Mikä on Muriatic Acid? Onko se vaarallista?

feature_beaker

Hapot saavat huonon räpylän-kun kuulemme sanan, kuvittelemme usein jonkinlaisen altaan lihansyöjästä, limenvihreästä nesteestä. Mutta kaikenlaisilla hapoilla, mukaan lukien muriatiinihappo, on paljon käytännön käyttötarkoituksia, eikä vain superroistoja varten! Talonomistajat, nahkatyöntekijät ja jopa helmiteollisuus käyttävät muriatiinihappoa päivittäin.

Tämä opas kattaa, mitä muriaattihappo on, joitain sen yleisiä käyttötapoja ja kuinka käsitellä sitä turvallisesti.body_cleaning

kuinka kauan norsun raskaus kestää

Muriatic-happo sopii erinomaisesti raskaisiin puhdistusaineisiin.

Mikä on Muriatic Acid?

Muriatic acid, ei ole yllättävää, on eräänlainen happo. Hapot eivät ole vain vaarallisia nesteitä, joita on käsiteltävä paksuilla käsineillä (vaikka jotkut ovat!) - teknisesti happo on mikä tahansa, jonka pH on 7 tai vähemmän. Tämä sisältää etikan ja kaikki sitrushedelmät sekä joitakin tuttuja happoja, joista olet ehkä kuullut, kuten suolahappo tai oksaalihappo, jota löytyy leivinjauheesta ja joistakin valkaisuaineista.

Happoilla on monia käytännön käyttötarkoituksia, kuten kotitalouksien puhdistamiseen tai maun lisäämiseen elintarvikkeisiin tai juomiin. Coca -Colan pH on noin 2,5, joten se on paljon happamampi kuin odotit päivittäisessä kulutuksessamme! Ja vaikka emäksiä ja happoja voidaan käyttää toisiaan vastaan, emäksen kulutus voi olla yhtä vaarallista kuin hapon kulutus ; lipeä, viemärinpuhdistusaine ja ammoniakki ovat kaikki emäksiä, jotka voivat olla varsin vaarallisia.

Entäs muriatic acid? Muriatic acid on suolahapon muoto , jonka pH on noin 1-2. Ainoa suolahapon ja hiilihapon väliset erot ovat puhtaita - muriatiinihappo laimennetaan 14,5 - 29 prosenttiin ja sisältää usein epäpuhtauksia, kuten rautaa. Nämä epäpuhtaudet tekevät muriatiinihaposta enemmän keltaista kuin puhdasta suolahappoa.

mitkä ovat neljä lauseen tyyppiä?

Vaikka riatihappo on edelleen erittäin syövyttävä, se on lievempi kuin suolahappo ja siksi sopii paremmin kotikäyttöön .

PH -arvossa 1-2 muriatiinihappo voi olla yhtä hapan kuin mahahappo (joka myös koostuu osittain suolahaposta) tai sitruunamehu. PH -arvo ei kuitenkaan ole ainoa sen syövyttävyyden määräävä tekijä.

Huolimatta toisinaan saman happamuudesta kuin sitruunamehu, hiukkashapon asettaminen iholle on aina riskialttiimpaa kuin sitruunamehu. Sitruunamehu on viisi -kuusi prosenttia sitruunahappoa , kun taas muriatic acid voi olla missä tahansa 14-31 prosenttia happoa . Joten sen lisäksi, että hiilihappo on matalampi ja sen vuoksi happamampi koostumus, se on myös väkevämpi kuin sitruunamehu - Siksi muriatic -happo voi helposti polttaa paljaan ihon, kun taas sitruunamehu ei todennäköisesti.

Siksi on aina tärkeää käyttää turvavarusteita, jos työskentelet muriatic -hapon kanssa, vaikka se olisi laimennettu, mutta ei niin paljon sitruunoilla.

body_sponge
Et luultavasti halua käyttää muriatiinihappoa päivittäiseen puhdistukseen, mutta siitä voi olla hyötyä!

Mitkä ovat Muriatic -hapon käyttötavat?

Muriatiinihapolla on monia käyttötarkoituksia, joista monet ovat teollisia. Happona monet sen käyttötarkoitukset ovat yhden aineen puhdistamiseen tai poistamiseen toisesta. Jotkut yleiset käyttötavat muriaattihapolle ovat:

keskimääräinen sat -piste Illinoisissa
  • Raakanahan käsittely
  • Raudan tai ruosteen poistaminen teräksestä
  • Helmien ulkopuolen poistaminen
  • Kotitalouksien siivous (kellarit ja wc: t, joissa on mineraalitahroja)
  • Tiilien puhdistus
  • Tukkeutuneiden viemärien puhdistaminen

body_safe-1 Vaikka se ei ehkä ole niin väkevä kuin jotkut hapot, turvavarusteet ovat silti välttämättömiä, kun työskentelet muriaattihapon kanssa.

Muriatic -hapon turvallinen käyttö

Lukuisista käytännön sovelluksista huolimatta On tärkeää muistaa, että muriatiinihappo on edelleen peräisin suolahaposta, joka on mahdollisesti vaarallinen aine, jos sitä ei käsitellä oikein. Noudata aina hyviä turvallisuuskäytäntöjä, kun käytät muriatiinihappoa, kuten:

Käytä suojavaatetusta

Muriatic -happo voi olla vähemmän konsentroitua kuin suolahappo, mutta se voi silti aiheuttaa palovammoja iholle ja silmille. Käytä aina suojavaatetusta, kun käsittelet muriatiinihappoa, mukaan lukien pitkät hihat, housut, käsineet ja suojalasit tai lasit. Riippumatta siitä, mihin käytät muriaattihappoa, roiskeet tai tuuli voivat aiheuttaa nesteen laskeutumisen ihollesi, joten pukeudu asianmukaisesti.

milloin tammikuun lauantain tulokset julkaistaan?

Lisää happo veteen

Jos laimentat muriaattihappoa edelleen, kaada happo aina veteen eikä päinvastoin . Veden lisääminen happoon voi aiheuttaa kemiallisen reaktion, joka saa nesteen kuplimaan ja suihkuttamaan useisiin suuntiin ja mahdollisesti aiheuttamaan vammoja, jos se joutuu iholle tai silmiin.

Älä sekoita

Muriatic -happo on tehokas puhdistusaine yksinään, eikä sitä saa sekoittaa kemikaaleihin, kuten valkaisuun tai kaliumpermanganaattiin. Näiden kemikaalien sekoittaminen keskenään tuottaa kloorikaasua, joka voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja jopa kuoleman.

Täydellinen asianmukainen hävittäminen

Muriatiinihappo on neutraloitava lisäämällä siihen ruokasoodaa. Älä kaada muriaattihappoa viemäriin neutraloimatta sitä, kuten tämä voi aiheuttaa korroosiota ja ympäristövahinkoja . Liuoksen tulee olla suhteessa 1:50, mikä tarkoittaa, että sinun on huuhdeltava hiilihappo ja ruokasooda runsaalla määrällä vettä sen varmistamiseksi, että se on laimennettu oikein.

Hävitä muriatiinihappo mahdollisuuksien mukaan säilyttämällä se muovisäiliössä ja viedä se vaarallisen jätteen käsittelyyn .

Käytä asianmukaista suojaa

Muriatiinihappo on säilytettävä muovi- tai lasiastiassa , ei koskaan metallia, jota se voi syövyttää.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.