Mikä on kuvankäsittely? Täydellinen opas

ominaisuus-nainen-haaveilevat kirja-pilvet

Kirjallinen laite on tekniikka, jolla kirjailija välittää ideoita ja viestejä lukijoilleen. Tämä tarkoittaa, että lukijoina meidän on ymmärrettävä ja käytettävä kirjallisia laitteita, jotta voimme ymmärtää teoksen pääteemat täysin!

Tänään tarkastelemme tarkemmin, miten kuvia voidaan käyttää tekstin analysointiin. Aloitamme antamalla sinulle kuvamääritelmän, ennen kuin puhumme siitä, miksi se on tärkeä työkalu tekstin analysointiin. Sitten käymme läpi joitain kuvien esimerkkejä runoudesta ja fiktiosta ja näytämme sinulle tarkalleen, miten voit analysoida kunkin kuvan.Tämän artikkelin loppuun mennessä voit puhua kirjallisuuden kuvista ammattilaisena, joten aloitetaan.

keho-kuvake-meme Vakavasti. Kun tiedät etsimäsi, näet sen kaikkialla!

Mikä on kuvankäsittely? Määritelmä ja selitys

Oletko koskaan lukenut kirjaa, joka saa sinut tuntemaan, että näet, tunnet, haistat tai maistelet samaa kuin hahmo, josta luet? (Meillä oli tämä kokemus ensimmäistä kertaa Harry Potter kokeilee voiöljyä Hogsmeadessa .) Jos sinulla on, voit kiittää kuvia siitä kokemuksesta!

Kuvankäsittely on kielen käyttö kuvien luomiseen lukijan mielessä . Kirjoittajat käyttävät kuvailevia sanoja ja lauseita auttaakseen lukijaa tuntemaan olevansa ... hyvin, missä tahansa kirjailija haluaa heidän olevan! Pohjimmiltaan kirjoittaja yrittää luoda mielikuvan lukijalle valitsemillaan sanoilla. Näin yksi kaikkien aikojen suurimmista kauhukirjoittajista, Stephen King , kuvaa kuvia :

Kuvaajia ei ole kirjoittajan sivulla; se tapahtuu lukijan mielessä. Kaiken kuvaaminen tarkoittaa valokuvan toimittamista sanoin; Sinulle, kirjailijalle, näyttävimpien ja tärkeimpien näkökohtien osoittaminen on antaa lukijalle mahdollisuus luonnostella luonnoksesi muotokuvaksi.

Toisin sanoen: voit ajatella kuvia maalaukseksi sanoilla polttoaineeksi lukijan mielikuvitusta!

Helppo tapa havaita kuvia tekstissä on kiinnittää huomiota sanoihin, lauseisiin ja lauseisiin, jotka liittyvät viiteen aisteihisi (näky, haju, maku, kosketus ja ääni). Tämä johtuu siitä, että kirjoittajat tietävät, että lukijan huomion kiinnittämiseksi heidän on oltava tekemisissä heidän kanssaan henkisesti, fyysisesti ja emotionaalisesti.

Koska kuvat on suunniteltu yhdistämään lukija tekstiin, se on yksi tehokkaimmista työkaluista, joita kirjoittajan on välitettävä aiheistaan ​​ja viesteistään.

runko-keltainen-maalattu-kaksi-betoni

Kahden tyyppiset kuvat

Aina kun kirjailija kiinnittää lukijan aistit, he käyttävät kuvia ... mikä tarkoittaa, että kuvat ovat todella laaja kirjallinen laite. Yleensä kuitenkin , kuvat sopivat kahteen suureen luokkaan: kirjaimelliseen ja kuviolliseen.

Chicagon yliopiston täydentäviä esseitä

Kirjaimelliset kuvat: esimerkkejä ja selityksiä

Kirjaimellisilla kuvilla kirjailija on kirjaimellisesti kuvaamalla asioita lukijalle. (Melko suoraviivainen, vai?)

Kirjoittajat käyttävät usein kirjaimellisia kuvia kuvaamaan lukijan asetusta, merkkejä ja tilannetta. Kirjaimelliset kuvat auttavat lukijaa kuvaamaan hahmot, ymmärtämään mitä hahmot tekevät ja jopa ennakoimaan mitä seuraavaksi voi tapahtua. (Jos hahmo on esimerkiksi pimeässä, likaisessa kujalla, hän on todennäköisesti vaarallisemmassa tilanteessa kuin jos merkki hyppää koiranputkea pitkin.)

Katsotaanpa esimerkki kirjaimellisista kuvista Michael Crichtonin Jurassic Park jotta voit nähdä mitä tarkoitamme. Tässä kohtauksessa tohtori Alan Grant, Lex Murphy ja Tim Murphy yrittävät piiloutua tyrannosaurusrexiltä:

He olivat nyt lähempänä vesiputousta, möly paljon kovempaa. Kivet muuttuivat liukkaiksi, polku mutaiseksi. Siellä oli jatkuvasti riippuva sumu. Se oli kuin liikkuminen pilven läpi. Polku näytti johtavan suoraan kiirehtivään veteen, mutta kun he tulivat lähemmäksi, he näkivät, että se todella meni vesiputouksen taakse.

Tyrannosaurus katsoi edelleen alavirtaan, selkä kääntyi heidän puoleensa. He kiirehtivät polkua pitkin vesiputoukselle ja olivat melkein siirtyneet putoavan vesikerroksen taakse, kun Grant näki tyrannosauruksen kääntyvän. Sitten he olivat täysin vesiputouksen takana, eikä Grant pystynyt näkemään ulos hopeaarkin läpi.

Nyt kun olet lukenut tämän kohdan, sulje silmäsi ja kuvaa kohtaus. Olet todennäköisesti kuvannut jättiläistä vesiputousta, nälkäistä tyrannosaurusrexiä ja paljon vaaraa, eikö? Tämä johtuu siitä, että tämän kohdan kirjaimelliset kuvat maalaa hyvin tarkan, kirjaimellisen kuvan, joka auttaa sinua kuvittelemaan, mitä tapahtuu tällä hetkellä!

Taika, eikö? Ei aivan. Kuvat toimivat, koska kirjoittaja käyttää kuvaavia sanoja ja lauseita kuvan maalaamiseen. Katsotaanpa uudelleen muutamia ensimmäisiä rivejä ja valitaan osa kuvauskielestä, joka auttaa muokkaamaan näkymää:

He olivat nyt lähempänä vesiputousta, möly paljon kovempaa. Kivet muuttuivat liukkaiksi, polku mutaiseksi. Siellä oli jatkuvasti riippuva sumu. Se oli kuin liikkuminen pilven läpi.

Nämä rivit ovat melkein yksinomaan kuvauksia, ja Crichton käyttää lauseita, kuten kivistä tuli liukkaita ja jatkuvaa roikkuvaa sumua, jotta voit kuvitella tarkalleen, mitä tapahtuu. Hyvä tapa valita kirjaimellisia kuvia on etsiä substantiiveja ja nähdä sitten, miten ne kuvataan. Esimerkiksi substantiivin vesiputous kuvataan mölyksi, joka tulee voimakkaammaksi, sitä lähemmäksi hahmoja!

Analyysin näkökulmasta nämä kirjaimelliset kuvat auttavat yhdessä rakentamaan mieliala tai sävy , kohtauksen. Tässä tapauksessa kohtauksen kuvat vaikuttavat sen jännittyneeseen ja jännittävään sävyyn. Ympäristö on petollinen - paitsi kivet ovat liukkaita, mutta hahmoilla on vaikeuksia nähdä sumua ja vettä. Yksi väärä liike, ja niistä tulee maukas välipala nälkäiselle dinosaurukselle!

keho-punainen-auringonnousu

Käytä tätä kuvaa inspiraationa merkityksen löytämiseen! (Tällä kaikella on järkeä sekunnissa.)

Figuratiiviset kuvat: esimerkkejä ja selityksiä

Toisin kuin kirjaimelliset kuvat, kuvitteellinen kuvitus käyttää sanojen ei-kirjaimellista - tai metaforista - merkitystä kuvan maalaamiseksi lukijalle. Lähes kaikilla sanoilla on kaksi merkitystä: niiden merkitys ja merkitys. merkintä sanan sanakirja on sen kirjaimellinen määritelmä. Toisaalta figuratiivinen kuvitus perustuu konnotaatio Tai sanojen tai lauseiden implisiittinen merkitys tekstin teemojen ja ideoiden muokkaamiseksi.

Jos haluat nähdä, kuinka kuviollinen kuvasto toimii, katsotaanpa Shakespearen Sonnet 130: n ensimmäistä riviä, jossa puhuja kuvailee naisrakkauttaan:

Emäntäni silmät eivät ole mitään kuin aurinko;

Okei. Nollataan tässä sanaa aurinko. Merriam-Websterin mukaan kirjaimellinen määritelmä sanalle aurinko on valoisa taivaankappale, jonka ympäri maa ja muut planeetat pyörivät, josta ne saavat lämpöä ja valoa, joka koostuu pääasiassa vedystä ja heliumista. Mutta puhuja ei tarkoita sitä, että hänen rakastajansa silmät eivät ole kuin kaasupallo!

Joten mitä hän tarkoittaa? Selvitäksemme tämän, katsotaanpa kuvitteellisia kuvia täällä. Ota hetki ja ajattele joitain sanan aurinko implisiittisiä tai metaforisia merkityksiä. Sana saattaa saada sinut ajattelemaan lämpöä ja onnea. Se voi myös saada sinut ajattelemaan muita kuvia, kuten palava, loistava tai tulinen kirkkaus.

Tämä mielikuvitus mielessä tämä rivi on parempi lukea, koska rakastajatareni silmät eivät ole kirkkaita, lämpimiä tai onnellisia. Figuratiivisten kuvien lisäksi tämä rivi on järkevämpi, ja se vihjaa lukijat myös runon viestiin: että tunnistat jonkun viat ja silti rakastat heitä ja löydät ne kauniiksi.

Vielä yksi nopea huomautus: koska olet taitava lukija , olet todennäköisesti tajunnut, että tämä linja Shakespearesta on myös metafora , mikä on vertailu kahden näennäisesti etuyhteydettömän kohteen välillä (tässä tapauksessa silmät ja aurinko). Kirjoittajat käyttävät usein muita kirjallisia laitteita, kuten metaforaa, vertausta ja personointia auttaakseen luomaan eläviä kuvia lukijalle. Joten älä ihmettele, jos näet kuvien päällekkäisyyden muiden kirjallisuustekniikoiden kanssa!

Voiko esimerkki kuvista olla sekä kirjaimellisia että esittäviä samanaikaisesti?

Ehdottomasti! Itse asiassa on melko yleistä nähdä kirjailijoiden käyttävän kirjaimellisia ja kuvallisia kuvia samanaikaisesti. Ota ensimmäinen jakso William Wordsworthin runo, narsissit :

Vaellin yksinäinen kuin pilvi

Se kelluu korkeilla laaksoilla ja kukkuloilla,
Kun näin kerralla joukon,
Isäntänä kultaisia ​​narsisseja;
Järven vieressä, puiden alla,
Lepatus ja tanssi tuulessa.


Tässä osassa yhdistyvät kirjaimelliset ja kuviolliset kuvat. Kirjaimellisesti tämän verson kuvat auttavat meitä näkemään puhujan vaeltavan yksin, kunnes hän kompastuu järven rannalla kasvavan narsissin laastariin. Nämä kuvat ovat tärkeitä Wordsworthin runouden ymmärtämiselle, jossa tutkitaan usein luonnon ja ihmisen suhdetta.

Figuratiivisten kuvien avulla voimme oppia hieman enemmän puhujasta, joka on ulkopuolinen. Voimme päätellä tämän hänen antamiensa kuvien vuoksi; hän kuvittelee itsensä pilveksi, joka kelluu kaiken päällä, pystyy näkemään mitä tapahtuu, mutta ei voi osallistua. Narsissit puolestaan ​​edustavat yhteiskuntaa. Täällä olevat kuvat ovat onnellisia (narsissit ovat kultaisia ​​ja tanssivia), jolloin puhuja näkee yhteiskunnan ulkopuolisena katsojana.

body-white-dove-puu

Kuvia runoudessa: Toivottavasti Emily Dickinson höyhenillä

Nyt kun tiedät enemmän kuvista, katsotaanpa runo, joka kuvaa kuvien avulla pääteemojaan:

”Toivo” on höyhenillä -

Se istuu sielussa -
Ja laulaa sävelen ilman sanoja -
Eikä koskaan pysähdy - ollenkaan -

Ja suloisin - Galessa - kuullaan -
Ja kipeä on myrsky -
Se voisi loukata pientä lintua
Se piti niin monet lämpiminä -

Olen kuullut sen kylmimmässä maassa -
Ja kummallisimmalla merellä -
Silti - ei koskaan - äärimmäisyydessä,
Se pyysi murusia - minulta.


Kuvien avulla jokin abstrakti, kuten tunne tai teoria, saattaa näyttää lukijalle konkreettisemmalta ja konkreettisemmalta. Kuvaajia käyttämällä kirjailijat voivat herättää lukijoissaan tunteen, josta he haluavat puhua ... ja saamalla lukijat tuntemaan, kirjoittajat voivat myös auttaa lukijoita yhdistymään työnsä viesteihin.

Tässä esimerkissä Emily Dickinson ottaa abstraktin ajatuksen toivosta ja vertaa sitä lintuun. Dickinson maalaa kuvia toivosta, joka tekee kaikki samat asiat kuin lintu: se istuu, laulaa ja pitää niin monet lämpiminä höyhenillä. Kaikista näistä lahjoista huolimatta toivo ei koskaan pyytänyt murskaa mitään vastineeksi. Käyttämällä kuvia abstraktin idean (toivon) ottamiseksi ja konkreettiseksi tekemiseksi (lintu) Dickinson auttaa lukijoita ymmärtämään toivon luonteen. Dickinsonille toivo on jotain, joka ei maksa mitään, mutta tarjoaa silti mukavuutta kaikissa elämän vaikeimmissa tilanteissa.

ruumis-nainen-vampyyri-lucy-dracula

Kuvia kaunokirjallisuudesta: Dracula kirjoittanut Bram Stoker

Kuvat voivat olla yhtä tehokas työkalu myös kaunokirjallisuuden kirjoittajille. Sisään Dracula, Bram Stoker ajaa kuvien avulla romaanin kauhun kotiin. Katsotaanpa yksi erityisen erottuva kohtaus, jossa Arthur Holmwoodin on tapettava entinen morsiamensa, Lucy Westenra, josta on tehty vampyyri:

Arkussa oleva asia vääntyi; ja avatuista punaisista huulista tuli hirvittävä, verta juokseva rytmi. Ruumis ravisi, värisi ja kiertyi villissä vääntymisessä; terävät valkoiset hampaat löysivät toisiaan, kunnes huulet leikattiin, ja suu tahriin karmiininpunainen vaahto. Mutta Arthur ei koskaan horjunut. Hän näytti Thorin hahmolta, kun hänen vapisematon käsivartensa nousi ja putosi ajaen yhä syvemmälle armoa kantavaa vaarnaa, kun taas veri lävistetystä sydämestä parani ja levisi sen ympärille. Hänen kasvonsa oli asetettu ja korkea velvollisuus näytti loistavan sen läpi; sen näky antoi meille rohkeutta, niin että äänemme näytti soivan pienen holvin läpi.

Muistatko, kuinka puhuimme siitä, kuinka kuvilla voi olla sävy tai mieliala? Näin on tässä tapauksessa. Lucyä ei kuvata visuaalisesti naisena, vaan asiana, ja hänen päästämänsä verenrohkea huudahdus on loistava esimerkki siitä, kuinka kuulokuvat - tai kohtauksen ääni - voivat vaikuttaa sen kokonaisvaikutukseen. (Tässä tapauksessa se lisää kauhua siitä, että kerran herkkä englantilainen nainen muuttuu verenhimoiseksi pedoksi.) Lucyyn liittyvät kuvat osoittavat lukijoille kuinka julma ja eläimellinen hänestä on tullut, mikä ei ole mikään yllätys: hän on liittynyt Draculan undead-armeijaan.

Katsokaa nyt Arthurin, Lucyn entisen morsiamen, ympäröivää kuvaa ja katso miten se vertaa Lucyn kuvaukseen. Vaikka hän tappaakin Lucyn, Arthuria kuvataan Thorin hahmona - mikä tarkoittaa, että hän on vahva, sankarillinen ja hyvä vasaralla. Stoker sanoo nimenomaan, että Arthur on vapisematon tehtävässään; sen vakavasta luonteesta huolimatta hänen vakautensa osoittaa sitoutumisensa suojella maata vampyyriuhalta ... jopa silloin, kun se merkitsee vaakatason ajamista hänen rakastajansa sydämessä. Lisäksi hänen kasvonsa loistavat velvollisuudesta, mikä on nyökkäys enkelien hehkuville, enkelihaloille. Arthurin rohkeus ja valo ovat ristiriidassa Lucyn pimeän, demonisen luonteen kanssa, ja Stoker käyttää kuvia erityisesti näyttämään lukijoille, kuinka hyvä voi voittaa pahasta.

merkit, jotka ovat yhteensopivia härkänaisen kanssa

body-blue-question-merkki

3 kysymystä, joita kysytään kuvia analysoitaessa

Nämä esimerkit ovat osoittaneet, kuinka voit etsiä ja analysoida kuvia, mutta sinun on tehtävä tämä kaikki itse, kun suoritat AP-kirjallisuuskokeen. Mutta älä huoli - nyt kun olet asiantuntija, kuvien löytäminen ja analysointi on helppoa! Mutta jos juutut kiinni, Tässä on kolme kysymystä, jotka voit kysyä itseltäsi auttaaksesi sinua paremmin analysoimaan kirjallisuuden ja runouden kuvia.

Kysymys 1: Mitä kuvittelin lukiessani?

Kuvien analysoinnissa vaikeinta on löytää se ensin. Kuten aiemmin mainitsimme, hyvä tapa tehdä tämä on etsiä substantiiveja ja etsiä niitä kuvaavia sanoja. Sitten voit alkaa kysyä itseltäsi, ovatko nuo kuvaukset kuvitteellisia (eli onko näillä sanoilla mitään implisiittistä tai metaforista merkitystä).

Mutta kun olet ajan murtunut, voit palata kokeiltuun tapaan käyttää mielikuvitustasi. Mitkä tekstin osat saivat sinut kuvittelemaan jotain mielessäsi? Koska kuvat ovat suunniteltu mielikuvituksen herättämiseksi on suuri mahdollisuus, että osa sisältää jonkinlaista kuvaa!

Kysymys 2: Mitä kuvat paljastavat tilanteesta?

Tämä kysymys auttaa sinua pääsemään analyysisi lihaan ja perunoihin todella nopeasti. Kun löydät kuvan, kysy itseltäsi, mikä se on näytetään sinä . Se voi kuvata tärkeää asetusta, juonipistettä tai merkkiä. Varmista, että kysyt itseltäsi, onko töissä myös kuvitteellisia kuvia.

Jos kamppailet täällä, voit aina palata mielikuvaan, josta puhuimme ensimmäisellä kysymyksellä. Mitä näet tuossa kuvassa? On hyvät mahdollisuudet, että mitä tahansa kuvitteletkin, jollain tavalla. Kun tämä kuva on mielessäsi, voit alkaa kysyä itseltäsi, miksi kyseinen kuva on tärkeä.

Tätä tarkoitamme: ajattele Jurassic Park esimerkki, josta puhuimme aiemmin. Siellä olevat kuvat kertovat kirjaimellisesti asioita, mitä tapahtumassa tapahtuu, mutta se lisää myös päähenkilöiden vaikeuksien vaaraa ja jännitystä. Sama voidaan sanoa narsissin otteesta, vain juonipisteen paljastamisen sijaan kuvat antavat lukijoille tärkeän käsityksen runon kertojasta.

Kysymys 3: Kuinka kuvat vaikuttavat tekstin mielialaan?

Kun löydät hyvän kuvan, kysy itseltäsi, miltä se saa sinut tuntemaan. Onko se toiveikas? Pelottava? Masentunut? Vihainen? Teoksen kuvaan liittyvät tunteet voivat usein paljastaa tekstin teeman.

Otetaan Emily Dickinsonin runo. Mitä tunteita liittyy toivoa ympäröivään kuvaan? Linnut ovat kesyjä ja herkkiä, ja lintu, jonka Dickinson kuvaa, laulaa suloisesti elämän kovien myrskyjen läpi. Toivo on selvästi rauhoittava, lempeä, kohottava asia. Kysymällä itseltäsi miksi Dickinson pitää toivoa hyvänä, voit alkaa selvittää joitain runon viestejä!

banneri-4056456_640

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.