Mikä on melodia? Kuinka se eroaa harmoniasta?

suunnitelma-1655558_1920

Meillä kaikilla on ollut kappale, joka juuttuu päähän. Mutta mikä on se osa, jota et voi ravistella ja jota ei voi olla laulamatta? Se on melodia! Mitä melodia musiikissa on? Melodia on yleensä tärkein ja tunnistettavissa oleva kappale kappaleessa, ja useimmat meistä voivat valita melodian ilman suurempia ongelmia. Mutta mikä on melodia ja miksi se on erityinen? Mennään lyhyt katsaus melodian määrittelyyn, miten se eroaa harmoniasta ja kuinka se tunnistaa.

Mikä on melodia? Melodian määritelmä ja yleiskatsaus

Musiikin melodia on yksinkertainen kokoelma nuotteja, joka on miellyttävä. Musiikilliset sävellykset voivat olla useiden melodioiden kokoelmat jotka kudotaan yhdessä muiden komponenttien kanssa, jotta kappale olisi monimutkaisempi. Melodiat ovat myös ainutlaatuisia, vaikka jotkut voivat kuulostaa samanlaisilta toisilleen. Melodia on yleensä yksinkertainen ja voi toistaa koko kappaleen. Nykyaikaisessa popmusiikissa melodiat voidaan tunnistaa kuorossa tai jakeessa, ja ne kantavat kappaleen läpi eri osien yhdistämiseksi.Kuinka voit valita melodian?

Mahdollisuudet ovat, että voit tunnistaa melodian kuuntelemalla kappaletta. Korvamme pystyvät luonnollisesti kuulla korkeammat äänet paremmin kuin matalat , ja sellaisenaan monet kappaleet on rakennettu niin, että melodia soitetaan korkeammalla äänenvoimakkuudella kuin kappaleen muut elementit. Näin ei kuitenkaan aina ole, koska kappaleet ovat ainutlaatuisia, eikä sävellysten melodioille ole tiukkoja sääntöjä.

Sävellys koostuu osista, melodiaa tukevat muut elementit, kuten soinnut, harmoniat ja rytmi . Ajattele melodiaa kuin kappaleen johtaja. Sen pitäisi olla osa kappaletta, joka hyppää selkeimmin esiin ja ohjaa loppu sävellystä. Melodian pitäisi olla jotain, jonka pystyt helposti valitsemaan muiden komponenttien yli.

Mitä melodioita tiedät?

Melodioita on kaikkialla, ja on paljon yksinkertaisia ​​melodioita, jotka me kaikki tunnistamme niiden lisäksi, jotka kuulemme suosikkimusiikistamme. Esimerkiksi, kun laulamme Hyvää syntymäpäivää -laulun, laulamme melodian .

Lastenlaulut ovat erinomaisia ​​esimerkkejä yksinkertaisista melodioista. Kuumat ristipullat, Hickory Dickory -telakka ja Twinkle Twinkle Little Star ovat kaikki yksinkertaisia ​​melodioita, jotka voidaan helposti toistaa ja tunnistaa.

Voit ymmärtää melodioita myös harkitse joitain suosikkikappaleitasi . Käytetään esimerkkinä yhtä kaikkien aikojen suosikkini; Whitney Houstonin 'Haluan tanssia jonkun kanssa'. Jos olet kuullut tämän laulun aiemmin, laula sitä nyt; mikä osa tulee mieleen? Olet todennäköisesti laulaa kuorolle : Voi, haluan tanssia jonkun kanssa / tuntea lämpöä jonkun kanssa / jne. Kuulet tuon melodian myös kappaleen ensimmäisissä sanoituksissa. Jos et ole kuullut tätä kappaletta, suosittelen ensin, että etsit sen, mutta voit käyttää tätä taktiikkaa millä tahansa suosikkikappaleellasi auttaaksesi sinua ymmärtämään melodioita.

muusikko-349790_1920 (2)

Kuinka melodia toimii kappaleessa?

Mikä on kappaleen melodia? Kuten mainitsin, kappaleen melodia on yksi tärkeimmistä osista, mutta se on vain yksi osa. Täydellisessä sävellyksessä on monia osia, ja se voi koostua a melodia, harmoniat ja paljon muuta .

Ajattele lasten laulujen kuumia ristipullia, yksi esimerkkeistämme yksinkertaisesta melodiasta. Monet lapset oppivat soittamaan tätä kappaletta soittimilla, kun he oppivat musiikista. Opiskelijat voivat soittaa tämän kappaleen samanaikaisesti eri oktaaveilla tai sävelkorkeilla harmonian luomiseksi. Rakentamalla melodialle, jossa on enemmän tällaisia ​​elementtejä, syntyisi lopulta monimutkaisempi sävellys.

Sama käsite pätee, kun muusikot ja lauluntekijät luovat kappaleen tai sävellyksen. Kappaleet alkavat usein melodialla, ja niillä on lisäkomponentteja, kuten harmoniat ja rytmi.

Mikä on ero melodian ja harmonian välillä?

Nyt tiedämme melodiamusiikin määritelmän, mutta miten se vertaa harmoniaan? Harmonia on milloin useita nuotteja on pinottu päällekkäin luoda ainutlaatuinen ääni. Harmonioissa on kaksi tai useampia ääniä, joita soitetaan samanaikaisesti, ja tuloksen tulisi olla sonisesti miellyttävä, ja äänien tulisi täydentää toisiaan. Tärkein ero harmonioiden ja melodioiden välillä on se, että harmonia rakentuu jo olemassa olevalle melodialle ja harmonia tarvitsee melodian olemassaolon.

Kun kuuntelet suosikkimusiikkiasi, kannattaa yrittää poimia melodia. Voit kouluttaa korvasi kuulemaan niitä paremmin ja tunnistaa melodian muiden musiikkikomponenttien joukossa. Melodiat voivat olla yksinkertaisia ​​tai monimutkaisia, ja ne ovat osa olennaista musiikkia sekä jokapäiväistä elämäämme. Joten seuraavan kerran, että kappale on jumissa päähän, tiedät miksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Gettysburg College ACT -tulokset ja GPA

Nebraskan yliopisto - Lincolnin pääsyvaatimukset

Täydellinen opas: Wake Forestin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Apple Valley High Schoolista

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Apple Valley High Schoolista Apple Valley, CA.

Kuinka kauan sinun pitäisi opiskella ACT: tä varten? 6-vaiheinen opas

Kuinka kauan kestää parantaa ACT -pisteitäsi? Kuinka monta tuntia, viikkoa, kuukautta sinun täytyy opiskella? Ota selvää tästä.

Connecticut College ACT -pisteet ja GPA

Greensboro Collegen pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Victor Valleyn lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Victor Valley High Schoolista Victorville, Kalifornia.

Indiana University Bloomingtonin pääsyvaatimukset

USF SAT -pisteet ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Fiskin yliopiston pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Peru State College pääsyvaatimukset

ACT -alitulokset vs. SAT -alitulokset: Vertailu

Oletko hämmentynyt siitä, mitä testituloksesi tarkoittavat? Selitämme, kuinka ACT- ja SAT -alituloksia verrataan ja miten niitä käytetään oikean testin löytämiseen.

Täydellinen luettelo: Ohion korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Ohiossa? Meillä on täydellinen luettelo Ohion parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Milloin kollegion hyväksymiskirjeet saapuvat säännölliseen päätökseen? Varhainen päätös tai varhainen toiminta?

Milloin korkeakoulut lähettävät hyväksymiskirjeitä ja milloin ne saapuvat? Opi, kun korkeakoulupäätökset tulevat tämän täydellisen oppaan avulla.

NYC On ja pois lyöty polku: Manhattan

Tutki NYC: tä? Opi parhaita asioita Manhattanilla, etsitpä kuuluisia nähtävyyksiä tai piilotettuja helmiä.

Ferris State Universityn SAT -tulokset ja GPA

Ball State SAT -pisteet ja GPA

Lees-McRae Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Rancho Cotaten lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Cotate High Schoolista Rohnert Parkissa, Kaliforniassa.

Cincinnatin kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

4.3 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.3

Mikä on 4.3 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,3 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mikä on DO vs. MD? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on MD: llä ja DO: lla? Mikä tutkinto on parempi lääkärille? Tutustu täydelliseen oppaaseemme DO vs MD.