Mikä on Muriatic Acid? Onko se vaarallista?

feature_beaker

Hapot saavat huonon räpylän-kun kuulemme sanan, kuvittelemme usein jonkinlaisen altaan lihansyöjästä, limenvihreästä nesteestä. Mutta kaikenlaisilla hapoilla, mukaan lukien muriatiinihappo, on paljon käytännön käyttötarkoituksia, eikä vain superroistoja varten! Talonomistajat, nahkatyöntekijät ja jopa helmiteollisuus käyttävät muriatiinihappoa päivittäin.

Tämä opas kattaa, mitä muriaattihappo on, joitain sen yleisiä käyttötapoja ja kuinka käsitellä sitä turvallisesti.body_cleaning

kuinka kauan norsun raskaus kestää

Muriatic-happo sopii erinomaisesti raskaisiin puhdistusaineisiin.

Mikä on Muriatic Acid?

Muriatic acid, ei ole yllättävää, on eräänlainen happo. Hapot eivät ole vain vaarallisia nesteitä, joita on käsiteltävä paksuilla käsineillä (vaikka jotkut ovat!) - teknisesti happo on mikä tahansa, jonka pH on 7 tai vähemmän. Tämä sisältää etikan ja kaikki sitrushedelmät sekä joitakin tuttuja happoja, joista olet ehkä kuullut, kuten suolahappo tai oksaalihappo, jota löytyy leivinjauheesta ja joistakin valkaisuaineista.

Happoilla on monia käytännön käyttötarkoituksia, kuten kotitalouksien puhdistamiseen tai maun lisäämiseen elintarvikkeisiin tai juomiin. Coca -Colan pH on noin 2,5, joten se on paljon happamampi kuin odotit päivittäisessä kulutuksessamme! Ja vaikka emäksiä ja happoja voidaan käyttää toisiaan vastaan, emäksen kulutus voi olla yhtä vaarallista kuin hapon kulutus ; lipeä, viemärinpuhdistusaine ja ammoniakki ovat kaikki emäksiä, jotka voivat olla varsin vaarallisia.

Entäs muriatic acid? Muriatic acid on suolahapon muoto , jonka pH on noin 1-2. Ainoa suolahapon ja hiilihapon väliset erot ovat puhtaita - muriatiinihappo laimennetaan 14,5 - 29 prosenttiin ja sisältää usein epäpuhtauksia, kuten rautaa. Nämä epäpuhtaudet tekevät muriatiinihaposta enemmän keltaista kuin puhdasta suolahappoa.

mitkä ovat neljä lauseen tyyppiä?

Vaikka riatihappo on edelleen erittäin syövyttävä, se on lievempi kuin suolahappo ja siksi sopii paremmin kotikäyttöön .

PH -arvossa 1-2 muriatiinihappo voi olla yhtä hapan kuin mahahappo (joka myös koostuu osittain suolahaposta) tai sitruunamehu. PH -arvo ei kuitenkaan ole ainoa sen syövyttävyyden määräävä tekijä.

Huolimatta toisinaan saman happamuudesta kuin sitruunamehu, hiukkashapon asettaminen iholle on aina riskialttiimpaa kuin sitruunamehu. Sitruunamehu on viisi -kuusi prosenttia sitruunahappoa , kun taas muriatic acid voi olla missä tahansa 14-31 prosenttia happoa . Joten sen lisäksi, että hiilihappo on matalampi ja sen vuoksi happamampi koostumus, se on myös väkevämpi kuin sitruunamehu - Siksi muriatic -happo voi helposti polttaa paljaan ihon, kun taas sitruunamehu ei todennäköisesti.

Siksi on aina tärkeää käyttää turvavarusteita, jos työskentelet muriatic -hapon kanssa, vaikka se olisi laimennettu, mutta ei niin paljon sitruunoilla.

body_sponge
Et luultavasti halua käyttää muriatiinihappoa päivittäiseen puhdistukseen, mutta siitä voi olla hyötyä!

Mitkä ovat Muriatic -hapon käyttötavat?

Muriatiinihapolla on monia käyttötarkoituksia, joista monet ovat teollisia. Happona monet sen käyttötarkoitukset ovat yhden aineen puhdistamiseen tai poistamiseen toisesta. Jotkut yleiset käyttötavat muriaattihapolle ovat:

keskimääräinen sat -piste Illinoisissa
  • Raakanahan käsittely
  • Raudan tai ruosteen poistaminen teräksestä
  • Helmien ulkopuolen poistaminen
  • Kotitalouksien siivous (kellarit ja wc: t, joissa on mineraalitahroja)
  • Tiilien puhdistus
  • Tukkeutuneiden viemärien puhdistaminen

body_safe-1 Vaikka se ei ehkä ole niin väkevä kuin jotkut hapot, turvavarusteet ovat silti välttämättömiä, kun työskentelet muriaattihapon kanssa.

Muriatic -hapon turvallinen käyttö

Lukuisista käytännön sovelluksista huolimatta On tärkeää muistaa, että muriatiinihappo on edelleen peräisin suolahaposta, joka on mahdollisesti vaarallinen aine, jos sitä ei käsitellä oikein. Noudata aina hyviä turvallisuuskäytäntöjä, kun käytät muriatiinihappoa, kuten:

Käytä suojavaatetusta

Muriatic -happo voi olla vähemmän konsentroitua kuin suolahappo, mutta se voi silti aiheuttaa palovammoja iholle ja silmille. Käytä aina suojavaatetusta, kun käsittelet muriatiinihappoa, mukaan lukien pitkät hihat, housut, käsineet ja suojalasit tai lasit. Riippumatta siitä, mihin käytät muriaattihappoa, roiskeet tai tuuli voivat aiheuttaa nesteen laskeutumisen ihollesi, joten pukeudu asianmukaisesti.

milloin tammikuun lauantain tulokset julkaistaan?

Lisää happo veteen

Jos laimentat muriaattihappoa edelleen, kaada happo aina veteen eikä päinvastoin . Veden lisääminen happoon voi aiheuttaa kemiallisen reaktion, joka saa nesteen kuplimaan ja suihkuttamaan useisiin suuntiin ja mahdollisesti aiheuttamaan vammoja, jos se joutuu iholle tai silmiin.

Älä sekoita

Muriatic -happo on tehokas puhdistusaine yksinään, eikä sitä saa sekoittaa kemikaaleihin, kuten valkaisuun tai kaliumpermanganaattiin. Näiden kemikaalien sekoittaminen keskenään tuottaa kloorikaasua, joka voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja jopa kuoleman.

Täydellinen asianmukainen hävittäminen

Muriatiinihappo on neutraloitava lisäämällä siihen ruokasoodaa. Älä kaada muriaattihappoa viemäriin neutraloimatta sitä, kuten tämä voi aiheuttaa korroosiota ja ympäristövahinkoja . Liuoksen tulee olla suhteessa 1:50, mikä tarkoittaa, että sinun on huuhdeltava hiilihappo ja ruokasooda runsaalla määrällä vettä sen varmistamiseksi, että se on laimennettu oikein.

Hävitä muriatiinihappo mahdollisuuksien mukaan säilyttämällä se muovisäiliössä ja viedä se vaarallisen jätteen käsittelyyn .

Käytä asianmukaista suojaa

Muriatiinihappo on säilytettävä muovi- tai lasiastiassa , ei koskaan metallia, jota se voi syövyttää.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset