Mikä on kansainvälinen ylioppilastutkinto-ohjelma (IB)?

mikä lasketaan opetuksen ulkopuoliseksi aktiviteetiksi

Olet todennäköisesti kuullut IB: stä tai kansainvälisestä ylioppilastutkinnosta. Olet ehkä kuullut, että se on tavallaan Advanced Placement- tai AP-ohjelma.

Olen itse saanut IB-tutkintotodistuksen Suncoast Community High Schoolista Riviera Beachillä Floridassa. Tunnen ohjelman sisältä ulospäin. Tässä artikkelissa, Annan sinulle tosiasiallisen yleiskuvan IB: stä ja mielipiteistäni .

päivitys-1672349_640

2021 IB-kokeen muutokset COVID-19: n vuoksi

COVID-19 (koronavirus)-pandemian vuoksi Toukokuu 2021 IB-arvioinnissa on kaksi reittiä, tentti ja muu kuin koe, riippuen siitä, minkä koulusi valitsee . Pysy ajan tasalla uusimmista tiedoista, mitä tämä tarkoittaa IB-tutkintotodistuksille, IB-luokkien kurssihyvityksille ja muille, vuoden 2021 IB COVID-19 FAQ -artikkelissamme.

Mikä on kansainvälinen ylioppilastutkinto-ohjelma?

Ensinnäkin, mikä on IB? Kansainvälinen ylioppilastutkinto-ohjelma (IB) suunniteltiin Sveitsissä 1960-luvulla. Ohjelman oli tarkoitus olla tiukka, kansainvälisesti tunnustettu tutkintotodistus yliopistoon pääsemiseksi jonka opiskelijat ympäri maailmaa voisivat ansaita. Voit lukea lisää IB-ohjelman historiasta ja filosofiasta IB: n virallisilla verkkosivuilla .

IB-tutkintotodistus on IB: n opiskelijoille myöntämä valtakirja, jonka useimmat korkeakoulut ja yliopistot tunnustavat (käsittelen tätä tarkemmin alla). Kaikki IB-tutkintoa suorittavat opiskelijat eivät tosin saa sitä.

Jos haluat ansaita IB-tutkintotodistuksen, sinun on mentävä IB-hyväksyttyyn kouluun (nimeltään IB World School) ja täytettävä kaikki vaatimukset , mukaan lukien luokkien ottaminen kuuteen aihepiiriin, tenttien läpäiseminen ja kolmen ylimääräisen perusvaatimuksen täyttäminen.

Etkö halua jatkaa tutkintotodistusta? Joissakin kouluissa voit osallistua muutamaan IB-luokkaan suorittamatta täysimittaista IB-tutkinto-ohjelmaa , vaikka jokainen lukio asettaa oman politiikkansa. Esimerkiksi kouluni teki ei salli kenelle tahansa, joka ei ollut tutkintotodistuksen hakija, osallistua IB-luokkiin.

Siksi on niin tärkeää selvittää koulun käytäntö ennen kuin päätät osallistua. Etsi alueesi koulua käyttämällä tätä täydellistä luetteloa IB-kouluista Yhdysvalloissa ja kysy sitten koulun IB-koordinaattorilta sähköpostilla heidän käytäntönsä suhteen.

Mistä voit osallistua IB-luokkiin ja saada IB-tutkintotodistuksen?

Voit osallistua IB-luokkiin ja saada IB-tutkintotodistuksen monissa paikallisissa kouluissa.

Tällä hetkellä niitä on 942 IB-tutkinto-ohjelman koulua pelkästään Yhdysvalloissa. Yhteensä, 5263 koulua ympäri maailmaa tarjoavat IB-ohjelmia. Tämä sisältää tutkintotodistusohjelman, uraohjelman ja ohjelmat erityisesti ala- ja yläasteen opiskelijoille.

Voit myös suorittaa tiettyjä IB-luokkia verkossa Pamoja Educationin kautta. et voi saada IB-tutkintotodistustasi verkossa koska Pamoja ei tarjoa yhtään ryhmän 4 (tiede) luokkaa.

body_ibcollege-1

ero yliopistossa ja yliopistossa

Onko IB hyödyllinen yliopistossa?

Voitko saada korkeakoulututkintoa IB-luokille tai IB-tutkintotodistuksen?

Joo! Vaikka jokaisella koulussa on hieman erilainen pätevyys ansaita pisteitä IB-luokille, useimmat korkeakoulut antavat sinulle luottoa IB HL -kursseille, joiden tenttipisteet ovat vähintään 5 .

Jotkut korkeakoulut jopa luopuvat IB-tutkintotodistuksen saaneista opiskelijoista. Toiset, kuten Etelä-Kalifornian yliopisto (alma mater), antavat sinulle koko vuoden luottoluokituksen, jos sinulla on IB-tutkintotodistus.

Voit etsiä korkeakoulujen yksittäisiä IB-korkeakoulujen luottokäytäntöjä hakemalla hakusanalla [School School] IB credit policy. Useimmilla yliopistoilla on oma verkkosivusto IB-luottopolitiikkansa selittämiseksi.

Mikä on ero IB: n ja AP: n välillä?

Vaikka AP-kokeet ovat tyypillisesti kaikki tai pääosin monivalintakysymyksiä, IB-kokeet ovat enimmäkseen kirjallisia, esseepohjaisia. IB-luokilla on taipumus olla myös laajempi maailmankuva, joka saa sinut lukemaan paljon ulkomaisia ​​kirjoja, oppimaan ulkomaista historiaa ja opiskelemaan vierasta kieltä.

AP-luokat keskittyvät enemmän testimateriaaliin. IB on monipuolisempi koulutus , mielestäni, koska sinun on lähetettävä kirjallinen osa (tyypillisesti raportti tai essee), joka lasketaan IB: n lopputulokseen sen lisäksi, että suoritat tentin kurssin lopussa.

Esimerkiksi luonnontieteiden luokissa sinun on täytettävä kattavat laboratorioraportit. Sillä välin historiaa varten sinun on tehtävä kattava raportti tietystä aiheesta, joka on sopusoinnussa oppimasi historian kanssa, ja sinun on valittava kirjoittamasi aihe. Olen oppinut Euroopan historiasta, ja raporttini keskittyi erityisesti liittoutuneiden sotavankeihin Euroopassa toisen maailmansodan aikana.

Suosion suhteen IB on paljon vähemmän suosittu kuin AP Yhdysvalloissa . Vuonna 2019 AP-tentit kävi 2,8 miljoonalla opiskelijalla , noin 2,7 miljoonaa näistä on Yhdysvalloissa. Sitä vastoin vain noin IB-tenttejä suoritti 166465 opiskelijaa toukokuussa 2019, ja 88 000 heistä oli Yhdysvalloissa.

kuinka selvittää merkki

IB on myös kalliimpaa kuin AP-luokat. IB: lle, tentti maksaa 119 dollaria (jos olet Yhdysvalloissa). Vaikka tämä on paljon rahaa, se on paljon pienempi kuin lukukausimaksu, jonka maksat samasta intro-tason yliopistokurssista.

Monilla kouluilla on myös omat IB-rahoitustukiohjelmat. Jotkut koulut kattavat IB-rekisteröinti- ja tenttimaksut. Julkinen kouluni (Suncoast Community High School) kattoi kaikki IB-tenttimaksujen sekä AP-tenttimaksujen kustannukset kaikille opiskelijoille niin kauan kuin he olivat ilmoittautuneet vastaavaan luokkaan, joten en koskaan maksanut testeistä.

Kysy paikalliselta IB-koululta heidän käytäntönsä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia IB-koordinaattorille (löydät heidän yhteystietonsa IB-koulujen täydellisestä luettelostamme).

AP-tentit maksavat 94 dollaria , joten ne ovat halvempia kuin IB-testit. Molemmat ovat kuitenkin edelleen paljon halvempi kuin yliopistokurssin hinta. AP ei myöskään tällä hetkellä tarjoa tutkinto-ohjelmaa.

body_ibscale

Miksi sinun pitäisi osallistua IB-luokkiin tai jatkaa IB-tutkintoa?

Yliopistoluottomahdollisuuden lisäksi uskon todella, että IB-ohjelma on paras valmistelu korkeakouluun - jopa parempi kuin kaksoisrekisteröintiohjelmassa suorittamani korkeakouluopetuksen luokat. IB valmistaa opiskelijoita ajatella maailmanlaajuisesti ja kirjoittaa monista aiheista . Uskon todella IB-ohjelmaan.

Se tarjoaa opiskelijoille enemmän luovia mahdollisuuksia kuin AP-luokissa. Opiskelijat saavat valita aiheita raporteilleen, eikä heille yleensä anneta tiettyä tutkimusta.

ei boston college superscore toimii

Esimerkiksi olen erittäin intohimoinen elokuvaan ja teatteriin. Sain tutkia tätä intohimoa laajennetun esseen kautta, ja sain myös tutkia sitä suullisessa esityksessä espanjalaiselle B-luokkaani, jossa puhuin Pedro Almodovarista ja espanjalaisesta elokuvasta.

Olen myös hyvin kiinnostunut sukuhistoriastani. Kuten mainitsin. Kirjoitin raportin IB-historialuokalle raportista liittoutuneista sotavangeista Euroopassa toisen maailmansodan aikana. Oma isoisäni oli sotavanki. Minun on löydettävä yksityiskohdat hänen kokemuksistaan ​​ja sisällytettävä ne raporttiini.

Kaiken kaikkiaan IB on loistava ohjelma opiskelijoille, jotka rakastavat lukea ja oppia maailmasta. Se antaa opiskelijoille todella mahdollisuuden harjoittaa suurimpia etujaan ja tunnistaa intohimonsa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.