä esseestä alla.

Craft Your Perfect College Essee

Millaisia ​​kysymyksiä korkeakoulut kysyvät?

Onneksi sovellukset eivät yksinkertaisesti sano 'Sisällytä essee itsestäsi' - ne sisältävät kysymyksen tai kehotteen, johon sinua pyydetään vastaamaan. Nämä kehotteet ovat yleensä melko avoimia ja niitä voidaan lähestyä monella eri tavalla .

Suurin osa kysymyksistä kuuluu kuitenkin muutamaan pääryhmään. Käydään läpi jokainen yleinen kehote, esimerkkejä yhteisestä sovelluksesta, Kalifornian yliopiston sovelluksesta ja muutamista yksittäisistä kouluista.

Kehotustyyppi 1: henkilökohtainen historiasi

Tällainen kysymys pyytää sinua kirjoittamaan muodostava kokemus, tärkeä tapahtuma tai avainsuhde elämästäsi . Pääsihteerit haluavat ymmärtää, mikä on sinulle tärkeää ja miten taustasi on muokannut sinua ihmisenä.

Nämä kysymykset ovat sekä yleisiä että hankalia. Yleisimpiä ansoja, joihin opiskelijat joutuvat, ovat yrittää kertoa koko elämänsä tarinat - on parempi keskittyä tiettyyn ajankohtaan ja selittää, miksi se oli sinulle merkityksellistä.

Yhteinen sovellus 1

Joillakin opiskelijoilla on tausta, identiteetti, kiinnostus tai lahjakkuus niin merkityksellisiä, että he uskovat, että heidän hakemuksensa olisi epätäydellinen ilman sitä. Jos tämä kuulostaa sinulta, jaa tarinasi.

Yhteinen sovellus 5

Keskustelkaa saavutuksesta, tapahtumasta tai oivalluksesta, joka herätti henkilökohtaisen kasvun ajan ja uuden ymmärryksen itsestänne tai muista.

Kalifornian yliopisto 2

Jokaisella ihmisellä on luova puoli, ja se voidaan ilmaista monin tavoin: ongelmanratkaisu, alkuperäinen ja innovatiivinen ajattelu sekä taiteellisesti muutamia. Kuvaile, miten ilmaiset luovaa puolta.

Kalifornian yliopisto 6

Ajattele akateemista aihetta, joka inspiroi sinua. Kuvaile, kuinka olet edistänyt tätä kiinnostusta luokkahuoneessa ja/tai sen ulkopuolella.

Kysyntyyppi 2: Ongelman kohtaaminen

Monet kehotteet käsittelevät sitä, miten ratkaiset ongelmia tai miten selviät epäonnistumisesta. College voi olla vaikeaa, sekä henkilökohtaisesti että akateemisesti, ja Valintalautakunnat haluavat nähdä, että olet valmis vastaamaan näihin haasteisiin .

Tämän tyyppisten kysymysten avain on tunnistaa todellinen ongelma tai epäonnistuminen (ei menestys valepuvussa) ja näyttää, miten olet sopeutunut ja kasvanut ongelman ratkaisemisesta.

Yhteinen sovellus 2

Koemme kohtaamistamme esteistä saadut opetukset voivat olla keskeisiä menestyksen kannalta. Kerro hetki, kun kohtasi haaste, takaisku tai epäonnistuminen. Miten se vaikutti sinuun ja mitä opit kokemuksesta?

Yhteinen sovellus 4

Kuvaile ratkaisemaasi ongelmaa tai ongelmaa, jonka haluat ratkaista. Se voi olla henkinen haaste, tutkimuskysely, eettinen dilemma - mikä tahansa, jolla on henkilökohtaista merkitystä, laajuudesta riippumatta. Selitä sen merkitys sinulle ja mitä toimenpiteitä olet ottanut tai voitaisiin tehdä ratkaisun löytämiseksi.

Kehotyyppi 3: Moninaisuus

Useimmat oppilaitokset ovat melko erilaisia, ja opiskelijoita on monenlaisista taustoista. Esseekysymykset monimuotoisuudesta on suunniteltu auttaa pääsykomiteoita ymmärtämään, miten olet vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa .

miten päästä caltechiin

Näihin kehotteisiin vastatessasi haluat osoittaa, että pystyt sitoutumaan uusiin ideoihin ja suhteutumaan ihmisiin, joilla voi olla erilaisia ​​uskomuksia kuin sinulla.

Yhteinen sovellus 3

Mieti aikaa, jolloin kyseenalaistit tai haastoit uskomuksen tai ajatuksen. Mikä sai ajatuksesi? Mikä oli lopputulos?

Johns Hopkinsin yliopisto

Tutkimuksen ja löytämisen hengessä perustettu Johns Hopkinsin yliopisto kannustaa opiskelijoita jakamaan näkökulmansa, kehittämään etujaan ja etsimään uusia kokemuksia.

Käytä tätä tilaa jakaaksesi jotain, jonka haluat pääsyvaliokunnan tietävän sinusta (kiinnostuksen kohteesi, taustasi, henkilöllisyytesi tai yhteisösi) ja miten se on muokannut sitä, mitä haluat saada oppilaitoksestasi Hopkinsissa.

Kehotustyyppi 4: Tulevat tavoitteesi

Tämäntyyppinen kehote kysyy, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa: joskus yksinkertaisesti mitä haluat opiskella, joskus pidemmän aikavälin uratavoitteita. Korkeakoulut haluavat ymmärtää, mistä olet kiinnostunut ja miten aiot työskennellä tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Näet useimmiten nämä kehotteet, jos haet erikoisohjelmaa (kuten esilääkitystä tai tekniikkaa) tai haet siirto-opiskelijana. Jotkut koulut pyytävät myös täydentäviä esseitä tällä tavalla.

Etelä -Kalifornian yliopisto (arkkitehtuuri)

Kuvaile yksi esimerkki siitä, miten voit käyttää muotoilua tulevaisuuden arkkitehtina. Pääsylautakunta tarkistaa tämän lausunnon mittarina tietoisuudestasi, päättäväisyydestäsi ja näkemyksestäsi.

Kysymystyyppi 5: Miksi Tämä Koulu

Yleisin täydentävän esseen tyyli on 'Miksi me?' essee (vaikka muutamat koulut, joilla on oma sovellus, käyttävät tällaista kysymystä pääkehotteenaan). Näissä esseissä sinun on tarkoitus kerro syyt, miksi haluat mennä kouluun, johon haet .

Mitä tahansa teetkin, älä koskaan kierrätä näitä esseitä useammalle kuin yhdelle koululle.

Chapmanin yliopisto

Yliopistoja ja korkeakouluja on tuhansia. Miksi olet kiinnostunut osallistumaan Chapmaniin?

Columbian yliopisto

Miksi olet kiinnostunut Columbian yliopistosta?

Riisin yliopisto

Mitkä Rice -kokemuksen osat vetävät sinua Rice -yliopiston tutkimuksesi perusteella?

Kehotustyyppi 6: Luovat kehotukset

Valikoivammilla kouluilla on usein täydentäviä esseitä, joissa on vieraita tai ainutlaatuisempia kysymyksiä. Chicagon yliopisto on tunnettu erikoisista kehotteistaan, mutta se ei ole ainoa koulu, joka pyytää sinua ajattelemaan laatikon ulkopuolelta vastaamaan kysymyksiinsä.

Chicagon yliopisto

Mitä oikeastaan ​​voidaan jakaa nollalla?

Richmondin yliopisto

Kun valmistut yliopistosta, on töitä, joita ei ole tänään. Kuvaile yhtä niistä ja kuinka Richmond voisi valmistautua siihen.

Chicagon yliopisto ( Phil Roeder /Flickr)

Mikä tekee vahvan henkilökohtaisen lausunnon?

Okei, joten olet selvillä siitä, mitä college -essee on, mutta et vieläkään ole varma, kuinka kirjoittaa hyvä. Auttaaksesi sinua pääsemään alkuun, aion selittää Pääasiat, joita vastaanottovirkailijat etsivät opiskelijoiden esseistä: kiinnostava näkökulma, aidot hetket ja vilkas kirjoittaminen .

Olen jo koskenut näitä ideoita, mutta tässä syvennyn tarkemmin siihen, miten parhaat esseet erottuvat pakkauksesta.

Näytetään kuka olet

Monet opiskelijat paniikissa löytävät ainutlaatuisen aiheen, ja varmasti kirjoittaminen jostain epätavallisesta, kuten onnistuneesta dating -sovelluksesta, jonka olet kehittänyt ystäviesi kanssa tai aika, joka työskentelee ostoskeskuksen joulupukkina, ei voi satuttaa sinua. Mutta tärkeintä ei ole niinkään se, mistä kirjoitat, vaan se, miten kirjoitat siitä . Sinun on käytettävä aihetta näyttääksesi jotain syvempää itsestäsi.

Katso yllä olevia ohjeita: huomaat, että ne melkein kaikki kysyvät sinulta, mitä olet oppinut tai miten kokemus vaikutti sinuun. Valitsit minkä tahansa aiheen, sinun on kyettävä tarkentamaan, miten tai miksi sillä on sinulle merkitystä .

Sano, että opiskelija Will kirjoitti ostoskeskuksen joulupukista vastauksena Common App -kehotteeseen numero 2 (epäonnistumisesta): Will oli kauhea ostoskeskus Joulupukki. Hän oli liian laiha ollakseen vakuuttava ja lapset astuisivat aina jaloilleen. Hän pystyi helposti kirjoittamaan 600 erittäin viihdyttävää sanaa, jotka kuvaavat tätä kokemusta, mutta ne eivät välttämättä täydentäisi tehokasta yliopistokoulutusta.

Tätä varten hänen on puhuttava motiiveistaan ​​ja tunteistaan: miksi hän alun perin otti tällaisen työn ja mitä hän teki (ja ei tehnyt) siitä. Ehkä Will otti työn, koska hänen piti ansaita rahaa mennäkseen koulumatkalle, ja se oli ainoa, jonka hän löysi. Huolimatta siitä, että hän ei ollut innostunut huutamaan lapsia, hän jatkoi sitä, koska tiesi, että jos hän sinnittelee koko lomakauden, hänellä on tarpeeksi rahaa matkaansa. Luetko mieluummin 'En onnistunut olemaan ostoskeskus Joulupukki' tai 'Epäonnistuminen ostoskeskuksen joulupukkina opetti minulle, kuinka sinnitellä kaikesta huolimatta'? Pääsihteerit suosivat ehdottomasti jälkimmäistä.

Loppujen lopuksi parhaat aiheet ovat niitä antaa sinun selittää jotain yllättävää itsestäsi.

Rehellisyys

Koska esseen pääasia on antaa kouluille tunne siitä, kuka olet, sinun täytyy avaudu tarpeeksi, jotta he voivat nähdä persoonallisuutesi . Hyvän college -esseen kirjoittaminen tarkoittaa rehellisyyttä tunteistasi ja kokemuksistasi, vaikka ne eivät olisikaan täysin positiivisia.

kuinka lähettää suosituskirje

Tässä yhteydessä rehellisyys ei tarkoita sitä, että jatketaan pitkään siitä hetkestä, kun murtaudut paikalliseen uima -altaaseen yöllä ja melkein pidätettiin, mutta se tarkoittaa sen tunnustamista, kun jokin oli sinulle vaikeaa tai järkyttävää. Ajattele yllä olevaa esimerkkiä ostoskeskuksen joulupukista. Essee ei toimi, ellei kirjoittaja todella tunnusta olevansa huono joulupukki ja selitä miksi.

Jopa tämä pieni lapsi on parempi joulupukki kuin Will.

Taitavaa kirjoittamista

Kuten edellä mainitsin, oppilaitokset haluavat tietää, että olet tarpeeksi vahva kirjoittaja selviytyäksesi yliopistoluokissa . Osaatko ilmaista ajatuksesi selkeästi ja ytimekkäästi? Voitko käyttää tiettyjä yksityiskohtia asianmukaisesti ja välttää kliseitä ja yleistyksiä? Tällaiset taidot palvelevat sinua hyvin yliopistossa (ja elämässä!).

Kuitenkin, pääsyvirkamiehet tunnustavat, että eri opiskelijoilla on erilaisia ​​vahvuuksia. He eivät etsi runollista magnum -opusta henkilöltä, joka haluaa olla matematiikan pääaine. (Rehellisesti sanottuna he eivät odota mestariteosta kenellekään , mutta perusasia on.) Keskity siihen, että ajatuksesi ja persoonallisuutesi tulevat läpi, äläkä huolehdi hienostuneen sanaston tai monimutkaisten retoriikkalaitteiden käytöstä.

Varmista ennen kaikkea, että sinulla on nolla kielioppi- tai kirjoitusvirheitä . Kirjoitusvirheet osoittavat huolimattomuutta, mikä vahingoittaa asiaasi vastaanottovirkailijoiden kanssa.

Craft Your Perfect College Essee

5 parasta esseekirjoitusvinkkiä

Nyt kun tiedät, mitä oppilaitokset etsivät, puhutaanpa siitä, kuinka voit käyttää tätä uutta tietoa käytännössä, kun lähestyt omaa esseesi. Alla olen kerännyt viisi parasta vinkkiä vuosilta kollegion esseeohjaajana.

#1: Aloita aikaisin!

Riippumatta siitä, kuinka paljon haluat välttää esseesi kirjoittamista, älä jätä sitä viimeiseen minuuttiin . Yksi esseen kirjoittamisprosessin tärkeimmistä osista on editointi, ja editointi vie paljon aikaa. Haluat pystyä laittamaan luonnoksen viikoksi laatikkoon ja palaamaan siihen tuorein silmin. Et halua jäädä kiinni esseestä, josta et todellakaan pidä, koska sinun on lähetettävä hakemuksesi huomenna.

Tarvitset paljon aikaa kokeilla ja kirjoittaa uudelleen, joten suosittelen aloita esseesi vähintään kaksi kuukautta ennen hakuajan päättymistä . Useimmille opiskelijoille tämä tarkoittaa Halloweenin alkamista, mutta jos haet aikaisin, sinun on päästävä lähemmäksi työpäivää.

Tietenkin on vielä parempi päästä alkuun ja aloittaa suunnittelu aikaisemmin. Monet opiskelijat haluavat työskennellä esseidensä parissa kesällä, kun heillä on enemmän vapaa -aikaa, mutta sinun on pidettävä mielessä, että jokaisen vuoden hakemus julkaistaan ​​yleensä vasta elokuussa tai syyskuussa. Esseekysymykset ovat kuitenkin usein samat vuodesta toiseen. Jos haluat hypätä kirjoittamiseen, voit yrittää vahvistaa koulun (tai yhteisen sovelluksen) kanssa, ovatko esseekysymykset samat kuin edellisenä vuonna.

#2: Valitse aihe, josta olet aidosti innoissasi

Yksi suurimmista virheistä, joita opiskelijat tekevät, on yrittää kirjoittaa mitä he ajattelevat komitean haluavan kuulla. Totuus on se ei ole 'oikeaa vastausta', kun on kyse yliopiston esseistä - parhaat aiheet eivät rajoitu tiettyihin luokkiin, kuten vapaaehtoistyökokemuksiin tai turnauksen voittamiseen. Sen sijaan he ovat aiheista, jotka ovat kirjoittajalle todella tärkeitä .

'OK', ajattelet, 'mutta mitä hän tarkoittaa' sinulle tärkeällä aiheella '? Koska ollakseni täysin rehellinen, juuri nyt minulle on todella tärkeää, että syksyn TV käynnistyy tällä viikolla, ja minulla on tunne, että minun ei pitäisi kirjoittaa siitä. ''

Et ole väärässä (vaikka jotkut televisiosta on kirjoitettu hienoja esseitä ). Suuri aihe ei ole vain asia, josta olet innoissasi tai josta keskustelet ystäviesi kanssa; sen jotain, jolla on ollut todellinen, kuvattava vaikutus näkökulmaasi .

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi liikaa korostaa, miten jotain muuttanut elämäsi täysin , varsinkin jos ei todellakaan. Yritä sen sijaan olla mahdollisimman täsmällinen ja rehellinen siitä, miten kokemus vaikutti sinuun, mitä se opetti sinulle tai mitä sait siitä.

Palataan TV -ajatukseen. Toki, kirjoita essee siitä, kuinka innoissasi olet uudesta kaudesta Vampyyri päiväkirjat luultavasti ei ole nopein tapa päästä yliopistoon, mutta voit kirjoittaa vankan esseen (vastauksena ensimmäiseen kehotteeseen) siitä, kuinka Paavo Pesusieni oli olennainen osa lapsuuttasi. Ei kuitenkaan riitä, että selität vain kuinka paljon rakastit Paavo - sinun on myös selitettävä miksi ja kuinka esityksen katsominen joka päivä koulun jälkeen vaikutti elämääsi. Ehkä se oli esimerkiksi veljesi kanssa jakamasi rituaali, joka osoitti sinulle, kuinka jopa näennäisesti typerät popkulttuurin palaset voivat tuoda ihmiset yhteen. Kaivaa pinnan alle näyttääksesi kuka olet ja miten näet maailman.

Kun kirjoitat asiasta, josta et oikeasti välitä, kirjoituksesi tulee kliseiseksi ja kiinnostamattomaksi, ja sinun on todennäköisesti vaikea motivoida itseäsi. Kun kirjoitat asiasta, joka on sinulle todella tärkeä, voit toisaalta saada jopa tavallisimmatkin kokemukset - oppimaan uimaan, syömään aterian tai katselemaan televisiota - kiinnostavia .

Niin oudolta kuin se kuulostaakin, Paavo voisi tehdä suuren essee -aiheen.

#3: Keskity yksityiskohtiin

Mutta miten kirjoitat mielenkiintoisen esseen? Keskity.

Älä yritä kertoa koko elämäsi tarinaa tai edes koko viikonlopun tarinaa; 500-650 sanaa saattaa tuntua paljon, mutta saavutat rajan nopeasti, jos yrität pakata esseeseesi kaiken, mitä sinulle on tapahtunut. Jos toisaalta kosketat vain monenlaisia ​​aiheita, saat esseen, joka lukee enemmän kuin ansioluettelo.

Sen sijaan, kapea yhteen tiettyyn tapahtumaan tai ajatukseen ja puhua siitä syvemmin . Mitä kapeampi aiheesi, sitä parempi. Esimerkiksi kirjoittamalla roolistasi Mercutioina koulusi tuotannossa Romeo ja Juulia on liian yleinen, mutta avajaisillan kirjoittaminen, kun kaikki meni pieleen, voisi olla loistava aihe.

Olipa aiheesi mikä tahansa, käytä yksityiskohtia auttaaksesi lukijaa ja ilmaisemaan ainutlaatuisen näkökulmasi, mutta muista, että sinun ei tarvitse sisällyttää kaikkia yksityiskohtia tekemistäsi tai ajatuksistasi - pidä kiinni tärkeistä ja havainnollistavista.

#4: Käytä omaa ääntäsi

Lukion esseet eivät ole akateemisia tehtäviä: sinun ei tarvitse olla supermuodollinen. Yritä sen sijaan olla oma itsesi. Paras kirjoitus kuulostaa puhuvammalta versiolta puhetapastasi .

Keskity käyttämään selkeää ja yksinkertaista kieltä, joka selittää asian tehokkaasti tai herättää tunteen. Vältä tätä tarvetta käyttää hienoja kuulostavia synonyymejä, kun et todella tiedä, mitä ne tarkoittavat. Supistukset ovat kunnossa; slangia ei yleensä ole. Älä epäröi kirjoittaa ensimmäisessä persoonassa.

Viimeinen huomautus: sinun ei tarvitse olla loputtoman positiivinen. On hyvä myöntää, että joskus asiat eivät mene niin kuin haluat - näytä vain, kuinka olet kasvanut siitä.

#5: Ole armoton

Monet opiskelijat haluavat kutsua sitä päiväksi ensimmäisen luonnoksen kirjoittamisen jälkeen, mutta editointi on keskeinen osa todella suuren esseen kirjoittamista. Selvyyden vuoksi editointi ei tarkoita vain muutaman pienen sanamuodon tekemistä ja kirjoitusvirheiden puhdistamista; se tarkoittaa lukea esseesi huolellisesti ja objektiivisesti ja miettiä, kuinka voit parantaa sitä .

Esitä itsellesi kysymyksiä lukiessasi: onko esseen eteneminen selvää? Teetkö paljon epämääräisiä, laajamittaisia ​​lausuntoja, jotka voitaisiin korvata mielenkiintoisemmilla yksityiskohdilla? Liittyvätkö lauseesi hienosti yhteen? Näytätkö itsestäsi jotain pintatason ulkopuolella?

Sinun on poistettava ja kirjoitettava uudelleen (mahdollisesti suuria) osia esseestäsi ja riippumatta siitä, kuinka kiintynyt tunnet jotain kirjoittamaasi, saatat joutua luopumaan siitä . Jos olet koskaan kuullut lauseen 'Tapa rakkaat', tiedä, että se soveltuu sataprosenttisesti yliopiston esseiden kirjoittamiseen.

Jossain vaiheessa sinun on ehkä jopa kirjoitettava koko essee uudelleen. Vaikka se on ärsyttävää, aloittaminen alusta on joskus paras tapa saada essee, josta olet todella ylpeä.

Ludwig /Flickr

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA