Mikä on ylpeä ylätaso? Vinkkejä ja esimerkkejä

onnellinen perhe-vanhemmat-lapset

Onko sinua pyydetty toimittamaan 'ylpeysarkki' lapsesi ohjaajalle? Oletko kuullut muiden vanhempien suorittavan ne ja mietitkö, tarvitaanko heitä yliopisto -sovelluksiin? Vanhempien kerskumisarkit ovat yhä suositumpia, mutta monet vanhemmat eivät saa paljon ohjeita niiden täyttämisestä. Olemme luoneet tämän oppaan selittääksemme, mikä on ylpeysarkki ja mihin sitä käytetään. Käymme myös läpi yleisiä ylpeitä arkki -esimerkki kysymyksiä ja selitämme, miten niihin vastataan.

Mikä on ylpeä ylätaso? Mihin tarvitset yhden?

Vanhempi ylpeysarkki on lomake, jota saatat pyytää täyttämään lapsesi ohjaajalle. Ohjausneuvojia pyydetään toisinaan toimittamaan suosituskirjeitä yliopistoon hakeville opiskelijoille. Koska ei ole epätavallista, että ohjaajille määrätään kymmeniä tai jopa satoja opiskelijoita, he eivät ymmärrä ymmärrettävästi tiettyjä oppilaita tarpeeksi hyvin kirjoittaakseen perusteellisen kirjeen, varsinkin jos he tapaavat oppilaita vain kahdesti vuodessa.Vanhempi ylpeysarkki on tapa, jolla oppilaan vanhempi voi korostaa lapsensa vahvuuksia, jotta ohjaaja voi sisällyttää rehellisen, syvällisen ja vahvan suosituskirjeen opiskelijan college -sovellusten kanssa.

Kun opiskelijat kysy opettajilta suosituskirjeitä , suosittelemme, että he kirjoittavat omat kerskutusarkkinansa, jotta opettajat saavat ideoita taidoista ja persoonallisuusominaisuuksista, joita he voivat korostaa. Vanhemman kerskumisarkki on sama, paitsi että vanhempi kirjoittaa sen lapsestaan. Jotkut neuvonantajat kokevat, että vanhemmat voivat antaa yksityiskohtaisemman analyysin lapsestaan ​​kuin opiskelija itse.

pitäisikö minun lopettaa luokka yliopistossa

On tärkeää huomata, että sinua ei ehkä pyydetä kirjoittamaan ylätason ylistysarkkia; monet vanhemmat eivät ole. Monet oppilaitokset eivät vaadi neuvonantajan suosituskirjeitä, ja jotkut lukion neuvonantajat joko pyytävät oppilaita laatimaan omat kehuskelehtensä tai täydentämään suosituskirjeen ilman kehuskelehteä. Jos sinua ei pyydetä kirjoittamaan ylätasoilmoitusta yliopistosuosituksista, älä huoli. Se ei vaikuta negatiivisesti oppilaan sovelluksiin.

Mitä vanhempien ylpeysarkki sisältää?

Etkö ole varma, kuinka kirjoittaa ylätasoarkki yliopistoon? Vanhempi ylpeysarkki koostuu tyypillisesti useista lyhyistä vastauksista, jotka suoritat. Kysymysten lukumäärä vaihtelee, mutta usein se on viidestä kymmeneen. Kysymyksissä kysytään lapsesi persoonallisuuden ja saavutusten eri näkökohdista, ja sinun on odotettava, että käytät siihen vähintään 30 minuuttia.

4 Vinkkejä Standout -vanhempien ylpeilyarkille Collegeille

Monta kertaa vanhemmille ei anneta paljon ohjeita siitä, miten täyttää ylätasoarkki, mutta olemme saaneet sinut kattamaan! Seuraavassa on neljä vinkkiä, joiden avulla voit varmistaa, että luot lapsellesi vahvimman kehuskelehden.

#1: Anna erityisiä esimerkkejä väitteidesi tueksi

Ehdottomasti paras tapa luoda vahva ylpeä arkki on varmista väitteesi esimerkeillä. Vaikka puhuisit koko kehuskeleesi läpi kuinka älykäs ja ahkera lapsesi on, jos sinulla ei ole esimerkkejä näiden väitteiden tueksi, neuvonantajat eivät todennäköisesti sisällytä niitä kirjeeseensä. He kirjoittavat vain asioista, joiden uskovat olevan totta, joten he tarvitsevat todisteita. Anna jokaisesta mainitsemastasi positiivisesta ominaisuudesta esimerkki sen tukemiseksi. Jos siis väität, että tyttäresi on matematiikan huijari, sisällytä siihen esimerkiksi hänen voittamansa matematiikkapalkinnot, matematiikan luokkien arvosanat, tulokset SAT/ACT: n matematiikkaosuuksista jne.

#2: Pyri positiiviseen, mutta rehelliseen sävyyn

Joskus vanhempien on vaikea tietää, millä sävyllä iskeä vanhemman ylpeysarkille. He tuntevat joko tarvitsevansa todistaa, että heidän lapsensa on hämmästyttävin lukiolainen, joka on koskaan kävellyt maan päällä, tai he tuntevat olevansa velvollisia kertomaan 'syyliä ja kaikkea' tarinan ja avautumaan tilanteista, jolloin heidän lapsensa on ollut laiska/epärehellinen/jne . Älä mene kumpaankaan ääripäähän. Haluat pitää asiat rehellisinä äläkä liioitella saavutuksiasi, mutta sinun ei myöskään tarvitse mainita sitä aikaa, kun lapsesi hiipi ulos kotoa nähdäkseen konsertin koulupäivänä. Voit olla hehkuva (se on itse asiassa odotettavissa jotain, jota kutsutaan `` kerskailevyksi ''), mutta varmista vain, että kaikki väitteesi ovat juurtuneet tosiasioihin. Jälleen tästä syystä esimerkit ovat niin hyödyllisiä.

#3: Keskustele lapsesi kanssa siitä, mitä sisällyttää

Saatat halkeilla kertoa kaikille poikasi hämmästyttävästä pianonsoitosta, mutta hän saattaa keskittyä hakemuksessa vahvoihin kirjoitustaitoihinsa, koska hän haluaa olla toimittaja. Ei todellakaan ole huono olla pyrkivä toimittaja, joka myös soittaa kauniisti pianoa, mutta korkeakouluihin on enemmän vaikuttunut vahvasta piikistä yhdellä alueella kuin siitä, että ne ovat monipuolisia monilla eri alueilla .Tämä tarkoittaa, että sovellukset ovat vahvempia, kun niillä on yhteinen teemavarsinkin jos se liittyy tulevaan uraan. Haluat, että neuvonantajan kirje on osa kyseistä teemaa, mikä saattaa vaikuttaa siihen, mitä haluat keskustella tietyissä vastauksissa. Keskustele lapsesi kanssa tärkeimmistä asioista, jotka he haluaisivat sinun sisällyttävän, jotta heidän neuvonantajansa suosituskirje korostaa taitoja ja ominaisuuksia, jotka antavat hänen sovellukselleen suurimman tehon.

#4: Pidä se ytimekkäästi

Neuvonantajat lukevat kymmeniä, usein satoja, näitä kehuskelevyjä, joten älä luovuta heille romaania. Vastausten tekeminen selväksi ja ytimekkääksi on paras tapa varmistaa, että neuvonantaja lukee kaikki tiedot ja saa pääkohdistasi. Muutama lause riittää vastaamaan useimpiin kysymyksiin, ja mikään vastauksistasi saa olla paljon enemmän kuin kappale.

texas a & m act -tulos

Lukion vanhemman kehuskelehden esimerkki kysymyksiä

Eri ohjaajat luovat erilaisia ​​kehuskelehtilomakkeita, mutta kaikki kysyvät opiskelijan saavutuksista, akateemisista tavoista ja henkilökohtaisista vahvuuksista. Alla on 12 yleistä kysymystä, jotka sisältyvät esiopetuksen esimerkkeihin lukiossa, sekä selitys siitä, mitä ohjaaja etsii ja mitä sinun pitäisi sisällyttää jokaiseen vastaukseesi.

#1: Mikä on ollut oppilaasi suurin saavutus lukiossa?

miten löydän pisteesi
 • Tämä voi liittyä tutkijoihin, kuten A -matematiikan luokkaan, jonka kanssa he kamppailivat, tai voittaa arvostetun akateemisen kilpailun, mutta sen ei tarvitse. Esimerkiksi jos lapsesi aloitti lukion kamppailemalla ajanhallinnan kanssa, mutta on edistynyt hyvin, se on myös hyvä esimerkki.

#2: Mitkä kolme adjektiivia kuvaavat parhaiten opiskelijaasi?

 • Tässä kysymyksessä sinua pyydetään usein sanomaan adjektiivi ja sitten perustelemaan, miksi valitsit sen. Sisällytä konkreettisia esimerkkejä aina kun mahdollista selittääksesi perustelusi. Jos valitsit esimerkiksi adjektiivin 'kypsä', voit antaa esimerkin lapsestasi, joka tarjoaa lisätehtäviä, kun joudut myöhästymään töistä, huolehtimaan nuoremmista sisaruksista, auttamaan ystäviä ratkaisemaan erimielisyydet jne.

#3: Onko olosuhteita, jotka ovat vaikuttaneet oppilaan koulutukseen tai henkilökohtaisiin kokemuksiin?

 • Korkeakoulut todella yrittävät olla mahdollisimman oikeudenmukaisia ​​pääsyprosessin aikana, joten jos jotain tapahtui lapsesi hallitsematta, mikä vaikutti heihin negatiivisesti, he haluavat tietää siitä, jotta he voivat ottaa sen huomioon. Mahdollisia esimerkkejä voivat olla vanhempien avioero, vakava sairaus, jonkun oppilaan läheisen kuolema jne. Vastataksesi tähän kysymykseen kerro tapahtuma, sen vaikutus oppilaaseen (kuten arvosanojen lasku tai pitkä poissaolo koulusta) ) ja (tarvittaessa) edistymistä sen jälkeen, kuten arvosanojen nousu. Jos tämä kysymys ei sovellu oppilaasi (ja ei useimmille), voit kirjoittaa N/A ja siirtyä eteenpäin.

#4: Mikä tekee oppilaastasi ainutlaatuisen?

 • Tämän ei tarvitse olla jotain järisyttävää; Kysymys koskee enemmän lapsesi erityisominaisuutta. Voi olla, että sinun ei ole koskaan tarvinnut käskeä heitä tekemään läksyjään, että he ovat uskomattoman luovia, että he ovat tienneet neljän vuoden iästä lähtien, että he haluavat olla astronautti jne. Anna ominaisuus, lisää sitten muutama lause selitys miksi se on tärkeää lapsesi luonteelle.

#5: Mitä aktiviteetteja oppilaasi nauttii?

 • Tämän kysymyksen tarkoituksena on auttaa ohjaajaa oppimaan lapsesi ulkopuolisista toiminnoista, erityisesti koulun ulkopuolisista, joista he eivät ehkä tiedä. Listaa kolme toimintaa, joista lapsesi välittää eniten. Kerro jokaiselle, kuinka kauan he ovat olleet mukana ja joitakin heidän osallistumisensa kohokohtia (kuten voitetut palkinnot, suosikkimuisti jne.), Jotta neuvonantaja saa täydellisen kuvan lapsesi eduista ja sitoutumisesta.

#6: Mikä aktiviteetti tai aihe on opiskelijasi intohimoisin?

 • Korkeakoulut ovat kiinnostuneita hakijoiden intohimosta, ja opiskelijat, joilla on vahva intohimo, ovat usein paremmat mahdollisuudet päästä unelmakouluunsa . Tykkääkö lapsesi valokuvaamisesta? Luetko muinaishistoriaa? Suunnitteletko verkkosivustoja? Opitko kemiaa? Kuuluuko koulun jalkapallojoukkueeseen? Muista antaa esimerkkejä siitä, miten he ovat sitoutuneet intohimoonsa, kuten luennoille osallistuminen, klubeihin liittyminen, itsenäinen oppiminen jne.

#7: Mikä on mielestäsi oppilaasi suurin vahvuus?

 • Täällä on paljon vaihtoehtoja, joten valitse niistä mielestänne parhaiten kuvaava oppilaasi. Voit mainita luovuuden, optimismin, ongelmanratkaisun, sinnikkyyden, organisoinnin, kurinalaisuuden, kyvyn tulla toimeen kaikkien kanssa. liitä ainakin yksi esimerkki väitteesi tueksi.

#8: Mikä on esimerkki, jossa oppilaasi osoitti johtajuutta?

 • Tämä voi tapahtua koulussa, koulun ulkopuolella tai kotona. Muista selittää, miten lapsesi otti vastuun ja mikä oli positiivinen tulos. Esimerkiksi 'Jenna rakasti olla osa koulunsa Outdoors Clubia, koska se antoi hänelle mahdollisuuden tutustua paremmin luontoon ja olla samanhenkisten ikäisensä kanssa. Hän halusi kuitenkin enemmän mahdollisuuksia ryhmämatkoille, joten hän otti itsekseen yhteyttä kahdeksaan ulkoilma -matkanjärjestäjään ja järjestää alennetut hinnat ryhmälle. Tämän seurauksena hänestä tuli klubin ensimmäinen yhteisöyhteyshenkilö. Sen jälkeen seuran koko on kaksinkertaistunut ja he järjestävät retken vähintään kerran kuukaudessa.

#9: Mitkä ovat oppilaasi uratoiveet?

 • Kun tiedät lapsesi mahdolliset uratavoitteet, ohjaajan on helpompi luoda teema hänen kirjeelleen. Jos lapsesi haluaa esimerkiksi tulla psykiatriksi, ohjaaja voi käyttää kirjettä korostaakseen opiskelijan STEM -taitoja ja halukkuutta auttaa muita oppilaita kotitehtävissä ja ryhmäprojekteissa. Tämän ei tarvitse olla yksityiskohtainen vastaus; lyhyt katsaus lapsesi uratavoitteisiin riittää. Jos heillä ei ole vielä urapolkua, se on täysin ok. Siinä tapauksessa mainitset yleiset aihepiirin kiinnostuksen kohteet, kuten historia tai matematiikka.

#10: Miten oppilaasi on kypsynyt lukion alusta lähtien?

 • Korkeakoulut rakastavat henkilökohtaisen kasvun näkemistä, ja he ymmärtävät, että monet lukio -opiskelijat ovat eläkeläisiltään aivan erilaisia ​​ihmisiä kuin fuksit. Onko lapsesi parantunut ajanhallinnan avulla? Oletko kestävämpi vastoinkäymisille? Aloititko pyytää opettajilta apua, kun he eivät ymmärrä jotain? Tämä on myös loistava tilaisuus keskustella lapsesi hakemuksen heikommista osista (kuten alemmista arvosanoista tai ylimääräisten opintojaksojen puutteesta ensimmäisen vuoden aikana) ja antaa esimerkkejä siitä, kuinka pitkälle he ovat tulleet sen jälkeen.

#11: Miten oppilaasi reagoi vastoinkäymisiin?

 • Kaikki kohtaavat vastoinkäymisiä koko elämänsä ajan, ja oppilaitokset haluavat myöntää, että opiskelijat, jotka ovat luottavaisia, voivat lyödä lyöntejä. Tässä kysymyksessä haluat antaa yhden tai useamman esimerkin lapsestasi selviytymisestä (kuten urheilutiimin tekemättä jättäminen, testin tai luokan huonon arvosanan saaminen, suunnitelmien peruuttaminen COVID-19-tilanteen vuoksi, jne.). Kuvaile, kuinka he ovat tehneet parhaansa asioista ja taidoista, joita he käyttävät toipuakseen matalista pisteistä.

#12: Onko sinulla muita tietoja, jotka haluat jakaa oppilaastasi?

 • Useimmilla vanhemmilla ei ole mitään lisättävää tähän, mutta se on viimeinen mahdollisuus mainita kaikki, mitä et sisällyttänyt muihin vastauksiisi. Jos lapsessasi on jotain, mikä on mielestäsi tärkeää koulun ohjaajalle, kun hän kirjoittaa suosituskirjeen, mainitse se täällä.

runko-lukio-vanhempi-valmistunut-valmistuminen

Yhteenveto: Parent Brag Sheet for College Recommendations

Kun heidän lapsensa aloittaa lukion lukuvuoden, monia vanhempia pyydetään täyttämään vanhempien ylpeysarkki yliopistosuosituksista. Tätä kerskaustaulukkoa käyttää oppilaan ohjaaja kirjoittaakseen suosituskirjeen tai ohjaajan suosituslomakkeen, jota jotkut oppilaitokset vaativat. Odota vastausta noin 5-10 kysymykseen; lukion vanhempien kehuskelehtien esimerkkikysymyksiä käsitellään artikkelin tämän osan yläpuolella. Kun täytät vanhemmuutesi kerskaustaulukkoa, muista aina sisällyttää esimerkkejä, antaa positiivinen mutta rehellinen sävy, keskustella lapsesi kanssa siitä, mitä sisällyttää, ja säilyttää vastauksesi suunnilleen kappaleeseen.

mitä ex tarkoittaa

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Paras AP -maailmanhistorian opinto -opas: 6 avainvinkkiä

Etsitkö AP World History -opasta? Meillä on opastusta valtavien materiaalimäärien oppimiseen ja hankalaan tenttiin valmistautumiseen.

Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Kysymyksiisi vastattu

Mitä syytteeseenpano tarkoittaa? Mitä tapahtuu, jos presidenttiä syytetään? Tutustu täydelliseen oppaaseen saadaksesi lisätietoja syytteeseenpanon toiminnasta.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Emily Dickinsonin, koska en voinut pysähtyä kuoleman analysointia varten

Kysymyksiä Emily Dickinsonin teoksesta 'Koska en voinut pysähtyä kuoleman takia'? Katso täydellinen asiantuntija-analyysimme tästä kuuluisasta amerikkalaisesta runosta.

Lafayette College SAT -tulokset ja GPA

Korkeakoulut, jotka ovat superscore ACT: Täydellinen luettelo

Mitkä koulut korvaavat ACT: n? Meillä on lopullinen, täydellinen luettelo täällä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Santa Clarita Valley International Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Santa Clarita Valley International Charter Schoolista Castaicissa, Kaliforniassa.

Voitko epäonnistua SAT: ssa?

Oletko huolissasi SAT: n epäonnistumisesta? Selitämme, milloin sinun pitäisi huolehtia, ja kuinka voit parantaa matalia pisteitä.

Carleton Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Lelandin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lelandin lukiosta San Josessa, Kaliforniassa.

Kuinka monta nollaa Googolissa? Googolplex?

Mikä on googl? Kuinka monta nollaa googlplexissa? Opi kaikki näistä ja muista erittäin suurista numeroista täydellisen oppaamme avulla.

IUP -pääsyvaatimukset

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

1920-luvun muoti: Flappereista pikkumusta mekkoon

Kiinnostaako 1920-luvun muotia? Selitämme suosittuja tyylejä Roaring 20s -muodossa naisille ja miehille, mukaan lukien hiukset ja tarvikkeet.

Pitäisikö sinun todella opiskella ulkomailla lukiossa?

Harkitsetko lukio -opiskelua ulkomailla? Varmista, että tiedät, mitä saat siitä irti ja onko sinun tehtävä se. Lisätietoja täältä.

Kinesiologian tutkinto: Onko se oikea sinulle?

Mikä on kinesiologia? Jos harkitset kinesiologian tutkintoa, opi mitä odottaa, parhaat koulut kinesiologian pääaineille ja mahdolliset urat.

4 SAT -osaa: Mitä he testaavat ja miten tehdä hyvin

Kuinka monta osiota SAT: ssa on? Mitä jokaisessa on? Täydellinen opas SAT -osioihin vastaa kaikkiin kysymyksiisi, joten tiedät tarkalleen, mitä odottaa.

Algebralliset operaatiot ACT-matematiikassa: strategiat ja kaavat

Oletko hämmentynyt kuinka käyttää useita eksponentteja ja työskennellä algebran polynomien kanssa? Tässä on täydellinen opas, joka sisältää ACT Math -strategiat ja -kaavat pisteiden parantamiseksi.

Uusi SAT -muoto: mitä se tarkoittaa sinulle?

Oletko hämmentynyt uudesta SAT -muodosta vuodelle 2016? Jaamme sen osittain, vinkkejä siitä, mitä muutokset merkitsevät sinulle.

Vaiheittainen opas kuvilla: SAT-rekisteröinti

Opi rekisteröitymään SAT-järjestelmään ja välttämään yleisiä virheitä rekisteröitymisprosessin aikana vaiheittaisten kuvaohjeiden avulla.

Babson College SAT -tulokset ja GPA

Marianin yliopiston (WI) pääsyvaatimukset

Trinity College of Florida SAT -tulokset ja GPA

SAT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat SAT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Tämän vuoden Pennsylvanian yliopiston pääsyvaatimukset