Mikä on NCLEX-tentti? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

feature_nclexexam

Jos aiot tulla sairaanhoitajaksi, sinun on suoritettava NCLEX-tentti. Mutta mikä on NCLEX-tentti? Mitä NCLEX tarkoittaa? Miksi jotkut ihmiset suorittavat testin paljon nopeammin tai hitaammin kuin sinä? Ja mitä olet kuullut siitä, että tarvitset vain nollapisteen testin läpäisemiseksi? Tämä opas vastaa kaikkiin näihin kysymyksiin ja muuhun NCLEX-kokeen täydelliseen yleiskatsaukseen.

Mikä on NCLEX-tentti? Kuka suorittaa testin?

Mikä on NCLEX? NCLEX on lyhenne sanoista National Council Licensure Examination. Se on standardoitu testi, jota käytetään määrittämään, onko testin tekijällä pätevyys tulla lisensoiduksi sairaanhoitajaksi. NCLEX on käytössä jokainen osavaltion hoitohallitus Yhdysvalloissa .NCLEX-tentistä on kaksi versiota riippuen sairaanhoitajan tyypistä, josta haluat tulla:

esimerkki prepositiolauseesta
 • NCLEX-PN: Käytännön sairaanhoitajille (LPN) tai ammatillisille sairaanhoitajille (LVN)
 • NCLEX-RN: Rekisteröityneille sairaanhoitajille

Molemmissa kokeissa testataan seuraavia aiheita:

  • Turvallinen ja tehokas hoitoympäristö
   • Hoidon hallinta
   • Turvallisuus ja infektioiden hallinta
  • Terveyden edistäminen ja ylläpito
  • Psykososiaalinen rehellisyys
  • Fysiologinen eheys
   • Perushoito ja mukavuus
   • Farmakologiset ja parenteraaliset hoidot
   • Riskipotentiaalin vähentäminen
   • Fysiologinen sopeutuminen

Mikä on NCLEX-kokeen muoto?

NCLEX on tietokoneeseen sopeutuva testi. Tämä tarkoittaa, että vastauksesi kokeen aikaisempiin kysymyksiin määrittelee seuraavien kysymysten vaikeuden. Esimerkiksi, jos unohdat yhden kysymyksen, seuraava on hieman helpompaa. Jos vastaat kysymykseen oikein, seuraava kysymys on hieman haastavampi ja niin edelleen.

Adaptiivinen testaus tehdään tarkempien tulosten saamiseksi ja tarkemman selvittämiseksi siitä, kuinka hyvin tunnet testattavat aiheet. Adaptiivinen testaus vaikuttaa myös kokeen pituuteen. NCLEX-testissä vastaamiesi kysymysten määrä riippuu siitä, kuinka nopeasti tietokone pystyy määrittämään osaamistasosi ( jälkeen olet täyttänyt vähimmäismäärän kysymyksiä).

Molemmissa NCLEX-kokeissa on 'läpäisevä standardi', jonka ehdokkaiden on täytettävä. Tämä tarkoittaa, että tentti jatkuu niin kauan kuin se tarvitsee (enintään kysymysten lukumäärään), kunnes se voi määrittää osaamisen.

texas a & m -yliopiston hyväksymisaste
Pienin mahdollinen kysymysten määrä Enimmäismäärä kysymyksiä mahdollisia Määräaika
NCLEX-PN 85 205 5 tuntia
NCLEX-RN 75 265 6 tuntia

Kuten näette, NCLEX: ssä vastaamiesi kysymysten määrä voi vaihdella alle 100: sta yli 200: een. NCLEX-PN: lle on kuitenkin 5 tunnin aikaraja ja NCLEX-RN: lle 6 tunnin aikaraja; useimmat ihmiset suorittavat kokeet noin kahdessa tunnissa. Et voi palata kysymykseen vastaamisen jälkeen, joten virkamies 2019 ehdokaslehti suosittelee käyttämään noin 1-2 minuuttia jokaiseen testikysymykseen varmistaaksesi, että sinulla on tarpeeksi aikaa vastata siihen ja suorittaa koko tentti varattuun aikaan.

Useimmat NCLEX-kysymykset ovat monivalintakysymyksiä, mutta siellä on myös joitain täytettäviä, useita vastauksia ja vedä ja pudota-kysymyksiä. NCLEX: ssä vastaamiesi kysymysten lukumäärä ei anna sinulle arviota siitä, kuinka hyvin pisteitit. Voit saada läpäisevän pistemäärän hyvin lyhyellä testillä tai hyvin pitkällä testillä, ja saatat saada epäonnistuneen pistemäärän myös monilla kysymyksillä, joten älä yritä käyttää testisi pituutta sen selvittämiseen, kuinka menestyt. (Keskustelemme NCLEX: n läpäisemisestä tarkemmin alla.)

ominaisuus_hoitajat

Kuinka rekisteröidyt NCLEX-testiin?

Nyt kun tiedät kaiken NCLEXistä ja olet valmis ottamaan testin, mitkä ovat seuraavat vaiheesi? Rekisteröintiprosessi on sama riippumatta siitä, otatko NCLEX-RN: n tai NCLEX-PN: n. Ainoa ero on koetyyppi, jonka valitset rekisteröinnin yhteydessä verkossa.

Noin kuusi - kahdeksan viikkoa ennen hoitotyön valmistumista saat sekä lisenssihakemuksen että NCLEX-tentin hakemuksen. Sinun on täytettävä nämä kaksi hakemusta ja palautettava ne hoitokouluusi ennen ilmoitettua määräaikaa. Kun olet tehnyt niin, saat testiluvan (ATT). Et voi rekisteröityä NCLEXiin ennen kuin saat ATT: n.

mikä on täydellinen sat -tulos

Kun sinulla on ATT, voit rekisteröityä NCLEX-RN: ään siirtymällä NCLEX-ehdokkaan verkkosivusto ja tilin luominen. Sen jälkeen voit valita testipäivän ja -paikan ja ilmoittautua testiin. NCLEX on tarjolla ympäri vuoden, mutta on suositeltavaa, että ilmoittaudut varhain NCLEX: ään, jotta saat haluamasi testikeskuksen ja päivämäärän. Löydät lähimmän testikeskuksen täältä . Useimmat opiskelijat ottavat NCLEXin 45 päivän kuluessa valmistumisesta, vaikka tämä ei ole vaatimus.

Kun olet rekisteröitynyt testiin ja maksanut maksut, saat Pearson VUE: lta Vahvistus nimityksestä -sähköpostin. Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein, ja sinut asetetaan suorittamaan testi. NCLEX: n ottaminen maksaa 200 dollaria riippumatta siitä, mitä versiota käytät, ja hoitotyön sääntelyelin voi veloittaa lisämaksuja lisenssistäsi ja rekisteröinnistäsi.

Mitä pisteitä tarvitset NCLEX: n läpäisemiseksi?

Toisin kuin muut mahdollisesti suorittamasi standardoidut testit, kuten SAT tai ACT, NCLEX on hyväksytty / hylätty -testi. Jos läpäiset, riippumatta siitä, kuinka korkealla olet ylittävän kynnyksen, olet oikeutettu harjoittelemaan sairaanhoitajana. Jos epäonnistut, jopa pelkällä kysymyksellä, sinun on suoritettava testi uudelleen, jos haluat tulla harjoitelluksi sairaanhoitajaksi. Mitä pisteitä tarvitset NCLEX: n läpäisemiseksi? Joulukuussa 2018 NCLEX: n läpäisystandardi on 0,0 logitiikkaa.

Siis mitä? Voit saada nollan ja läpäistä kokeen? Ei, ja sekaannuksen syy johtuu epätavallisesta tavasta, jolla NCLEX pisteytetään.

Kuten edellä mainittiin, NCLEX on adaptiivinen testi, mikä tarkoittaa, että se käyttää aiempia vastauksiasi määrittääkseen seuraavien testikysymysten vaikeudet. Koko testin ajan adaptiivista testausta ohjaava ohjelma muuttaa jatkuvasti saamiesi kysymysten vaikeuksia niin, että teoreettisesti saat kysymyksiä, joihin sinulla on 50% mahdollisuus vastata oikein. Jos vastaat kysymykseen oikein, se antaa sinulle vaikeamman kysymyksen, jos vastaat kysymykseen väärin, se helpottaa sinua ja niin edelleen kunnes se pystyy saamaan tarkimman käsityksen siitä, millaisella vaikeustasolla vastaat 50 prosenttiin kysymyksistä oikein. Siksi joillakin ihmisillä on pidemmät tai lyhyemmät NCLEX-kokeet, koska ohjelma tarvitsee enemmän tai vähemmän kysymyksiä, jotta heidän logit-pisteet voidaan määrittää tarkasti.

ap calculus ab monivalintakysymykset

NCSBN-hallituksen mukaan logit on '' mittayksikkö raportoimaan ehdokkaiden kykyarvioiden ja erävaikeuksien suhteelliset erot ''. Pohjimmiltaan logit on muodostettu arvo, minkä vuoksi todellinen piste, jonka tarvitset NCLEX: n läpäisemiseksi (0,0 logittiä), on hieman merkityksetön. Se voi myös tehdä siitä turhauttavaa potentiaalisille testinottajille, koska ei ole vastausta, kuten 'hanki 75% ja ohitat NCLEXin'. Paras arvio on, että sinun on saatava keskiraskaat kysymykset oikeaksi ainakin puolet ajasta, jotta saat hyvän kuvan NCLEX: n ohittamisesta.

Tieto siitä, mitä keskitason vs helppo tai vaikea vaikeus kysymys on, voi olla vaikeaa, mikä on yksi syy siihen, miksi suosittelemme useiden harjoitustestien suorittamista ennen varsinaista NCLEXia. Olemme keränneet parhaat NCLEX-harjoituskokeet yhteen paikkaan auttamaan sinua opiskelussa.

feature_doctoratcomputer

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta resurssia NCLEX -kysymyksille ja käytännön testeille

Otetaanko NCLEX? Tutustu kokoelmaan parhaista NCLEX -käytännön kysymyksistä ja testeistä, joiden kanssa voit opiskella.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

ECU: n pääsyvaatimukset

9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

Kirjoitatko työpaikkasuosituskirjeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa? Tutustu hyödyllisten näytteiden kokoelmaamme, jotta pääset alkuun.

Kalifornian parhaat koulut | Central Union High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Central Union High Schoolista El Centrossa, Kaliforniassa.

Mount Holyoke Collegen pääsyvaatimukset

Historialliset SAT -testipäivät 2014, 2013 ja enemmän

SAT: n historialliset testipäivät ovat tärkeitä monien tarkkojen tietueiden kannalta. Kollegion hallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa ylläpidä helppoa tietokantaa SAT-päivämääristä vuosille 2014, 2013, 2012, 2011 ja soforth. Me PrepScholarissa olemme tehneet kovaa työtä vanhojen levyjen kaivaamiseksi. Katso alempaa!

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se?

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se? Selvitä, mitä odottaa tästä Texas -testistä.

Coloradon yliopiston lohkareiden pääsyvaatimukset

15 parasta musiikkikoulua Yhdysvalloissa

Oletko kiinnostunut Yhdysvaltojen parhaista musiikkikouluista? Tutustu yksityiskohtaisiin musiikkikoulujen sijoituksiin löytääksesi sinulle sopivan koulun.

1120 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

SUNY Institute of Technology pääsyvaatimukset

ACT: ään rekisteröityminen: temppuja ja vinkkejä

Opi rekisteröitymään ACT: hen ja vältä yleisiä virheitä, jotka voivat maksaa rahaa ja aikaa.

Mikä on liittovaltion työohjelma? Määritelmä ja opas

Harkitsetko liittymistä korkeakoulun työopinto-ohjelmaan? Mikä on työtutkimuksen määritelmä, kuinka paljon voit ansaita, ja pitäisikö sinun työskennellä tuossa työssä? Selvitä täältä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

Arkansasin yliopisto, Pine Bluff Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Villanovan ACT -tulokset ja GPA

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

3 avainvinkkiä Salsa -luokan pukeutumiseen

Mietitkö, mitä pukeutua salsa -tanssitunneille? Katso mukavat ja tyylikkäät ideamme siitä, mitä pukeutua salsa -luokkaan.

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

Piemonten yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Estancia-lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Estancia High Schoolista Costa Mesassa, Kaliforniassa.

NCAA SAT -pisteet: Mitä sinun tulee olla kelvollinen

Mitä SAT -pisteitä ja GPA: ta tarvitset, jotta voit saada NCAA Clearinghousen? Ota selvää tästä ja opi, kuinka voit helposti täyttää vaatimukset.

Mount St.Mary Collegen pääsyvaatimukset