Mikä on IB -ohjelma ja mitkä ovat IB -luokat?

main_globe

Yksi tekijä, jota jotkut opiskelijat ottavat huomioon lukion valinnassa, on se, onko sillä International Baccalaureate (IB) -ohjelma. Usein verrattuna Advanced Placement (AP) -ohjelmaan, IB-ohjelman avulla opiskelijat voivat käydä yliopistotason kursseja lukion aikana .

mitkä värit muodostavat ruskean

Mikä sitten on kansainvälinen ylioppilastutkinto? Mikä on IB -ohjelma ja IB -tutkintotodistus, ja miksi IB -luokat kannattaa ottaa? Tässä artikkelissa esittelemme kaikki IB -asiat, mukaan lukien tutkintotodistusvaatimukset ja kokeiden ominaisuudet. Selitämme myös, onko sinun hankittava IB -tutkintotodistus voidaksesi ansaita ylioppilasluokan IB -luokillesi.body_update

Vuoden 2021 IB-tentin muutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19 (koronavirus) -pandemian vuoksi, Toukokuussa 2021 IB-arvioinnissa on kaksi reittiä, tentti ja muu kuin tentti, sen mukaan, minkä koulun valitsee . Pysy ajan tasalla viimeisimmistä tiedoista siitä, mitä tämä tarkoittaa IB-tutkintotodistuksille, IB-luokkien kurssipisteille ja muulle.

Mikä on IB? Yleiskatsaus

International Baccalaureate (IB) -ohjelma suunniteltiin Sveitsissä 1960 -luvulla. Sen tarkoituksena oli antaa opiskelijoille ympäri maailmaa mahdollisuuden ansaita tiukka, kansainvälisesti tunnustettu tutkintotodistus, jota he voisivat käyttää pääsemiseksi yliopistoihin . (Voit lukea lisää aiheesta IB -ohjelman historiasta ja filosofiasta IB: n virallisilla verkkosivuilla.)

IB -tutkintotodistuksen saamiseksi sinun on mentävä IB: n hyväksymään kouluun (nimeltään IB World School) ja täytettävä vaatimukset , joka sisältää luokkien ottamisen kuudessa aiheryhmässä, IB -kokeen läpäisemisen ja kolmen lisävaatimuksen täyttämisen.

Mutta entä jos et halua tehdä tutkintotodistusta? On myös mahdollista ottaa muutama IB -luokka ilman suorittamalla täysimittaisen tutkinto-ohjelman vaikka jokaisella lukiolla on oma politiikkansa tässä asiassa.

Miten College Credit toimii IB: lle?

IB -tentit tunnustetaan korkeakouluopinnoille samalla tavalla kuin AP -kokeita käytetään. Sinun ei tarvitse ansaita IB -tutkintotodistusta saadaksesi luottoa yksittäisille luokille , koska oppilaitokset antavat luottoa kurssikohtaisesti. Tarkista esimerkiksi Stanfordin kaavio IB -luotolle .

Useimmat IB -luokat ovat kahdessa muodossa: korkeampi taso (HL) ja vakiotaso (SL). Keskustelemme tästä tarkemmin alla. Jotkut oppilaitokset antavat luottoa vain HL -luokille, kuten Stanford tekee.

Myös, jotkut oppilaitokset luopuvat kokonaan yleisopetusvaatimuksista opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet koko IB -tutkintotodistuksen . Katso Utahin yliopiston politiikka täällä Esimerkiksi.

Tämä tarkoittaa, että opiskelija, jolla on IB -tutkintotodistus, voi kokonaan ohittaa Gen Ed -kurssit ja siirtyä suoraan pääaineeseensa. Tämä säästää tietysti paljon aikaa ja rahaa ja osoittaa, miksi IB -tutkintotodistuksen saaminen voi olla valtava etu.

Löydät oppilaitoksen IB -luottosäännöt hakemalla '[Koulun nimi] IB -luottopolitiikka'. Useimmilla yliopistoilla on oma verkkosivu IB -luottopolitiikkansa selittämiseksi.

Mitä hyötyä IB -ohjelmasta on?

Yksi IB -ohjelman tärkeimmistä eduista on se, että se tarjoaa akateemista valmistautumista yliopistoon. IB -kurssit tunnetaan tieteidenvälisyydestä, jotka vaativat paljon itsenäistä ajattelua ja antavat suullisia esityksiä ja alkuperäistä tutkimusta - kaikki korkeakouluopintojen ominaisuudet.

body_books-1

perhevihan kysymyksiä ja vastauksia

Spoilerihälytys: yliopistotason tutkimukseen liittyy hieman enemmän työtä kuin vain Googlaaminen.

Varsinkin jos ansaitset koko IB -tutkintotodistuksen, IB -kurssisi ovat loistava tapa osoittaa, että olet suorittanut vaikeita kursseja eri aiheista , matematiikasta englantiin historiasta tieteeseen ja pystyvät hallitsemaan korkeakoulutason kursseja.

Kuten aiemmin keskustelimme, oppilaitokset haluavat nähdä, että olet käynyt edistyneimmät käytettävissä olevat kurssit . Ja IB: n ottaminen on loistava tapa tehdä juuri se.

Yliopistoon valmistautumisen lisäksi voit saada opintotodistuksia suorittamalla IB -kokeet . Jälleen sinun ei tarvitse suorittaa koko IB -tutkintotodistusta ansaitaksesi luottoa, joten jos et usko, että voit sovittaa IB -tutkintotodistuksesi aikatauluusi, saattaa silti olla hyödyllistä ottaa muutama yksittäinen IB -luokka.

Valitettavasti IB -kokeen ottaminen ei ole halpaa. Siellä 119 dollarin maksu per tentti . Vaikka tämä on paljon rahaa, se on silti paljon vähemmän kuin lukukausimaksu, jonka maksaisit samasta sisäisen korkeakoulun kurssista.

Monilla kouluilla on myös omat taloudelliset tukiohjelmat IB: lle. Lue lisää IB -kustannuksista täältä .

Mitkä ovat IB -ohjelman kuusi ydinkurssia?

Täyden IB -tutkintotodistuksen saamiseksi sinun on suoritettava kuuden aiheen kurssit , yksi ryhmistä 1-5 ja joko yksi ryhmästä 6 tai varajäsen ryhmistä 1-4:

  • Ryhmä 1: Kielen ja kirjallisuuden opinnot (todennäköisesti englanninkielinen kirjallisuuskurssi, jos olet amerikkalainen opiskelija)
  • Ryhmä 2: Kielenhankinta (vieraan kielen kurssi)
  • Ryhmä 3: Yksilöt ja yhteiskunnat (historia, talous, maantiede jne.)
  • Ryhmä 4: Tieteet (biologia, kemia, fysiikka jne.)
  • Ryhmä 5: Matematiikka
  • Ryhmä 6: Taide (tanssi, teatteri, kuvataide jne.)

Kolme tai neljä aihetta on otettava korkeammalla tasolla ja loput vakiotasolla tutkintotodistuksen saamiseksi. Korkeamman tason kurssit ovat haastavampia - IB suosittelee vähintään 240 tunnin opetusaikaa HL -kursseille ja 150 tuntia SL -kursseille.

Jotkut koulut käsittelevät HL-vaatimuksia antamalla oppilaiden ottaa kurssin SL- tai AP-version ensin ja HL-version toisena, jolloin muodostuu kahden vuoden jakso. Voit esimerkiksi ottaa AP: n englanninkielisen kirjallisuuden nuoremmaksi ja sitten HL IB Englishin vanhemmaksi.

Huomaa myös, että monet IB-ohjelmilla varustetut lukiot ovat suositelleet nelivuotissuunnitelmia, joiden avulla opiskelijat voivat täyttää kaikki vaatimukset , koska on paljon seurattavaa. Siksi sinun ei välttämättä tarvitse tehdä joukkoa aikataulusuunnittelua itse.

Jos oppilaitoksellasi tai kiinnostavalla koulullasi on IB -ohjelma, Ota yhteyttä opastustoimistoon selvittääksesi, ovatko he suositelleet IB -luokan jaksoja . Tämä voi auttaa sinua, jos päätät, mihin lukioon haluat osallistua, tai jos et voi päättää, haluatko käydä IB -kursseja vai et.

Mitä IB -tentit ovat?

Jokaiselle näistä kuudesta ydinluokasta sinun on myös suoritettava IB -tentti. IB -kokeet suoritetaan toukokuussa (tai marraskuussa eteläisen pallonpuoliskon kouluille). Niissä on kaksi osaa: ulkoinen arviointi ja sisäinen arviointi.

Ulkoinen arviointi on perinteisempi tenttiosa ja se koostuu kahdesta tai kolmesta 'paperista', jotka tehdään yleensä samana päivänä tai muutaman päivän peräkkäin. Paperi on lähinnä tenttiosa, ja siinä on yleensä yhdistelmä monivalintakysymyksiä, lyhyitä vastauksia, laajennettuja vastauksia ja data- tai tapausanalyysikysymyksiä.

body_bubblesheet

Et käytä paljon aikaa kuplien vastauksia IB -tentissä.

Paperit arvioivat riippumattomat tutkijat —Samaan tapaan, jolla AP -kokeet luokitellaan sertifioiduilla AP -luokittelijoilla.

Sisäiset arvioinnit tekee kuitenkin opettaja. Näitä voivat olla suulliset esitykset, käytännön työt (kuten kirjallinen laboratorioraportti) tai muu kirjallinen työ. Noin 5% tai enemmän sisäisistä arvioinneista arvioi myös IB: n nimeämä moderaattori, ja tämän maltillisuuden perusteella määritetään kyseisen aineen luokituskäyrä koulussa.

IB-kokeet luokitellaan asteikolla 1-7, ja 6 ja 7 katsotaan A: ksi, ja mitä tahansa 4 ja ylöspäin pidetään yleensä hyväksyttävänä pisteinä (vaikka IB ei määritä virallisia hyväksyttyjä arvosanoja). Useimmat korkeakoulut antavat IB -luottoa 5 ja sitä korkeammille pisteille.

IB -tutkintotodistuksen saamiseksi sinun on pisteytettävä keskimäärin 4 jokaisesta kokeesta saadaksesi tutkinnon vähintään 24 vaadittua pistettä . Sinä pystyt Lue lisää IB -kokeista IB: n verkkosivuilla.

Mitkä ovat IB -ohjelman kolme ydinvaatimusta?

IB -luokkien ja tenttien lisäksi on kolme muuta keskeistä vaatimusta, jotka opiskelijoiden on suoritettava IB -tutkintotodistuksen saamiseksi. Nämä ovat laajennettu essee, Theory of Knowledge -luokka ja Creativity, Activity, Service -hanke.

#1: Laajennettu essee

Tämä on riippumaton tutkimusessee, jossa on enintään 4000 sanaa ja jonka IB on arvioinut ulkoisesti. Sen täytyy olla keskittynyt yhteen akateemiseen aiheeseen ja kirjoitettu aiheesta, jonka IB on hyväksynyt . Opiskelijat saavat pisteitä tutkintotodistuksestaan ​​sen perusteella, kuinka hyvin he tekevät tämän esseen.

arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

#2: Tieteen teoria (TOK) -luokka

Tämä luokka opettaa tiedon luonne ja rakentaa taitoja kriittiseen ajatteluun . Opiskelijoiden on suoritettava esitys (opettajan arvosana) ja 1600 sanan essee (ulkopuolinen) voidakseen suorittaa tämän kurssin.

#3: Luovuus, toiminta, palvelu (CAS)

Lopuksi, opiskelijoiden on osallistuttava toimintaa luokan ulkopuolella, joko yhteisöpalvelua, yleisurheilua tai luovaa toimintaa . Useimmille opiskelijoille heidän säännölliset oppituntinsa ulkopuoliset aktiviteettinsa ja urheilunsa lasketaan näihin tunteihin, joten heidän ei tarvitse lisätä mitään aikatauluihinsa täyttääkseen tämän vaatimuksen.

IB vs AP: Keskeiset yhtäläisyydet ja erot

Tässä artikkelissa on täydellinen AP: n ja IB: n katsaus, joka sisältää opas kahden ohjelman välillä tekemiseen . Tästä huolimatta tässä on joitain tärkeimpiä yhtäläisyyksiä ja eroja näiden kahden välillä.

body_applesoranges

IB vs AP: Mikä on sama?

Sekä AP- että IB -ohjelmat mahdollistavat sen suorita haastava kurssi, jota seuraa tentti, josta voit ansaita korkeakoululainaa . Joissakin kouluissa ne ovat jopa sama kurssi (esim. AP/IB ranska, AP/IB Biology jne.).

AP ja IB ovat yleensä haastavimpia kursseja lukiolaisille. Ellet pysty ilmoittautumaan paikallisiin korkeakouluopintoihin tai tekemään edistyneitä itsenäisiä hankkeita ja tutkimusta, AB ja IB ovat todennäköisesti paras (ja kätevin) tapa aloittaa valmistautuminen yliopistoon.

IB vs AP: Mitä eroa on?

Vaikka molemmat ohjelmat tarjoavat haastavia kursseja lukio -opiskelijoille, on paljon eroja Miten he tekevät niin.

Suosio

Advanced Placement on ylivoimaisesti suosituin ohjelma. Vuonna 2019 2,8 miljoonaa opiskelijaa suoritti AP -testit .

Sitä vastoin, vain noin 166 000 opiskelijaa suoritti IB -kokeet toukokuussa 2019 . Tutkintotodistuksen läpäisyaste oli 77,81%. Jotkut perheet valitsevat IB -ohjelman AP -ohjelman sijaan, koska se on harvinaisempaa ja voi auttaa erottamaan opiskelijat pääsyprosessista.

Diplomi

IB suunniteltiin tutkintotodistukseksi (vaikka, kuten edellä keskustelimme, se On on mahdollista ottaa vain muutama IB -luokka korkeakouluopinnoille). Sillä välin, AP -ohjelma on suunniteltu edistyneiden luokkien ympärille - ei tutkintotodistukseen . (Tästä huolimatta AP on luonut kilpailijan IB: lle AP: n kansainvälisen tutkintotodistuksen kautta voit lukea täältä .)

Luokan opetussuunnitelmat

IB -opetussuunnitelmat ovat tiukempia opettajille. IB: llä on tiettyjä vaadittuja tehtäviä, joita opettajasi on arvioitava, kuten suulliset esitykset osana sisäistä arviointia. Verrattuna, AP -opettajilla on hieman enemmän vapautta kuinka he voivat opettaa AP -kurssia vain niin kauan kuin he valmistavat tehokkaasti opiskelijoita tenttiin.

Vaikeus

IB -ylemmän tason kursseja pidetään usein vaikeampina kuin AP: itä, kun taas IB -standarditason kursseja pidetään samoina tai helpommina kuin AP: itä. Pidä mielessä, että kuinka vaikea oppitunti koulussa on, vaihtelee opettajan ja opetusohjelman mukaan .

Tentin sisältö

IB -kokeet sisältävät enemmän ideoiden kirjoittamista ja soveltamista, kun taas AP: t ovat enemmän todistamaan mitä tiedät. Siksi AP-kokeissa on enemmän valinnanvaraa, kun taas IB-kokeissa on enemmän lyhyen vastauksen kysymyksiä, esseitä ja tapaustutkimuksia.

Kustannus

IB -kokeet ovat kalliimpia kuin AP -testit klo 119 dollaria per tentti . AP -tentit maksaa hieman vähemmän, 94 dollaria . Muista, että nämä maksut ovat paljon alhaisemmat kuin korkeakouluopetus samoilla luokilla!

xavierin yliopiston Louisianan pääsyvaatimukset

College -luotto

AP -luoton saaminen voi olla helpompaa koska useimmat Yhdysvaltain korkeakoulut tuntevat sen ja College Board asettaa virallisesti hyväksytyn arvosanan (3/5), kun taas IB ei.

Lisäksi koska AP -kursseilla on vain yksi vaikeustaso, oppilaitosten voi olla helpompaa asettaa luottopolitiikkaa AP -kokeille. IB: n osalta oppilaitosten on päätettävä, miten he käsittelevät vakio- ja ylemmän tason kursseja.

Kuitenkin, sekä IB: llä että AP: llä, mitä korkeampi läpäisypisteesi on, sitä todennäköisemmin saat luottoa yliopistolle . Esimerkiksi AP -kokeen pisteet 5 lähes aina ansaitsee luottoa, sama kuin IB -pistemäärä 7. Älä unohda tätä opiskellessasi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

3 asiantuntijavinkkiä UVA-esseen kehotusten torjumiseksi

Yritätkö kirjoittaa UVA-täydennys essee? Tutustu UVA-esseen kehotteiden täydelliseen analyysiin, jonka avulla voit valita sinulle sopivan aiheen ja tehdä vaikutuksen valintalautakuntaan kirjoituksellasi.

Täydellinen luettelo: Korkeakoulut Utahissa + Rankings / Stats (2016)

Hakeudutko Utahin korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Utahin parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

SAT -testauskeskukseni oli painajainen - Varmista, että näin ei tapahdu sinulle

Testiympäristösi SAT/ACT -testikeskuksessasi on uskomattoman tärkeä pisteidesi kannalta. Testauskeskukseni oli painajainen, täynnä virheitä, jotka häiritsivät opiskelijoita. Opi kokemuksestani ja varmista, ettei se tapahdu sinulle seuraavana testipäivänä.

18 kriittistä tappaaksesi pilkkulintujen lainauksia, selitetty

Kiinnostaako tärkeitä tappaaksesi Mockingbird-lainauksia? Palaamme yhteen tärkeimpiä, mukaan lukien Atticus Finchin lainaukset, lainaukset rasismista ja muut.

2015 & 2016 Täysi katsaus kaikista SAT -testipäivistä

Käymme läpi tarkat, tarkat SAT -testin päivämäärät vuosille 2015 ja 2016 fuksille, toisen vuoden opiskelijoille, junioreille ja eläkeläisille, ja kerromme kunkin testauspäivän edut.

UC vs CSU: Mikä on ero? Kumpi on parempi?

Mitä eroa on UC: llä ja CSU: lla? Täydellinen opas Cal State vs. Kalifornian yliopisto auttaa sinua määrittämään sinulle parhaan koulun.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Oberlinin SAT -tulokset ja GPA

Saint Josephin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä lukiolaisten pitäisi tehdä koulun jälkeen?

Mitä lukio -ohjelmien jälkeen lukiolaisten tulisi tehdä parantaakseen arvosanojaan, korkeakoulusovelluksiaan ja onnellisuuttaan? Tässä on loistava luettelo ideoista.

Yalen pääsy: 4 asiantuntijapääsyvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä Yalessa? Selitämme kaikki sisäänpääsyvaatimukset, jotka sinun on tiedettävä, ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä Yalen pääsemiseksi.

Kuinka löytää ja käyttää AP-pisteiden laskimia

Etsitkö AP -pistelaskimia eurolle, maailmanhistorialle, biologialle ja muulle? Opi mistä löytää testilaskennan pisteet ja paras tapa käyttää niitä.

Kansasin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Uusi SAT-kirjoittaminen: Mikä muuttuu?

Mitä eroa on vuoden 2016 SAT-kirjoituksessa? Käymme läpi 4 keskeistä muutosta ja 5 valmisteluvinkkiä varmistaaksemme uuden testin ässä.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän ACT -pistemäärän?

Tavoitteena on hyvä ACT -pisteet ja mietit kuinka monta kysymystä voit ohittaa? Tässä on täydellinen opas ACT -testin ottamisstrategiaan pisteidesi maksimoimiseksi.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

2016-17 Akateeminen opas | San Ramon Valleyn lukio

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Ramon Valley High Schoolista Danvillessä, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

SAT: n läpäiseminen: asiantuntijan valmisteluvinkkejä

Oletko huolissasi SAT: n läpäisemisestä? Opi mitä tämä todella tarkoittaa ja tutustu asiantuntijavalmistautumisvinkkeihimme tarvittavan pistemäärän saamiseksi.

Marymount University SAT -tulokset ja GPA

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Asiantuntijan opas AP Calculus BC -kokeeseen

Onko sinulla kysymyksiä AP Calculus BC -kokeesta? Tutustu BC Calcin täydelliseen oppaaseemme, joka on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää.

Vocab kontekstikysymyksissä ja strategioissa SAT -lukemiseen

SAT Reading -kohdissa Vocab in Context -kysymykset pyytävät sinua määrittelemään sanan kohdan yhteydessä. Tässä oppitunnissa näytämme sinulle harjoittelukysymyksiä ja -strategioita SAT -lukukohdille.