Mikä on malli UN? 4 syytä liittyä

feature_unflag.png

Oletko kiinnostunut politiikasta tai kansainvälisistä suhteista ja etsit klubia, joka antaa sinulle käytännön toimintaa? Oletko kuullut Model UN: sta, mutta etkö ole varma, mikä se on?

kuka vs kuka

Lue tämä opas oppiaksesi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää siitä, mikä malli UN on, mitä sen osallistujat tekevät ja kuinka päättää, onko se oikea oppitunninlähde, johon voit liittyä.Mikä on malli UN?

Yhdistyneiden Kansakuntien malli, jota usein kutsutaan malliksi UN tai MUN, on koulun ulkopuolinen oppilas, joka on yleisimmin tarkoitettu lukiolaisille, mutta se on saatavana myös korkeakoulujen ja yläasteiden opiskelijoille.

Malli UN on a YK-järjestöjen simulointi kuten YK: n yleiskokous, YK: n turvallisuusneuvosto, UNICEF ja muut. Sen osallistujat ottavat vastaan ​​suurlähettiläiden tehtäviä eri maista ja keskustelevat ajankohtaisista aiheista. YK-malli kehitettiin 1950-luvulla tapana antaa opiskelijoille käytännön oppimista kansainvälisissä suhteissa, diplomatiassa ja Yhdistyneissä Kansakunnissa. Yli 400 000 opiskelijaa ympäri maailmaa osallistuu vuosittain YK-malliin.

Mitä malli YK: n osanottajat tekevät?

YK-mallin ydin on sen simulaatiot YK-konferensseista, joissa opiskelijat (tunnetaan YK-mallin edustajina) roolipeli YK: n lähettiläinä ja edustajina. Jos liityt Model Model -ohjelmaan, teet erilaisia ​​toimintoja, kuten tutkimusta, keskustelua ja ratkaisujen löytämistä muiden maiden jäsenten kanssa. Nämä simulaatiot tapahtuvat Malli YK-konferensseja, jotka voivat olla alueellisia, kansallisia tai kansainvälisiä. Konferensseissa voi olla 30–3000 osallistujaa.

Kun malli UN -tiimisi liittyy konferenssiin, joukkueellesi määritetään maa ja kyseiseen maahan liittyvä asia josta keskustellaan parhaillaan YK: ssa. Voit pyytää tiettyä maata, mutta et saa taata sitä. Esimerkiksi, sinut voidaan valita edustamaan Nicaraguaa Latinalaisen Amerikan ja Karibian talouskomissiossa (ECLAC). Konferenssissa, johon osallistut, sinun on saatava muut edustajat vakuuttamaan maasi eduksi.

Jos sinulla on suurempi malli YK-tiimi, sinulle voidaan määrätä useita maita tai kysymyksiä, ja joukkue jakautuu pienempiin ryhmiin kattamaan kaikki. Konferensseja järjestetään ympäri vuoden, mutta sinulle annetaan vähintään muutama viikko ja yleensä useita kuukausia aikaa valmistella kantasi ennen kuin osallistut konferenssiin.

Ennen konferenssia:

Konferensseihin valmistautuakseen osallistujien on tutkittava maata ja heille osoitettua asiaa ja oltava tietoisia molemmista. Suurin osa konferensseista edellyttää, että kirjoitat a paikkapaperi siinä hahmotellaan maasi kanta aiheesta ja ehdotuksia ongelman ratkaisemiseksi.

Jos edustat Nicaraguaa ECLAC: ssä, sinun on tutkittava aiheita, kuten millä aloilla on suurin vaikutus maan talouteen, pitkän ja lyhyen aikavälin suhdanteita Nicaraguassa, jos on ryhmiä, jotka ovat suurelta osin poissuljettuja osallistumisesta talous (kuten naiset tai tietyt etniset ryhmät), jotka ovat Nicaraguan ensisijaiset kauppakumppanit, mitä maata tuodaan ja viedään, ja monet muut aiheet. Kun olet keskustellut näistä asioista kannanotossa, sinun on keksittävä tapoja parantaa Nicaraguan taloudellista tilannetta.

body_unga.jpg

YK: n yleiskokous New Yorkissa

Konferenssin aikana:

Opiskelijat järjestetään niiden komiteoiden tai neuvostojen perusteella, joihin he kuuluvat, joten kaikki ECLAC: n jäsenet kokoontuvat yhdessä. Jokaisella ryhmällä on puheenjohtaja, joka johtaa keskusteluja. Tuoli on usein vanhempi opiskelija tai aikuinen.

Tämän jälkeen edustajat pitävät puheen, jossa hahmotellaan maansa kanta kysymyksiin ja tarjotaan mahdollisia ratkaisuja. Suurin osa näistä tiedoista tulee kannanotostasi. Sen jälkeen kun jokainen edustaja on esittänyt maansa kannan ja mahdolliset ratkaisut, on kysymys- ja vastaustilaisuuksia ja keskusteluja (kutsutaan julistuksiksi).

Konferenssin päätavoitteena on, että valiokuntasi tekee laatia kirjallinen päätöslauselma. Kun olet keskustellut eri maiden näkökulmista, keskustellut ja sopinut ratkaisuista, koko ryhmä kirjoittaa yhdessä päätöslauselman. Päätöslauselmassa selitetään asia, johon valiokuntasi keskittyy, ja annetaan joukko ohjeita sen ratkaisemiseksi.

Kun päätöslauselma on kirjoitettu, valiokunta äänestää siitä. Jos päätöslauselmasi hyväksytään, se on merkki valiokuntasi kyvystä työskennellä yhdessä ja tehdä kompromisseja. Konferensseissa jaetaan usein palkintoja kunkin valiokunnan ylimmille edustajille. Nämä ovat usein edustajia, joilla oli hyvin suunnitellut kannanotot, he keskustelivat tehokkaasti, työskentelivät hyvin muiden jäsenten kanssa ja ottivat aktiivisen roolin kirjallisen päätöslauselman laatimisessa.

mitä tarvitaan päästäkseen Harvardiin

Kuinka voit perustaa YK-malliryhmän koulussa?

Jos koulussa on jo malli YK-ryhmä, voit todennäköisesti liittyä siihen samalla tavalla kuin liittyisit mihin tahansa muuhun kouluseuraan.

Jos koulussa ei ole YK-malliklubia, sitten voit myös aloittaa oman. Meillä on opas, joka antaa vaiheittaiset ohjeet oman klubin perustamiseen, ja alla on myös joitain erityisiä vinkkejä YK-malliklubin perustamiseen.

Ensin tarvitset opettajan toimimaan Model YK -klubisi neuvonantajana. Kun haet perustamaan YK-malliryhmää, koulusi voi määrätä opettajan, mutta jos ei, harkitse yhteiskuntatieteiden opettajan pyytämistä, jolla todennäköisesti on vahva tausta asioissa, joista YK-malli keskustelee.

Kun olet värvännyt jäseniä ja asettanut kokousajat, seuraava askel on valita osallistuvat konferenssit. Tällä hetkellä ympäri maailmaa järjestetään yli 400 konferenssia. Voit etsiä verkossa konferensseja, ja luettelo suuremmista konferensseista on myös saatavilla täältä. Uusille klubeille kannattaa ehkä valita kouluasi lähellä oleva konferenssi matkustamisen helpottamiseksi ja halvemmaksi.

YK-malli-tiimillä on mahdollisuus ilmoittautua useisiin konferensseihin, mutta jos tiimisi on vasta aloittamassa, voit aloittaa vain yhdellä tai kahdella konferenssilla vuodessa varmistaaksesi, että jäsenet eivät ole työn alla. Myös siksi uudet joukkueet eivät yleensä saa ensin maata, jota he haluavat edustaa, jos haluat edustaa suurempaa maata kuten Kiinaa tai Yhdysvaltoja, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada ensimmäinen valinta pienemmässä konferenssissa. Huomaa kuitenkin, että suuremman maan edustaminen vaatii usein enemmän tutkimusta ja valmistelua.

Kun olet valinnut konferenssin, tiimillesi nimetään vähintään yksi maa ja komitea edustamaan. Voit nyt jakaa roolit ja aloittaa tutkimuksen.

body_unflags.jpg

Mitä hyötyä on liittymisestä YK-malliin?

Nyt kun tiedät mikä YK-malli on, mitkä ovat sen liittymisen edut? YK-malli voi olla erinomainen lisä ansioluetteloon tai yliopistosovellukseen, ja olen keskustellut neljästä sen tärkeimmistä eduista alla.

Etu # 1: Käytännön kokemus politiikasta, kansainvälisistä suhteista ja ajankohtaisista tapahtumista

Jos suunnittelet uraa kansainvälisissä suhteissa, politiikassa tai olet yksinkertaisesti todella kiinnostunut näistä aiheista, YK-malli on yksi parhaista opetussuunnitelmista, joihin voit liittyä, koska se antaa sinulle käytännön kokemusta näillä alueilla. Suurimmaksi osaksi näistä aiheista kiinnostuneet opiskelijat voivat oppia niistä vain luokassa tai lukemalla itse. Vaikka tämä on loistava tapa saada lisätietoja, se ei yleensä ole kovin vuorovaikutteinen kokemus.

YK-malli sisältää monia samoja toimintoja, joihin todelliset YK: n edustajat osallistuvat, mikä on hieno tapa oppia kuinka eri maat ja komiteat työskentelevät yhdessä ongelmien ratkaisemiseksi. YK-konferenssien mallikeskustelussa keskitytään myös ajankohtaisiin aiheisiin, joten opit asiaankuuluvista ajankohtaisista tapahtumista, joista todennäköisesti keskustellaan ja keskustellaan ympäri maailmaa.

Käytännön kokemus voi helpottaa ideoiden ja käsitteiden ymmärtämistä, näyttää vahvemmalta yliopistosovelluksissa, koska se vaatii enemmän työtä ja on myös hauskempaa osallistua.

30 näytöstä lauantaihin

Etu # 2: Paranna julkisen puhumisen ja keskustelun taitoja

YK-mallikokouksen aikana vietät paljon aikaa puheiden pitämiseen ja keskusteluun muiden edustajien kanssa, mikä voi todella parantaa taitojasi näillä alueilla.

Julkisen puhumisen ja keskustelun taidot ovat hyödyllinen melkein jokaiselle uralle, joten riippumatta siitä, millaista työtä haluat tulevaisuudessa, taitojesi parantaminen näillä alueilla hyödyttää todennäköisesti linjaa.

Etu # 3: Opi ryhmätyön taitoja

Jokainen malli UN-malli vaatii ryhmätyötä, olipa kyse sitten tehtävien jakamisesta, kannanottopaperin kirjoittamisesta tai puheen luomisesta. Konferenssissa ryhmätyöstä tulee entistä tärkeämpää koska sinun on työskenneltävä muiden edustajien kanssa keksimään ratkaisuja, joista kaikki ovat tyytyväisiä, ja kirjoittamaan yhdessä päätöslauselma.

YK-edustajien malli saa usein kokemusta konfliktien ratkaisemisesta, konsensuksen rakentamisesta ja neuvotteluista, jotka ovat ryhmätyökokemuksia, joita monet muut klubit eivät tarjoa.

Vahvat ryhmätyötaidot ovat erittäin tärkeitä korkeakouluille, koska he haluavat hyväksyä opiskelijoita, jotka toimivat hyvin luokkatovereidensa kanssa ja muut kampuksen opiskelijat. Vahvat ryhmätyökokemukset, kuten ne, jotka voit saada malli UN: n kautta, voivat auttaa vahvistamaan korkeakoulujen sovelluksia.

mikä on yin yang symboli

Etu 4: Matkustusmahdollisuus

Jos osallistut YK-malliin, siellä on myös mahdollisuus matkustaa uusiin kaupunkeihin tai jopa uusiin maihin. YK-mallineuvotteluja pidetään ympäri maailmaa, ja jos tiimilläsi on varaa matkustaa ulkomaisiin konferensseihin, saat lisäetuja uuden paikan ja kulttuurin tutkimiseen sekä tapaamisesta muiden maiden opiskelijoista.

body_airplanewing.jpg

Jos liityt Model UN: iin, saatat matkustaa jännittäviin paikkoihin konferensseja varten.

Niin sinun pitäisi liittyä Model UN: iin? Jos sinulla on tarpeeksi aikaa aikataulussasi ja olet lainkaan kiinnostunut kansainvälisistä suhteista, politiikasta, keskusteluista tai julkisesta puhumisesta, malli YK voi olla suuri opetuksen ulkopuolella osallistua, koska se sisältää paljon käytännön työtä, asiaankuuluvaa työtä ja voi olla vahva lisä yliopistosovelluksiin. Jos et ole vielä varma, vieraile tapaamisessasi koulussa, jotta saat käsityksen siitä, millainen liittyminen klubiin olisi.

Yhteenveto

  • YK-malli on klubi lukioille, lukiolaisille tai korkeakouluopiskelijoille, jonka jäsenet simuloivat YK: n komiteoita.
  • YK-mallijäsenille on nimetty vähintään yksi maa ja komitea. He tutkivat maata ja asiaankuuluvia asioita valmistautuakseen konferenssiin.
  • Konferenssissa monia maita ja asioita edustavat opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan kannastaan ​​ja sopimaan ratkaisuista.
  • YK-malli on hieno opetussuunnitelma opiskelijoille, jotka haluavat oppia lisää politiikasta, ajankohtaisista tapahtumista tai kansainvälisistä suhteista, ja opiskelijoille, jotka haluavat parantaa julkisen puhumisen tai keskustelun taitojaan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.